Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Hohenschwangau Castle - "fairytale fortress" i atumauga o Siamani

Pin
Send
Share
Send

Hohenschwangau Castle, o lona igoa ua faʻaliliuina mai Siamani o le "High Swan Paradise", o loʻo tu i luga o le matagofie Alpine slope o Bavaria. Sili atu i le 4 miliona turisi e omai iinei i tausaga taʻitasi.

Faʻamatalaga lautele

O le Hohenschwangau Castle o loʻo tu i le itu i saute o Bavaria, latalata ile taulaga o Füssen ma le tuaoi o Siamani-Ausetalia. O le maota lanu-sinasina e faʻataʻamilomiloina i itu uma e le vaituloto o Alpsee ma Schwansee, faʻatasi ai ma le vaomatua o le togavao paina.

O lenei teritori o Siamani sa avea ma nofoaga malolo fiafia i ai le aiga tupu ma fitafita Siamani mo le tele o seneturi, ma o aso nei Hohenschwangau Castle ua lauiloa o le nofoaga fanau o Ludwig II, o le na fausiaina le lauiloa Neuschwanstein Castle i le isi faitotoʻa.

O le na fausiaina le maota o Hohenschwangau, o Maximilian o Bavaria (tama o Ludwig 2), na faʻaigoaina o le "maota o faʻataʻitaʻi" ma "o le olo faʻamalolosi", aua o le maota e matuaʻi tutusa lava ma se fale faʻataulaitu mai se tala faʻasolopito.

O le nofoaga o le tosina atu e matua alualu i luma - o le sili ona lauiloa maota i Siamani, Neuschwanstein, o loʻo tu i ni nai kilomita mai ia, sili atu ma le 7 miliona tagata eo mai i Siamani e vaʻai i ai i tausaga uma.

Tala puʻupuʻu

O le Castle o Hohenschwangau i Siamani, sa avea muamua ma aiga o Wittelsbach, na faatuina i luga o le nofoaga o le 'olo o Schwanstein, lea na leva ona nofo ai le au fitafita ma le au faatupu faalavelave. I le seneturi lona sefulu ma le 12, sa fai ai taʻamilosaga solofanua ma taʻavale solofanua iinei, ae ina ua tuanaʻi le maliu o le pule mulimuli (16th senituri), na faatau atu ma toe fausia le olo. O le ala lea na aliali mai ai le maota o Hohenschwangau.
Muamua, sa faia taʻamilosaga taʻavale solofanua ii, e pei ona iai muamua, ae latalata ile ogatotonu ole senituri lona 18, na iʻu ina lafoaʻi le maota. I le taimi o le taua ma Napoleon, na faʻaumatia atoa ai Hohenschwangau.

O le Maximilian lava lea o Bavaria, o le na faia i se tasi o ana malaga i Siamani na maitauina le tele o faʻafuaseʻi ma faʻatauina mo 7000 guilders, na avatua se ola fou i le "maota o le au faʻaitu". I le ogatotonu o le 19 seneturi, na maeʻa ai le fausiaina o le maota, ma na amata ona o mai iinei tagata o le aiga tupu.

Maximilian o Bavaria fiafia e tulimanu i le vaomatua vaomatua, mauoa i ituaiga uma o manu, lona faletua sa fiafia i le "natura, le masani ai natura o Siamani," ma laitiiti Ludwig fiafia e faaalu taimi i se tamai lotoa i le maota. O le mea e mataʻina ai, o le tusitala e sili ona fiafia iai le aiga tupu, o Richard Wagner, o se tagata e masani ona asiasi i le maota, ma na ia faapaiaina le pese musika "Lohengrin" i lenei nofoaga matagofie.

Ina ua mavae le isi 10 tausaga, i le faʻatonuga a le Tupu Maximilian, latalata i Hohenschwangau, na amataina le fausiaina o le lauiloa Neuschwantain maota i Siamani. Talu mai le 1913, o nei mataaga ua avanoa mo turisi.
Ona o le mea moni o le faailo e tu maualuga i luga o le mauga, sa le i faaleagaina a le i le taimi o le muamua po o le taimi o le lua taua lalolagi. E taua foi le maitauina i lona atoa talafaʻasolopito, Hohenschwangau Castle e leʻi avea o se '' militeli 'olo poʻo se puipuiga.

Castle fausaga

Hohenschwangau Castle i Siamani na fausiaina i le neo-Gothic style ma elemene o le faʻaipoipo. O tumutumu puipui puipuia, puipui vaneina ma puipui faʻamau i luga o faʻamalama e maua ai se foliga manaia. Frescoes o loʻo faʻaalia ai le au paia e mafai ona vaaia i luga aʻe o le ogatotonu ma le uliuli e ulufale ai i le maota.

I totonu o le lotoa o se faʻailoga iloga i Siamani, e mafai ona e vaʻaia ai pa oneone lanu-oneone teuteuina ma matagofie matagofie bas-reliefs ma ata o le peleue o le aiga Schwangau. E tele lauolaola iinei: laau, fugalaʻau moega ma fugalaʻau fugalaʻau o loʻo i ai mea uma. E i ai foi le tamaʻi labyrinth o vao, ma se vaituloto e nonofo ai swans masani ai.

E tusa ma le 10 punavai (tetele ma laiti) ma 8 faʻatagata (swan, faiʻoloa, hussar, solofanua, leona, Sagato, ma isi) i totonu o le fanua.
Aua neʻi galo e alu i luga o le potu vaʻaia, lea e tu i luga o le 'olo puipui - mai iinei oe mafai ona vaʻai i se matagofie vaʻaiga o le siʻosiʻomaga, ma iinei oe mafai ona puʻeina ni nai manaia ata o le Hohenschwangau maota.

Le mea e vaʻai i totonu

O ata na puʻeina i totonu o le Hohenschwangau Castle e ofoofogia: e matua ofoofogia ma matagofie e pei o fafo. O puipui o le toetoe lava o potu ma potu uma e teuteuina i le teuteuga pito i lalo, o moli malamalama ma faʻata. Ata o swans - le faʻailoga o le maota - e vaʻaia i soʻo se mea. I totonu o potu e mafai ona e vaʻai atu i le tele o meaafale na faia i le aluna ma le uolati. O ata o Maximilian o Bavaria ma lona aiga o loʻo tautau ile fale atoa. O le maota o loʻo i lalo potu:

  1. Faamalama Bay. O se tamai potu lea e tu ai le falelotu o le aiga tupu. Na fuafuaina e Maximilian o Bavaria lava ia. Masalo o le potu sili lea ona tauagafau ma faʻautauta i le maota atoa.
  2. O le fale taumafataga na fuafuaina mo na o polo ma isi faʻapitoa gaioiga. O lenei potu na tonu mafaufauina o le sili ona matagofie ma taugata i le maota. Uma mea i totonu e teuteuina.
  3. O le Swan Knight's Hall o le potu 'ai e' aʻai ai ma taumamafa sui o le aiga tupu. I luga o puipui o lenei potu, e mafai ona e vaʻaia ai le tele o frescoes ma atavali o loʻo taʻu mai ai le faigata o le aiga tupu o Wittelsbach. I le ogatotonu o loʻo i ai se laulau oak ma nofoa, o nofoa e faʻanofofuina i le veloveta.
  4. Fale nofo o Queen Mary. O le potu pito sili ona mataʻina ma le le masani ai lea i le maota, aua na fausia i se sitaili i sasaʻe: o puipui na ufiufiina i laupapa e tele lanu, o nofoa turquoise ma le laulau mumu lacquered. Nai lo tetele chandeliers - faʻaonapo nei ma suʻesuʻeina puipui puipui. Maximilian na aumaia le tele o aitema i totonu mo lana ava pele mai Turkey.
  5. O le potu Hohenstaufen o ni tamaʻi potu i le fogafale lona lua o le maota lea e fiafia Richard Wagner e ta musika. I le auala, o loo i ai se piano lea na ia fatuina "Lohengrin".
  6. O le Hall of Heroes o se talafaʻasolopito potu e mafai ai ona e faʻamasani lelei i le tala a Siamani anamua ma aʻoaʻo fou faʻamatalaga e uiga i le atinaʻeina o Siamani o se setete.
  7. O le potu a Bertha o le suʻesuʻega lea a le Masiofo o Mary, e ese mai isi potu i totonu o le fale i lona laʻititi ma le tele o teuteuga fugalaʻau i luga o puipui, faʻalo ma meaafale. O vae o le laulau, nofoa faʻatafata ma pusa o drawers e teuteuina.
  8. Potu o Ludwig. O se tasi o potu sili ona taugata teuteuina i le maota. O puipui uma e vali lima, ma o le faʻatauaina autu o le moega ma ona vae gilded ma se lapoa velvet canopy.
  9. O le umukuka, o loʻo tu i le fogafale muamua o le maota, e sili atu le faʻasaoina nai lo se isi potu. E leai ni teuga uiga ese ma taugata oloa iinei. O mea uma e faigofie pei ona mafai: laulau laupapa, nofoa ma se tamai lamepa. O le faʻaopoopoga tele o le puʻeina o ata i lenei potu.

O le mea e malie ai, o le numera o potu o le maota o potu e teuteuina faʻavae i luga o galuega a Wagner. E i ai foi le tala faʻasolopito o Tchaikovsky lava ia, ina ua maeʻa asia lenei maota, sa matua faʻaosofia lava na ia tusia le tala faʻasolopito "Swan Lake".

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

  • Tuatusi: Alpseestrabe 30, 87645 Schwangau, Siamani
  • Itula faigaluega: 09.00 - 18.00 (Aperila - Setema), 09.00 - 15.30 (mai ia Oketopa e o Mati)
  • Totogi ulufale: 13 euro (tagata matutua), tamaiti ma talavou - leai se totogi, penisiona - 11 Euro.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaia: www.hohenschwangau.de

Fautuaga Aoga

  1. E mafai ona e asia le ofisa vaʻai, lea e tu i luga o puipui o le maota o Hohenschwangau i Siamani, e aunoa ma se totogi.
  2. Manatua o le faʻaaogaina o ata ma masini vitio e faʻasa i le maota (seʻi vagana ai le umukuka).
  3. E sili le tuʻua o ato faʻafafa lapopoʻa ma ato lapopoa i le fale - e le mafai ona e ulufale faʻatasi i totonu o le maota, ma e leai ni loka poʻo ni afeafe.
  4. E mafai ona e alu i le maota a le o vae poʻo le uaea taʻavale. Afai o le filifiliga lona lua e sili, aua le galo e faʻatau muamua ni pepa (o loʻo i ai ni laina umi i faaiuga o vaiaso).
  5. O le maimoaga i le maota e faia i le taimi lava e ova mai ai le kulupu e le itiiti ifo ma le 20 tagata. O se tamaʻitaʻi Siamani o loʻo galue o se taʻitaʻi, o ia i potu taʻitasi e aofia ai le puʻeina o pese ma le gagana Rusia, ma ia mautinoa foʻi e le puʻeina e turisi ata o fale. Ole taamilosaga e tumau laititi atu ma le tasi le itula. Talu ai e toʻatele e fia asiasia nofoaga, e le mafai ai ona nofo i potu mo se taimi umi.

Hohenschwangau Castle i Siamani, i fafo ma totonu, e pei o se fale faʻaleaganuʻu fale e faʻafiafiaina ai tamaiti ma tagata matutua i vavega.

Hohenschwangau Castle Walk:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Neuschwanstein Castle Day Trip: from Munich to the Fairy Tale Castle (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com