Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sintra Palace - nofoa o tupu Potukale

Pin
Send
Share
Send

Sintra National Palace poʻo le City Palace o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga. O aso nei, o le nofo ai o tupu e ana le setete ma o se tasi o faʻafiafiaga sili ona asiasi iai i Potukale. O loʻo aofia le maota i le lisi o UNESCO World Heritage Site.

Malaga faʻasolopito ma faʻataʻitaʻiga

O le kiona-paʻepaʻe fausaga i Sintra e faigofie ona iloaina e ona lua maualuluga 33-mita maualuga - o nei cones o umukuka chimneys ma hoods. Mai maota uma i Sintra, o le National Castle o le sili sili ona puipuia, aua o le nofo tumau o tagata o le aiga tupu mai le 15th i le 19 seneturi.

O le talaʻaga o le maota amata i le 12th seneturi, ina ua manumalo le tupu Potukale Afonso I Sintra ma faia le maota lona lava nofo ai.

Mo le lua seneturi, o le nofoaga e le toe faʻafouina pe suia lona foliga.

I le seneturi lona 14, na tonu ai ia King Dinis I e faʻalauteleina le teritori o le maota - na faʻaopoopoina se falelotu. I le amataga o le seneturi lona 15, na amataina ai e Monarch João I le toe fausiaina tele o le maota tupu i Stntra. I le taimi o lana nofoaiga, o le fale autu o le maota na faʻatuina, o le faʻafuaseʻi teuteuina i faʻanofoofalega faʻatulagaina ma faʻamalama pupuni, teuteuina i se tulaga ese Manuʻele faiga.

O se iʻuga o le toe faʻatulagaina, o le tosina i fafo ma totonu e tuʻufaʻatasia lelei tele sitaili. Muamua lava, o le ituaiga Moorish na manumalo i le fausiaina o le Sintra National Palace i Potukale, ae i le aluga o seneturi umi o le toefausiaina ma le toefausiaina, o sina vaega na totoe. O le tele o vaega na totoe ma toe faʻaleleia o le maota o le vaitaimi o le nofoaiga a John I, o le na auai malosi i le ma faʻatupeina o galuega ma toe faʻaleleia.

O le vaega lona lua o le toefausiaina o le maota pa'ū i le 16 seneturi ma le nofoaiga a le Tupu o Manu I. I lenei vaitaimi o le talafaasolopito, le Gothic sitaili ma le Renaissance sa i ai faiga. E tusa ai ma le manatu o le tupu, o le Manueline ma Initia sitaili na faʻaopopoina i le ata o le maota. O Manu I na fausiaina le Hall of Arms, teuteuina i le faʻalo e faia i laʻau masani, lea e tuʻu ai ofutino o aiga sili ona tamaloa o Potukale, e aofia ai ma le tupu.

Ina ua maeʻa le seneturi lona 16, o tagata o le aiga tupu Potukale e le masani ona aliali mai i totonu o le maota, ae na latou mautinoa e suia se mea i totonu. I le 1755, o le maota na matua faʻaleagaina ona o se mafuiʻe, ae na vave ona toe faʻaleleia, o vaʻaiga na toe foʻi mai i o latou foliga vaaia tuai, matagofie, o meaafale tuai na aumaia ma toe faʻasaina tile.

I luga o se tusi! O le maota e pito sili ona asiasi iai ma tutasi i Sintra o Pena. O faʻamatalaga auiliili e uiga ia te ia ua tuuina mai luga o lenei itulau.

O le a se mea e te vaʻai ai i le maota i aso nei?

O potu taʻitasi o le Sintra National Palace, e faʻaosofia ai le fiafia ma le fiafia moni.

O le pupula ma sili ona matagofie o le Armory Hall poʻo le Armory Hall, o ona faʻamalama e le amanaʻia le sami. E tusa ai ma se tasi o tala faʻasolopito, o le tupu o Potukale, na i ai i totonu o lenei potu, na vaʻai pe na feiloaʻi foʻi ma le fuʻa. O le potu e lauiloa i lona faʻalo, lea e i ai 72 ofutino o aiga taʻutaʻua o le atunuʻu.

O le Swan Hall e teuteuina i le faiga a Manuele. O le faʻalo o le potu e teuteuina i ata matagofie - o loʻo faʻaalia mai ai ni swans, ma o le mafuaaga lea ua faʻaigoa ai le potu. O le sauniga tupu tautupu na faia iinei.
I le pito i lalo o le Maota o le Maota, faʻavaeina e King Dinish ma fuafuaina e le Tupu Manu I.

Potu e fasefulu teuteuina i manulele; o se maota tala faʻasolopito e fesoʻotaʻi ma lenei potu. I se tasi taimi na maua ai e le masiofo lana tane i se tulaga le mautonu ina ua ia sogi i se tamaitai-faatalitali. Ae ui i lea, o le tupu i soo se auala talafeagai na teena ai le mataupu ma, ina ia faitatala fasefulu o le a le toe solia le aiga idyll, faatonuina e valivali le taualuga o le fale tele ma manulele. O loʻo faʻaalia mai i latou i le aofaʻi e tusa ma le 136 fafine na nonofo i totonu o le maota.

O le Moorish Hall ua lauiloa foi o le Arapi - o le potumoe tupu lea. Faʻaalia iinei o le matua azleju keramika tile i Potukale.

O le umukuka na fausia mamao ese mai le maota o le maota e faʻateʻa ai le lamatiaga o le afi. O le afi mo le kukaina o meaʻai na tutu i luga o le foloa, ma o paipa na faʻaaogaina e faʻaalu ai le ea, e oʻo mai ai turisi i aso nei i le maota.

Tausamiga o loʻo faia ma tautuaina i le maota o aso nei, o le mea taua o le vaʻaia o le saogalemu tulafono. E avatua le vai i le maota mai le mauga.

Oe o le a fiafia i: O le maota o Monteiro o se maota i Sintra e le masani ona fausiaina.

Faʻafefea ona e alu iina

Nofoaafi Suburban tamoe mai le laumua o Potukale i Sintra, o le malaga e na o 40 minute. O nofoaafi e tuua uma le 10-20 minute mai le 5:40 i le 01:00 i le taeao. O le faʻasologa e mafai ona vaʻai i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a Potukale Railway www.cp.pt. E tele auala:

  • mai le nofoaga o Rossio, tu i le ogatotonu o Lisbon, i le nofoaga Sintra;
  • mai nofoaga i Sasaʻe e ala i le Entrecampos nofoaga.

Oe mafai ona totogi mo femalagaaiga i nofoaafi ma le VIVA Viagem pepa, i lenei tulaga o le tasi-ala tiketi o le a tau ai 2.25 euro. Oe tatau faʻapipiʻi le kata i se masini faʻapitoa i le nofoaga o le tuʻua ma i le taimi o le taunuʻu mai.

E taua! Afai o loʻo e nofo i le ogatotonu o Lisbon, e sili atu le talafeagai e toe foʻi mai Sintra i le nofoaafi i le Rossio nofoaga.

E manaia ma faʻafiafia le savali mai le nofoaga, o le malaga e le sili atu ma le kuata o le itula. Afai e te le manaʻo e savali, alu i le pasi - Nu. 434 poʻo le 435. Peitai, ia manatua o le taumafanafana e te tu ai i se laina umi. O le fale pasi e tu i le itu taumatau o le fale fale.

Afai o loʻo e malaga i se taʻavale, mulimuli i le IC19 pe a e sau mai Lisbon. Mai Mafra - auala IC30. Mai Cascais - alatele EN9 ala ile A5.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

  • O le Royal Palace i Sintra o loʻo tu i Largo Rainha Dona Amelia, 2710-616.
  • E mafai ona e asia le maota i aso uma mai le 9-30 e oʻo i le 19-00, e mafai ona e faʻatauina ni pepa ulufale ma ulufale ai i le teritori seʻia oʻo i le 18-30.

Tau tiketi:

  • tagata matua (18-64 tausaga le matua) - 10 EUR
  • tamaiti (mai le 6 i le 17 tausaga le matua) - 8.5 EUR
  • mo tagata litaea (sili atu 65) - 8.5 EUR.
  • aiga pepa (2 tagata matutua ma 2 tamaiti) - 33 EUR.

Tau i luga o le itulau e mo Me 2019.

Faʻaaliga! E lima fale i Sintra.

Afai e te manaʻo e vaʻaia uma i le aso e tasi, ona lava lea o le taimi mo na o se savalivali faataamilo i le maota. Afai e te manaʻo e suʻe totonu totonu, tasi le aso e naʻo le tolu fale. I se averesi, o le asiasiga i le tasi maota e 1.5 itula.

Sintra National Palace o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga e latalata i le taulaga fale. Mai i maota e lima o loʻo i ai ia Sintra, o le maota tupu o le sili ona tuai. E matua faigofie lava ona amanaʻia le maota - o ni lapisi tetele se lua o loʻo faʻapipiʻi luga o lona taualuga. E ui lava i le mea moni e faʻapea o le teuteuina o totonu o maota e le ola lauolaola ma matagofie e pei foi o isi maota o Europa, e toʻatele tagata tafafao maimoa mai i Sintra e fiafia i le matagofie o le ea ma toe foʻi mai i taimi ua tuanaʻi.

Vitio: o le a le maota foliga i fafo ma totonu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Visiting Pena Palace. Day Trip to Sintra from Lisbon, Portugal (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com