Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e fai pe a fai o le orchid leaf ua leiloa la latou turgor ma maanuminumi? Diagnostics, togafitiga, puipuiga

Pin
Send
Share
Send

I le olaga o le orchid, e i ai taimi e mafua ai, ona o le le lelei le tausiga, o laʻau e vaivai, maanuminumi, ma o nisi taimi e samasama. Lenei ua taua saienitisi turgor leiloa. Lenei vaʻaiga e le seasea tupu.

O le a le mafuaʻaga o lenei foliga mai ma le setete o le laʻau, faʻafefea ona aloese mai lenei ma le a le mea e fai pe a fai o laʻau ua maeʻa maanuminumi, o le a tatou iloiloina i lenei tusitusiga. Matou te fautuaina foʻi le maimoaina o se vitio aoga ma manaia i lenei mataupu.

O le a lea

O sela ola o loʻo i ai le atigi. Turgor o se faʻateʻia tulaga o nei membrane, lea e tupu ona o le mamafa i totonu. O le mamafa lava ia e tulaʻi mai pe a oʻo le vai mole tui i totonu o le membrane, ae o loʻo i totonu semi-suavai mea i totonu o le sela (cytoplasm) o loʻo omia faʻasaga i le membrane.

MANATUNATUGA: Afai tatou te mafaufau i lenei manatu faigofie, ona faʻapipiʻi lea o le turgor o laʻau i le tulaga o laulaʻau. Afai e pala le laulaʻau, ona i ai lea o le turgor, ae afai e lemu ma paʻuʻu, ona leai lea o se turgor, ma o lenei faʻailoa mai e le lava vai i totonu ia latou.

Toto aoga

I le olaga o orchids, turgor faia se taua vaega.... O sela o loʻo i ai i se tulaga faigata, fufusi oomi faʻasaga i le tasi le isi, lea e maua ai le faʻalelei i totoga o le laʻau. I le taimi lava e tasi, o ituaiga olaga gaioiga o se fugalaʻau e pei o le gaioiga o vailaʻau, faʻafefeteina ma tuputupu aʻe, ola masani Ona o le turgor, aʻa o le laʻau i le taimi o le tuputupu aʻe vaitaimi e mafai ona faʻasolosolo ese eleele fasimea; faʻapea foi ma le tatalaina o stomata i luga o laula tupu i le fesoasoani o ia.

Faʻailoga o leiloa

O le orchid soifua maloloina e i ai ona lau mafiafia, lamolemole, ma lanumeamata lanumeamata. O se fugalaʻau ua leiloa lana turgor e foliga mataga ona o ona laʻau e maanuminumi ma liu samasama o se faʻaiuga o le susu leiloa.

Mafuaʻaga

O le orchid na leiloa lona turgor ona o le le talafeagai tausiga. Sei o tatou mafaufau i le autu mafuaʻaga mo le lafoa o fugalaʻau:

  • Ova le vevela o le aʻa... O le tele o taimi, o lenei faʻafitauli e tupu i le taimi o le mafanafana vaitau ona o le latalata i le radiator, pe i le taumafanafana, o le tuusao ave o le la pa'ū i luga o le oketi. E faʻalauiloa ai le vave sosolo o le susū.
  • Ua palapala tele le eleele... O aʻa o le orchid e manaʻomia le sao i ai o le ea, ma afai e le faʻatau saʻo le fugalaʻau pe faʻapipiʻi le palapala i le alu o le taimi, ona taofi lea o le susu i le faʻavae, e le lava le ea o aʻa, ma ua amata ona pala. O lenei mea e tau atu ai i le mea moni latou te le faʻataunuuina a latou gaioiga i le atoa, ae o mea aoga ma minerale e le oʻo atu i laulaʻau ma ua amata ona leiloa le turgor.
  • Sūsū... Afai e le lava le susu, ona amata lea ona magumagu le laʻau, ae o le maualuga o le susū e taitai atu ai foi i le leiloa o turgor.
  • Le talafeagai pe soona fafagaina... E masani ona fafagaina le laʻau pe a faʻasūsū, ae e masani ona le manaʻomia le faia o lea mea tele ona o vai masima o loʻo avea ma vaega o le faʻalaʻau e tuʻu i luga o le faʻavae ma mafai ona afaina ai aʻa. E manaʻomia foʻi le faʻaaogaina naʻo le fafagaina faʻapitoa mo orchids.
  • Faamai... O isi taimi e mafai ona e vaʻai luga o laulaʻau, i le faʻaopopoga i le faʻaititia o turgor, faʻapena foi moli malamalama, sasa, maʻa ma isi faʻailoga e taʻu mai ai o loʻo maʻi le laau. O nei e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi, siama pe faʻaleagaina. O isi faʻamatalaga e uiga i ituaiga ma uiga o faʻamaʻi o le oketi, o latou togafitiga ma le tausiga lelei i le fale, faʻapea foʻi ma ata o laʻau ua aʻafia, e mafai ona maua i se isi tusitusiga.

Taua: O isi taimi e leiloa ai le turgor ona o le mea moni e utiuti i totonu o le ulo ma aʻa na oʻo mai i lalo o le pu e le mafai ona faʻaaoga lelei.

Aʻafiaga

O le vai o le faʻavae o le ola, ma afai o se laau magumagu mo nisi mafuaʻaga, ona leiloa ai le tatau suavai ma minerals i ai. O lenei mea o le a aʻafia ai le soifua maloloina o le orchid ma afai e le faia ni taimi i le taimi, e ono mate le laʻau.

Mata o se faʻagasologa masani?

Afai o se tasi pe sili atu laʻau laʻau luga o se fugalaʻau leiloa turgor, ae i le taimi e tasi uma isi foliga maloloina ma toe ola lelei, o se masani ai lea gaioiga o le orchid faʻasolo tuai lau. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa masani o le faʻaititia o turgor ma maliu ese laʻau tuai, leai se mea e tatau ona faia... Naʻo le faʻatali seʻi lanu samasama ma mago le lau ma aveʻese.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga i luga o le a le mea e fai pe a fai o laulaʻau ua le toe faʻalauteleina

Ina ia sefe se laau mai le oti, oe manaʻomia le iloa pe faʻapefea ona gaioi ina ia mafai ona toe faʻaleleia lona malosi ma, lea, toe faʻaleleia turgor. O gaoioiga nei e tatau ona faia:

  1. Asiasi le laʻau mo faʻamaʻi. Afai e maua faʻailoga o soʻo se faʻamaʻi, e tatau la ona amata ona togafitia le fugalaʻau.
  2. Afai o le suʻesuʻega na faʻaalia ai o le maʻi ua toesea, ona tatau lea ona e manatua le taimi na faʻasusu ai le laau, faʻasusu ma fafaga. Masalo e le lava lona susu poʻo ni elemeni aoga. A le o lea e te manaʻomia e aveʻese le fugalaʻau mai mea vevela pe mai le susulu o le la.
  3. E saʻo le faʻasologa ma le fafagaina o taimi, ae ua leiloa le turgor a le laau? E manaʻomia le suʻesuʻeina o aʻa o le orchid, atonu ona o le mafiafia o le substrate poʻo se ipu mautu, ua pala. Afai o le tulaga lea na i ai, ona tatau lea ona e aveʻese le fugalaʻau mai le ulo, tipi ese itu pala, faʻasolosolo tipiina ma le carbon activated ma suia le substrate.

Fesoasoani: Afai ua leaga tele aʻa, ona mafai lea ona e faʻaaogaina fualaʻau e faʻatelevave ai lo latou tutupu. E le afaina foʻi le faʻamamaina o laulaʻau ma le tali o le succinic acid; afai e mago malosi le fugalaʻau, e mafai ona e faʻaopopoina i le vai mo faʻasusu.

Puipuiga

Ina ia mafai ona avea turgor ma masani, e tatau ona tausia lelei le laʻau., e faʻapea:

  1. aua neʻi galo ona faʻainu;
  2. aua le soʻona faʻatumu (faitau iinei pe faʻapefea ona e malamalama ma pe o le a le mea e fai pe a tupu se orchid bay);
  3. faʻafilemu ma puipuia faʻamaʻi orchid ile taimi tonu.

Tausiga i le taimi ma pe a maeʻa maʻi

Tausiga mo se orchid a o maʻi e tatau ona faʻavae i luga o mafuaʻaga mo le leiloa o turgor. Afai e mago, suavai i le tele o aofaʻiga faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le succinic acid, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o tulaga talafeagai o le siʻosiʻomaga, pala - ona totoina ma le vai i se laʻititi aofaʻi, pe a e manumalo i le faʻamaʻi - togafiti.

A maeʻa se maʻi, e tatau ona tausi mo se fugalaʻau tusa ai ma tulafono:

  1. Saili poʻo fea le faʻainuina vai pulega a lenei ituaiga orchid ituaiga manaʻomia.
  2. Vai ma vai vaivai, sili i le liusuavai vai.
  3. Aua le soʻona faʻatumu i le taumalulu pe maeʻa fugalaʻau.
  4. Faʻasusu faʻatasi ile tolu vaiaso ile faʻamalieina faʻapitoa.
  5. Fetuutuunai tulaga siosiomaga.

Matamata i se vitio e uiga i mafuaʻaga mo le leiloa o turgor i orchid lau ma pe faʻafefea ona faaleleia lenei faʻafitauli:

Faaiuga

Ina ia mafai ona puipuia le leiloa o turgor, e taua le tausia lelei mo le fugalaʻau.... Ma afai o laʻau o lau fagafao o loʻo malulu pea, e tatau ona e vave faia gaioiga, a le o lea e mafai ona mate le orchid. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le iloa pe faʻafefea ona faʻamalolo le laʻau pe a fai o se tulaga na tupu ia te ia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O Le Lotu A Tamaiti - Oct 11 2020. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com