Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafouina se tuai laulau faʻaaogaina decoupage metotia, manaia aitia

Pin
Send
Share
Send

Soʻo se meaafale, e aofia ai se laulau, deteriorates taimi. Ae afai e te le manaʻo e vaelua ma le ulutala, oe mafai ona faʻafouina i auala eseese. O se tasi o metotia faʻafouina o le laulau teuteuina - luga teuteuga faʻaaogaina ata o le tutusa autu. O lenei metotia e le manaʻomia tele tau, poto masani ma taumafaiga.

Features ma penefiti o tekonolosi

Faia o se laulau decoupage ma ou lava lima o lona uiga, faʻaaogaina o mafaufauga ma sina onosaʻi, e fausia ai se uluaʻi galuega. Lenei filifiliga mo le faʻafouina meaafale aofia ai i le filifilia o se faʻataʻitaʻiga luga o se faʻapitoa autu ma teuteuina luga laulau ma ia. A maeʻa lena mea o le oloa e varnished ma mago lelei. O le lelei o decoupage meaafale o:

  • faigofie o le galue;
  • faʻaogaina o mea taugofie poʻo mea faʻalelei;
  • faʻalauteleina o le ola o meaafale;
  • faia o le mataupu matagofie ma muamua.

E 5 ituaiga o decoupage i le aofaʻi:

  1. Saʻo Tuʻu saʻo le ata i le pito i luga, lea e mafai ona avea tioata, fafie, uʻamea, palasitika.
  2. Tua i tua. Fusia le faʻataʻitaʻiga i le tioata luga mai le tua.
  3. Volume. O mea tele e faʻaaoga mo teuteuga: ie, fuamoa, lopa, maamaa ma isi.
  4. Art. I lenei tulaga, o le laina i le va o le pito i tua ma le ata e tapeina i le faʻaaogaina o metotia eseese, o se iʻuga na faia ai se ata e tasi lima-valivali.
  5. Decopatch O lenei ituaiga e aofia ai le pipii laiti o fasi pepa i luga o le laulau. O le pepa o loʻo faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai luga eseese (laupapa, ie). E mafai ona e galue ma napkin masani poʻo ni decoupage pepa faʻapitoa.
  6. Sospeso Tresparente. O se ata e faʻapipiʻiina i se ata vevela faʻapitoa; pe a vevela, o le ata e foliga mai e tolu-itu foliga.

E tele sitaili i decoupage, o le sili taatele o ia o:

  1. Provence. Faʻavae i le Farani itumalo, o loʻo faʻaalia ai le faʻaipoipoga ma le faʻafaigofieina. Ata o le maaleale lanu, vaʻaiga mai le olaga o le nuʻu ua faʻapipiʻiina luga o le malamalama paolo. E masani ona faʻaaoga le matua.
  2. Ituaiga Ese i le faʻaaogaina o susulu mea e fesoʻotaʻi ma soʻo se atunuʻu, aganuʻu. Decoupage e faia i ie, teuteuga, meaola manu e faʻaaoga ai.
  3. Victorian. O le sikaili na aitalafu ai i le Masiofo Victoria. E iloga i le tuʻufaʻatasia o mea taugata o le maota maota ma mea masani.
  4. Shabby chic. O se faʻataʻitaʻiga o aso anamua faʻaaogaina moli malamalama pastel lanu ma mamanu ma fugalaʻau, faʻanenefu ata.
  5. Aai Faigofie. Faʻailoa se agavaʻa, tuʻaiga taulaga ma ni fasi nusipepa poʻo mekasini tuai. I lenei tulaga, soʻo se mea i le lima e faʻaaogaina.
  6. Lomitusi Galue i lenei sitaili foliga sili ona lelei. E faia e faʻaaogaina ai kopi o ata tuai i le uliuli ma le paʻepaʻe i luga o le malamalama i tua.

O le decoupage technique na amata mai i le 12th seneturi i Saina, ina ua taumafai le au faifaʻatoʻaga e teuteu molimatagi, faʻamalama ma isi mea a le fale, amata ona tipi faʻataʻitaʻi mai pepa ma faʻamau i luga. Mulimuli ane, decoupage o se art foliga na taʻua i le 15th seneturi i Siamani. I le seneturi lona 17, o le metotia na mauaina le lauiloa i Venise, ina ua avea ma masani e teuina meaafale i le Saina ma Iapani sitaili. I le ogatotonu o le 19 seneturi, decoupage metotia na aveʻesea i le tele o atunuʻu, ma i Lusia na aliali mai i le amataga o le 21st seneturi.

O le decoupage technique e lelei mo tagata e le mananaʻo e faʻamavae i a latou meafale e fiafia iai. O le faafou teuteuina laulau o le a tumau mo se taimi umi.

Filifiliga ma sauniuniga o mea

Ae e te leʻi amata faia se laulau tulaga ese, e tatau ona e filifili i lona mafuaʻaga. O le filifiliga o mea ma auiliiliga mo teuteuina faʻalagolago i le aoga avega o meaafale:

  1. Umukuka Mo le faʻamamaina o le laulau umukuka, e faʻaaoga mea anagata e faigofie ona faʻamama, talu ai o lenei meaafale i le umukuka e masani ona faʻaalia i se siʻosiʻomaga faigata.
  2. 'Aiga O le laulau, o se tulafono, e tuʻuina atu ma ipu o lanu eseʻese, o lea la e tatau ona filifilia le teuteuga le pogisa, malu.
  3. Tusitusiga. E taua iinei o loʻo iai se siʻosiʻomaga o le faʻamaoni. E masani lava, e tele mea laiti i luga o kesi e manaʻomia mo galuega, o lea la o le decoupage o le kesi e le tatau ona aofia ai le tele o teuteu elemene. E le fautuaina e faʻaaoga ni ie pupula i luga o le laulau e faʻapipiʻi ai le komepiuta, aua ua matua atagia mai ai ave.
  4. Mekasini O lenei laulau e masani ona faʻaaogaina mo teuteuga mea. O le mea lea, a faʻamamaina le laulau kofe i ou oe lava lima, e mafai ona e faʻataʻitaʻi i le tino ma lanu. O lenei ituaiga meaafale o se filifiliga sili ona lelei e faʻailoa mai ai lau sogasoga.
  5. Faleuila Soʻo se mea ma lanu e faʻaaogaina ii. E taua lo latou faʻafetauiina o le tofo ma uiga o lē e ana. O teuteuga e le tatau ona suia.
  6. Mo foai atu. O ata susulu fugalaʻau poʻo ni leo malu o le pastel e sili ona fetaui lelei.

O le ata e filifilia e tusa ai ma le ata o le potu, a le o lea e oʻo lava i se laulau sili ona matagofie o le a fausia ai le le fealofani i totonu.

Napkin

Faʻapitoa tolu-vaega lapisi mo decoupage pe masani ai e faʻaaogaina. A o galue ma solo, o ata e tatau ona tipi ese ma faʻataʻatia, tuu i luga o le laulau i se auala e maua ai le manaʻoga mamanu. Lenei aso e mafai ona e mauaina napkin ma matuaʻi soʻo se mataupu o ata. O le isi faʻaopopoga o lenei mea o lona gafatia.

Ituaiga ie

Ina ia maua se manaia foliga, e sili atu le faʻaoga o lapopoʻa o ie. E mafai ona e filifilia soʻo se ituaiga lavalava. O pupuni tuai e aoga lelei mo nei faʻamoemoe. O mea e tatau ona manifinifi ma malamalama.

Pepa

Oe mafai ona faʻapipiʻi luga o le fogafale ma pepa puipui o totoe mai le toe faaleleia. Se vaega atoa poʻo ni vaega eseʻese e ave. Mo teuteuga, latou te faʻaaogaina foʻi a latou ata e fiafia iai, faʻafanua faʻafanua, fasi nusipepa tuai, ata komi, mekasini, faʻasalalauga.

Guipure

Meaafale teuteuina i lenei auala o le a foliga sili ona matagofie. O se fasi ie e ufiufi ai luga atoa o le laulau. Ma, i ou lima, o gaugau uma o loʻo i ai e faʻasaʻo lemu. Ina ua mavae lena, o le decomposed mea e ufiufi i le pasī valivali.

Atigi

O le fuamoa o loʻo tuʻu i luga, vaevae laiti i ou tamailima. Ona salalau lea e faʻaaoga ai le afitusi poʻo tweezers. O ia teuteu tele e mafai ona faʻaaogaina e faʻavasega ai ata, laulau tuaoi. I se faʻaopopoga, o le atigi mafai ona valivali i lanu eseʻese, mo se faʻataʻitaʻiga, penina.

Tuua

O lenei metotia faʻaaogaina laʻau skeletonized e mafai ona faʻatau i le faleoloa. Oe mafai ona ave masani masani aumaia mai le togavao poʻo le paka. Ae e te leʻi faʻapipiʻiina ia lau, ia mautinoa ia uʻamea i latou i se uʻamea.

Matua

O se auala muamua lava e faʻafou ai le laulau. Eseese metotia o le a fesoasoani e faʻasolosolo tausaga le mea, e mafai ona e filifili i lou tofo. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se moligaʻo paraffin moligao, mago auala faʻaaoga, palasi. E mafai ona e suʻe i le craquelure, patina.

Mea faigaluega ma mea faʻaaoga

Ina ia fausiaina decoupage, oe manaʻomia se laulau luga, faʻapea foi ma elemene o le a maua ai le ata, faʻamoemoeina i ou oe lava manaʻoga poʻo le ata o le potu. Oe foi e manaʻomia e galue:

  1. Tusi muamua Faʻaaoga pe a fai o le laualuga e le mafai ona mitiia vali.
  2. Kelu Faʻaaoga e kelu ai se ata i luga.
  3. Vali. Manaʻomia e tusia ni elemeni faʻaopoopo.
  4. Varnish. E faʻaaogaina mo le faʻamaeʻaina o le ata, ina ia umi le ata ma sili atu ona faʻaalia.
  5. Pepa Lautele. E faʻaaogaina pe a fai e le laugatasia luga ma manaʻomia le faʻamamaina.
  6. Pulumu. Oe o le a manaʻomia ni pulumu se lua: mo le valivali luga o auiliiliga o le ata ma mo le mulimuli varnishing.
  7. Omomi. Faʻaaoga mo le faʻapapaina.
  8. Penitala Ina ia maka, liʻo ata.
  9. Se faʻatanoa vai ma fasimoli e faʻamama ai luga.
  10. O se koneteina ma vai mo le tuʻuina i totonu o se ata.

Craquelure varnish e masani ona faʻaaogaina e fausia ai decoupage. O le mea faigaluega e avatua i le aitema se foliga tuai. Laʻasaga tasi Craquelure foliga mai o se taʻe taʻeina o vali, ala i taʻe o lea tuai vali po o luga o meaafale e vaʻaia. Lua-sitepu varnish fausia ai se fesoʻotaʻiga o taʻetaʻei luga o le pito i luga o le mamanu.

Faʻapepeina o pepa i laʻasaga

Ina ia decoupage o se tuai laulau ma ou lava lima, oe manaʻomia le tausisi i nisi tulafono:

  1. Luga sauniuniga. O fasi meaafale uma e fola pe a fai o se laupapa.
  2. Coating ma acrylic varnish. Oe manaʻomia e ufiufi mai itu uma.
  3. Tusi muamua Faʻaaogaina se pulumu, faʻasolo poʻo se omomi, o le pito i luga e ufiufi i papaʻe vali acrylic.
  4. Atavali. Faʻaogaina o le leo manaʻomia.
  5. Sauniuniga meafaitino. Tipiina o fasi pepa mai solosolo, pepa puipui, ata puʻe, nusipepa, laupepa lolomi.
  6. Fausiaina o se fatuga. Faʻataʻotoina o elemeni taʻitasi i luga o le laulau ma suʻega otootoga ma se penitala.
  7. Ata vali. O vaega tipi e tuʻu i totonu o se koneteina vai mo ni nai sekone, aveʻese ma tuu i luga o le ie ma le itu sese luga. Ona varnished lea o vaega o le ata.
  8. Faʻapipiʻi luga. Uma elemeni ua tuu i luga o le maeʻa contours, taavale ma se paʻu faʻaseʻe. Ia mautinoa o fafo uma o le ea.
  9. Faʻamago. Oe manaʻomia le faʻatali taimi mo mea uma e mago lelei.
  10. Faʻaaogaina scuffs. Mo le matua, o se vaega o le pito i luga vali ua soloieseina sanipala.
  11. Faʻaogaina o paolo. O loʻo faʻaogaina ni pastels lelei o lanu eseese. O lapisi faataamilo i elemene o le tuufaatasiga.
  12. Faauma ufiufi. O le aerosol acrylic varnish e faʻaogaina.

O le tulaga ese tulaga papaʻe ua sauni pe a maeʻa le peleue mulimuli. Tele taimi, decoupage e faʻaaogaina mo naʻo countertops. Ae o se tulafono, o vae foʻi manaʻomia faʻafouga. E mafai ona na o varnish latou, ae e sili le filifilia o se vali e fetaui ma le leo o le countertop.

Aʻoaʻoga teuteu ie

Ina ia teuteuina se laulau tuai ma se ie, e sili atu le faʻaoga o le vasega vasega o loʻo tuʻuina atu i lalo e faʻalelei, matagofie, faʻavae ai. Ae e te leʻi amataina, e tatau ona e tapunia le galuea luga o le laulau; mo lenei, o le tuai vali ua aveʻese ma sanded. Ma o loʻo i ai laʻasaga nei:

  1. -O le pisia. E faʻaaogaina i vae ma le itu i lalo ole laulau, e le ufiufi luga le laulau mai luga.
  2. Sauniuniga meafaitino. O se lalelei pupula pupula poʻo se fasi ie e ave ma auli faʻalelei i se uʻamea.
  3. Fusiaina. Pe a faʻasaʻo le ie, oe manaʻomia le minoi o le pulumu mai le ogatotonu i autafa ina ia mafai ona faʻasaʻoina ia gaugau ma mamanu. O pito o le ie e gaugau i lalo ole laulau.
  4. Faʻamago. E sili le faʻamamago i fafo.
  5. Faʻauma kelu tusi talosaga. O le kelu Acrylic o loʻo faʻaaogaina i vaega e 6-7. I se faʻaopopoga, o vaega taʻitasi e tatau ona mago lelei.

O le toe faʻaleleia aulelei oloa o le a sauni i le 3-4 aso, mulimuli ane mafai ona faʻaaogaina le laulau.Decoupage metotia mafai ona faʻaaogaina e galue ai ma soʻo se meaafale. Afai e te teuteuina se laulau, nofoa, pusa o drawers i le tutusa laina ma le autu, oe maua se amataga seti.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Beef Luau Stew (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com