Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ituaiga o meaafale meaafale mo tamaiti, faʻataʻitaʻiga o vaaiga aoao

Pin
Send
Share
Send

Meaafale o se tuʻufaʻatasia vaega o soʻo se totonu; a aunoa ma ia, o le potu foliga mai gaogao ma e le faʻataunuʻuina lona aoga. Mo le faʻatulagaina o le potu o le tamaititi, o loʻo faʻaaoga ai meaafale faʻaaoga mo tamaiti, o aso nei o loʻo gaosia i le tele o lanu ma mea eseese. O le filifiliga o nofoa malulu ma sofa e foliga faigofie lava i le taimi muamua na tilotilo - o le mea moni, o lenei gaioiga manaʻomia le amanaʻia o ni nuances.

Ituaiga

Faʻamoemoe i le matua o le tamaititi, ia i ai ni manaʻoga faʻapitoa mo le faʻamafanafanaga. O oloa ufiufiina ua fuafuaina mo le moe, malologa poʻo le faia o galuega i le fale. O le tuʻufaʻatasiga o mea teuteuina o meaafale e faʻatagaina oe e vaevaeina oloa i vasega e 3:

  • faavaa;
  • leai se faʻavae;
  • mea faaliliu

Taʻitasi vasega ua i ai a latou lava uiga, lea e tatau ona iloiloina auiliiliina ina ia mafai ai ona faia atili le filifiliga saʻo mo lau tama.

Uaea

O lenei ituaiga meaafale meaafale ua fuafuaina mo taʻaloga. O aitema uma e masani ona maua i le ata i tusi faʻasino o loʻo fai ma sui o tamaʻi sofa ma nofoa faʻanofonofoia. Tele o taimi, aʻoaʻoga aʻoga ua saunia ma ia oloa.

O le faʻavae o meaafale faʻafouina e faʻavae i luga o se faʻavae e faia i fasi laupapa. Hardboard o se faʻaopoopoga mea, o le ie faʻaputuga e faia i vinyl paʻu. Ina ia faʻatosina mai mafaufau o tamaiti, e faʻaaogaina e le au gaosi mea eseese i meaafale ma ata o manulele ma manu. O fesoʻotaʻiga elemeni e pei o papa poʻo laupapa o loʻo tu i le avanoa i le va o laupapa laupapa. O drawers e faʻaogaina e faʻamau ai nofoa.

Faʻamoemoeina i mea e manaʻomia e le tagata faʻatau, e mafai e le gaosi oloa ona faʻaaoga soʻo se isi ie e le mafai ona ofuina mo le ie o le a saogalemu mo le tamaititi. Mo le agamalu, foam paʻu o le tele o mafiafia ua faʻaopopoina i lalo o le ie.

O le taua aoga o vaivai oloa faʻavae tatau ona faʻamalamalamaina:

  • meaafale ufiufi mo tamaiti o lenei ituaiga e gaosia i le tele o lanu lanu tuʻufaʻatasia, e faʻamalieina ai le tamaititi;
  • o le upholstery mea faʻatagaina oe e faʻaali ai soʻo se tala faʻatupu tagata i ona luga;
  • eseese o fasi meaafale mafai ai ona filifilia tonu le faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo le potu o tamaiti.

O vae ufiufi chrome e faʻalagolago iai meaafale e faʻamautu ai oloa. I se faʻaopopoga i le lisiina eseesega o mea, tele gaosi gaosia taumafataga - tamai nofoa e mafai e se tamaititi ona ofuina ni seevae pe na o le taʻalo; ma potopoto sofas o loʻo potopoto mai le tele o vaega e fausia ai se ata.

E masani ona sapalai meaafale faʻafuaseʻi a tamaiti i seti, e aoga tele mo matua, aua e le tau filifilia eseese mea faʻaopoopo.

Leai se faʻavae

Lenei ituaiga o oloa ua aliali mai lata mai nei. O aitema leai se mautu faʻavae, o le ie ufiufi ie o loʻo taofia e le tagata faʻatumu. E le afaina le polystyrene e maua foliga i meaafale. E leai ni tulimanu i ia oloa, o se mautinoa faʻaopopo mo se potu o tamaiti.

O le ituaiga ituaiga o faʻavaʻa oloa e mafai ai ona faʻamalamalamaina filifiliga nei:

  • nofoa nofoa;
  • ottomans;
  • sofas;
  • moega

O ia meaafale foliga sili ona manaia i soʻo se totonu o le potu a tamaiti. I se faʻaopopoga, o le a manaia mo le tamaititi ona tanu i totonu o sea moega pe taʻalo i se ituaiga nofoa. O le ato ato e taʻutaʻua lauiloa i aso nei, atoatoa mo malologa. O polo polepyrenene faʻatagaina uma maso i tua e malolo, lea o le a sili ona lelei mo le tamaititi pe a maeʻa le aʻoga aso.

O le tamaititi o le a fiafia moni e taʻalo i luga o sea nofoa - iinei oe mafai ona oso ma faʻasolosolo, ma afai e te faʻatau se sofa e aunoa ma se faʻavaʻa, o le tamaititi o le a naʻo nofo i luga. O oloa o lenei fuafuaga e iai sona aoga lelei i le tino atoa, e faifai malie ai lava ona aumaia i se leo.

O meaafale ufiufiina i se faʻavae e aunoa ma se faʻavaʻa e faʻaalu lelei i le fufuluina. O nofoa e aofia ai ni ufiufi se lua: o le pito i luga - mea e teu ai ofu, ma le i totonu, lea e tuʻu ai polo. O mea mai fafo e mafai ona aveʻese ma e mafai ona saogalemu le lafoina i le masini fufuluina. O sofa ma poufs e leai ni faʻavaʻa e suʻiina e tusa ma le mataupu faavae e tasi.Ulaʻi meaafale faʻataʻitaʻiga o le a faʻafiafiaina le tamaititi: o aso nei e gaosia tagata gaosi vaivai lima i foliga o se soka polo, hemp, fugalaʻau. O nisi faʻataʻitaʻiga e foliga mai o ni tagata lauiloa atavili.

Tagata liliu

O le alualu i luma o ia meaafale na aumaia lona agavaʻa: o oloa e talafeagai mo tamaʻi potu. I le mataupu faʻavae o le transformer, o le agavaʻa o meaafale e alu ese mai le tasi mea i le isi ua tuʻufaʻatasia e faigofie togafiti. Transformers e sili ona lauiloa i moega o tamaiti.

Ata i totonu o meaafale lisi faʻamaonia manino le aano o le faʻaaogaina o ia oloa - o ni auala lelei i fafo atu, pe a fai o le potu e laititi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e aoga le faʻapipiʻi o se moega mo se tamaititi, e mafai ona liua e avea o se sofa mafanafana mo taʻalo ma malologa i le ao. Lalo o nisi filifiliga mo le suia o meaafale meafale:

  • se puipui ma se kesi, i luga o fata o loʻo nana ai se moega o tamaiti. I le po, e tatala e matua le masini e ala i le taʻoto, ma o le moega e tu i luga atu o le laulau. O se tamaʻi sitepu e tau atu i le mea e moe ai;
  • o se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei mo se tamaititi tuputupu aʻe o se moega pepe ma faʻamau, ia i le lumanaʻi mafai ona liua e avea ma se moega le tumau mo se tamaititi 8-11 tausaga le matua;
  • o le tulaga masani o mea fesuiaʻi meaafale: o se moega e lafi i totonu o ofu e faʻaaoga e pei o se ofu. O lenei faʻataʻitaʻiga e sili atu ona talafeagai mo talavou ona o le tele tele o le potu;
  • taʻalo meaafale mo se teine ​​faia i le tele-lanu elemene e talafeagai o se transformer. A potopoto, o le oloa foliga mai o se malae mo taʻalo, ae a o le faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaaogaina o ni malologa malologa ma se nofoa mo nofoa.

I se faʻaopopoga i oloa ua lisiina atu, e aoga foʻi le uaʻi atu i le suiga suiga o laulau, ma mulimuli ane avea ma fata talafeagai mo tusi. Mo talavou, o moega e pei o tusi a euro e tumau lona aoga, lea a gaugau aveina laʻititi avanoa.

Oloa gaosi

Uma mea aoga mo le gaosiaina o upholstered meaafale mo tamaiti mafai ona vaevaeina i vaega nei:

  • mea mo le faʻavaʻa;
  • tagata faʻatumu;
  • fusi vaega;
  • mea fola.

O mea ia e faʻaaoga e fai ai sofa, nofoa faʻaletino, sofa, taʻaloga nofoa ma tulimanu vaivai. A filifilia ni meaafale a tamaiti, ave le mea e fiafia i ai naʻo tagata sili ona lelei faʻatumu ma faʻavae ina ia le mafua ai afaina i le tamaititi.

O se aga masani le faʻaaogaina o fafie e fai ma mea masani mo faʻavaʻa o sofa ma moega. Tele o taimi o le paina, oak, faʻapea foʻi ma ituaiga o conifers. E seasea faʻaaogaina ni laupapa mautu i falegaosimea; ina ia faʻafaigofie ai le gaosiaina, faʻasolosolo laupapa faʻapitoa e iai le iai o nei ituaiga meaola. Faʻapea foi, mo sofas, hardboard e masani ona faʻaaogaina - o se ituaiga o fiberboard ma fasimea laupapa o chipboard, o taimi uma laminated.

E pei ona uma ona taʻua, o polo polystyrene o tele eseese e faʻaaoga e faʻatumu ai meaafale leai ni mea. E faʻaaoga le paʻu paʻu i oloa gaosi: manifinifi mo tulimanu, ma sofa e faʻateleina ai le mafiafia. O meaafale foam foam e gaosia uma i laupepa ma ua uma ona gaosia oloa e toe fai saʻo le silhouette o meaafale. O le paʻu faʻavae ma poloka tautotogo o loʻo faʻaaogaina foi. Ae e te leʻi filifilia, talanoa i lau tama e uiga i mea e te manaʻomia ina ia manaʻomia oloa e manaʻomia.

Adhesives ma fasteners galue o ni mea e fusia ai i le gaosiaina o meaafale meaafale. A filifilia meaafale, e tatau ona faʻamanino pe o iai ni vailaʻau oona ma leaga mo le soifua maloloina o le tagata ile faʻavae.

Fulufulu, fulufulu, fulufulu ma lalo e faʻaogaina mai mea masani mo le folaina o meaafale meafale. O ia mea e i ai le lelei conductivity vevela, e le mafai ona fai mai e uiga i gaosia oloa.

Filifiliga lagolago

Ona o le mea moni o tamaiti upholstered meaafale meaafale e tele pe a faʻatusatusa i le fua o le potu lava ia, o latou sitaili ma mamanu o loʻo avea ma se tele semantic avega. O le filifiliga i totonu o potu moe a tamaiti, faʻapea foʻi ma lona lanu, o le taimi e filifili ai meaafale.

O ie e faʻaaoga mo mea e faʻataʻamilo ai meaafale e tatau ona i ai ni uiga taua:

  • ofu tetee;
  • tetee teteʻe vave;
  • tetee i le afi;
  • manava manava;
  • taofia lanu e tusa lava pe a uma ona faamamaina faifai pea;
  • hypoallergenic;
  • antistatic

I se faʻaopopoga, e manaʻomia le ie e manaia i le paʻi atu i ai, ma e pepe le pepe mo se taimi umi i luga o meaafale. Mai filifiliga uma lava o ie, e fautuaina e le au atamamai le filifilia o le jacquard, lafu, velor, ie ma le chinilla mo tamaiti.

O le jacquard upholstery foliga sili ona lalelei ona o le mafiafia lalaga faʻataʻitaʻi. O le ata i luga o mea teuteu e mafai ona faʻatusatusa i le sitaili o le potu: o lenei ie e maualuga-tekonolosi ma umi, o le mea lea o le a avea ma sili filifiliga mo upholstery o sofa ma moega.

O le lafu o se mea manaia e le lalagaina. E aofia ai tamaʻi tamaʻi vaega, e tai tutusa ma faʻaoga. O filifiliga mo ia mea e faʻapipiʻi ai i le ata foliga manaia ma manaia, ae o loʻo i ai le toʻoga - gaosia o mea masani.

Ole velor ose mea vaivai tele, ae e le talafeagai pe a fai se nofoa faʻavae. Tapestry, lea sa masani ona faʻaogaina mo le gaosiaina o kapeta, ua manatu e anagata. Chinill e lauiloa mo le faia o meataʻalo vaivai ma meaafale a tamaiti ona o lona faʻateleina o le sologa lelei ma le matagofie o latou tino. Aua le faʻamuamua i mea malo - e ono faʻamanuʻalia e le tamaititi ia lava i luga o le ie ma le paʻu o le paʻu.

Tulaga manaʻomia mo meaafale a tamaiti

Muamua lava, o meaafale meaafale e le tatau ona i ai se lamatiaga i le pepe. Muamua, o lenei o le atoa toesea o maʻai tulimanu. O moega e le tatau ona i ai ni lima faʻamau saʻo e mafai ona lavea e le tamaititi. O meaafale ufiufiina mo potu a tamaiti e tatau ona gaosia e tusa ai ma manaʻoga e taliaina lautele:

  • gaosiga mea e tatau ona faʻalelei i le siʻosiʻomaga ma e le mafua ai ni faʻamaʻi i le tamaititi, o le mea lea e sili ai le tuʻuina atu o le fiafia i laʻau poʻo le chipsboard;
  • O le valiina o meaafale faʻavae e le mafai ona oona. Afai e le o mautinoa e matua le tulaga lelei o le oloa, e sili atu le fesili mo ni tusi faʻamaonia lagolago;
  • lelei olo, faʻagaioiga o tulimanu ma notches o se faʻamaoniga o le saogalemu o le pepe;
  • faataitaiga o oloa vaivai e le tatau ona mama tele, a leai o le tamaititi e faigofie ona feliuaʻi;
  • ia lelei le tofo a lau pepe, filifili meaafale i se lanu fetaui lelei;
  • nofoa o tamaiti e tatau ona i ai tua tua o agamalu agamalu, ia oloa mafai ona maua i le ata i lisi.

O le mea taua manaʻomia o le mafanafana o meaafale faʻataʻitaʻi. E le tatau ona maua e le tamaititi ni faʻafitauli a o i ai i totonu o le potu: o meaafale uma e faʻafouina e filifilia mo le lelei o le pepe.

Le mea e vaʻai i ai pe a filifilia

Tamaiti e fiafia e le gata i mea aoga, ae faʻapena foi mea matagofie. Ae e te leʻi alu i le faleoloa, talanoa i lau tama e uiga i ona manaʻoga: o le a le lanu na ia vaʻaia ai le lumanaʻi moega ma nofoa vaivai, o a fasi meaafale na te manaʻomia?

Ole tele o tagata atamamai latou te fautuaina le faʻatauina atu o meaafale a tamaiti i seti. E masani lava, o nei seti aofia ai se sofa ma moega, nofoa ma nofoa, nofoa faʻaletino ma nofoa vaivai.A filifilia ni meaafale teuteuina a tamaiti mo se tama, filifili moega teuteuina i le sitaili o toa lauiloa. O se filifiliga lelei o se transformer moega i foliga o se taʻavale e liua i se tamai sofa.

Mo teineiti, e talafeagai lelei taʻaloga lelei, e mafai ai e le tamaititi ona talia ana uo teine. Faʻapea foi, o se nofoa malulu o le a le soʻona totoe - e mafai ona tuʻu i totonu o le hall masani ina ia mafai e le tamaititi ona ofuina seevae o ia lava, i ai lona lava tulimanu.

Aua neʻi galo e fesili i lau faufautua e uiga i le faʻatumu mea ma ie ie. A filifilia, e manaʻomia le vaʻaia o siaki vaʻaiga o le ottoman, sofa poʻo le moega, faʻapea foʻi ma le iloiloina o le tulaga lelei o faʻavaʻa ma faʻamau. A mafaufau loloto i le ata, e mafai ona e vaʻaia muamua ata o faʻataʻitaʻiga. Filifili ni mea vaivai ina ia ofi i le sitaili lautele o totonu o le vasega pepe, ma ia apili i le tamaititi.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Samoan woman at the head of Ōtara Health on a mission to change health in South Auckland (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com