Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea ua faʻaloaloa ai se cactus pe piʻo ma faʻafefea ona faʻasaʻoina?

Pin
Send
Share
Send

E talitonu le toʻatele o tagata faʻatoʻaga fugalaʻau o le cactus o se laʻau e le faʻamalieina e toetoe a leai se tausiga. O le le fiafia e sau faʻasolosolo, pe a amata ona seʻe faʻasolosolo i tafatafa se itu ua leva na lelei o le totoina o le foliga saʻo mai le umi, pe faʻalauteleina foi.

O nei gaioiga e fesoʻotaʻi ma le le talafeagai tausiga. Ina ia aloese mai ia latou, oe manaʻomia le iloa i le tele e mafai ai e uiga i lau cactus. O loʻo faʻamatalaina e le tusitusiga le mafuaʻaga na piʻo ai le cactus ile tasi itu, ma faʻafefea ona faʻasaʻo, pe o le a le mea e fai pe a faʻaloaloa atu le laʻau.

Aisea e alu ai i luga le laau?

E tele mafuaʻaga ua ala ai ona amata faʻalautele malosi le cactus:

  1. Le lava le malamalama.
  2. Sese vevela taofi.
  3. Le lava o mea aoga.
  4. Sese taimi faʻaliliuina.

Ae e tupu foi o tulafono tuputupu aʻe uma e mulimulitaʻia, ma o le laʻau o loʻo faʻaauau pea ona ola maaʻax. O lona uiga o le cactus o se ituaiga o meaola e tatau ona oʻo i se aofaʻiga tele i le uumi.

O nei ituaiga aofia ai:

  • cereus;
  • aporocactus;
  • penisina.

Afai o le cactus, i lona natura, e tatau ona tupu faʻasolosolo, ona tatau ai lea ona toe faʻaleleia tulaga ola.

Le lava le malamalama

E i ai le manatu sese e mafai ona tupu se cactus i soo se tulaga. E mamao ese mai lenei mataupu.

Faalogo! Afai e le malamalama le laau, o le a taumafai e talia ia i soo se auala, e aofia ai le faʻaloaloa i luga.

Ina ia mafai ona fesoasoani i le laʻau toe maua lona natura foliga, oe manaʻomia e tuʻuina i totonu o se malamalama lelei eria.

Vevela

O le taʻamilosaga o le ola o le cactus e aofia ai vaega e lua: o le vaitaimi o le ola ola ma le faʻavaeina o lanumeamata vaega tele ma le taimi e le moe ai. O le taʻamilosaga muamua e tupu i le taumafanafana ma le tautoulu. I le taimi nei, o le vevela o mea i totonu e tatau ona 20 - 30 tikeri i luga atu o le zero.

A alu le laʻau i totonu o le faʻamoeina ma amata le taimi le mautonu amata, e sili atu le tuʻuina i se malulu nofoaga.le mea e le sili atu le vevela 15 tikeri. A leai, o le a faʻaauau pea ona tupu faʻatasi i luga.

Ina ia lagona e le laʻau le mafanafana, e manaʻomia le maitauina o le sao o le vevela o le vevela, faʻavae i luga o le ola taʻamilosaga o le cactus.

Moli ma le vevela e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo, o lea afai o se cactus e teuina i se sili mafanafana nofoaga, o le a mautinoa lava amata faʻalautele.

Fesuiaʻi taimi

O le tuiina o se tasi o mea sili ona taua na tutupu i le olaga o soʻo se laʻau ma cactus, aofia ai... Afai o lenei auala e faʻatinoina sese, oe mafai ona sili ona afaina pe faʻaleagaina foi le laʻau (oe mafai ona iloa e uiga i le mea e ono mafua ai le maliu o se cactus ma faʻafefea ona malamalama o le laʻau o loʻo maliu iinei).

Totoina cacti matutua i le taumalulu, talavou i le tautotogo.

Taua! Afai e te le mulimulitaʻia taimi vaitau mo le tuiina, ona avea lea o se tagata matua cactus totoina i le tautotogo o le a mauaina se foliga le lalelei, faʻaloaloa faʻalautele agai i luga.

Sese fafagaina

Ioe, e manaʻomia le faʻalafua le eleele. Ae e tatau ona e tausia se lagona o le faʻatusatusaga. E moni lenei mea mo le nitrogen-o loʻo maua ai fetilaisa. O le mea taua o le nitrogen aafia ai le tuputupu ae laʻau. Faʻatasi ai ma le tele aofaʻi, o le cactus o le a tupu faʻafuasei. Afai e tupu lenei mea, e sili la le suia o le eleele o loʻo nonofo ai le laʻau.

O le le lava o meaʻai e faʻatupuina ai le laʻau, e paeee ma paeee. Ina ia mafai ona fesoasoani i le laʻau, oe manaʻomia le faʻaogaina o eleele eletise, lea e faigofie ona maua mai i se faleoloa faʻapitoa.

Aisea faalagolago?

Tele faifaatoʻaga o loʻo feagai ma se faʻafitauli pe a o le cactus amata ona tupu i le itu, o lona uiga, e piʻo. O le mafuaʻaga mo lenei tulaga ono ono avea ma mea nei:

  1. Malamalama ulufale i le cactus mai se itu mautinoa ma i aofaʻi laʻititi. O le mea lea, e tupu i le itu o loʻo i ai le malamalama malamalama. Ina ia mafai ona foia le tulaga, oe manaʻomia le liliu le ulo i le isi itu, pe sili atu pe a suia atoa le nofoaga o le tuputupu ae. Afai o le tuʻinanau na tupu, lona uiga o le cactus manaʻomia le la.
  2. Pala. Tusa lava pe o lava le malamalama, e mafai ona faʻapipiʻi le cactus. O faʻailoga o le aʻa ma le faʻavae pala o le yellowness o le laʻau ogalaau, o lona malu (aisea e faʻapogisa ai le cactus?). E foliga mai, o le tele o le faʻasusu o le mafuaʻaga o le pala.

Tusitusiga. Ina ia sefe se laau, e tatau ona aveʻese mai le eleele ma vaʻai totoʻa. Afai e le mafai ona sefe aʻa, ona mafai lea ona e tipi ese le pito i luga, lea e maloloina. O le vaega i luga e tatau ona faʻamamago ma mauaʻa i se eleele fou.

Faʻafefea pe a tupu ona piʻo?

Faʻafefea ona faʻaleleia. E tupu piʻo le laau pe a fai e mamao le moli mai ia ia. O le mea lea, ina ia mafai ona toe faʻaleleia le tulaga, e sili ona lelei le toe faʻafouina o le ulo vai i se nofoaga o le a tele ai ave o le la. I le aluga o taimi, o le laʻau o le a avea i luga o le saʻo foliga.

Uma growers, aemaise lava i le amataina, fetaiaʻi ma faafitauli pe a tupu cacti. O le mea lea, e taua le iloa mea uma e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, mafuaʻaga o maʻi ma pe faʻafefea ona togafitia le laʻau. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi oe o le a maua ai aoga tala e uiga i lenei, faʻapea foi ma le aʻoaʻo pe faʻapefea ona sefe se toafa fugalaʻau mai se mealybug ma aveʻese le laʻau o paʻepaʻe fuga.

Cactus o se ofoofogia laʻau totoʻa e tosina mafaufau ma faʻamalieina le mata. Faʻatasi ma le tausiga lelei, lau fagafao mafai ona tupu vave ma foliga maloloina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: UA E FAASILI LE OLAGA X Tik Tok X LOVESTORY REMIX 2020 DeeJaySawoop (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com