Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Beldibi i Turkey: o le sili ona auiliiliina faʻamatalaga e uiga i le nuʻu

Pin
Send
Share
Send

Beldibi (Turkey) o se nofoaga faʻaaoga nofoaga i le Antalya itumalo latalata i le taulaga o Kemer. O le faitau aofai o le eria e le sili atu i le 10 afe tagata. Beldibi e tusa ma le 50 km le mamao mai le malae vaʻalele a Antalya, ma le 13 km mai le ogatotonu o Kemer. O le nuʻu o loʻo tu i le talafatai o le Metitirani ma e taʻi 7 kilomita i ona talafatai e faʻatatau i Taurus Mountains. I se tulaga lautele, o Beldibi o se auala umi e laina i faletalimalo, fale e nonofo ai ma faleoloa.

I le sefulu tausaga talu ai, o le nuʻu o Beldibi i Turkey o se nuʻu faigofie e nonofo ai leoleo mamoe. E talitonuina ole uluaʻi nofoia o lenei itu na aliali mai ile seneturi lona lua - 1. TLM I le faaiuga o le seneturi lona 20, na fausia ai iinei faletalimalo muamua, ma mai le taimi lena na amata ai ona atiaʻe le nuu o se turisi. I aso nei Beldibi o se lauiloa Turke nofoaga malolo ofoina tagata femalagaaʻi se atinae tetele, matagofie matafaga ma mataaga matagofie.

Atinae Eseese

I Beldibi, e sili atu ma le lua taseni faletalimalo, ma e mafai ona e mauaina uma ai faʻaputugatupe faʻavae e aunoa ma ni fetu ma ni faletalimalo lauiloa e lima fetu i luga o le matafaga. O faleʻaiga eseese ma faleʻaiga ma meaʻai a le atunuʻu o loʻo laina laina i tafatafa o le auala tele o le Ataturk Caddesi village. O loʻo iai foʻi avanoa faʻatau lelei iinei: o fale faʻatau i le lotoifale ma tamaʻi faleoloa e tuʻuina mai e turisi. O gaioiga i le matafaga e aofia ai taʻaloga vai e pei o pasese, tiʻetiʻe faʻi ma taʻavale uila. Ma i Beldibi ei ai le mea e alu i ai ma le mea e vaʻai.

O le nuu e laʻititi, o lea e faigofie ai ona savali faʻataʻamilo. Ma afai e te manaʻo e alu i tuaoi nofoaga faʻapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina i taimi uma le tautua a avetaʻavale laʻupasese pe ave se dolmush. Malolo i Beldibi, muamua lava, o le a apili ia i latou e fiafia i le filemu ma le filemu. E fai lava si mafanafana ii, e leai ni pisapisao ma ni kalapu. Ia, i latou e le mafai ona mafaufauina o latou tafaoga e aunoa ma le olaga i le po ma faʻatauga mauʻoa o le a maua i taimi uma avanoa mo ia mea na tutupu i latalata i Kemer. O se aotelega o matafaga o Kemer ma ona siʻosiʻomaga mafai ona maua i luga o lenei itulau.

Vaaiga

E ui lava i lona laʻititi, o le nuʻu o Beldibi i Turkey o loʻo ofaina mai ai le tele o mataʻaga mananaia. Nisi o latou o loʻo tu luga o le teritori o le mea lava ia, isi - i le lata ane eria.

Falesa i Beldibi

Le mea e vaʻai muamua i Beldibi? A o i ai i le nofoaga malolo, ia mautinoa e asiasi i le autu nuʻu mosque. O le faʻatosina o loʻo tu i le ogatotonu o le nuʻu, o lea e le faigata ai ona maua. O lenei tamaʻi mosque, fausia i le seneturi nei, o se tamaʻi fausaga ma se lapoʻa lanumeamata lapoʻa i le ogatotonu. O le faitotoʻa i le fale e fausia i le tulaga o se faʻapaologa terraces, o lona taualuga ua faʻapaleina i 3 laiti domes. O le malumalu e na o le 1 minaret ma se 'olo, valiina i se lanumeamata lanumeamata lanu lanu uiga o isalama.

Tagata tafafao maimoa e mafai ona asiasi i soʻo se mosque malosi i Turkey matua saoloto. Afai e te manaʻo e alu i totonu o le malumalu, vaʻai totonu totonu ma lagona le ea, ona faia lea i le va o tatalo.

Ana o Beldibi

Faʻatasi ai ma mataaga a le nuʻu o Beldibi i Turkey, o ana o le lotoifale e sili ona taʻutaʻua. Na maua i latou e saienitisi Take i le 1956 ma avea ai ma mea moni maua i totonu o liʻo eleele. Ina ua maeʻa le umi o suʻesuʻega i ana, na mafai ai ona iloa le 6 vaega e ana i vaitaimi eseese o talafaasolopito. Na maua foʻi fasi vaega o mea tau fale ma meatau i luga ole latou teritori. O le tele o aitema na maua na faia mai ivi o manu.

I aso nei, o nei mea taua e mafai ona vaʻaia i le fale mataaga autu o Antalya. Ma i ana lava latou, e oʻo mai lava i aso nei, e faigofie ona iloga ni ata tuai e faʻaalia ai tagata ma meaola. O le mea e tosina i ai o loʻo tu i le auvai o le Vaitafe o Beldibi, i le isi itu e aoga foi le asia o se afu talafeagai ae matagofie.

Goynuk vanu

O a isi vaʻaiga a Beldibi e mafai ona e vaʻaia na o oe? O le isi mea manaia e tu na o 5 km i saute o le nuʻu i se nofoaga e taʻua o Goynuk. E i ai le vanu o le igoa lava e tasi, e faʻatosina mai turisi ma ona laufanua mauga, vaomatua paina ma vai emarala vaitafe. O loʻo faʻatali mai se malaga malie mo oe iinei, i le taimi e tatau ona e manumalo ai i se vaitafe aisa ma maʻa tetele. I luga o le teritori o le paka, oe mafai ona mautotogi uma manaʻomia masini. E le itiiti ifo ma le lua itula e ufiufi ai le mamao atoa o le vanu. Ma i le iʻuga o le gaioiga, tagata asiasi uma maua ai se sili avanoa e faʻavasega ai se manumalo taumafataga i se faʻapitoa barbecue eria.

Malaga i Kemer ma siʻosiʻomaga

Malolo i Turkey i Beldibi, ioe, e le gata i le nofo ai i le nuʻu. I taulaga lata ane ma nuʻu, e tele vaʻaiga matagofie, e faigofie ona oʻo atu iai na o oe. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Kemer lava ia e mafai ona e vaʻai atu i le Moonlight Park, ma i ona tafatafa - i Yanartash ma Tahtali mauga. Fans o anamua mea na faaleagaina o le a fiafia i le anamua aai o Phaselis. Afai o oe o tafaoga ma tamaiti, ia mautinoa e asiasi i le fesoʻotaiga Dinopark i Goynuk. Nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i faʻatosina taʻitasi o loʻo faʻaalia i la tatou tusitusiga eseʻese.

O lea ua e iloa le mea e te vaʻai ai i Beldibi na o oe. Ua oʻo i le taimi e te faʻamasani ai ia te oe lava i filifiliga mo le nofo ai i le nofoaga malolo ma suʻesuʻe le faʻasologa o tau mo le totogiina o potu faletalimalo.

O fea e nofo ai

Ua lava naʻo le tilotilo i le ata o Beldibi i Turkey e malamalama ai i le matagofie o lenei nofoaga. Faʻafetai i lona tulaga i le Metitirani talafatai, o aso nei ua liliu le nuʻu i se manuia uluola e ofoina faletalimalo mo soʻo se tofo ma paketi. I le vaitau o le taumafanafana, e malolo ai i se taugofie fale iinei o le a tau ai le $ 20-40 mo le lua i le aso. Ae ole toʻatele o turisi o loʻo suʻesuʻe pea mo filifiliga e lima-fetu uma. O le vaega o tau i lenei vaega e matua lautele lava: mo se faʻataʻitaʻiga, e lima, lea e mafai ai ona nofo mo le $ 100 i le po, ma faletalimalo lauiloa, o le tau o le soifuaga e amata mai le $ 250.

Na matou suʻesuʻe i ituaiga uma o faletalimalo o Beldibi, vaʻai ia latou ata ma faʻailoa mai nisi o faletalimalo e sili ona aoga na mauaina ni iloiloga lelei mai turisi.

Club Hotel Rama * - o se tasi o filifiliga sili ona paketi ma le aofia uma-aofia ai, sili ona taua i luga o le resitalaina. E iai le matafaga i le faletalimalo. I le vaitau maualuga, o le lua potu faʻatauga i lenei faletalimalo tau $ 108.

O le Club Salima ***** o se faletalimalo e iai lona vaʻaiga matagofie ma le teuteuina lelei, 2 vaitaele i fafo ma le matafaga tumaʻoti. I le tau mafanafana, totogi mo se potu mo le lua i le aso e $ 245.

Rixos Sungate ***** o se tele faletalimalo faʻatasi ma lona lava matafaga, vai paka, spa ma faʻamalositino nofoaga autu. Galue i luga o le "uma aofia ai" faiga. I masina o le taumafanafana, o le faletalimalo faletalimalo o le a tau ai le $ 380 i le po mo le lua.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faleʻaiga ma faleʻaiga

I ata tumaoti o le nuʻu o Beldibi, na puʻeina e turisi, e masani ona e vaʻai atu i faleʻaiga ma faleʻaiga e siʻomia e togalaau lanumeamata. Ioe, e tele lava meaʻai faleoloa i le nofoaga malolo. Tele o latou e faʻatatau i tagata asiasi, ae o le ae mauaina foi faigofie fale 'ai iinei ma tau talafeagai. O nisi faleʻaiga e tu latalata i le talafatai ma e tu i luga o vao lanumeamata i le paolo o laʻau.

E masani ona mananaʻo tagata femalagaaʻi e faʻatulaga a latou tafaoga na o latou ma lisiina ni fale taugofie i Beldibi, ma e le maua ai ni meaʻai. I tulaga faʻapenei, e 'aʻai turisi i faleʻaiga i faleoloa ma faleʻaiga. Afai o oe o se tasi o lenei vaega o tagata tafafao, ona aoga lea mo oe e suʻesuʻe le tau faʻatatau i faʻalapotopotoga a le nuʻu.

  • Omelet - $ 4
  • Hamburger - $ 5
  • Salati fualaʻau - $ 3
  • Spaghetti - $ 7
  • Pizza - $ 8
  • Moa kebab - $ 9
  • Lamb kebab - $ 11
  • Schnitzel - $ 14
  • Iʻa falai - $ 8
  • Mama mama - $ 11
  • Vai - $ 0.50
  • Cola mafai - $ 1
  • Pia i le lotoifale 0.5 - 3.50 $

Matafaga

O se ata o le matafaga i le nuʻu o Beldibi folafola mai ia tatou azure sami vai siʻomia e matagofie vaaiga laufanua. E moni lava? Aʻo leʻi avea le nofoaga ma nofoaga e fiafia iai ile matafaga, na ufitia uma matafaga i maʻa tetele. Mulimuli ane, o faletalimalo na ola i luga o le talafatai na aumaia oneone i a latou matafaga, ma liliu ai le ufiufi i oneone ma maamaa. O aso nei, o le matafaga matafaga e sili ona manaʻomia i totonu o le nuʻu, ae e iai foʻi nofoaga manaia e naʻo nai tagata e iloa.

Matafaga matafaga

O le matafaga sili ona tumutumu lenei i Beldibi, o loʻo tu i le ogatotonu o le nuʻu. O le talafatai iinei e faʻalauteleina mo se mamao e le sili atu i le 1 km. O le apitaogalu e oneonea ma maʻamaʻa, ma e iai foʻi maʻa peʻa ulu atu i totonu o le vai, o lea, ae matou te leʻi asiasi atu i lenei nofoaga, matou te fautuaina oe e faʻatau ni ou seevae tosotoso. O le matafaga o loʻo ofaina uma faʻamanuiaga ole malo, mai le totogiina o loungers a le la i potu taʻele. E i ai le kalapu faʻafiafiaga vai i luga o le teritori, lea e mafai ai e tagata uma ona okaina se parachute flight poʻo le tiʻetiʻe faʻi. E i ai ni nai faleʻaiga ma faleoloa i tafatafa o le matafaga. I masina o taumafanafana, e toʻatele tagata tafafao mai e potopoto iinei, e matua toatele turisi e fiafia i le vao matafaga nai le taulaga matafaga.

Matafaga vao

Wild Beldibi Beach o loʻo tu i le amataga o le nuʻu latalata ile Amara Premier Palace Hotel. I luga o le faʻafanua e mafai ona maua i lalo o le igoa "Antalya yakamoz beach". Lenei o le oneone oneone-maamaa, i le tasi itu, fausia e papa ma lanu meamata pine, i le isi itu - e se manino lanumoana sami. E leai ni tagata tafafao i luga o le matafaga, o lea e sili ai mo tagata saili le filemu ma le nofo toʻatasi. Leai ni atinae e maua mai iinei, o le eria e matua vao. E tusa ma le 500 mita i sisifo o le matafaga, e mafai ona e mauaina ni faleʻaiga e iai meaai i le lotoifale.

Tau ma le tau

O le nuʻu o Beldibi e faʻailoa mai e le tau o le Metitirani e vevela, mugālā taumafanafana ma malulu, timuga o malulu. O masina sili ona mafanafana ma mafanafana o Iulai, Aukuso ma Setema, a o le vevela o le ea i le ao e i le va o le 29-32 ° C. I le vaitaimi atofaina, e lava le mafanafana o le sami (28-29 ° C) ma e lelei mo le aau ma tamaiti.

Mo i latou e le lavatia le vevela, e sili le sau i Beldibi ia Iuni (28 ° C) poʻo Oketopa (24 ° C): i le taimi nei o le sami vai vevela e sili atu le mafanafana mo le aau (25 ° C). Tele tagata e asia le nuʻu ia Me, ae ole masina nei e masani ona o faʻatasi timuga, ma e leai se taimi o le sami e faʻamafanafana ai i le vevela e taliaina (21.5 ° C). O lea la, o le vaitaimi mai ia Iuni ia Oketopa e mafai ona taʻua o le vaitaimi sili ona lelei e asiasi ai i Beldibi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

E leai ni pasi tuʻusaʻo mai le malae vaʻalele a Antalya i le nuʻu o Beldibi. O le mea lea, muamua e tatau ona e alu i le taulaga pasi pasi i le pasi # 800 poʻo le # 600. Le isi mea, e manaʻomia le faʻatau o se pepa malaga i Kemer: malaga ese 'afa itula uma mai 06:00 i le 22:00 i aso uma. I le taunuu ai i Kemer, e tatau ona e sui i le dolmush, i tafatafa o Beldibi.

O le mea moni, o se auala vaivai tele lea, ma afai e te le manaʻo e faʻaalu se taimi ma le malosi i femalagaiga lautele, e mafai ona faigofie ona e faʻaaogaina se 'auʻaunaga taʻavale laʻititi pe faʻatulaga muamua se fesiitaiga muamua. Afai e te okaina se taʻavale mai kamupani i le lotoifale, o le tau o le malaga mai le malae vaʻalele i le nuʻu e tusa ma le $ 40-50 (ofi atu i le 4 pasese).

Galuega Faatino

Beldibi (Turkey) o le a sili ona talisapaia e tagata saili se toʻafilemu, fuaina malologa, siʻomia e matagofie foliga. O le nuʻu e lelei mo aiga e iai fanau laiti. I le taimi lava e tasi, oe fiafia i le ola i le po e mafai foi ona malolo iinei, aua o Kemer ma ona tele kalapu ma faʻamau e tu na o le 13 km mai le nuʻu. I se tulaga lautele, o atinaʻe tetele a Beldibi e leai se mea e maualalo ai nai lo isi atinae i Turkey. E i ai ona lava mataʻina mataʻina ma tuʻulafoa matafaga, o lea o se tafaoga i le malologa folafolaina e avea gaioiga ma manatuaina.

Faʻamatalaga aoga e uiga ia Beldibi i le ata: o le a le nuʻu ma le matafaga foliga, tau i le nofoaga malolo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: РЕПОРТАЖ. ИМ БЫ В НЕБО (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com