Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le ituaiga fugalaʻau o Hatior Solerosova ma faʻafefea ona tupu?

Pin
Send
Share
Send

Hatiora (Hatiora) - tupito ia Pasila, o loʻo ola i ona vaomatua. O lenei tamaʻi laʻau suamalie o se aiga o le cactus masani. Hatiora auai i le ituaiga epiphytic (atiaʻe luga o laʻau), ma laititi masani lithophytic (tupu i vanu o maʻa) cacti. O le uiga ese o lenei suculent o lona foliga mai o se cactus-togavao. Fuga tele, atoatoa atypical fausaga o le pogai fesoasoani i lona sili lauiloa. I lenei tusitusiga, o le a tatou faʻamasani ai ma Hatiora Sallerosova.

Faʻamatalaga botani

Hatiora salicornioides o se succulent perennial po o shrub cactus, e taʻua foi o Hatiora salicornioides poʻo Hatiora saltwort.

O lenei ituaiga o cactus na maua lona igoa mai botani. O le agaʻi atu i saienitisi, na latou faʻaaogaina faʻafanua na tuʻufaʻatasia e le Peretania o Thomas Herriot. I le faʻafetai i le tagata tusi ata, na latou faʻaigoaina le cactus le iloa i lena taimi, o se igoa o lona faaiʻu.

E mafai ona e feiloaʻi ia Hatiora e le gata i Pasila. Hatiora ola i le vaomatua o Agentina ma Iurukuei.

Hatiora foliga mai e le masani ai. O loʻo ia te ia se faʻavae e le masani ai o faʻavae, e aofia ai ni vaega laiti ma se paʻu lanumeamata lanumeamata na o le 2-2.5 senitimita le umi.

I le fale, o le laʻau e tupu e oʻo atu i le 1 mita, ae i le fale, e le sili atu i le 30-50 cm.

Ma faʻapea foi Hatiora e tele ma sili ona matagofie fugalaau ma samasama samasama-moli.

Lea e mulimuli ane suia e laiti fua pe a ma le 2-3 masina talu ona fuga.

Faʻafefea ona tausi lenei teu fale?

  • Vevela I le tau mafanafana, o le vevela o le 20-21 C, ma i le taumalulu - tusa 14-15 ° C
  • Faasusu. E manaʻomia e Hatiora le maualuga o le susū. E manaʻomia e ia le faʻasusu soo i vai vaivai, aemaise ile taimi e fuga ai. E faʻasaua Hatiora i aso taʻitasi uma, ma i le taumafanafana vevela i aso lua uma.

    Taua! E ui lava i le mea moni e faapea o Hatiore manaʻomia tele faʻasusu, e taua le aloese mai le vai stagnant i totonu o le ulo. A leai, e mafai ona taitai atu i aʻa pala. Ae o le eleele matutu i totonu o se ulo e lamatia foi. E mafua ai ona mamae le laau.

  • Susulu. E manaʻomia e le Hatiora salicata le la, ae le fautuaina e tuʻu i le susulu o le la. Sili atu le tuu i luga o faʻamalama sasaʻe. O le tuʻu i luga o faʻamalama i matu e le fautuaina foi, talu ai ona e le sau le fugalaʻau pe tau laititi.
  • Eleele ma ulo. Mo Hatiora salicorosa, matou te manaʻomia se tamai ulo ma le eleele mama ma faʻamamaina lelei. E mafai ona e faʻaaogaina le saunia-ua maeʻa fausia substrate. O se lautele, laʻititi acid substrate faʻavae luga maualuga-moor peat ma faʻaopoopoina perlite e manaʻomia.
  • Teuteuina Hatiora salicata e le manaʻomia ni teuteuga ina ia mafai ai ona aveʻese mea matutu o le laʻau, talu ai latou e masani ona le fausiaina. O le teuteuina e faʻatagaina oe e tuʻuina atu i le laʻau le foliga manaʻomia. Filifili poʻo a vaega o le laʻau e te manaʻo e aveʻese. Ave le isi vaega i ou tamatamailima ma na o le tatala ese i latou mai le au.
  • Laʻei pito i luga. Lavalava pito i luga o Hatiora salicosova e faʻataunuʻuina 2 taimi i le masina. O le minerale faʻalauteleina e faʻaaogaina mo lenei mea, e taʻua o le potash ma le phosphorus. A faʻatau faʻatau faʻalaʻau mo laʻei pito i luga, faʻalogo ia latou nitrogen mea. O le maualuga nitrogen mea o le fetilaisa ono afaina ai aʻa o le laʻau.
  • Faʻaliliuga Hatiora salicata manaʻomia se taʻi tausaga mo le muamua 4 tausaga. O le taotoga e faia i le tautotogo. Mo le tanuina, o se e le loloto, ae o le lautele pusa o le tutusa lautele ma le loloto ua filifilia. O le i ai o alavai pu i le pito i lalo o le ulo e taua tele.

    O le ulo tatau ona fai si lapoʻa nai lo le muamua, ina ia i ai avanoa avanoa e uiga i le 1 cm mo le tuputupu ae o aʻa. O le alavai e tusa ma le 2-3 cm le maualuga o loʻo liligiina ifo i lalo o le tanoa O le laʻau e faʻafesuiaʻi mai le vai tuai i se fagu fou. I le taimi e tasi, o le aʻa polo e le faʻaleagaina. Tagata matutua Hatiors salicata e totoina uma 4-5 tausaga.

  • Taumalulu. I le taumalulu, e manaʻomia le vevela o le 14-15 tikeri ma tele faʻasusu. E faʻasaua le fualaʻau ile tolu aso.

Na matou talanoa atili e uiga i tulafono mo le tausiga o le fatu i le fale iinei.

Faʻalautelega e ala i tipi ma fatu

O le auala sili ona faigofie ma faigofie e faʻasalalau ai se laʻau o le tipiina. Ina ia faia lenei, tipiina ma 3 vaega e unscrewed mai le i ai nei Hatiora Solersova. A maeʻa lena, faʻataga e faʻamamago i le ea mo le 3-5 aso. Ona faʻapaʻuina lea o le pito i lalo ma le malala ola. Ma o le laʻau o loʻo faʻatofuina i totonu o le susulu peat substrate. A maeʻa le masina, o tipi e mafai ona toe toto i totonu o ulo tumau.

E mafai foi ona faʻasalalauina le laʻau e faʻaaoga ai fatu. Ae o lenei mea o se sili atu-malosi-gaioiga gaioiga. Ina ia faia lenei mea, lulu fatu o Hatiora Solerosova i totonu o se paluga suavai peat-oneone. Tuu le koneteina ma fatu luluina i se mafanafana nofoaga o le vevela o le a le itiiti ifo i le 21 ° C. Ina ua mavae sina taimi, pe a faʻasūsū masani, o le a aliali mai le muamua laʻau.

Fuga

Blossoming i Hatiora Sallerosnaya amata i le amataga o le tautotogo. O lona fugalaʻau e tele ma sili ona matagofie, ma lanu samasama-samasama fugalaʻau. O fugalaʻau e laʻititi, foliga logo ma e tu i pito o uumi uumi. Mulimuli ane, o fugalaʻau ua suia e tamaʻi fua pe a ma le 2-3 masina talu ona fuga.

E mafai ona e suʻesuʻe atili ile faʻatupulaia o le hatiora ma le mafuaaga e le tupu ai i nisi taimi.

Faʻafefea pe a le fuga?

O mafuaʻaga autu mo le leai o se fugalaʻau:

  1. O le susū i totonu o le potu e maualalo tele.
  2. E leʻo tuʻuina mai uma tulaga talafeagai ole vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumalulu i le vevela i lalo +9 tusaFaʻatasi ai ma le fausiaina o lanu fuga mafai ona taofi.
  3. Le lava o le faʻateleina.
  4. E tuu le laau i luga o faamalama i matu.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le le lelei o le tausiga o laʻau e masani ona oʻo atu ai i faʻamaʻi. ma le aliaʻe o faʻamaʻi. O le sili ona mataʻutia mo Hatiora o mealybugs, fua iniseti, whiteflies ma apogaleveleve lapopoʻa. Latou tau atu i le mea moni o le vaega liliu samasama ma paʻu ese. I lenei tulaga, e manaʻomia togafitiga ma faʻapitoa sauniuniga.

O siama siama e faʻaalia e pei o tamaʻi vaʻa. Na aliali mai i le tasi vaega o le fugalaʻau, na latou salalau solo i le laʻau. O le auala sili ona aoga e faʻafetauia ai siama siama o le aveʻese o le vaega ua aafia.

Faʻapea foi O le Hatiora Solerosova e aafia gofie i siama o le supa... Tele taimi e tuai ai le blight ma fusarium. O mafuaʻaga o le tuai o le malaia o le suavai o le eleele poʻo le totoina i eleele faʻaleagaina. I lenei tulaga, ua pala aʻa o laʻau. Fusarium e mafua mai i le masini faʻaleagaina o le laʻau. I tulaga uma ia e lua, o vailaʻau faʻapitoa e faʻaaogaina mo togafitiga.

Laʻau faapena

O fugalaʻau faʻapena e aofia ai laʻau e pei o Hatiora Germina, Pink Hatiora, Hatiora Gatner, Ripsalis, Salikornia.

O le mea lea, Hatiora Solerosovaya o se tutasi cactus shrub ma se le masani ai ma tutasi foliga vaaia. O le atypical fausaga o au ma le tele matagofie matagofie fugalaʻau o samasama-moli moli fesoasoani e faʻalauteleina ai lenei cactus i togalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LAUGA REV. OKA FAUOLO. FT. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com