Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi (i luga o se mokesi, luga o tina faʻavae, i aufaʻatasi, mo tinoitupe) - sitepu ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻatauina o se fale mautotogi e aunoa ma le toe faʻataua + se faʻatonuga lisi o pepa mo le faʻamaonia

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au faitau pele o Manatu mo le Ola! Aso nei o le a tatou talanoa e uiga i le faʻatau saʻo o se fale mautotogi: mokesi, mo tupe faʻatupe tina, i auauai pe i tinoitupe, ma o le a matou taʻuina atu foʻi ia te oe pe faʻafefea ona e siakiina se fale mautotogi mo le mama aʻiaʻi oe ma pe o a pepa e manaʻomia pe a faʻatau se fale mautotogi mai se tagata faʻatau.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

Mo tagata taʻitasi, o se tasi o faʻailoga iloga o le alualu i luma o le mauaina o a latou lava avanoa avanoa. I lenei tulaga, e le gata o ata o se fale mautotogi poʻo se fale e taua, ae o le faʻatulagaina foi o le nofoaga o nofo ai. Faʻatasi ai ma isi mea, o se fale mautotogi mafai ona avea ma matafaioi o se nofoaga e mafai ai e se tagata ona faʻaalu le tele o taimi, ae mafai ona avea ma se auala e sefe ai tupe.

Fale faʻatau sa masani ona manatu o se pisinisi aoga, aua o le faʻamamaina o tupe ma le siʻitia o tau i le tele o tulaga na o le faʻaopopoina lona tau i le taimi. Ma o nei mea ofoofogia na avea ma masani a le atunuʻu mo se taimi umi.

Faʻavae luga o nei mea uma, e mafai ona tatou faʻaiʻuina o le faʻatauina o se fale mautotogi e tatau ona togafitia faʻatele faatuatuaina O lenei taualumaga e le gata i le taugata, ae faʻapea foi faigata, o lea e sili ai ona aloese mai faʻafitauli. O le fuafuaina manatu mataupu ma fautuaga aoga mo tagata faʻatau fale o le a fesoasoani ia te oe i lenei.

I lenei tusitusiga, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa ai i mea taua ia:

  • Laasaga sauniuni. O luga o ia mea uma o nuances o isi taualumaga ua fuafuaina, faʻapeao ai o le a tuʻu saʻo i le sailiga mo fale faʻatau fale.
  • O mea taua e afaina ai le fausiaina o le tau o fale sauni mo le faʻatau atu. E le gata i lea, o le a tuʻuina atu fautuaga e faʻatagaina ai oe ona tutoʻatasi fuafua le talafeagai ma tuʻutuʻuga o se tau faʻapitoa, ina ia e le mafai ona ova totogi mo lena fale mautotogi, lea mo nisi mafuaʻaga tau sili atu nai lo le fautuaina o tagata atamamai.
  • O a tulaga e avea ai le toe faʻatau atu o se mea talafeagai, ma o fea e mafai ona e faʻalagolago atoa ai ia te oe lava? Faʻafefea ona filifili le saʻo faʻatonu peʻa leai sau taimi poʻo se manaʻo e suʻesuʻe ai au mea totino na o oe?
  • O metotia sili ona lauiloa mo le avea ma se fale mautotogi. I lenei tulaga, o tali uma i le fesili: "o fea ma mai ai e faʻatau ai", ma le "mea e fai pe a leai se tupe" o le a iloiloina. O le manatu lona lua e aofia ai le suʻesuʻeina o mea talafeagai e mafai ona fesoasoani e faʻatupe ai le tau o le faʻatau o se mea e nonofo ai.
  • Vaega o le faʻatauina o se fale mautotogi ma se mokesi. O le a iloiloina e le gata i le autu aoga lelei ma le lelei o lenei metotia, ae faʻapea foi ma fesoasoani masani mo i latou na filifili e faʻaaoga. Faatasi ai ma isi mea, o le autu fautuaga mo le filifilia o se faletupe o le a iloiloina.
  • Mafai o le faʻatauina o se fale mautotogi faʻaaogaina tina faʻatupe tupe faavae.
  • O le autu nuances fesoʻotaʻi ma le faʻatauina o le nonofo avanoa i se fou fausiaina fale. Lenei, o le a mataituina faʻapitoa o le a totogiina i le autu lamatiaga e ono tulaʻi mai i le taimi o le mauaina o se fale mautotogi i se manaia foliga tau i se fou fale.
  • O mea e sili ona talafeagai e afaina ai le manuia ole faʻatau fale i Moscow ma St. Petersburg.

Faatasi ai ma isi mea, sili ona tele fesili lauiloa tagata o loʻo fuafua e faʻatau se fale mautotogi, faʻapea foi ma tali faʻapitoa o le a tuʻuina atu ia i latou. O nei mea uma e manaʻomia ina ia le mafai ai e soʻo se tagata ona le mautonu i le sili ona taua taimi ma maua le avanoa e faʻatupe ai a latou tupe i le sili talafeagai potu malolo. Na matou talanoa auʻiliʻili e uiga i le mea e teu ai tupe ina ia latou galulue ma maua ai se polofiti i se tasi oa matou lomiga talu ai.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina o le faʻapitoa vaʻavaʻaia o le a totogi atu i le tele o faʻatupeina i le taimi e tasi, faʻapea foi ma se mataupu sili ona autu: "O le fea fale e sili atu: faʻatau mai le fausiaina, konekarate po o le ana?»Peitaʻi, e tofu lava le filifiliga ma le faʻamanuiaga. O le nofo ai i le fale fou o le a mautinoa lava i se tulaga lelei ma, ono foliga mai, o le a mafai ona mitamita o se aso nei faʻataʻatiaga. Ae o le fale "mai le lima", o lona uiga, o le tasi lea ua uma ona nonofo ai tagata, ono mafai ona iloga e se lelei lipea ma se laʻititi seti o meaafale.

Faʻafefea ona faʻatau saʻo se fale mautotogi ma lelei (ma le 100% totogi mo tinoitupe, mokesi, auivi peleni, tina faʻatupe), o a pepa e manaʻomia e faʻatau ai se fale mautotogi ma pe faʻafefea ona siaki se fale ae leʻi faʻatau - faitau lenei lomiga

1. Faʻatau se fale mautotogi - faʻafefea ona sauniuni lelei ma saogalemu mo ia 📋

E pei ona taʻua muamua, faʻatau lou oe lava fale - o se mataupu e manaʻomia se paleni auala ma lava faʻamaoniga. E malamalama lenei mea: o le po e te faʻamavae atu ai i se aofaʻi tele o tupe e le mafai e nisi ona maua i o latou olaga atoa. O le mafuaʻaga lena, e manaʻomia le faʻaalia o se uiga faʻaalia uma i gaioiga manaʻomia uma ma le tulaga sauniuni, o le alualu i luma manuia o ia mea e mautinoa ai le afa o le manuia.

E sili le vave faʻamasani ia oe lava ma faʻamatalaga uma ua saunia ina ia i le iuga e te le leiloa se taimi poʻo se tupe i le mea na tupu o le faʻatau fale na foliga mai e le o lelei e pei ona sa i ai muamua.

O le mea o le faʻatau atu o nofoaga nonofo (uma tagata masani ma tagata faʻatau fale) masani ona le taʻuina atoa le moni e uiga i lenei poʻo lena fanua, o lona uiga e tatau ona e faʻaauupegaina uma e sauniuni oe mo soʻo se taunuʻuga o mea e tutupu.

1.1. Faʻamuamua pe a faʻatau se fale mautotogi

Ma, i le amataga (sauniuniga laʻasaga) oe manaʻomia e faʻamaea ia mea nei:

Galue 1. Fuafua se tagata o le a aafia saʻo i le sailiga mo se fale talafeagai

E mafai ona avea uma ma tagata e ana le lumanaʻi o ia ma le tausi mavaega. O se masani taatele o le faatosina tagata faʻatau fale... E le gata i lea, i tulaga uma ia, e tatau ona e mafaufau i mea uma. Ae ui i lea, o le aofia ai o le lona tolu tagata ma lava agavaʻa mafai ona sili faʻafaigofieina le suʻesuʻega gaioiga ma galo e uiga i eseese faigata ma ono ono faʻafitauli. O se tagata poto masani o le a agavaʻa faʻalatalata atu i le filifiliga o se fale mautotogi.

O se tauʻavea fale, Mea muamua lava, o loʻo lava lona faʻavae o ofo mai faʻatau eseese ma, Lona lua, iloa mea e tatau ona e faʻalogo i ai pe a faʻatau se fale mautotogi... E ui lava i nei mea uma, e mautinoa lava o le a ia aveina komisi mo a latou galuega, o lona uiga o le laina pito i lalo ono faʻateleina taua.

Galuega 2. E te manaʻomia le vave filifili i le tala o le tupe ua fuafuaina e faʻasoa mo le faʻatauina o se fale mautotogi, vave aofia ai i totonu ono mafai faʻaopopo tau

O se komisi faʻatau fale e masani ona taʻua o tupe nana fesoasoani. Mo le faʻatauina atu o fanua faʻatau fale, tagata faʻapitoa na galulue mo le sili atu ma le tasi le tausaga aveina mai le 2% i le 6%... I se isi itu, o i latou e mananaʻo e faʻatau se mea e nonofo ai e tatau ona totogi a itiiti mai mo se fesoasoani i le filifiliaina o le sili ona talafeagai filifiliga 0,5%, ma o le maualuga o le 3%.

O le iʻuga, e manaʻomia ona e iloiloina faʻavaitaʻi ia mea e mafai ona fai pe a fai e te filifili le fale mautotogi tutoatasi (aunoa ma se realtor)ma faʻatusatusa foʻi i faʻalavelave lamatia.

I se faʻaopopoga, aua neʻi galo a maeʻa faʻatau oe ono manaʻomia faʻaopopoga faʻaopopofesoʻotaʻi ma le toe resitaraina o pepa, lipea ma le faʻatauina o meaafale.

Galuega 3. E manaʻomia le faia muamua o se lisi o manaʻoga o le a tuʻuina atu i luma mo potu taʻitasi o loʻo iloiloina

I le taimi e tasi, e mafai ona e tutoʻatasi pe faʻatasi ma le fesoasoani a le tagata faʻatau fale faʻamasani ma le tele numera o ofo, ma ona, faʻaititia o aʻafiaga, filifili filifiliga sili ona manaia. E sili le filifili muamua i nuances autu, o mea sili ona taua, ina ia i le lumanaʻi, leai ni mea e ono faʻasesēina oe.

o lesi foi meaafai mo se tagata se lava taua manatu o nofoaga mautotogi (na te le taliaina le pisapisao), peitaʻi ua ofa atu ia te ia se fale mautotogi ma se toe faʻafouga fou ma se faʻatonuga lelei, ae e latalata i nofoaga tetele faʻatau e tuai ona faigaluega, e sili ai le mafaufau i seisi filifiliga i lenei tulaga. O le mea o lena i totonu o se nofoaga o le ai ai i taimi uma se hum e le mafai ona aveʻesea. O le mafuaaga lena e tatau ai faaavanoa filifili i le laʻititi lisi o manaʻoga e tatau ona faʻamalieina e le fou nofo ai avanoa aunoa ma le toilalo.

Sini Autu 4. E aoga le faia o se iloiloga o tulaga lamatia

O le tutoʻatasi filifiliga o fale mo lumanaʻi nofo poʻo tupe teu faʻafaigaluegaina e tele numera. Ioe, o le a mafai ona e sefeina se tupe, ae e tatau ona e feiloaʻi faʻatasi ma tagata taʻitasi e faʻatau atu, ma e eseese tagata.

I le taimi lava e tasi, e faigata ona tutoʻatasi e amanaʻia vaega eseese e mafai ai ona iloilo pe faʻafefea ona ofi i totonu o se fale mautotogi. Mafai, faʻapea, feagai ma le mea moni o le faʻatau o le a filemu e uiga i le pisapisao o tuaoi, e uiga i le toe faaleleia na faia i se faanatinati, po o se isi mea o le a vave ona mataʻituina e se polofesa. Ole mafuaaga lena, afai e iai le manaʻoga e tutoʻatasi vaʻavaʻaia se fale mautotogi e faʻatau ai e aunoa ma le faʻaaogaina o tautua a le tagata faʻatau fale, e sili atu le iloiloina muamua o le tulaga ono ono aʻafia ai.


A maeʻa uma laʻasaga i luga, e mafai ona e alu i isi mataupu taua.

1.2. Le mea e filifili ai: muamua pe lua fale maketi - lelei (+) ma leaga (-) o filifiliga uma e lua

E tatau ona maitauina o le faleoloa maketi aofia ai lua vaega: mai fale tulaga muamua ma tulaga lua... O le mafuaʻaga lena e tatau ai i tagata ono mafai ona faʻatau fale ona malamalama i lenei faʻavasegaga ma manino iloa le mea na te manaʻomia.

Sei o tatou mafaufau i nei lua ituaiga i se auiliiliga.

Fale o le Peraimeri - o le na faʻatoa fausia ma faʻatonuina. Ma, e aofia uma ai fale mautotogi i fale fou, lea e leʻi umiaina lava e se tagata.

O le mafuaʻaga lena o le faʻamatalaga lea e taua tele: fale autu E le naʻo se nofo i se fale fou. Ole mea muamua lea ole mea totino ole fale o loʻo umiaina pea e le tagata fai atinaʻe. I le taimi muamua, e leʻi faʻatauina atu i seisi, o lona uiga o le tagata faʻatau muamua o le a avea ma ona muamua pule i tagata taʻitasi.

I lenei tulaga, oe mafai ona faʻamoemoe i luga o le mea moni e faapea o le muamua nofo mautotogi latou te le i veteina se mea, ma o nofoaga o loʻo i latou tulaga faʻavae.

O le manaʻo e avea ma muamua e ana i lenei tulaga e mafai ona matua mama aʻiaʻi aoga (isi tagata e leʻi faia se mea i lenei potu) ma talitonuga faʻavae (Naʻo loʻu manaʻo e avea ma muamua e ona le fale mautotogi ia mautinoa e leai se mea leaga na tupu muamua i ai).

Fale lona lua - tasi lea ua uma ona umiaina e le faʻatau. E le gata i lea, o ia o se tagata (o se tagata masani na te faʻatau atu lona fale mautotogi). E tatau ona manatuaina o le tausaga o le fale e mafai ona fesuisuiaʻi i se tulaga lautele. E mafai ona lava fou (Tasi le tagata na faʻatau se fale mautotogi i se fale fou, ona filifili lea e toe faʻatau atu), ma 100-tausaga le matua... I lenei tulaga, e manaʻomia le suʻesuʻe ma le faʻaeteete e le gata i le fale lava ia, ae faʻapea foʻi ma le setete o le fale.

Afai ua matua le fale, ona ono tulaʻi mai ai lea o ni faʻafitauli ogaoga e fesoʻotaʻi ma le mea moni ua maeʻa ona maeʻa le latou taimi. I le taimi e tasi, o nisi o fale tuai e mafai ona aofia ai i le faʻatafunaina polokalama, ma tagata nonofo, faʻatau atu o latou fale mautotogi i tagata gullible, filifili e na o le maua tupe ma aveʻese o le le talafeagai faʻafitauli.

E le gata i lea, e le mafai e seisi ona tiaʻi le filifiliga o loʻo auai le tagata i le faʻatauina o fale mautotogi i se fale fou, faʻatotogaina ma faʻatau atu. I lenei tulaga, o le a mafai, pe a faʻatau, e avea ma e ona se fou nofo ai ma vave ma le lelei toe faʻaleleia.

Tulaga e lelei ai ma mea le lelei o fale muamua

Seʻi tatou taumafai e faʻamamafa le mea autu lelei ma le lelei fale autu, aua i le tele o tulaga o le tulaga ma le lona lua o le matua faʻafeagai.

Ma, i le manino tulaga lelei fale mautotogi o loʻo umiaina e le atinaʻe aofia ai:

  1. Tau maualalo pe a faʻatusatusa i le lona lua fale. O le tele o taimi e sili atu le aoga o le faʻatau o se fale mautotogi i se fale o loʻo fausiaina. E le gata i lea, i le tele o tulaga, o se maliega e faʻaiʻuina i luga o le faʻavae o le tutusa o le auai. E tau atu i le taua sefeina. I se faʻaopopoga, o le tele o fale fou e leai ni teuteuga teuteu, o lea e faʻaititia ai e le tagata atinaʻe le tau o le fanua.
  2. "Mama" o le fale i le tulaga faʻatulafono. I lenei tulaga, ua manatu e leai ni faʻafitauli ma pepa. E tupu o tagata sa anaina muamua, pe a uma ona faʻatau atu le meatotino, e mafai ona faʻataʻitaʻi faʻafoliga e toe faʻafoʻi mai. I le taimi e tasi, tuʻua oe lava tupe e faʻaaoga ai tekonolosi pepelo. O leisi itu - e leai se tasi na lesitalaina i fale muamua, o lona uiga e le tatau ona i ai ni faʻafitauli i lenei. Mo le "fale lona lua", faamasinoga o tagata resitaraina ma lē e ana e uiga i le le faʻamaopoopoina o le faʻatau atu o fanua faʻatau atu e le masani ai. Faʻatasi ai ma isi mea, o le fale mautotogi, lea e le i tuʻuina atu i le umiaina e se tasi, faigofie lava leai se talafaʻasolopito, o lona uiga e le tatau ona i ai ni faʻafitauli.
  3. O le fou ma le faʻaaogaina o mea faʻaonapo nei ma tekonolosi. E tatau ona faʻamamafaina o se fale mautotogi i totonu o se fale fou o le a le manaʻomia faigata tele faʻaleleia mai e ona. I se faʻaopopoga, e le manaʻomia le toe faʻaleleia o tulaga eseese o fesoʻotaʻiga.

Maua muamua fale ma tapulaʻa:

  1. Le tulaga o le fale. E le o faʻalilolilo o fale fou e masani ona tu i fafo atu o le taulaga, pe o loʻo tele le avanoa avanoa. I ia tulaga, i le lumanaʻi, ono tulaʻi mai faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le vavamamao mai le fetaulaʻiga o auala ma atinae tetele e leʻi faʻaleleia.
  2. Faʻalavelave laʻasaga o le lesitalaina o aia tatau a lē ana. A faʻatau se fale muamua, e tatau ona manatuaina o le tele o taimi e mafai ona faʻaaluina i le tuʻuina atu o pepa faʻamaonia le moni o le umiaina o fanua faʻatau fale. I le vaitaimi pe a fai o aia a meatotino o loʻo i totonu o limbo, o le a le mafai ona lesitala.
  3. Le lava o ofu. O se tasi o faʻafitauli taua o fale mautotogi i se fale fou o le manaʻoga faia le faʻaiuga tutoatasi, o lona uiga, o le toefaʻailogaina o le a pa'ū i tauʻau o tagata fou.
  4. Faateleina le ono leiloa o tupe i le galulue faʻatasi ma atinae kamupani o loʻo i ai masalosalo igoa taʻuleleia E tele tala (ma atonu na faʻalogo tagata uma e uiga ia latou ia le itiiti ifo ma le tasi) o kamupani le faʻamaoni e toso uma pepa talafeagai, amata fausia, maua tupe mai le au nofoia i le lumanaʻi, ma e iu lava ina mouʻese vave ina ua maeʻa totogiina. Na o le tuʻulafoaʻiina e le au faʻasese le nofoaga na fausia ai, ae tuʻu ai i tagata le fiafia fale pepa, ae leai se fale ma tupe.

Lelei ma le lelei o fale lona lua

Ae mo fale lona lua, e tele mea e manino mai i manatu ua uma ona lisi atu i luga. Atonu e sili atu le taugata, ae e sauni loa e see i totonu. O lona iʻuga, e naʻo totonu o le faaletulafono fuafuaga O le mafuaʻaga lena e tasi ai le tulafono faigofie: ae e te leʻi faʻatau, e tatau ona e fesili i le tagata faʻatau mo se tusi pasi ua maeʻa uma mea mai le fale. Avea e faigofie lava, o le mea lea o se tausaafia fale ma ana e manaʻo ai e faʻatau atu na te le teʻena pe a faʻalogo i se talosaga. Ua uma ona tatou talanoaina pe faʻafefea ona vave faʻatauina se fale mautotogi i se tasi o muamua tusitusiga.

I se faʻaopopoga, e tatau ona e mautinoa o le fale mautotogi e leai ni aoga pili, ina ia i le lumanaʻi o le a leai ni faʻafitauli ma le pulega kamupani (MC) poʻo le fale faʻatau faʻapotopotoga (TSN).

E aoga foi le siaki pe a fai o lenei fale mautotogi e mautotogi e tusa ai ma pepa. Afai ua maeʻa ona totogi e seisi ma totogi mo se vaitaimi nofomau, o lona uiga ua ia te ia aia tatau uma e nofo ai i le fale mautotogi mo se vaitaimi atofaina. Lona uiga e le mafai ona faʻatau atu.

I soo se tulaga, e tatau ona e fesili e uiga i nei nuances ina ia aua nei leiloa au tupe, ma ia aua foi neʻi faia oe lava faʻafitauli. O le mafuaʻaga lena e sili ai le le aʻafia ma tagata o loʻo fesili mo se tau laititi mo lo latou fale mautotogi, ma le mafai ona faʻaigoaina malamalamaʻaga mafuaʻaga mo sea agalelei.

Mea e te manaʻomia e siaki ae e leʻi faʻatauina se fale mautotogi: AUA le faʻatuatua - siaki UMA!

2. Faʻafefea ona siaki se fale mautotogi mo le tumama pe a faʻatau e oe lava ma le mea e tatau ona e iloa (o le a le mea e vaʻai i ai) ae e te leʻi faʻatauina

E pei ona taʻua muamua, e faigata le filifilia o se meatotino saʻo. I tua atu i na mea uma, o se ofo lelei ono mafai ona nanaina ni ituaiga o taufaasese i tua atu o ia: mai faatauvaa (o le pepa puipui i tua atu o le kapeneta ua alu ese) seia matuia (e masani ona malulu i le taumalulu ona o maa tuai o loʻo manaʻomia le suia vave).

Afai na faia se faʻaiuga e faʻatau se fale na o oe lava, ona e manaʻomia lea ona suʻesuʻe ma le faʻaeteete ni pepa eseese, ma taumafai foʻi e siaki le fale e faʻaoga ai metotia o le a faʻamatalaina atu i lalo.

O se faʻaiuga o taualumaga ua faʻailoa atu i lalo, o le a mafai ai ona iloilo tulaga lamatia o le faʻatau mai ma le faʻatau atu o oe lava, faʻapea foi ma le faʻaititia o tupe faʻaalu. E mafai ona fesoʻotaʻi ma le lipeaina ma le faʻatulagaina o faʻasologa o pepa.

Faʻapea foi, tulafono faigofie o le a fesoasoani e aloese ai mai le sili ona leaga taunuʻuga o mea na tutupu - faamasinoga ma tagata sa nonofo ai muamua.

Ia faʻafefea la ona siaki se fale pe a faʻatau? E eseʻese le faʻataʻitaʻiga pe a suʻesuʻeina fale muamua ma tulaga lua? Mafai e oe ona faia mea uma e oe? E i ai se mea e le mafai ona faia e aunoa ma se realtor, pe mai le amataga i le iʻuga e mafai ona e faʻalagolago na o oe lava, feagai ma le talafeagai pepa. Sei o tatou taumafai e avatu tali i nei fesili faigata uma.

2.1. Faʻafefea ona siaki le mama o se fale mautotogi pe a faʻatau luga o le tulaga lua fale maketi 🔎

O lenei gaioiga e faʻatauaina faapitoa pe a faia se faʻaiuga e faʻatau fale "mai lima", o lona uiga, mai se tagata tumaoti.

O le sitepu muamua o le suʻesuʻeina o le aofai o tagata e ana le fale (pe a faʻapea e tele, ona i ai faʻafitauli mai isi tagata), o ai na lesitalaina i totonu, ma o le a le latou tulaga (penisiona, tagata le atoatoa, tagata livi, ma isi.) ...

Faatasi ai ma isi mea, Manatu faapitoa totogi atu pe o le meatotino e le o faoa, pe o loʻo lisiina i le loto o se tasi o ana.

E aoga foi le siakiina muamua feutanaiga ma le fale. E sili le aloese mai le meatotino na umiaina i se taimi puʻupuʻu lapoʻa numera o tagata. A le o se mea o loʻo tupu ia te ia, poʻo se faʻamaoni (masalosalo) polokalame o loʻo faʻaaogaina. E sili le sefe o oe, au mea tautupe ma taimi ae pasi e se tagata faʻatau masalosalo.

Ile taimi faʻamaonia lea, e manaʻomia ona e mauaina uma pemita talafeagai mo le faʻatau atu, peʻa iai.

O a tulaga e tatau ona e tausia le maliega a le lona tolu vaega mo le faʻatauina atu o le nonofo ai avanoa? Seʻi o tatou vaʻai i nai faʻataʻitaʻiga:

  1. Ua faaipoipo le pule o le fale mautotogi. I lenei tulaga, e matua taua lava maua maliega toalua lona lua mo le faʻatauina atu o fanua faʻatau fale, lea i le faʻaipoipoga e mafai ona mafaufauina faʻatasi mauaina. I le leai o se pepa talafeagai, o le fefaʻatauaiga a le mafai ona tupu, pe i lalo o le confluence o tulaga, o le a manuia, ae o faʻafitauli e ono tulaʻi mai i le lumanaʻi.
  2. Afai o le ana e le i oʻo i le tausaga o le tele, o lona uiga, e tusa ai ma le tulafono, o lona matua e le faʻatagaina o ia e tutoʻatasi lafoa ana meatotino, ona taua tele talosaga mo le faʻatanaga a matua (tausi)... Seʻi vagana ua maeʻa a latou faʻatanaga aloaia (faʻamaumauga) ona mafai lea ona e amata sauni isi pepa.
  3. I le tulaga o le faʻatau atu o se faʻasoa o le meatotino (na filifili le atalii e faatau atu se vaega o le fale o lona tina, ma o le afafine ma lona afa e le manao e faia lenei), ona e tatau ona e alu i le lona lua pule (pe a fai e tele o latou, ona i ai lea) ia maua le mea ua taʻua "Tusi lafoa", lea o le a finau ai o isi pati e le fiafia i le faʻatauina o lenei sea. Ua faia lea mea ina ia mafai ai e tagata e ana meatotino uma, lea e vaevaeina i le tele o tagata, ona faʻatino lana aia tatau faʻamuamua e faʻatau ai pe a faʻatau atu isi vaega o fanua faʻatau fale.

Faʻavae i luga o mea ua taua muamua, tasi le faaiuga e mafai ona tusia: ae le i faʻatauina se fale mautotogi mai se tagata (i le tulaga lua maketi) e tatau ona e auiliili ia faʻamasani i le tuʻufaʻatasiga o lona aiga, ma le iai o isi tagata e ana, tagata lesitalaina le atoatoa.

O a pepa e tatau ona siakiina pe a faʻatau se fale mautotogi?

Ina ia auiliiliina uma faʻamatalaga, e manaʻomia le talosaga atu i lalo puipuiga mai le ono ono faʻatau atu muamua.

  1. O se pepa o faʻaalia ai pe faʻafefea ma le taimi na avea ai se tagata ma anaina le fale mautotogi faʻatau atu. E aofia ai konekalate o le faʻatau atu, foai, fesuiaiga etc. Afai ua mauaina e se tagata lenei meatotino o se tofi, ona tatau lea ona ia avatua i le tagata faʻatau se tusi faamaonia e faʻailoaina ai lana aia tatau i tofi.
  2. Afai o le faʻatauina o se fale mautotogi na faia e ala i le auai i se fale felagolagomaʻi, ona tatau lea o se tusi pasi e manaʻomia, lea e faʻailoa ai le totogi atoa o le sea.
  3. O se pepa faʻamaonia faʻamaonia le umiaina o se faʻapitoa faʻatau atu.

Ina ia aua le paʻuʻu i togafiti a tagata taufaʻafefe, ua vaevaeina ia pepa manaʻomia 2 kulupu.

O le vaega muamua aofia ai: faʻamatalaga, tusi folau cadastral faʻatasi ai ma le foloa fuafuaga (tusa ai ma nei pepa, o le sili ona taua faʻailoga o le fale ua siakiina: eria ma faʻatulagaina).

E i ai tulaga lauiloa pe a le faʻamalie tagata faʻatau atu "savili" sikuea mita o fanua faʻatau i le faʻasalalauga. Naʻo le maeʻa lava o suʻesuʻega auiliili o nofoaga ma ana fuafuaga na mafai e le au faʻatau ona faʻamautu le mea moni.

O le poto masani realtors, oe, pei o seisi lava, malamalama i nei mea, fautuaina oe e uai atu i le suiga i le faatulagaga (pe a fai na i ai) o le malologa avanoa. E lelei pe a feutanaʻi se tagata poto masani (faʻatau tupe) ma ia mataupu, ae e tatau ona e sauni e totogi mo ana tautua.

I le vaega lona lua o pepamanaomia mo le faamaoniga aofia ai upu sii mai se tusi fale faapitoa... Faatasi ai ma lana fesoasoani, oe mafai ona faʻamasani i le lisi o tagata resitaraina, ina ia i le lumanaʻi e le manaʻomia le faʻateʻaina i latou.

E iai mataupu pe a fai o le ulu o le aiga na o oe lava filifili e faatau ona potu mautotogi. E i ai lana aia tatau na te faia ai, ae manaʻomia e ia le faʻatagaina (faʻatagaina) mai lona toʻalua. Atonu e le malie o ia i lenei faaiuga ma musu e faʻatau le fale mautotogi.

I se faʻaopopoga, mo uma puipuiga i luga o le a le faigata saili le faaiu, igoa ma le igoa o le ana le fale mautotogi... Talu ai ao le i amataina feutanaiga ma luma o le feutanaiga lava ia, o ona tagata auai e tatau ona faʻaalia e le tasi le isi ia latou faʻamaoniga pepa, oe mafai ona toe siakiina pe o lenei o se taufaasese. Afai o mea uma o loʻo faʻatulaga lelei (o faʻamatalaga uma i luga o pepa uma e o gatasi ma tusifolau), ona mafai loa lea ona e alu.

O le a se isi mea taua e te mataala iai pe a faʻatau se fale mautotogi ile maketi lona lua

A maeʻa talanoaina uma nuances ma le faʻatau ma ae e te leʻi alu saʻo i le notary, e tatau ona e mautinoa o tagata uma e toʻa lua tusi folau. Afai, mo ni mafuaʻaga, o se tasi o sui auai i le feutanaiga o le a le pine ae manaʻomia le tuʻuina atu o se sui tusifolau, o lenei mataupu e tatau ona foʻia muamua. E lua mafuaʻaga e faia ai lenei mea:

  1. O tagata resitaraina ofisa e mafai ona latou teʻena itu e faʻatautaia le faʻatau atu o mea totino.
  2. O le gaioiga o le faʻatau mai ma le faʻatau atu e mafai ona faʻatuai, o lona uiga o le fefaʻatauaiga e tatau ona tolopoina, pe atonu sili atu ma le tasi. Atonu e ono sau i fafo o le aso pe a faia e le notary se taimi atofaina ma pepa, o le tusi folau o le a le i ai i le lima.

Faavae i luga, e tatau ona faʻamamafaina le taua o le aoina o pepa uma talafeagai mo le siakiina o le fale. O le a le faigata mo le tagata faʻatau ona maua le tele o latou, ma le tagata faʻatau o le a mafai ona iloiloina le ono lamatiaga ono ma faia le filifiliga saʻo.

Afai e te tuʻuina atu le notary ma pepa talafeagai uma, ona faʻapipiʻiina lea o le feuiaiga i se taimi puʻupuʻu. O le faʻapitoa o le a mafai ona siaki le faʻatulafonoina talaʻaga (mama) o le fale, o le autu lea o le faʻatauga faʻatau, ma aumai se agavaʻa faʻaiuga.

2.2. Faʻafefea ona siakiina se fale mautotogi i se fale fou ae leʻi faʻatauina mo le mama aʻiaʻi 🏢

I le lalolagi faʻaonapo nei, o se masani lauiloa o le faʻatau fale mautotogi i fale na o loʻo fausiaina (pe"Laupapa tulaga")... I lenei tulaga, ina ia faʻatulafonoina mea uma, e manaʻomia le faʻamaeʻaina o se konakarate talafeagai ma le tagata e fausiaina, faʻailoa ai le auai o le tagata faʻatau. O le mea moni, na te teu saʻo ana tupe i le faiga o galuega, ma i le faʻaiuga o le pule o le fale i se fale fou.

E ui lava i lenei manino, e i ai manino lamatiaga, lea e naʻo le faleʻoloa muamua e mafai ona 'alofia e ala i le siakiina ma le faʻaeteete o pepa uma a le tagata atiaʻe.

O fea e amata ai ona siaki se fale mautotogi i se fale fou?

Muamua lava, e manaʻomia le uaʻi atu i le atiina ae ma taliaina i le 2004 Feterale Tulafono Nu 214, o loʻo tagofia ai le gaioiga o le tufatufaina o le fausiaina o mea eseese tau fale (e aofia ai fale mautotogi).

Na ia maua le malosi faʻatulafono ia Aperila 2005th ma sa faʻamoemoe e faʻatonutonu le va i le va o le fausiaina ma le tagata faʻatau-tagata faʻatau. I se faʻaopopoga, na mafai ai ona faʻaititia tulaga lamatia o tagata oe na filifili e avea ma fale mautotogi.

O ia lava №214 faʻatulafonoina naʻo na sootaga e fesoʻotaʻi saʻo ma le lisiti e le fausiaina o mea tau tupe mai tagata tutusa o loʻo auai. E faapena foi ona latou teu faafaigaluega saʻo i le fausaga o so o se meatotino.

Federal Law Nu 214 - o ona foliga vaaia

Sei o tatou mafaufau i foliga vaaia o gaioiga o lenei tulafono faʻatonutonu gaioiga i luga o se fale mautotogi fausiaina. E tatau ona maitauina o le tulafono e faʻatatau i na mea faitino fausiaina na mauaina le faʻataga e amata galuega. ina ua maeʻa Aperila 1, 2005.

O le normative Act faʻamaonia le manaʻoga e faʻaiʻuina faʻapitoa maliega, lea na uma ona taʻua muamua. Seʻi vagana ua i ai se maliega aloaia i luga o le tutusa o le auai, o le tagata faʻatau-o loʻo teu tupe faʻafaigaluegaina aia tatau e puipuia ai ana meatotino o loʻo fausiaina mai setete.

Lenei o loʻo taoto ai le muamua afu, lea e mafai ona 'alofia e ala i le siakiina o se fale mautotogi i se fale fou ma se faʻavasega muamua lamatiaga. Afai e musu le tagata e faia le faaiuga e faʻaiʻuina se maliega talafeagai pe fuafua e saini se isi lava maliega, ia mai ia te ia sili atu le nofo, aua atonu e le uma le fausiaina.

E tusa ai ma le tulafono feterale lava lea e tasi, e iai le aiā a tagata taʻitasi e siaki ai pepa nei ma le tagata e faia atinaʻe.

  • pepa palota (o auiliiliga uma ia mea e tatau ona faʻatusatusa i latou ia o loʻo tuʻuina atu i luga o le maliega faʻatupeina o maliega);
  • tusi faʻamaonia o le lesitalaina o setete ma lafoga lesitalaina o le kamupani o loʻo aafia saʻo i le faʻagasologa o le fausiaina o se fale;
  • lipoti tau tupe ma pisinisi tuuina atu i le pepa faatumu faamaonia i le tulafono tulaga;
  • uma puipuiga tupe maua avanoa mo le tolu tausaga talu ai (paleni paleni, teugatupe ma le faʻatulagaina tufatufaina o polofiti ma tupe leiloa);
  • o le iʻuga o le suʻetusi mo le tausaga mulimuli na faʻatino ai e le kamupani kamuta ana pisinisi.

4 laʻasaga taua e siaki ai se fale mautotogi i se fale fou

Ina ia faʻaititia ni mea faʻafitauli, e tatau ona e suʻesuʻeina uma nei pepa, faʻapea foi ma gaioiga ia e siaki ai se fale mautotogi i se fale fou.

  1. Faʻamasani i le tala faʻasolopito o le kamupani kamupanī. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le iloiloina o lona poto masani, le aofai o le maeʻa maeʻaina o poloketi, faʻapea foi ma le fia o isi mea o loʻo fausiaina.
  2. E sili atu le vave faʻavasega i le taimi o le gaioiga o le fausiaina o se fale mautotogi lava ia. E le aoga le faʻatupeina o le fausiaina peʻa fai o loʻo i ai i le taimi o le eliina, aua i lenei tulaga o le a maualuga aʻafiaga pe a mafai.
  3. Aua neʻi galo ma e uiga i le siakiina o pepa o le tagata e tuʻu saʻo atu i se maliega faʻasoa ma le ono ono ana se fale mautotogi i se fale o loʻo fausiaina. Afai o le pati lona lua i le maliliega e le o se sui o le atinaʻeina ia lava, ae o se faʻatagaina faʻapotopotoga, ia ona e manaʻomia e faʻaopopo siakiina ana pepa. E le faʻapea e manaʻomia se faʻalapotopotoga, komisi poʻo se maliega mautinoa. O pepa na tuʻuina atu e tatau ona faʻailoa mai auiliiliga o le fausiaina ma lona sui aloaiafaʻapea foʻi ma le mea moni o le tagata faʻatagaina ei ai le aia tatau e auai ai i le faʻaiuga o faʻasoa maliega.
  4. Siaki pepa e manaʻomia mo le atinaʻe ma manaʻomia mai ia te ia e le tulafono. O pepa fausiaina uma e tatau ona tuʻuina mai e aunoa ma le tuai. I le taimi e tasi, e tatau ona latou aofia ai aso nei ma faʻamaumauga moni o le fausiaina kamupani.

Faʻatasi ai ma isi mea, ae le i faʻauʻuina se konekalate ma se tagata e fausiaina, e manaʻomia le siakiina pe ua maeʻa ana mea uma manaʻoga o le Federal Tulafono Nu 214, pe, pe ia te ia uma pemita talafeagai ma pepa resitalaina mo le fanua fanua o loʻo fausiaina ai le fale mautotogi.

Ina ia siakiina se fale mautotogi i se fale fou, ia mautinoa ia vaʻai i totonu tautinoga poloketi... E tatau ona iai i taimi uma faʻamatalaga e sili ona talafeagai, e le gata ile kamupani fauga ia lava ae faʻapea foi ma le poloketi ole fale ua fausia.

O faʻamatalaga e faʻafefea ona faʻatau ai se fale mautotogi i se fale fou o loʻo faʻamatalaina i la tatou tusitusiga eseʻese.


O le mea lea, i le tulaga o le faʻatauina o se fale mautotogi "ma lima" ma pe a vaʻai mo fanua faʻatau i le maketi autu, e tatau ona e totogia faʻapitoa i le siakiina o pepa uma na saunia.

A tutoʻatasi saili mo se nofo malologa o loʻo umiaina e se tagata tumaʻoti (luga o le maketi lona lua), oe manaʻomia le siaki mo aitalafu aoga, faʻapea foi ma le toesea o tagata resitaraina. E le gata i lea, e tatau ona e mauaina pemita mai taʻitoʻalua, sui o tamaiti laiti, faʻapea foi ma le teena o paʻaga totino mai se faʻamuamua faʻatau.

Afai na faia se faʻaiuga e faʻatau fanua ma fanua i se fale fou i lalo o le tufatufaina faʻatasi maliliega, faʻapitoa mafaufauina e totogia i le atiaʻe puipuiga. E tatau ona e mautinoa siakiina poto masani, ma Avanoa o mea uma faʻatagaina... I lenei tulaga, o se maliliega e tatau ona faʻaumaina a le o le kamupani fausiaina lava ia, pe ma se tagata ua faʻatagaina e ia. O le mea moni e faʻapea e faʻaliliu e le tagata e anaina aia tatau e faʻaiʻu ai faʻasoa maliega i le isi vaega e tatau ona taua i pepa tutusa na iloiloina muamua.

Filifiliga sili ona lauiloa mo le faʻatauina o se fale

3. TOP-7 auala e faʻatau ai se fale mautotogi 📑💸

O tagata uma e fuafua e avea ma pule o se fale fou e feagai ma le tele o mataupu e manaʻomia e foʻia. O nisi o latou ua uma ona iloiloina muamua i le sauniuniga tulaga. E le gata i lea, o le tele o fesili faʻanatinati ua amata ona aliaʻe: o fea e maua ai le tupe e faʻatau ai se fale mautotogi, pe o le a le auala sili e faʻatautaia ai se feutanaiga? E sili atu le totogiina o mea uma i le taimi e tasi, faʻaalu uma au tupe teu pe o loʻo nonoina mai uo, maua se nonogatupe poʻo le mokesi, tuʻuina atu o se vaega faalemasina ma overpaying se aofaʻi tutusa ma le faletupe tului?

Mafaufau auala sili ona lauiloa e faʻatau ai sau oe fale mautotogii le faʻavasegaina i latou e tusa ma le faʻafefea ona totogiina ma o le a le mafuaʻaga o faʻatupeina.

Metotia 1.Faʻatau tuʻusaʻo faʻatau

I lenei tulaga, matou te uiga o le sili banal ma faigofie auala e faʻatau ai lou oe lava fale. E manaʻomia e se tagata le faʻaputuputuina o se aofaʻi o tupe (oe mafai, mea moni, fesili mo le leiloa vaega mai uo po o aiga) ma totogi mo mea uma i tinoitupe i le taimi e tasi (ala i le tagata faʻatau fale poʻo le fesoʻotaʻi saʻo ma le faʻatau) I le ala, ua uma ona tatou tusi e uiga i auala e sefe saʻo ai tupe i se tasi oa tatou lomiga.

E ui lava i lona faigofie, o lenei metotia e sili atu popole... O le taimi sili ona lamatia o le gaioiga faaliliuina o tupe, ma o le aofaʻi e manino lava e lapoʻa. O lona iʻuga, latou te manaʻomia le tuʻuina atu i le nofoaga o fefaʻatauaiga (mo se faʻataʻitaʻiga, i le ofisa notary), ma faʻamatuʻu atu foʻi i lē e ana le fale mautotogi.

Ma le isi, e talafeagai matuaʻi iloilo totoʻa le mea e nonofo ai, faʻapea foʻi ma le siakiina o pepa uma mo le fale. E tatau ona i ai o ia i le tulaga lelei ma filemu "Mama faaletulafono".

E manaʻomia le totogia faapitoa metotia o le faʻaliliuina o tupe. Mea muamua lava, e tatau ona e malilie ile taimi ma le nofoaga. E sili le alu ia te ia i le taxi ina neʻi i ai se mea na tupu i le auala. Lona lua, e tatau ona e mautinoa o le saini o le faʻatauga faʻatauga o le a faia i le taimi lava e maeʻa ai le tagata faʻatau maua tupe. O le mafuaʻaga lena e sili ai le faʻatautaia o faʻamatalaga tau tupe faʻatasi ma le notary.

Ae a, e ui lava i nei nuances, o le faigofie ma le manino o tinoitupe pe a faʻatau se fale lona lua fuafuaina le lauiloa o lenei auala. E oʻo atu i le 90% Nofoaga i luga o le maketi o fale mautotogi na umiaina e tagata taʻitasi o loʻo faʻatinoina faʻatasi ma le fesoasoani o tupe pepa.

O le mea sili ona taua e manatua o le aia tatau a meatotino ua faʻaliliu atu i le tasi na filifili e faʻatau se fale. E masani ona auala mai 10 aso talu ona tuʻuina atu pepa, o lona uiga, i le taimi o le lesitalaina o se feutanaiga i le va o tagata taʻitoʻatasi.

Faavae i lenei, o le fesili tulaʻi mai: O afea le taimi sili e lafo ai tupe? Ma iinei 2 filifiliga e mafai:

  1. Tuʻuina atu le aofaʻi atoa ae leʻi amataina le faiga o pepa i le talosagaina o se lisiti. E tatau ona atagia mai ai le mea moni o le tagata faʻatau na mauaina tupe, lea o le a amanaʻia i le gaioiga o le faʻatau atu o lona fale mautotogi ia te ia.
  2. Faʻaliliu tupe pe a maeʻa le faʻamaumauga o mea totino.

Ioe, ole auala lona lua e le faʻatuatuaina pei o le muamua. E le taliaina mo se faʻatau faʻatau faamaoni e mafai ona paʻuʻu i tagata taufaavalea ma leiloa se fale e aunoa ma le mauaina o se pene.

E le gata i lea, e le talafeagai mo se tagata e manaʻomia moni lenei faʻapitoa potu malolo. Le faʻatau atu, e leʻi mauaina le tupe, e mafai ona faʻaleaogaina le feuiaiga faʻatino i soo se taimi, faʻapeae ala i le suʻeina o se isi tagata faʻatau e ofa e foaʻi tele atu i le taimi nei.

E tele auala e faʻaitiitia ai tulaga lamatia:

  • faʻatinoina o se lisiti faʻamaonia (na uma ona taʻua muamua);
  • filifilia o se nofoaga tumutumu mo le faʻaliliuina o tupe (e sili le i ai o mea puʻeata iina);
  • saili mo faʻapitoa molimau o latou, pe a tupu se mea, o le a mafai ona faʻamaonia na manuia le fefaʻatauaiga;
  • lisi o se pusa teu sefe, lea e mafai ai ona e tuʻuina atoa le aofaʻi ma tuʻuina i ai le ki pe a maeʻa ona mauaina aia tatau;
  • o le faʻaaogaina o se tautua notary faʻapitoa, e mafai ona ia aveina atoa le aofaʻi mo se pasene laʻititi ma tuʻuina atu i le tagata faʻatau pe a maeʻa uma pepa.

I lenei auala, faʻatau se fale mautotogi mo tinoitupe - o le metotia e sili manino ma faigofie, e ui lava i le taimi e tasi e faʻailoaina e ono ono lamatia. E mafai ona faʻaititia latou pe a mulimuli i le fautuaga na avatu i luga.

Metotia 2. Faʻatauina o se fale mautotogi ma se mokesi

Lenei metotia ua faasolosolo malie ona mauaina le lauiloa ma e masani ona faʻaaogaina e na tagata oe filifili e faʻatau se muamua fale, o lona uiga, o se tasi o loʻo umiaina pea e le fausiaina.

Ole auala lona lua e maua ai au mea totino ole faʻatau o se fale mautotogi ile mokesi

O se mokesi e sili ona lelei mo i latou e mananaʻo e avea ma ana meatotino, ae le maua uma le aofaʻiga talafeagai e faʻatau ai se fale mautotogi fou. Moni, o le tuutuuga mo le auai i se mokesi o totogi maualuga ma mautu.

Afai la, a le lava se tupe a se tagata, na ia apalai mo se mokesi... Na faia faʻapitoa mo i latou o loʻo nonofo iinei ma le taimi nei, o lona uiga, mo tagata e mananaʻo e faʻaauupegaina a latou fale mautotogi i lenei tausaga, ae leʻo le sefulu tausaga.

E tatau ona maitauina o le tele o le mokesi fua faatatau e eseese i itulagi eseese o Lusia. E va i le va 10.5% vs. 14%... I le taimi lava e tasi, e masani ona manaʻomia e le faletupe se tagata e faia se faʻatulagaina amata (lalo totogi), lea e fesuiaʻi i totonu 10-40 pasene

O le tului fua faʻamoemoe, muamua lava, i luga o le faletupe lava ia. O ia lea o le a aʻafia le aofaʻi ova o totogi ma suia le faʻatatau le totogi faalemasina, lea ua faʻailoa mai "alauni" ua uma ona faʻatupeina ma le loto i ai.

Faʻavae i luga o lenei, o le mokesi e aoga ia i latou oe manaʻo e faʻatau se fale mautotogi, ae le maua uma tupe. I leisi itu, o le masina totogi faʻateleina tele, lea e mautinoa e le malie. Na matou tusia e faʻafefea ona filifili le sili ona aoga mokesi nonogatupe i le muamua tusitusiga.

Ina ia malamalama i le tulaga o polokalame mokesi, ua lava lea e auiliili ai le aofaʻi o aitalafu o lenei ituaiga ua lesitalaina ma le Federal Rehiteri Auaunaga (Rosreestr) mo le ono masina o le 2015. O lona iʻuga, i lenei vaitaimi, tusa o le 533,000 mokesi... O lona uiga tusa o le aofaʻi tutusa o aiga na filifili e faʻatau se fale mautotogi mo latou lava e aunoa ma le mauaina o le aofaʻi atoa i le lima.

Ou te fia faʻamamafaina o le lesitalaina o mokesi e tatau ona matua faʻaalia. Ae e te leʻi filifili e faʻatau se fale mautotogi i luga o aitalafu, lea e tatau ona totogi masani i totonu 15-30 tausaga (ma o aofaʻi o le a sili atu tele), e tatau ona e mafaufau muamua ma le faʻaeteete. Ma e eseese manatu o tagata i lenei mataupu.

O se vaega tele o le sosaiete taʻutino mai ma le mautinoa, a mokesi O le "pologa tupe"lea e le taliaina i le seneturi lona 21... E tusa ai ma ia tagata, e manaʻomia ona e sailia ni auala e totogi ai loa le fale mautotogi, aunoa ma le saili atu i le fesoasoani a faletupe, pe saili mo isi auala e faaleleia ai tulaga o le olaga.

O lenei manatu le lelei e faʻavae i luga mafuaaga moni... Ioe, tatou taʻitasi uma soʻona faʻatauaina o tatou malosiʻaga teisi. Toetoe a tagata uma e talitonu e mafaia ona toe totogi se aitalafu muamua nai lo le faʻatulagaina pe a fai e sefe sina taimi, faʻafiti oe lava ia masani masani: savali, 'ai leaga ma sefe o lavalava. Peitai, i le faʻataʻitaʻiga, o lenei e toetoe lava a le talafeagai, aua o le toʻatele fiu i le na o ni nai masina.

I le pulega o le aofai o le tamaoaiga, pe a tatau ona e galue i le ao ma le po, e le o toe mamao ae o se tetee i le lalolagi o siomia oe atiina ae, lelava faaputuputuina. O le tagata e faʻaletonu lona mafaufau i le lotomafatia, misa ma tauaiga, ma ono leiloa foi lana galuega, lea na ia muaʻi faʻamoemoe e totogi ai le nonogatupe. O auiliiliga pe faʻafefea ona e alu ese mai le faʻanoanoa ma aua le toe paʻu i ai i totonu o loʻo faʻamatalaina foi i la tatou tusitusiga eseʻese.

O le mafuaaga lena i soʻo se tulaga ua lava le mulimuli naʻo le tasi le mokesi tulafono - filifili le totogi moʻio le a le afaina ai le tulaga masani o le olaga... O le totogiina o le tului e tatau ona avea ma galuega i tua atu, ae le o se aso ma faʻafitauli faigata. E sili le lafoa vave ole mafaufau o se mokesi pe a fai e le tetele tele le tupemaua. Ioe, i se tulaga faʻapena, oe e tatau ona foaʻi toetoe lava o mea uma ma taofia oe lava mai le fiafia i aso uma.

I le isi itu 30 tausaga pe a uma ona totogi le nonogatupe, o le a pasi se vaitaimi tuga o le olaga. Ma o le a tulaʻi mai le fesili: sa aoga?

Ina ia aloese mai faʻafitauli, e sili atu le faʻatapulaʻa o le aofaʻi fuafuaina totogiina i 30% maualuga 40% o le aofaʻi o tupemaua a le aiga. I le ala, e mafai ona fuafuaina i totonu o le faletupe. I lenei tulaga, e aoga le mafaufau na o na mafuaʻaga o polofiti o le a avanoa i le 10-15-20-30 tausaga.

I le tulaga pe a, pe a toʻesea le totogiina o mokesi mai le tupe mama a le aiga, o se aofaʻiga totoe e aofia ai uma aoga aoga ma le masani ai auala o le olaga ma itiiti tapulaʻa, oe mafai saogalemu filifili i se mokesi.

O se pasene tele, ioe, e mafai ona tosoina, ae o le a sili atu ona faigata le faia o lenei, aemaise i totonu mafaufau fuafuaga Tusa lava foi ma numera, e faigata ona avatu saʻo fautuaga. Ae o le a latou fesoasoani e fuafua le avanoa avanoa.

Metotia 3. Faʻatauga o fale i aufaʻatasi

Mo le tele o tagata, o lenei lava auala o le faʻatauina o se fale mautotogi. Afai e le o i le lima le atoaga aofaʻi, ae i se taimi lata mai ono aliaʻe mai, ona sili atu lea ona uaʻi i ai auauai... O lenei auala o se filifiliga tutotonu, lea e tau va mokesi (o lona uiga, o se nonogatupe tumau mo se taimi umi) ma totogi tasi taimi fale fou.

O le ute o lenei filifiliga o loʻo taʻua i lalo: e filifili le tagata e faʻatau se fale mautotogi ma totogi le vaega muamua, lea e masani ona tutusa ma 50%, peitaʻi, e mafai ona ese faʻamoemoe i le tulaga. Faʻaopopo ile masina mo se vaitaimi puʻupuʻu (mai le 3 masina ua tuanaʻi 2tausaga) na te avatua le toega o tupe i vaega tutusa, ia na feutanaʻi muamua ma mafai ona alu i tau 'eseʻese.

O lona iʻuga, e te le tau faʻatali mo le 30 tausaga e avea ai ma tagata e anaina lou fale mautotogi. E ui lava i lenei, peleni faʻavaefilifiliga e leai se aoga mo tagata uma... O le mea moni o ia, Mea muamua lava, faʻailoa mai ai se taua tele totogi, ma, Lona lua, talafeagai mo naʻo i latou e maua se totogi tumau tumau, pe o loʻo fuafuaina se tele tupe maua i le lumanaʻi lumanaʻi ona, faʻapeafaʻatauina atu o se fale tuai.

O le tele o taimi, o i latou na muaʻi fuafuaina e faʻatau le nofo ai i se fale o loʻo fausiaina, liliu ane i vaega, ae ina ua toeititi maeʻa le fausiaina, na siisii ​​lava le tau. E i ai le tele vaega o le aofaʻi i luga o lima, ae o le leiloa tupe o le ai ai i le masina a sau.

I le taimi lava e tasi, nisi kamupani fausia tutoʻatasi ofoina latou tagata faʻatau totogi faavaitaimi, leai se tului ma vaeluaina le mea na totoe i 3-6 masina. O nisi kamupani mafai ona fesili mo le mea moni e le tuuina atu e se tagata le aofaʻi atoa aofaʻi i le taimi e tasi, o se faʻaopoopoga ova o totogi e uiga 11%.

Metotia 4. Faʻatau se fale mautotogi ma matua laumua

Mo le tele o aiga, o lenei ituaiga o fesoasoani a le setete o se moni faʻaola mai le fale faʻafitauli. Faatasi ai ma le fesoasoani a tina tina, o le aiga na fanau ai 1st, 2nd poʻo le lona tolu tamaititi , mafai ona faʻatau se fale fou nofo ai i le leai o nisi faʻavae o faʻatupeina mo sea taugata faʻatau. Na matou talanoa auʻiliʻili e uiga i tina faʻatupe mo le faʻaleleia o tulaga o fale i se tasi oa matou tusitusiga.

O lenei avanoa matagofie e mafai ona faʻaaogaina e aiga talavou uma, o lona uiga, o tagata ua maeʻa faʻaipoipo faʻaipoipo e le sili atu i lo 3-x tausaga, pe a fai e le matua se tasi o toʻalua 30 tausaga. O le mea sili ona mataʻina o le tulaga o le fanau mai o tamaiti, o le tapulaʻa fesoʻotaʻi ma le umi o le faʻaipoipoga e otometi lava ona aveʻesea.

O le manaia manatu o le mea moni o le tele o tina failele o loʻo faʻateleina faʻateleina talu ai i faʻasino igoa. I LE 2020 tausagamo se faʻataʻitaʻiga, ua uma ona tupu ia 616 617 rubles... E tatau ona maitauina o se tusi pasi mo le mauaina o fesoasoani tau tupe e mafai ona maua uma i le taimi lava ina ua fanau mai ma ina ua tuanaʻi se taimi maoti.

O le autu taua o le faʻaaogaina o tupe faʻaalu e faʻatau ai se fale mautotogi e pei ona taua i lalo: tupe e sau i talavou talavou matua 2 masina mulimuli ane mai le taimi na faʻamauina aloaia ai le faʻatauga ma le faʻatauga. I le taimi lava e tasi, totogi e matua le eseʻesega i le va o le tele o tina failele ma le tau o le nofo ai i tupe i latou lava.

Faʻatasi ai ma isi mea, oe manaʻomia le asiasi i le lotoifale paranesi o le Penisione Tupe ae le i faʻauuina le feuiaʻiga. O le tupe maua mai le setete mafai ona alu mo le totogi muamua o mokesi (faʻalagolago i le itulagi, o le aofaʻi atoa mafai ona lava e faʻatau ai se tamai fale), ma e oʻo lava e toe totogi ai se nonogatupe i le fale.

Metotia 5. Faʻatauina se fale mautotogi mai se tagata fausiaina (i se fale mautotogi poʻo lalo o le fausiaina)

E pei ona taʻua muamua, o le faʻatau saʻo mai o se fale mautotogi mai se kamupani fauina o loʻo galulue pea e ono sili atu le lamatiaga. E ui lava i lea, afai e te mulimulitaʻi i le tele o fautuaga, e mafai ona avea oe ma e ana le atoa fale fou i luga o tuutuuga lelei.

Ina ia faʻaititia ni mea e te ono aʻafia ai pe a faʻatau se fale mautotogi mai se tagata e atiaʻe, e tatau ona e amanaʻia ni tulafono faigofie ma faia ni faʻatonuga taua.

  • auʻiliʻili tau mo tutusa ofo mai le tele o kamupani fausiaina (taugofie tele tau tatau ona mautinoa mataala, aua o le faʻaaloalo lava ia kamupani o le a le faʻatauina atu nofoaga malolo i fua le malie);
  • tuu ou lima i luga o uma faʻamatalaga e uiga i le atinaʻe, aofia ai faʻamatalaga e uiga i lona poto masani ma muamua galuega faʻamanuiaina;
  • siaki ma le faʻaeteete le atoʻatoa o pepa a le kamupani: mai pepa faʻamaonia i konekalate mo se fasi fanua faʻaoga mo le fausiaina, faʻapea foʻi ma le faʻatagaina e faletupe o fale fou;
  • mafaufau vaega uma o le tutusa auai maliega (o le tele o taimi e mafai ona faia lenei mea i le fale i se siʻosiʻomaga toʻafilemu, pe a maeʻa ona faitau ma le faʻaeteete mea uma, ae sili atu le faʻafesoʻotaʻi o se loia poto masani o le a sefeina le taimi ma ave lenei galuega ma le tiutetauave atoa);
  • iloilo le tulaga o le fausiaina (e taua le maitauina e tusa lava pe o le fausiaina e toeititi 80% maeʻa, e ono faʻaiʻu lava i le faʻisa).

I se faʻaopopoga, e aoga le uaʻi atu faʻapitoa i faʻamaonia faʻapitoa ma gaioiga na tuʻuina atu i fale fausiaina ae le i amataina a latou galuega. I lenei tulaga, e aoga le vaʻai atu e le gata i le fausiaina o pemita, ae faʻapea foi, faʻapea, faʻatagaina e faʻafesoʻotaʻi le lumanaʻi fale mautotogi fale i fesoʻotaʻiga (vai, vevela, moli).

E le gata i lea, e mafai ona e taumafai e iloilo le ono toe maua mai o tupe faʻafaigaluega pe a fai e te fuafua e toe faʻatau atu le fale i le lumanaʻi ma maua ai tupe i luga. Ua lava le saini o se maliega i le tutusa auai, pe a maeʻa le fausiaina, tuuina uma aia tatau ia te oe lava ma faia lipea. Ona mafai lea ona e faʻatau atu le fale mautotogi, ae e tatau ona totogi le lafoga o 13%.

E pau lea o le mea e tatau ona faia pe a fai o le tagata na mauaina le laʻititi ifo i le 5 tausaga ua mavae (seia oʻo i le 2016 o lenei vaitaimi na laʻititi ifo ma tutusa i le 36 masina).

Metotia 6. Mauaina o le malologa avanoa mai konokarate (i se fale fou)

I le tele o tulaga, o se kamupani fausiaina e leai se paketi e mafai ona aofia ai tau uma e tulaʻi mai i le faʻagasologa o le fausiaina o se fale. Ole mafuaaga lena e liliu ai le tagata e atiaʻe konokarate, o lona uiga, i se faʻalapotopotoga faaletulafono (o se kamupani tele poʻo se tagata lava ia fai pisinisi), lea o le a faʻatinoina se vaega o le galuega poʻo le sapalaiina o mea fau fale. Ona o le le lava o tupe talafeagai e totogi ai oloa poʻo tautua na saunia e le konokarate, na tuʻuina atu ia te ia e le tagata e faia atinaʻe se vaega o potu mautotogi i totonu o le fale.


O le auala sili ona faigofie e malamalama ai i lenei fegalegaleaiga o faataitaiga. Seʻi tatou fai atu le kamupani "Stroydom" o loʻo auai i le fausiaina o se nofoaga e nonofo ai. O le konekalate i lenei mataupu sa IE Chernyakhov, lea na maua ai e le tagata fausia ni piliki i le aofaʻi o 10 miliona rubles.

O lona iʻuga, o le Stroydom o le a faʻamatuʻu atu i le tagata faipisinisi o se totogi 3 fale mautotogi ua maeʻa iloiloina i le 2,5 miliona.

E le gata i lea, o le konokarate e 2 auala e maua ai lana polofiti i tinoitupe:

Mea muamua lava, oe mafai ona faʻatau atu ia latou i le tau aoga, e faʻaigoaina o le 3.5 miliona, ae i lenei tulaga e tatau ona e faʻatali mo se taimi umi.

Lona lua, oe mafai ona faʻaititia le tau, mo se faʻataʻitaʻiga, i le 3 miliona ma vave maua ai se polofiti, o loʻo tumau pea ma se tupe maua lelei.


I se tulaga faʻapena, o se tagata masani mafai ona sefe tupe. oo atu i le 20 pasene mai le maketi tau o se fale mautotogi i se fou fale. I le taimi lava e tasi, o le a uma ona i totonu o ana meatotino, o lona uiga o le lamatiaga e sili atu itiiti nai lo lena e tulaʻi mai tuusaʻo fegalegaleai ma le fausiaina.

Faʻatasi ai ma isi mea, o loʻo iai se faʻapitoa faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le mea moni e masani ona faʻamoemoe le au fai konekarate e faʻatau uma fale mo lava taimi puʻupuʻu, a o mauaina le tinoitupe.

O lenei filifiliga e aofia ai le faʻaiuga o se maliega faʻapitoa e faʻamatalaina "Tofiaina o le aia tatau e talosagaina ai meatotino"... O le pito i lalo o le taimi o le fausiaina, pe a fai e le i ai le fale faʻaletino, o loʻo umiaina e le tagata lava ia ia ia. E le gata i lea, i le maeʻa ai o le galuega, o le fanua faʻatau fale e avea ma meatotino a le konokarate, o ia lea ua uma ona faʻamalosia e fesiitai atu i le tagata faʻatau e tusa ai ma le maliega maeʻa.

Tuʻu i lalo le maliega ile tofiga o le aia tatau e tapa ai le fale mautotogi (faʻataʻitaʻiga) (.docx, 16 Kb)

I le taimi lava e tasi, o aia tatau uma i fanua faʻatau fale, pei o le tulaga o se feutanaiga tuusaʻo ma le tagata e faia atinaʻe, ua faaliliuina atu i le tagata naʻo ina ua maeʻa galuega fausiaina... E ui lava i lenei, afai e te filifilia se kamupani faʻatuatuaina e, e tusa ai ma maliega moni, na tuʻuina atu i le kamupani fausiaina oloa poʻo auaunaga i le taimi o le gaioiga o le fausiaina o se fale, ma faʻaiʻuina foi ma ia le konekarate saʻo mo le tofiaina o aia tatau e faʻapea ai nofo avanoa (pe a saʻo, fanua faʻatau fale), ona mafai lea ona e e leai se leaga sefe le tupe.

Metotia 7. Faʻatauina o se fale mai le ana

O lenei filifiliga e sili ona lauiloa luga o le maketi tulaga lua fale... Ua taʻua e tagata lenei auala "Aunoa ma tagata faufautua", uma mea, leai se tagata faʻatau poʻo le tagata faʻatau faʻafesoʻotaʻi realtors, ae tutoatasi talanoaina uma nuances o le fefaʻatauaiga ma faaiu konekalate o le faʻatau atu.

Lalotoso le feagaiga faʻatau fale (faʻataʻitaʻiga) (.doc, 36 Kb)

I lenei tulaga, oe mafai ona matua sefe tupe e ala i le fefaʻatalanoaʻi ma se tagata, ae e mafai lava ona sese le fuafuaina ma uiga o le fale mautotogi. O le mafuaaga lena e taua ai le siakiina o mea uma i le tele o taimi, ona tutoʻatasi faʻaiʻuina lea o se maliega ma fesiitaʻi uma pepa i le resitaraina fausaga malo.

Faʻatauina se fale mautotogi - laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻatau i le 2020

4. Faʻafefea ona faʻatau saʻo se fale mautotogi 📃 - 7 laʻasaga masani i se pisinisi lelei

E pei ona taʻua muamua, ina ia mafai ona faʻatau se mea e nonofo ai, e tatau ona e faʻalatalata i lenei mataupu. O faʻaiuga sili ona lelei e mafai ona maua pe a fai e te alu e tusa ai ma se fuafuaga, ma toʻaeʻe lemu ese faʻasoesa.

O le au faʻataʻitaʻiga pepelo o le a taumafai e puipuia le tagata faʻatau mai le faia o se faʻasologa o fuafuaga fuafuaina, faʻapea, pe a suʻesuʻeina le fale mautotogi, le mautonu ma le le maua le avanoa e siaki ai le faʻagaioiga o le TV poʻo le faletaele. O le mafuaaga lena, ina ia faʻaititia mea lamatia, ua lava le mulimuli i sea fuafuaga.

Sitepu # 1. Fuafuaina o le fua ma isi uiga o le fale mautotogi

Ile taimi nei, e tatau ona e filifili pe toʻafia le avanoa e nonofo ai, faʻapea foʻi ma le mea e tu ai, o a mea tetele e tatau ona latalata iai. I lenei tulaga, e tatau ona e filifilia muamua poʻo le fea maketi e sili ona taliaina - tulaga lua, e mafai ai ona e faʻatauina se fale mautotogi ma meaafale ma toe faʻaleleia. pe tulaga muamua, pe a iai se avanoa e avea ai ma muamua pule ma faʻatulaga mea uma i lau oe lava faitalia.

Faʻaaliga! O le malamalama manino i manaʻoga manaʻomia e le gata faʻafaigofieina le gaioiga o le filifilia o se meatotino, ae faʻapea foi ona puipuia mai le le faʻatau atu tagata faʻatau atu.

Afai e iloa manino e se tagata le mea na te manaʻomia, faʻapea, o se fale mautotogi ma le lautele o le 50 sq. m. latalata i se fetaulaʻiga o auala, e leai se tagata faʻatau atu e mafai ona faʻatau atu ia te ia se tamaʻi mea, tusa lava "manaia ma faʻalelei mai le faʻamalama" fale i le taulaga.

E tatau ona malamalama o le autu le lelei tulaga lua maketi o fale e masani ona tu ai i fale tuai ua pala... Tusa lava pe o le a le lelei latou te lipea ai, i le iuga e tatau ona latou faia laumua lipea I se faʻaopopoga, o le tele o taimi o tagata e anaana e faʻataʻitaʻi ona faʻatau atu meatotino ma aitalafu poʻo le leaga faʻasolopito tulafono.

Peraimeri tutusa lava faleMuamua, e naʻo pa e leai ni puipui. I lenei tulaga, oe tatau ona faia le toe faaleleia oe lava ma faʻatau mea uma e te manaʻomia. I se faʻaopopoga, o fale fou e masani ona tu mamao ese mai mea tetele, atonu e le faʻafiafiaina tagata uma.

Sitepu # 2. Faʻaleleia le aofaʻi e mafai ona faʻaalu i luga o se fale mautotogi i se taimi lata mai

E le o lilo peʻa o le manaʻo moni o tagata e manaʻo e faʻatau se mea e nonofo ai e faʻalagolago lava i le paketi latou te mafaia. O lesi foi mea, mo le tupe lava e tasi e mafai ona e faʻatau uma ai le tasi potu potu potu i le ogatotonu ma se mea tele atu i le pito i tua o le taulaga.

Lenei laasaga e sili ona faigofie e faatino, talu ai tagata uma lava malamalama i le tele o ia.

I luga o maketi faʻaonapo nei, e mafai ona e mauaina se aofaʻi tele o ofo ma se tau faʻapitoa, o lea e faigata ai ona filifili se mea. O le faʻapaupau o le mea lena e iai lava tele mea tauafaatosinaina le filifiliga.

Ile taimi nei, e te manaʻo lava e sefe tupe, aua e tele tupe e faʻaalu ai. Ole mafuaʻaga lea ole toʻatele o tagata e vaʻai muamua i tau taugofie, ma o nisi taimi e aulelei tele.

Masalosalo i lenei tulaga ua talafeagai, aua, e tusa ai ma tagata atamamai, nei ua i ai le tele numera o talosaga o le mea moni pato. O le a lea Ma o se faʻasalalauga lea e tuʻu ai ma le loto i ai e le tagata faʻatau se tau laʻititi e faʻatosina mai ai tagata. A telefoni atu se tasi ia te ia, fai mai a ia ua uma ona sii le fale i le tau ma e tatau ona totogi atili. Pe latou te ono fai mai foi e le mo le faʻatau atu pe ua uma ona mauaina se fou ona.

Tele o taimi, Realtors poʻo soʻo se mea faufautua o loʻo faia ni mea faapena, ia, ina ua maeʻa tala faʻanoanoa ua maeʻa faʻatau atu le meatotino, faʻalauiloa se talosaga fou.

Faʻatasi ai ma isi mea, i lenei laasaga e le manaʻomia le tu i le mea "i lau taga" i le taimi nei. Aua neʻi galo o taimi o faigata, faletupe faʻaauau pea ona atiaʻe fou aitalafu polokalama, e ui lava na amata ona latou tuʻuina atu tupe faʻapitoa.


Seʻi o tatou vaʻai i se faʻataʻitaʻiga laititi. Faapea e i ai se mautinoa Sergeio le ua 30 tausaga le matua. E faigaluega i se tulaga lelei ma mautu lona totogi o 40 afe rubles. I se tulaga faʻapena, e mafai e le faletupe ona avatu ia te ia se nonogatupe i le aofaʻi o mai le 1 i le 1.5 miliona rubles. Ona o lea Sergei mafai ona faʻamoemoe i luga o se lelei fale mautotogi.

E tatau ona maitauina o le aofaʻi o loʻo faʻamoemoe e tuʻuina atu e mafai ona fesuisuiai fuafua i le tele numera o mea: tausaga, matua, totogi aloaʻia, talaʻaga o talosaga muamua i le faletupe ma isi


O le fautuaga mulimuli i lenei sitepu e faapenei: e le tatau ona e fuafuaina e faʻaalu e pei o le "back to back".

E sili a pe a iai se tupe faaleoleo i taimi uma, aua e ono manaʻomia mo le lipeaina poʻo isi tupe le fuafuaina.

Sitepu # 3. Filifiliga o le sili sili ona lelei o faʻatupeina: avanoa tupe poʻo mokesi

I lenei laasaga, oe le a manatuaina mea uma na talanoaina muamua. Ua lava ia malamalama o le fesoasoani a se mokesi o le filifiliga o avanoa avanoa e matua faʻalauteleina. Peitai, e umi se taimi (i nisi tulaga, e oʻo lava lalo o le 30) totogi tului, ma o lenei o le a matua afaina ai le masani ai olaga, aua o le a aveʻeseina se taua vaega o le tupemaua.

Lea vaega o le sosaiete talitonu e sili atu le totogi i le tasi le totogiina i tinoitupe (o le auala lea e mafai ai ona faʻaleleia faʻamatalaga ma le muamua pule o le fale mautotogi ma galo), o lona uiga e tatau ona e sefeina le aofaʻi manaʻomia mo se taimi umi. Isi E le mafai ona faʻatali (o le fale e faʻalavelave tele) ma e tatau ona o i le faletupe mo se fesoasoani.

Sitepu # 4. Filifiliga o le auala sili e saili ai se fale talafeagai: na o oe lava e aunoa ma se pule poʻo le faʻaaogaina o le tautua a se tagata faufautua.

E taua le mafaufau iinei pe i ai se poto masani i le filifilia o fanua. O le mea moni o lenei gaioiga e fai lava si faigata (o lenei ua uma ona fai atu sili atu ma le tasi), o lea i nisi tulaga e sili atu le faʻatuatuaga atu i polofesa.

Sei o tatou taumafai e fuafua le autu vaega o filifiliga taʻitasi:

  1. Saili tutoʻatasi mo se faʻatau. I lenei tulaga, oe tatau ona faʻaaoga uma avanoa faʻamatalaga o faʻamatalaga: faʻasalalauga i nusipepa, televise, laupapa faʻasalalau, tala o uo ma, ioe, le Initaneti... E tatau ona e faʻaaluina le tele o taimi, valaʻau le tele o telefoni (o se tasi e le o iai i le fale, o se tasi ua ova le tau o le tau, o nisi fale ua maeʻa faʻatau atu, ma isi) e saili se talafeagai filifiliga. O lona iʻuga, e le gata o le taimi o le a maimau, ae faʻapena foi lagona faʻalemafaufau, faʻapea foi ma le soifua maloloina o le mafaufau. E tatau ona e malamalama o loʻo i ai le tele numera o le lava tagata faʻatau atu latou te tolopoina taimi uma fonotaga, nanaina se mea pe faʻaleaogaina se feutanaiga i le aso ae le i fuafuaina e tupu.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le pule. I lenei tulaga, ua matou talanoa e uiga i le faʻatuatuʻaina o le atoa gaioiga polofesa... O le tagata faʻatau fale o le a le gata faʻalogo ma tusi i lalo uma manaʻoga, ae o le a tutoʻatasi amata suʻesuʻe i lona nofoaga faʻamaumauga, asiasi uma talafeagai fale mautotogi ma tuua na o ni nai sili ona manaia ma talafeagai mo uma tulaga. E ui lava i lenei, o le a talafeagai tui lelei... E masani ona faʻataʻitaʻi atu e 3% o le aofaiga o fefaatauaiga, o lea e le mafai ai e tagata uma ona gafatia lenei filifiliga.
  3. Saili mo tagata faufautua. O ia tagata o se mea i le va o tagata e ona ma fale. E masani ona faʻailoaina i latou i le vaega mulimuli, peitaʻi a e taumafai e tuʻufaʻatasi i latou o se vavaeʻesega o tagata, e te maua ata lea: latou ave laititi pasene, aoina faʻafesoʻotaʻiga o ni meatotino e ana ma feutanaʻi ma o latou sui. E masani ona taʻua e tagata fou, e le lava le poto masani e faigaluega, fesili mo se pasene laʻititi mo la latou fesoasoani. Lauiloa i lalo faufautua masani ona latou faʻauigaina tagata o loʻo auai faʻaletino i galuega faʻatau fale. O a latou tautua e taugofie i taimi uma, peitaʻi, latou te gafa ma le galuega. aua le aveina... Afai e i ai ni faʻafitauli ma le tagata faʻatau atu, latou te le faʻalavelave i lenei mataupu. I le isi itu, tagata faʻatau fale faʻatasi ma le tagata faʻatau mai le amataga e oʻo i le iuga.

Sitepu # 5. Asiasiga o filifiliga e sili ona manaʻomia

I lenei laasaga, o le sili ona taua galuega o le a faia. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e tagata atamamai e aua le mafaufau i le filifiliga muamua e te fiafia i ai, ae ia toe iloilo nisi mea talafeagai ina ia i ai se mea e faʻatusatusa i ai.

O le mea sili ona taua i mataupu taʻitasi o le suʻe lea mo nisi papa i lalo o le sami... Masalo ua paʻu le paipa pe pisapisao le eria, ma o isi taimi ua le fiafia ai tuaoi.

Faʻaaliga! O le tau maualalo ono faʻaalia ai le i ai o ni togafiti palapala. I tulaga na ia foliga matua laʻititi, e taua le sailia o le mafuaʻaga, le faʻatuatuaina le upu o tala e uiga i le manaʻoga e siitia vave.

O le auala sili e iloilo ai le mea o loʻo tu ai le fale o le faia lea o sau malaga tutoʻatasi. E mafai ona e aveina femalagaaʻiga lautele ma tietie atu i le nofoaga lata ane. O le mea lea, o le a mafai ai ona faʻamasani i galuega faʻaleloto a le atunuʻu, vaʻai i tagata o loʻo latalata mai. I totonu o se soligatulafono poʻo mama galuega (faʻapea, le mamao mai le sone faʻatosina) e le o tagata uma e fia nonofo.

Aua neʻi galo e uiga i isi tagata o le aiga o le a nonofo foi i le fale mautotogi. o lesi foi mea, afai e iai sau fanau, e tatau ona e suʻea se aʻoga lata ane poʻo se aʻoga, ma iloilo foʻi le tulaga o latou tagata faigaluega ma faiaʻoga.

Faʻapitoa mataituina tatau ona totogi atu i isi foliga mai le taua taimi: lifi, sitepu, fanua, tuaoi fale, faleoloa tetele ma malae taʻalo O mea ia o le a e feagai ai i aso uma, o lea e le mafai ai ona e faʻatau se fale mautotogi i se eria e leai ni aoga uma o le malo, tusa lava pe o le a le taugata.

Faʻatasi ai ma isi mea, oe manaʻomia le uaʻi atu i na mea i totonu o le fale mautotogi lava ia (e masani ona le o faʻailoa mai i le faʻasalalauga, e ui lava e aʻafia ai le olaga i aso uma): i le maualuga o faʻalo, o le tele o le umukuka, o le tulaga o puipui, fola, paipa, mama i le faitotoʻa, o le faʻagaioiga o lifi, o le ituaiga o foloa ma isi

A maeʻa lena, e manaʻomia le taumafai e fuafua faʻafuainumera le tau o le toe faʻaleleia tatau mo taʻitasi fale mautotogi. Lenei fuainumera tatau ona faʻaopopo i le tau faʻasalalau e le faʻatau. Faatasi ai ma isi mea, manaʻomia e sauni se faʻasologa o fesili, lea e tatau ona fesiligia e aunoa ma le faʻaletonu i le ana le meatotino ina ia mafai ai ona malamalama lelei i le mataupu ma saili poʻo sili ona taua manatu.

  1. Na faʻafefea ona ia mauaina le fale mautotogi? Ua na o ia ea le anaina?
  2. E toafia tagata ua lesitalaina ile fale mautotogi? E i ai se tasi i totonu o latou e tautua i le ami poʻo o loʻo faʻalagolago i isi (mo se faʻataʻitaʻiga, tamaiti, tagata mamaʻi, poʻo seisi tagata)?
  3. Na totogi e le tagata faʻatau le pili pili ae leʻi faʻatau?

Ioe, e mafai e le tufuga ona faia nei mea uma, peitaʻi, tusa lava pe faʻafesoʻotaʻi se polofesa, e sili le siakiina o le fale e te fiafia iai naʻo oe.

Le isi, e mafai ona e talanoa ma le tagata faʻatau le tele o manatu taua: o ai o le a tauaveina le faʻagasologa o le totogiina o le lesitalaina tau (oe o le a manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi se notary), ma le umi o le a alu ai mo e ona e tuua le fale mautotogi ma piki uma a latou meatotino.

O nei fesili e masani ona tolopoina muamua. Ae ui i lea, i le faʻataʻitaʻiga, e taua i latou, o lea e fautuaina ai e tagata atamamai e faʻaali lava i latou i le konekalate.

Laasaga 6. Feutanaiga ma tagata e ona fale - o afea e te faʻatau ai?

E masani ona faʻasili fua e tagata faʻatau le tau, fuafua i mea nei: afai ua faʻamalieina se tagata i mea uma, o le a ia totogiina atili, ma afai e le faʻamalieina o ia i se mea, ona mafai lea ona taofia o ia "Pau", o lona uiga, o le toe foi i le muamua fuafuaina tau.

E ui lava i lenei, taugofie i le feololo... Ole fesili faifaipea mo se tau maulalo e mafai ona taitai atu ai i le le manuia: o le tagata faatau o le a musu e felagolagomai ma vave maua se isi tagata faatau.

Fautuaga aoga! Ae maise e le aoga le tuleia ma le fefaʻatauaʻi pe a fai na e fesoʻotaʻi puluvaga pe sooupu a le e ona potu mautotogi (atalii, uso, tuafafine, ma isi)... O ia tagata e ono le telefoni i le e ana le tele o taimi e talanoaina ai le ono faʻaititia o tau, e ui lava o latou e faʻatagaina foi ma le loto i ai e tuʻu i lalo le tau o fanua faʻatau atu i se isi faitotoʻa.

Faʻafefea la, e te iloa le tau maualalo ua sauni le tagata faʻatau? Ua lava le suʻesuʻe auʻiliʻili o tapulaʻa uma o le potu malolo, ona valaʻau lea i le ofisa faʻatau fale ma se talosaga e fai ma sui o le tagata faʻatau atu. O le a suʻesuʻe e polofesa faʻapitoa le faʻamatalaga saunia ma tuʻuina atu lo latou tau faʻatatau. E le gata i lea, ua lava e faʻatusatusa numera mai le tele o faʻalapotopotoga ma le mea e ona e le tagata lava ia. I le mea e tupu o se tagata e manino lava ona fesili mo sili atu nai lo tagata atamamai fai mai, oe mafai ona faʻaauau pea i le faʻatau.

Sitepu # 7. Faia o se feutanaiga e tusa ai ma tulafono uma

Lenei laasaga mafai ona vaevaeina i vaega nei:

  1. Iloiloina o pepa talafeagai uma. Tagata faʻatau e tatau ona siaki naʻo ia mauaina o pepa umatalafeagai mo le maeʻa maeʻa o le faʻatau mai ma le faʻatau atu fefaʻatauaiga. O le mea taua e tatau ona faʻalogo i ai o tusi faamaonia o le anaina (e tatau ona teuina e le ana i se tulaga talafeagai, ma o auiliiliga o loʻo faʻailoa mai i totonu e tatau ona tutusa ma faʻamatalaga tusifolau a lē e ona), faʻapea foʻi ma isi faʻamatalaga o isi vaega, ia na leva ona talanoaina muamua.
  2. Sainia o se maliega ma fesiitaʻi pepa i pulega resitala. A iai uma au pepa manaʻomia, e mafai ona e alu saʻo i le faaiuga o le konekalate... Afai e tusa o se muamua, ona tusia ai lea o se pepa faʻapitoa e faʻamaonia ai le moni o lona fesiitaiga. A maeʻa lena, ona lafo atu lea o pepa i le lesitalaina o setete faʻavae.
  3. Faʻatautaia o taualumaga mo le fesiitaʻi ma le taliaina o fanua faʻatau fale. E aofia ai le siakiina ma le siakiina o le fale, faʻapea foi ma le sainiina o se gaioiga faʻapitoa, e tusa ai ma le fale o le a mulimuli ane avea ma meatotino a le tagata faʻatau.

Sii mai le tusi pasi taliaina (faʻataʻitaʻiga) (.doc, 27 Kb)

Le faʻamaoniga e faʻapea o le fefaʻatauaʻiga o le a manuia ma e leai se tasi o itu e faia ni faʻatulafonoina gaioiga o tupe teu... O lona uiga o se agalelei totogi muamua mo le mataupu o le faʻatauga faʻatau, lea e pasi mai le tagata faʻatau i le tagata faʻatau e avea o se faʻamaonia o ona manatu mamafa. Mo lenei, maliega teu, o le aofaʻi o le totogiina o loʻo faʻatulagaina (i le faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o pe tusa o le 5%).

Tuʻu i lalo le maliega faʻatutu pe a faʻatau se fale mautotogi (faʻataʻitaʻiga) (.doc, 91 Kb)

I luga o se tusi! Afai e faʻafuaseʻi ona suia le mafaufau o le tagata faʻatau, o le a teu pea i le tagata faʻatau. Afai e filifili le e ona le fale mautotogi e faʻaleaoga le fefaʻatauaiga, ona tatau lea ona ia totogia se aofaʻi e tutusa ma le lua o tupe teu.

Ina ia foia uma fesili, nuances uma fautuaina faʻamaoti le tupe teu i le konekalate (aofia ai. metotia o nofoia i le va o itu).


I le ma lea, i le mulimuli ai i lenei faigofie faasologa, oe mafai ona faigofie faʻamaeʻaina se manuia feuiaʻiga ma avea ma e ona se fale mautotogi ma uma le manaʻomia tapulaʻa.

E le gata i lea, o le gaioiga o le sailia o se filifiliga talafeagai ma le aoina o pepa e mafai ona faʻatuina atu i le pule fale, pe mafai ona e faia mea uma oe lava, pe a fai e faigata tele ma taugata i le tulaga o taimi ma lagona faʻatupeina.

Faʻafefea ona amata le gaioiga o le faʻatauina o se fale mautotogi luga o se mokesi - o se auiliili taiala

5. Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi luga o se mokesi - o fea e amata ai: foliga ma nuances o le faʻatau + faʻasolosolo faʻatonuga instructions

Ma, pei ona fai mai sili atu ma le tasi muamua, faʻatauina se fale mautotogi mo tinoitupe ono le taugofie mo le tele. I lenei tulaga, e i ai 3 auala i fafo: Le faia se mea (tuʻu le faʻafitauli o fale e nonofo ai), sefe mo le tele o tausaga ma faʻatali mo le aso pelea o le avanoa mulimuli ane foliga mai e avea ma oe e ana lau oe meatotino, poʻo maua se mokesi.

I lenei tulaga, o le a mafai ona vave nofo i le fale filifilia, malie malie tuʻuina atu le tupe i le faletupe.

Faʻatauina se fale mautotogi ma se mokesi e ui ina faʻamalosia le aiga e toe iloilo o latou olaga, o le a maua ai le avanoa, e ui lava i le taugata pea o tau mo fale, e faʻavavevave faʻafitauli le fale, ma faifai malie totogi le aofai talafeagai.

Tatou taumafai e iloa: o le a le mea e tatau ona e iloa mo se mokesi e avea ma faʻaola o le aiga, ae le o lona faʻaleagaina? Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi i luga o aitalafu, lea e tatau ona totogi mo se taimi umi?

5.1. Fale i luga o se mokesi - faʻatau foliga

Afai e leai se tupe mo le puʻupuʻu faʻatau o fanua, oe tatau ona mafaufau willy-nilly tusa mokesi, aemaise pe a fai o le mataupu tau fale e matuitui. Muamua e tatau ona e fuaina mea uma "per" ma "tetee", faʻapea foʻi ma le iloiloina o faʻafitauli ono, tulaga lamatia ma faigata, ina ia maeʻa uma pepa, o le a le mafai e le aiga ona toe faʻafoʻi le aofaʻi na malilie muamua ma le faletupe i masina taʻitasi.

O le a le mokesi mo fale - tuutuuga ma aano

E tatau ona maitauina o le numera o fale mautotogi faʻatau i aitalafu o loʻo tuputupu aʻe i tausaga uma. Ole mafuaaga lena, masalo, e toeititi lava a leai ni tagata o totoe e le iloa o le a le mokesi... O ia foi e fai ma sui taimi umi fale nofo aitalafu, e totogi ai, faʻamoemoe i le tulaga ma tulaga tautupe, mafai lalo o le 30.

I le taimi e tasi, i lenei taimi atoa, o le a avanoa avanoa mo tagata faʻatau-nonoina mo ola, ae i le taimi lava e tasi o le a taʻutino e le faletupe. O le mafuaaga lena o le faletupe i soo se taimi, pe a faafuaseʻi ona i ai ni faafitauli ma se tagata, ei ai le aia tatau e ave ai le fale mautotogi ala i le faamasinoga, lea ua avea ma mataupu o se feeseeseaiga.

Tasi le itu e tatau ona vave faʻamalamalamaina e faʻaalia ai le aano o mokesi nonogatupe auiliiliili atu: i soʻo se feuiaiga faapisinisi latou i taimi uma auai 3 atoatoa pati. Le muamuaatinae pe sili atu lautele - ana mea totino. O le lona lua pati i se mokesi fefaʻatauaiga - faletupee maua ai le tupe a le tagata e faʻatau ai sona fale mautotogi. MA tulaga tolu auai i le faiga - o le tagata faʻatau lava ia, o ia na te faia se nonogatupe ma avea ma aitalafu, aua o ia e faʻamalosia e toe faʻafoʻi uma tupe ma se aia muamua na malilie iai.

O le va fealoaʻi o itu e lua o loʻo pulea uma e le maliliega na sainia i le va o latou ma tulafono faʻapitoa. O le lumana e ona le fale mautotogi tatau ona totoa faʻapitoa vaʻai i le tulafono, lea na taliaina i le 1998 ma ei ai se tutusa igoa. "I mokesi".

E tatau ona manatuaina o soʻo se teuga tupe e tatau ona siakiina se ono ono nonoina tupe ae leʻi talosaga mo se mokesi. Soʻo se faʻalapotopotoga e faʻaputuina tupe mo le faʻatauina mai o fale mautotogi e le fiafia i le faʻatupeina atoa o tagata.

O se tagata e manaʻo e maua se mokesi o le a manaʻomia le faʻamaonia o lo latou solvency, faʻapea foi ma le mauaina o lava masina maua e faʻatupeina le toe totogiina. I lenei tulaga, o le falefaigaluega e i ai foi le matafaioi. E tatau ona mautu ma le faʻavaitaimi (o nisi taimi latou te faia faʻatagaina i luga o le mulimuli faʻailo, faasino i se lelei aitalafu talaʻaga).

Nuances taua o le faʻatauina o se fale luga o se mokesi

O le autu manatu e tatau ona amanaʻia pe a talosaga mo se mokesi o lona umi... E tele taimi e mafai ai ona totogi aitalafu ile fale mai le 5 i le 50 tausaga le matua... E mafua ona o le mea moni o le aofaʻi o le faletupe tuʻuina atu i se tagata e faʻatau fale faʻatau e matua tele (faʻapitoa lava ona maua le le mautu fesuiaiga o fesuiaiga).

I se faʻaopopoga, o le umi o le tagata e totogi le faletupe, o le tele o le tului o le a faʻaputuputuina. Ole mafuaʻaga lena o mea tau tupe latou te le fiafia i tagata vave toe faʻafoʻi le tupe na latou ave.

O le aofai o aofaʻiga o totogi muamua, ioe, e matua tele lava, ae le mafai ona alu ese mai lenei. O a mea e tatau ona sauniuni i ai? O le lona lua mokesi tuʻufaʻatasi e fesoʻotaʻi tonu ma soona totogi... E masani ona aapa mai le 70 i le 100% pe sili atu foi. O lona iʻuga, e tatau ona e totogia a itiiti mai i le 1.5 taimi sili atu, pe o le 2 poʻo le 3.

O lesi foi mea. Mo se fale mautotogi na muamua totogiina 1.5 miliona rubles. e mafai ona e totogiina le $ 2.5 i le $ 3 miliona.

O le mulimuli nuance faʻafiafiaina tusa lava laititi. E aofia ai i le mea moni e i Lusia, e tusa ma fuainumera, tasi o sili maualuga mokesi tului... I le tele o isi atunuʻu, e masani ona faʻaaoga e tagata nonogatupe, o le mea moni, aua e sili atu ona faigofie i tagata lautele.


Faʻavae i luga o nei mea uma, tasi faʻaiuga mafai ona tusia. Ae le i apalai mo se mokesi, e taua tele le faʻataʻitaʻi o le tulaga ma mafaufau pe ono mafai mo le 10-30-50 tausaga e tuʻuina atu se aofaʻi o tupemaua (masani ona sili atu ma le afa) masina e totogi ai le nonogatupe.

I le taimi lava e tasi, aua neʻi galo afai faʻafuaseʻi ona le mafai ona toe totogi atili, e maua uma e tagata le avanoa faamuta le konekalate, e ui lava i luga o faʻamatalaga e matua le lelei lava.

Faʻatauina se fale mautotogi ma se mokesi - laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga

5.2. Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi e ala i se mokesi - 5 faigofie sitepu

Pei ona fai mai sili atu ma le tasi muamua, o le faʻatauina o se fale mautotogi luga o se mokesi aofia ai le tele o nuances ma tulaga lamatia e tatau ona amanaʻia. O le mafuaʻaga lena, ina ia le faigata tele le olaga i totogi masani, e manaʻomia le uia se auala tali atu i le filifilia o se faletupe ma se polokalama aitalafu ma le faia o isi galuega taua, mulimuli i faʻatonuga o loʻo i lalo.

Sitepu # 1. O loʻo matou sailia le mea sili ona manaia

E tatau ona maitauina o lenei tulaga e taua le mafaufau e le gata i mea e te fiafia i ai, ae faʻapea foi ma tapulaʻa e taua i le faletupe. O faʻalapotopotoga tau tupe latou te le tuʻuina atu ni nonogatupe mo le faʻatau lava tuai ma ua le toe aoga potu mautotogifaʻapea foʻi ma fanua faamoemoe masalosalo... Tele taimi, e mafai ona e maua se faʻaunegatupe mai paʻaga ma tagata faʻapisinisi e fiafia i le faʻaletonu (maketiga) o le avanoa e nonofo ai. Na matou tusi e uiga i le mea e maua ai se nonogatupe e aunoa ma le musu i le tusitusiga muamua.

O le mafuaaga lena e taua ai le mafaufau e le gata i ou oe lava manaʻoga. (ata puʻeina, numera o potu, faʻatulagaina, ma isi), ae faʻapea foi le fia o le filifilia potu mautotogi o le a matua fiafia i le faletupe. I le iuga e tatau ona ia faʻatau atu pe a fai o le tagata nono faʻasolosolo e le faʻamaoni. Ona o lenei, nisi meatotino ono le agavaʻa mo aitalafu.

Sitepu # 2. O loʻo matou sailia se faletupe ma se polokalama talafeagai

I lenei taimi, e faigata tele ona malamalama poʻo le fea faʻalapotopotoga tupe e sili atu ona fiafia i tuutuuga o le galulue faʻatasi. E masani lava, e oʻo lava i tagata faʻatau tupe totogi aitalafu e le mafai ona valoʻia atoa tupe alu a le tagata faʻatau fale.

E ui i lea, e i ai le tele o mea taua e tatau ona e faʻalogo i:

  • le aofaʻi talafeagai o le nonogatupe, faʻapea foi ma le aofaʻiga maualalo ma le maualuga o lona faʻafoʻiina;
  • le iai o se totogi muamua faʻamalosia;
  • le igoa taʻuleleia o le faletupe ma lana lisi o manaʻoga o loʻo tuʻuina atu i le tagata faʻatau le fale mautotogi;
  • i ai pe leai se inisiua;
  • le taimi pe a maeʻa le faʻagasologa o le toʻesea o fanua faʻatau mai le tagata nonoina e mafai ona amata mo le le totogiina.

O nei mea uma e taua tele pe a filifilia le sili ona talafeagai faletupe.

Sitepu # 3. Sauniuniga o pepa ma le tusiaina o se faʻamatalaga aloaia

O nisi faletupe e mafai ona faʻasalalau tupe i ni nai aso, ae o isi e mafai ona faʻatuai le faʻaiuga mo le sili atu ma le vaiaso. Faʻavae luga o lenei, e sili atu le ave uma pepa i le taimi e tasi i le tele o faʻalapotopotoga tupe. O le a le mea e tatau ona taʻua?

O pepa nei o le a manaʻomia e aunoa ma le faaletonu:

  • kopi o le tusifolau sitiseni;
  • manatu atamamai faʻamaonia le moni aoga o le meatotino;
  • tusifolau cadastral;
  • tusi faʻamaonia o le tuʻufaʻatasia o le aiga, faʻapea foʻi ma le lesitalaina o le mea e faʻatau mai;
  • o se tusi faʻamaonia e leai se aitalafu mo le eletise, vai, eletise, ma isi, faʻapea foi ma le tagata ei ai lona malosi faʻatulafono atoa;

E le gata i lea, a maua e le faletupe pepa i ona lima, na te suʻesuʻeina uma pepa mo le fale mautotogi ma faia ai lana faʻaiuga.

Sitepu # 4. Inisiua

O loʻo iai se manaʻoga faʻataʻitaʻi faʻatulafonoina e faʻamalosia ai le inisiuaina o mea uma mo le mauaina o lea mokesi na tuʻuina atu.

Faʻatasi ai ma isi mea, tele faletupe, i le faʻaopopoga i lenei, fautuaina faʻatau inisiua i le ala i le tagata nonoina ia lava.

Na matou tusia auiliili atili e uiga i inisiua o se fale mautotogi poʻo se fale i le lomiga talu ai.

E mafai e le ofisa tau tupe ona faʻateleina le pasene pe a le talia e le tagata maʻi le inisiua, aua o le tele o mataupu e fiafia o ia e le gata i le puipuia o le collateral, ae faʻapea foi i le toe faʻafoʻiina o le aitalafu. Mo lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, inisiua faʻasaga i le le toe foʻi mai.

Laasaga numera 5. Matou te faʻaiʻuina konekalate

I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga maliega aitalafu, faʻapea foʻi ma luga o le pepa e faʻamaonia ai le maeʻa o le faʻatau mai ma le faʻatau atu o fefaʻatauaiga.

Ia mautinoa e faitau uma vaega ma faʻaeteete faitau tusi.

O le taimi lava e maeʻa ai le feutanaiga, o le a faʻataʻoto le fale mautotogi i le faletupe, o lona uiga a tupu le faʻaletonu o se tagata, e mafai ona aveʻesea mai ia te ia.

5.3. Polokalama (+) ma leaga (-) o le faʻatauina o se fale mautotogi luga o se mokesi

Mo le tele o tagata, o mokesi e foliga mai e matua lofituina lava ona o le aofaʻi o aofaʻi ova na totogi ma le umi. Peitaʻi, ina ia malamalama pe aoga le aveʻese o se mokesi i se tulaga faʻapitoa, ua lava lea e suʻesuʻe ai ona autu lelei ma le lelei.

Ma, o le autu aoga o se mokesi:

  • faʻatagaina oe e vave ona foia se matuitui fale mataupu mo le tele o aiga;
  • e tele polokalame e faʻatatau i vaega eseese o aga fesoʻotaʻi;
  • faʻatauina o se fale mautotogi luga o aitalafu o se tupe faʻaalu lelei, aua i le aluga o taimi, mea totino masani ona sili atu taugata;
  • i le taimi nei, ofa i luga o le faleoloa maketi sili atu manaʻoga, o lona uiga e mafai ona e filifilia le sili ona talafeagai potu malolo i le sili ona lelei tau;
  • e i ai le faʻapitoa tulaga lagolago mo le militeli (o se vaega o le nonogatupe e totogi).

Faʻatasi ai ma isi mea, nai lo le totogiina masina uma mo totogi, e sili atu le faia o mokesi totogiina. Ma le mea uma, e mafai e tagata e ona, pe a latou mananaʻo, fai atu ia latou tagata nofoia e o ese, ae i le tulaga o se mokesi, tagata fai aitalafu aia tatau uma e nonofo i se fale mautotogi ma faʻaauupegaina ia latou lava talosaga.

Ae mo mea le lelei o se mokesi, e masani ona maitau ia vaega ia:

  • ova ona totogi ua mafua ona o le tului tului (e oʻo i faletupe tetele e le taitai lalo ifo i le 11%);
  • filifilia ma le faʻaeteete o tagata nono tupe (e le mafai e tagata uma ona faʻamoemoe i le faʻamaoniga a le faletupe e tuʻuina atu se nonogatupe);
  • faaupuga mataʻina (mai le 5 i le 50 tausaga);
  • le manaʻoga e faia ma le manino totogiina i le maliega aso (i le tulaga o le tuai - o se sala tupe pe faʻasalaga);
  • soli faʻasolosolo tulafono mo le toe totogiina o mokesi e aofia ai le leaga faʻaiuga e oʻo i le faoa faamalosi o le nonofo avanoa.

Faʻatasi ai ma isi mea, o le taualumaga o le faʻafesoʻotaʻia o le faletupe ma saini uma pepa e fai lava si faigata. O lona uiga o le manaʻomia e aoina tusi faʻamaonia ma pepa eseese.

I le taimi lava e tasi, faʻatali mo le faʻaiuga a le faletupe e mafai foi ona avea ma faʻatiga tele, aua o le faʻalapotopotoga tupe manaʻomia le siaki e le gata i le aitalafu talaʻaga o le tagata na apalai (talepeina i totonu o avanoa uma faʻamaumauga), ae faʻapea foi ona suʻesuʻeina ana tupe maua, ma siaki foi o tusi faʻamaonia uma na saunia e le tagata ono ono avea ma moni ma aoga i le taimi o le kiliva.

5.4. O le fea faletupe e filifili mo se mokesi - o se aotelega o le TOP 5 sili ona lelei faʻalapotopotoga faʻaletupe ma le lelei faʻaaitalafu tuʻutuʻuga

I aso nei, aitalafu mokesi mafai ona maua i le toeititi uma sili atu pe itiiti ifo mautu faletupe. E ui lava i lenei, saili se talafeagai tau tupe faʻalapotopotoga e ofa o tulaga sili ona alofagia ma i le tulaga o faʻafitauli o le a feiloaʻi afa ma mafai ona ofaina se manaia toe faʻaleleia polokalama, e fai lava si faigata. O le mea lea, o le a matou taumafai e suʻesuʻe le maketi o loʻo iai aitalafu tautua ma mafaufau 5 faletupe sili ona talafeagai mo le lesitalaina o mokesi.

Matou te filifilia o le faʻamuamua tului, faʻapea foi ma le mauaina o ituaiga uma o polokalame o le a fiafia i ai le averesi faitau aofaʻi o le tatou atunuʻu.

Ma, o faletupe nei o loʻo i le pito i luga lima e tusa ma le filifiliga filifilia.

  1. Sberbank. E i ai polokalame mo le faʻatauina o fanua faʻatau i le tulaga lua ma le muamua maketi. Tului tului - 11,4%.
  2. VTB 24. O le sili ona lauiloa polokalame a lenei faʻalapotopotoga tupe o "Fale fou ma le lagolago a le setete"... O lenei faletupe e i ai le maualuga pasene - 11,75%.
  3. Gazprombank. Lenei faʻalapotopotoga tupe ofoina atu i ona tagata faʻatau se manaia auaunaga "Mokesi" Toe Totogiina ""... I le taimi e tasi, o le tului 13%.
  4. Faletupe o Moscowofoina mokesi ma le faʻatuatuaina lagolago a le malo. Tului tului - 11,7%.
  5. Faletupe aitalafu a Moscow. Polokalame "Fale i le maketi lona lua", mo lea pasene e tutusa ma 14,25%.

Lalo o se ata faʻataʻitaʻi ma oloa mokesi ma le tele o le tului o nei faletupe:

FaletupeLoan oloaTupe faʻaalu
1.Sberbank"Faʻatauina o fale o loʻo fausiaina", "Faʻatauga ua maeʻa fale"11,4%
2.VTB 24"Fale fou e iai le lagolago a le setete"11,75%
3.GazprombankMokesi "Toe Totogiina"13%
4.Faletupe o MoscowMokesi ma le lagolago a le setete11,7%
5.Credit Bank o Moscow"Fale i le maketi lona lua"14,25%

I le mea lea, a filifilia se faletupe, e sili ona lelei le uaʻi atu faʻapitoa i le tele o faʻaputuga tupe, faʻapea foi ma le filifilia o se talafeagai faʻalapotopotoga, faʻavae i luga o le eseese o polokalama ofoina ma le taimi nei pasene pasene.

Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi i le tau o tina maternity capital - auiliiliga faʻamatalaga i le faʻatauina o fale luga o le matcapital

6. Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi ma tina failele i le 2020 - auala + faʻatonuga

Faʻamaonia faʻamaumauga faʻailoa mai se manaia tulaga: sili atu ma tele aiga faʻaalu faʻapitoa tina matua tupe ia faaleleia a latou fale sapalai, e faʻapea fau fale pe faatau fale.

Ioe, e le mafai ona totogiina fale fou atoa mo le tupe na maua mai le setete, ae, faʻapea, e mafai lava ona totogi le totogi muamua o nonogatupe poʻo le faʻaaluina o se muamua leiloa aofaʻi e filifili ai i se feutanaiga.

I tausaga talu ai nei, sili atu 70% o aiga ua aulia le latou tama 3tausaga o tausaga, faʻaalu tupe o le MSC (tina aiga laumua laumua) mo le faʻatauina o fanua faʻatau fale.

O le mea moni, i le tele o tulaga, o le aofaʻi faʻasalalau e le lava, ae e masani ona galue o se ituaiga o mea tautupe, lea e mafua ai ona e alu ese mai le amataga laina agai i lau oe lava fale mautotogi.

6.1. Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi mo tina failele - faʻatagaina le faʻaogaina o tupe + faʻataʻitaʻiga

Ma, o le fesoasoani maua mai le setete mo le fofoina o le fale faʻafitauli e mafai ona faʻatatau i mea nei sini:

  • o se totogi mo se mokesi aloaia,
  • ia faia se amataga o nonogatupe,
  • e toe faʻatumu ai le paketi leiloa mo le faʻatauina o fale nofomau.

O le mea sili ona taua o lena oe manaʻomia le malamalama i mea nei: e leai seisi na te avatua se tupe i seisi. Afai e te manaʻomia e faʻaopopo tupe e faʻatau ai fale, o le a tatau ona e faʻatauina i le faʻaaogaina o se cashless totogi. A o le i faia le feuiaiga faapisinisi, o le tupe o le a alu i se teuga tupe faapitoa a le tagata ma o le a teuina i le taimi o le fefaatauaiga mai ia te ia e fiafia i le tagata faatau, faatasi ai ma le autu aofaʻi.

O se mea moni manaia o oe mafai ona faʻatau pei tulaga muamuama tulaga lua (mo tagata taʻitasi) fale. Ui i lea Faʻaputugatupe mo penisione a Lusia o le a siakiina le meatotino filifilia. A aunoa ma lana faʻamaumauga tusitusia mo le faʻatauina o se faapitoa potu malolo, o le fefaʻatauaiga o le a le mafai.

O le mea o le filifilia mea e tatau ona faʻamalieina a numera o uiga:

  • e le tatau ona solia tulaga tumama ma epidemiological;
  • o le avanoa e nonofo ai e tatau ona i luga o le teritori o le Malo o Rusia;
  • o le fale mautotogi tatau ona atoa nofo (faʻamaonia o lenei tulaga e manaʻomia).

Faʻavae i luga o nei manaʻoga, o le meatotino ua filifilia e fetaui ma le FIU ma mafai ona faʻatau i le lumanaʻi mo tina faʻatupe tupe faavae.

Mafai e le faletupe tina faʻaaoga ona faʻaaoga i le 3 tausaga e faʻatau ai se fale mautotogi (aunoa ma se mokesi)?

E i ai le tapulaʻa na taua i le pasi. Afai e le i maua le taimi o le tamaititi e faʻamalie ai 3 tausaga, ona o ona matua le mafai ona faʻaaluina le tina faʻatupe i le faʻaleleia atili o latou tulaga fale, tusa lava pe o tupe alu i se ala lelei (tusa lava pe o le tamaititi tumau i se tulaga lelei tulaga).

E ui lava i lenei, e tasi le tamaʻi tusi e mo le tele o tagata avea ma se mapusa moni. E mafai lava ona maua tupe mai le FIU ile teuga tupe mo le toe faʻamatuʻu atu i isi vaega, pe a avanoa tatala mokesi, lea e te manaʻomia ai le totogiina o le pasene. I lenei tulaga, o tupe e mafai ona faʻaaogaina e totogi ai le aitalafu a matua, oe, mo se faʻataʻitaʻiga, na amata faʻaleleia o latou tulaga olaga ae leʻi fanau mai le tama.

Faʻavae i luga o lenei, aiga talavou uma maua avanoa i 2 auala e faʻaoga ai lou matua tupe e faʻatau ai mea totino e nofo ai:

  • toe totogiina o se vaega o le nonogatupe, lea ua maeʻa faʻamalosia i le taimi o le tuʻuina atu o le MSC;
  • faia o le vaega muamua o le mokesi.

Seʻi tatou avatua se faʻataʻitaʻiga

Ina ia faʻaalia manino lenei, tatou taumafai e suʻesuʻe i se faigofie faʻataʻitaʻiga. Mo aiga Petrov ua uma ona tuuina mai e le faletupe se fale loan. Toe maua mai (o le fanau mai o le 1st po o le lona lua tama) ma le setete faʻasalalau se tusi pasi mo laumua o tina.

O le mea moni o le la tama e leʻi atoa le 3 tausaga le matua, ae ui i lea, talu ai o le Petrovs ei ai se mokesi, e mafai ona latou lafoina uma fesoasoani a le setete tupe e toe totogi ai se vaega o le nonogatupe.

I lenei tulaga, e tatau ona faʻatali se tamaititi 3-tausaga le matua aua, ae ua lava naʻo le faʻaititia o le taimi o le mokesi e ala i le vave totogiina o se vaega o le aitalafu.


6.2. Auala e faʻatau ai se fale mautotogi ma matua laumua

I lo tatou atunuu, e tina failele (aiga) laumua o le sili ona tele fesoasoani faʻatasi mo aiga mai le setete. Ona o lenei, o le tele o gaioiga e mafai ona foʻia ma le fesoasoani a le laumua laumua e lautele lautele. O le sili i mea uma, pei ona fai mai sili atu ma le tasi, o faʻatau lou oe lava fale.

Mafaufau i auala autu e faʻatau ai sau oe fale nofo e faʻaaoga ai le laumua o le aiga. E 3 filifiliga i le aofaʻi.

Metotia numera 1. Faʻatau tuʻusaʻo

I lenei tulaga, matou uiga o se tulaga pe a le o le tina tupe lava ia lava ia lava e faʻatau ai se fale mautotogi, poʻo se tasi lava tupe teu faʻatasi faʻatasi ai.

Ioe, i se tulaga faʻapena, o le masani faʻatau ma le faʻatau atu maliega o le a faʻamaeʻaina. Peitai, e tasi le nuance e mafai ona faʻateʻa ese le tagata faʻatau mai le pisinisi.

O le mea moni o tupe e le o teuina i lana teuga tupe i le taimi nei. A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi le FIU, atonu e pasi oo atu i le 2-x masinaae le i avanoa le tupe i le tagata faʻatau fale. Ae le o tagata uma o le a malilie i ia tuutuuga.

O le mea o le tele o faʻatulafonoina taualumaga ua maeʻa faʻatulafonoina e le tulafono e tatau ona faʻatulagaina e se tagata faigaluega FIU... Ona o lenei, e toetoe lava a le mafai ona onosaia vave.

O le a le mea e tatau ona faia e se tagata e manaʻo e faʻatau se fale mautotogi? 1 totogi e faʻaaogaina ai materkapital tupe? E lua ala i fafo:

  1. Pe saili se tagata faʻatau o ai malie e faʻatali (mafai, faʻapea, tusi se lisiti mo le aofaʻi na faʻamasani loa, ma faʻailoa foi i le konekalate o le toega o le tupe o le a sau mulimuli ane mai le FIU), pe mafai ona e alu sili atu togafiti.
  2. O le auala lona lua o le gaioiga faʻagasolo... E tatau ona e ave le tupe leiloa mai le faletupe, ona toe totogi lea o le nonogatupe ma tupe na sau i talaatu 2 masina i le teuga tupe. I lenei tulaga, tasi le ogaoga nuance: oe le mafai ona ave tupe mai se microfinance faʻalapotopotoga. O ia faʻalapotopotoga e le mafai ona galulue ma setete-saunia laumua. Faʻamatalaga i le mea e maua ai tupe pe a fai o faletupe uma ma microloans mumusu o loʻo faʻamatalaina i la tatou tusitusiga eseʻese.

Metotia numera 2. Faia o se maliega i aitalafu

Afai e le lava le aofai e tusa lava ma le tina tupe, ona mafai lea ona e mafaufau e uiga mokesi... Afai ua maeʻa se maliega a le faletupe, ona mafai loa lea e le aufaigaluega o le FIU ona faʻaliliu vave le aofaʻi atoa i le teugatupe, e ui lava e tatau lava ona latou siaki le tulaga mama o le feutanaiga mai le itu faʻaloia.

I lenei tulaga, o le algorithm o gaioiga e faigofie:

  1. Ua filifilia se fale mautotogi talafeagai.
  2. O se mokesi maliega ua tusia i luga i le faletupe.
  3. O loʻo iai se apili aloaʻia ile FIU ma se faʻamatalaga faʻapitoa.
  4. O fefaʻatauaiga uma e faia ma o le tagata faʻatau e avea ma ana le fale nofomau.

O le mea moni, seʻia oʻo i le taimi atoa e faʻatautaia ai ma le faletupe, o le fale mautotogi o le a faʻatasi ma ia i le puipuiga. O lona uiga e leai se faʻagaioiga ma ia e mafai. E faʻatoa mafai ona faʻatau atu, tuʻu atu pe faʻafesuiaʻi pe a uma ona maua uma e le faletupe tupe.

I nei aso, ua toalaiti ma toalaiti ni pisinisi tautupe ua filifili e galulue ma tina matua, aua e fesoʻotaʻi ma nisi tulaga lamatia, ma, sili atu ona taua, ma tuai.

Faʻatasi ai ma faletupe sili ona mautu o loʻo galulue ma tusi pasi a le aiga, o le lima lea e iloga:

  1. VTB 24;
  2. Sberbank;
  3. Faletupe o Moscow;
  4. Faletupe Alfa;
  5. DeltaCredit.

Masalo, o nei faʻalapotopotoga tau tupe e iloa e toetoe lava o tagata uma o le tatou atunuʻu. I le taimi lava e tasi, e ui i eseesega i polokalama na ofoina atu, o nei faletupe taʻitasi e iai manaʻoga tutusa mo le tagata nono. E aofia ai mamā faaletulafono o pepa, mautu tupe maua o se tasi tulaga, faapea foi ma le leai o ni uliuli i le aitalafu talafaasolopito.

Metotia numera 3. Mauaina o se faʻapitoa tuʻuga o fanua faʻatau fale

I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e faʻatau na o se vaega faapitoa o le potu (potu). O le mea o lena i lenei auala, oe mafai ona faia e aunoa ma oe lava inivesi.

E ui i lea, o le faigata e tulaʻi mai e fesoʻotaʻi ma le laiseneina faʻatulafonoina o ia feutanaiga. O loʻo vaʻaia ma le totoʻa e sui o le malo le potu e fia faʻatau e le aiga. Tele taimi latou te teteʻe ai tagata e faʻatupeina na faʻatau pe a fai, i lo latou manatu, o le tamaititi o le a i se nofoaga fou le lelei.

Pau lava tuusaunoaga o potu tele, o loʻo iai a latou lava faitotoʻa eseʻese, faʻapea foi ma nisi ituaiga o mea faʻamama (e tatau ona le mafai ona uia, ma e iai foʻi le faitotoʻa ma se loka). I le taimi lava e tasi, ua lava mo matua e amanaʻia se tasi faigofie faigofie: o le setete faʻatupu tina faʻatupe tupe faavae, aofia ai ina ia maua ai e le aiga le avanoa e faʻaleleia ai le olaga tulaga o le tamaititi. Afai o le potu faʻatau e le foia le faʻafitauli, o lona uiga o le FIU o le a musu e tuuina atu tupe.

I lenei auala:

  • o le auala sili ona aogafaʻatauina o se vaega o le fale mautotogi (e te le manaʻomia e faʻaopopo lau oe lava tupe), peitaʻi, e matua faigata lava ona faʻatautaia sea ituaiga fefaʻatauaiga;
  • auala sili ona lelei faaaoga le tupe faavae a matua - faʻaopopoina o se misia aofaʻi pe a tasi le taimi faʻatau o fanua... I lenei tulaga, oe tatau ona vaʻai mo se tagata faʻatau o le a malilie o se vaega o tupe, tutusa i le aofaʻi ma le tina tupe, o le a sau ia te ia mulimuli ane. Pe e te manaʻomia e maua se nonogatupe mo se taimi puʻupuʻu mo le 2-3 masina;
  • sili faigofie i le faʻatinoina o le auala o le mauaina o se fale mautotogi mo aiga laumua - lesitalaina o se mokesi. I lenei tulaga, ioe, e tatau ona e totogia le tului mo sina taimi, ae o le fesoasoani a le setete mo le tamaititi o le a aofia ai se vaega o le aitalafu.

Laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻatauina o se fale mautotogi ma matua laumua

6.3. Faʻatauina se fale mautotogi ma matua tupe - laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga

O se aofaʻiga tele o mumusuaga a le FIU e faʻatupe ai le faʻatauina o tina e ana tupe maua o loʻo taua ai le setete faʻaeteete siaki uma fefaatauaiga. Ina ia sefe le taimi ma le faʻalavelave, ua lava lava le mulimuli i se faigofie faʻasologa o gaioiga.

Sitepu # 1. Filifilia o se fale mautotogi

I lenei laasaga, oe manaʻomia le filifilia o se fale nofomau o le a faʻamalieina uma manaʻomia tapulaʻa, faʻapea foi ma "Ou te manaʻomia lou alofa" i tagata faigaluega o le FIU.

Taua! O le setete o le a avatua tupe mo le faʻatauina naʻo le fale mautotogi o le a faʻaleleia atili ai le olaga tulaga o le aiga ma, aemaise lava, le tamaititi lava ia.

Sitepu # 2. Faʻafesoʻotaʻi le FIU

Oe tatau ona vave alu i le Penisiona Tupe ma uma avanoa pepa. Faʻatagaina e faʻatupeina faʻatoa mafai ona mauaina pe a maeʻa ona siaki maeʻaeʻa uma nuances o le fefaʻatauaiga (e aofia ai lona mamā faʻaletulafono).

Oe tatau ona saunia:

  • pepa a le tagata lava ia o matua ma fanau uma,
  • tusi faamaonia muamua a le aiga,
  • SNILS o le tasi e apalai i le FIU,
  • se kopi o le maliega ma le tagata faʻatau poʻo le faletupe,
  • se tusi faamaonia o le aitalafu o loʻo i ai, pe a fai o se mokesi na tuʻuina atu, poʻo le teuga tupe nei a le tagata faʻatau ia lava, pe a fai o le fefaʻatauaiga na faia saʻo.

I se faʻaopopoga, o se notary pepa e ono manaʻomia e faʻamaonia ai totonu 6 masina, tagata taʻitasi o le aiga o le a mauaina se vaega faʻapitoa i le faʻatau meatotino.

Sitepu # 3. Faia o le feagaiga lava ia

O le maliega e tatau ona faʻailoa uma ai itu e faʻatatau i le faʻamatuʻuina atu o tupe. E taua tele le aua neʻi galo e ulufale i faʻamatalaga o se vaega o tupe o le a faʻaliliu atu teisi i se taimi mulimuli ane i le tau o le tina failele.

Oe mafai ona faʻaleleia nisi faʻamaoniga faʻapea, faʻasalaga mo le tuai lafoina o le tupe totoe.

I le taimi lava na maeʻa ai le feutanaiga, ua mauaina e le tagata faʻatau pepa uma mo fanua, ae a fai o le mokesi na faʻamatuʻu mai, ona oʻo lea i le totogiina atoa o le nonogatupe, o le nofoaga malolo o le a puipuia e le faletupe.


I le taimi nei, pe a faʻatauina se fale mautotogi faʻaaogaina le tina matua, ua lava lea e manatua ai o le autu manatu o le PFR tagata faigaluega o le a faʻalogo i ai o le mauaina meatotino foia le mataupu fale o le tamaititi... Afai, ma nei mea uma, o le feutanaiga e faʻamaeʻaina saʻo mai se tulaga faaletulafono, o lona uiga o le tagata faigaluega o le Penisione Faʻavae e leai se mafuaʻaga mo le teʻena.

Faʻamatalaga auiliili i le faʻatauina o fale mautotogi i fale fou: polokalame ma faʻatonuga mo le faʻatauina o fale i totonu o se fale o loʻo fausiaina pe ua maeʻa totogiina

7. Faʻatauina se fale mautotogi i se fale fou 💰 - mauaina o polokalame, pepa ma faʻagaioiga o feutanaiga 📌

Faʻatau lou fale - le miti a aiga masani uma. Mo le toatele, o lenei mataupu e mafai ona foʻia e ala i le faʻatauina mai o fanua i luga tulaga lua maketi (o le a uma ona i ai toe faaleleia ma se laʻititi maualalo seti talafeagai fesoʻotaʻiga), ae o lenei filifiliga e le talafeagai mo tagata uma.

Nisi tagata manaʻo e avea ma muamua e ona i totonu o lo latou fale mautotogi, o lea latou miti o le nonofo ai avanoa i se fale fou... E masani ona taugofie nai lo le tulaga lua meatotino, e ui lava e manaʻomia faʻaopopo faʻafaigaluega. O le aiga o le a mafai ona faʻatulaga mea uma naʻo latou, e ui lava o tau o le lipeaina ma le faʻatauina o mea uma e te manaʻomia e ono mataʻina.

Taua tele! O le faʻafitauli autu meatotino autu e leai foʻi ni puipui e leai ni fale ma le leai o ni mea e manaʻomia mo le nofo ai (faletaele faʻafouina, meaafale, pusaaisa, ogaumu, ma isi), ae o le tele numera o lamatiaga e fesoʻotaʻi ma le mea moni o le fale e ono tumau le maeʻa.

I lenei tulaga, o tagata nofoia lumanaʻi maua le avanoa e saini ai maliega tutusa, ae o le le faʻamalosi atinaʻe mafai faʻapipiʻi le fausiaina ma mou ese ma tupe.

Faʻafefea ona puipuia oe? E mafai ona faʻaititia lamatiaga? Sei o tatou taumafai e fai se aotelega o faʻamatalaga na taua muamua ma mafaufau i lenei mataupu i se auiliiliga.

7.1. Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi i se fale o loʻo fausiaina / mautotogi i fafo - polokalame

E mafai ona faʻatau se fale mautotogi i se fale fou pei o le taimi o lona fausiaina (faaletino atonu e leʻi i ai lava, talu mai lenei foloa, faʻapea, e le i fausiaina), ma ina ua maeʻa komisi.

E fetaui lelei a o le taimi muamua na saini ai le konekalate, o le tele foʻi lea o le filifiliga a le tagata faʻatau, faʻapea foi ma le taugofie o se nofoaga e nofo ai. Faʻavae i luga o lenei, e mafai ona finauina e sili ona aoga le faia o se feutanaiga pe a na o le lua.

A faʻapea e faʻamaoni ma poto masani le tagata e atiaʻe, ona faʻamaeʻaina uma lea o galuega i le taimi saʻo, ma o le a mauaina e tagata mautotogi fou o latou fale mautotogi i tau e matua maualalo ifo nai lo tau o maketi.

Faʻaaliga! O le taimi o le eliina o le sili lamatiaga sili atu, o lea e tatau ai ona e matua faʻaeteete ma faʻaeteete pe a suʻesuʻeina pepa o le kamupani fausiaina.

Ina ia faʻatau fale faʻatau i le maketi muamua, oe tatau ona taumafai e faʻafesoʻotaʻi saʻo le tagata fai pisinisi poʻo ana tagata faʻatau tupe, pe faʻalogo i tagata e toʻa 3 (konokarate poʻo ofisa faʻatau fale).

I se faʻaopopoga, e i ai tagata o loʻo punouai i le tele faʻatauina o fale mautotogi i fale fou... Latou te faʻatauina i se tau laʻititi, a le faʻatau atu loa, pe muamua ona fai sina taugofie ma faʻatau atu i se tau e maualuga atu.

Taʻitasi tagata faʻatau e lelei mo le tagata faʻatau i lana ia lava ala. O ofisa faʻapitoa o le a faia le aoina o pepa ma le filifilia o se fale mautotogi, o lona uiga o le a latou sefe tele taimi ma o le a sefe ou neula.

O le kamupanī kamupani o le a ofoina atu le tele tau maualalo, faʻapea foʻi ma le tele o filifiliga o fale mautotogi o vasega eseese i itumalo uma e mafai o le aʻai.

E mafai foi e pulega a le malo ona feutanaʻi ma le faʻatauina atu o fale faʻatau i fafine e nonofo ai. O lenei filifiliga e talafeagai mo i latou e mananaʻo e faʻaititia ni aʻafiaga.

O le filifiliga sili ona lelei ile tele o tulaga ole faʻatauina o se fale mautotogi mai le faʻatau atu, o loʻo tutoʻatasi faʻataunuʻuina galuega toe faʻaleleia ma faʻatau mai mea sili ona manaʻomia. I lenei tulaga, o le tau o le a tumau pea maualalo nai lo le tau o le maketi, e ui lava o le ae tatau ona sili atu totogi.

Mai se manatu faʻavae o manatu, e mafai ona faʻatau fale i fale fou faʻaaogaina ai se tasi o polokalame o loʻo i ai nei:

  • fetufaai saofaga;
  • sainia o se maliega i le tutusa o le auai (DU);
  • auai i se faʻapitoa faʻatasi (HSC);
  • fausia falefaigaluega;
  • fesoʻotaʻiga ma se konokarate na faʻatagaina ana aia i fanua faʻatau fale pe a maeʻa le fale.

Ioe, i lenei tulaga, naʻo na filifiliga e mafaufauina e mafai ona aoga i itu uma e lua.

E i ai foi polokalame e sili ona taliaina naʻo le tagata faʻatau fale: faʻaaogaina o pili, ma faʻaiuga o le muamua faʻatauga ma le faʻatauina maliega.

  • I le tulaga muamua, ua maua saogalemu, ma ua faʻatau le tagata faʻatau, e pei ona i ai, o se teu tupe faʻafaigaluega i le fausiaina. Tulaga sili ona lelei o le a ia mauaina lona fale mautotogi i le toe faʻafoʻiina atu o le pili i le tagata e anaina. Sili ona leaga - o le kamupanī kamupani o le a toe faʻafoʻi le aofaiga atoa, ma o le nofo ai avanoa o le a uma ona siʻitia luga tau. O lenei e mafua mai i le mea moni e faʻatulafono pili o fesuiaiga toeititi faigata ona mafuta ma se fale mautotogi. Na ia faia se sao lisiti, faʻamaonia le mea moni o le faʻaliliuina o tupe.
  • Konekarate muamua-faʻatau atu i le isi faʻauiga uiga faia 100% totogi muamua. I le taimi lava lea e tasi, ina ua maeʻa le fausiaina, muamua fausiaina e le tagata fausia ni fale fou mo ia lava, ona faʻaliliu atu ai lea o se tasi o latou i le anaina o le tagata na saini le maliega tutusa. Tasi le itu, mea uma e manino ma manino atoatoa, ma leisi, pei o le tulaga o le pili o fesuiaiga, o le tagata faʻatau e ono le mauaina se avanoa nofo.

Laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻatauina o se fale mautotogi i se fale fou i lenei tausaga

7.2. Faʻatauina se fale mautotogi i se fale fou - o lea laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga ile 2020

O le autu taua o le mauaina o le nofo ai i se fale fou o le mea moni e faʻapea o le faʻatauina gaioiga lava ia e amata ae leʻi taitai maeʻa uma galuega. E mulimuli mai, Mea muamua lava, e i ai le avanoa e sefe ai tupe, i le taimi lava e tasi lamatia le tuua na o le leai o se mea i le mea o le gaioiga e maua ai se taufaʻaleaga pepelo maua, ma, Lona lua, i le taimi e faʻagaioia ai le fale, o nisi o fale mautotogi e manaia i nisi o faʻataʻitaʻiga ua maeʻa ona faʻatau atu.

I le taimi lava e tasi, afai, e ui i lea, ua filifili se tasi e totogi le kamupani fausiaina ae le i faʻatautaia le fale (e masani ona faʻaosooso ni ofo), ona leai lea o se tala e uiga i soʻo se faʻatau atu ma le faʻatau. O le fale mautotogi atonu e le o i ai i le taimi nei, o lea o le a mafai ai ona maua le umiaina pe a maeʻa uma galuega.

O le mea lea, ina ia aua nei leiloa tupe ma avea ma oe e ona se fale lelei i totonu o se fale fou (o le fale mautotogi e sili atu le taugofie nai lo le tau o maketi), ua lava lava le mulimuli manino i fautuaga a tagata faʻapitoa, tausisi i le faʻasologa lenei o gaioiga:

Sitepu # 1. Matou te filifilia se kamupanī kamupani

I le amataga lava, oe manaʻomia le filifilia o ni mea faitino e fiafia iai, ona siaki lea o faʻamatalaga e uiga ia latou atinaʻe luga o le Initaneti. A faʻapea e taʻutaʻua le kamupani i le faʻataunuʻuina o ana galuega ma le tuʻuina atu o fale uma i le taimi saʻo, ona mautinoa lea o le a iai ni faʻamatalaga lelei e uiga i le faʻamaeʻaina o galuega. Afai o le igoa taʻuleleia o le atinaʻe e pipili, ona mautinoa lea i luga o nisi fonotaga tagata ua maeʻa talanoaina.

I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le faʻamalamalamaina i le va o le le lelei iloiloga o eseʻese tulaga. O nisi atonu e talanoa e uiga i le mea moni o le palama ua pa'ū (o lenei mea moni, e ui lava e le manaia tele, ae o se lelei aliʻi o le a vave faʻaleleia mea uma), ae i nisi o le fausiaina, lea na amata i tua i le 2006, e leʻi maeʻa lava. I le tulaga lona lua, e leai se manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi lea tagata fai atinaʻe.

O le mautinoa taua mo se tagata e fia faʻatau se fale mautotogi i se fale fou o saʻo maliega... I lenei tulaga, e manaʻomia e le gata e siaki le maliega mo le le saʻo faaletulafono, ae ia faʻamanino foʻi ma le kamupani fausiaina pe o resitaraina uma pepa na sainia e tagata faʻatau ma le Federal Rehiteri Auaunaga.

E tatau ona maitauina o nei mea uma ua tusia i le Tulafono Nu 214-FZ... Afai ua lesitala konekalate, o lona uiga o le toe faʻatau atu o le fale e tasi e le aofia ai.

E le gata i lea, e mafai ona e fesili e uiga i le mauaina o mokesi polokalama e faʻaoga i le autu o le filifilia atinaʻe. E faʻatoʻa uma ona fai e faletupe aitalafu pe a maeʻa ona siaki uma pepa o le kamupani fauina, a faʻapea e iai ni ofo, e faʻalelei mea uma i pepa.

Sitepu # 2. Oe lava siakiina o pepa uma

Aua le faʻamoemoe i na o faletupe poʻo seisi tagata. E sili le siaki uma o pepa na o oe lava... E tatau ona maitauina o le tulafono o loʻo iai nei o loʻo aiaia ai le maua fua o avanoa i pepa faʻamaonia mo le fausiaina o soʻo se mea fuafuaina.

Faʻavae i luga o lenei, tagata taʻitasi aia tatau uma e toe iloilo ai pemita ma ituaiga uma o pepa e fesoʻotaʻi ma le fausiaina o se faʻapitoa fale mautotogi.

O le a le mea e tatau ona e vaʻai i ai i le 2020 pepa?

Lenei o le autu lisi o pepa e manaʻomia mo le fausiaina:

  • pepa e faʻamaonia ai le aia a le tagata atiaʻe i se fasi fanua na ia faʻaaogaina e fausia ai se fale;
  • Faʻatagaina mo le fausiaina o se mea e tusa ai ma le poloketi (numera o faʻaputuga fale o loʻo feutanaʻi muamua);
  • maliliega faʻatupeina;
  • o se gaioiga e faʻamaonia ai le maeʻa o galuega ma le faʻataʻitaʻia o fale mautotogi i totonu o le fale (e manaʻomia lava pe a maeʻa le fausiaina).

Sitepu # 3. Saili mo faʻamatalaga e uiga i se kamupani tautua

O le kamupani faʻatautaia, lea o le a faʻatautaia atili le "olaola" o le fale pe a maeʻa ona kilivaina, ono faʻapea, totogi se totogi maualuga mo a latou tautua. O le mafuaaga lena e sili ai le fesili e uiga i luga o le Initaneti pe valaʻau le laina vevela i le ofisa.

Tagata faigaluega o le kamupani tautua e manaʻomia e tuʻuina atu Faʻamatalaga lata mai... Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se fale mautotogi atoa poʻo se kuata, lea o loʻo nofoia e se tasi e faʻateleina, ona sili atu lea ona faʻafesoʻotaʻi ma tagata o loʻo fausia fale. O le a latou faʻasoaina le sili atu faʻamatalaga moni.

Sitepu # 4. Sainia o se konekalate

I le tulaga e leai ni faʻafitauli i vaega muamua, e mafai ona e alu i le faʻatinoina o le maliega.

O faʻamatalaga o loʻo mulimuli mai e tatau ona faʻamaʻoti mai i le maliega o le auai o le aufaʻatau i mea uma:

  • uma faʻamatalaga e uiga i le fausiaina;
  • faʻamaumauga a le tagata faʻatau (o le tasi e auai i le tutusa faʻatupeina o fausiaina);
  • uiga taua o le fale mautotogi;
  • le metotia filifilia o le faʻaliliuina o tupe;
  • aso faʻatulagaina mo le maeʻaina o galuega fausiaina.

Aua neʻi galo o sea maliega e tatau ona lesitalaina... Ile taimi lava e tasi, o faʻamatalaga uma na faʻamatalaina faʻamaoni na manino mai ai o le faʻatauina o se fale mautotogi ma sina lamatiaga i se fale fou e fai lava si faʻalavelave, e ui lava e moni.

E tatau ona e tau mo se faʻaitiitiga manaia (o le tau i fale o loʻo fausiaina e masani ona i lalo ifo o le tau o maketi), e maua ai le taimi ma neura.

I se faʻaopopoga, oe tatau ona vave sauni mo le mea moni o le fale mautotogi o le a avea ma meatotino a le fale mautotogi pe a maeʻa le galuega. E ui lava i mea uma, o lenei taimi, ma le filifiliga saʻo a le tagata e faia atinaʻe, e mautinoa lava e oʻo mai i se aso.

7.3. 5 sili atu lamatiaga pe a faʻatau se fale mautotogi i se fale fou

O le lelei o fale mautotogi i fale fou ua uma ona taʻua sili atu ma le tasi: e taugofie.

O fesoʻotaʻiga i totonu e fou, ma o le faʻataʻatiaga e faʻaonapo nei ma sili atu ona aoga nai lo fale tuai. E ui lava i lenei, e i ai le numera o nuances, ona o lea e fefefe le toʻatele e mafaufau e uiga i le faʻatauina o se malologa avanoa i se fou fale.

Sei o tatou mafaufau i le autu lamatiaga ina ia puipuia uma ono ono faʻatau ma puipuia ono ono mea sese.

Tulaga lamatia # 1. I ai o finauga matala e fesoʻotaʻi ma aia tatau o fanua

I lenei tulaga, ua malamalama o nisi o nofoaga fausiaina e tuʻuina e le faʻatupuina atinaʻe luga o fanua e le o tofiaina aloaia ia latou pe i ai se finauga tulaga.

O ia nuances e mafai ona taitai atu ai i le mea moni e tusa lava pe i le tulaga o le maeʻa maeʻa o galuega uma, pe a fai o le tupe a le aufaʻatasi tagata auai ua faʻaaluina moni, e ono faʻapea e leai se aia tatau a le tagata e faia le fale. A le o lena ua faʻaleaogaina pe tuʻuina atu i le umiaina o 3 tagata, ma ono tagata nofoia o loʻo totoe ma leai se mea.

Tulaga lamatia # 2. Fausiaina, o loʻo i le limbo

Mo mafuaʻaga eseʻese, o le faʻagasologa o le fausiaina o se fale e mafai ona faʻateʻaina pe faʻamaʻaina mo se vaitaimi faapitoa: atonu e i ai ni faʻafitauli ma le konekalate poʻo le pulega faʻalotoifale, tupe ono na ona uma lava i fafo pe o le atinaʻe o le a le talitonuina.

E sili le fesili e uiga i le talaʻaga o le fausiaina kamupani, faʻapea foi ma le faʻamasani ia oe lava i le lisi o ua maeʻa poloketi.

Faʻapea foi, aua neʻi galo e uiga i le suʻesuʻeina mo mokesi polokalama, pei ona taʻua muamua. O se faletupe e ofaina se nonogatupe mo se mea totino faʻapitoa e tatau ona siakiina le tufuga poʻo le ana.

Tulaga lamatia # 3. Le lava le aoga o mea e faʻaaoga

E le tau manaʻomia e se tagata le faʻatupuina le atamai i tupe pe sau i ni polokalame faigata mo le pepelo. Ua lava e faʻatau ai mea taugofie faʻaaogaina, faʻapea, mo nei faʻamoemoe konokarate i luma.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se kamupani fausia fale ona faʻatau se tau taugofie, paipa maualalo le lelei poʻo ni maa leaga, e malulu ai i le taumalulu. O na mea e le mafai ona siaki vave, o lea o le konekarate e tatau ona faʻailoa vaitaimi tuutuuga, ma i le gaioiga o le taliaina e tatau ona faʻailoa i le pepa manaʻomia e leʻo mea uma na faʻamaonia.

Tulaga lamatia # 4. Faʻateleina faʻatau atu o le lava avanoa avanoa

O loʻo i ai foʻi ni polokalame faʻapitoa e tusa ma le mea e manaʻomia e le tagata e faia atinaʻe tupe mai le tele o tagata mo le fale e tasi.

Naʻo se maliega auai sao e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu se avanoa e nofo ai i se tagata, faʻapea foi ma le puipuia o ia mai le pepelo.

O le lesitalaina o le maliega ma le Federal Service o lona uiga ua uma ona faʻamaonia uma pepa. E le gata i lea, i le tulaga o se feeseeseaiga tulaga, afai o le mataupu e oʻo i le faamasinoga, o le a faia le faaiuga e lagolago ai le tagata o ia lea konekarate faamauina aloaia.


I lea, e le tatau ona fefefe i le faʻatauina o fale mautotogi i se fale fou. E pei ona faʻamatala muamua atu, e iai lava aʻafiaga. E ui lava i lenei, e mafai ona aloese mai latou e aunoa ma ni faʻafitauli, pe afai e te tausia mea uma ma le faʻaeteete ma filifili se faʻatuatuaina atinaʻe. E le faigata tele ona faia lenei mea, talu ai o loʻo avanoa le Initaneti, lea e mafai ona e maua ai le fiaselau poʻo le fiaselau o iloiloga e uiga i se faʻapitoa fale fausiaina.

O le mafuaaga lena, ina ia mafai ona avea ma e ana le nofo ai i fale fou ma le lelei faʻatulagaina ma fesoʻotaʻiga talafeagai uma, ua lava e faʻamasani ia oe lava i luga faʻamatalaga ma faʻaaoga fautuaga a tagata atamamai, faʻapea foʻi ma le faʻatulagaina laʻasaga taʻitasi faʻatonuga.

Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi i le taulaga: Moscow, St. Petersburg (St. Petersburg) ma isi tele taulaga - foliga ma nuances

8. Faʻatauina o se fale mautotogi i Moscow ma St. Petersburg features - foliga o le faʻatau fale mautotogi fale i le laumua ma St. Petersburg

O le a le faʻalilolilo mo soʻo se tasi o itulagi taʻitasi, taulaga, ma e oʻo lava i vaega eseese e i ai a latou lava auiliiliga o le faʻatinoina o faʻatau ma faʻatau. E mafua ona o le eseesega o mea eseese e aliae mai i se tasi auala po o se isi o le a aafia ai olaga o tagata, o lona uiga e tatau ona e faamasani muamua ia i latou lava, ma ia malamalama foi i mea latou te ono aafia ai.

Ma, tatou manatu i uiga eseʻesega o le laumua ma St. Petersburg i tulaga o faʻatau fale nofo o fanua. Ou te fia matauina i le taimi nei o tau e masani ona maualuga i luga atu iinei nai lo isi itulagi o le atunuu. O lenei e fesoʻotaʻi, ioe, i se maualuga tulaga o totogi. O le mafuaaga lena, faʻapea, o se tagata nofo i se taulaga laʻititi o le a tatau ona sefe umi tele ina ia mafai ai mulimuli ane avea ma ana o le itiiti ifo ma le tasi le potu potu i Moscow.

Faatasi ai ma isi mea, e oo lava taulaga 'aʻai e faigata tele i nisi taimi ona faʻaputuputu se aofaʻi mo le fale fou e manaʻomia, e ui lava o se taulaga tele e faʻapea o loʻo iai le tele o avanoa mo se suiga tele i le soifuaga, aua e leʻo faʻaleaogaina tulaga faʻa-vaʻaia i le lalolagi nei.

Sei o tatou mafaufau i le taimi nei tulaga i se auiliiliga. I totonu o Moscow ma St. Petersburg mo le "taugofie" fale o le a latou fesili mo se laʻititi 4 miliona, ma i nisi faʻasalalauga e mafai ona e mauaina se talosaga tusa lava mo le tasi-potu oo atu i le 10 miliona

Mediocre 2-k. fale mautotogi (ma le sili lelei seti o potu mo se laʻititi aiga ma ata e manaʻomia) o le a tau mai RUB 10,000,000e ui lava, ioe, oe mafai ona sefe tupe e ala i le sailia o meatotino i se fale tuai ma le lelei faʻatulagaina. Peitai, o lenei filifiliga e le talafeagai mo tagata uma.

Faavae i luga uma o luga, e mafai ona tusia se faaiuga faigofie: e faʻatau ai se tamai potu malolo, oe manaʻomia le galue le faʻavaivai, maua totogi maualuga pe i ai tele sefe - a miliona pe sili atu (faʻapea, mauaina o se tofi poʻo se meaalofa mai aiga). E faigata mo le averesi Muscovite poʻo Petersburger ona tutoʻatasi faʻaputuputu le aofaʻi manaʻomia.

Matou te fautuaina oe e faitau la matou tusitusiga pe faʻafefea ona maua se miliona mo se fale mautotogi ma mo soʻo se isi lava mafuaʻaga mai valu.

Mo i latou eo mai mai isi taulaga, o le sili ona talafeagai filifiliga o faʻatauina o se fale mautotogi ma se mokesi... Totogifuapauina i Moscow ma St. Petersburg o le a faʻatagaina ai oe ona faia e fai si maualuga totogi, ao totoe "opeopea", o lona uiga, tausia se tulaga lelei o le olaga. O le tele o taimi, o se fesili faigata tele mo i latou e mananaʻo e masii atu i le laumua mo nofo tumau, pe tausi a latou fanau o loʻo fuafua e aʻoga i le laumua iunivesite.

I soo se tulaga, e mafai ona foia le mataupu e tusa lava pe leai se aofaʻi manaʻomia, ae e sili atu ona faigofie le faia i tinoitupe. I le i ai o le aofaiga atoa i lima, uma i Moscow ma i St. Petersburg, oe mafaia na o oe lava pe faatasi ai ma le fesoasoani a le pule fale Saili nofoaga talafeagai i se taimi puʻupuʻu.

9. Fesili masani ma tali ia latou ❔

Faʻaalu se aofaʻiga tele o tupe i le po lava poʻo le faia o se nonogatupe, lea e tatau ona e totogia mo le sili atu ma le sefulu ma le lua tausaga - pisinisi e fai lava ma faʻatuatuaina ma faigata... O le mafuaaga lena toetoe lava o tagata faʻatau uma o fale nofo ma fanua e tele numera o fesili. E sefe le faʻapea e fesoʻotaʻi uma i latou i le faʻagasologa filifiliga ma totogi mo mea totino, faʻapea foʻi ma manatu na e tatau ona e matuaʻi totoa iai ae e te leʻi sainia le faʻatauga ma le faʻatau atu.

Sei o tatou taumafai e faʻataʻitaʻi ia fesili e masani ona masani ai, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o tali maeʻaeʻa ia i latou, ina ia mafai ai e tagata faitau taʻitasi ona siaki le galuega a le pule ma amata tutoʻatasi e saili se fale mautotogi. Lenei, pei ona taʻua muamua, e sili atu ona faigata, ae e sefe tupe ma maua ai se manaia faʻafiafiaga.

Fesili numera 1. Ole auala e sili ona lelei e faʻatau ai se fale mautotogi - tutoʻatasi (e aunoa ma se faleoloa) pe ala mai i se tagata faufautua?

E masani lava, o lenei fesili e popole ai tagata uma nai lo isi. O le mea e faigata tele ona suʻea sau oe faʻatau atu. E tatau ona e malaga i itumalo 'eseʻese o le' aʻai ma feiloaʻi ma tagata matua le mafaamatalaina. Tomai Faʻapitoa o le a ia faia mea uma i le maualuga tulaga, o le a ia mauaina le sili ona lelei filifiliga sili atu vave.

Faʻaaliga! Fautuaina atamamai e auai i le filifiliga o le nonofo avanoa na o latou pe a fai e i ai se mautinoa poto masani.

I le mea e tupu e tatau ai ona faʻatau se fale mautotogi, ae ui i lea, e leai se taimi poʻo se manaʻoga, ma sili ona taua, e leai se talafeagai fesoʻotaʻiga, e sili atu le alu saʻo i ofisa faʻatau fale.

Afai e i ai ni tagata vavalalata latou talu ai nei faʻatau / faʻatau fale faʻatau, ona mafai lea ona e fesili ia latou mo se fesoasoani. Masalo, latou malamalama malamalamaʻaga i le taimi nei tulaga o le maketi, iloa le taimi nei tau ma mea faʻapitoa o le faia o se feutanaiga.

Ina ia malamalama pe tatau ona liliu atu i polofesa i se tulaga faʻapitoa, ua lava lea e suʻesuʻe ai tulaga nei: o le saoasaoa o le fefaʻatauaiga, tulaga lamatia, ma tau tautupe.

O le mea moni, o se poto masani faʻatau atu o le a maua le tagata faʻatau saʻo vave. Mea muamua lava, na te iloa le mea e tatau ona vaʻai muamua i ai. Lona lua, o ia, e foliga mai, e mafai ona ulufale i se faʻapitoa nofoaga faʻapitoa, lea o loʻo tele ai le aofaʻi o talosaga ua maeʻa faʻavasegaina e tusa ai ma ituaiga uma o faʻavae (ata puʻeina, mauaina o mea tetele, lelei o le faʻaleleia, numera o fogafale o fale, ma isi).

Afea sailiga tutoʻatasi fale mautotogi e tatau ona faʻaaluina se tele tele taimi vaʻai i nusipepa faʻasalalauga, faʻamatalaga laupapa ma faʻapitoa nofoaga luga o le Initaneti.

Ae mo le faʻatuatuaina, ii, lea e le itiiti ifo talafeagai, galue ma se polofesa faʻapitoa o le a faʻaititia le mautinoa. Ae peitaʻi, afai e te mulimulitaʻi i faʻaupuga uma na taʻua muamua, e mafai ona e faʻamautinoaina oe lava i le tulaga saʻo pe a e sailia se tagata faʻatau atu na o oe.

Ole vaega mulimuli e sili ona manaia. Ioe, afai e te sailia na o oe, e te le tau totogia seisi auaunaga a seisi. E oʻo lava i le tele o nusipepa faʻasalalau ua faʻasalalau nei e leai se totogi... Ae mo le faʻafesoʻotaʻia o le fale, ona tatau lea ona e totogia se mea faʻapitoa komisi i le puluvaga... E mafai ona lava tele. Ole mea lea e faʻateʻa ai le toʻatele o tagata e faʻafesoʻotaʻi se ofisa faʻapitoa.

O se ituaiga fetuʻunaʻiga o loʻo alu i se loia mo se fesoasoani i pepa pe a maeʻa se sailiga tutoʻatasi mo se tagata faʻatau atu. I lenei tulaga, oe tatau ona faʻaalu sili sili atu, aua o totogi e ono ono faia e le o se pasene o le fefaʻatauaiga, ae i se pasene tumau.

Laulau faʻatusatusa o le faʻatauina o se fale mautotogi e aunoa ma se pule ma faʻatasi ma le fesoasoani a ia:

Faʻatusatusaga metotiaFaʻatau e aunoa ma se Realtor (na o oe)E ala i se tagata faufautua
1.FaatuatuainaLE FAʻatuatuaina tele (±)Lava talitonuina (+)
2.Saosaoa feutanaigaLemu(-)Vave (+)
3.Tupe alu i mea tautupeLaititi(+)Faʻaaoga(-)

Fesili numera 2. O a pepa e manaʻomia e faʻatau ai se fale mautotogi i le 2020?

Ina ia mafai ona faʻatulaga lelei mea uma ma avea ma tagata e anaina atoatoa le fale filifilia, e tatau ona e faʻalatalata i le faiga o le aoina o pepa talafeagai. O le latou lisi e fai si le taua, ae e aoga le toe suʻea o mea uma ina ia aua neʻi galo se mea.

Ma, o se lisi lenei o pepa mo le faʻatauina o se fale mautotogi:

  • faʻamaoniga pepa a le tagata faʻatau ma le tagata faʻatau;
  • pepa faʻamaonia aia tatau o meatotino i fanua faʻatau (i lenei tulaga, soʻo se ituaiga o konekarate e talafeagai: faʻatau ma le faʻatau atu, foaʻi o privatisation, ma isi);
  • Muscovites manaʻomia se EZhD (nofofua pepa nofofua);
  • tusi fale ma se tusi faʻamaonia faʻapitoa e faʻamaonia ai le leai o ituaiga uma o aitalafu (mai le faʻatau atu);
  • faʻaiuina tuʻutuʻuga maliega i luga o le faʻatauina atu o fanua (faʻatau atu ma faʻatau maliega)

O le a le EZD? Pepa tuufaatasi fale O se faapitoa pepa e masani suia ai 13 faasinomaga.

EZD na fausia ina ia mafai ai ona faʻafaigofieina le apili a tagatanuʻu i setete tino ma faʻatoʻilaloina faʻalapotopotoga, aua ua le toe i ai le manaʻoga e maua ai pea ma foaʻi sili atu 10 eseese mau.

I nisi tulaga, ua uma ona talanoaina sili atu ma le tasi muamua, ono faʻaopopoina pepa e ono:

  • tusi faʻamaonia o le lesitalaina o faʻaipoipoga;
  • Faʻatagaina o le paʻalua lona lua e faʻamatuʻu atu fanua faʻatau i se isi meatotino (pe a fai o se meatotino soʻosoʻo)
  • o se tusi pasi mai le ofisa o le vaʻavaʻaia (manaʻomia pe a fai o le e ona le matua).

Faʻatasi ai ma isi mea, o le aano o le konekarate tatau ona faitauina faʻatele. E sili atu le fesili mo se fesoasoani a se loia e te iloa e siaki ai le maliega i le va o le tagata faʻatau atu ma le tagata faʻatau fale fanua mo le feteʻenaʻi faʻaletulafono.

Fesili numera 3. Faʻafefea ona saʻo le iloiloga o le fale oe faʻatau? O le a le mea e faʻamaonia ai lona tau?

Tagata uma e manaʻo e avea ma anaina o fanua, i le faʻatauga gaioiga, e manaʻo e sefe le tupe ae le ova totogi. O le mea moni, mo lenei mea ua lava ia iloa le tele o faʻavae e faʻatatau ai le iloiloga o fale mautotogi, ma aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai ni faʻataʻitaʻiga.

O tapulaʻa nei e aʻafia ai le aofaʻi o tau o avanoa e nonofo ai:

  1. numera o fogafale o le fale, faʻapea foʻi ma le foloa o loʻo tu ai le fale mautotogi;
  2. lapoʻa pe laʻititi umukuka;
  3. faatulagaga lautele (tuai, faaleleia, onapo nei, leai se totogi);
  4. ina ua fausia le fale, faʻapea foʻi ma lona ituaiga (mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai ni nofoaga faʻataʻitaʻi, o le lotoā o loʻo nanaina);
  5. faʻafefea ona faʻaauupegaina le teritori lata mai;
  6. e fia potu o iai;
  7. aofaʻi ma ata puʻeina (e le aofia ai vaega e leʻi vevela, e aofia ai poletone);
  8. setete i totonu (o i ai se toe teuteuina teuteu, i le a le tulaga ma le sitaili);
  9. e i ai se loggia, o se polotito (pe a fai, o latou iila);
  10. auala faʻavevela (taʻitoʻatasi pe faʻatotonu);
  11. o le fale taele faʻatasi ma le faleuila;
  12. le aofaʻi lata mai o totogi faʻalemasina mo mea faigaluega;
  13. o le eria o loʻo tu ai le fale (ogatotonu, alamanuia, i fafo atu);
  14. ana atinaʻe;
  15. foliga o le fausiaina, lea e mafai ona avea uma o se potomasani ma lauiloa kamupani, ma talu ai nei fausia kamupani (talafeagai mo na tagata oe faʻatau se fale mautotogi i se fou fale);
  16. o le a le pasene o le fale o loʻo fausiaina ua sauni mo le nofoia.

A maeʻa ona suʻesuʻeina uma nei mea mo se mataupu faʻapitoa, e mafai ona matou faʻauʻuina pe faʻafefea ona tau le tau o se fale mautotogi ma le mea moni. I luga o le maketi pei tulaga luama meatotino autu mafai foi ona maua maualuga tau, ma faʻapea foi maualalo.

I le mea e tupu ai le tau ua manino le ova, e mafai ona tatou fai atu ma le saogalemu o le tagata faʻatau o loʻo sailia simpletons, o ai o le a totogiina mo lona lava fale mautotogi lelei lava pei o le tele o mea na ia fai mai ai. Afai o le tau ua uma ona matua maualalo, lona uiga a le o i ai se mea sese i le nofoaga malolo (Tuaoi lologa i taimi uma pe taufaaleaga, e leai se vai vevela, faifai pea faafitauli ma le eletise) poʻo se ituaiga o tau faʻasese ua amataina. E le gata i lea, e mafai ona maua oe uma i luga o togafiti poto e faʻatosina tagata faʻatau ma tau maualalo, ona fai lea o se tau fou, ma manino tagata taufaavalea.

Faatasi ai ma isi mea, e i ai 2 taimi, e masani lava ona aofia ai ile tau e le tagata faʻatau: totogi mo auaunaga faufautua (pe a faʻatau atu le tagata faʻatau ile fale, ona mautinoa ai lea ua uma ona ia tuʻuina sina tupe i le tau o le fale mautotogi e ufiufi ai lana tautua) ma ono faʻatau faʻatau... O lea la, e mafai ona tuʻu i lalo sina tau pe a fai e te taumafai e talanoa i le tagata faʻatau. Nisi tagata muamua suʻe mo faʻasalalauga lea o loʻo faʻailoa mai ai o se tagata o loʻo faʻatau atu fale faʻatau e aunoa ma ni faufautua. O lona uiga e ono mafai ona sefe le tupe.

Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi peʻa leai se tupe? O fea e mafai ona ou aumaia ai i latou? E mafai ona faʻatau se fale mautotogi e aunoa ma se tupe - o fesili ia e masani ona tuʻuina atu

Fesili numera 4. Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi peʻa leai se tupe?

Toetoe lava a tofu tagata uma ma se fesili faapena. Aua le faʻavaivai, aua e i ai le auala e alu ese ai: mo lenei e mafai ona e faʻaaogaina gaosiga o nonogatupe, mokesi pe faʻaaoga le le-gata tupe maua a tina failele.

Ina ia aua le soona faʻaalu tele tupe, oe mafai ona vaʻai mo fanua faʻatau fale o na o loʻo i luga tulaga fausiaina... I lenei tulaga, e mafai ona e talosaga saogalemu mo se nonogatupe, aua o le aofaʻi o tau o le a matua sili atu le maualalo nai lo le maketi tasi.

E ui lava i faigata uma, o le aiga talavou o le ai ai se mea e onosaia mo: e tusa lava 5-10 tausaga o sefeina, ae i lou oe lava fale mautotogi, lea e mafai ai ona e tutoʻatasi faʻaauupegaina le aiga nofoaga.

O le i ai o sau oe lava mea totino, lea e mafai ai ona e faʻatulagaina i taimi uma mea uma i lau oe lava ala, o se sili faʻaosofia lelei mo le ola ai ma ni tapulaʻa (oe e tatau ona taʻitaʻia se sili atu taofiofia olaga olaga i le taimi o le nonogatupe totogiina).

Fesili numera 5. Faʻafefea mafai ona e faʻatau se fale mautotogi aunoa ma se nonogatupe ma mokesi?

Ma faʻafefea pe a fai e leai se manaʻoga e nono mai le faletupe pe leai foi se avanoa e totogi ai masina totogi ona o le maualalo tupe maua? I lenei tulaga, e na o le tasi lava le auala i fafo - sefe i soʻo se avanoa avanoa... E umi se taimi e le tuua ai fale taugofie (masalo matua) ma sefe uma penny faʻaopopo.

Ua lava lea e faʻatino ai ni fuafua faigofie e suʻe ai e aunoa ma le faʻaaluina o se mokesi mo se taimi umi (o nisi taimi e mafai ona toso i luma mo le 30 tausaga), e te mafaia toeitiiti 2 taimi televave e avea ma pule atoatoa o se fou fale mautotogi. Ioe, e le mafai ona e nofo ai i totonu i le taimi lava lea seʻi vagana ua faʻaputuputu le aofaʻi atoa (i le tulaga o se nonogatupe, e fai lava sina eseesega o mea), ae e te le tau totogia le tului.

O le mea sili ona taua i lenei auala o le iloa lea e faʻafuaseʻi ona tupu se mea e galue. O lona uiga a faʻapea i lena taimi sa manaʻomia le toe totogiina o le nonogatupe, lona uiga o le tulaga o le a matua paʻu leaga ona o le le lava o tupe e oʻo lava i le sili ona manaʻomia. E le tupu le mea tutusa pe a e taumafai e faʻaputuputu le aofaʻi manaʻomia ile taimi.

O le iʻuga, e mafai ona e faʻatinoina ni nai faʻatulagaina faigofie: le tamaloa, o ai 15 ua tele tausaga o totogi le mokesi, e leai se tupe teu i le faaiuga o lenei vaitaimi, aua na alu uma mea i le totogiina o le loan.

O le aiga, o e na filifili e faaauau ona nonofo i le fale o lo latou tama ma sefeina se aofaʻi aofaʻi masina uma, o le a mafai ona gafatia se tasi potu potu i le 7.5 tausaga... E le gata i lea, a maeʻa ona mauaina ni fale totino, oe mafai ona faʻaauau ona sefe mo se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le taʻavale.

Fesili numera 6. E mafai ona faʻatau se fale mautotogi luga o se mokesi e aunoa ma se totogi muamua?

O le ute o soʻo se mokesi manatu e tatau i se tagata ona totogi se pasene o le aofaʻi o tau o se fale mautotogi i le amataga. E mafai ona eseese mai le 10% i le 50%... O le mea lea, o se tagata e tatau ona i ai i le lima se aofaʻi tutusa ma tusa ma le afa o le meatotino tau. O ia aofaiga o tupe e matua le gafatia lava mo nisi.

E mafai ona faʻamoemoe iai aiga talavou laumua o tina o le a alu i le vaega muamua. O lenei e matua faʻatulafonoina, ma lona tele e naʻo le aofia ai 1/6 mai le tau o le tasi potu potu i se fale fou. O le a le mea e tatau ona faia e tagata uma? E leai ni mea faʻalilolilo nana, o lea e tatau ai ona e sailia tupe i se mea.

E iai le isi filifiliga. O nisi faletupe e tosina mai tagata fou ma mokesi e aunoa ma se totogi muamua. Ioe, o ia manatu faʻavae aofia ai i le mea moni e faapea i le amataga oe le tau totogia se mea, ae o pasene o le a sili atu maualuga.

E le gata i lea,leai se totogiina i lalo mokesi konekarate sili atu ona faigata: faʻapea, afai e taofi e le tagata le totogiina o le tului masina mo ni mafuaʻaga, e mafai ona latou aveina lona fale e aunoa ma le toe faʻafoʻi uma o tupe ua uma ona totogi. Faʻavae i luga o lenei, latou vaʻaia tuputupu aʻe lamatiaga.

O le mafuaʻaga lena e fautuaina ai e tagata atamamai e aloese mai na ofo "aoga" i autafa. Tele o taimi latou te ofuina ituaiga faʻasalalauga, o lona uiga latou te nanaina nisi mailei. O le ofa o le a foliga manaia i nisi, ae e sili atu ona lelei le faʻaputuputuina e le itiiti ifo ma le maualalo mafai totogi i lalo ina ia mafai ai ona faʻamoemoe i ni tulaga alualu i luma o aiaiga o mokesi i le lumanaʻi.

Faletupe galuega i tulaga faʻapena - e saili ai ni tagata fou, tagata faʻatau le galuega fale faʻatau - filifili le sili atu talafeagai ma talafeagai aiaiga mo ia.

Fesili numera 7. Faʻafefea ona sefe mo se fale mautotogi mo se aiga talavou ma le totogi o le 25-30 afe rubles?

Ioe, e fai lava si faigata ona iloa le manaʻoga e fesoʻotaʻi ma le faʻatauina o sau oe lava fale faʻatau ma se laʻititi tupe maua. Ae, e ui lava i tapulaʻa uma, o lenei i le faʻavae moni lavaafai e te taumafai e tipi tele au totogi faʻapipiʻi, faʻapea foi ma le taumafai e saili ono lamatia ae sili ona aoga polokalama faʻatupeina. I nisi auiliiliga e uiga i le faʻasaoina o tupe mo se fale mautotogi ma le totogi o le 20,000 - 30,000 rubles, na matou taʻuina i se tasi oa matou tusitusiga.

E mafai foi ona e faʻaaogaina faʻapitoa polokalame a le malo, o loʻo faʻamoemoe e lagolago ai aiga talavou ma tuʻuina atu ia i latou le avanoa e vave ai ona foʻia le faʻafitauli o fale le lelei.

Aua neʻi galo e uiga i le i ai o se atunuʻu atoa (feterale)ma le lotoifale (municipal) polokalame e fesoʻotaʻi ma le nonoina atu. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i le mea moni o aiga talavou ma tagata faigaluega a le militeli ei ai le aia tatau e faʻaaoga ai se faʻapitoa tusi pasi mo fesoasoani fesoasoani pe a latou mafai ona tausisia le tele o manino tulaga.

Ina ia faia lenei mea, na ona fesili i le Initaneti o poloketi a le atunuʻu ma mea ia na fausia e pulega faʻaitumalo poʻo le taulaga. Ioe, e tele lava o le toʻatele o tagata e mananaʻo, ae toʻaitiiti lava i latou e faʻamalieina uma manaʻoga, o lea e tofu tagata uma ma se avanoa.

Fesili numera 8. E mafai ona faʻatau se fale mautotogi ma le faletupe faʻatama mai aiga (matua, ma isi)?

Ou te fia maitauina e leai ni faʻasaina o fefaʻatauaiga o faʻatau atu ma faʻatau i le va o aiga. O i latou o tagata taʻitoʻatasi, o lona uiga e mafai ona latou faʻatautaia fefaʻatauaiga eseese.

E ui i lea, e i ai lava taua faʻatapulaʻa o loʻo faʻatulafonoina i tupe ua maeʻa tuuina atu e le setete. Lenei o le a taua ai o le isi itu o le fefaʻatauaiga o se aiga, aua o le tele o papupuni o le a vave ona aliali mai.

Mea muamua lava, matua, faʻapea foi aiga o matua matutua e le o i ai le aia tatau e faʻaliliu ai meatotino ia latou fanau poʻo fanau a fanau mo tupe a le setete (aiga). E leai se aia tutusa a tuafafine ma uso toto. O nei tapulaa i le faʻaaogaina o tupe teu tupe a le aiga, e ui ina fai sina faigata, o iʻuga na o le taumafai faʻasolitulafono i taimi ua teʻa.

E i ai taimi masani mataupu pe a maua e tagata ma faʻamatuʻu tupe feterale e ala i polokalame eseese, lea e mafai ona faʻaaluina i naʻo le numera tumau o faʻamoemoe.

O le uluaʻi manatu o le tuʻuina atu o tupe faʻaalu e fesoʻotaʻi ma le manaʻo o le malo e faʻaleleia le tulaga o le olaga o le aiga. O le mafuaaga lena e le mafai ai ona faigofie maua ai tupe pe faʻaaluina i nisi o au oe manaʻoga manatu faapito.

Ae e mafai ona e faʻaaogaina, faʻapea, faaleleia lou tulaga olaga... O le taimi lena na o mai ai le au taufaavalea ma le manatu e faatau fale mai aiga latou te mafai ai ona tuu o latou lima i luga o le aofaiga atoa e mafai ona uma ona lafoai e aunoa ma se tapulaa ma mo soo se manaoga e le fesootai uma i le talavou aiga. O le setete, i le isi itu, e le manaʻo e faʻatupe tagata taufaavalea, ae naʻo le manaʻo e fesoasoani i le laʻititi tagatanuʻu ia tupu aʻe i tulaga taliaina.

Ae o lesi foi itu, oe mafai ona faʻauʻuina se faʻatau atu ma faʻatau fefaʻatauaiga, o le autu o lea o fale nofo, faʻapea, i le va o tausoga poʻo tuagane. I lenei tulaga, e ui lava o loʻo aliali mai ni ituaiga faʻataʻavalevale, peitaʻi, e tatau ona faʻamaonia o le tupe o loʻo faʻatonu saʻo e faʻaleleia ai le olaga o le tamaititi.

Fesili numera 9. Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi ma se militeli mokesi?

Ua saunia e le setete se polokalama manaia e faʻamalosia ai le militeri. O loʻo iai le igoa "Mokesi a le militeli" (faapuupuuina - VI) ma aofia ai mea nei: o le setete masina masina teuina se faʻapitoa tupe i luga o se faʻapitoa teugatupe a se fitafita, lea e faʻavasega tausaga (sili atu ma le 20 afe i le masina).

I se faʻaopopoga, faʻaopopo tupe mama e sau mai le teu faʻafaigaluega o nei tupe. Na iʻu lava 3 tausaga mulimuli ane e mafai e fitafita uma, pe a maeʻa ona tusia se lipoti, ona maua se tupe mo le totogi muamua o mokesi.

Sei o tatou mafaufau i lenei polokalama i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Muamua, o se fitafita e tatau ona talosaga e lesitala i le poloketi. O le vave o lenei mafai ona faia, o le vave o le a mafai ai ona maua se mokesi.
  2. Ma, a maeʻa se vaitaimi faapitoa o le taimi, e mafai e se tagata ona amata filifili se mea lelei fale nofo mo ia, uma i le muamua ma i le tulaga lua maketi.
  3. Ina ua maeʻa lena, ua filifilia se faletupe talafeagai e galulue ma le faʻamatalaina setete polokalama, ma o lenei toeititi lava tele uma setete setete.
  4. O lona iʻuga, ua faʻaaogaina uma e le ofisa pepa ia Rosvoenipoteka, ina ia maua ai sana nonogatupe mo le faʻatauina o fale (TLC).
  5. I le maeʻa ai o taualumaga uma, o le fale mautotogi tatau ona inisiua, avea ma meatotino a se fitafita.

E aoga le mafaufauina o le vaitaimi maualalo e mafai ai ona e maua se mokesi o 36 masina. O le tapulaʻa e faʻatapulaʻa 45-tausaga o tausaga o se fitafita.Faitau atili e uiga i le militeli mokesi ma tuʻutuʻuga mo lona faʻaavanoaina i le militeli tagata faigaluega i se tasi oa tatou tusitusiga.

Fesili numera 10. Faʻafefea ona maua se lafoga toʻesea pe a faʻatau se fale mautotogi i le 2020?

O le fesili mulimuli, lea o le a tuʻuina mai le taimi i lenei tusitusiga, o le faʻafefea ona e faʻamoemoe e maua toese lafoga, lea e avatua pe a faʻatau se fale mautotogi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le a mafai ona aofia ai se vaega o tau, ae ui i lea, oe manaʻomia le faamasani ia oe lava ma le faamatalaga na tuuina atu i lalo muamua ina ia mafai ai ona apili i le ofisa lafoga ia manuia.

E i ai le auala mautinoa e toe maua ai ni tupe na e faʻaaluina i lou fale.

Ia o le a tonu la le toese lafoga? Faʻafefea ona maua ma o le a le mea e manaʻomia mo lenei?

Lalo toese lafoga faʻapea o se toʻesega mai le setete e fiafia i se tagata faʻatau fale pe a fai e galue faʻamaoni ma le faamaoni toʻesea le vaega tatau ai o tupe mai lana tupemaua. I lenei tulaga, e mafai ona ia faalagolago i le accrual 13% o le aofaʻi na faʻaalu i le fale mautotogi.

E taua le maitauina o loʻo iai foʻi le pito i luga o lafoga toʻesea lafoga. Na te tusia 260 000 olo E le mafai ona mauaina ni tupe i luga atu o lenei aofaʻi, peitaʻi, e fai lava si aulelei.

E tatau foi ona maitauina oe mafai ona maua se ituaiga o setete taui naʻo le tasi i le olaga atoa (ma e le o tagata uma e mafai ona gafatia e faʻatau fale masani)... I se faʻaopopoga, e tatau ona manatuaina i le tulaga o le le aloaia galuega, pe a fai e leai se toʻesea o lafoga, e le manaʻomia le faʻamoemoe i le mauaina o toʻesea, aua e fausia tonu lava mai lafoga sa totogi muamua e se tagata maufaʻatuatuaina tagatanuʻu.

A maeʻa ona suʻesuʻeina faʻamatalaga saunia, tasi le faaiuga taua e mafai ona tusia - faʻatauina o se fale mautotogi o se sili atu tiga galuega, lea i nisi tulaga e fesoʻotaʻi ma nisi lamatiaga.

O le manatu atoa o le manaʻomia lea ona e mafaufau muamua i mea manaʻomia mo le fale mautotogi muamua, faʻapea foi ma fuafua le avanoa paketi. I lenei tulaga, e le tatau i se tasi ona faʻamoemoe mo se avanoa, ae e sili atu le faʻamasani ia oe lava i le teori ma faʻamatalaga faʻamatalaga muamua.

Ma, faʻapeaI le faʻatauina o se fale mautotogi i luga o le tulaga lua maketi, oe ono iu i le le mauaina le mea na e faʻamoemoeina. Ina ia le feagai ma lenei, oe manaʻomia le suʻesuʻe ma le faʻaeteete le nofoaga malolo ma faʻataʻitaʻia talafaasolopito faaletulafono.

Afai na filifili e faʻatau se potu malolo mai le tagata fai fale poʻo mai lana konekalate (i totonu o se fale fou), ona tatau lea ona e faitau ma le faʻaeteete uma a latou pepa ma "Talaʻaga"ia faʻaititia mea lamatia. O lenei filifiliga e faʻatagaina ai oe ona sefe tele pe a e faʻalatalata i le mataupu ma lou tiute atoa.

I le faaiuga, matou te fautuaina oe e maimoa i le vitio "Faʻafefea ona faʻatau se fale mautotogi ma o le a le mea e mafua ai le tau mo ia":

Liliu atu lena faʻafitauli i falemafai ona foia vave ma ma lelei sefe pe a fai e te taumafai e amanaʻia uma fautuaga. I lenei tulaga, e le manaʻomia le i ai o le aofaʻi atoa i lou lima, aua e mafai ona e faʻaaogaina mokesi pe i auauai... Ae le i oʻo i lena, e tatau ona e mautinoa iloilo lelei ou malosiʻaga ina ia mafai ai ona faia le filifiliga saʻo.

Manatua: se fale talafeagai e mafai ona faʻatau uma i luga tulaga luama faaauau pea tulaga muamua maketi, uma ma le aofaʻi atoa i lima, ma se vaega. Ae ui i lea, ina ia faia lenei mea, oe tatau ona suʻesuʻe ma le faʻaeteete uma pepa na saunia e le tagata faʻatau. O se mea taua o le mafai gafatia e toʻafilemu seʻi maeʻa feutanaiga.

Pau na o mea mo tatou.

Le au faitau pele o le Ideas for Life magazine mekasini, matou te matua faʻafetai lava pe a e tuʻuina au tala i luga o le tusitusiga o loʻo i lalo, faʻasoa atu lou oe lava manatu ma lou poto masani i le mataupu o le lolomiga. Matou te moomoo ia manuia outou uma ma manuia fefaatauaiga fale!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Amazing $ 2 per Pizza - How to make Pizza Vending Machine for 2 sheets of $ 1 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com