Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fai sukalati i le fale

Pin
Send
Share
Send

O le numera o pele suamalie i le atoa lalolagi o loo tuputupu ae i tausaga uma. Faleoloa fata e tumu i le tele o ituaiga confectionery oloa, ae e masani ona faigata tele ona malamalama i le mea o loʻo nana i tua atu o nei susulu faʻailoga i le tuʻufaʻatasiga o au pele suamalie. Ina ia aua le popole ma aua le mate, e mafai ona e faia sukalati i le fale mai mea masani.

Faia o sisi fale, mayonnaise, yoghurts ma sukalati i le fale ua faʻateleina le faʻateleina o le lauiloa. I le suʻesuʻeina o le tele o manaʻoga e fesoʻotaʻi ma le kukaina o tekinolosi ma sauniuni mea manaʻomia, oe lava o le a mauaina se oloa masani e aunoa ma ni faʻaopoopoga ma vali.

Aua neʻi e manatu e umi se taimi, leai. I le tusitusiga, o le a ou faʻaalia ai lilo o le faia o se suamalie masani suamalie, i le amanaʻiaina o le sili ona faʻaalu tupe o taimi ma taumafaiga.

O fua e talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti, tagata e iai faʻamaʻi ma le lapoʻa, o i latou e mulimuli i meaʻai. O fatuga e filifilia i se auala e faʻaitiitia ai le suka i totonu, aʻo faʻaaogaina ituaiga fualaʻau mai mea masani masani, e aunoa ma ni vali, faʻasao ma meaʻai faʻaopopo.

Kalori mea i totonu o sukalati fale

E le sili atu le tele o mea i totonu ole faʻatapulaʻa ole faʻatagaina i aso uma, ma fesoasoani ile faʻasaoina saʻo ole malosi ole tino.

I le% o le aso aoga **:

  • Polotini: 10.95 g - 16%;
  • Gaʻo: 25.61 g - 34%;
  • Karbohidates: 30.65g - 11%

Aofaʻiga: 350.30 kcal i le 100 kalama ma le 1466 kJ - 17%.

* Fua faʻatatau le fuafuaina faʻavae i luga o faʻamatalaga mai faʻavae eseese.
** O le tau e faʻavae i luga o se taumafataga faʻavae i luga ole 2000 kcal / aso.

Mataupu lautele kuka mataupu

Manatua, o le faʻamaoniga o soʻo se ipu lelei e maualuga lona tulaga ma fou oloa. O vaega taua o soʻo se sukalati: koko efuefu, pata, suka (e mafai ona suia i le meli) ma ituaiga uma o faʻatumu vaega mo tofo uma. Faʻatauina maualalo tulaga lelei mea i ni aofaʻiga laʻititi, le matauina o faʻavasega o fua, oe ono le fiafia i le iʻuga, mauaina o se maualalo-lelei oloa.

A sauniuni sukalati i le fale, aua neʻi galo: o le meaai suamalie e fefe i le maualuga o le vevela. O le maualuga tapulaʻa faʻatagaina faamafanafana vevela o 33 tikeri Celsius. Afai e leai se thermometi faʻapitoa i le umukuka, aua le faʻavaivai, e mafai ona e fuaina le vevela i le faʻapaʻuina o sina mea palu i tua o lou lima. Afai e te lagona le le toʻamalie, pei o se mu, o le vevela ono foliga maualuga tele.

Ua fautuaina e le au sukalati poto masani le faʻasaina o le sukalati i luga o se afi matala. O le masini e sili ona aoga mo le sauniaina o se sukalati palu o se faʻapuleni faʻalua poʻo se vai taʻele.

Aua le soʻona faʻatauaina au mea e mafai: aua le taumafai e fai sukalati i se fua tele, pei o lau umukuka o se pisinisi gaosiaina poʻo se confectionery falegaosimea. Amata laʻititi, o lenei faʻauigauga e fesoʻotaʻi lava ma le amataga laasaga o le sauniuniga o se oloa gaosi i le fale.

Fuga sukalati sukalati fua

Faʻaauupegaina i tulafono masani o sauniuniga, lagona le saoloto e amata kuka. E le faigata ona maua ni mea saʻo mo se fua, e avanoa uma i se tele i soʻo se faleoloa.

  • koko pi (grated what) 100 g
  • koko pata 50 g
  • susu faʻapipiʻi 3 tsp.
  • susu pauta 1 tsp.
  • vine, nati, candied fualaʻau mo le faʻatumuina

Kaloriia: 550kcal

Polotini: 6.9 g

Gaʻo: 35.7 g

Karbohidates: 54.4 g

  • Matou te tuʻuina atu le koko oloa i totonu o le microwave-safe cup ma faʻamafanafana i le maualuga o le paoa mo le 2 - 4 minute. Afai e le lava le malosi o le microwave, faʻaumi le taimi. A leai sau umu e faʻaaoga ai le microwave, faʻaaoga le vai taʻele ma faʻasasaʻo le koko i luga o le vevela.

  • Matou te faʻailoaina ni nai sipuniti o susu faʻapipiʻi (faʻalagolago i le auala e te manaʻo ai, oe mafai ona faʻateleina le inumaga) ma faʻaopopo susu pauta. I le fualaʻau sukalati masani, o mea o loʻo i totonu o koko koko e tusa ma le 31%, ma o le mea e sili ona taua o le faʻaopopoina o le pauta suka, ae le o le suka.

  • I le laʻititi maualalo o le paluga, sasa le paluga, faʻasolosolo faʻateleina le saoasaoa, agai i le maualuga. Talu ai o le lumanaʻi sukalati e fai lava gaʻo i le maopoopo ina ia le vaega e le delaminate, sasa mo se taimi umi ma maeʻaeʻa, tusa ma le 10 minute.

  • Afai o le muamua sasaina oloa foliga mai o se pupula, ona faʻateleina ai lea ona mafiafia ma mafiafia, ona e faia mea uma saʻo. I le tumutumuga, o le a pei o paluga, pei o pipii i se whisk.

  • Faʻaopopo au mea e te fiafia i ai e faʻatumu e pei o se faʻatumu (nati, vine, niu, candied fualaʻau, waffle chips), palu lemu, e mafai na ona e faʻaaogaina se sipuni e aunoa ma le faʻaaogaina o se palu.


Ina ia faʻapuʻupuʻu le taimi e kuka ai, faʻaaoga le koko koko ma tipi le pata koko i ni fasi mea muamua.

O le ipu ua sauni mo le mulimuli kuka laasaga. Liligi mea na maua i totonu o mamanu, ona lulu malie lea e tuʻufaʻatasia mea masani, ma faʻamago i le 2 - 2.5 itula. Suamalie masani sukalati suamalie sauni e 'ai.

Le Sukalati Paʻepaʻe

Ou te aumaia ia te oe se fua mo Belgian sukalati oona e aunoa ma le koko pata, lea e talafeagai mo moni connoisseurs o tofo.

Vaega:

  • 100 g koko koko;
  • E tusa ma le 50 g pata;
  • Se sipuniti suka.

Faʻafefea ona kuka:

  1. Matou te faʻainuina le pata tipiina i ni tamaʻi fasi vai taʻele poʻo le maualalo o le vevela, ona faʻaopopo lea i ai ole suka ma koko. O le paleni o le paluga e pei o le kulimi oʻona, o lona uiga o oe i le ala saʻo.
  2. Aumai le paluga faʻaiʻu i se papala, faʻaoso i taimi uma, kuka mo sina taimi.
  3. Tuu ia faʻamalulu teisi, sasaʻa i totonu o se mamanu ma faʻamalulu i totonu o le pusaaisa mo 2.5 - 3 itula.

Ua sauni le sukalati sili ona suamalie Belgian.

Vanila sukalati ma nati ma fualaʻau mamago

Sei o tatou avea se lauiloa lauiloa fua o se faʻavae ma saunia vanilla sukalati ma le faʻaopopoina o mamago fualaʻau ma nati, matua alofagia e tagata uma talu mai tamaititi.

Vaega:

  • Paʻu koko - 4 sipuni;
  • Susu atoa fou - 100 milliliters;
  • Pata - 125 kalama;
  • Granulated suka - 1 tioata;
  • Fuaisa, fualaʻau mamago ma kenati - 40 - 50 kalama;
  • Vanillin - 0.5 sipuni ti.

Sauniuniga:

  1. Faʻavevesi susu i luga o se afi tau leiloa i se vai taʻele. Faʻasolosolo faʻaopopo le vanillin ma le suka, aʻo faʻaoso e faʻamama uma ia mea.
  2. Faʻasusu le pata i luga o le isi mea faʻamumu (oe mafai ona faʻaaoga se isi vai taʻele) ma faʻaopopo i le paluga muamua.
  3. Liligi le koko paʻu i totonu o paluga tuʻufaʻatasia, feʻaveaʻi e aunoa ma le taofi e puipuia ai le fausiaina o lumps.
  4. Taofi le iʻuga oloa i luga maualalo vevela i le vai taʻele mo 30 minute.
  5. Faʻaopopo le faʻatumu muamua-faʻatumuina i le sukalati palu, faʻagaeʻetia seʻia lamolemole.
  6. Liligi i sulu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 2 itula, seʻia faʻamaʻa atoa.

Ua sauni le sukalati vanila matagofie ma pinati ma fualaʻau mago, manaia le taumafa!

Vitio sauniuniga

Faʻafefea ona fai sukalati vevela

I le lalolagi faʻaonapo nei, e faigata ona mafaufauina se cafe poʻo se faleʻaiga e aunoa ma se sukalati vevela i luga o le lisi. O le mafanafana o le manogi ma le mafanafana o le mafanafana, o se mea faigaluega taua mo le fausiaina o se siosiomaga mafanafana. Faʻaogaina o agavaʻa ua uma ona maua, o le a matou saunia lenei ofoofogia inu i le fale.

E tatau ona lava saunia le sukalati vevela ile susu. E leai se mea e tatau ai ona faʻaletonu ma koko na faia mai koko koko.

Vaega:

  • Pa sukalati pogisa (leai ni faʻaopoopoga) - 100 kalama;
  • Susu - 800 ml;
  • Vai - 3 sipuni;
  • Suka e tofo;
  • Kulimi sasaina (tuu i le faitalia).

Sauniuniga:

O le oloa e le taliaina le maualuga o le vevela, o lea matou te le aumaia ai le paluga faʻaiu i se paʻu.

  1. Faʻavevela le sukalati nuti i tamaʻi vaega i le faʻaopopoina o le vai, i totonu o se ogaumu poʻo se kesi i luga o se kesi e tau le iloa atu.
  2. Faʻamafanafana le susu, sasaʻa i totonu le ipu liusuavai, faʻaopopo suka pe a manaʻomia ma lulu faʻamaeʻaina seʻia maua se laugatasia lanu tutusa.

Ua saunia e le tagata lava sukalati vevela i lau umukuka fale. O le kulimi sasaina e mafai ona faʻaopopoina e faʻaopopo ai le tofo i le tofo.

Vitio fua

Fautuaga Aoga

Faʻavae i luga o faʻamatalaga na mauaina, o le a matou aoteleina nisi o togafiti e tatau ona e manatuaina e ausia ai se sili lelei iʻuga.

  • O le aofaʻi o koko i sukalati e faʻamoemoe e le gata i lona oona, ae faʻapea foi i lona maaa.
  • Afai e te faʻaogaina le falaoamata i le taimi e kuka ai ma le meaai suamalie e le mafai ona faʻamalosia i totonu o le pusaaisa, faʻaopopo nisi.
  • Afai e te manaʻo ia maua e le gata i le suamalie, ae faʻapea foi ma le sukalati maloloina, suia le masani paʻepaʻe suka i suka enaena enaena. O lona tuʻufaʻatasia e tamaoaiga i minerale ma macro ma micro elemene aoga mo le tino.
  • A e manaʻomia se sukalati e sili atu le faigata, faʻamama i le pusaaisa ae le o le pusaaisa.
  • Ua fautuaina e le au sukalati ua leva le aʻoga, aua neʻi suia le susu i le vai, tusa lava pe faʻatonuina e se fua lea ituaiga gaioiga. O lenei mea o le a avea ai le ipu ma laʻititi suamalie ma lelei.
  • I le faʻaopopoina o le faʻatumuina o vaega, tasi i le tasi, aloese mai le tafe mai.
  • O sukalati oloa e sili atu ona aveʻese mai silicone suia.

I le lalolagi o le tele o ituaiga eseese o oloa gaosi eseese, e faigata ona tumau tutoʻatasi. O le taumafaina o le sukalati ua faʻateleina i tausaga uma. Sili manaʻomia tuleia tagata gaosi e faʻateleina gaosiga ina ia mafai ona maua sili polofiti, sefe i luga o le tulaga lelei o le mulimuli oloa. I le vaitau o vailaʻau faʻaopopo ma mea e suia ai le tofo, meaai moni, ma naʻo tagata sukalati e fiafia iai, e naʻo latou lava e mafai ona kukaina i latou i le fale.

I le tusitusiga, na ou faʻailoa atu ia te oe le masani ma sili ona taua kuka togafiti. A maeʻa ona e iloaina, e mafai ona e faʻamalieina oe lava ma e pele ia te oe e le gata i se meaai suamalie suamalie, ae faʻapea foʻi ma ituaiga eseese e aunoa ma se faigata ma ni tau faʻapitoa.

O le mea taua o le sukalati e matua masani lava, aunoa ma ni vali ma faʻaopoopoga, e le mafua ai mea leaga ma le maualalo o le suka i totonu. E sefe le tuʻuina atu i tamaiti, ma o le a le toe i ai ni taʻutaʻua i le faleoloa i le counters lole.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: nutrisystem shakes - nutrisystem turbo 10 review - does it work? nutrisystem turbo shakes package (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com