Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Blockchain tekonolosi - o le a le mea i faigofie upu ma le auala e galue ai + 5 manatu mo le mauaina o tupe i luga o le poloka

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au pele faitau o le lugalaina mekasini "RichPro.ru"! O lenei tusitusiga o le a taulaʻi atu i poloka tekonolosi: o le a lea ma pe faʻafefea ona aoga, o a metotia o le mauaina o tupe i luga o le poloka poloka o i ai.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

A maeʻa ona suʻesuʻeina lenei tusi mai le amataga e oʻo i le iʻuga, o le ae iloa:

  • O le a le Blockchain ma o a aoga o le tekonolosi fou;
  • O fea e faʻaaoga ai poloka poloka ma faʻafefea ona galue lenei tekonolosi;
  • O a faʻavae ma poloketi o loʻo faʻavae i luga ole Blockchain.

Faʻapea foi ma le tusitusiga aofia ai faatonuga mo le amataina auala e maua ai poloka poloka.

Talu ai nei, ua salalau tala o Blockchain tekonolosi. Peitai, e le o tagata uma i le itu tau tupe malamalama i le mea ia. O le a sa tatou tala e uiga i tagata masani. Pau lava le mea e iloa e le tele o tagata e uiga i poloka poloka o le sootaga ma bitcoins. E uiga i le mea bitcoin i upu faigofie, ina ua aliali mai, faʻafefea ona foliga ma galue, sa matou talanoa auiliili i le lomiga mulimuli.

Matou le mafai faʻatagaina se avanoa i lou iloa. O le mea lea, na matou taumafai e faʻatulaga le tele o nuances i le faʻaaliga lolomiina. Aua le maimau taimi, amata faitau nei!

E uiga i mea poloka tekonolosi mo ma pe o le a le mea i faigofie upu, pe faʻapefea ona aoga le poloka poloka poloka ma pe o le a le lelei o ia - faitau lenei tusitusiga.

1. O le a le poloka poloka i upu faigofie - o se aotelega o le manatu + lelei o le Blockchain tekonolosi technology

A suʻesuʻeina soʻo se mataupu, e tatau ona muamua malamalama i le faʻaupuga. Upu Blockchain sau mai le Igilisi fuaitau, o le faʻaliliuga e foliga mai Filifili poloka... O le fuaitau lea e faʻauiga lelei le uiga autu o le manatu.

Blockchain (mai le poloka Igilisi) — o le tekonolosi lenei, lea e aofia ai le aoina o faʻamatalaga i totonu o se faasologa filifili o poloka ma le puipuiga faʻaaoga ai cryptographic ciphers. I le taimi e tasi, e leʻo teuina faʻamatalaga i luga o se 'auʻauna eseʻese, ae o loʻo iai i le taimi e tasi i luga o masini uma e fesoʻotaʻi i le upega tafailagi.

Blockchain o se 'autaʻavale faʻavae e le manaʻomia ni vaega lona tolu e faʻagaioia. E le gata i lea, o le faiga o loʻo iloiloina e matua matala lava. I le gaioiga o le fausiaina o le poloka poloka, o le autu aitia a le au atinaʻe o le o ese mai tagata faufautua.

Fai mai le au popoto o le salalau o le faʻaaogaina o poloka tekonolosi o le a taʻitaʻia ai i suiga taua i le lalolagi faʻamatalaga. E faigofie lava ona faʻamatalaina lenei mea: o le tuʻufaʻatasia o faʻamatalaga teuina e faʻatagaina ai oe e puipuia i latou mai suiga le faʻatagaina,faʻapea solia, faʻaleagaina poʻo soʻo se ituaiga o faʻatonutonu.

Le isi taua faaopoopo (+) tekonolosi o lena faufautua (faʻalapotopotoga faʻaletupe, totogiina faiga) ua le toe manaʻomia mo soʻo se faʻamatalaga faʻaliliuga gaioiga. O faʻamatalaga uma e lafoina i le faʻaaogaina o le maliega faʻapitoa uo-2-uo, o lona uiga, tuʻusaʻo mai le tasi tagata faʻaaoga i le isi.

Uma tagata auai i le faiga maua le avanoa e maua ai faʻamatalaga e uiga i le talaʻaga o faʻagaioiga, faʻapea foi ma isi tagata auai. E le gata i lea, o faʻamaumauga uma a le polokalama e teuina i le taimi e tasi i masini uma i luga o le upega tafailagi.

Naʻo le e ana le poloka poloka e mafai ona faʻaaogaina tupe i luga o le atotupe. E le teuina tupe i tagata faufautua, e masani a faletupe. Faʻafetai i lenei, fefaʻatauaiga e le oi lalo o le pulega a se tasi.

I nisi auiliiliga e uiga i le mea o le poloka poloka ma pe faʻafefea ona tatalaina, na matou tusia i se isi lomiga.

O le poloka poloka e mafai ona faʻamautuina soʻo se gaioiga e aofia ai le aʻafiaga o se tasi o itu i le fefaʻatauaʻiga musu e faʻataunuʻu ana matafaioi. O le mafuaʻaga lena o le lisi o vaega o loʻo faʻaaogaina ai le tekonolosi o loʻo mafaufauina o loʻo tupu pea.

Blockchain tekonolosi mafai ona faʻaaogaina:

  1. pe a faʻatautaia tupe faʻagaioiga ma tupe;
  2. pe a faʻaiʻuina konekarate ma maliega;
  3. i le faʻatinoina o fefaʻatauaiga eseese tau pisinisi;
  4. pe a faʻatau oloa ma tautua;
  5. pe a fesuiaʻi faʻamatalaga lilo;
  6. mo le lesitalaina o tulafono inisiua;
  7. ia puipuia aia tatau o meatotino, faʻapea foi ma le faʻamatuʻu atu ia latou e ona fou;
  8. oe lava faʻamatalaga faʻatonutonu;
  9. ia mautinoa le malupuipuia o mea tau le atamai;
  10. fesoasoani i le fausiaina o faʻamaumauga o pepa.

E faʻaaogaina le numera matematika faigata e fesoʻotaʻi ai poloka taʻitasi o faʻamatalaga i le tasi. O faʻamatalaga fesoʻotaʻi mulimuli ane o loʻo faapipiʻi lava i le tasi muamua. Ua tofia saini tulaga esema faʻaopopo foi timestamp.

Faʻaopopoina se poloka e tatau ona faʻamaonia e tagata uma o fesoʻotaʻi tagata auai. O lenei auala e oʻo atu ai i le mea moni o le lesitala i luga o masini uma e otometi ona faʻafouina. E aliali mai o le aliali mai o soʻoga soʻoga e mafua ai le tulaʻi mai o faʻamatalaga e uiga ia te ia i faʻamatalaga faʻavae uma.

Taua! O le faʻapipiʻiina o le upega tafailagi o le a aoga pe a fai e te maua le ulufale ia le itiiti ifo i le afa o masini tuʻufaʻatasia... E masani ai, o lenei mea e matua faigata tele ona faia.

O uiga agaʻi i le tekonolosi fou o poloka poloka i aso nei ua matua le malamalama lava. Vaega o le Setete fefefe neʻi le lava le puleaina o fefaatauaiga tautupe o le a taitai atu ai i le manuia o le faʻatulafonoina fefaatauaiga, faʻapea meatau, vailaʻau ma tagata.

Kamupani tautupe i le tasi itu, ua latou fefefe, aua o le le lava o le manaʻoga e faʻaaoga tautua a tagata faufautua e mafai ona tuʻua i latou e aunoa ma galuega, i le taimi e tasi, latou te fiafia i le poloka poloka mai le manatu o le faʻaoga ia latou gaioiga.

Ua uma 40 tele faletupe faʻalapotopotoga ua fausiaina auaufaatasio ai na igoa R3... O lona mafuaʻaga o le suʻesuʻe poloka i le fua. O sui o le aufaʻatasi ua mautinoa o tekonolosi fou e le mafai ona vaʻaia o se leaga le faʻatulafonoina mo faletupe faʻalapotopotoga.

I se isi itu, o le faʻaaogaina poloka poloka faʻatagaina faʻaititia↓ tupe alu. Faletupe fuafua e faʻaliliu atu vaegatupe totogi i se fou tekonolosi ma lafoai le tasi faʻaaogaina nei Sifi.

I Lusia Tekinolosi Blockchain ma cryptocurrencies e ese le togafitia. O pulega ua suia i taimi uma o latou mafaufau - o nisi taimi latou te valaʻau ai mo le suʻesuʻega o tekonolosi fou, o nisi taimi latou te manatu e faʻasaina i latou. Na matou talanoa e uiga i le cryptocurrency i ni upu faigofie i se tasi oa matou lomiga.

Ua fuafuaina e le Matagaluega o Tupe e molia i latou o loʻo faʻaaogaina cryptocurrency. I le taimi lava e tasi, o le ulu o Sberbank ma le ulu o le Faletupe Tutotonu faʻaalia lautele lo latou lagolagoina o tekonolosi faʻaonapo nei.

Moni, ua leva ona faamaonia lena e leai se aoga o le faʻafeagai o le alualu i luma ma tekonolosi faʻaonapo nei... Blockchain ua uma ona aliali mai ma o loʻo galue. E taua le aʻoaʻo e ola faʻatasi ma liliu tekonolosi mo le tagata lava ia ma tagata soifua manuia.

O le sili taua o poloka tekonolosi: leai tutotonu tautua; vave ma sao fefaʻatauaiga; manino o feutanaiga; se kopi atoa o le database; faʻamatalaga faʻailoga

Blockchain tekonolosi penefiti

Tekonolosi polokae tele mea aoga, lea o aso uma e tosina mai ai le tele ma sili atu o tagata i ai.

Ua i ai nei le manatu o le fou faʻamatalaga tekonolosi teuina o le a taʻitaʻia ai le tulaʻi mai o se Initaneti fou - initaneti o tulaga faatauaina... Latou fesoʻotaʻia lenei ma le taua taua o poloka, o le a faʻamatalaina i lalo.

Lelei 1. Leai se tautua tutotonu

Blockchain o se ituaiga fou auala e teu ai taua faʻamatalaga. O faʻamatalaga i le poloka Blockchain e teuina faʻasoa, e leai se mea e tasi e teu ai. O lenei mea e le mafai ai ona faʻatonutonu faʻamatalaga.

Ina ia suia e oo lava i le tasi poloka o faʻamatalaga o le a manaʻomia unrealistically tele gafatia. O faʻamatalaga e teu i luga uma o fesoʻotaʻiga masini taimi. O le mea lea, latou te tumau ai i le toetoe lava a le afaina.

Aʻo leʻi oʻo mai le tekonolosi fou, e matuaʻi teuina uma faʻamatalaga 'auʻauna... Faʻapipiʻiina faʻamatalaga i luga o faʻatauga tau tupe, faʻatauga ma faʻatau atu fefaʻatauaiga, soʻo seisi gaioiga. I le taimi nei, soʻo se tautua e mafai ona osofaia. O lona iʻuga, o tagata taufaasese e le gata e mafai ona maua avanoa i faʻamatalaga lilo, ae e suia ai foi.

Lelei 2. Maualuga saosaoa ma sao o faʻagaioiga

Le lava o le faʻatonuina, faʻapea foi ma puipuiga i totonu puipuia faasaga i le le faʻatagaina avanoa fesoasoani e faʻatino ai feutanaiga ma maualuga ↑ saoasaoa ma sao, lafoaia le tautua a tagata faufautua (faletupe faʻalapotopotoga, totogiina faiga, tusi faʻamaumau, tagata fesuiaʻi). O le moni aʻe o gaioiga na faia e siakiina ma faʻamaonia e le aufaʻatonu sui auai latou lava.

E i luga o tutusa mataupu faavae lena atamai pe atamai konekalate... Na fasiotia i latounaʻo pe a faʻamalieina ni tuutuuga. E le mafai ona solia ia maliega pe suia ona aiaiga i tua.

I se faatusatusaga, o feagaiga faaleaganuu e faʻamautuina ai noataga a itu auai i fefaʻatauaiga, o tuutuuga o faʻatinoga, ma iʻuga o lo latou le tausisi. I le taimi lava e tasi, o se feagaiga masani e masani ona faʻatumuina i le aʻafiaga e ono solia e se tasi ia tuʻuga.

Lelei 3. Faʻaletonuina o gaioiga

Blockchain network o loʻo i se setete mataʻitu faifai pea... O lona uiga e siaki e ia lava ia taimi.

Mo lenei mafuaʻaga, o le numera numera suʻetusi e faʻaaogaina. Ile taimi lava e tasi, e matuaʻi manino lava faamatalaga uma o loʻo iai i totonu ole polokalame, o faʻamatalaga uma o faʻatauga e avanoa mo tagata uma o loʻo auai.

Lelei 4. O se kopi atoa o le infobase o loʻo teuina e sui taʻitasi o le polokalama

E tofu le tagata ma le faiga o le kopi o le faʻamatalaga i luga o lana komipiuta, lea e masani ona faʻafouina. O le mea lea, tagata auai i le initaneti e le tau faʻamaopoopoina faʻamatalaga ma le tasi. O le taimi lava e faʻaopopo ai se faʻagaioiga fou i le poloka poloka, ua faʻamaonia lea e tagata taʻitasi e faʻaaoga.

I lenei tulaga, e le mafai ona suia e le gata i se isi poloka, ae faʻapea foi ma a latou faʻasologa. Avanoa i se faʻapitoa faʻamatalaga fesoʻotaʻiga o loʻo faia i fafo e faʻaaogaina ai le ki, lea e avanoa mo naʻo le toatasi e ana ia.

Lelei 5. Faʻamatalaga encryption

O le faʻamatalaga na fausia ai le fesoʻotaʻiga e otometi lava ona faʻailogaina. Puipuia atoa o faʻamatalaga teuina e saunia e faʻaupuga.

Faʻafetai i le hashing i le Blockchain, o le le suia o le atoa filifili o gaioiga ua mautinoa. I le taimi lava e tasi, o le i ai saini numera, ma ki a le tagata lava ia 2-x ituaiga puipuia faʻamatalaga i totonu o se fesoʻotaʻiga mai le faʻatagaina ulufale.

O auala taua o le faʻaaogaina o tekonolosi poloka poloka (teuina o numera tusi faʻamaonia, faʻatulagaina o le DNS system, fefaʻatauaiga ma oloa eseese, faʻailoaina ma faʻamaoniaina o aia tatau, pulega o fesoʻotaʻiga, faʻagaioiga ma meatotino aia tatau, puletaofia faʻamaonia, faʻamatalaga pulega, faʻalapotopotoga o palota eletise)

2. O fea e faʻaaoga ai poloka - 9 filifiliga mo le faʻaaogaina o tekonolosi 📑

Blockchain o loʻo ofi loloto ma loloto atu i numera faʻapea foi ma vaega moni o gaioiga. I le teori, le tekonolosi mafai ona faʻaaogaina i soʻo se itu o loʻo i ai le ono aʻafia i le faʻaseseina pe mauaina le saʻo faʻamaumauga ona o mea sese i le faʻasalalauina o faʻamatalaga. E mafai foi ona faʻaaogaina tekonolosi i le leai o se talitonuina i le va o paʻaga.

Poloka faʻatagaina oe e faʻamautuina gaioiga i le fausiaina poto masani... Faʻasalalauga numera e le iloa e sesi e faʻataunuuina i lalo o aiaiga muamua. Afai latou te le o mai, o vaega taʻitasi i le fefaʻatauaʻiga tumau ma a latou lava.

Lalo o filifiliga ia e sili ona aoga ai le faʻaaogaina o poloka poloka i aso nei.

Filifiliga 1. E teu ai faʻamaumauga numera

Blockchain tekonolosi maua ai faʻatuatuaina faʻamaumauga puipuiga faʻasaga i le faʻatulafonoina suesue, salalau, ma suiga... Ona o le mea moni o tusi faʻamaonia o loʻo teuina i luga o le upega tafailagi, e le mafai ona maua se faʻatagaina le ulufale ia i latou.

O le a le mafai foi ona faasala faasolitulafono ki kiauai i sui o le polokalama.

Filifiliga 2. Faʻavaeina o le DNS sisitema

Blockchain fesoasoani faʻamalosia le tufatufaina o igoa i totonu o fesoʻotaʻiga. Faʻafetai i lenei, soʻo DDoS osofaʻiga (hacker) soia le faʻamataʻu faʻatonu tagata uma o loʻo auai.

Filifiliga 3. Fefaʻatauaiga ma oloa eseese

Tulaga e lamatia ai faatasi ma gaioiga ma uamea taua, mea masani, ma tele aofaʻi o oloa eseese... Afai tatou te faʻaaogaina poloka tekonolosi, faʻapea foʻi ma cryptocurrency i ia fefaʻatauaiga, e mafai ona faʻaititia le aʻafiaga i se mea maualalo.

Filifiliga 4. Faʻailogaina ma faʻamaoniaina o aia tatau

O nisi o faʻalapotopotoga taua o loʻo ua latou faʻaaogaina tekinolosi Blockchain e faʻailoa ai tagata faigaluega faʻapea foi ma tagata faʻatau.

I se faʻaopopoga, o le faiga e faʻaaogaina e faʻaavanoa atu ai i totonu faʻamatalaga ia i latou e agavaʻa i ai. O lenei auala o le faʻamaoniaina o aia tatau na avea sili atu faʻatuatuaina ma taugofie.

Filifiliga 5. Pulega o fesoʻotaʻiga

Pe a faʻatautaia le tele o fesoʻotaʻiga Blockchain fale teu oloa le lisi o tagata faʻaoga, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o upu faʻaulu, o lea ua iʻu ina le afaina ai.

O le faʻaaogaina o tekonolosi i lenei tulaga fesoasoani e puipuia auʻaunaga ma fesoʻotaʻiga mai osofaʻiga hacker. E foia ai foi le tasi galuega taua - e tuusaʻoloto oe mai le manaʻoga mo le pulega.

Filifiliga 6. Faʻatautaia o fefaʻatauaiga ma aia tatau a meatotino

Oe mafai ona faʻamaonia ma fesiitai pule toeititi lavafaʻaaogaina tekinolosi Blockchain. Ua lava lea mo le e ana e ulufale faʻamatalaga i luga o le suiga o aia i lana link ina ia latou vave maua avanoa i poloka uma o le polokalama.

Filifiliga 7. Faʻamaoniaina o aia a le tusitala

Blockchain tekonolosi ei ai le avanoa e fesoasoani ai i tusitala puipuia a latou aia tatau faʻapitoa. Nei o oloa gaosi mafai ona faia faigofie ona maua e tagata mai fafo.

Mulimuli ane, afai e i ai se manaʻo e fesiitaʻi aia tatau i isi vaega, oe mafai poto feutanaiga... Lenei o le a puipuia atoatoa oe lava.

Filifiliga 8. Faʻamatalaga pulega

E le gata i fefaʻatauaiga tau tupe, ae o soʻo se faʻamatalaga e manaʻomia ai le anaina e usitaia uma tulafono agatapuia. A o faʻaaogaina tekinolosi Blockchain, o faʻamatalaga e tufatufaina.

E aoga le mafaufau iai pe a teuina faʻamatalaga taimi e tasi i luga o le tele numera o komupiuta suiga le faʻatulafonoina, pepelo poʻo le tapeina avea toeititi faigata.

O lenei filifiliga mo le puipuia ma le teuina o faʻamatalaga e foliga mai e taua taugofienai lo mea masani. Oe le tau faʻaaluina tupe e le gata i taugata mea faigaluega, ae faʻapena foi luga o faʻamaumauga puipuiga mai le faʻatagaina ulufale.

Filifiliga 9. Faʻalapotopotoga o palota faʻaeletise

Faʻatulagaina o le eletise palota faʻaaogaina poloka faʻatagaina oe e ausia ai faʻailoaina igoa, ma faʻatuatuaina o iʻuga.

Talu ai o faʻamatalaga i fesoʻotaʻiga e le mafai ona suia, e le mafai la ona faʻasolosolo iʻuga pe a maeʻa le palota.


Ina ia faʻafaigofieina le faʻatusatusaga o poloka poloka faʻaaoga mataupu, autu faʻamatalaga e uiga ia latou o loʻo faʻaalia i le laulau.

Lisi o faʻaoga mataupu mo poloka tekonolosi, latou aoga faʻaoga:

Talosaga filifiligaO le a le mea e foaʻi maiTulaga o loʻo i ai nei
1Teuina o tusi faʻamaoniaFaʻatagaina oe e puipuia tusi pasi mai gaioiga le faʻatagainaGalue malosi
2Faʻalapotopotoga a DNSPuipuiga ole igoa ole igoaTele faʻataʻitaʻiga atinaʻe ma o loʻo faʻagaioia
3Fefaatauaiga ma oloa eseesePuipuiga o feuiaiga faʻavae e faʻaaogaina ai konekalate atamaiO nisi atunuʻu o loʻo faʻaaogaina malosi konekalate
4Faʻailoaina faʻapea foʻi ma le faʻamaoniaina o aia tatauFaʻatagaina e maua ai le saogalemu ulufale i faʻamatalaga, faʻapea foi ma lona agatapuiaFaʻaaogaina e ni kamupani tetele mai fafo
5Pulega o fesootaigaSaogalēmūFaʻaaogaina e tele polokalama
6Faʻatautaia gaioiga ma aia tatau a meatotinoMafai ona faʻamaonia faʻapea foi ma le fesiitaʻiina o anaE tele faʻavae na atiaʻe ma faʻagaioia
7Faʻamaoniga a le tusitalaTeuina o mea totino atamai, le avanoa o le faʻamautuina faʻamatuʻuina atu o aia i aiE toaitiiti ni fausaga e faʻagaioia
8Faʻamatalaga pulegaSaunia sefe saogalemu o faʻamatalagaFaʻaaogaina e faʻalapotopotoga i fafo
9Faʻatulagaina o palota faʻaeletiseLe mafai ile faʻaiuga o palotaFaʻaogaina i le faʻataʻitaʻiga e nisi o fesoʻotaʻiga poloketi

3. Faʻafefea ona aoga tekonolosi poloka - 5 laʻasaga o le polokalama

E le faigofie i taimi uma ona malamalama pe faʻafefea e se mea e le o vaʻaia ona galue. Ae o le a matou taumafai e fesoasoani faʻatusatusa.

Faʻafefea ona aoga tekonolosi poloka: 1) fausiaina o se fefaʻatauaiga ma fesiitai atu i le upega tafailagi; 2) faʻaliliuina atu o le faʻagaioiga i le P2P network; 3) Faʻamaonia; 4) Faʻamaonia o le fefaʻatauaiga; 5) Faʻaopopoina o se poloka fou i le filifili

Lalo o le algorithm o poloka tekonolosi faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga o gaioiga ma cryptocurrency... O le mea moni, o lenei numera numera o tupe na o le poloka o faʻamatalaga, o lea o le faʻavae o gaioiga mafai ona faʻaaogaina i soʻo se fefaʻatauaiga faʻavae i luga o poloka tekonolosi.

Vaega 1. Tuuina atu o se faaiuga i luga o se taotoga (fefaatauaiga) i le upega tafailagi

Pule bitcoin atotupe Filifili e totogi ma iunite tau tupe o loʻo teuina i totonu mo se oloa mautinoa e ala i le faʻaliliuina o tupe i le teuga tupe i luga o le upega tafaʻilagi faleoloa.

A maeʻa ona faia se faʻaiuga, o faʻamatalaga e uiga i lea mea e oʻo atu i le network, lea e aofia ai le tele o poloka.

Vaega 2. Mauaina o se feutanaiga e le P2P network

O le fefaʻatauaiga ua pasi atu i le komepiuta fesoʻotaʻiga faʻaaoga faapitoa algorithms. Ina ua mavae lena tupu taʻavale faalauiloa le cryptographic encryption o le faʻamatalaga na mauaina, le faʻavaeina o se eseʻese fesoʻotaʻiga.

Lenei poloka e aunoa ma le toilalo aofia ai sootaga i le poloka muamua, ma timestamp.

Vaega 3. Faʻamaonia auala

O faʻamatalaga e uiga i le fesoʻotaʻiga na faia i le tulaga ua tuanaʻi, ua faʻasalalauina mo le mafuaʻaga o le siakiina uma o laupepa o loʻo aofia i le faiga. Taʻitasi i latou ulufale i le faʻamatalaga mauaina i le avanoa faʻamatalaga faʻavae... O loʻo faʻafouina le filifili. I le taimi lava e tasi, faʻamatalaga e uiga i lenei ua ulufale i totonu o le lautele tusi resitala.

O le auala i luga atu mo le faʻamaoniaina o le gaioiga o loʻo faia, faʻapea foi ma le tulaga o le tagata faʻaaoga, ua valaʻauina faʻamaonia.

Vaega 4. Faʻamaonia o le taotoga, faʻapea foi ma le fausiaina o se faʻamatalaga fou fesoʻotaʻiga

O le taimi lava e pasia ai le faʻamaoniga, o le fou faʻamatalaga fesoʻotaʻiga faia lona lava tulaga tulaga ese i le poloka poloka. Mai le taimi nei, o le poloka galue o se atoa vaega o le filifili.

E mafai e sui taʻitasi o le filifili ona mauaina faʻamatalaga tau pisinisi, peitaʻi o loʻo avanoa nei faʻamatalaga o loʻo i totonu o le sootaga naʻo i le tasi na maua mai ia te ia numera e le iloa e sesi.

Vaega 5. Faʻateleina le filifili i le tasi poloka

I le taimi mulimuli, o le tagata na mauaina le faʻagaioiga na te mauaina le bitcoin faʻaliliuina i lana atotupe. Ua faʻamaonia e itu uma e lua i le fefaʻatauaiga.

E taua le malamalama! O gaioiga taʻitasi e fai o se eseʻese poloka, o se atoa-fesoʻotaʻi soʻotaga i le filifili. Lona faʻamaoni ma lona tulaga ese e faʻamaonia e uma nodes.


O se faʻataʻitaʻiga o le Blockchain tekonolosi i le tulaga o cryptocurrency

O le algorithm na tuʻuina atu e mafai ona fesiitaʻi i soʻo se faʻagaioiga i soʻo se poloka poloka. Matou te faʻamoemoe o le auala mo le tekonolosi ua sili manino.

4. Polokalama poloka poloka lauiloa - TOP-8 sili ona manuia 📊

Soʻo se tasi e mafai ona teu tupe teu i amataga amata luga Blockchain tekonolosi. O aso nei e tele mea faʻapenei ma o latou numera o loʻo tuputupu pea. O le lelei o tekonolosi ua faʻaalia i le gaioiga o le fofoina o faʻafitauli eseese e tulaʻi mai i le olaga moni.

Tatau ona iloiloina, lena poloka poloka o loo i le amataga atinae i aso nei. O le mea lea, o le polofiti mai ia teuga tupe faʻafaigaluega mafai ona tele.

O mea nei e sili ona taua galuega faatino folafolafaʻavae i poloka poloka.

1) Ethereum

Ethereum fai ma sui o le lona lua sili ona tele poloketi i tulaga o mataitusi tetele ina ua mavae Bitcoin. Ethereum e faʻavae i luga o le aitia o le faʻaaogaina atamai konekalate, o lona uiga, polokalame code i le poloka poloka siosiomaga e otometi ona faʻatinoina i lalo o ni tuutuuga.

O le taʻutaʻua o le poloketi a Ethereum e mafua mai i le maualuga o le fetuʻunaʻiga i ana faʻavae poto poto. O tagata faʻaonapo nei e le tau tau mafaufauina pe faʻafefea ona faʻaaogaina le poloka poloka. Faʻafetai i poto atamai konekarate, oe mafai ona faigofie ma vave fausia se faʻaopoopoga i luga o le taimi nei Ethereum faiga.

Ki toʻese (-) atamai konekarate Ethereum ua avea ma mea moni e leai ni malamalamaʻaga faʻataʻitaʻiga o le galulue faʻatasi ma se vaega o moni gaioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le polokalame numera e le mafai ona iloa ai le fesiitaʻi o oloa.

2) NEM

NEM - o se poloketi na faia e Iapani atinaʻe e tutusa lelei ma Ethereum. NEM ua fuafuaina mo le atinaʻeina o poloketi faʻavae luga poloka poloka poloka.

O le autu lelei NEM o maualuga ↑ fefaʻatauaiga saosaoa... O le faiga faʻamaonia le gaioiga i totonu o ni nai sekone.

O lenei faʻatagaina le poloketi NEM e avea ma se tauva malosi. bitcoin... E le gata i lea, bitcoin talu ai nei na feagai ma faigata i le saoasaoa, faʻapea foi ma le tau o gaioiga na faia.

E le pei o Bitcoin, lea e tele lava ina faʻatauaina i le fesiitaʻiina o tagata taʻitoʻatasi i totonu o latou lava, o le NEM e sili atu lona maualuga gaioiga ma faʻatagaina mo piliona o fefaʻatauaiga i le maketi interbank.

Ole maualuga ole saoasaoa ole NEM e manaia ile faletupe ma isi kamupani tupe.

I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻaauau pea ona galulue le au faʻataʻitaʻi NEM i le faʻalauteleina o le bandwith, faʻapea foi ma le faʻaititia o le tau o galuega.

3) galugalu

Galugalu O se isi poloketi Iapani o se tasi o sili taua tauva o le NEM. Ripple Fesoasoani Faletupe Faʻalapotopotoga Faʻaitiitia Taua ' tau fefaʻatauaigama faʻatelevave foi faʻatautaia feutanaiga.

O le suʻesuʻeina o le poloketi e ni ogaoga mea tau tupe ua faʻamaonia ai e tele gafatia le Ripple.

Peitai, o le poloketi e i ai foi taua le lelei... O le mea moni o aseta i Ripple e le tufatufaina manino lava, o le afa o le laumua e pulea e tagata atiae.

4) Sia

Sia o se tufatufaina ao teuina. E le pei ole tuʻufaʻatasi tautua masani e tuʻuina latou lava latou faʻamatalaga 'auʻauna, o le poloketi ofaina faʻamatalaga tuu i luga o poloka tekonolosi (teuina faʻamatalaga faʻailoga luga o le tele o komipiuta tutoʻatasi).

O le faiga o galuega a le poloketi a le Sia e faʻapea:

  1. O e ana komipiuta, faʻapea foʻi ma 'auʻaunaga o loʻo faʻataʻapeʻapeina i le salafa o le lalolagi, fausia se itulagi i luga o la latou disk ua valaauina node. Lenei vaega o le manatuaina ua lisiina. O le tupemaua a le ana le node e fuafuaina e le gata i lona tele, ae faʻapea foi i le mautu o le galuega, faʻapea foi ma le tikeri o faʻamaumauga saogalemu.
  2. O se sui auai poloketi na te faʻatauina se lesitala ma faʻapipiʻi faʻamatalaga faila i le upega tafailagi. Ina ua maeʻa lena, a faʻatuatuaina faʻailoga ma poloka. O loʻo fesoʻotaʻi i totonu o faʻamau fanua. I lenei tulaga, o le faʻamatalaga e toe faʻaluaina i le tele o taimi i le tulaga ei ai le motusia o vaega taʻitasi o le upega tafailagi.
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani a atamai konekalate, ina ua mavae se vaitaimi faapitoa, taui e totogiina i e ona o disk avanoa. I lenei tulaga, o loʻo faʻaaogaina ai se tupe faʻapitoa - Siacoin.

Lelei o le poloketi taoto i le tau o le lesitala. Na ia mauaina o ia lalo tau o teuina masani sili atu i le 10 taimi... I se faʻaopopoga, e le mafai e leoleo poʻo ofisa a le malo ona talosagaina le faʻalauiloaina o faʻamatalaga ua teuina i luga o le Sia network.

5) Vase

Vase o numera numera ma le faʻalauiloaina igoa faʻapea foi ma le le faalauaiteleina.

Taua! Talu ai nei, na fesiligia ai le faʻavae o le faʻaigoaina o le cryptocurrency. Na iu ina tupu feutanaiga faia ma bitcoin mafai ona mafai ona sailia.

Faʻatusatusa i lenei o le le faalauiloaina o feuiaiga faapisinisi na faia e ala i le Dash e fesoasoani e taofia ai le iloa tagata lafo, ma tagata e mauaina Tupe. Lenei o loʻo avatua i le network network level. O ia galuega e sili ona lauiloa i tuutuuga o le mataʻituina o le mataʻituina.

Le isi lelei O le Dash e toeititi lava faʻamaonia vave feuiaiga. I se faʻaopopoga, o le poloketi faʻatinoina se folafola mautinoa pulega ma oe lava-faʻatupeina faʻataʻitaʻiga.

6) Maidsafecoin

Maidsafecoin ofo atu i tagata faʻaaoga mea tetele e faʻatautaia ai tusi talosaga faʻapea foi ma 'upega tafaʻilagi e aunoa ma le faʻamalosi o le tusiga igoa.

O le poloketi totogi tagata auai se totogifuapauina mo le sauniaina o faʻamaumauga teuina tautua, faʻapea foi ma malosiʻaga fuafuaina.

O le poloketi o loʻo faʻamautinoaina le faʻatapuia o ana faʻamatalaga uma. Latou te le vaʻavaʻaia gaioiga a tagata faʻaoga, aua le faʻatau atu faʻamatalaga e uiga ia latou i ofisa faʻasalalauga.

O le mafuaʻaga o le upega tafailagi o le puipuia mai le vaʻavaʻaia. Ae ui i lea, o le poloketi o loʻo i lona amataga ma o loʻo faʻatautaia lava e se kamupani tutotonu.

7) Aragon

Aragon avea ma se tasi o amataga na faʻaalia ai sili faʻaiuga i le tausaga talu ai. O le aitia i tua atu o le poloketi o le fausiaina o faʻavae tuʻufaʻatasi.

Lenei o le a faʻatagaina ai oe e te alu ese mai le ofisa ma pepa faʻasalalau. I gaioiga a ia kamupani, o le faʻaaogaina o faʻapitoa numera faʻamatalaga e manatu.

I luga o le 'upega tafaʻilagi' upega tafaʻilagi, e mafai ona e faʻataʻitaʻia se faʻaaliga demo o le polokalama, e faʻatagaina ai oe e:

  • puleaina sea e anaina e le au faʻavaeina le kamupani;
  • ia palota i luga o mataupu faʻavae o atamai konekalate;
  • aoina tupe mo le atinaʻeina o gaioiga;
  • tufatufa tiute i le va o tagata faigaluega.

O loʻo faʻamoemoeina o tagata muamua e faʻaaogaina le Aragon o ni kamupani laʻititi e faʻatinoina ni suiga fou. I le lumanaʻi lumanaʻi, ua fuafuaina e le au atiaʻe e faʻalauteleina le faʻatinoga o le faiga.

O le folasaga o feeseeseaiga iugafono faiga... Lenei o le a fesoasoani faʻafesoʻotaʻi konekarate poto ma pisinisi moni-lalolagi gaioiga. O le faʻaaogaina o Aragon e tau atu ai i se taua faʻaititia o tau o kamupani.

8) Bitshares

Bitshares - o se poloketi o lona sini o i-pisinisi i meatotino... O ana mea faʻaoga e faʻaogaina foʻi e faʻamaonia ai le ona. I le taimi e tasi, o le poloketi faʻatagaina oe e faʻaleleia le tau o le meatotino i sili atu iunite masani, mo se faʻataʻitaʻiga i tala pe auro.

I le lumanaʻi, o loʻo fuafuaina o fefaʻatauaiga i Bitshares ono faia i luga o le sili atu fua o le lalolagi. E foliga mai o lenei poloketi o le a avea ma se tufatufa faʻasoasoa tulaga faʻavae mo soʻo se ituaiga o meatotino.


Tekonolosi tekonolosi Blockchain ua i ai i la latou amataga fou i aso nei. E le faigofie ona malamalama poʻo fea o poloketi o loʻo i ai nei o le a mafai ona atiaʻe ma aumai tupe mama i tagata faʻatau tupe.

Aua neʻi galo lena tekonolosi fou, i le ala mai o le tuputupu ae fiafia o le tele o tagata i totonu, mafai ona faʻaaogaina scammerso ai e manaʻo e faʻaseseina maua tupe i luga.

Ae e te leʻi faʻaaluina i soʻo se poloka poloka, e taua le suʻesuʻe ma le faʻaeteete o faʻamatalaga nei e uiga ia te ia:

  • faitau le atinaʻe manatu faʻamatalaina i Paʻepaʻe;
  • faʻamamafa lelei le lelei o le amataga nai lo isi poloketi faʻapena;
  • malamalama foliga faʻapitoa;
  • ia mautinoa o loʻo lomia faʻasalalau taimi uma tala fou atinaʻe;
  • saili po o ai le atinaʻe.

O le laasaga mulimuli e tatau ona auiliiliga o faʻatekinolosi tapulaʻa o le poloketi, aofia ai umi ole galuega, mataʻitusi tetele, mafuaʻaga mo le suiga ile taua.

A o inivesi i poloka poloka, e taua le usitaʻi i le faʻavae o le faʻateleina. O le mea lelei, e tatau ona e faʻasalalau lau tupe i le tele o poloketi.

Nisi aitia (auala) o le mauaina o tupe luga poloka tekonolosi

5. Faʻafefea ona maua tupe i luga o le poloka - 5 auala e maua ai tupe 📄

I le taimi ua tuanaʻi atu, e leʻo matua malamalama lelei pe faʻafefea ona faʻaaogaina le poloka poloka. Lenei aso na manino ai o nei tekonolosi e matua folafolaina. I le teuina i totonu o ia mea, oe mafai ona maua taua tele. E mafai ona e sailia poo a ia inivesi ma ituaiga o inivesi o loʻo iai i se tasi o tusitusiga o le Ideas for Life magazine.

O le faigofie ma faigofie ona malamalama o loʻo faʻamatalaina i lalo. pisinisi aitia (auala o le mauaina)faʻavae i luga o tekonolosi poloka.

Metotia 1. Gaosiga ma le faʻatau atu o faʻailoga (ICO), la latou fesuiaiga mo cryptocurrency

I aso nei, e selau ma selau eseese cryptocurrency i luga o le Initaneti i le taimi e tasi. Soʻo se tasi e manaʻo e iai sana aia e fausia ai ma faʻalauiloa a latou lava tupe faʻaeletise.

A aunoa ma le auiliiliina o auiliiliga, o le gaioiga o le fausiaina o se cryptocurrency aofia ai na o 2 laʻasaga:

  1. O le au a le ICO e faʻatau atu faʻailoga numera. O masini ia e faʻaaogaina e faʻailoa ai sui auai i le faiga o peimeni, faʻapea foi ma le mautinoa o le saogalemu o faʻamatalaga. Totogi mo faʻailoga mafai ona faʻataunuʻuina pei taʻutaʻua cryptocurrencyma tupe moni (e taʻua foi latou o fiat).
  2. O loʻo faʻagasolo nei taualumaga mo le faʻasalalauina o se cryptocurrency fou. Mai lava i lea taimi, ua amata ona latou faʻaaogaina i totonu o le poloketi o se mea faigaluega fuafuaina, faʻatau atu i luga o fesuiaiga faʻapitoa.

Pe a faʻatinoina le mafaufauina ituaiga o pisinisi taua maua ai le talitonuina faʻapea foi ma faʻatupuina ai le naunautai mai i le lumanaʻi teutupe. Mo lenei, e tatau ona faʻatulafonoina le poloketi na fausiaina ma ia matala pe a mafai.

E taua le mafaufau! I tulaga o faʻagaioiga, o faʻailoga e tutusa ma sea. E mafai e tagata teu tupe teu tupe ona tulimatai atu i le mauaina o tufatufaga i le lumanaʻi. ae Faʻailoga e le faʻaavanoaina i latou e anaina le anaina o se vaega o le poloketi na fausiaina.

E masani ai, tagata faʻatau tupe faʻatau faʻailoga ma le faʻamoemoe o le mauaina o maualuga ma vave tupe maua.

Matou te fautuaina foʻi oe e faitau la matou tala e uiga i le teu tupe i luga o le Initaneti, o loʻo taʻu mai ai le auala ma le mea e amata ai ona teu tupe i le upega tafailagi.

Metotia 2. Faʻaaogaina o le Blockchain system i gaioiga a faʻalapotopotoga

E taua le malamalama o polokalame ma algorithms o loʻo faʻaaogaina i tekonolosi o loʻo iloiloina taugata, ma le faʻagasologa o lo latou faʻatinoina fai si faigata... Peitaʻi, o kamupani manuia e le teteʻe i tekonolosi alualu i luma.

I se isi itu, tele o taʻitaʻi faʻalapotopotoga o loʻo taumafai e tuʻufaʻatasi poloka i a latou lava gaioiga i aso nei. Ma, latou maua se iloga lelei faʻatusatusa i tagata tauva, aua e le o toe umi ae mulimuli ane, o le folasaga o poloka poloka tekonolosi o le a faia i le tele o sili ona tele faʻalapotopotoga tupe ma isi kamupani.

Blockchain atinaʻe tagata, i ai fesoʻotaʻiga ma tekonolosi o tele tupe kamupani, latou mafai faʻamanuiaina faʻatau atu o latou atinae.

E taua le faʻatosina mai o latou mafaufau i le mea moni e faʻatagaina e poloketi fuafuaina aveese tagata ogatotonu i le taimi o pisinisi. Lenei o le a fesoasoani ia oe sefe tele aofaʻi tausaga.

Ae aua neʻi galo e uiga i le tauale lelei poloketi faʻapena. O le mea moni o Bitcoin, pei o isi cryptocurrency, e le lauiloa i kamupani faʻaletupe. E mafua ona o le mea moni o numera numera e leʻo aloaʻia e le setete ma i soʻo se tulaga e tatau ai ona fesuiaʻi bitcoins ma isi tagi mo tupe moni.

Metotia 3. Nonogatupe i cryptocurrency

O le aofai o galulue poloka tagata faʻaoga o loʻo tupu pea. O lenei mea e mafua ai le faʻateleina o le taʻutaʻua o aitalafu i cryptocurrency.

I aso nei, e tele faʻavae tuʻufaʻatasia ua maeʻa fausiaina ma o loʻo faʻatautaia ma le manuia, o ana galuega e aofia ai le faʻatupeina o nonogatupe ile cryptocurrency. Tagata o loʻo tautua mo ia nonoga tupe faʻatau faʻailoga ICOpe fefaʻatauaiga i luga o cryptocurrency exchange... Faitau pe faʻafefea ona fefaʻatauaʻi bitcoins luga o le fesuiaiga i le tusitusiga i le sootaga.

Metotia 4. Resitalaina o ituaiga eseese o aia tatau

Lauiloa auaunaga resitara puletaofia, ma aia tatau faʻatulafono e ala i le faʻaaogaina o Blockchain o loʻo tupuola pea. I le taimi nei, o le numera o tulaga faʻavae ofo e faia lenei e laʻititi lava.

Manatua! Afai i se taimi lata mai lumanaʻi oe fausia se pisinisi mo le lesitalaina o aia tatau ma amata maualuga-lelei faʻalauiloaina o ia, oe mafai ona maua se manuia ma lauiloa tautua pe a maeʻa se taimi faapitoa.

Metotia 5. Foafoaga o fefaʻatauaiga ma totogiina tautua o cryptocurrency

I aso nei, e tele taseni fefaʻatauaiga ua uma ona faʻagaioia luga o le upega tafailagi, ofa e faʻatautaia ituaiga uma o gaioiga ma cryptocurrency. O se numera tele o fefaatauaiga o loʻo faʻatinoina ia latou taʻitasi i aso uma.

Taitasi fefaatauaiga gaioiga aumaia tupe maua i tagata e ona le fesuiaiga... I lenei tulaga, o le komisi e mauaina faʻapitoa mo na o le sauniaina o se fefaʻatauaiga tulaga.

O le aofaʻi o tautua e faʻatagaina ai le totogiina o cryptocurrency o loʻo tuputupu aʻe pea. I le taimi lava e tasi, o loʻo manaʻomia le latou tautua o loʻo tupuola. Aso nei tusa Kamupani ese-filifili talia nei ituaiga o tupe.


O le mea moni, poloka tekonolosi ua i le laasaga o le ola ola i le lauiloa i aso nei. Ole taimi sili lea ona lelei e fausia ai se pisinisi faʻavae ia latou. Faʻasolosolo, o le maketi o le a faʻatumuina, ma o le a sili atu ona faigata le fausiaina o se moni lauiloa poloketi.

Matou te fautuaina foʻi e te faitauina le tusitusiga - "Pisinisi i luga ole Initaneti".

6. Tulaga i Blockchain - TOP-7 tautua mo le fausiaina o pisinisi oloa 💻

I le gasologa o le fausiaina o pisinisi pisinisi faʻavae i luga o poloka poloka, e le mafai ona faia e aunoa ma faʻapitoa faʻavae. Lalo o se aotelega o sili ona faʻatuatuaina ma lauiloa mea.

Tulaga 1. Emc SSH

O le tulaga o loʻo fesiligia o se tasi lea o filifiliga mo le SSH tekinolosi. O lona autu galuega o pulega o initaneti.

I lenei tulaga, poloka galue o se lelei teuina e faʻatagaina oe e puipuia ki ki, ma se lisi o tagata faʻaoga.

I nisi upu O le Emc SSH o loʻo ia te ia se avanoa saogalemu i faʻamatalaga, ATM ma fesoʻotaʻiga i luga o numera. O le faʻaaliga tulaga faʻatagaina oe e faʻaavanoa lalolagi faʻatonutonuina o le upega tafaʻilagi, tusa lava pe o le a le mamao ese mai le tasi ma le isi ana vaega taʻitasi.

2.Emc TTS Faʻavae

Emc tts- o se tulaga e ofo tekonolosi mo le lipeaina o pepa eseese... E sili ona aoga ile fofoina o tulafono mataupu faʻapea foʻi ma mataupu e faʻatatau i le puletaofia.

O le tulaga faʻatagaina oe e faʻamaumau le taimi na lolomiina ai le pepa ma le saʻo o le lona lua. I le foia o feeseeseaiga faaletulafono, lenei le saʻo mafai ona fesoasoani tele.

3. Emc SSL Platform

O lenei tulaga o se faʻalautelega o le tu masani SSL faʻavae.

Blockchain atiaʻe luga o lenei tulaga o auala e teu ai numera lolomio loʻo umiaina e tagata taʻitoʻatasi ma kamupani.

Tekonolosi tutusa, faʻapeafesoasoani e puipui faasaga i hacking ma leakage o faʻamatalaga e uiga i le aufaʻatau tagata faletupe.

4. Emc InfoCard Platform

Emc InfoCard faʻavae e faʻavae i luga faiga eletise pisinisi eletise... O le faʻaaogaina o poloka poloka i lenei itu e mafai ai ona ausia suiga otometi faʻamatalaga i nofoaga o le lesitalaina o le kata, pe a fai o le faʻamatalaga i luga o le eletise pisinisi pisinisi lava ia ua suia.

I le iuga, o se pisinisi pisinisi eletise avea ma analogue o se lautele lesitalaina i uma faafuainumera tulaga e fesoʻotaʻi.

5. Emc DNS tulaga

O le mafuaʻaga o le fausiaina o le Emc DNS platform o saogalemu tufatufaina o igoa igoa i totonu o upegafaʻapea foʻi ma le mautinoa o lo latou puipuiga mai tagata faʻateʻa. Blockchain tekonolosi fesoasoani faia igoa igoa masanifaʻaleagaina mo tagata ulufale mai.

6. Emc Atom Platform

Emc Atom tulaga faʻatagaina oe e gaosia malupuipuia fefaʻatauaiga i le va o itu e lua, lafoaia le auai o tagata faufautua.

I lenei tulaga, faʻalapotopotoga tupe, notaries ma isi vaega lona tolu ua le toe manaʻomia. O lona iʻuga, o tau e matua faʻaititia ↓.

7. Emc DPO tulaga

O le lautele o le tulaga Emc DPO o faʻamaoniga o le anaina o meatotino 'eseʻese... I lenei tulaga, le meatotino mafai ona avea e pei o faʻaletino (taavale, fanua, fanua) ma atamaim

Lenei tekonolosi matua faʻafaigofieina le fesiitaiga o aia tatau. O se ana e ona faaletulafono auala i le faʻamatalaga tatau ona faʻaopopo se fou ulufale i le upega tafailagi. Ina ua maeʻa lena, o loʻo i ai se vave suia i faʻamatalaga e uiga i meatotino aia tatau i le atoa faiga.


Faʻaaogaina o tulaga faʻamatalaina i luga faʻatagaina oe e fausia lelei tusi faʻavae faʻavae i poloka tekonolosi.

Blockchain mo dummies - laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga i auala e maua ai toleniga

7. Faʻafefea ona faʻamaeʻaina poloka poloka - laʻasaga ma lea laʻasaga taiala mo dummies 📚

O faʻamatalaga ua tuanaʻi e faʻatagaina ai matou ona tusia se faʻaiʻuga taua tele: mo Blockchain - le lumanaʻi... O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona aʻoaʻoina i lenei tekonolosi.

Lalo o le se laʻasaga ma lea laʻasaga taʻiala mo tagata amata, lea o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le faʻasologa o toleniga i luga o faʻataʻitaʻiga o masani Initaneti vasega.

Sitepu # 1. Filifilia o se nofoaga faʻapitoa mo toleniga

Muamua lava, e tatau ona e filifilia se nofoaga faʻapitoa mo toleniga. I le taimi e tasi, oe le tatau ona talitonu faʻataʻitaʻi faʻasalalauga. Faatasi ai ma le tuputupu ae manaoga mo le aoaoina, poloka poloka ua laa i luga scammers... Soʻo se mea e mafai ona natia i tua o pupula o ata ma leotele le fuʻa.

Pe a filifilia vasega toleniga, e tatau ona uaʻi faapitoa atu i uiga nei:

  • le tulaga faʻatulafonoina o le kamupani;
  • e iai le laisene ma tusi pasi a le nofoaga faʻaleaʻoaʻoga;
  • tulaga o le poto ma agavaʻa o faiaoga.

E tatau foʻi ona e suʻesuʻe ma le faʻaeteete iloiloga e uiga i toleniga vasega. E aoga foʻi e fesoʻotaʻi ma faʻatulagaina vasega e ala ile telefoni pe faʻaaogaina le talanoaga i luga ole laiga.

Tulaga lelei, oe tatau ona filifili vasega o loʻo faia i luga o le faʻavae o se lauiloa iunivesite. O ia faʻalapotopotoga o ni faʻavae aloaia, latou te faʻatauaina latou igoa taʻuleleia. O le mea lea, e foliga mai o le taufaasese o le a 'alofia le faʻaaogaina o ia toleniga.

Sitepu # 2. Talosaga mo toleniga ma fesoʻotaʻiga ma le nofoaga autu o aʻoaʻoga

A maeʻa loa ona maua se nofoaga faʻapitoa mo toleniga, e mafai ona e faʻamaeʻaina talosaga mo toleniga. A maeʻa ona ulufale i faʻamatalaga talafeagai i le fesili, e totoe lava e lafo i le polokalama.

A maua e le faʻataʻitaʻi vasega ia le tusi talosaga, e faʻafesoʻotaʻi e le tagata faigaluega i latou e manaʻo e fai le aʻoaʻoga. I le taimi o le talanoaga, oe o le a manaʻomia e faʻamaonia le talosaga. I se faʻaopopoga, o le a talanoaina ia auiliiliga o aʻoaʻoga.

Sitepu # 3. Faaiuga o le konekalate

Ae le i amataina toleniga, e taua le faʻaiʻuina o se talafeagai konekalate... E faʻamautuina aiā tatau ma faʻatagaina a pati.

E taua le mafaufau! Afai e leai se maliega, e le mafai ona faʻamaonia le moni o le pepelo.

I toleniga toleniga, o le maliega pepa e lafoina i imeli. E mulimuli mai faʻaeteete suesue A maeʻa lena, ona saini lea o le saini i luga o le konekalate, ma ona faʻataʻitaʻia ona toe faʻafoʻi atu i le tagata na lafoina mai.

Sitepu # 4. Totogi pili

Faatasi ai ma le konekalate, latou lafo ma o se pili mo le totogiina... A maeʻa ona faʻaliliuina tupe i luga, o le a lafoina faʻamatalaga i le i-meli tutusa, ma le fesoasoani o le faʻatagaina i le aʻoaʻoga gaioiga o loʻo faia.

O lenei faʻamatalaga o le a aofia ai:

  • taimi ma 'upega tafaʻilagi mo toleniga;
  • tagata taʻitoʻatasi login ma numera e le iloa e sesi.

Sitepu # 5. Toleniga ma le mauaina o se pepa faʻavae i luga o lona iʻuga

Aʻoaʻoga o le a faʻataunuʻuina i le fomu o loʻo ofoina mai e se nofoaga tutotonu faapitoa. E mafai tautalaga, semina pe sauniga taʻitasi.

A maeʻa le aʻoaʻoga, e ono ono suʻea lau suʻega. Faʻavae i luga o ana faʻaiuga, o le a faʻamaonia se pepa faʻamaonia - tipiloma pe tusi faamaonia.


Faʻaaogaina o faʻatonuga saunia, oe mafai ona faigofie faʻamaeʻaina le toleniga. E oʻo lava i tagata amata o le a mauaina le avanoa i lenei auala.

8. Le mea e faia ai vasega i poloka tekonolosi faia - TOP-3 nofoaga faʻapitoa mo aʻoaʻoga

O le eseʻese o vasega e mafai ona faʻateʻaina ai le au amata. I ia tuutuuga, filifilia le sili ona lelei e mafai ona faigata. O le mea lea, matou te avatua aotelega o nofoaga autu mo aʻoaʻogafaʻamalieina manaʻoga silisili.

1) Tomai Tomai

Talosaga ofo vasega "Blockchain Faʻavae"taofia i luga ole laiga faiga... O le toleniga e aofia ai le malamalama masani e manaʻomia mo le faʻataʻitaʻia o le au maina, faioloa o fesuiaʻiga o fesuiaiga o tupe, tagata faʻatupuina ni faʻamatalaga.

O le faʻagasologa o toleniga faʻaaogaina:

  • semina;
  • talanoaga faʻatalanoaga;
  • meaaoga.

O le vasega saunia e maua ai le malamalamaaga o le a fesoasoani i le amataga e avea ma poloka poloka faʻapitoa ma, pe a manaʻomia, fausia sana ia lava cryptocurrency.

2) Crypto Academy

O le Crypto Academy e maua ai toleniga masani ile cryptoeconomics. O le vasega e faia offline. E aofia ai vaega faʻavae ma aoga.

I le taimi o le vasega, tamaiti aʻoga mafai:

  • malamalama i le faʻavae o le galue ma le cryptocurrency;
  • faʻatonutonu faʻavae o le mining cryptocurrency, (faitau atili e uiga i le bitcoin mining i la matou tusitusiga);
  • talanoa i taʻitaʻi Rusia poloka poloka polofesa.

Mulimuli ane, i latou e manaʻomia mafai ona faʻaauau a latou suʻesuʻega i le loloto.

3) Blockchain Academy

O le mautauave o lenei nofoaga faʻapitoa aʻoaʻo o - "Matou te faʻamatalaina faigofie mea faigata!"... O loʻo latou auai e le gata ile aʻoaʻo atu, ae faʻapea foi i suʻesuʻega. O le faʻalapotopotoga e faʻapitoa lava i cryptocurrency ma Blockchain.

Talu mai le foafoaga Blockchain Academy manumalo i le faʻatuatuaga o le tele o tagata. Lenei, tagata fausiaina o faʻamatalaga faʻamatalaga o le tele tele faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga, faʻapea foi ma tagata faʻapitoa mai le tele o kamupani o loʻo faʻatinoina Blockchain i faʻataʻitaʻiga, maua faʻapitoa polofesa.

O le vasega na ofoina atu iinei o se tasi o sili ona malosi. Peitai, e taofia naʻo Moscow ma taimi uma... Mamao aʻoaʻoga e le ofoina atu iinei.

E taua le manatuaina o vasega e le taugofie. Ae ui i lea, latou te faia taʻitasi ma maua ai le faʻatusatusaina malamalama.


I le filifilia o se tasi o nofoaga faʻapitoa mo toleniga o loʻo faʻaalia i inei, e mafai ona e mauaina le malamalama maualuga e uiga i poloka tekonolosi.

9. Manatu sese e uiga i le Blockchain system - 5 autu tala faʻasolopito 📛

E le masalomia, o le poloka poloka e tele numera o lelei, ae e le mafai lava ona valaʻauina atoatoa.

A faʻaaogaina tekinolosi i le faʻataʻitaʻiga, eseʻese faigata ma faʻatapulaʻa mafai ona tulaʻi mai.

Ma le isi, e uiga i poloka poloka na aliali mai se numera tele o talafatu... O nisi o latou e mauaa mautu i mafaufau o tagata faʻaaoga ma faʻalavelaveina le malamalama saʻo o mataupu faʻavae o le fausiaina poloka. Lalo o nisi o manatu sili ona lauiloa Blockchain.

1) Blockchain e faʻavavau

E talitonuina o faʻamatalaga e teuina i poloka o filifili o loʻo tumau ai pea iina e faʻavavau. I le teori e, ae i le faʻataʻitaʻiga e le mafai... I aso nei, o le faʻateleina o faila faila e le ogatasi ma le faʻateleina o le tele o filifili filifili.

Blockchain tagata faʻaoga tagata manaʻomia e faʻasaolotoina faila teuina avanoa faʻavae... E le gata i lea, ina ia mafai ona faʻaaogaina le cryptocurrency, e tatau ona e download i lau komepiuta tusi talosaga faapitoa.

E tele se taimi e alu ai ma e manaʻomia avanoa avanoa. Oe mafai, ioe, faʻaaoga se atotupe lugalaina, ae o le a le toe avea ma se poloka poloka poloka.

2) Cryptocurrency o le a suia atoa tupe moni iunite

Tusa lava pe o le a suia atoa le lalolagi i cryptocurrency, o le a matua mamao lava.

O le sili ona lauiloa faiga i nei aso o Bitcoin faiga aua neʻi sili atu ile 7 fefaʻatauaiga ile sekone... Faʻagaioiga e naʻo le faʻamaumauga 1 tasi i totonu 10 minute.

Fautuaina e le au atamamai ia e mautinoa o fefaʻatauaiga na pasi, faʻatali seisi a itiiti mai e 50 minute.

I le taimi lava e tasi, e iloa uma e tagata o tu ma aga faʻaleaganuʻu ma faʻagaioiga faʻagaioiga e tele taimi laititi ↓taimi Le bandwidth ole faʻasologa masani o totogi i taimi i luga ↑.

A faʻaaoga pepa faletupe, faitau afe fefaʻatauaiga i le sekone.

3) O le matala o gaioiga i le poloka poloka e lelei

O le tusi resitala poloka aofia ai faʻamatalaga i luga o gaioiga uma na faia. E ui lava e lagolagoina faʻailoaina igoa, pe a manaʻomia, oe mafai ona malamalama o ai o lafi i lalo o se faʻapitoa igoa.

Mo tagata taʻitoʻatasi, o lenei tulaga e le o iai ni faʻafitauli faapitoa. E mafai ona afaina ai faʻalapotopotoga. O lenei tulaga le aofia ai le i ai o faʻasalalauga lilo.

4) Blockchain o se tele komepiuta fausiaina o vaega

Lenei malamalamaaga o poloka poloka e matua sese... O le mea moni, o le tufatufaina ma mulimuli ane tuʻufaʻatasia o faʻamatalaga e le tupu. O faʻamatalaga e faigofie lava ona toe faʻaluaina ile tele o taimi.

E le gata i lea, e tutusa lava gaioiga e faia e node network - siaki gaioiga, tusi i lalo latou i ni sootaga eseese, tausia faʻamaumauga faʻasolopito.

5) Faʻavaeina o poloka poloka faʻamautinoa lona inviolability

Tasi le itu le poloka e leai se tasi nofoaga autu. Ae o lesi foi itu - o le au maina e lagolagoina lana galuega tuʻufaʻatasia i totonu o nuʻu.

I le tele o tulaga, o ia vaitaʻele o loʻo tu i luga o le tutusa teritori. O lenei fesoasoani tele hackers pa'ū le faiga.

Tele o tagata taʻua Blockchain tekinolosi le lumanaʻi o tagata soifua. E ui lava i le mea moni e matua lava a o le i faʻalauteleina lona faʻatinoina, aʻoaʻoina ia mea masani i aso nei faʻatagaina oe e maua ai ni tupe lelei.

I le faaiuga, matou te fautuaina le maimoaina o se vitio e uiga i poloka tekonolosi:

O iina na uma ai ona tatou talanoa e uiga i poloka poloka, o le a le mea i se malamalama malamalama gagana ma le mea e faʻaogaina ai lenei tekonolosi.

Fesili i le au faitau!

E te manatu o le poloka poloka cryptocurrency o le a faʻaauau pea ona atiaʻe i le lumanaʻi ma e aoga le faʻafaigaluegaina i ai i aso nei?

O le Au aitia mo le Olaga 'upega tafaʻilagi manaʻoga tagata uma manuia i mea tau tupe. Aua neʻi galo e tuʻu ni tala ma ni manatu i le mataupu, ae faʻasoa foʻi mea i luga o upega tafailagi. Seia oʻo i le isi taimi!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: CAIS19: Bettina Warburg on blockchain technology (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com