Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faʻamama le susunuina o ie mai se uʻamea

Pin
Send
Share
Send

O le filifiliga o le faʻamamaina sooupu mo lau uʻamea faʻamoemoeina i le mea mai le soleplate na faia. I le fale, e mafai ona fufulu uma coatings mai ie susunuina. Ae ui i lea, e aoga le faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete o fautuaga a tagata ina ia e le tau tamoʻe ai i le faleoloa mo se masini eletise fou.

Faʻatonuga faʻaeteete

Teflon, keramika poʻo le silasila uamea ufiufi e le tatau ona faʻamamaina i se naifi, sandpaper poʻo abrasive mea. Soʻo se maosiosi, e oʻo lava i se aupito laʻititi, o le a mafua ai le ie e susunuina malosi ma tumau faʻamaumau ai le uʻamea. E le fautuaina foʻi le masima mo alofivae. Faʻaauau pea le faʻaaogaina, o le a afaina ai e oʻo i luga o uʻamea.

Le vailaʻau lelei a tagata mo le faʻamamaina o le teuina o carbon

Mo ituaiga ufiufi uma, o se sui sooupu e aoga. O auala sili ona talafeagai mo le faʻamamaina o le tino ua susunuina o loʻo faʻaalia ile laulau i lalo.

Metotia faʻamamaUfiufi uʻamea
paraffin
soda
Mea fulunifo
uamea
vineka
hydrogen peroxide
acetone
fasimoli
Mea fulunifo
teflon
keramika
uamea
penitala poʻo
penivali faapitoa
teflon
keramika
uamea

Paraffin

E mafai ona faʻamama lau uʻamea i le fale e faʻaaoga ai se moligaʻo paraffin ma se ie vavae. Lenei metotia o le a fesoasoani foi aveʻese 'valu.

Faʻatonuga: afifi le moligaʻo i le ie ma olo i luga o le vevela seʻi vagana ua aveʻesea e le paraffin liu le ie ua mu. Faʻaaoga ma le faʻaeteete le auala, aua o le vevela tele mafai ona susunu ou lima ma o atu i totonu o pu o le alofilima.

Afai o le paraffin ua paʻu i totonu, e mafai ona aveʻese i le auliina o se ie paʻepaʻe poʻo se ie le talafeagai i le mode ausa.

Paʻu nifo ma soda

O le mea fulunifo o le a faʻamamaina toeititi lava luga o kaponi teuina, pei o le tasi o le sneaker. Faʻamolemole ia matau o mea malolosi o loʻo i totonu o le tuʻufaʻatasia e afaina ai le tasi ma le faʻaaoga pea.

Faʻatonuga: faʻapipiʻi nifo i se uʻamea vevela ma olo ma se palasi. Fufulu ma faʻamamago i se ie. O pu e faʻamamaina i lapisi vavae.

O le isi metotia aoga e faʻaaogaina ma le faʻaeteete o le soda.

Faʻatonuga: faʻapipiʻi se paluga o le fefete ma le vai i luga o le malulu. A maeʻa le 20 minute, faʻamama lemu i se ie vaivai.

O le tainifo ma le tao taoina o le soda o le a aveʻese foi tuai kesi carbon ma mulimulitaʻi villi. Ae ui i lea, e mautinoa e tau atu i maosiosi ma microcracks. E naʻo se auala mulimuli e faʻaaoga ai, pe a fai e leʻo fesoasoani isi fua o le fale e aveʻese ai le faʻafitauli.

Vineka

Faʻaaoga vineta i totonu o le potu e faʻamamaina lelei ma faʻamalama matala, aua o faʻaputuga o ausa e mafai ona mafua ai le le faʻamafanafana ma le oona.

  • Faʻafefiloi vai ma vineka i le 1: 1 faʻatusatusa. Faʻasusu se ie vaivai i le vaifofo ma solo ese le uʻamea vevela. O vae e lava le mafanafana e le mu ai ou lima.
  • Mo se vaega o le keramika, liligi ni nai mataua o le hydrogen peroxide i totonu o le vai. Lenei o le a toe faʻafoʻi le susulu i le mea ma papaʻe.
  • O le paluga faʻavae i luga o le vineta ma le sua o le tipolo ma le amonia o le a le tuua se faʻailoga o le mu. Fufulu le pito i luga o le uʻamea i se ie po o se cotton cotton i se tali.

Aua neʻi galo e uiga i pupu i le tasi, lea e mafai ona faigofie ona fufuluina i cotton vavae. I le fale, ae le o swabs vavae, o nifo e fufui i le vineta e faʻaaogaina.

Hydrogen peroxide

O le fofo hydrogen peroxide o le a faʻataʻitaʻia laʻititi faʻaleagaina. O le cotton pad poʻo le cotton cotton e susu i totonu o le fofo o le a faʻamamaina luga. Mo sili atu mautu carbon teuina, mautu peroxide e talafeagai - hydroperite.

Faʻatonuga: olo le laualuga o le uʻamea i le laupapa hydroperitic. A maeʻa ona faʻamalulu le mea, aveese le toega ma se ie susu ma solo solo.

Hydroperite fualaʻau o loʻo faʻaaogaina i potu ea lelei i luga o le uʻamea faʻamafanafanaina i le maualuga o le vevela.

Fasimoli

O se auala aoga e aveʻese ai mu fou. Le talafeagai mo tuai stains.

  • Uʻu le mafanafana luga ma fasimoli ma malulu seʻia malulu. Ona aveʻese lea o le palapala i se ie susu.
  • Faʻasua le sulu i le fasimoli vai ma le uʻamea. Faʻamama ia pu i le mea e tasi o loʻo palapala i le carbon teuina i se laʻau laʻau.

A maeʻa ona faʻamama i le fasimoli, ia mautinoa ia uʻamea le gaʻo susu ina ia aua neʻi toe i ai ni maʻila.

Faatonuga vitio

Penitala mo le faʻamamaina o le uʻamea

A faʻatau, faʻalogo pe o le a le itu e fuafua iai le penitala. O penitala poʻo penivali e faʻatau atu mo soʻo se ituaiga o lava.

Faʻatonuga: Faʻamafanafana le masini i le vevela o loʻo tusia ile penitala. Ona fufulu ese lea o le palapala ma solo i se ie vavae.

A fufulu, aua le oomi malosi i luga o le penitala, a leai o le a malepe ma pa'ū i totonu o matala o le masini.

Features o le faʻamamaina teflon, keramika, uʻamea seevae

-O leflon

Teflon e le tumau, faʻafaigofie ai ona faʻamama nai lo isi.

  • E aoga le metotia pe a fai e apalai loa, o le taimi lava e liusuavai ai alava poʻo ua faia foi maʻa. Aveese le ie mu mai le uʻamea, susū se fasi ie vavae ma faʻapipiʻi i le kaponi teu. Ona o le vevela eseʻesega, o le mu o le a amata ona faʻamavae ese.
  • O loʻo faʻatau atu se masini faʻapitoa mo le 'aveʻesega o faʻaputuga carbon - o se Teflon scraper. A leai, o le a ola se masani laupapa spatula. Muamua faʻavevela le masini i le maualuga o le vevela, ona faʻaeteete lea, e aunoa ma le faʻatagaina o le spatula e vevela, aveʻese le ie susunuina.
  • Ammonia e faʻaaoga e faʻamama ai le uʻamea i se tulaga mama poʻo se vaega 50/50 ma le vineka. Faʻaaoga i na o vaimama lelei. O le cotton pad poʻo le cotton cotton ie e talafeagai mo le faʻaaogaina i se palapala palapala. Ae le i faʻaaogaina, faʻamafanafana le uʻamea i se tulaga mafanafana, pe a mafai ona e paʻi atu i lou lima.

O le faʻamamaina o le uʻamea i se penitala pe a maeʻa ona faʻaaogaina le a puipuia ai le teuina o le kaponi. Ua fautuaina e le au gaosi oloa le solo ese o le eleele i se ie matutu.

-O keramika

O le keramika luga e maaleale. Faʻaaoga umi o se uʻamea ma ia ituaiga auala e oʻo atu ai i le fausiaina o microcracks i mea, o le mea lea, e mafai ona mu ai ie. Mo le puipuiga, togafiti ma le faʻaeteete le mea faigaluega ma aloese mai le faʻateʻia poʻo le valu.

O vailaʻau mo tioata keramika poʻo umukuka faʻavevela e talafeagai foi mo le faʻamamaina o le uʻamea. Faʻatonuga: faʻasusu le omomi fufului omomi i le oloa, olo le tasi, sasaa le vai i luga o le ato ma tuu i luga le mea malulu. A maeʻa le 30 minute, solo ese le toega ma le omomi ina neʻi oʻo iai vailaʻau i totonu o pu o le uʻamea.

A maeʻa le faʻamamaina ma suavai oloa, ia mautinoa ia faʻamamago le masini ma tuʻu mo le 2 itula.

Pa uʻamea

Mo le faʻamamaina o le sila uʻamea, o auala faigata e fetaui lelei mo le keramika poʻo le Teflon.

O le matchbox o le a fesoasoani aveʻese carbon teuina mai luga o le uʻamea. Faʻatonuga: faʻamama le masini, ona faʻamama lea o le palapala ile paʻu o le sulfur. O le mea autu e le o le soona faia ma aua le valu le uʻamea.

A maeʻa ona faʻaaogaina lenei metotia, solo le alofivae i le ie vaivai e aveʻese ai le solo. Afai e alu le palapala i totonu o pu, aveʻese i cotton swabs.

Fautuaga Aoga

E le fautuaina e tagata gaosi oloa le faʻaaogaina o ufiufi ufiufi uʻamea, pulumu leaga, poloka vailaʻau ma vailaʻau leaga mo le fufuluina.

  • A maeʻa ona faʻaaoga, faʻateʻa le vai o loʻo totoe mai le faʻatanoa vai e faʻapipiʻi ai le fuataga o le lapisi.
  • Filifili lelei le vevela mo ituaiga ie uma, ma aua neʻi galo e tape le uʻamea pe a maeʻa ona faʻaaogaina.

O le a faʻamanuiaina e faʻamama le uʻamea o le ie mu pe a fai o le mea e tasi e faʻailoa saʻo. Mo le maualuga aafiaga, faʻaaoga le tele o faʻamamaina metotia taʻitasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Glosbe tutorial: adding one or multiple translations (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com