Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Phalaenopsis orchid - faʻafefea ona tausi i lou fale

Pin
Send
Share
Send

O le autu o le tusitusiga o le a tausia mo le phalaenopsis orchid i le fale. O fugalaau orchid e sili ona matagofie, faʻamatalaina e se uiga e le masani ai ma le tele o lanu lanu.

E fiafia le au faʻatoʻaga e toto le phalaenopsis i le fale, ae faʻalavelaveina i latou ona o le faigata o le tausiga, o lea latou te mananaʻo ai i cacti ma isi laʻau e le faʻamamaina.

E iai laʻu tala fiafia. Faʻatasi ai ma orchids, e i ai ituaiga e le lava capricious i tulaga o le tausiga o le fale ma e oʻo lava i se novice florist mafai ona faʻatautaia a latou tausiga. Faʻatasi ai ma latou, o le phalaenopsis orchid, e faʻaalia e fugalaʻau umi ma fugalaʻau matagofie.

Ua fafagaina e le aufaila ni ituaiga o phalaenopsis, lea o le a tatou iloiloina mulimuli ane. Uma i latou e unpretentious i le tausiga ma e talafeagai mo novice florists. O isi ituaiga orchid e maua le manogi manaia. E oʻo atu i le 40 fugalaʻau ma le lautele o le 3-15 senitimita e faʻamamafaina i le tasi peduncle. O le numera ma le tele o fugalaau faʻamoemoe i le lalaina ma le soifua manuia o le fale orchid.

O fugalaʻau fugalaʻau e iai latou fugalaʻau pupula, o le lautele o pupuni e lautele. E i ai mamanu, togitogi ma togi i luga o petala e avea o se faʻaopoopoga teuteuga. O laulaʻau e iloga i le eseʻesega i le lautele o le lautele, o le umi ma le teuteuina i le tulaga o nofoaga ma laina.

Mea lilo ile tausiga ile fale

  • Moli ma le nofoaga... Phalaenopsis orchid o se moli-e fiafia i le laʻau. Taofi le ulo ma le laau i luga o le windowsill. O le itu i matu sisifo e sili ona lelei. E manaʻomia e le orchid le puipuiga mai le susulu o le la, a leai o le a aliaʻe stains i luga o laulaʻau. I le tau mafanafana, paʻu laʻitiiti le faʻamalama faʻamalama, aemaise pe a fai o le fugalaʻau o loʻo i le windowsill i saute. A filifilia se nofoaga, ia manatua o le auivi o le tino e faʻavaivaia ai le phalaenopsis ma taʻitaʻia ai i foliga vaaia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • Vevela... O le fale orchid lagona sili i totonu o se potu ma le ea vevela o le 15-25 tikeri. O le laʻau e oʻo lava i le vevela e ova atu ma le 30 tikeri, ae o le vevela o le pulega o le a taʻitaʻia ai le toʻulu o fugalaʻau. Ina ia faʻaosofia le fuga i le taumalulu, teu le orchid mo le tusa o le lua vaiaso i totonu o se potu ma le vevela pe a ma le 15 tikeri.
  • Malu o le ea... Ina ia mafai e le orchid i totonu e ola ma atiaʻe masani, ia faʻatumauina le susu i totonu e 40 pasene. I le tau mafanafana, teu le fugalaʻau ma le laʻau i luga o se fata faʻatumu i maamaʻa susu, a leai o le a paʻu fugalaʻila i le phalaenopsis. Ou te le fautuaina oe e faʻamalūlūina le eleele i taimi uma, pe a le maua se ea lelei, o le tele o le susu e tau atu ai i le pala o le aʻa.
  • Faasusu... Fautuaina e faʻasusu le orchid faʻatasi i le vaiaso, ma i le taumafanafana, faʻaopopo le aofaʻi o faʻasusu i le lua. E fiafia le aufaifaatoaga poto i le faasusuina o vai ma vai vaivai. E toe tasi lava le auala. Lulu le ulo ma le orchid i totonu o se koneteina vai vaivai mo le sefululima minute ina ia faʻatumuina le eleele i le susū. Ona tuu lea o le ulo i luga o le fata. Ova tele susu o le a alu i totonu o le alavai. Ia mautinoa ia faʻateʻa ese le vai mai le papeti.
  • Substrate... E mafai ona faʻatau ile faleoloa pe fai e oe. O le mea taua o le vai-loloto ma malamalama. Tuʻu faʻatasia ni vaega se tolu o peat sili ona lelei ma ni vaega se tolu o aʻa faʻamago saito, faʻaopopo ni vaega se lua o le lalolagi ma le tasi vaega taʻitasi o paina paina ma malala.
  • Laʻei pito i luga... I le taimi o le tuputupu ae vaitau, fafaga lou fale phalaenopsis oketi ma nitrogen fetilaila pe a uma ona faʻasū faʻalua i le masina. Fertilizers mo fafagaina mafai ona faia e oe lava. O le mea autu o le maitauina o le fuataga o le potassium, phosphorus ma le nitrogen. Vaʻai mo faʻamatalaga saʻo i luga o le sauniuniga o le paluina fafagaina i luga o autu o autu.
  • Faʻaliliuga... Fesuiai Phalaenopsis i 36 masina uma. I lenei vaitaimi, leiloa le aoga o le eleele eleele meatotino, avea ma gagau ma maaleale, maua se manogi oona. Toe fai pe a uma le fuga. Ina ia aveese faʻafaigofie le orchid mai le fagu tuai, faʻatofu i le vai mo ni nai minute, ona ave lea i lalo o le eletise, aveʻese ma le faʻaeteete. A maeʻa le faʻamamaina ma le fufuluina o aʻa ma aveʻese aʻa leaga, toto le orchid i se fagu fou ma fou substrate.

Vitio fesoasoani

https://www.youtube.com/watch?v=hwtSfSmDDEs

A maeʻa ona e suʻesuʻeina mea, e te talitonu o le phalaenopsis orchid e le faʻamaoni i le tausiga. I lalo o tulaga sili ona lelei, e faʻafiafiaina i se fugalaʻau matagofie, e teuteuina ai le fale ma faʻatumuina i le manogi.

Phalaenopsis ituaiga

Phalaenopsis o se orchid unpretentious ma lauiloa. O le ituaiga e faʻatusalia e le 70 ituaiga o loʻo ola i vaomatua vevela o Ausetalia, Filipaina, Indonesia, New Guinea ma o loʻo faʻaaogaina i fugalaʻau i le fale.

O se faʻapitoa foliga o le au, e le lala, ae faʻasolosolo ona tupu i le uumi, tuʻuina atu ni laulaʻau taʻitasi. I le avea ai o se vaega o le fuga, o le laʻau e faasolosolo ona fofola, ma o fugalaau taofia latou teuteuina uiga mo ni masina. O Phalaenopsis ua leva na teuteuina totonu totonu.

Le 8 sili ona lauiloa ituaiga o phalaenopsis:

  1. Amabilis... I lona siʻosiʻomaga siosiomaga, o lenei ituaiga, lea e faʻaaogaina i taimi o sopoia, e maua i Ausetalia ma Filipaina. O le orchid feololo-tele e iai ona lauola, paʻu, pogisa lanumeamata lanumeamata laulaʻau, o le umi ma le lautele o ia e 50 ma 12 cm, faʻatulagaina. O le inflorescence aapa 50 cm ma aofia ai luasefulu fugalaʻau, oʻo i le sefulu senitimita i le lautele. Fugalaau e papaʻe lanu, samasama pe lanu viole laugutu, manogi manaia.
  2. Schiller... O le ituaiga e pei o Amabilis, ae eseʻese i lau eseʻese laulaʻau. Latou e silvery-sinasina luga ma mumu i lalo. Laufanua - Filipaina. O le mea taua o le anoanoaʻi o fugalaʻau. Sa i ai tulaga pe a tasi peduncle aofia ai 180 fugalaau. E fuga tele le orchid matua i le tele o taimi, e totoe pea mo ni masina.
  3. Stewart... O le orchid o le amataga o Filipino e tutusa ma ituaiga muamua i le paolo o laulaʻau ma vegetative uiga, ae ese i le faʻatusa i luga o laulaʻau. O loʻo i ai sona tamaʻi faʻatumu e ufiufi i fugalaʻau papaʻe ma lanu mumu. O le laugutu e samasama ma fasi lanu viole. I tulaga fale, e fuga i le tautotogo ma le tautoulu.
  4. Luddemann... O le tamaʻi orchid o lenei ituaiga e faʻamatalaina e laulaʻau lanumeamata elliptical lau ma fuga i le taumalulu. I luga o tamaʻi tamaʻi taimi i le taimi lava e tasi e oʻo atu i le fitu lanu viole, manogi faʻafeleleiina manogi, 6 senitimita i le lautele. O le ituaiga e i ai le papaʻe laugutu ma samasama faailoga. E tupu fuga pea le orchid matua ma e faigofie ona faʻasalalau e "pepe" e faʻavae i luga o tamaʻi pepe. Lelei tele mo se tagata mo ia florulture o se mea fiafia tele.
  5. Giant... E manatu o le sili ona lapoʻa, sili ona maoaʻe ma faigata sui o le ituaiga i le aganuu. Ae o lenei e le taofia ai o ia mai le manumalo i faʻaaliga. O le orchid aitalafu lona igoa i laupepa tetele, o lona umi e oʻo i le 60 cm. I le faaopoopo atu i ona teuteuga uiga, e faigofie ona sopoia ma e talafeagai mo le fausiaina hybrids. O se tagata matua totoga e tele peduncles, fausiaina pe a ma le selau meaty fugalaʻau ma le lautele o le 5 cm.
  6. Piniki O le aupito laʻitiiti ituaiga i le ituaiga. E i ai ona lanumoana lanumeamata laulaʻau e oʻo atu ile 15 senitimita le umi. E oʻo atu i le sefululima fugalaʻau piniki e faʻavae luga o le lanu viole, e fuga faʻasolosolo. E i ai sona laʻititi, tolu-lobed laugutu, piniki tulimanu lobes tulimatai i luma, ma se papaʻe faʻavae ma ni nai lanu viole. Laupapa feololo feololo ma se lanu enaena ma pito papaʻe. Anther piniki ma lona gutu umi.
  7. Sander... O se mea seasea, taugata ma matagofie ituaiga. E i ai laulaʻau lanumeamata ma se fesuiaʻiga mamanu. Lafoaia, umi peduncles - o le faavae mo le tuʻuina i laina o 50 fugalaʻau e oʻo atu i le 6 senitimita i le tele. E felanulanuaʻi fugalaʻau.
  8. Solofanua... O le Orchid ma laulaʻau lanumeamata na sau ia matou mai Taiwan ma Filipaina. E iloga mai i le lanu viole-viole peduncle, e umi ma ufiufi ai i le isi vaega o fugalaau fou. Paolo piniki malamalama ma le lautele e tusa o le tolu senitimita.

Na ou suʻesuʻeina le tele o ituaiga o phalaenopsis orchid o loʻo maua i le aganuʻu. Afai e te manaʻo e faʻalauteleina lou fale togalaʻau ma fou fugalaʻau, faʻatau se tasi o le lisi ituaiga.

Toe gaosia o phalaenopsis

E tusa ai ma le tele o tagata totoina fugalaʻau, o le galueaina o le orchid o le tele o matai. Ae amateurs mafai foi ona faia lenei, ua lava e aoina sili faʻamatalaga e uiga i le fagafao. O loʻo matou talanoa e uiga i ituaiga o laʻau, ma lavelave o le tausiga ma auala e toe fanafanau ai.

O le toe gaosia o le a avea ma autu o isi talanoaga, e pei ona tatou iloiloina isi manatu. O le fale phalaenopsis orchid e faʻateleina i auala e tolu. O le a ou faamatalaina i latou.

Metotia muamua - toe gaosia e tamaiti

Lenei metotia faʻavaeina e sili ona faigofie ma taʻatele. Faʻaoga ile masina talu ona fuga. O le taimi sili ona talafeagai mo le faiga e amata mai ia Fepuari ia Iuni.

Pepe aliali mai luga peduncles ma i le pito i lalo o le outlet. Latou te faʻatali seʻia latou mauaʻa, ona faʻatoʻa totoina lea i latou i se isi ulo. E mafai ona faia lenei mea i ni auala se lua.

  1. O le mea muamua e aofia ai le tuuʻeseʻeseina o le pepe, faʻagasologa o tipi ma malala, faʻamago mo le aso ona totoina ai lea i le eleele, lea o le a latou mauaʻa ai. Greenhouse tuutuuga e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.
  2. Tuʻu se fasi polystyrene ma se pu i totonu o se palasitika koneteina, faʻalolotoina le tamaʻi fana i totonu, ma sasaʻa vai ma faʻapipiʻi. A maeʻa aʻa, aliali le phalaenopsis i le eleele.

Metotia lua - tipiina

  1. O le taimi lava ua mou atu ai le orchid, faʻaaoga se vailaʻau e togafitia ai le 'ava malosi e teuteu le au i lalo ma vaevaeina i ni vaega. E tatau ona iai le fuga moe i le ogatotonu o tipi taʻitasi, ma oute fautua ia te oe e togafitia tipi ma le efuefu malala.
  2. Ina ia faʻagafuaina tipi, totoina i latou i totonu o le greenhouse i totonu o le susu susu. O le vevela o le ea i totonu o le greenhouse o 25 tikeri. I ia tulaga, tipi ola vave.

E mafai ona e faia ese. Tuu le tipi peduncle i le vai ma minerals ma tuʻu i se nofoaga susulu. O le mea taua o le ave o le la e le pa'ū i luga o le au. I ia tulaga, fatugaʻo le moe o le a vave ala mai ma faʻasaʻo pepe.

Metotia tolu - vaevaeina le mataʻupu

  • I le faʻaaogaina o se mea faigaluega e le aoga, o se naifi poʻo se teuteu, tipi ese le pito i luga mai le orchid faʻatasi ai ma ni laulaʻau ma aʻa o le ea. Taulima vaega uma i le lefulefu, ma toto le fana i totonu o se ulo.
  • E tatau ona iai se paluga o le limulimu ma paʻu fou. O le paʻu tatau ona mago, a leai o le sili atu susu o le a mafua ai le suia. Muamua, faʻatapulaʻa oe i tamaʻi ipu, ma aʻo tupu aʻe le aʻa, fai se sili atu le lautele.
  • Mai le taimi nei i luga, o le pito i luga fou manaʻomia tausiga. Ae mo le tina toto, o le a faʻasaʻolotoina fualaʻau sosolo mai ai laʻau talavou o le a oso mai ai.

Phalaenopsis toe gaosia pei lava o le dieffenbachia ma soʻo se isi teuteuga laʻau. Afai e te manaʻo e fanafanau se atoa aiga o orchids i le fale, o le faʻamatalaina metotia o le a fesoasoani. Afai e te faia ni mea sese i le taimi muamua, o le poto masani o le a sologa lelei atoatoa.

Faʻatoʻaga Phalaenopsis: faʻafitauli, faʻamaʻi, faʻamaʻi

Tele faʻatoʻaga orchid fale e i ai faʻafitauli. I lenei tulaga, le tutoʻatasi faʻailo lenei. A faʻapea e paʻu lau lau o laulaʻau, sui lanu, pe pisia foʻi, e te le o vaʻaia lelei le phalaenopsis.

  1. E mafai ona e iloa le faʻatonutonuina ole orchid ile vaʻai ile lau. O le faʻailoga muamua lava o mafatiaga o laʻau o le suia o lanu. Afai e sesega pe ufiufi e fuga, e i ai le sili atu o le malamalama i le potu.
  2. I tulaga o le le lava o le malamalama, o le fale orchid e le fuga lelei, o le lautele o laulaʻu e faʻaitiitia ma le susulu mou atu. Afai o le lanu o laulaʻau ua leiloa lona faʻatumuina, o le laʻau ua le lava i meaai paleni.
  3. Ole tafeina o vai i taimi uma ma faʻataʻitaʻi e oʻo atu ai ile foliga mai ole laʻau uliuli. Ae o le lauina o laʻau, o loʻo faʻailoa mai ai o le orchid e fia inu pe faʻatigaina e faʻamaʻi.
  4. Afai e le vaʻaia lelei le phalaenopsis, o le a lavea e faʻamaʻi: iniseti fua, fusi, aphids ma mealybugs. I lenei tulaga, fufulu le orchid i le vai, solo lemu i se ie, togafitia ma vailaʻau faʻateʻa.
  5. Ae mo faʻamaʻi, o le latou lisi e faʻailoa mai e pala ma foliga mai o lanu enaena. Ina ia foʻia le faʻafitauli, tipi ese ia vaega na aʻafia ma togafiti faʻapitoa i le kemisi. Afai ua leaga tele le laau, tiaʻi. I le taimi o nei gaioiga, faʻaaoga mea faigaluega na togafitia i le ava malosi pe susunuina i le afi.

Ou te faamoemoe o le tala o le a le mataala ai oe. O le phalaenopsis home orchid nofo i totonu o soʻo se taulaga fale sili atu le faʻamanuiaina nai lo le tele o isi totonu fugalaʻau, e aofia ai croton. E faigofie ona tupu ma undemanding e tausi. Afai e manaʻo le agaga i le lalelei moni, ia mautinoa o Phalaenopsis e aliali mai i lou fale teu fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Rehabilitating Dehydrated Orchids: Semi-Hydroponics (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com