Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Se ituaiga o ituaiga ma ituaiga o totonugalemu ma togalaau geranium: igoa ma ata o matagofie fugalaau

Pin
Send
Share
Send

O le Geranium o se laau tumau e masani ona tupu i le fale. Faʻamoemoeina i le ituaiga, o se laʻau poʻo se laʻau afu. Fai mai le au Botani, e ova atu i le 250 ituaiga o geraniums.

I le vao, o le laau "ola" i le itu i saute o le konetineta o Aferika. I a matou latitu, o se teufale, ae o loʻo i ai foʻi ituaiga togalaau vao e laʻititi ifo ona uiga teuteuina. O loʻo taua i le tusitusiga ituaiga eseese o le fugalaʻau ma ata, faʻapea foi ma tulafono mo le tausiga o se laʻau matagofie.

Togalaau togalaau

Faʻatoʻaga geranium, e le pei o lona mamao thermophilic aiga, ola lelei i le fanua tatala, ua leva ona lauiloa i le lalolagi atoa. Egelani o le atunuʻu o le tele o ituaiga togalaau. Aulelei tauagafau geranium atoatoa faʻafetaiaʻia uiga manaʻomia mo le fausiaina togalaau laufanua.

O le togalaau 'eseʻese o le laʻau e faʻafetaia e le gata mo le matagofie o le fugalaʻau, ae ona o lona habitus - o le geranium e faʻapipiʻi ai ni pupuvao puʻupuʻu ma ni laulaʻau matagofie, e taofi ai a latou lava teuteuga seʻia oʻo i le taumalulu, e mafai ona tupu ma se kapeta, e eseese ituaiga ma lanu o laulaʻau ma fugalaʻau. O ituaiga lanu e le maua naʻo moli ma samasama. O le tele o fugalaau amata mai 2.5 i le 4.5 cm.

Mea moni manaia! E i ai taumalulu-faigata hybrids talafeagai mo le ogatotonu sone o le tatou atunuʻu.

Eseese o fugalaʻau i totonu: igoa ma ata

I le faʻatupuina o le fale, o zonal geraniums, e taʻua foi o kalachik, e sili ona taatele. E iloga ile liʻo pogisa concentric ile lau. O le fugalaau aapa 30-60 cm le maualuga, o nisi taimi sili atu i le 1 mita. Fugalaʻau e faʻalua pe faigofie, susulu lanu, aoina i umbellate inflorescences. Ae e tele isi ituaiga o laʻau olaola lea.

Tiroida poʻo le ivy

Lenei o se tele ituaiga mo tautau ulo ma magaugau lala e oʻo i le 1 m le umi, lea e tautau i fafo. Inflorescences e racemose, faigofie. O fugalaʻau e faʻalua pe faʻalua-faʻalua, o paleta e eseese: mai papaʻe i le lanumoana lanumoana. O le tele o fugalaʻau e oʻo atu i le 5 cm. E fuga mai i le amataga o le taumafanafana i le faaiuga o le tautoulu (faitau e uiga i le vaʻaia o ivy geraniums iinei).

Zonal pelargonium

Lenei ituaiga o geranium i totonu e sili ona lauiloa, pei ona taʻua muamua. Uma ituaiga o ituaiga e fai si tumau, fuga matagofie. O laulaʻau o le fugalaʻau e matua, faʻateleina se manogi faʻapitoa pe a paʻi i ai. O fugalaʻau o le zonal geranium e mafai ona 'eseʻese:

  • terry ma semi-lua;
  • masani;
  • tulip;
  • piniki;
  • fetu foliga, ma isi

O le igoa o le meaola e aumai ona o le lanu o laulaʻau, o loʻo manino vaega. Nofoaga ma paipa o loʻo avanoa i lanu eseese.

Royal po o le Igilisi tele-fugalaau

O loʻo faʻaalia i ituaiga eseese, foliga ma paolo. O isi taimi e iai foʻi faʻataʻitaʻiga ma laulaʻau eseese. O le laʻau e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 0.5 m. Royal geranium e i ai ni pupu poʻo ni faʻailoga o le lanu uliuli i autafa o le pito i lalo petals.

O ona lau talatala ma soʻosoʻo e matua manatua ai lava lau lau. Lenei o le sili ona uiga eseʻese eseʻese o pelargoniums uma, ae e fuga sili itiiti ma na o le maeʻa 2 tausaga o le tuputupu ae.

Manogi

O ia fugalaʻau ma manogi o le tele o oloa: almonds, ginger, mint, lemon, pinia, popo, paina nila. E aliaʻe manogi pe a e tago i laulaʻau. O se vavega moni faʻaaogaina e maua ai le faʻamaloloina geranium suauʻu.

O fugalaʻau o ia laʻau e laʻititi, lanu viole pe piniki. O lau susulu o laʻau manogi manogi e 5-7 ona vaega, e foliga faʻapipiʻi.

Faitau e uiga i le auala e te tausi ai manogi manogi iinei, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i le faʻaaogaina o le laʻau i vailaʻau masani.

Agelu

O nei geraniums e pei o pansies, lea e fugalaʻau ma faʻamoeina inflorescence pulou. O i latou o puʻupuʻu laʻau oʻo atu i le 30 cm le maualuga ma teuteu e le aunoa. Agelu maua matagofie foliga, laulelei lala, ma e iloga i latou unpretentiousness. Fugalafi umi i le taumafanafana uma. Fugalaau e papaʻe, piniki, lanu viole, lilac.

Tulaga ese

Nei o hybrids maua e ala i le tuʻufaʻatasia o le susulu ma le tupu geraniums. E vaelua laulaʻau ma se manogi manogi. O fugalaʻau e iloga i lo latou matagofie tulaga ese, e pei o le inflorescences o royal pelargonium, ae fai si laʻititi i le tele.

E paʻepaʻe le ogatotonu, ae mumu ia lau. Paʻepaʻe ma lanu piniki ituaiga e toaitiiti i le numera. O nisi ituaiga e i ai pogisa ma laina.

Suka

Lenei ituaiga geranium o loʻo faʻaalia i ituaiga e 10, lea e mafai ona i ai pe leai ni laʻau tuitui. O le fiailoa ona o le teuteuina o faʻaputuga au, latou foliga pei o tamaʻi laʻa. Faʻaaoga e fausia ai bonsai. Faʻatasi ai ma ituaiga uma, o loʻo iai tino feʻai, faʻapipiʻi, faʻasolosolo, malulu, angular ma mafiafia-faʻatupuga geraniums.

Lemon Pelargonium

Lenei ituaiga ua avea lauiloa mo lona pubescent, dissected, susulu lanumeamata laulaʻau ma faigata foliga. O le togavao e maualuga lona maualuga, mafai ona oʻo atu i le 1.5 mita. A e tago i laulaʻau, ona faʻapipiʻi mai ai lea o se manogi malosi tele i le tipolo.

Tulafono lautele mo tausiga

Geranium o se tasi o sili ona lauiloa fugalaʻau fale ma e le manaʻomia tele taumafaiga poʻo le poto e ola ai. Ae e i ai ni foliga taua e taua ia iloa:

  • i taumalulu geraniums manaʻomia coolness, ae le itiiti ifo i le +10 tikeri;
  • e fiafia le fugalaʻau i le la, o le mea lea e sili ai le tuʻu i le itu i saute;
  • geranium fuga i so o se vaitau, ae o lenei o le a manaʻomia lava lava taumafa ma moli;
  • ina ia faʻalauteleina lala, e tatau ona e pinch lala;
  • e tatau ona aveʻese fugalaʻau ua mamae;
  • toeititi lava ituaiga uma manaʻomia masani teuteu.

Ma, faʻafefea ona tausi le laʻau.

Eleele ma faʻasusu

O le eleele e manaʻomia feololo feololo lelei, ina ia tele atu fugalaʻau luga o le togavao, ae itiiti laʻititiʻu. E manaʻomia foi se vaega alavai. E tatau ona tele le faʻasūsū aʻo mago le laueleele, ma laʻititi i le taumalulu.

E le manaʻomia e le laʻau le faʻasusu, aua e magalo le ea malulu. E manaʻomia le malamalama e susulu, e oʻo foʻi i ave tuusaʻo o le la e faʻatagaina. Ae i le vevela tele, o le laʻau e tatau ona paolo. I le taumalulu, o le vevela e tatau ona i le +15.

Fetilaisa

E manaʻomia le fafagaina o geraniums faʻatasi i le 2 vaiaso, o le gaioiga e amata mai le faʻaiuga o Mati ma e oʻo lava i le ogatotonu o Novema. E faʻaoga lelei le faʻamaluluina o le suavai.

O se tali faʻavae i luga o le vai ma iodine avea ma aoga fafagaina. Ina ia faia lenei, 1 mataua o iodine ua faʻaopopoina i le 1 lita o vai. Sasaa ma le faʻaeteete le paluga i itu o le ulo (50 ml). E le manaʻomia se tele tele ina ia le mafai ai ona susunuina aʻa. Lenei laei e maua ai tele ma umi fuga.

O meaola fou e le talafeagai mo geraniums e pei o fetilaisa.

Faʻaliliuga

Geranium e le fiafia i fesuiaʻiga, ma na te le manaʻomia moni na. I le tulaga o aʻa ua uma ona tilotilo ese mai le alavai pu, oe mafai ona tuʻuina atu le fugalaʻau i se faiga. Latou te totoina, faʻapea foi ma totoina, i le amataga o le tautotogo, pe a amata le tuputupu ae vaitau. O le ulo e ave 2 cm lapoʻa nai lo le muamua.

O se ata faʻamatala e uiga i le tipiina o le geranium:

Teuteuina

I le tautoulu, e tatau ona e tipi ese lala. Tuʻu le au ma 6-7 lau. O fana e manaʻomia le aveʻesea i latou e le tutupu mai aʻa, ae mai le lau au.

Afai o le fugalaʻau na toe tupu i luga o le taumalulu, ona i ai i le tautotogo (faaiuga o Fepuari - amataga o Mati) ua toe vavaeʻeseina, ma tuua ai ni fuga i luga o le au. O lala tipi e mafai ona faʻaaoga e tipi ai.

I le lumanaʻi, ina ia faʻaleleia le fugalaʻau ma maua ai le tele i le togavao, o laʻau e tatau ona pipiʻi pe a maeʻa 4-5 lau. I le vaitaimi o Tesema-Ianuari, e le tatau ona teuteuina geraniums.

Foliga lautele foliga

Metotia auala

O le auala faigofie lea. O fatu e tatau ona luluina i le eleele malulu susu (oneone (1 vaega), peat (1 vaega) ma faʻapena (2 vaega). Fafasi i latou luga ma se vaega o le eleele poʻo le oneone (2-2.5 cm) Ona faʻasusu lea i le vai.

O le totoina e ufiufi i tioata, o le eleele e masani ona susū. Mo germination, oe manaʻomia 18-22 tikeri. Ua aveese le ipu malamalama ina ua tulaʻi mai. O fualaʻau e tuʻu i le malamalama, ae o le vevela e tatau ona 16-20 tikeri. A maeʻa le 1.5-2 masina pe a maeʻa le vaʻaia o 2-3 laulaʻau moni, e mafai ona toe totoina laʻau i totonu o ulo. Ma pinch pe a uma le vaʻaia o 5-6 lau.

Tipiina

E sili atu le tipiina o le laʻau i le tautotogo. O le au e tatau ona 5-7 cm le umi ma 2-3 lau. O se lala fou e manaʻomia e faʻamamago i totonu o le 24 itula, ona lulu lea o le malala ola ma totō i totonu o le ulo ma le eleʻele eleele. A maeʻa ona aʻa, e mafai ona toe tipiina i lalo i se nofoaga tumau.

Se ata faʻapitoa e uiga i le faʻatupuina o geraniums:

Faaiuga

I se faʻaopopoga i ona uiga teuteu, o le geranium e iloga foʻi ona tulaga faʻamalologa. O nisi ituaiga o laulaʻau o loʻo faʻaaogaina foi mo meaʻai. Ma o le vaega mai ia latou e faʻaaogaina mo aromatization i totonu o se potu, i aromatherapy. Geranium taua suauʻu o se tasi o sili ona vailaʻau. Fesoasoani ile manava ma malulu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Мощное приспособление для мастерской DIY. Обрезки фанеры и болты.. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com