Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona feutanaʻi ma palsam spider mites?

Pin
Send
Share
Send

Balsam o se teufale lea e alagatatau tele i tagata faʻatoʻaga fugalaʻau. Eseese o pupuni o fugalaʻau, lau lanumeamata lanumeamata o laʻau sili ia o foliga taua o vaega.

Le lava le aganuu - o se maualuga lamatiaga o apogaleveleve mite siama. A tupu i le fale, mite faʻatelevave vave ma afaina ai tuaoi laʻau. Faʻafefea ona puipuia palsam mai se iniseti mataʻutia?

O lenei tusitusiga o loʻo taʻu mai ai mafuaʻaga mo le aliaʻe mai o le kilika, o le a le mea e iai, faʻapea foʻi ma auala eseese e aveʻese ai lenei faʻafitauli ile fesoasoani mai o vailaʻau ma vailaʻau masani a tagata, ma auala e puipuia ai.

Faʻamatalaga puʻupuʻu o le laʻau

O vaega faʻapitoa e faatatau i fua o laau toto. O isi igoa e lauiloa i tagata - Vanka wet, Le onosaʻi (ona o tulaga faigata o le taofia). O le au o le pulu pasama e pupula ma susua, o le laupepa foliga lapotopoto, o tafatafa o lo o i ai se gaʻo.

E fuga le laau mai ia Me ia Tesema. O inflorescences e iloga i se le masani ai foliga. Latou paolo faʻamoemoe i luga o le ituaiga eseese: paʻepaʻe, samasama, mumu (fugalaau e tasi foi ma lua-lanu). O le natura nofoaga o palama o le subtropics ma tropics o Aferika ma Asia.

O le a lenei faʻamaʻi?

E i ai i le iniseti ni laʻititi laiti (maualuga umi - 1 mm). O le tino foliga o le siaki e pei o se ellipse. O iniseti e nonofo i nofoaga tetele, fausia fale mo latou lava i lalo o faaputuga eleele, i lalo o lau laau paʻu i totonu o se ulo, poʻo tua o se lau.

O le kulupu o ticks e sili atu ma le 100 subspecies, o se itu iloga e vave ona toe gaosia. Ua u e se tagata matua le vaega o le lau, ona inu ai lea o le sua uma mai totonu o le pu.

FAʻAMATALAGA! O le siaki fafine e naʻo le 15 aso e ola ai, ae o le taimi lenei ua lava lea mo ia e taʻoto ai fua i le 100 fuamoa. Ma tagata fou i le puʻe faʻaalia i 3-4 aso.

E le gata i lea, o fuamoa mite e mafai ona ola pea e oʻo atu i le 5 tausaga, lalafi i le loloto o le au, i le faʻafanua i luga aʻe o le ulo, i malologa o le ulo.

Faʻafefea ona iloa?

O le mauaina o se faʻamaʻi i luga o se fugalaʻau i le amataga o le faʻamaʻi o se faigata gaioiga. I le tele o tulaga, e amata e le fugalaʻau gaioiga gaioiga gaioiga a maeʻa le pasama na matua afaina i le kilipa. E le fautuaina e aumai le laʻau i se tulaga faʻapenei, talu ai na o le pau le tali i le faʻafitauli o le faʻatamaia lea o le togavao (o lau ma laʻau e tatau ona susunuina ma tiaʻi le ulo).

O le faʻamaʻi e mafai ona lanumeamata pe enaena, e faʻapena foi ona faʻafaigataina le faʻailoaina o auala. O le fafine e lanu i se paolo mumu mumu (e sili atu ona faigofie le maitauina).

O a isi faʻailoga e mafai ona e faʻaaogaina e iloa ai se togi?

  1. I le taimi muamua, o le laʻititi uliuli togitogi o loʻo aliali mai i luga o laʻau - faʻailoga o u.
  2. E ufiufi laulaʻau i se ata sili ona manifinifi - o se faʻamoe, e amata ona mamae le togavao.
  3. E suia e le palama le lanu (ae le o le lanumeamata mauʻoa ae lanu efuefu).
  4. I le taimi mulimuli, o le laʻau foliga mai na faʻasuina i vai pupuna. Laʻau paʻu paʻu tele, fugalaau mago.

Ticks e fiafia i le pasama nai lo isi fugalaʻau i totonu. O laulaʻau lanumeamata ma laʻau suamalie e sili ona lalelei i nei faʻamaʻi. Pe a suʻesuʻeina fualaʻau i totonu o le fale, e tatau ona uaʻi faapitoa atu ile palama - ole muamua lea e osofai i se auala mataʻutia.

Mo auiliiliga pe faʻafefea ona iloa faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le pasama, faʻapea foʻi ma metotia togafitiga ma pe faʻafefea ona feagai ma iniseti, faitau a matou mea.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i se ata o le apogaleveleve mite i luga o pasama:




Aisea e aliali ai i luga o se fugalaʻau?

Faʻatasi ai ma mea taua mafua ai le faʻamaʻi o le le talafeagai aiaiga o le taofia ma le tausiga. Ole maualuga ole vevela, mago le ea ma le eleele o mafuaʻaga autu ia mo le aliali mai o se keli.

O se ituaiga faʻamaʻi o le papala i totonu e faʻaalia i le amataga o le tau mafanafana (e aliaʻe mai tulaga sili ona lelei mo le faʻateleina o le gaosiga o masini). Ticks osofaʻia fugalaʻau vaivai i le vevela suigafaʻapea foʻi ma laʻau e le lava le susu.

Iuga e ono tutupu

A maeʻa le 2-3 vaiaso o le mite infestation, e mafai ona vaʻaia e le tagata faʻafaʻatoʻaga ni uiga faʻapitoa. La latou lisi aofia ai:

  • o laulaʻau e ufitia e filo o se 'upega manifinifi;
  • o le auivi ei ai ona lanu samasama-efuefu;
  • e magumagu fugalaʻau ma paʻuʻu;
  • e lanu samasama samasama laulafa (faitau pe aisea e liu samasama ai laulaʻau o le pasama i totonu ma faʻafefea ona fesoasoani iai, faitau ii).

O le pasama e faʻapaʻu uma laulaʻau ma taofi le fuga (oe mafai ona iloa pe aisea e le fuga ai le pulu i totonu i totonu, ae naʻo ona lau e tupu iinei). Ua matauina e le tagata toto le fugalaʻau le fesuiaiga o le togavao ma le tuputupu aʻe o le puʻeina. O le sili ona lamatia taunuuga o le oti o le laau.

Faʻafefea ona aveʻese ia?

Faʻafefea ona feutanaʻi ma palsam spider mites? O le faigata o le taua o loʻo taoto i le televave o le faʻateleina o iniseti ma a latou mausa i nisi vailaʻau. Faʻatagaina le Fitoverm i totonu o fale. E saogalemu mo tagata ma manu.

O le togavao e tatau ona sausauina i le tele o taimi, o le aofaʻi maualuga o le taʻua o 3. O le taimi i le va o togafitiga e mai le 3 i le 7 aso (o le mafanafana i le potu, o le puʻupuʻu o le vaitaimi). Fitoverm e manaʻomia e faʻalauteleina i le fua faatatau o le 5 ml i le 0.5 lita o le vai vevela. Toe fai le sausau seʻia faʻamaʻimauina uma le kilipa. Afai e le maitauina le iʻuga, e manaʻomia le sui o le vailaʻau.

Taua! O maʻi e le o iniseti, ae o apogaleveleve (e 8 vae). O le mea lea, o sauniuniga masani o iniseti faʻasaga i iniseti o iniseti o le a leai se aʻafiaga.

Faʻapitoa acaricides e manaʻomia e fasioti ticks.

O a vailaʻau oona e fesoasoani i le taua faasaga i tick?

  1. Actellic E naʻo le fofo fou e faʻataʻitaʻiina ai le faʻasusuina. O le 2 ml ampoule e lava mo le 2 lita o vai. Mo nisi auiliiliga auiliili, vaʻai i faʻatonuga (faʻamoemoe i le tele o le laʻau). Toe fai le sili atu i le 1 taimi.
  2. Susulu o le la Fana i le maeʻa o le fuga, togafiti faʻalelei ia lau taʻitasi. Faʻasusu le 1 g o le pauta i si tamaʻi vai, faʻagaeʻe ma faʻaopopo vai seʻi maua le 1 lita. Toe fai 1 taimi.
  3. Apolo Faʻasusu le vailaʻau (1 mataua) ma le 1 lita o vai. Fana e le sili atu ma le 1 taimi. O lanu piniki atonu e tumau i luga o le lau - o se masani masani lea.

O tupe uma na tuʻuina atu e faʻasa mo le faʻaaogaina i le fale mautotogi. Faʻagasologa e tatau ona faia i fafo poʻo luga o le poletito (o se mulimuli avanoa). A o faʻaaogaina vailaʻau, ia e mautinoa e fai ou totini lima puipui ma se matapulepule.

Afai e le tele ni togavao, o mea taʻitasi pe a uma ona faʻasusu e tatau ona tuʻu i totonu o se taga palasitika mo le aso (tuʻu se tamaʻi pu e ulufale ai le 'ea). O le vailaʻau oona i ia tulaga o le a tufatufa tutusa, ma o le maualuga o le susu o le a fesoasoani e fasioti le faʻamaʻi. O se isi auala i le acaricides o le masani Dichlorvos (faʻaaoga i tulaga ogaoga).

O le togavao i lalo o le malosi o le vailaʻau tatau ona le itiiti ifo ma le 24 itula. O se taga palasitika e tatau ona sausauina ma Dichlorvos i totonu, ona tuʻuina lea i totonu o le atigi fulu pasama ma tapuni. E tatau ona mate le ticks i le ao.

E taua le faʻaaogaina o lenei metotia mo le palama, e le vaivai tele (o le togavao e ola ma mulimuli ane toe foʻi i le masani ai). Afai e le mafai ona aveʻese faʻamaʻi, ma e manino lava faʻamaʻi o loʻo vaaia i luga o le togavao, e sili atu le faʻateʻaina o le laʻau.

Metotia faʻaleaganuʻu

O le fugalaʻau tatau ona faʻasūsū tele i le vai manino ma ufiufi i palasitika afifi mo 2-3 aso. O se siosiomaga mafanafana ma mafanafana o le a fesoasoani fasioti iniseti. Faʻatasi ai ma lenei metotia, e taua le aveʻese o le ulo mai le susulu o le la ina ia le mu ai le laʻau.

Isi filifiliga aofia ai mea nei.

  1. Faʻavae kapeti. Olo 150 g of cloves, faʻaopopo vai (1 l) ma tuʻu mo le 8 itula. Faʻamamaina le faʻaiuga e aliaʻe i se vaega o le 5 ml i le 1 lita o vai ma faʻagasolo le togavao i aso uma. Aniani e mafai ona faʻaaogaina nai lo le kaliki; faʻavaivai ma le vai e le manaʻomia i lenei fua.
  2. Ave aʻa dandelion (20 g), sasaʻa vai pupuna io latou luga (1 l). A maeʻa ona faʻamalulu, tausisi mo le aso. Fana pasama 2 taimi i le aso.

Puipuiga

E le mafai e le Spider mites ona faʻatagaina le susu ma maualalo le vevela o le ea. E le amata le faʻamaʻi i luga o togavao e tu i luga o faʻamalama malulu. O le paluina masani i le vai mama o se mea taua e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina.

I le tau mafanafana, e tatau ona ave ipu fulu pasama i fafo (pe i luga o le poletito). Mo prophylaxis, o le laʻau tatau tatau ona faʻasusu ma se vaivaiga vaivai Fitoverm (2 ml i le 1 lita o le vai) faʻatasi i le 3 masina.

Isi puipuiga auala e aofia ai mea nei:

  • Aveese vave o vaega afaina o le fugalaʻau.
  • Faʻagasologa o laulaʻau i le vai o le fasimoli (2-3 taimi i le masina).
  • Tausiga tatau (tausisia o le vevela pulega, pe a fai e vevela i totonu o le fale, tuʻu le ulo i luga o le faʻamalama).
  • Aveʻese lau paʻu lau i taimi uma ma vele fugalaʻau mamate.

Ma, i le lisi o mea taua faʻaosoosoina le atinaʻe o apogaleveleve mites - mago ea ma leai se susu. Ina ia puipuia le vaʻaia o se faʻamaʻi, e taua le faʻasusu o le laʻau, ave taele i vaiaso taʻitasi (i le amataga laʻasaga, e mafai lava ona fufulu ese le faʻailoga i le vai). O le maitauina o faʻailoga muamua, sae ese ia lau na afaina ma togafitia le togavao i vailaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Get Rid of Aphids Without Harming Your Growroom (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com