Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ankara taulaga - o le laumua o Turkey

Pin
Send
Share
Send

Ankara o le laumua o Turkey, tu i le ogatotonu-sisifo o le atunuu. O le taulaga o loʻo aofia ai le lautele o le 25,632 sq. km ma o le sili ona tele i teritori i le setete. E oʻo mai i le 2017, o le aofaʻi o tagata nonofo i Ankara e sili atu i le 5.44 miliona tagata, o le lona lua lea o le taulaga e pito sili ona toatele tagata i Turkey ma lona tolu o taulaga tetele o Europa.

Na faavaeina le taulaga i le seneturi lona 8 ma le fitu. TLM ma maua ai le igoa Angira. Ua maeʻa nei ile seneturi lona 3 TLM. e pasia i lalo o le puipuiga a le Celts, ae e oʻo i lona tumutumuga i le taimi o le nofoaiga a le Emepaea o Roma. E ui i lona taumamao mai le sami, na maua e Ankara le taua tele talu ai o auala autu o laueleele felavasaʻi ai. Ina ua maeʻa le pulega a Roma, sa pulea e le Byzantines le taulaga, ma i le 1073 na maua ai e le au Seljuk, ma na avea Ankara ma se tasi o taulaga taua o le Malo o Ottoman.

I le tele o seneturi, o le 'aʻai tetele faʻasolosolo ona leiloa lona taua ma e oʻo ile seneturi 19 maua se foliga faʻaitumalo. Peitai, i le 1893, na amata iinei le fausiaina o le Anatolian Railway, lea e fesoʻotaʻi ai Ankara ma Istanbul, ma toe faʻafoʻi ai i le tulaga o se mea taua. I le amataga o le saolotoga tauiviga a Mustafa Kemal Ataturk, ua avea le taulaga ma taulaʻiga o fouvalega malosiaga, ma faatasi ai ma lona sau i le malosi ua liua i le laumua. Talu mai le 1923, o le taulaga amata amata ona vave atiina ae ma faʻalauteleina ma mulimuli ane tupu i se tasi o sili ona tele taulaga i Europa.

Lenei Ankara o le sili ona taua pisinisi, alamanuia ma aganuu nofoaga o Turkey. Ma e ui lava e le fiafia i turisi ona o lona mamao mai le talafatai, seasea tagata malaga asiasi ia te ia mo le manuia o le masani ma le tele o tosina. O loʻo teuina fale tuai o le vaitaimi o Roma, e tele fale mataʻaga mataʻina ma faletapuai matagofie. O se atinae tetele i totonu o le taulaga o loʻo iai aiaiga uma mo le faʻamautuina o se nofo lelei. I le taulaga tele, o le ae mauaina le tele o faletalimalo, faleʻaiga, faleʻaiga, fale kalapu ma nofoaga faʻatau. Le mea e vaʻai i Ankara ma mea e fai i le taimi o lau tafaoga i le taulaga, matou te taʻu atu i lalo.

Vaaiga

O vaaiga a Ankara o le a muamua taʻuina atu ia te oe e uiga i lona tamaoaiga talaʻaga, ave oe i vaitau eseese ma masani ai ona faʻalauteleina ou tafailagi. O le sili ona manaia i latou o:

Mausoleum o Ataturk

I le tele o ata o le laumua o Turkey - Ankara, oe mafai ona vaʻaia se mausali mamalu fale ma ona pou. E leai se mea e sili atu nai lo le mausoleum o Ataturk, e te asiasi ai o le a e iloa ai le tele o le alofa o tagata o le atunuʻu ma faʻaaloalo i le latou toa o le atunuʻu. O le faipule lea na aumaia le atunuu mai le pogisa faalelotu, faaeeina tamaitai i le palota, faia vailaau ma aʻoga avanoa i vaega uma o le faitau aofai o tagata. O se nofoaga matagofie i luga o se maupuepue maualuga na filifilia mo le tuugamau o le taitai Take, mai le mea e tatalaina ai se vaaiga ofoofogia o le laumua. O le fale lava ia e faigofie, ae mamalu, ma i le taimi e tasi o se fale mataaga. O toega o Ataturk na aumaia iinei i le 1944, ma o aso nei e selau ma selau tagata nonofo i le faleoloa i aso uma e avatu le faʻafetai i le manatuaina o le latou toa. E sili ona manaia le matamata i le suiga o le leoleo iinei.

  • E mafai ona e asia le mea o faʻatosina mai ia Novema 1 e oʻo ia Ianuari 31 mai le 9:00 i le 16:00, mai ia Fepuari 1 e oʻo ia Me 14 mai le 9:00 i le 16:30, mai ia Me 15 e oʻo ia Oketopa 31 mai le 9:00 i le 17:00.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • O se faʻataʻitaʻi leo e faʻatau atu i luma o le auala i le fale tauagavale. O le tau mo le tagata matua e 4 TL ($ 1), mo tamaiti - 2 TL ($ 0.5).
  • E tusa ma le 2 itula e alu ai e siaki le potu atoa.
  • Le tuatusi: Anıtkabir, Anıt Cad. Tandoğan, Çankaya, Ankara 06520, Turkey.

Falemataaga o Anatolian Civilisations (Anadolu Medeniyetleri Muzesi)

Afai o loʻo e tafafao i Turkey i Ankara, ia mautinoa e siaki le Fale Mataʻaga o Anatolian Civilisations. O se tasi lenei o maota taʻutaʻua lauiloa i le lalolagi. O le suʻesuʻe lemu i le faʻaaliga na faʻaalia, o le a e alu ai i taimi anamua ma mafai ai ona e masani i le aganuʻu a tagata Celts, Eleni, Roma, Byzantines ma Ottomans. O faʻataʻitaʻiga uma lava e faʻatulagaina lelei, o moli e sili ona lelei, o le ata e mafaufauina i auiliiliga. O fale faʻafiafia i totonu o le potu faʻamasani e mulimulitaʻi i le faʻasologa masani, mai le vaitaimi o Neolithic i le Ottoman vaitaimi. O se fesoʻotaʻiga savali i totonu o le nuʻu anamua o loʻo avanoa foi iinei, lea e sili ona manaia mo tamaiti.

  • E mafai ona e asia le faʻatosina mai i aso uma mai le 8:30 i le 19:00.
  • O le totogi ulufale o le 20 TL ($ 5).
  • O loʻo avanoa le taʻiala leo mo le 10 TL ($ 2.5).
  • Le tuatusi: Gozcu Sokak Nu: 2 | Ulus, Ankara 06240, Turkey.

Fale Mataaga a Rahmi M. Koc

O lenei fale mataaga o se parataiso moni mo tamaiti ma aliʻi ma le maoaʻe o ituaiga faʻaaliga. Lenei o se tele tele faʻaputuga o vaʻa, taʻavale, nofoaafi, vaʻalele, uila, ma isi. O le falemataʻaga o le a taʻu atu ia te oe pe faʻafefea Turki na atiaʻe i luga o seneturi, faʻaali faʻaaliga e uiga i le olaga i aso uma o tagata o vasega 'eseʻese ma nei saienisi fatufatuga mai vaitau eseese. I le ogatotonu o le fale o loʻo i ai se faleʻaiga masani, lea e manatu o se tasi e sili ona lelei i le laumua. O le falemataʻaga o loʻo tu i totonu o se faʻasolopito fale na avea muamua o se faletalimalo. E i ai foi le tamaʻi faleoloa meaalofa i lona teritori.

  • O fale mataaga e mafai ona maimoaina mai le Aso Lua e oʻo i le Aso Faraile mai le 10:00 i le 17:00 ma le Aso Toʻonaʻi ma le Aso Sa mai le 10:00 i le 19:00.
  • O le ulufale ulufale mo se tagata matua e 16 TL ($ 4), mo tamaiti 7 TL ($ 1.5).
  • Tele tagata faimalaga latou te maitauina e aoga le tuu ese ia le itiiti ifo ma le 3 itula e asiasi ai i vaaiga.
  • Le tuatusi: Necatibey Mahallesi, Depo Sokak Nu: 1 | Altindag, Ankara 06230, Turkey.

Haci Bayram Mosque

O se tasi o mosque pito i tuai i Ankara, na fausia i le seneturi lona 15 i luga o le nofoaga o le ekalesia Byzantine, na faaigoaina i le igoa o le faufautua atamai, o Haji Bayram. O le fale ma le eria o loʻo siʻosiʻomia ai na toe faʻaleleia i tu ma aga masani a Ottoman ma o loʻo tu i totonu o se sikuea matagofie. I totonu o le fale, o le teuteuina o faitotoʻa e sili ona mataʻina, o kopi ia o oloa moni, ma o latou lava kopi o loʻo teuina i se tasi o fale mataaga a Ankara. I tafatafa o le faletapuai e mafai ona e vaʻai ai i faʻatafunaga o se malumalu faʻapaupau anamua mai le vaitaimi o Roma. E tele foʻi faleʻaiga ma faleʻoloa i tafatafa o le fale, o loʻo tu i totonu o fale faʻafouina o le talafaasolopito.

  • E mafai ona e asia le Haji Bairam Mosque i Ankara i le taeao ma pe a maeʻa le 'aiga o le aoauli.
  • E sili le asiasi ile faʻatosina ile va o tatalo.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • Le tuatusi: Hacı Bayram Mahallesi, Sarıbağ Sk. Leai: 13, 06050 Altındağ, Ankara, Turkey.

Kocatepe Mosque

O le isi tosinaga o Ankara i Turkey o Kocatepe - o le mosque sili ona tele ma o le faʻailoga faifai pea o le taulaga. O lenei fale talavou lava, na fausia i le 1987, na faʻataʻitaʻia i le lauiloa o Sultan Ahmet Mosque i Istanbul. I fafo, o le fausaga faʻafiafiaina ma lona matagofie ma fua, ae i totonu o ia maofa ma se le masani ai tioata polo pei o le moli uila. O se asiasiga i lenei tosina atu o le a manaia mo uma connoisseurs o Isilama aganuu ma fiailoa faimalaga. E maitauina e ui lava i lona lapoʻa, e masani ona le tumu le mosque, o lea e mafai ai ona e savali saogalemu iinei ma faʻafetaia ona matagofie teuteuga. Kocatepe foliga sili ona lalelei i le afiafi, pe a faʻamalamalamaina moli e ola.

  • O le tosina atu e avanoa mo matamata i le taeao ma le aoauli.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • A asiasi i se faletapuai, e taua le mataʻituina o agaifanua a Isalama i laei: o le ulu, lima ma vae o fafine e tatau ona ufiufi.
  • Le tuatusi: Kültür Mahallesi, Dr. Mediha Eldem Sk. Leai: 67, 06420 Çankaya, Ankara, Turkey.

Itumalo o Hamamonu

O le itumalo faʻasolopito o Ankara tuai o se nofoaga mafanafana ma mama lea e manaia le savali ma nofo i totonu o se cafe ma se ipu kofe Take. Lenei kuata ua pasi atu i se tulaga maualuga toe faʻaleleia, ma o aso nei e mafai ona e maitauina fale mama, lelei teuina auala ma vaaiga i le atoatoa tulaga - mosque ma le uati olo. I le taimi lava e te i ai i le Hamamonu, o le ae mauaina se ata atoa o foliga o Ankara i le seneturi talu ai. I le faʻaopopoga i le tele o faleʻaiga ma faleʻaiga, o loʻo i ai iinei le tele o faleoloa, o lona uiga o le kuata e manatu o se nofoaga lelei mo faʻatau.

  • E mafai ona e asia Hamamonu itumalo i Ankara matua leai se totogi i soʻo se taimi.
  • Le tuatusi: Talatpasa Bulvari, Ankara, Turkey.

Citadel (Ankara Citadel)

O le isi tala faʻasolopito o le laumua o le taulaga 'aʻai. O le fale na fausia i le lona fitu seneturi mai maʻa na totoe mai 'olo o Eleni ma Roma. O le 'aʻai na avea o se tagata faʻatuatuaina puipuia mai fili, lea e faʻamaonia e ona puipui, e oʻo atu i le 8 mita le mafiafia. Ma e ui lava o le fale lava ia na toetoe lava a faʻaleagaina ma e leʻi toe fausiaina, anamua tusitusiga ma bas-toʻomaga na faʻasaoina i luga.

O le tosina atu ua salalau luga o se maupuepue ma luga o lona teritori o loʻo tele matamata tulaga, mai le mea sili ona matagofie vaʻaiga o Ankara tatala, aemaise lava pe a goto le la. Aʻo e alu atu i luga, o le a faʻafeiloaʻi oe e fale tuai ma faleoloa e manatua ai mea. I tafatafa o le faitotoʻa autu i le 'olo, o loʻo iai le faleʻaiga turisi e mafai ai ona e inu ai le kofe malosi i sasaʻe i se siʻosiʻomaga malolo a o e fiafia faʻatasi i vaaiga lautele.

  • O lenei tosina mai Ankara e avanoa mo matamata i soʻo se taimi.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • Matou te fautuaina le ofuina o seevae taʻaloga manaia e asiasi ai i le maota.
  • Le tuatusi: Kale Mh., 06240 Altindag / Ankara, Ankara 06240, Turkey.

Aso Malolo i Ankara

Nofoaga

Ankara, o le laumua o Turkey, e ui lava e le o se turisi, ua sauni e ofoina atu le tele o mea e nonofo ai. Lenei oe mafai ona maua 3, 4 ma 5 fetu faletalimalo ma fale. O le tau maualalo mo le lua potu siaki siaki i totonu o le tolu-fetu faletalimalo o 108 TL (24 $) i le po. I le averesi, o le tau e eseese ile 150 - 250 TL (35-55 $). Mo i latou e fiafia i fale mautotogi nai lo faletalimalo, o loʻo avanoa fale mautotogi ile resitalaina, o le totogi o le lisi e amata mai le 158 TL (35 $) i le aso ma e amata mai i le 170 - 250 TL (38-55 $).

A filifilia se faletalimalo, e taua tele le uaʻi atu i le vaega o mea e nonofo ai. Afai o le mafuaʻaga o lau faigamalaga o se tafaoga, o lea e sili ai le nofo i le lauiloa Ulus kuata. O le sili ona talafeagai mo gaioiga e ala i femalagaaiga lautele o le Kızılay itumalo: o le autu laina laina felavasaʻi iinei ma o le autu pasi auala auala pasi. I se faʻaopopoga, i Kyzylai mafai ona e mauaina le tele o faleaiga, taugofie faleʻaiga ma tele faʻatau faleoloa. Ia, afai o loʻo e sailia se nofoaga mafanafana ma le filemu ma le tele o fale kofe ma faʻamau, o lona uiga o le filifiliga sili ona lelei o le tusiina o se faletalimalo i Tunalı.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

Aso Malolo i Ankara o le a mautinoa le apili i tagata fiafia i le lelei faleaiga ma faleʻaiga, aua o le filifiliga o ia faʻavae iinei e tutusa ma le metropolitan tulaga. E tele filifiliga o paketi mo le vave 'ai i le' aʻai. Ma, o taumafataga i se faleʻaiga taugofie o le tau o le averesi o le 20 TL ($ 5) mo le tagata. Ma mo le 16 TL ($ 3.5) e mafai ona fai sau meaai māmā i se tasi o meaʻai vave. Mo le tolu-vasega vasega aoauli mo le lua i le ogatotonu-faʻatulagaina faʻavae, oe o le a totogi TL 70 ($ 15). Lalo o tau mo inu lauiloa:

  • Pia i le lotoifale 0.5 - 12 TL ($ 2.5)
  • Pepa auina mai i fafo 0.33 - 15 TL (3.5 $)
  • Ipu o cappuccino - 8 TL (2 $)
  • Pepsi 0.33 - 3 TL ($ 0.60)
  • Vai 0.33 - 1 TL (0.25 $)

Ina ua maeʻa suʻesuʻega o kamupani o Ankara, na mauaina togi maualuluga mai tagata asiasi, na matou taʻua:

  • Lʻavare (Italia, Metitirani ma Europa)
  • Trilye Faleaiga (sami, Turkish ma Europa ipu)
  • Pizza Il Forno (pizza)
  • No4 Restaurant Bar Lounge (faʻavaomalo taumafa)
  • Le Bigos - Bahcelievler (meaai vave)

Faʻatau

O le laumua o Turkey o loʻo tumu i faleoloa taʻitasi, o loʻo avea ma sui o faleoloa ma matagaluega a le lalolagi atoa ma ituaiga lauiloa a Take. E taua le maitauina o le lelei o ie a le atunuʻu o loʻo i se tulaga maualuga, o lea matou te fautuaina ai le faʻatau o lavalava i Turkey. Oe tatau foi ona faʻalogo i oloa paʻu - seevae, ato, ofu i fafo. Faʻatauga i Ankara e sili ona lelei faia i faʻamaonia nofoaga faʻatau, lea o loʻo faʻaalia ai le tele o oloa o ituaiga eseese. Faʻatasi ai ma na faʻalavelave:

  • ANKAmall Alisveris Merkezi
  • Armada Shopping & Pisinisi Tutotonu
  • Cepa Shopping Mall
  • Kentpark Alisveris Merkezi

Tau ma le tau

E sili ona lelei le asiasi i le laumua o Turkey i masina mafanafana, pe a le faʻamalumaluina lou aso malolo e le malulu ma timuga poʻo le vevela ma le susulu o ave o le la. O masina sili ona mafanafana mo le asiasi i Ankara o Iuni ma Setema. I lenei taimi, o le ea vevela i le ao amata mai 23-30 ° C. Ae o Iulai ma Aukuso e le o ni masina lelei tele mo se asiasiga i le taulaga. I lenei vaitaimi, e le pa'ū le fua i lalo o le 31 ° C, ma o sea vevela e mafai ona aumaia ai se faʻasoesa moni, ae maise lava o le taulaga o loʻo tu mamao mai le taulaga mai le sami.

O le puao o le tau e masani ai ia Mati ma Aperila i Ankara, ma o le tele o timuga e paʻu ia Me, o lea e sili ai le aua le fuafuaina se malaga i le laumua mo nei masina. I le taumalulu, e malulu iinei, e timu, ma a oʻo le tau i lalo ifo o le zero, e toulu le kiona. Oe mafai ona mauaina sili auiliiliga faʻamatalaga luga o le tau i Ankara i le laulau i lalo.

MasinaOle averesi ole vevela ile aoOle averesi ole vevela ile poAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Ianuari3.5 ° C-2 ° C143
Fepuari7.2 ° C-0.3 ° C131
Mati11.6 ° C2.6 ° C163
Apelila18.1 ° C7.1 ° C213
Mae22.9 ° C11.1 ° C226
Iuni27.5 ° C14.6 ° C282
Iuli31.4 ° C18.8 ° C300
Aukuso31 ° C19.7 ° C301
Setema27 ° C16.5 ° C281
Okitopa19 ° C10.6 ° C262
Novema12 ° C4.6 ° C211
Tesema5.7 ° C-0.2 ° C172

Soʻotaga felauaiga

E mafai ona e oʻo atu i Ankara mai Kiev poʻo Moscow e ala i malaga tuʻusaʻo faʻavaomalo poʻo luga o vaʻalele ma femalagaiga. O le malaevaalele lata mai, Esenboga, o loʻo tu i le 28 km i matu sasaʻe o le ogatotonu o le laumua ma maua ai vaalele i aso uma mai Lusia ma Ukraine. O vaʻa tuusao i nofoaga ua tuʻuina atu o loʻo faʻatautaia e kamupani Turki Pegasus Airlines ma Turkish Airlines.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

E tolu ituaiga o felauaiga avanoa mo feoaʻi i le va o taulaga i totonu o le atunuu: vaalele, nofoaafi ma pasi. O le auala sili ona faigofie ma saoasaoa e alu ai i Ankara o luga o vaalele a le atunuʻu, lea e faʻatautaia i aso uma mai le tele o taulaga tetele. Oe mafai ona vaʻai tiketi mai taʻutaʻua vaʻalele - Pegasus kamupani vaʻalele, Onur Air ma Turkey vaʻalele kamupani.

E le gata i lea, o Turkey o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga lelei o auala o pasi pasi, o lea e le faigata ai ona oʻo atu i le laumua mai itu eseese o le atunuʻu i pasi. Mo tau o pepa ulufale ma taimi faʻamolemole, asiasi faamolemole www.obilet.com.

Tele megacities e fesoʻotaʻi i Ankara i nofoaafi, o lea nofoaafi o se isi filifiliga e alu ai i le taulaga. Asiasi i le ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr ​​mo avanoa avanoa ma pasese. Nei, masalo, o auala sili ona faigofie e alu ai i le taulaga o Ankara.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ia Malolosi Ia Leone Holy Cross Choir (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com