Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

DIY nofoa filifiliga, ata ma ata

Pin
Send
Share
Send

I le fale e te manaʻo e malolo i se siosiomaga mafanafana, lagona mafanafana i ou tafatafa. O se uiga manaʻomia mo lona foafoaga o meaafale meafale. O sofa ma nofoa faʻapitoa e faʻaalia i faleʻoloa e le talafeagai i taimi uma mo le ata poʻo le tulaga lelei, ae le taʻua ai tau o loʻo i ai. I se isi itu, e mafai ona e faia se nofoa faia-o-oe lava, lea e mautinoa e faʻamalieina uma tagata fiafia i ai. Fua, leo o le tapega ma le maualuga o le agamalu - mea uma e mafai ona filifilia e tusa ma lou tofo, ma mafua ai i se tisaini fasi meaafale.

Laasaga sauniuni

Ae e te leʻi amata galuega i le faʻaputuputuina o le nofoa i le fale, e tatau ona e filifili i le autu tapulaʻa o le lumanaʻi oloa. Oe tatau ona amata i le foliga vaaia. E tusa ma le sitaili o le potu e faʻapipiʻi ai meaafale faʻafuaseʻi, ua filifilia se faʻataʻitaʻiga talafeagai.

E fautuaina e suʻesuʻe le tele o oloa maeʻa i fale faʻaaliga pe vaʻai i ata i lisi. I le tulaga muamua, e mafai ona e vaʻai faʻalelei ma tago i le ata faataʻatia, ae o le sailiga e umi se taimi. I le tulaga lona lua, o le taimi totogi o le a itiiti, ae o le mulimuli foliga mai ono eseese tele mai le manaʻomia tasi.

I le suesueina o le tele o nofoa ma ua filifilia i luga o le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e amata sauniuni galuega. I le amataga, e aoga le fuaina o le nofoaga e te fuafua e tuʻu ai meaafale, ma fuafua le fua. Ina ia mafai ona aloese mai mea sese i le fetaui vaega ma aua neʻi galo se mea, agavaa ata ma ata ua tusia i luga.

O le maualuga taliaina ergonomic nofoa maualuga e tusa 45 cm, ma lona lautele ma le loloto mai le 40 i le 45 cm. O le maualuga o le backrest mai le foloa tatau ona tusa ma le 1 mita. Mo le faigofie o le nofo, o se malifa o le 3 cm e faia mai le pito i tua.

Ina ia faia se ata o se nofoa i luga o se laupepa millimeter poʻo se siaki pepa, o se maeʻa maeʻa faʻataʻitaʻi na muamua tusia, ma mulimuli ane ona faʻaali eseese:

  • tua;
  • auiliiliga itu;
  • nofoa;
  • alofilima.

I le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, e manaʻomia le amanaʻia o le mafiafia o mea ia e fai ai le nofoa.... O ie gaosi ma le natura e eseʻese tapulaʻa, e mafai ona aʻafia ai le faʻaputuga mulimuli o vaega. A maeʻa ona tusia le ata, e fautuaina le tusia o vaega o vaega i luga o le pepa malo ma oti ese. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻataʻitaʻi i le fua i le atoa lapoʻa ma poloketi elemeni manaʻomia luga o le mea.

Ae e te leʻi faʻatau, e manaʻomia le faʻatulagaina atoa o le aofaʻi o mea manaʻomia. Ua faia lea mea ina ia mafai ai ona tuʻu ese se toe foʻi malaga i le faleʻoloa ma le faʻatauina o vaega e le manaʻomia.

Mo vaega, oe mafai ona alu i le fausiaina maketi pe i se faʻapitoa faleoloa. E mafai foi ona e okaina mea i le kilivaina, ae i lenei tulaga e le mafai ona vaʻaia vaʻaia latou foliga ma le lelei.

Mea ma mea faigaluega

O le faʻavaʻa o se vaega taua mo soʻo se meaafale. Ina ia faia le sao nofoa, oe tatau ona filifili i le mea muamua. Le masani ona faʻaaogaina:

  • fafie;
  • Chipboard, chipboard;
  • laupapa laupapa laupapa;
  • uamea

O laupapa laupapa e pito sili ona faʻalelei ile siosiomaga, aua le afaina ai. O se nofoa e faia i laupapa o le a tumau mo se taimi umi pe a fai o le laupapa e lelei tele ma ua filifilia saʻo. Oe le tatau ona ave laupapa ma paʻu, taʻetaʻei, ma le i ai foi fuzzy geometry - o nei mea uma o le a taitai atu ai i le taʻeina ma deformation o le maeʻa oloa.

O se nofoa fale ma se laupapa laupapa faʻavaitaimi e anagata pe a fai o le mea e lava le tele, mafiafia, mago ma e le malepe. E le pei o laʻau, o mea gaosi e le mafai ona valiina pe tuʻuina atu iai le manaʻoga ma le leo.

E faʻaaogaina foʻi le Plywood e fai ai le faʻavaʻa o le nofoa i le fale. Ona o le maualalo lalelei o le tino o mea, o loʻo ufiufiina ma le malu ie ufiufi. Faʻatasi ai ma le faʻafesoʻotaʻiga lelei, laupapa mafiafia o le 15 mm ma sili atu, o le vaega e mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi.

Ata tifaga feagai ma laupapa faʻapitoa ma foliga lalelei na aliali mai luga o le fale oloa faleoloa. E mafai ona faʻaaogaina i luga o matala vaega o le nofoa e aunoa ma le leiloa o le vaʻaia aafiaga.

O le faʻatulagaina o le nofoa faʻavae potopoto mai uʻamea ma ou oe lava lima o le a sili ona anagata, ae o lona mamafa o le a sili atu sili atu isi filifiliga. O le le faʻamanuiaina e mafai ona faia i naʻo mea faigaluega uelo faʻapitoa. E mafai ona e faʻauuina vaega uʻamea i niu ma ni faʻamau, ae ova taimi, o se faʻavaʻa o le a amata ona faʻamalulu ma gogolo.

Tusa lava pe o a mea o le tino mo le nofoa o le a faia i ou lava lima, o le vaega lea o le autu ma e tatau ona potopoto lelei ma mausali.

Laʻau mautu

Laupapa

Plywood

Plywood faʻamamaina

O se mafiafia meaafale ie ua saunia mo upholstery. O filifiliga masani a:

  • chenille;
  • ie matagofie;
  • jacquard;
  • velours;
  • lafu mamoe;
  • gaosi poʻo le paʻu moni.

O mea filifilia e faʻavae i tulaga o faʻagaioiga i le lumanaʻi... Ma, afai e i ai fagafao poʻo tamaiti e, mafua ona o latou tausaga, mafai ona faʻaleagaina pe pisia le ie, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le faigofie-tausiga, anagata mea. E tatau ona tipi ese ia vaega ma alauni faʻasima, o lona uiga e tatau ona faʻatau ia mea ma se tamai pito.

O elemene vaivai ua faʻatumuina i meaafale paʻu paʻu ma le maualuga o le 30 ma le maualuga. E mafai ona e ofuina ni mea e faʻamama ai mea mai fasi mea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga ie afu tuai poʻo aluga nai lo le paʻu o le foam.

Chenille

Jacquard

Laulama

Faʻasao paʻu

Ina ia faia se nofoa i ou lava lima oe o le a manaʻomia:

  • faovilivili po o le uelo masini;
  • o se jigsaw ma mea faʻapipiʻi talafeagai poʻo se olo olo;
  • mea teu meaafale;
  • masini suisui;
  • seleulu;
  • penivali poʻo se pa fasimoli mago;
  • Sander;
  • masini mo mea faʻamauina.

Uma mea faigaluega, faʻapea foi ma mea faʻaaoga, tatau ona saunia ae le i amataina le faʻapipiʻiina gaioiga, ina ia aua le maimau taimi e vaavaai mo le talafeagai elemeni.

Meafaigaluega

Gaosiga laʻasaga faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga o le faia o se nofoa ma ou lava lima faʻalagolago lava i le filifilia faʻatusa. O oloa gaosi i le fale atonu e le maulalo i le mafanafana ma foliga vaaia i fale gaosimea.

Faʻaleaganuʻu

O se nofoa faʻaleaganuʻu o se lelei fofo mamanu mo le fausiaina o se siosiomaga lelei i lou fale. E le pei o sofa, o nofoa faʻaletino e faʻaalu tele ai le avanoa, ma faia e ou oe lima mai laʻau, laupapa laupapa poʻo le uamea e vave ma faigofie.

A maeʻa ona saunia mea faigaluega, e filifilia se nofoaga mo faʻatasiga. E fautuaina e aua neʻi faʻagaeʻeina e seisi le salalau o mea. E taua le mafaufau i le itu aʻafiaga o le gaosiga gaioiga ma o latou iʻuga mo isi. A tipi fafie ma se jigsaw, sawdust le tatau ona oʻo i luga o meaafale ma totonu mea, ma pe a faʻaaogaina inverter uelo, e tatau ona tausisi i le afi manaʻoga saogalemu. A maeʻa uma sauniuniga, e mafai ona e amata amata le faʻapipiʻiina.

Vaega o galuega:

  • faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga mai pepa atigipusa e faʻafesoʻotaʻi le faʻatulagaina o vaega i mea faʻavaʻa;
  • ma se jigsaw poʻo se olo, 'otiʻoti elemeni i laina o le ata;
  • tatala vaega faia o utupoto, pe a manaʻomia, faʻagasologa ma se olo olo;
  • faʻapipiʻi vaega faʻavaʻa i le faovilivili poʻo le faʻaaogaina o se masini uelo;
  • tusi se ata ufiufi luga o meaafale ie, tipi ma le 1 cm alauni faʻasolo, suʻi auiliiliga;
  • tipi ma 'otioti meaafale paʻu paʻu, faʻatumu mea e teu ai fale;
  • o fusi lima o loʻo afifiina i le paʻu paʻu ma faʻapipiʻi ma se mea faʻapitoa. Teuteuga laupapa faʻamau lima, pe a tatau ai, e faʻamautu mai luga ma se sikulipi ma sikulipi tipi e ia lava.

Afai o le laupapa laʻau o le a tu i totonu o se potu ma maualuga le susū, pe a maeʻa tuʻufaʻatasia le faʻavaʻa, e tatau ona togafitia ma sui sooupu o le bioprotective.

A maeʻa le galuega faʻapipiʻi, e mafai ona teuteuina le nofoa i lou fiafia i ai. O tamaʻi faʻamau e ufiufi i ie meaafale, e suʻi luga o le oloa i se siaki siaki. Faatasi ai ma le fesoasoani o le faaaogaina vali o lanu eseese ma oneone, o elemene laupapa e teuteuina semi-antique ma o latou lava lima.

Gaugauina

O le nofoa gaugau o se sili lelei auala e faʻavasega ai lau eria nofoaga. Lenei fasi meaafale, faia mo le faʻaaogaina i togalaau toʻoto, e taua tele i le taumafanafana. O se nofoa togalaau faia-o le a faʻataunuʻuina lona aoga faʻamoemoega i le atoatoa ma o le a le gauaʻi i fale gaosi paʻaga. O avanoa o le faʻaaogaina o se mea gaugau o meaafale e faʻatagaina ai oe ona faʻaogaina i tulaga e le i mafaufauina: o ni tagata asiasi mai i le po, e fealualuaʻi, e malolo ai i le veranda. O le nofoa laupapa e sau i le tele o ituaiga sitaili. Ua filifilia se mamanu, a maeʻa le ata, oe mafai ona amata fonotaga galuega:

  • 'otiʻoti mea sauniuni ma se sulu poʻo se olo i le mea e manaʻomia;
  • togafiti le pito i luga ma se olo masini e faʻalelei ia, a leai o le tuʻueseʻeseina o maama faʻatamaia ninii e mafai;
  • togafiti ma sui sooupu o meaola puipuia ma faʻamago lelei;
  • vali uma auiliiliga i le lanu manaʻomia;
  • faʻapipiʻi le nofoa faʻavaʻa ma le faovilivili, faovilivili tipiina e le tagata ia ia lava ma faʻamau faʻamau.

O nofoa laupapa e teuteuina mo toetoe o soʻo se sitaili. Mo gaioiga, varnishes, vali ma patinating enamels o loʻo faʻaaogaina.

O le nofoa maeʻa tatau ona mautinoa siaki mo le malosi. I le faʻatinoina saʻo o manatu uma, o le nofoa gaugau faia i laupapa o le a tautua mo se taimi umi.

Mai palaleti

Faʻaputuga pallets e faʻaputuputu mai laupapa mafolafola e matutu ma o le a le suia geometry. E ui lava i lea, o lo latou faʻaaogaina o se mea e fai e oe lava-faia ni nofoa faʻasolosolo ua salalau. Mai paleta, o uluaʻi loft-style models e maua mai, e toeititi lava a le ese mai filifiliga filifiliga. O fale gaosi oloa e aofia ai le tele o laʻasaga:

  1. A maeʻa ona filifilia se faʻataʻitaʻiga ma faʻataunuuina le sauniuniga, o le a laupapa e sanded ma se olo. A aunoa ma lenei gaioiga, e mafai ona faʻamamaina laupapa.
  2. Faʻaaogaina se jigsaw poʻo se olo, o paleti e tipiina i le afa, o pito e sanded ma vali luga.
  3. Mai elemene, e tatau ona e faʻaputuputu se nofoa faʻavaʻa mai laupapa o le manaʻoga foliga, ona faʻamau lea o elemene i le lava kilipaina o sikulini ma se sikulipi.

O sea nofoa faia-lima mo se taumafanafana nofo foliga foliga sili atu leaga nai lo faleoloa faleoloa. Mo le faʻaaogaina lelei o nofoa pa, e tatau ona suʻi i luga ia aluga. O le ie e filifilia faʻavae i luga o le faʻagaioiga o meaafale. I le avea ai o se tagata e faʻatumu, e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu paʻu, holofiber, synthetic winterizer, faʻateleina polo polystyrene.

Fautuaga Aoga

Faia o meaafale na o oe o se sili ona manaia aafiaga. Afai o le gaioiga o loʻo tupu mo le taimi muamua, faia le sili ona faʻafaigata nofoa ma manino laina ma faigofie geometry. O le a faigofie ona galue ma o le iuga o le a mama.

A i ai sou poto masani i le fale faigaluega, e mafai ona e teteʻi i aiga ma uo ma ni uiga e le masani ai.... O se nofoa faʻataʻamilomilo, faia e le lima, e aoga ma aoga i soʻo se totonu. O le isi auala faigofie o le faia o se nofoa mai le nofoa nofoa o lo o totoe i le faletaavale.

I lou agavaʻa, mulimuli i faʻatonuga, e mafai ai ona e faia se-oe-oe nofoa o le a faʻaaogaina mo lona faʻamoemoega mo le tele o tausaga. I se faʻaopopoga, o le a faia e oe lava oloa o le a avea ma se faʻavae o le mitamita mo e ona ma o se mafuaʻaga e mitamita ai i uo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fiji 7s National Team Sings Hymn at the Pioneers 7s Gala 2018 Utah part 2 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com