Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lelei matagofie hypoestes matagofie - faʻamatalaga o ituaiga, ata, foliga vaaia

Pin
Send
Share
Send

O hypoestes e afua mai i Aferika i Saute ma Madagascar. E faʻatosina mai fugalaʻau ma fai togalaʻau ma le tele o lanu e le masani ai o laulaʻula: burgundy, purple, pink, ma greenish veins poʻo ni tamaʻi ila. O lenei laʻau e aumaia le tele o lanu susulu i soʻo se fale, fausiaina se teuteuga fiafia mo togalaau togalaau, taumafanafana fale ma luma togalaau.

Teuteu teuteuga faʻapaologa ma faʻamalama. E ui lava i le foliga mai e le malamalama, hypoesthesia tausiga tatau ona maualuga le tulaga. Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i ituaiga o hypoesthesia, oe mafai ona vaʻai i se ata o lenei fugalaau.

O le a lenei fugalaʻau?

O le hypoestes e aofia ai le ituaiga o herbsaceous ma shrubby herbs o le tele o aiga acanthus. Tropical Africa ma Madagascar o loʻo avea ma nofoaga fanau o lenei felanulanuaʻi fugalaʻau. Fuga fugalaʻau laʻau o se teuteu teuteu fale. E tele ituaiga hybrid o lenei fugalaʻau, e maua mai i le ituaiga autu: lau uʻamea ma le toto mumu hypoestes.

O laulaau tuʻuina atu se taua faʻapitoa ma le lalelei i le fugalaʻau - curly, soʻosoʻo i autafa, o nisi taimi lamolemole, tu faʻafesagai tasi. Oblong, ovoid lau e maamaai i pito, taper i le pito i lalo, liua i tamaʻi petioles. Latou te ola aʻe i le 8-10 cm le umi.

Ae o le autu faʻaaliga o le felanulanuaʻi lanu o laʻau. I luga o le autu lanumeamata poʻo le pogisa lanu viole pito i tua, ila, sasa, togitogi ma sasa o le paʻepaʻe, mumu, samasama poʻo le piniki hue susulu fafo. Hypoestes amata ona fuga mai i le amataga o le taumafanafana, fugalaʻau e tele, umi-tumau seʻia oʻo i le amataga o le taumalulu. O fugalaʻau fugalaʻau e paʻu, lilac paolo. Fugalaau e tauagafau, faia e ulu poʻo inflorescences - afa-umbels, ola faatasi i ni vaega laiti o 2 - 3 fugalaʻau.

O le aʻa e vaivai, lelei ona lala, o loʻo tu i le pito i luga o le substrate. O laʻau e saʻo, malosi, tino, faʻamaʻaʻa i le taimi, ona tumau ai lea ona le lavalava. E tupu i le maualuga e le sili atu i le 50 - 60 cm.Pe a teuteuina, fausiaina o se togavao, tagata totoina fugalaau masani ona taofia le 30 - 40 cm le umi. Faigofie faʻalauteleina e tipi ma fatu, ia sili faʻafaigofieina lona faʻafofoa.

O faʻamaʻi masani a le hypoesthesia o aphids ma whiteflies. Faʻatasi ma le le faʻalelei tausiga, apogaleveleve mite ma mealybugs mafai ona amata.

Faalogo! Le faʻamamaina ole susū ma le susū o le substrate e tatau ona 'aloʻalo i ai - e ono liu samasama pe uliuli ia lau i autafa. O le soʻona faʻamamaina o le ea ma le palapala e matua afaina ai lava le hypoesthesia - ua amata ona maanuminumi ma paʻuʻu lau. I moli leaga, a e maise i le tau malulu, e sesega laulaʻau, leiloa lo latou malosi ma foliga fiafia.

Isi igoa

I se faaliliuga moni mai le gagana Eleni, o le fugalaʻau o lona uiga "i lalo o le fale", o lenei e mafua mai i le fausaga o le inflorescence lava ia - o le fugalaau lava ia e ufiufiina i se pupuni - o se bract. Hypoestes i tusitusiga faasaienisi o loʻo iai le igoa uiga tutusa Gipestes vaʻaia.

Vaega:

Hypoestes o se atoatoa unpretentious tropical fugalaʻau. Talia soʻo se substrate, o le mea autu o le faʻasusu masani ma malamalama susulu.

O le Hypoestes e fiafia tele i le malamalama, i le vaitau o le tautoulu-malulu, pe a puʻupuʻu le ao, e manaʻomia se faʻamalamalamaga faʻapitoa ma moligaʻo filo faapitoa. A leai, o le a mou atu, leiloa lona autu aoga - o le faʻaalia ma le faʻamalieina o le lanu o laulaʻau.

Lenei tagata nonofo i le teropika e le fefe i faʻapitoa faʻamaʻi o teuteuina fugalaʻau. Lenei foi o se tasi o foliga vaaia o lenei ituaiga.

Eseese o fale i totonu ma a latou ata

E i ai le sili atu nai lo 100 hybrid ituaiga o hypoesthesia. I fale mautotogi, naʻo nisi ituaiga e taʻutaʻua ona o latou unpretentiousness ma lelei fetuʻutuʻunaʻi. E le gata i lea e mafai ona e faamasani ia te oe lava i le faʻamatalaga o le autu ituaiga ma vaʻai a latou ata, aofia ai i le taimi o fugalaʻau.

Toto mumu


E mafai ona taʻua o le sili ona taʻutaʻua i amateurs - fugalaʻau. E manogi o ia i lona lanumeamata i le tausaga atoa. A teuteuina faʻalelei, e faia se pale lapoʻa, 50 cm le lautele. O lau o toto-mumu hypoestes e vaiti, faʻaloloa, ma faʻamama. Latou i ai feololo-tele fomu - 7 - 8 cm le umi ma 3 - 4 cm le lautele. Eseese i se lanu felanulanuaʻi lanu viole poʻo se piniki lanu i luga o se loloto, pogisa lanumeamata faʻavae laʻau. I le taimi o fugalaau, fugalaʻau fugalaʻau fausiaina se seasea corolla.

Spikelet


Leafy hypoestes o se fugalaau evergreen. O tui e vaivai, e lava le totoina. O le pito o le lau e lanu lanumeamata, lea e ogatasi ma le paolo matagofie o lanu viole i luga o laulaʻau.

Confetti


Lauiloa i le toto fugalaʻau. O lenei ituaiga e tele ituaiga e tusa ai ma le lanu ata o le paolo o lau. O le lanu e ulaula, paʻepaʻe, burgundy ma isi ituaiga o Hypoestes Mix (tagai Hypoestes Mix).

E mafai ona fuga?

Faʻaaliga! Perennial hypoesthetics o ni fugalaʻau totonu tot plants laau. O le tele o taimi, o nei ituaiga o loʻo faʻaaogaina i togalaʻau ma fugalaʻau moega e pei o le eleele tanu laʻau. O lo latou taua e taʻoto tonu lava i lanu e le masani ai o laulaʻau, ae le o fugalaʻau.

Ae o le tele o ituaiga o hybrid e leai ni foliga, lanu piniki poʻo se moli e tupu fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le hypoestes Osanisty e fuga mai ma laiti, ma lanu piniki maaleale.

I se tulaga lautele, e mafai ona maitauina o soʻo se ituaiga o hypoesthesia e ofoofogia mo ona lau. O laulaʻau ole hypoesthesia e faʻatosina mai ai le mafaufau muamua, naʻo le taimi - o fugalaʻau vaʻaia.

E masani ituaiga ma tausi mo latou

Palu

E taʻua foi o hypoestes Confetti, o le ituaiga e aofia ai le tele o vasega laiti, ae o le sili ona lauiloa o:

Lanu mumu


O le raspberry red cocktail o le laupepa lanu e alu lelei ma pupula lanumeamata lanumeamata i luga o latou.

Lanu paʻepaʻe


O lenei fugalaʻau e iai sona foliga faʻapitoa lava. Fetufaʻatasi faʻatasi lemu - papaʻe papaʻe ma laulaʻau lanumeamata.

Mumu


O loʻo faʻaalia ai se lanu eseʻese, lanu piniki e fefiloi ma le lanumeamata lanumeamata laulaʻau faʻavae.

Uaina mumu


O le pito i lalo o le lanu e iloga i se lanu uliuli lanumeamata fefiloi ma burgundy lanu. Mai luga, o laula ua teuteuina i mataua - faʻasolosolo ma se moli mumu lanu mumu.

Hypoesthesia mixes e iloga mai i sua suamalie, semi-woody i fausaga. O laulaʻau e lamolemole, mageso, mageso. O vaʻa e vaʻaia lelei ia latou. O le umi o laulaʻau e le sili atu 8 - 10 cm O fualaʻau e aoina i totonu o inflorescences ma visors - bracts, tele tubular ma e le susulu i le lanu.

Tulafono tausi fale

Faʻafefiloi hypoesthetics e le mafua ai ni faʻapitoa tausiga faʻafitauli. O loʻo i ai pea ni vaega o mea o loʻo i totonu o lenei taʻavale.

  • O ave tuusao o le la o le a susunuina laulaʻau o le fugalaʻau, o lea e sili ai le totoina pe teuina i sisifo sisifo poʻo sautesasaʻe o itu.
  • I le tau mafanafana, pe a susunuina le la, o pupuni o loggias ma balconies tatau ona faʻalanuina i se pupuni malamalama poʻo se pepa paʻepaʻe - e tatau ona faʻasalalauina le moli.
  • I le tautotogo ma le taumafanafana, vevela e le tatau ona sili atu i le 25 ° C. I le taumalulu, o le vevela faʻatagaina o 18 - 20 ° C. Faatasi ai ma le malosi o le paʻu o le vevela, o le hypoestesses o le Faafefiloi amata ona tiga, latou mafai ona oti atoa.
  • O le le moe taimi i fugalaʻau o lenei ituaiga e masani ona le matauina.
  • E manaʻomia le susū o le ea i luga atu o le averesi - 60 - 70%, o tulaga e latalata i le natura o le tau vevela. I tafatafa o ulo, e mafai ona e tuʻuina ni koneteina faʻaopoopo i le vai pe tuʻu ia ulo i luga o mamago susu poʻo le faʻalauteleina o 'ele.

    Taua! I le tautotogo ma le taumafanafana, aso uma faʻasusu i aso uma - i le taeao ma le maeʻa o le goto o le la. I le tautoulu ma le taumalulu, ua lava e faʻafou ai laulaʻau tasi i le taeao e faʻatumauina ai le susu manaomia.

  • E sili le filifilia o ulo e lautele, ma le maualalo o itu ona o le eseʻesega ole fausaga ole aʻa.
  • O le eleele e sili atu le faʻamamaga ma teisi oona.
  • O faʻasusu e tele, masani. Sulu i le vai faʻamamaina pe faʻapuna i le vevela o le potu.
  • O le faʻamago tele o le eleele koma faʻamataʻu i maʻi ma faʻalavelave mo le hypoesthetes Mix - ua amata le paʻu o lau.
  • Ae e matua le manaʻomia lava mo aʻa ona faʻatumu fugalaʻau ma tuʻu le vai i totonu o le apa pe a uma ona faʻasusu - o le a amata ona pala.
  • Hypoestes Mixes e masani ona fafagaina ile fofo o mea faigata fetilaisa. Potash fertilizers e faʻaogaina e faʻapupula atili ai laulaʻau.

    Fertilization ma le nitrogen e le fautuaina - o laula e magalo ma leiloa a latou felanulanuaʻiga felanulanuaʻi ma susulu.

Veli piniki


O lenei ituaiga ua manatu e vave ola, toto lelei lelei i fatu. O lona maualuga e laʻititi, na o le 15 - 20 cm O le igoa o le ituaiga Rose Veil e tutusa ma le valivali o laulaʻau - luga o se pupula lanumeamata faavae o loʻo i ai maaleale lanu piniki - sasa. O le lanu e sesega piniki, maaleale, e le faʻatusatusaina, e le susulu.

O a tuutuuga e manaʻomia e saunia?

  • Hypoestes Pink veli, pei o isi sui o le acanthus, e le mafai ona tu saʻo i le la, e manaʻomia le susulu, ae faʻasalalau malamalama. Moli malamalama e manaʻomia i le tausaga atoa, o lea i le taumalulu latou te faʻaaogaina ai le malamalama atili i moli faapitoa.
  • I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela sili ona fiafia i ai hypoesthesia o 23 -25 ° C. I le taumalulu ma le tautoulu, o le vevela e le tatau ona pa'ū i le 17-20 ° C. Lenei ituaiga aemaise lava e le fiafia i le fesuiaiga o le vevela, e le faʻapalepaleina togitogi. Taofi fagu mai 'ea malulu ma faʻafiafia. I totonu o le togalaau mo le Hypestis Rose Veil, e te manaʻomia le sailia o se nofoaga tuufua, leai se matagi.
  • Aua neʻi galo ia i tatou o le fugalaʻau e sau mai le teropika - e maualuga le aoga o le susū mo ia. E masani ona faʻasusuina i se vai mafanafana mafanafana. I le vevela o le taumafanafana, e mafai ona faʻapipiʻi le ulo i luga o le pailate ma faʻamaʻa susu poʻo le omea faʻalauteleina.

    Tusitusiga! E le tatau ona tu le vai i totonu o le tanoa poʻo luga ole palapala - e mafua ai le pala le aʻa.

  • Faʻasusu e tatau ona tele, aemaise i le taumafanafana. O le taimi lava e mago ai le eleele, e manaʻomia le susu. A mago le substrate, o le Hypestis Pink Veil o le a amata loa lava ona faʻauʻu ona lau.
  • I le tautoulu ma le taumalulu, e afa le faʻasusu.
  • Luga ofu e talafeagai mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o Oketopa. Mo laʻau susulu, e manaʻomia ni faʻalautelega faʻapitoa ma le maualuga potasiasi o mea. Fertilization e masani lava 1 taimi ile 3 vaiaso. E sili atu le tuʻufaʻatasia o laʻei pito i luga ma faʻasusu - o lenei mea e mafai ai ona tuiina faʻalaʻila fetilaisa ma tufatufa faʻasolo i luga o le faʻavae o le eleele.

Metotia toe gaosia

Hypoestes toe faʻatele faigofie. I le faʻatupuina, lua metotia o le faʻalauteleina o hypoesthesia o loʻo faʻaaogaina - tipi ma fatu.

Fatu

  1. O fatu e seleseleina i le tautoulu, o le fata ola o fatu e oʻo atu i le 3 tausaga.
  2. O le totoina o fatu e faia ia Mati.
  3. Aʻo leʻi totoina, e faʻasusu fatu mo le 24 itula i se fofo o soʻo se mea e faʻamalosia ai le tuputupu aʻe.
  4. O fatu e tufatufaina, aunoa ma le oomi i le eleele, i luga o le atoa vaega o se tamai fale vevela.
  5. O le greenhouse e ufiufiina i se manino mafiafia ata poʻo tioata mo 2 vaiaso.
  6. O le masani ona faʻasalalau i aso uma mo le 2 - 3 itula e manaʻomia mo le lelei o le faʻasalalauina o le ea, ina ia aua neʻi soona vela fatu.
  7. O le taimi lava e oso mai ai laʻau, e totō loa le toto ma totō i tamaʻi ulo.

E ala i tipi

  1. E fautuaina e faʻatino le faiga i le amataga o le taumafanafana.
  2. Apical cuttings e tipiina - o laulaau, e oʻo atu i le 8 cm.
  3. O le au e tatau ona i ai lau 2-3 lau e aunoa ma le fuga.
  4. Tuʻu i totonu o se ipu malamalama ma vai mafanafana faʻamamaina mo rooting.
  5. O faʻavae muamua aʻa e aliali mai i totonu ole vaiaso muamua.
  6. A toto i le eleele matala, e fautuaina le ufiufi o tipi ma le fagu tioata poʻo isi pulou malamalama.

O le substrate manaʻomia mo le totoina o se fugalaau e faapea:

  • O le palu o le oneone ma peat i tutusa tutusa - 1 vaega taʻitasi.
  • Humus - 1 vaega.
  • Eleele palapala - 2 vaega.
  • E manaʻomia alavai.

Hypoestes e vave ola, o lea e fautuaina ai le toe faʻafouina i tautotogo uma, ma tipiina lala e fai ai se vao matagofie. Tasi i le 3 tausaga, e sili atu le faʻafouina o le fugalaʻau ma totō laiti.

Exo hypoesthetics o sui sili ona malamalama o lo latou aiga toatele. Faʻafetai i le tele o lanu, latou liua fugalaʻau moʻi i se moni mosaic o lanu ma tulaga ese faʻanatura matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Polka Dot Water Propagation. Rooting and Potting (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com