Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona suia e supa taʻaloga

Pin
Send
Share
Send

Lenei o se masani faʻataʻitaʻiga o le le lelei kalori oloa. Ma e le gata aua a o oe pikiina se ato o pulouaitu, o le ae faia se masina masani i laʻasaga. O le mea moni o laumei o loʻo iai le tele o filo, e le mitiia ma e maualalo maualalo i kalori. Mo latou digestion, pulou e sili atu le malosi nai lo latou foaʻi. O na. galue pei o se taʻaloga - 'ai ma leiloa pauna. Ua maua le grail. Pei o se pakete o chanterelles. O le a ou faʻaali atu ia te oe le 'ai lelei o pulouaʻa a o e oso i fafo ou seevae susu.

O se tasi o mea sese sili ona taatele o le faʻamoemoe o supa o ni polotini. O musele e tau le ofi i le tino, ae e iai le anoanoaʻi o alava. E pei ona e mafaufauina, e fesoasoani e faʻaalu le pauna. Faamalosia ma faʻalauteleina le faʻamalieina. Manatua tulafono faigofie:

E tele vitamini i pulouaitu

I tulaga o mea o loʻo i totonu o meaʻai, o puloua uma (seʻi vagana mea oona, e moni) e sili atu nai lo le tele o fualaʻau ma fualaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o puloua e aofia ai le tele o vaitamini B, A ma le PP. Ma e leai se laʻititi ifo vitamini D i puloua nai lo pata.

E le gata i lea, o puloua e i ai le tele o alava, e faʻalauteleina ai le faʻafefeteina ma faʻamalosia ai le paʻu o pauna, amino acid ma mea lololo pei o gaʻo (fatty acid, essential oil, free fatty acid), o mea taua ia i taʻaloga taumafa.

Ma pulou e mauʻoa foi i faʻapitoa enzymes e faʻalauiloaina le malepe o gaʻo ma glycogen, lea e nafa ma le faʻatinoina o maso maso.

O loʻo i totonu o musele e iai le lecithin

Ae o le mea sili ona taua o le lecithin o loʻo i totonu o puloua. Ole mea taua tele lea mo le tagata tamoʻe. I tua atu i na mea uma, o le lecithin e puipuia le ate mai le cholesterol ma aʻafiaga o le malosi faʻamalosi tino.

O puloua o polotini. Ae e le faigofie mea uma ii

O le polotini mataupu i pulouaʻu sili atu 30%, lea e sili atu nai lo aano o manu. Ae o le suia o aano o manu i puloua, e ui i lea, e le aoga. O le mea moni o le supa polotini e faigata mo le tino o le tagata e faʻalae. O le mea lea, o le faʻaogaina o puloua e avea ma autu autu o polotini o le a le galue. Ae o puloua e fetaui lelei mo le taimi e toe faʻaleleia ai, mago faigata ma pe a maua ni faʻaputuga.

O puloua o se puipuiga malosi

Ua faʻaalia i suʻesuʻega, o beta-glucans e maua i pulouaitu. Nei o polysaccharides e faʻatonutonu ai le faʻataʻitaʻiga puipuia: aveʻese toxins ma isi "otaota" mai le tino, ma faʻalauteleina foi le faʻasologa o sela puipuia.

Leai se tala malie: faʻafetai i puloua, o le tino puipuia ma le fesoasoani a le beta-glucans e faʻatupuina ai le 6 taimi (!) Sili atu interferons, lea e tau i fafo protein i le tino.

Faʻafetai i lenei mauaina, saienitisi Iapani na latou atiaʻe foʻi ni numera o vailaʻau faʻafomaʻi ma vailaʻau puipuia e faʻavae i fualaʻau.

Chitin, o loʻo maua i le tele o aofaʻi i puloua ma faia se aoga tele galuega, faʻamamaina o manava, peitaʻi, e masani ona le faʻaaogaina e le tino o le tagata. Ole mea lea e faʻauiga ina ua latou faʻapea mai o supa ole meaʻai mamafa. O le faʻaiuga e taʻu mai ia te ia lava: e le aoga le alu i le amataga, tiaʻi maeʻa i totonu o supa sua.

Peitai, ae le i faʻamalositino, soʻo seisi lava meaʻai o le a le taʻalo i lima pe a fai o le taumafataga e mafiafia tele. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai se auala faigofie e "faʻamamaina" se supa supa. Ina ia mafai ona faʻaleagaina ia pulouaitu, na o le tipiina o puloua i le laʻititi e mafai ai. Ae maise lava vae, talu ai o loʻo iai latou sili ona chitin.

Aisea ua talanoa ai tagata uma e uiga i pulouaitucordyceps maReishi

E afe ma afe ituaiga o pulouaitu. O fea e sili mo le tagata tamoʻe? Afai tatou te talanoa e uiga i "taʻaloga" pulouaitu, o lea o le honey agarics, chanterelles, papaʻe ma boletus pulou o loʻo avea ma se meaai manaia.

Ma o supa autu e faʻaaogaina e tagata taʻaʻalo (o loʻo lelei uma ma amateurs) o cordyceps ma reishi.

Reishi ma cordyceps o loʻo iai ni mea e seasea maua e faʻatele ai le okesene ile toto ile 30%. O le tufatufaina atu o le tele o le toto i le tino e faʻateleina ai le faʻamalositino, faʻaleleia atili ai le faʻamalositino ma faʻateʻa ai le lactic acid pe a maeʻa le faʻamalositino. E le gata i lea, o le tino e maua ai le 30% sili atu le malosi.

Lava ma Reishi ma Cordyceps ma isi taleni. E tele naua peptides, amino acid, taua o suauʻu ma vaitamini i totonu ia na taʻua ai i Sasaʻe ma Asia na taʻua o puloua o le tino ola pea. O loʻo iai uma faʻamanuiaga mo togafitiga.

Faʻatau ola reishi ma cordyceps e le o se faigofie galuega. Ua tauau ina mou uma uma.

Ma cordyceps e masani ona tupu i na o Himalayas, o atumauga o Tibet ma Qinghai. O le supa sili ona taugata ma sili ona faigata ile lalolagi. Ma faʻapea foi mataʻutia: O manulauti Cordyceps fasioti iniseti.

Peitai, e leai sau mea e fefe ai. Saili mo reishi ma cordyceps i le lalolagi atoa ma sili atu ina ia e le tau kukaina. Naʻo le alu ile fale talavai ma faʻatau se faʻaopopoga.

Punavai: https://runreview.org/sezon-lisichek-chem-polezny-griby-dlya-begunov/#section1

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crop top, tejido a crochet. fácil y rápido (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com