Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona ulaula, faʻapapa, falai, faʻapuna, mago aano o manu

Pin
Send
Share
Send

Ae e te leʻi kukaina aano o manufasi manogi, oe tatau ona filifili le sao. O le aano e tatau ona talavou. Naʻo le tulaga lea e mafai ai ona e faʻamoemoe o le ipu e liu suamalie ma susua.

Meat o se sili aoga oloa mo le tino. E tusa ai ma fai meaʻai, o le a malosi ma maloloina le tagata peʻa fai o loʻo i ai meaʻai aano o manu.

E i ai polotini, o le autu fausia poloka o le tino. I le faʻaopopoga i meaʻai, o loʻo iai foʻi le suka. E tusa ai ma fautuaga a le au fai meaʻai, o meaʻai aano o manufasi e tatau ona 'aina i isi aso uma.

Faʻafefea ona ulaina aano o manu i totonu o le fale ulaula

Tele o tagata e fiafia i oloa ulaula, e masani ona faʻatau, aua le manatu e faigofie ona sauni ile fale. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le faʻaauupegaina o se fale ulaula i le atunuʻu.

I le amataga, o le a ou taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona fai se fale ulaula i se taumafanafana fale, aua a aunoa ma lenei masini e leaga le kukaina o aisa ulaula.

O le fale ulaula e le manaʻomia ni tekinolosi maualuga ma tele taimi e faʻatino ai galuega. E manaʻomia e le fale ulaula se paelo uamea, ni piliki se lua, ni uʻamea, ma se suo e fai i le paʻu.

Faʻafefea ona fai se fale ulaula i le fale

  1. Faailoga le nofoaga o lumanaʻi pupuʻu, alavai ma laʻititi faʻanoanoa. Tatou tuu iinei le paelo.
  2. Tatou o e galulue ma le suo. Matou te eli se pu 40 cm loloto ma 70 cm lautele.
  3. Ile tulaga lea, matou te eliina le utu pe a ma le lua mita le umi. Na ia faʻataʻalo le chimney.
  4. Matou te faʻatulagaina le mea e faʻataʻamilomilo ai itu o maʻa ma piliki, ona matou faʻapipiʻi ai lea o se paelo e aunoa ma lalo.
  5. A o le i ulaula, ufiufi meaai, chimney ma hearth i se ie uʻamea. Na matou tuʻu uʻamea faʻamau i luga o le paelo. Matou te faʻatautau le aano i tua o latou ma matau.

Ua sauni lou fale ulaula totino. Tatou see atu i le kuka. I totonu o sea smokehouse, e mafai ona kuka sosisi, iʻa, bacon.

Laʻasaga-i lea laasaga fua o le ulaula

  1. Saunia aano o manufasi ae e te leʻi ulaula. Palu faʻatasi le fasi vaega i le paluga masima. O le tuufaatasiga o le paluga o se kilokalama masima, 100 kalama o kaliki, 40 kalama o suka.
  2. Tuʻu le aano i totonu o se koneteina uʻamea ma tuʻu faʻalelei i totonu o le paluga masima. Matou te tuʻua mo le vaiaso i se nofoaga malulu.
  3. A maeʻa le vaiaso, e aliali mai le sua. Afai e leai se tele, oe mafai ona faʻaopopo lau oe lava. Saunia le sua i le faʻaopopoina lea o 1.5 kilokalama o masima i le 10 lita o le vai vela.
  4. I le taimi e matua ai, sasaa le sua i totonu o le koneteina. O le suavai e tatau ona ufiufi aano o manufasi. A maeʻa le masina, ua sauni le oloa mo nisi kuka.
  5. Ae tatou te leʻi ulaula, matou te aveese aano mai i totonu o le konateina ma faʻatofu i le vai malulu mo ni nai itula ma faʻasusu. Tatou faʻamamago i le po ma ulaula i le ao.
  6. Matou te faʻaaogaina le otaota mago ma fafie e ulaula. Ou te faʻaaogaina le pu, lefulefu, beech ma alder.
  7. E le mafai ona e faʻaaogaina fafie masani. Latou te mumu lemu ma avane asu susū e tuua ai le faaputuga luga o le aano o aano o manufasi.
  8. A o le aano ua liu enaena enaena ma ua mafiafia le pito i luga, ave se faʻataʻitaʻiga.

Vitio fesoasoani

O le ulaina o se vaega tele e manaʻomia tele taumafaiga. O le ulaina o se manulele e sili atu ona faigofie. Ua lava lea e faʻamamago ma ulaula i le aso mulimuli ane. O le marinade ua saunia mai le ipu vai, 10 ulu o kalapu, o le sipuni masima ma le pepa uliuli.

Faʻafefeteina aano o manu ina ia vaivai ma susua

O le kuka o se ipu e tele ona tagata faʻafiafia. Toeititi lava o tagata uma o le a fiafia e tofoina lenei ipu. Moni, e le o tagata uma iloa iloa kukaina ina ia agamalu ma susu.

Ae e te leʻi lafoaʻi aano o manu, e tatau ona e aʻoaʻoina ni nai vaega o le kuka. E masani a le faʻapipiina o tamaʻi mamoe ma povi i fasi lautele. Mai povi, ave le faʻamau, o le tauʻau o le tauʻau lau poʻo le itu o le pito i tua vae. I tamaʻi mamoe ma puaʻa, e sili le tauʻau ma le pulumu.

  1. A o le i velaina, o vaega tetele e falai sei vagana ua aliali mai se paʻu. Ona tuʻu lea i totonu o se apa vai, sasaʻa faʻatumu i le vai ma faʻapipiʻi luga o le vevela oʻo i le oʻo i le taimi e muʻa ai.
  2. O le tofo ma le manogi o le sua e mafai ona faigofie ona faʻaleleia. Mo lenei mea, o fualaʻau fualaʻau ma falai fualaʻau ma mea manogi e faʻaopoopoina i le taimi o le faʻaputuputu. O loʻo matou talanoa e uiga i karoti, pasili, aniani, kinamoni, pepa, faga lau.
  3. E i ai fua e tusa ma lea kvass, uaina, citric acid, tamato faapipii e faʻaopopo i aano o manufasi. O se agaifanua le faʻaopopoina o uaina, mea manogi ma fualaʻau i le kuata o le itula a o le i oʻo i le iʻuga o le kuluina.
  4. Afai o le aano o manufasi na tipiina i ni vaega laiti e faʻapipiina, ona tuʻuina lea i totonu o se pesini ma fualaʻau falai ma sasaʻa atoa i le vai pupuna.
  5. O le Stewing e le faʻauo ma le malosi o le pupuna. A leai, o le a leiloa lona manogi ma sua.
  6. Liliu fasi lapoʻa i le taimi o le faʻagasologa o le faʻagasologa. Ma o le a oʻo mai i le sauniuni tutusa. I le aotelega, e le itiiti ifo ma le lua itula e kuka ai.
  7. A maeʻa le sua, e tatau ona tumau le supo. O se sosi matagofie ua saunia i luga o lona faʻavae.

Vitio fua o le fua ile fale

I nisi tulaga, o le itu ipu ua vela ma aano o manufasi. Ma o lenei e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, talu ai o le ipu e liu suavai ma malu.

Laʻasaga ma lea laasaga fua mo le lafoa o povi i totonu o se ulo

Vaega:

  • povi - 500 g
  • aufana - 2 ulu
  • gaʻo - 50 g
  • kāloti - 1 pc.
  • suka, suka tamato, masi
  • greens, masima, aila pasili, mea manogi.

Sauniuniga:

  1. Tipi le povi i ni fasi. Ma sasa ese, mama masima ma le pepa, faʻasolosolo tele i falaoa.
  2. Auina atu le povi ua uma ona saunia i se falai falai muamua ma falai seia oo ina enaena auro.
  3. I le faʻaiuga o le falai, faʻafesoʻotaʻi i se ulo loloto, pito i luga ma fualaʻau ma falai fualaʻau: aniani, kāloti ma pasili.
  4. Faʻaopopo sina masima, faʻapipi tamato ma sasaʻa i luga le vai vevela.
  5. Ufiufi ipu i se tapuni ma palu mo le le itiiti ifo i le 60 minute. Ona faʻaopopo lea o mea manogi, suka ma masi, faʻaititia le vevela ma faʻaalu pea.

Ou te fautuaina le tuʻuina atu o le ipu i pi tunu, pasta, poʻo pateta falai. Tuʻu ni aano o manu ma se ipu itu i luga o se ipu, sasaa i luga le sosi o totoe ina ua maeʻa, sasaa ma fualaʻau fualaʻau.

Faʻafefea ona lelei falai aano o manu i totonu o se apa

O le a ou taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona falai aano o manu i totonu o se apa ina ia susua ma suamalie.

  1. O le aano sili ona lelei mo le falai o le puaa. O le tamai mamoe ma povi e sili ona tao pe kuka.
  2. Faʻapuna i totonu o se apa loloto e aunoa ma se vai mo le tolu itula. E le tatau ona defrost atoa. Afai e tumau le aisa i totonu o le fasi, o le a le faʻalavelave i le kuka.
  3. Ae e leʻi falai, fufulu lelei, aveʻese uaua ma faʻamamago i le solosolo.
  4. Ou te le fautuaina le masima i le amataga o le kuka, talu ai o le tele o sua o le a leiloa ma o le a le liua vaivai ma susua.
  5. Falai i le suauʻu vevela. Ou te lafoina fasi pepa i le lapisi ina ua amata ona aliali mai se asu paʻepaʻe mama.
  6. A e manaʻo e vave falai le aano o manufasi, 'otiʻoti i ni tamaʻi fasi. Afai e tele ni fasi, falai i fasi. Taitasi 'u tatau tatau ona taʻele i le suauʻu. O lona iʻuga, o le a lilofia i se paʻu, e puipuia ai le leiloa o le sua.
  7. E fai e le kuka le mea sese o le tuʻuina o le tele o aano o manu fasi lelei i totonu o le apa. O vaega o loʻo i luga e le tago i le suauʻu ma vave ona leiloa le sua.
  8. Afai e falai fasi lapoʻa, ona sasaina lea ma le faaeteete ma taele i falaoa. Ou te faʻaaogaina le paluga falaoamata ma fuamoa mo le teuina.
  9. Tele fasi fasi falaoa e faʻalanu i mea manogi a o leʻi falai. Laʻititi fasi e aunoa ma le faʻailoaina - i le iʻuga.
  10. Mo mea manogi, ou te faʻaaogaina le koriander, pepa, pasili, kaliki, seleri ma le aneto.

Ave se minute leai, aveese aano o manufasi mai le pusa aisa ma kuka mo le aiga. E le masalomia, o tagata uma o le a fiafia i se ituaiga meaai.

Faʻafefea ona kukaina lelei aano o manufasi

Maliega, e faigata ona teʻena se vaega o aano tao pe tao. Ae peitaʻi, afai e te 'ai pea i ia ipu, e iai le manaʻo e tofo i se mea māmā. O aano o manu kuka o le a sau e laveaʻi.

  1. Ina ia susua ma manaia le meaʻai vela, e fufui i le vai vela. O le oloa e kuka i luga ole la vevela.
  2. A faʻapuna i se tasi fasi, o le vaega tele e filifilia e le sili atu ma le lua kilokalama. A leai, o le a kuka leaga pe le tutusa.
  3. E talia e kuka fusi, tauʻau, vaega o vae. O le taimi e kuka ai saʻo e faʻalagolago lava i le tele o le fasi fasi, vaega o le tino oti, tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o aano o moa moa e kukaina mo le sili atu i le itula. Povi - 3 itula. I se faʻaopopoga i aano o manu, e maua ai se supa matagofie.
  4. O le sauniuni e siakiina e ala i le tuiina o se fasi vaega i le nofoaga sili ona mafiafia ma se nila poʻo se naifi. Afai e faigofie ona pasi le naifi, ma sau le sua manino mai le pu, ua sauni le aano.
  5. E le fautuaina e faʻalu. A leai, o le a malepe le fasi taimi o tipi. Afai e te faʻamoemoe e 'ai i se taimi mulimuli ane, aua le alu ese mai le supo.
  6. O le povi tuai e gaʻo i le sinapi i ni nai itula aʻo leʻi kukaina, ma mulumulu ae leʻi kuka.
  7. Afai e le faʻamaluluina le moa, e aveʻese mai le apa, faʻatofu i le vai malulu mo ni nai minute ma toe foʻi atu i le supo.
  8. Ina ia vave ona kuka le povi, ona sasa muamua lea ma faʻaopopo ni sipuni sipuni vina. Tolu sipuni sipuni e lava mo le 2 lita o vai.
  9. Afai e manogi le aano o manufasi i le taimi o kuka, tuu ni nai malala i totonu o le apa.

Faʻafefea ona faʻamamago aano o manufasi i le fale

O aano mago o se meaʻai malulu tele. E lelei ma suamalie.

Ou te iloa ni auala se lua o le mago. O le muamua e lelei mo tagata o le nuʻu, aua e te manaʻomia se fale malolo, falealuga poʻo se isi potu pogisa. Latou te mago i le tautotogo poʻo le tautoulu, talu ai o le vevela o le aumaia e le tatau ona sili atu i le 10 tikeri i luga o le zero.

Fuainumera fuainumera 1 - rustique

Vaega:

  • aano o manu
  • vai
  • masima
  • suka
  • vineka
  • mea manogi

Sauniuniga:

  1. Ave se fasi aano o manu ma aveese tendon lapoʻa. Oti i fasi uumi i le saito. O le mafiafia o fasi pepa e le sili atu i le 5 cm.
  2. Fai se piko malosi. Faʻamama 200 kalama o masima i le tasi lita o vai ma faʻaopopo mea manogi. Laga, tuu i luga o le ogaumu ma faapupuna.
  3. Faatofu fasi fasi aano o manufasi i le suavai pupuna mo ni nai minute. Ona ave lea i fafo ma mago.
  4. Tautau fasi pepa malulu i totonu o se potu pogisa ma feololo le faʻasusu mo le mago. O le faiga kuka o le a maeʻa pe a ma le 20 aso, e fai si umi atu nai lo moa moa.

Fuainumera numera 2 - taulaga

O lenei o le a ou taʻu atu ia te oe le taulaga auala faamagoina.

Vaega:

  • aano o manu
  • vai
  • masima
  • suka
  • vineka
  • mea manogi

Sauniuniga:

  1. Aveese ponaivi ma uaua o le aano. Oti i fasi pepa, leai se sili atu i le 1 cm mafiafia. Faʻaopoopoina, o fasi e mafai ona sasaina ese.
  2. Matou te saunia le paluga. Mo se kilokalama o aano o manu, ave se sipuni sipuni o le suka ma le eleele pepa, o le sipuni sipuni o koriano ma le afa ipu vai masima.
  3. Fufulu fasipepa taʻitasi i itu uma e lua ma le vineka, faataavale i totonu o le paluga ua uma ona saunia ma tuʻu mau i totonu o se apa uʻamea poʻo se uamea e teu ai apa.
  4. Lafo ipu ma aano o manu i le pusaaisa mo le kuata o le aso. Ona aveʻese lea o le koneteina, liliu fasipepa ma toe tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 6 itula.
  5. A maeʻa le taimi lea, fufulu le aano o le manu i le vineta ua faʻavaivaia ma tautau i totonu o se nofoaga malulu, ufiufi i fua. O le faʻamamago o le a muta i le 48 itula.

Faʻamolemole ia onosaʻi ae e leʻi faʻamago aano o manufasi. Talitonu mai ia te aʻu, o le a manaʻomia, aua o le a e manaʻo e tofoina le meaai i se taimi vave e mafai ai.

Vitio fua

I luga o soʻo se laulau a le aiga o loʻo i ai ni ipu lelei aano o manufasi manogi ma gutu. E faigata ona vaai faalemafaufau i se Tausaga Fou ma aso malolo lisi e aunoa ma latou. I le tusitusiga, na ou taumafai e faʻaali le autu o le kukaina o aano o manu i le lautele e mafai ai. Talosia ua ou manuia.

Manatua, oe le tau avea ma se umukuka atamai e faia ai se lelei ipu aano o manufasi. O le mea taua o le i ai o se fua lelei i ou lima. Manuia tele ile faʻatoʻilaloina o meaʻai maualuga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hoola Lahui Hawaii (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com