Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fausiaina o se laʻau matagofie ma umi le ola - faʻafefea ona teu saʻo le begonia?

Pin
Send
Share
Send

Begonia o se tasi o sili ona masani ai teu teu fale talu mai le ogatotonu o le 16 seneturi, ina ua amataina begonia lava ia i Europa. Talu mai lena taimi, o lenei laʻau ua lauiloa tele i tagata faʻatoʻaga; e faʻaaogaina e teuteu ai ituaiga uma o paka, togalaʻau ma sikuea.

O le fesili e masani ona fesiligia: e aoga le teuteuina o begonias, ma afai o lea, faʻafefea ma o afea e fai ai saʻo. E le gata i lea, o le a matou talanoa auiliili e uiga i le teuteuina, ma le auiliiliga atoa o le gaioiga.

O le a le aoga iloa e uiga i le laʻau

Begonia o se tasi o sili ona matagofie matagofie laʻau, lea e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai sikuea, fale mautotogi faʻapea foi ma togalaau. O le fugalaʻau e ona le aiga o felanulanuaʻi fugalaau Begonia. I le taimi nei, o lenei ituaiga e 900 natura ma 2000 hybrid ituaiga. E ui lava i le mea moni o le fugalaʻau lava na maua i tua i le 1690, o lona aoga i le faʻaaogaina mo teuteuga na amata na o le 200 tausaga talu ai, o lona uiga, lata i le 1815-1817. O le biologist na mauaina lenei ituaiga na taʻua o Michel Begon, mai lona igoa mulimuli o le fugalaau na faaigoa.

Na muamua maua i le Antilles, lea na faʻamatalaina e se tagata poto i meaola. O ituaiga eseese uma o aso nei e mafua mai i le tupuolaola o begonia mai Pasila, atoa ai ma le tupu tupu mai le tama a Initia. I aso nei, e tele ituaiga begonias, lea e vaevaeina i ni ituaiga se lua: teuteu teuteu ma teuteu teuteuina.

Tusitusiga. O le sili ona lauiloa o tuberous begonia, e iila tele ona fugalaʻau, felanulanuaʻi fugalaʻau, ma sili ona taua, e unpretentious i le tausiga.

O le a le mea e totoina?

O le a le mea e fai ai?

Tipiina o le gaioiga o vaega pe atoa tipiina o au e faʻatonutonu tuputupu aʻe ma fugalaau. Ona o le teuteu lelei, e le gata ile faʻateleina ole teuteuina ole begonias, ae faʻateleina foʻi lona ola. O le mea la e fai e le gata fautuaina, ae fautuaina. Lenei o le a faʻasaoina le teuteuina o meatotino a begonia, faʻapea foi ma le tausia o lona soifua maloloina.

Faʻapipiʻi

O le faʻapipiʻiina o le faiga lea o le tipiʻeseina o tumutumu o laʻau ma laʻau o loʻo tu i le pito o lala. O le tali i le fesili "E mafai ona ou omomi?" e mautinoa lava o le "Ioe". Ma le isi, o le a faʻamatalaina auiliili pe faʻafefea ma le taimi e fai ai lenei.

Tulafono mo le aveʻeseina o au ma laʻau, o afea ma faʻafefea ona fai?

Fausiaina o le palealii mo fugalaʻau lauolaola

E tatau le teuteuina e tausia ma faʻaleleia le teuteuina o laʻau. O le mea moni, e fa vaega autu pe a teuteuina begonias:

  1. Amata teuteu. Lenei faiga e tatau ona amata i le tulaga o se talavou fugalaʻau. O le taimi lava e taunuʻu ai le laʻau laʻau i le umi o le 6-7 senitimita, ona tipi ese lea o le pito i luga ma seleulu.

    O lenei faiga faigofie faʻaosofia ai le tuputupu ae o laʻau lateral i begonia.

  2. Faʻaitiitia le faʻasusu. Ina ua maeʻa le teuteu muamua, o le aofaʻi o le faʻasusu ua faʻaititia. Lenei faia e faʻateleina le tuputupu ae fua o begonia.
  3. Toe teuteuina. O le isi teuteuga e faʻataunuʻuina pe a maeʻa le umi o laupepa faʻalautele ausia le 10 senitimita.

    O le faʻapuʻupuʻu e tatau ona tupu i luga o le laʻau, lea e tu i fafo o le au.

  4. Faaiuga o teuga. E le gata i lea, o le faʻapuʻupuʻuga faʻagaioiga mafai ona faʻatinoina e aveʻesea sili ona tele soʻona faʻavae, pe oʻo foʻi i mago. E le gata i lea, o lenei auala e mafai ona faia e faʻamautu ai se foliga faʻapitoa.

O afea e fai ai?

Cropping e faia i mea nei:

  • o laulaʻau fugalaʻau e vavaeʻeseina i teuteuina-lalaga begonias;
  • a matutu pe faʻaleagaina laʻau poʻo laʻau aliali mai, e faia lea e aloese mai ai i foliga vaaia o faʻamaʻi;
  • i laʻau talavou mo mea teuteu teuteuina;
  • teuteu ao lei oo i le taumalulu.

O afea e teu ai laau mo le taumalulu?

E masani ona fesiligia e tagata fugalaau toto se fesili tai tutusa. Ia mautinoa e teuteu naʻo tuberous begonias mo le taumalulu., o totoe uma e tipiina i le talosaga a le grower.

Faalogo! O le taimi sili ona lelei mo le peritomeina o Oketopa. I le teuteuina lelei, o le galueaina o laʻau i luga e amata, lea o le a matua faʻateleina ai le pupula o le begonia lava ia.

O le a le mea e tupu pe a fai e te le o faʻatautaia lenei gaioiga? I le leai ai o lenei faiga, o laulaʻau ma fugalaʻau amata ona faʻaititia i le tele, ae o le au, i se isi itu, o le a amata ona mafiafia, lea e foliga mai e le matagofie tele. O le mea lea, o lenei taualumaga e faʻamalosia. Oe o le a mauaina taua fesoasoani mo taumalulu begonia tausiga i lenei tusitusiga.

Faʻafefea ma o afea e faʻapipiʻi ai?

O le faiga o le taina e faʻataunuʻuina i le tautoulu, poʻo le tautotogo, pe, tautala saʻo, aʻo leʻi fuga pe mulimuli ane. nei e uiga i le gaioiga lava ia, lea e matua faigofie lava. I luga o le autu autu, oe manaʻomia le sailia o le pito i luga tuputupu aʻe, ma pinch ia ese e 1-2 senitimita. I le saʻo o le faapipiina, ola ola o laulaʻau laʻau tatau tatau ona amata i le 2-3 vaiaso. E le gata i lea, o lenei auala e tatau ona faʻataunuʻuina i na o mataupu e le mafai ai ona teuteu le begonia.

Faʻafefea ona tausi faalelei pe a uma se tipi?

A uma ona teuteu, ua lava le mulimuli i tulafono masani o le tausiga.pei o anamua peritomeina. Seʻi tatou taʻu atu ia te oe nisi mea e uiga ia i latou.

O le sili ona alofagia o le vevela vaʻai mai le 13 i le 22 tikeri Celsius, ae aua neʻi galo e faʻatumauina le malulu o le ea malulu. Ole maualuga ole maualuga ole susū ole 60 pasene. Talu ai o le tatou begonia o se vao afu, o le setete o le moe tumau mai ia Oketopa ia Fepuari.

Ina ia faʻaliliu atu le laʻau i lenei setete, o le faʻasusu e faʻaititia ma o le a sosolo ese lala. O nisi tagata atamamai fautuaina le teuina o begonia tubers i le pogisa i le vevela o le 10 i le 12 tikeri Celsius e oʻo atu i le lua masina. O le sili tuputupu aʻe meatotino aliali mai pe a o le laʻau o loʻo paolo le paolo. E faʻatoa faʻataunuʻuina le faʻasusu pe a uma ona mago uma le pito i luga ole lalolagi.

Ina ia maua begonias ma le susu talafeagai, tatau ona tuu le ulo luga o se fata vai., ae ina ia le i ai le ulo lava i totonu o le vai, pe tuʻu luga o peat susu.

I luga o se tusi. Ina ia aua neʻi i totonu le vai i totonu o le vai, e sasaʻa faʻamaʻa i luga o le fata, pe o le ulo lava ia e tuu i luga o se ipu fuli.

Afai e maualuga tele le maualuga o le susu, o le a pala le begonia, o lea aua le soona faia. I aso vevela o le taumafanafana, e sausauina le ea i tafatafa o le begonia, ae ina neʻi alu le vai i luga o laulaʻau. O le potu e tu ai le begonia e tatau ona faʻaleleia i lea taimi ma lea taimi, ae ina ia aua neʻi sosia e le laʻau lava ia se faʻataʻitaʻiga. Fesuiaʻiga e faʻataunuʻuina naʻo taimi e matua manaʻomia ai.

I le faaiuga, ou te fia fai atu lena peritomeina ma pinching o begonias e taua tele taualumaga, lea o le a faʻateleina ai le matagofie ma teuteuga o le begonias ma faʻalauteleina lona ola. I se faʻaopopoga, o nei taualumaga e matua faigofie lava soʻo se novice florist e leʻi oʻo atu i begonias e mafai ona faia.

O le gaioiga lava ia o le a aoga foi i le lumanaʻi, pe a oomiina ma tipi ese isi laʻau, aua o le mea moni o tekonolosi e tutusa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Casio G-Shock Mudmaster GWG1000-1A1 Master of G. Top 10 Things Watch Review (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com