Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aso Malolo i Tel Aviv: mea e fai, fale tau ma meaʻai

Pin
Send
Share
Send

Tel Aviv o se taulaga Isaraelu o loʻo tu i le talafatai o le Metitirani. E aofia ai se taulaga fou, lea na faʻavaeina i le amataga o le seneturi lona 20, faʻapea foʻi ma Jaffa anamua. O le faitau aofai o Tel Aviv lava ia e 400 afe tagata, peitaʻi, i le amanaʻia o vaifanua latalata i ai, o le aofai o tagata o le lotoifale oʻo atu i le 3.5 miliona. O le taulaga e faʻatosinaina ma feʻeseʻeseaʻiga lelei - o aso nei fale nonofo faʻatasi ma tuai, vaapiapi o auala, e le maitauina ai 'auala' ai o loʻo tu i tafatafa o faleoloa matagofie, e mafai ona maua maketi utufutu e le mamao mai nofoaga tetele faʻatau. O se tasi o mafuaʻaga e filifili ai turisi e tafafao i Tel Aviv i Israel o matafaga.

Faamatalaga lautele

Tel Aviv o loʻo avea o se 'aʻai malosi, ola, ma le faʻasologa o matafaga oneone ma tele faʻafiafiaga mo tagata talavou. Pa, faleʻaiga, fale kalapu ma discos e tatala seʻia oʻo i le taeao ma aso o le vaiaso ma faʻaiuga o vaiaso.

I luga o se tusi! Tel Aviv e masani ona taʻua o le laumua o Isaraelu.

Tel Aviv e iai ona fale mataaga, fale mataaga, nofoaga faʻasolopito, fale tifaga. Ua maitau e tagata tafafao maimoa o Tel Aviv e iai lona siosiomaga mama e le lagonaina i isi taulaga o Isaraelu.

I tulaga kalena, Tel Aviv o se talavou nofoia, aua na aliali mai i le 1909. O tagata Iutaia na malaga mai na filifilia se nofoaga tuufua ae matagofie i matu o le taulaga o Jaffa mo le latou nofoaga.

Tel Aviv o se tasi o nofoaga tutotonu o Isaraelu; o se taua lautele, felauaiga, fefaatauaiga nofo i luga o le faafanua o le atunuu ma ana lava masani faalelalolagi. O le laumua o Isaraelu o Ierusalema, ae o le tele o malo faʻavaomalo ma konesula o loʻo i Tel Aviv.

Tau ma le tau

Afai e te alu i Tel Aviv i le tautotogo, taumafanafana poʻo le tautoulu, oe le manaʻomia le siakiina o le tau faʻavasega mo timuga. O le avanoa o le timu e toeititi leai. O le tulaga suia (le matua tele) i le afa lona lua o le taumalulu.

Tau i Tel Aviv i vaitau

Taumafanafana

I le tau mafanafana, o le tau e masani ona manino ma vevela, o le ea e mafai ona faʻamafanafanaina i le + 40 ° C, o lea o tagata o le atunuʻu ma tagata tafafao maimoa ua fautuaina malosi le nofoia latalata i le sami ma aua le o fafo e aunoa ma se pulou ma vai inu. Ua mafanafana le sami e oʻo atu i le + 25 ° C.

Taua! O le masina sili ona vevela o Aukuso, i le taimi nei e sili atu le lafoa o le malaga ae ave i se vaitaimi malulu.

Tautotogo

E oʻo atu ia Mati, ua faʻamafanafana le ea e oʻo atu i le + 20 ° C, ua ola lauusiusi laʻau, ua faʻateleina le aofaʻi o potu avanoa i faletalimalo, ma ua amata foʻi ona faʻataʻitaʻia galuega i luga o matafaga.

Mati o se taimi lelei tele mo tafaoga tafaoga; mai le afa lona lua o Me, o se matafaga aso malolo i Tel Aviv amata.

Pa'ū

Ia Setema, o le vevesi taimi amata i Tel Aviv, i le maeʻa ai o le vevela Aukuso, o le vevela paʻu laititi. Ia Oketopa, o le averesi o le vevela o le ea e + 26 ° C.

Lelei e iloa! O Setema ma Oketopa e faʻaigoaina e turisi le taimi lelei e malaga ai i Tel Aviv.

E amata timuga ia Novema, o lea e talafeagai ai le siakiina o le tau i luma o lau malaga.

Taumalulu

O masina o le taumalulu i Tel Aviv e mafanafana, e leai se kiona, e mafai foi ona e aau i le sami. O le averesi o le ea i aso uma o le + 18 ° C. Pau lava le nuance e mafai ona faʻaleagaina le lagona o le malologa o le timu. O masina malulu e talafeagai mo femalagaaiga.

O afea le taimi sili ona lelei e alu ai i Tel Aviv

E le mafai ona tuʻuina maia tasi le vaitau maualalo ma maualuga o turisi i Tel Aviv. I masina eseʻese, e o mai tagata iinei mo 'eseʻese faʻamoemoega. Mai ia Me e oo ia Novema, e fiafia tagata tafafao e malolo i luga o matafaga ma suʻe le loloto o le sami. I le amataga o le tautotogo ma le faaiuga o le tautoulu latou vaʻaia ai vaʻaiga, faia togafitiga i falemaʻi Isaraelu.

Taua! Ole taimi sili ona faigata ile tusiina o mea e nonofo ai e amata mai ile afa lona lua o Me ia Oketopa. I le ogatotonu o le taumafanafana, e aliaʻe mai ai vao i le talafatai o Tel Aviv.

Nofoaga i Tel Aviv

O le filifiliga o faletalimalo e tele, o le mea e nofo ai faʻalagolago lava i le tagata lava ia fiafia ma paketi. O le sili ona paketi filifiliga o le lua potu, i le maualuga matafaga vaitau o le tau amata mai $ 23, ae ia sauniuni mo spartan tulaga. O tau maualalo i Tel Aviv mo fale mautotogi e $ 55. Fale totogi fale mai le $ 23.

Taua! Tau mo aso malolo i Tel Aviv ma faletalimalo nofoaga i le taumafanafana ma le taumalulu eseese i le averesi o le 20%.

Tau o faletalimalo i Tel Aviv i vaitau eseese

Tulaga faletalimaloTau mo faletalimalo i Tel Aviv
i le tautotogotaumafanafanai le tautoulu
3 faletalimalo fetu80$155$155$
Fale mautotogi45$55$55$
5 faletalimalo fetu180$195$175$

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaʻai i Tel Aviv

E lava nofoaga i le taulaga e mafai ona 'ai ai momose ma faʻamalieina. Mea uma faʻamoemoe i le paketi ma le tulaga o le faʻalapotopotoga.

  • Lunch mo le tasi i se faleʻaiga taugofie - $ 15.
  • 3-vasega vasega aoauli mo le lua i le ogatotonu-faʻatulagaina faʻavae - $ 68.
  • Combo seti i McDonalds - $ 13.5.
  • Cappuccino - $ 3.5.
  • Pia 0.5 - $ 7-9.

E mafai ona e uu i taimi uma ni meaʻai i le auala. Tagata tafafao maimoa i totonu o le atunuʻu ma ua lava le poto masani o loʻo maitauina o le lelei o ipu e lelei, faʻapea foʻi ma le tofo. Tau i Tel Aviv mo auala meaai auala mai $ 3 i le $ 8 i le ipu.

I Tel Aviv, o se aga masani le tuʻu o se faʻamatalaga - tusa ma le 10% o le tau o le siaki. Peitaʻi, e taatele le faʻaopopo o le pito i le pili. A faʻapea e ova atu ma le 20%, e tatau ona e taʻuina i le tagata nofoia.

Ona o tulafono a le Shabbat, o le tele o faleoloa o lo o tapunia mai le po o le Aso Faraile e oʻo atu i le po o le Aso Toona.

Afai e te fuafua e kuka oe lava:

  • oloa e sili ona faʻatau i maketi i le lotoifale, talu ai o supamaketi e ova tau;
  • i le faʻaiuga o le aso faigaluega ma le afiafi o le Shabbat, ua paʻu tau;
  • maketi faifaatoaga lauiloa i le lotoifale - Carmel;
  • tau o taumafa i Tel Aviv maketi e 20% -30% maualalo ifo nai lo supamaketi.

Mataaga ma faʻafiafiaga

Muamua lava, Tel Aviv faʻailoaina le tutoʻatasi o tagata Iutaia, talu mai iinei i le 1948 na filifili ai e fausia se tutoʻatasi tulaga o Isaraelu.

Afai e te fiafia i tala faʻafagogo ma faʻamaumauga taua o Isaraelu, alu i le taulaga anamua o Jaffa, lea na tuʻufaʻatasia ma Tel Aviv talu mai le ogatotonu o le seneturi talu ai.

Lelei e iloa! Tele tagata valaʻau Tel Aviv Niu Ioka i luga o le faʻafanua o Isaraelu ma e oʻo lava i le lotoifale Ibiza.

Taʻitasi eria e pei o se fasi ie afu ma se eseese auala o le olaga ma fale. E tele mafuaʻaga e te o mai ai i Tel Aviv - malologa o le matafaga, pati fiafia, asiasi i talaʻaga faʻasolopito poʻo ni tu ma agaifanua.

Mea moni manaia! O tagata fiafia i ata faʻafiafiaga e valaʻaulia e le Gesher Theatre, lea e faia ai faʻafiafiaga i totonu o Rusia.

Ia mautinoa e fuafua au asiasiga i falemataaga. O le sili ona taʻutaʻua o le Eretz Yisrael Museum, o le faʻaaliga e tuʻuina atu i eli eliina mai anamua na faia i Isaraelu. O le isi fale mataʻaga lauiloa o le Fine Arts, o loʻo faʻaalia ai galuega a atisi lauiloa. Ole fale mataaga tele lea i Isaraelu.

Hamila Tower o se faʻailoga mataʻutia na faʻasaoina i Tel Aviv o ni faʻamaoniga o le iai o le Malo o Ottoman i lona teritori. O le fale na fausia e faʻamanatuina ai se tasi o sultans.

O se mea sese le mafaamagaloina le sau i Tel Aviv ae le tilotilo iai mai le vaai a le manu. O le vaʻaiga vaʻaia o loʻo tu luga o le fogafale 49 o le Arieli Center. I le auala, o le Nofoaga Autu o tolu 'olo na fausiaina i le tau o se fai pisinisi mai Kanata.

Mea moni manaia! O le fausiaina o le madhouse e fiafia tele i ai turisi, o lona fausaga e pei o se laau, ma o le afu o loʻo teuteuina i frescoes ma faʻatagata.

O le a se isi mea e asiasi ai i Tel Aviv:

  • Itumalo Dizengov - Tel Aviv faleoloa faʻatau ma lana pepa asiasi;
  • O le Rabin Square ose nofoaga e fiafia iai ile tele o tagata nonofo ai;
  • Kerem Ha-Tei - o le itumalo sili ona faʻalelotu o Tel Aviv, e tele faleʻaiga ma fale ole Yemeni;
  • faiva faatufugaga;
  • Neve Tzedek - o se tuai itumalo;
  • O le auala o Sheinkin - e tele faleoloa ma faleʻaiga, i faʻaiuga o vaiaso e potopoto ai tagata talavou, e malolo ai tagata o le taulaga.

Mo se filifiliga o Tel Aviv vaʻaiga e aoga le vaʻaia muamua, vaʻai lenei tusitusiga (ma se ata ma se faʻafanua).

Tel Aviv soifuaga i le po

Ina ia mafaufau i le soifuaga o le po a Tel Aviv, e te manaʻomia e palu le ipu vai o kalapu kalapu a Lonetona, le faʻatamala o Barcelona ma le fiafia i Perelini, e faʻamalieina ai le faʻasusuaga ma le tau o le Metitirani.

O fale kalapu, e ui lava i le igoa, e matala i le taeao lava ma e matala pea seʻia o ese le tagata asiasi na alu. Fai mai tagata o le nuʻu, e le moe lava Tel Aviv, e iai kalapu tetele e omai ai tagata taʻutaʻua, o tamaʻi taʻele o le eleele ma ona matafaga. O le soifuaga o le po e amata i totonu o pa matafaga, talavou potopoto i luga o le matafaga lata i le 23-00.

Faʻamatalaga aoga:

  • O po sili ona lelei e nofo ai i Tel Aviv i Isaraelu o Aso Tofi ma Aso Faraile;
  • toeititi uma pa i Tel Aviv i fola siva, o ia faʻavae o loʻo tu i itumalo uma;
  • lapopoʻa kalapu e faʻalauteleina i nofoaga tau alamanuia;
  • e tele a pati i luga o matafaga.

Tafaoga i le sami i Tel Aviv

O matafaga o Tel Aviv e mama ma e le tumu tele. O tagata tafafao maimoa e leai se poto masani e manaʻomia le amanaʻia o loʻo i ai le malosi o le āu latalata i le talafatai, o le mea lea e sili ai le aau i le mea o loʻo i ai tagata laveaʻi, i le taumalulu masina o laveaʻi olo e gaogao. A oso mai fuʻa uliuli i le apitaogalu, e faʻagaoioi le au faasee e manumalo i galu. I le tau mafanafana, oe le tatau ona i ai i le la matala, i taimi uma i ai sunscreen ma vai faatasi ma oe.

O matafaga o Tel Aviv e talafeagai foi mo aiga ma fanau. Tele o tagata o le nuʻu eo mai i matafaga o Ha-Tsuk, Tel Baruch ma Matsizim. Ma luga o le matafaga o Nordau, o aso e vaevaeina i fafine ma aliʻi.

O matafaga taʻutaʻua i Tel Aviv:

  • o le matafaga dolphinarium o loʻo faʻatusalia e lua vaega - o le talafatai i saute - Barabanshinkov ma le itu i matu - Faʻi;
  • Gordon;
  • Rishon LeZion;
  • Ierusalema;
  • Alema;
  • Jaffa - leaga atinaʻe atinaʻe;
  • Charles Clore.

Toetoe lava o matafaga uma i ai sun loungers, faamalu, cafe, lifeguards o tiute. O tagata fiafia i gaioiga i fafo e mafai ona asiasi i malae taʻalo, e tele foʻi le aʻau maulu ma faʻaseʻe i Tel Aviv.

Mo se faʻamatalaga ma se ata o matafaga taʻitasi i Tel Aviv, vaʻai lenei itulau.

Auala o felauaiga

Faʻatonu i Tel Aviv, e faigofie ona feoaʻi ma taʻavale e tolu:

  • e pasi - aua le malaga i le Shabbat;
  • i le auala taxi;
  • e le taxi tumaoti - i luga o le Shabbat ua siitia le pasese i le 20%.

O le sili ona lauiloa ituaiga o felauaiga o pasi o le Dan felaʻuaiga kamupani kamupani (paʻepaʻe ma lanumoana). I le itu o le taulaga, o femalagaiga a kamupani "Kavim" ma "Egged" femalagaaʻi.

Faʻamatalaga aoga:

  • na o le faitotoʻa i luma e ulufale ai;
  • o faʻatau pepa e faʻatau atu i nofoaga e tuʻu ai pasi, mai le avetaavale poʻo le ofisa o pasi i le nofoaga pasi.
  • ua naʻo sekeli le tau o tiketi;
  • tau - 6.9 sekeli;
  • taimi faigaluega - mai le 5-00 i le 24-00.

E tai tutusa lava auala taʻavale laʻupasese poʻo sherut i pasi, ae e iai lava eseesega.

  • felauaiga tu i le taimi o le tuumuli seia maeʻa atoa le salon;
  • ua totogi malaga i le avetaavale;
  • ticket ticket 6.9 sekeli;
  • taofi i le talosaga a le pasese.

E i ai 4 nofoaafi nofoaga i Tel Aviv, o lea e mafai ai ona e malaga i nofoaafi faataamilo i le taulaga (o le auala nofoaafi galue mai 5-24 i le 0-04). Tau tiketi e 7 sekeli. E leai ni nofoaafi i le Shabbat.

Taua! Afai e te nofo i se isi mea ma o loʻo e malaga i Tel Aviv i se maimoaga taamilo, faʻaauau i Tel Aviv Center - Savidor Station.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona sau mai le malae vaʻalele ia latou. Ben Gurion

I le malaevaalele. O Ben Gurion o loʻo faʻagaioia ni nofoaga se lua - 1 ma le 3. O le tele o vaalele faʻavaomalo e tu i le nofoaga lona tolu E tele auala e alu ai mai iinei i Tel Aviv.

Le auala sili ona faigofie ma sili ona taugofie o nofoaafi. Peitai, e tatau ona manatuaina o nofoaafi eletise e le tamoe i le po ma luga o Shabbat. I le Aso Faraile, nofoaafi naʻo le 14-00, ona amata lea ona tamoʻe i le Aso Toʻonaʻi mai le 19-30. E tu saʻo nofoaafi i le Terminal 3; e faigofie ona saili le nofoaga - mulimuli i faailoga. Oe mafai ona faʻatau tiketi mai le masini. Algorithm o gaioiga:

  • filifili se gagana;
  • filifili le vaʻa latalata;
  • filifili le itu o gaioiga - tasi ala pe lua;
  • filifili se tagata matua poʻo se tamaititi tiketi;
  • totogi mo le pasese e ala i se faletupe faʻapitoa faʻatau tupe.

Taua! E mafai ona e totogiina i lau credit card.

O se fesoasoani e masani ona tiute i tafatafa o le masini ma o le a taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona totogi mo le pasese. O le tiketi e tatau ona faʻaaogaina i le nofoaga e tausi ai ma ia teuina seʻia oʻo i le iʻuga o le malaga, talu ai o le auala i fafo o le tiketi.

O le pasese e 16 sekela. O le faigamalaga e alu ai le kuata o le itula.

E masani ona i ai pasi ma pasi pasi latalata i nofoaga o nofoaafi, ma fale taʻavale laʻitiiti e tutu i tulaga faʻapitoa.

O leisi auala e alu ai mai le malae vaʻalele i Tel Aviv o pasi. O le metotia e le taugata, ae le faʻalelei. Vaalele # 5 tuʻu ese mai le Terminal 3.

Taua! E leai ni malaga tuʻusaʻo i le va o malae vaʻalele ma le taulaga o Tel Aviv. Ae o le pasese e naʻo le 14 sekeli.

Faʻamatalaga aoga:

  • oe manaʻomia le alu i le pasi numera 5, i le nofoaga o le Ben Gurion Airport EL Al Junction taofi ma fesiitaʻi i le numera numera 249;
  • felauaiga lautele e le tamoe i le po ma luga o le Shabbat.

O taʻavale laʻupasese o loʻo tuʻua foʻi mai le Terminal 3 ma faʻatautaia le 24/7. E 60 sekeli le tau o le faigamalaga. O le tamaʻi fale laʻititi e laʻitiiti ma e le talafeagai mo femalagaaʻiga ma tamaiti ma ato.

O le taxi poʻo le monitor, o se auala vave ma faigofie lea e sau ai i le malae vaʻalele i Tel Aviv. O taʻavale e fitu aso o le vaiaso e faʻatautaia ai ma soʻo se taimi o le aso. Totogi i le tau, ma luga o le Shabbat ma isi aso malolo, o le tau e siʻitia i le 20-25%. Tupe e faʻaopoopo totogi. O le tau o le malaga e 170 sekeli.

Taua! I le avea ai o se tulafono, e i ai le laina i tafatafa o le malae vaʻalele mo se taxi, o lea e tatau ai ona e faʻatali mo sina taimi.

Aso Malolo i Tel Aviv o se fiafia faʻamalieina ma le tele o gaioiga i se faʻaonapo nei malo malosi. Matou te faʻamoemoe o le matou iloiloga o le a fesoasoani ia te oe e faʻavasega lau faigamalaga ma le maualuga faʻamafanafanaga.

O mataaga autu ma matafaga uma o Tel Aviv ua faʻailogaina i luga o le faʻafanua i lalo.

Aso Malolo i Tel Aviv, Isalaelu

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Why KFC Cant Compete With McDonalds In Israel (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com