Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga o le faʻafefea ona faia se potu fai lavalava mai le potu teu oloa

Pin
Send
Share
Send

Faʻamoemoeina i le faʻatulagaina o le potu, o le potu teu oloa faʻatulagaina e tusa ai ma le poloketi mafai ona tu i tafatafa o le potumoe, auala, umukuka. O tagata e anaina, manaʻo e faʻalelei le avanoa, e masani ona oʻo ile faʻaiuga ole faʻaliliuga ole potu teu oloa i totonu ole potu e fai ai lavalava ina ia mafai ai ona faʻasaʻoloto le vaega ole auala savali ua maeʻa. O le mafuaʻaga lena o loʻo mafaufau ai le toʻatele pe faʻafefea ona fai se potu teu lavalava mai le potu teu oloa, lea o le a le gata o se nofoaga mo le teuina o mea, ae o se faigofie teuina faʻafetaui mea e ausia uma manaʻoga o ergonomics. Mo nei mafuaʻaga, o le tuai fata o le potu e teu ai ma teuina fou fausiaina, lea e mafai ai ona tuʻuina mea i se auala sili ona lelei i totonu o lavalava lavalava.

Manaʻoga

Filifili pe faʻafefea ona fai sau kapoti mai sau kapoti na oe lava, suʻesuʻe pe faʻamalieina e lau kapoti mea manaʻomia. E faigofie lava, o lea e mafai ai ona e faʻatulagaina se teuina mea mo mea e oʻo lava i se laʻititi o le Khrushchev:

  • a lava maualalo o se avanoa o 1x1.5 mita. O lenei avanoa ua lava e faʻatulaga tautau faʻamau, fata ma drawers;
  • afai e fuafua e tuʻu fata i le naʻo le tasi itu o le potu e fai ai ofu, o le lautele o 1.2 mita e manatu ai. Afai o le a tu fata i itu uma - mai 1.5 mita.

O le potu teu oloa sa muamua o se avanoa tapunia. Faʻapipiʻi se faʻamalosi e faʻamalosi tino e faʻatonutonu ai le puipuia. Afai mo nei faʻamoemoe e faʻatumuina le potu e fai ai ofu ma se ili. I le taimi e tasi, o lona leo e le tatau ona faʻalavelave ai tagata o loʻo malolo i le potumoe poʻo ni potu lata ane.

O le potu laei o le a manaʻomia moli. A aunoa ma lea, o le a matua faʻafaigata lava ona vaʻai i mea saʻo ma faʻatulaga mea i se avanoa avanoa. Luminaires le tatau ona vevela, a le o lea e mafai ona latou faʻaleagaina mea. O le filifiliga lelei mo se potu fai lavalava o le a faʻavae-faʻamalamalamaina moli.

Filifiliga o mea maeʻa

Fai-oe-oe lava laʻei potu mai le potu teu oloa, o le ata o le a liua i se mafanafana teuina mo mea, pe a fai oe faʻalatalata i le filifiliga o maeʻa saʻo. O le manaʻoga tele mo le filifiliga o le faʻaumaina o mea o se lamolemole luga e aloese ai mai le foliga mai o puffs, ma leai ni faʻailoga. Oe tatau ona vave tuua le manatu o le paʻepaʻeina le potu laʻei poʻo taugofie, maualalo le tulaga lelei vali, pepa puipui, lea, i le faʻafesoʻotaʻi ma le ie, e mafai ona tuua ni faʻailoga o le a faigata ona aveʻesea.

Faʻatasi ai ma isi mea, e tatau ona manatuaina o mea e mafai ona tautau faʻaletonu mago. Lenei mafai ona aʻafia ai le ufiufi, e le gata i lea, mafua ai le manogi manogi ma le atinaʻe o suia i totonu o le potu laei. Wood ma MDF o ni sili ona lelei filifiliga ona o latou porous ma maua le agavaʻa e mitiia susu.

O laualuga o le avanoa i totonu o le fale teu oloa muamua e tatau ona faigofie ona fufulu ma fufulu. O vali onapo nei o loʻo iai uma mea manaʻomia ma e hypoallergenic ma e leai se manogi.

Tuʻu le manatu ole kapeta fola i le potu e fai ai ofu, pei e le mafai ona e faʻamamaina, o le a avea ma sili ona faʻafitauli e sui ai.

Vaega o le fausiaina o se potu laei

O le gaioiga o le fausiaina o se potu laʻei mai se potu e teu ai mea e aofia ai le tele o taua laʻasaga. Ae e te leʻi amata galuega, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faʻaeteete i latou taʻitasi.

Meafaigaluega

Ae e te leʻi amataina, sauni mamao uma mea faigaluega manaʻomia e te ono manaʻomia:

  • vili, vili;
  • samala (rubberized mo fafie e sili atu);
  • pepa oneone;
  • faovilivili;
  • vaalele;
  • roulette;
  • fao tipi e le tagata lava ia, dowels;
  • tipi;
  • sikuea, penitala, faʻailoga;
  • tulaga fausiaina;
  • jigsaw mo le tipiina o mea faigaluega.

E vali luga i totonu o le potu laei, oe manaʻomia se fata vali, se faʻaseʻe, pulumu mafolafola, totinilima.

Meafaigaluega

Saunia o le avanoa

Ae e te leʻi faia le potu e fai ai lavalava e teuteuina lelei atoatoa, o loʻo sauni atu i ai ni galuega sauniuni mamafa. E tatau ona faʻasaʻoloto le pantry mai mea i totonu. I le taimi e tasi, latou te fautuaina oe ia vave ona aveʻese lapisi tuai ma mea e le aoga:

  • ua aveʻese le faitotoʻa tuai o fale teu oloa mai i taofi;
  • afai o puipui e i ai se malosi curvature poʻo le tutusa, o lona uiga e tatau ona faʻapolopolo latou, suluina i latou. E taua tele lenei, talu ai faʻasesega mafai ona taitaiina atu ai i le deformation o le fausaga atigipusa poʻo le aveʻeseina sese o tapulaʻa;
  • pe a faʻatagaina e le lapoʻa, ona suia lea o foliga o le potu e fai ai lavalava i le lumanaʻi ma le fesoasoani o le faʻapipiʻiina o laupapa - e mafai ona avea o se laina tuʻufaʻatasi poʻo se U-foliga mai;
  • vali le faʻalo, vali, aumai i se tulaga talafeagai;
  • faʻasolo le foloa, faataʻoto le mea na faʻamoemoeina - fale, laminate, linoleum.

Afai, tusa ai ma le fuafuaga, oe i ai faapipiiina kapeneta meafale i totonu o le laei laei, ona e le tatau ona faʻaalu tupe i le taugata maeʻaina, aua o le a le vaʻaia i tua o meaafale.

Fuataga

Faʻafefea ona fai se potu laʻei mai se potu teu ofu potu e faʻaaoga lelei ma lelei? Muamua, oe manaʻomia e saʻo fuaina ina ia mafai ai ona fuafua le tapulaʻa ma le aofaʻi o mea manaʻomia. O lenei vaega o le galuega e faia i le fua faʻapipiʻi ma le faʻailoga. O faʻailoga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ina ia le vaʻaia mai pe a maeʻa le galuega.

Ae e leʻi amataina, tusi se ata mo le lumanaʻi fausiaina. Le faataʻitaʻiga e manaʻomia le amanaʻia mo le maualuga o le fuafuaina elemeni:

  • ie lino - 20-40 cm;
  • ofutino, ofutino - 100 cm;
  • ofu i fafo - 150 ma sili atu.

O le loloto o le potu ua fuafuaina fuafua i luga o le tele o le faʻatautau, faʻatasi ai ma le 10 cm. O le lautele ua seti faʻavae i luga o le numera o aitema avanoa.

Avanoa

A maeʻa ona faia uma fuataga ma tusia se ata, alu i le sauniuniga o avanoa mo le gaosiaina o le fata. Vaʻai mea e matua tusa lava ma tekonolosi ma fua. O le drywall o loʻo faʻaaogaina mo avanoa avanoa, peitaʻi, e le fautuaina mo le tuʻuina saʻo o fata, talu ai o papatusi e foliga mai ua faʻasolosolo i lalo o la latou lava mamafa.

Wood, chipboard, chipboard e sili atu ona teteʻe i le susu ma faʻaleagaina. A o tipiina mea faigaluega, manatua o nei mea e manaʻomia faʻaopoopoga pito gaosi.

A tipi, aua le taumafai e faʻatele tele fata. Faʻatulagaina o mea i le 2 laina e le talafeagai mo le faʻaogaina i aso uma ma vave pe mulimuli ane o le a taitai atu ai i se gasu. O le loloto sili ona lelei e oʻo atu i le 60 cm. O ata tusi ma fata faʻataʻavalevale ua faʻamaoniaina latou lava i se avanoa laitiiti. E sili atu le ave faʻamuamua i lenei vaifofo.

Faʻailoga

I totonu o potu e fai ai ofu mai le potu e teu ai mea, o ata e aoina i ni filifiliga, o le avanoaina o avanoa mo le toe tufatufaina ma le teuina o mea e manino lava ona maua. Mai le manatu o ergonomics, e 2 filifiliga mo faʻafefea ona faʻaauupegaina le avanoa: faʻataʻoto ma faʻasologa faʻasologa.

O le ituaiga faʻalauteleina e faʻaalia e le filifiliga o gaioiga ma pasi vaega. O le tufatufaina atu o loʻo faʻatinoina e tusa ma le faʻavae o le faʻatele o taimi o manaʻoga mo mea:

  • mea uma e seasea faʻaaogaina e faʻamatalaina i le sone sopo - fata o loʻo tu i le maualuga i luga atu o 2 mita, pe i lalo ole 0.5 mita. O le nofoaga lea e teu ai mea a le fale, mea masani a le vaitau ma atopaʻu;
  • o le sone ola o se mamao o 50-130 senitimita luga luga o le foloa luga. Lenei o le nofoaga mo ato tagamea ma ato.

O lavalava faʻamau e faʻamau i le 130 i le 190 cm mai le foloa. Afai o lavalava e uumi ofu i luga o le foloa, ona latou tuʻuina lea i luga o laʻau faʻapitoa.

Faʻamaeʻaina luga

O se kapoti savali-i totonu o pusa tu o lona uiga o le liua avanoa o le a manaʻomia luga luga maeʻaina. Leai se paʻepaʻe, a leai o ofu o le a palapalā pea. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le valivali. O le manino vaʻaia o lenei filifiliga o le a faigofie o le lanu suiga fuataga ma isi tausiga. O nei onapo vali e faigofie ona fufuluaʻi, ofi lelei i luga, e mafai ona tint i soʻo se paolo. E leai se manaʻoga e toe vali le potu laʻei i uluaʻi lanu. E fautuaina e ave le fiafia i paolo e ese mai le lanu lanu o le potu autu ile 1-2 tone. Ave le fiafia i moli malamalama, o lea la o se tamai avanoa teuina i totonu o le laulau fale o le a vaʻaia tele ma malamalama. O se lanu pogisa e le manaʻomia, tusa lava pe o le a le aoga. O se avanoa laitiiti o le a faigofie ona liua i totonu o se kapoti kapoti. O le isi aoga o lenei filifiliga o le i le lumanaʻi, o puipui e mafai ona faʻafouina e aunoa ma le faʻaleaogaina o fata. E lava a na o le ufiufi o latou i se ata ma valivali mea uma fou.

O le pepa puipui ose filifiliga taugofie lea e masani ona faʻaaogaina pe a e manaʻo e faʻaliliu se potu teuoloa i totonu o se potu teu ofu. Faʻaoga le vailaʻau. E tatau ona maitauina talu ai ona o le microclimate faʻapitoa ma le tele o lavalava, o le pepa puipui mafai ona faʻaleagaina ma suia lona lanu. O le mea lea, e tatau ona e filifilia na filifiliga e te mautinoa, a leai o mea teuteu teuteu e tatau ona faia i se taimi lata mai.

O ata o potu teu lavalava ma o latou lava lima mai le potu teu oloa i nisi taimi e faʻaalia ai ni mea muamua e faʻauma ai filifiliga e faʻaaoga ai lenei ituaiga mea. MDF panels e faʻamamaina lelei, matagofie. E tatau ona e manatuaina o la latou faʻapipiʻiina e manaʻomia le gaosia o se faʻavaʻa mai se uʻamea faʻamau poʻo ni pa. O sea ituaiga mamanu o le a aveina i luga o se aofaiga aofaʻi o avanoa e na o se tamaʻi faleoloa lava e le faʻatagaina.

A o fai e oe lava lima se potu teu ofu mai le potu e teu ai mea e teu ai mea, teu faalelei le foloa. Afai e mafai, ona tuʻuina lea o le foloa i le potu e fai ai ofu o mea tutusa e pei o le potu autu. Sili, o le poletito, laminate poʻo le linoleum. Kapeta poʻo isi kapeta e le o se filifiliga pito sili ona lelei i lenei tulaga, aua e mafai ona faigata ona fufulu.

Mo le masini o le taualuga i le potu laei, nai lo le potu teu oloa, e mafai ona e faia i le masani ai atavali i moli malamalama, pe a fai o loʻo tatou talanoa e uiga i se paketi filifiliga. E mafai foi ona e faʻapipiʻiina se taualuga faʻalo, e faʻaaoga atoatoa ai le moli e manaʻomia tele.

Fata faʻapipiʻi metotia

O se potu e fai ai ofu fai ofu mai le potu e teu ai mea e le mafaufauina e aunoa ma ni fola faʻatuatuaina e mafai ona tatalia pusa o mea, seevae, pulou.

E 3 filifiliga mo le faʻamauina o fata:

  • gaosiga o se laupapa laupapa mai se pa;
  • uamea tulimanu;
  • faʻamau i dowels.

E mafai ona e filifilia soʻo se filifiliga, ae ui i lea, o dowels e manatu laʻititi e sili atu. O le fata faʻapipiʻiina luga o le protruding vaega o le dowel mafai ona faigofie liliu. O se laupapa fausia poʻo ni tulimanu o se sili atu anagata ma faʻatuatuaina filifiliga mo se potu laʻei.

A o faia le faʻavaʻa, o le maeʻa fausaga e faʻamau i luga o le puipui i nofoaga na faia ai faʻailoga muamua ma se faʻailoga. Faʻapipiʻi faʻapitoa kelu poʻo se lava tipi ma se sikulipi e faʻaaogaina. E manaʻomia le mataʻituina pea o le faʻapipiʻiina ma le tulaga o le fausaga e faʻaaoga ai le tulaga ole fale. O le sitepu lona lua o le faʻapipiʻi fata, ae le galo ona faʻagasolo pito i pito tipi ina ia puipuia ai le faʻaleagaina o lavalava i le lumanaʻi.

I le aveina o le fiafia i oe lava-tipi faovilivili, e manaʻomia muamua-drill pu i nofoaga makaina. A faʻapipiʻi fata i se laupapa laʻau, ona faʻapipiʻi saʻo lea o mea uma ile puipui. A leai, ona faʻaofi lea o dowels i totonu o pu. Pipi faʻapipiʻi tipi lava ia e faʻaogaina e faʻamautu ai tulimanu uʻamea. Afai o sikola fata e fuafuaina mo le potu e fai ai lavalava, ona faʻapipiʻiina lea o faʻatonuga mo le faasee i tulimanu.

I faleʻoloa, e mafai foi ona e filifilia le mea e taʻua o le mensolo ma fata lagolago:

  • o le tulimanu o loʻo taʻitaʻia i tulaga o le faʻapipiʻiina o le saoasaoa ma le tele o le avega;
  • Faʻamau faʻamau - mo se mama, aulelei foliga vaaia ma faigofie o le toʻesea pe a manaʻomia;
  • Pelican fasteners o le a maua ai le matagofie matagofie ma e talafeagai pe a fai o mea o eseʻese mafiafia na faʻaaogaina mo fata.

Filifili filifiliga e sili ona fetaui ma ou manaʻoga ma tomai.

Faʻalelei le pa

O se tamaʻi potu laʻititi e ono le faʻatagaina oe e faʻapipiʻi se toʻatele o tootoo. Ae ui i lea, o potu laei e le faʻatagaina oe e lafoa atoa lenei mea taua, aua o ofu mafanafana, peleue, ofu foloa-umi e le mafai ona tuʻuina i luga o fata. O le tama tama o lavalava e faʻatagaina oe e faʻaaoga le tele o avanoa, ona o ituaiga pupuʻu ua faʻapuʻupuʻuina. Lenei, o se pusa tuʻufaʻatasiga mai le potu e teu ai meaai o le a faʻatagaina ai le tuʻuina atu ia le itiiti ifo ma le lua uʻamea i tiers.

O le faʻatulagaina o lavalava pa e faʻatinoina pe a maeʻa faʻatutuina fata i totonu o le potu laʻei. Faʻatau fasteners i faleʻoloa faʻapitoa i meaafale totoga, e faigofie ona filifili le sili ona talafeagai filifiliga iina.

O le mamao sili ona lelei i le va o le fata ma le pa e le sili atu i le 5 cm. Ua lava lea e tautau lavalava, ae le tuʻua se le aoga avanoa. Ina ia mafai ona ofi i le manaʻomia numera o trempels (tautau) luga o le pa o se faʻaiuga, o le lautele o fata faʻapipiʻi tatau ona le itiiti ifo i le 58 cm.

Afai e faʻatagaina le avanoa e fai ai ofu, tuʻu ni tootoo i ni maualuga maualuluga. Paʻu maualalo e talafeagai mo ofutino, ofuvae. Maualuga - mo ofu, ofu mafanafana.

Manatua o le faʻamau paipa o le uumi umi ma o le a manaʻomia e fetuunai ia fetaui ma au fuataga. Ina ia vaʻaia le vaega manaʻomia, faʻaaoga se olo olo, poʻo se olo olo.

Faʻamau faʻamau faʻatau eseese. Oe manaʻomia i latou mo le pa 1. 2. Fai se faʻailoga muamua o nofoaga o le a e faʻapipiʻi ai i latou e faʻaaoga ai se mea faʻapipiʻi ma se faʻailoga. Oe o le a manaʻomia se sikulipi ma sikulati fafie mo le faʻapipiʻiina. A maeʻa ona faʻamau, ona faʻapipiʻiina le ai i totonu.

Moli

O le pusa tuʻu mai le afeafe e le faʻapea o se malamalama masani. Faʻafefea ona faʻaauupegaina se potu laʻei ina ia faigofie ona maua mea uma e te manaʻomia i ai? O loʻo faia se moli moli mo se avanoa avanoa.

O lona uiga o lumanaires faʻaputuga luminaires poʻo lamepa o loʻo faʻapipiʻiina e faʻatagaina ai se vavave faʻavae i le ata. Moli elemeni i le pusa tuʻu afeafe tatau ona tu lelei i le faigofie e mafai ai ina ia latou le o paʻi pe a filifilia pe taumafai i lavalava.

E foliga mai e matua manaia lava pe a latou faʻaaogaina se laina otometi laina malamalama e faʻavae i luga o moli uila. O le backlight galue faʻapitoa lava i lou i ai, ma e leai se manaʻoga e aapa atu mo le ki i taimi uma. I le ata o kapoti mai kapoti, e mafai ona e vaʻaia ai faʻataʻitaʻiga o le faʻamalamalamaina o le lotoifale mo lavalava faʻamau ma ie lino. O lipine o loʻo i totonu o drawers e faʻafaigofie ai le faiga o sailiga tusa lava pe leai se moli i luga.

E sili atu le lafoa o le aitia o le faʻaaogaina pendand chandeliers ma sconces, aua latou e tele tele mo sea faʻatapulaʻa avanoa ma o le a paʻi pea. E ono tupu a le o se taimi pe o se taimi mulimuli ane a le o le masini poʻo ou lavalava o le a faʻaleagaina.

Faapotopotoga potopoto

O le faitotoʻa i le potu e fai ai ofu mai le potu e teu ai mea e filifilia e tusa ma fua o le lumanaʻi potu ma avanoa o le siʻosiʻomaga siosiomaga. O se tele filifiliga o faitotoʻa o configurations eseese ua ofoina atu nei. O le filifiliga e fiafia i le faitotoʻa e tauamiotonuina pe a fai o le potu laei e tuʻuina atu o se isi potu. Afai e te manaʻomia e vavae ese se vaega o le potu, ona mafai lea ona lava se vaeluaina.

Na e filifili mo se faitotoʻa fesuiaʻi masani, ia mautinoa ia lava le avanoa avanoa ao le i ulufale atu i le laei e tatalaina ai. I se faʻaopopoga, pe a faʻapipiʻi le faitotoʻa, e manaʻomia ona e manatua e tatau ona alu i fafo, a leai o se vaega o le aoga vaega o le potu teu ofu potu teu ofu o le a "'aina":

  • o le faʻapipiʻiina o le faitotoʻa polokalama amata i le makaina;
  • afai e tatau ona faʻapipiʻiina taiala, e faʻamau i luga o le faʻalo poʻo le avanoa.Afai e i ai se taiala maualalo, e le faʻapipiʻi vave. Muamua, latou na o le faʻataʻitaʻia ina ia mafai ai ona toe faʻaleleia pe a maeʻa ona faalaugatasi le tapoleni;
  • ua faʻapipiʻi le masini faitotoʻa;
  • o le tapoleni ua faalaugatasia i le avanoa e faʻaaoga ai se tulaga fale;
  • e faʻapipiʻi le taʻiala lalo pe a tatau ai;
  • ua faʻapipiʻi le lau o le faitotoʻa, ua faia le fetuʻunaʻiga;
  • o totoe o mea faigaluega ua faapipiʻi - anther brushes mo le coupe, togafiti ma isi.

A faʻapipiʻi le faitotoʻa, e sili ona filifili filifiliga o le lau o faitotoʻa ina ia le mafai e tagata mai fafo ona maitauina le iai o mea i totonu o le potu teu muamua. O nisi tagata e mananaʻo e teuteu le faitotoʻa e faʻafetaui le puipui ina ia mafai ai ona le vaʻaia le potu laʻei faʻasaga i le lautele o le potu.

Elemeni faʻaopoopo

Tusa lava pe e te faia se potu laʻei mai se tamaʻi potu teu oloa i totonu o le Khrushchev, e faʻaopoopo i le seti masani o fata, toʻotoʻo ma toso, e talafeagai lelei le faʻaaoga o mea faʻaonapo nei o le a faʻaaogaina ai le faʻatapulaʻaina o avanoa i totonu o se tamaʻi potu pe a faʻapea e aoga ma faʻamaeʻaina e mafai ai. E mafai ona faʻaopopo le potu teu oloa e le potu laʻei:

  • fusi seevae i luga;
  • ato ato tagamea e mafai ona ofi i lalo o le fata pito i lalo;
  • mātau mo taga;
  • ituaiga uma o tautau i fafo - mo ofuvae, fusiua.

O le ata faʻaonapo nei o ia ausilali elemeni e amanaʻia manaʻoga o se tamaʻi potu lapoʻa potu ma faʻatagaina oe e faʻaauupegaina le avanoa, e tusa lava pe a fai e matua laʻititi lava.

O le manatu o le faʻaliliuina o potu teuoloa i totonu o se potu e fai ai ofu o se avanoa sili lea e suia ai le fale atoa, faʻasaʻolotoina le avanoa na muamua nofoia e le pusa tu. O mea o le a faʻalelei, e oʻo lava i tamaʻi mea faʻaaoga o le a maua ai avanoa i luga o fata o le potu laʻei poʻo le tuʻu faʻalelei i totonu o drawers. O lavalava o tagata uma o le aiga o le a le toe avea ma faʻafitauli ma o le a maua le maopoopo io latou nofoaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: La Lavalava teu teu fa a samoa Dj Kizzy (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com