Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lesvos motu i Eleni - o se faʻailoga o le alofa tutusa itupa

Pin
Send
Share
Send

O le motu o Lesvos e tu i le matusasaʻe o le sami Aegean. O le lona tolu o motu sili ona tele i Eleni ma o se lauiloa nofoaga. O Lesbos na faia lauiloa e le tusisolo o Odysseas Elytis ma le tusisolo o Sappho, faafetai ia te ia na maua ai e le motu se lauiloa lauiloa o se nofoaga na lautele ai le alofa o le itupa tutusa. E taʻutaʻua foi Lesvos ile lelei o le suauʻu olive, suamalie olive, sisi ma le liʻoura faapitoa o le anise.

Faamatalaga lautele

Lesvos o se motu i Eleni ma lona lautele o 1,636 km2, o le lona valu sili motu i le Metitirani pesini. Toeititi lava 110 afe tagata e nonofo iinei. O le laumua o le taulaga o Mytilene.

Mo le tele o seneturi, sa viia le motu e tagata talenia o nonofo ma galulue i ona apitagalu - le tusisolo o Sappho, le tusitala Long, Aristotle (mo sina taimi na ia nofo ma galue ai i Lesvos).

E le masalomia lava, o le lalelei Safa ua taʻua o se tagata sili ona feteʻenaʻi. E toatele latou te taʻua o ia o le faipule i le itupa tutusa o le alofa i le va o tamaitai, ae o lenei talafatu mafua ai le tele o feeseeseaiga. O Safa e le gata o se taleni tusisolo, ae sa ia taumafai foi e atiaʻe lona aristocracy ma le agavaʻa e vaʻaia le matagofie i agaga o isi tagata. I le 600 TLM. u O le fafine na taʻitaʻia se alalafaga o teineiti laiti faʻapaʻia i le atua fafine Eleni Aphrodite ma muses. Lenei na aʻoaʻoina e tamaiti aʻoga le matata o le ola - amio lelei, le agavaʻa e faʻailo ma faʻalelei, e faʻamalieina ai ma le atamai. O teine ​​uma na tuʻua le nuʻu o se soa lelei, o aliʻi na tilotilo i tamaiti aʻoga e pei o ni atua fafine faalelalolagi. O le tulaga o fafine i luga o le motu na matua ese lava mai le tulaga i isi motu Eleni, lea o fafine sa avea ma ana. I Lesvos, sa saoloto fafine.

O le isi foliga matagofie o le motu o Lesvos i Eleni o le laueleele lafulemu, o loʻo iai ona togaolive, ma pine tetele, ma maples, ma fugalaʻau ese.

E tele nofoaga mataʻina mo turisi - matafaga, faʻapitoa fale, taumafataga le mafaagaloina, fale mataaga ma malumalu, faʻasao faʻaagaga.

Faʻafefea ona e alu iina

O le motu e iai lona malae vaʻalele faʻaigoa i le Odysseas Elitis, o loʻo tu i sautesasaʻe, 8 km mai le laumua. E maua e le malae vaʻalele vaʻalele faʻavaomalo vaʻalele i le vaitaimi o tuʻuaga ma pasese mai isi vaega o Eleni i le tausaga atoa.

Toetoe uma laina folau tetele ofaina folauga sami i le va o Aegean motu. O le tau o sea folau o le a tau ai le averesi o le 24 € (vasega lona tolu e aunoa ma se nofoa), afai e te manaʻo e malaga i le mafanafana, e tatau ona e totogia tusa ma le 150 €. O le auala e alu i le 11 i le 13 itula.

Mafaufau o Lesvos o loʻo tu i tafatafa o le talafatai o Take (lea e mafai ona vaaia i luga o le faʻafanua), o se vaʻa vaʻaia e faʻatulagaina i le va o le motu ma le taulaga o Ayvalik (Turkey). E alu tuʻa Feri i le tausaga atoa, i aso uma i le taumafanafana ma tele taimi i le vaiaso i le taumalulu. O le auala e 1.5 itula, o le tau o le tiketi e tasi le auala e 20 €, ma le tiketi e toe alu i le malaga e 30 €.

O le sili ona lauiloa felauaiga i luga o lenei motu o Eleni o pasi, faatau tiketi i faleoloa uma ma le lolomitusi ma kafe. O le nofoaga autu pasi o loʻo tu i le laumua latalata i le paka Agias Irinis. Faigamalaga mulimuli:

  • i Skala Eresu, auala 2.5 itula;
  • i Mithimna ma le tu i Petra, auala 1.5 itula;
  • i Sigri, auala 2.5 itula;
  • i Plomari, auala 1 itula 15 minute;
  • i Vatera, o le auala e 1.5 itula.

Tau o le tau e amata atu i le 3 i le 11 €.

E taua! O loʻo i ai se taxi taugofie i Lesvos, e toʻatele tagata e filifilia lenei vaʻaiga. I le laumua, o taʻavale e faʻatumuina i mita - e sili atu ma le tasi le euro ile 1 km, o taʻavale e lanu samasama, i isi taulaga e masani ona faʻatulaga le totogi, e lanu efuefu taʻavale.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O 'aʻai ma fale talimalo

Mytilene (Mytilene)

Le taulaga tele i le motu, faapea foi ma le taulaga autu ma laumua o Lesvos. O loʻo tu i sautesasaʻe, o vaʻa e masani ona tamoʻe mai ii i isi atumotu ma le uafu o Ayvalik i Turkey.

O le 'aʻai o se tasi o anamua, talu mai le seneturi lona 6 sa faia ai ii. Tele tagata talenia lauiloa o Eleni na fananau i le nofoaga.

E i ai ni uafu se lua i le taulaga - i matu ma saute, e fesoʻotaʻi i latou ma se ala 30 m lautele ma 700 mita le umi.

O vaaiga sili ona taua o le Mytilene Fortress, o le Archaeological Museum, o le toega o le fale faʻafiafia anamua, o le Ethnographic Museum, o malumalu ma falesa, o le Eni Jami Mosque.

O le matafaga e pito sili ona asia o Mytilene o Vatera. O le talafatai e sili atu i le 8 km le umi. E tele faletalimalo, malae taʻalo, faleʻaiga ma faleʻaiga. O Vatera e aloaʻia o se matafaga e sili ona maopoopo i Lesvos i Eleni.

Molyvos

O loʻo tu i le itu i matu o Lesvos, 2-3 km mai le nofoia o Petra ma 60 km mai le laumua. I taimi anamua, o le taulaga na avea o se nofoaga tele ma atinae. O le igoa muamua - Mithimna - na ave i le faʻamanatuina o le tupu tupu, o le igoa Molyvos na aliaʻe i le taimi o le nofoaiga a le Byzantines.

O se tasi lenei o taulaga sili ona matagofie e faʻafiafia ai faʻafiafiaga, konaseti ma aso malolo. E i ai le 'olo anamua i le tumutumu o le maupuepue. Tagata fiafia e fiafia e malolo i le matagofie vaʻa ma vaa. E tele faleoloa teuoloa ma faleoloa, faleʻaiga ma faleʻaiga i luga o auala o le nofoaga.

O Molyvos ei ai se tasi o matafaga taʻutaʻua i Lesvos. O turisi latou te mauaina mea uma latou te manaʻomia mo se nofo lelei - potu malolo o le la, taʻele, faleʻaiga, malae taʻalo mo taʻaloga ola.

Petra

O se tamaʻi fale laʻitiiti lea e nonofo i le itu i matu o le motu, e tusa ma le 5 km mai Molyvos. O le turisi vaega ua lelei atinae iinei, o le sili lea o alagaʻoa o tupe maua mo le nofoia. Ua saunia mea uma mo se nofo lelei - faletalimalo, faleoloa, faleʻaiga ma le matafaga, aloaʻia o le sili i luga o le faʻafanua o Lesvos. O Petra o se nofoaga masani mo aiga e iai le fanau. O le umi o le talafatai e lata i le 3 km, sun loungers, faamalu, cafe, souvenir shops ma se diving center ua faʻaauupegaina i le umi atoa.

O vaʻaiga sili ona taua o le papa lapoʻa lea e alu aʻe i le ogatotonu o le taulaga, o le Ekalesia a le Virgin Mary, o le Ekalesia a St. Nicholas, o fale e fai ai meaʻai i le lotoifale ma le maota o Valedzidenas.

Skala Eressu

O se tamaʻi nofoaga i sisifo o le motu. Tagata tafafao maimoa matauina atinae tetele, tu 90 km mai le laumua. Skala Eressou o le uafu o Eressos.

I aso anamua, sa i ai le nofoaga autu o fefaatauaiga iinei, ma sa lauiloa saienitisi ma faifilosofia na nonofo.

O Skala Eressu e iai lona matafaga sili ona lelei ma mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei. O le talafatai faʻalauteleina mo 3 km. E tele faletalimalo, faleʻaiga ma faleʻaiga latalata i le matafaga. Ua maua e le matafaga ni faʻailoga e tele o le Fuʻa Fuʻa Mea faigaluega mo taʻaloga taʻaloga o loʻo i le tautua a tagata tafafao.

E taua! Ua fautuaina e le au faimalaga le tusiina o mea e nonofo ai i Skala Eressa muamua, aua e taʻutaʻua tele le nofoaga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Vaaiga

Castle Mytilene

O le 'olo sili ona taʻutaʻua i le motu o le taulaga o Mytilene, o loʻo tu i luga o le maupuepue i le va o taulaga e lua - i matu ma saute. O le fale na fausia masalo i le seneturi lona 6 i luga o le 'upega tafaʻilagi lea na tu ai le anamua anamua.

I le 1462, o le 'olo na puʻeina e tagata Take ma afaina ai i se tulaga ogaoga. Ina ua maeʻa le toe faʻafouga, sa toe faʻaleleia le 'olo, ae i le tausaga o le taua i le va o Ottomans ma Venetians, na toe faʻaumatia ai foʻi. I le vaitaimi mai le 1501 i le 1756, o le 'olo na toe fausiaina, faʻamalosia, faʻaopoopoga' olo, faʻalava ma puipui na maeʻa. I le teritori o le 'olo' oloʻo iai le mosque, le monastery Orthodox, ma le imaret. O aso nei ua faaleagaina se vaega o le 'olo, ae o loo avea pea ma se tasi o vaaiga sili ona manaia o le motu. O le 'olo tupu ma le' olo o Take ma le tele o auala i lalo o le eleele e faʻasaoina lelei. E eseese tausamiga ma koneseti e faia iinei ile taumafanafana.

Monastery o le agelu sili Mikaele

O le malumalu Orthodox e tu latalata i le nofoaga o Mandamados. O le toefausiaina mulimuli na faia i le 1879. O le ekalesia e faaigoa i le paia o le motu, Archangel Michael.

O uluaʻi faʻamatalaga o le monaseri o loʻo maua i le 1661, mulimuli ane, ile seneturi lona 18, na toe fausia ai le lotu.

O se tala faʻafesoʻotaʻi e fesoʻotaʻi ma le monaseri, e tusa ai ma lea i le 11th seneturi na osofaʻia e tagata faomea ma fasiotia uma patele.

O le tasi monike talavou Gabriel na mafai ona sola ese, na tuli e le au faomea le taulealea, ae na poloka e le agelu sili Mikaele le latou auala. Ina ua maeʻa, na sosola le au osofaʻi, ma tuua uma a latou meatotino. Na vaneina e Kaperielu se faʻatagata o le Agelu Sili mai le eleele ua faʻasusu i le toto o le tagata na fasiotia, ae o mea na lava mo le ulu. Talu mai lena taimi, o le faʻailoga sa teuina i le falesa ma ua avea o se vavega. Tele turisi matauina o le foliga ei ai se tulaga eseʻese malosi, pe a vaʻai i le faʻailoga goosebumps tamoʻe i le tino.

O le lotoā e sili ona mafanafana i fugalaʻau. O moligaʻo i le lotu e mafai ona sapalai fua.

Panagia Glykofilusa (Church of the Virgin Mary "Kisi suamalie")

Lenei o le autu faʻatosinaina o le taulaga o Petra. O le malumalu, faʻaigoa i le faʻailoga, o loʻo tu i le ogatotonu o le nofoaga i luga o le papa e 40 mita le maualuga. 114 sitepu e tau atu i le faitotoʻa, o lea e maka ai e turisi le ala faigata i le malumalu.

O le vaʻaiga vaʻaia ofoina mai se ofoofogia vaʻai i le taulaga ma ona siʻosiʻomaga. I le amataga lava o le nofoaga o le falesa sa i ai le fale tele, o le toefausiaina mulimuli na faia i le 1747. I totonu o loʻo iai se faʻailoga matagofie laupapa, o se nofoalii ma se faʻailoga tulaga ese. O le taʻiala o le a taʻu atu i le ofoofogia talatuu fesoʻotaʻi ma le faʻailoga.

E le mamao mai le futu o le mauga, o loʻo iai foʻi isi mea faʻatosina - le Ekalesia a St. Nicholas, le maota o le Vareldzidena.

Vaomatua faʻamamaina

O se faʻailoga mataʻina na mauaina le tulaga o se faʻamanatu faʻanatura i le 1985. O le togavao na tu i le itu i sisifo o le motu, i le va o nuʻu o Eressos, Sigri ma Antissa. O loʻo salalau solo fualaʻau faʻasili i le tele o motu, ma avea ai ma faʻaputuga sili ona tele o faʻaputuga fugalaʻau laʻau i le lalolagi.

20 miliona tausaga talu ai, ina ua maeʻa le pa mai o le mauga mu, sa lilofia atoa le motu i le lava ma lefulefu. O le iʻuga o se faʻamanatu masani. E silia i le 40 ituaiga o laʻau ua faʻailoa mai - birch, persimmon, maple, alder, lime, poplar, alofilima eseese, willow, hornbeam, cypress, pine, laurel. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai ni laʻau tulaga ese e leai ni faʻataʻitaʻiga i le lalolagi i aso nei.

O le maualuga maualuga fossilized laau e sili atu ma le 7 m le maualuga ma sili atu nai lo 8.5 m i le lautele.

O i latou na iinei e fautuaina e omai iinei i le taeao po, aua e vevela iinei i le ao. Aumai vai ma oe ma, pe a mafai, asiasi i le Natural History Museum o le motu i Sigri nofoaga.

Calloni Bay ma ituaiga manu e seasea maua

O le faga o loʻo tu i le ogatotonu o le motu ma e aofia ai le lautele o le 100 km2. O le laueleele e sopoia e 6 vaitafe, e tele tog tovine, anamua monaseri. Lenei vaega o le motu e faigata ona suia talu mai anamua.

Faʻaliliuina mai le gagana i le lotoifale, Calloni o lona uiga - Aulelei. O le penina o le faga, Skala Kalloni Bay, o le ogatotonu o ecotourism, o iinei o le lauiloa sardines tupu - tamaʻi iʻa ma le le mafaatusalia tofo.

O le faga o se nofoaga sili ona susulu i luga o le motu o Lesvos, ma lona papaʻu, mafanafana matafaga talafeagai mo aiga, lea, i le faaopoopo atu i le pisapisao, tumutumu nofoaga, oe mafai ona mauaina tulimanu tuufua. Ae o le mafuaʻaga autu o le asia o le faga o le vaʻaia o seasea manulele ma leisurely savali i totonu o vao vao. Masalo o ata sili ona lelei o Lesvos e mafai ona puʻeina ii.

'Olo o Byzantine, Mithimna (Molyvos)

O le taulaga e tu i le itu i matu o le motu, na o ni nai kilomita mai le nofoia o Petra ma 60 kilomita mai le laumua. E talitonu saienitisi sa nonofo tagata i lenei itu i vaitaimi o anamua.

O le Byzantine 'olo na fausia i luga o le mauga ma tulaʻi mamalu i luga o le taulaga. E mafai ona vaʻaia manino i le faitotoʻa o le nofoaga. Afai o loʻo e malaga ma lau oe taʻavale, faʻamolemole e leai se paka i le faitotoʻa o le 'olo.

O pasi vaʻai vaʻai masani e omai iinei, e toʻulu mai turisi i fafo ma piki i ni nai itula mulimuli ane i le auala e alu ai mai Molyvos.

E tele taimi e suʻesuʻe ai le siʻosiʻomaga, 'olo ma fale anamua. I tafatafa o le 'olo o loʻo iai se faleʻaiga o loʻo tuʻuina atu i ai taumafa masani a Eleni. Afai e te alu i lalo i le matafaga, oe mafai ona faʻafiafiaina i vaa, vaʻa, savali i le vaapiapi o auala o le taulaga ma asiasi i tamaʻi faleoloa.

Tagata malaga fautuaina e asiasi le 'olo i le taimi o le mafanafana vaitau, ma matagi malosi agi iinei i le tautoulu ma le taumalulu. Mo ulugaliʻi faʻaipoipo, o le taimi sili ona lelei o le afiafi, aua o le goto o le la e ofoofogia ii.

Tau ma le tau

O le motu o Lesvos i Eleni o loʻo i ai le tau masani a Metitirani ma matagi, vevela o le taumafanafana ma malulu, timuga taumalulu.

Tau amata le taumafanafana i le ogatotonu o Me, o le maualuga vevela - +36 tikeri - na faamaumauina ia Iulai ma Aukuso. I lenei taimi, agi malosi matagi, masani ona amata avea ma afā.

Mai le tautotogo i le tautoulu o le la susulu malamalama i luga o le motu mo 256 aso - o se sili sili mafuaaga e filifili Lesvos mo lau tafaoga. O le maualuga vai vevela o +25 tikeri. Ia Oketopa, e toʻatele foʻi tagata tafafao iinei, ae o le tele o taimi latou te faʻaaluina i autafa o le vaitaʻele.

O le ea i luga o le motu e faʻamalolo - tumu i le manogi o le paina, ma e iai vaipuna vevela e lata i Eftalu.

O le motu o Lesvos (Eleni) o se nofoaga ofoofogia e lelei ai le tau ma se atemosifia e faʻatupuina ai ni tulaga lelei mo soʻo se aso malolo - alofa poʻo se aiga.

Faʻafefea foliga mai o matafaga o Lesvos, vaʻai i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Vaniah Toloa - Samoa e, Maopoopo Mai (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com