Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O loʻo matou suʻesuʻeina mafuaʻaga o faʻafitauli ma lau aloe, matou te mauaina foliga o le vaʻaia o se faʻamalologa suamalie

Pin
Send
Share
Send

O le Aloe ose laʻau e le faʻaalu lelei. E mama-manaʻomia ma atiaʻe lelei i potu malamalama, ae manaʻomia lava le tausiga faʻapitoa ina ia puipuia ai le tulaʻi mai o faʻamaʻi ma faʻafitauli o loʻo lisi atu i lalo.

Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i ni faʻafitauli ono i lau o le laʻau, e aofia ai: o mafuaʻaga mo le faʻamaluluina o laupepa lau, mimilo ma faʻapogisaina. Aisea e manifinifi ai lau o lau fugalaʻau ma faʻafefea ona faʻaleleia?

Ma faʻapefea foi ona faʻatonutonu nofoaga, samasama, mumu, mago ma paʻu ese o lau aloe. Faʻafefea ona sefe lau mea e te fiafia iai mai le maʻi ma le laʻititi taumafaiga?

Aisea e vaivai ai le lau?

O le mafuaʻaga o laʻau vaivai i le aloe e mafai ona pala aʻa, le talafeagai ma mamafa le eleele, ova. E manaʻomia le toe totoina o le laʻau ile isi laueleele, faʻaopopo atili iai le oneone ma le maamora i le paluga eleele, faʻapipiʻi se vaega tele o le faʻalauteleina o le 'ele i le pito i lalo e faʻasusu tele ai le susu ma amata faʻasusu lelei.

Piʻu i luga

E mafai ona tupu le mimigi lau ole lauulu ona o le le lava ole tausiga.

E manaʻomia le solo ese o laulaʻau mai le pefu ma le tele o faʻaputuga, faʻasusu ile vai mama ile potu vevela tasi ile vaiaso (ile taumafanafana, faʻalua ile vaiaso).

Manifinifi

O laʻau manifinifi o le agave atonu e mafua mai i le leai o se faʻasusu, e foliga paʻepaʻe ma matapogia. E i ai ni tulafono mo maualuga-lelei faʻainu, pei: o le laʻau mafai ona faʻasusu e ala i se pallet pe mai luga. O eleele uma i totonu o le ulo tatau ona faʻasusu lelei.

Afai e naʻo le pito i luga o le vai e faʻasuina, o lona uiga o aʻa i le taʻele o le vai o le a le lava. E naʻo le tasi le iʻuga - e mafai ona pala le aloe. E sili ona lelei le liligiina o le vai i totonu o le pailate. O le laau o le a mitiia le tele o le vai talafeagai mo ia lava, ma e taua tele le aveʻeseina o ona toega.

Ae e le na o le pau lea o le mafuaʻaga e mafai ai ona manifinifi lau o le aloe. O le lona lua mafuaʻaga mo laʻau manifinifi o le leai o moli. O laulaau taumafai e oʻo i le malamalama mafuaʻaga, lemu faʻaloaloa atu ma avea manifinifi.

Fauliuli

Afai e amata ona faʻasolosolo ona liu uli le laulaʻau, ona latou palapala loa lea ma tatau ona soloiesea le efuefu faʻaputuputu. Frostbite mafai ona avea ma mafuaʻaga mafuaʻaga o le faʻapogisaina o lau aloe. O lau o le laau e mafai ona paʻi i faʻamalama malulu, pe o le ulo teuina i totonu o se potu malulu mo se taimi umi. O le auala pito sili ona lelei e feagai ai ma lenei faʻafitauli o le aveʻese o laupepa ua faʻaleagaina ma suia tulaga o le taofia.

Nofoaga na aliali mai: o le a le mea e fai?

Faʻamoemoeina i le lanu ma le ituaiga o avanoa i luga o laulaʻau o le agave, oe mafai ona iloaina ma maua fofo i faʻamaʻi eseese.

  1. Afai e aliali mai ni lanu enaena, o lona uiga e le lava le susu i le aloe - e manaʻomia le suia o le vai.
  2. I le tulaga o pogisa nofoaga - o le laʻau e foliga mai e pisia i le fungus - e tatau ona togafitia i se antifungal sooupu.

Lanu uliuli

E mafai ona aliali mai le Blackheads mai le hypothermia poʻo le draft draft. O le faʻaalia i le malulu o le ea e matua matautia lava pe a susu le lalolagi. Muamua lava, e tatau ona suia tulaga o le laʻau ma siaki le savili o le faʻamalama o faʻamalama.

E manaʻomia le mataʻituina faifai pea, pe a amata ona faʻateleina, e sili atu la le tipi ese o manuʻa.

E mumu le lau

Lea e ono amata ona mumu mumu i le amataga o le tautotogope a faʻasolosolo ona faʻateleina le malamalama pe a maeʻa aso o le taumalulu.

Afai e te matua suia le tulaga o le laʻau ma aveese mai le paolo i susulu pupula o le la, ona faʻailoa mai lea o ila mumu.

O le mea lea, o le mumu laulaʻau o le laʻau faʻailoa mai se puipuiga tali atu o le fugalaʻau i susulu susulu o le la, i se isi faaupuga, o se susulu o le la.

Afai ave i se nofoaga pogisa ma malulu - o laulaʻau o le a toeititi maua mai o latou natura lanumeamata lanumeamata.

Paʻu ese

Afai e faʻafuaseʻi ona paʻu ese lau, o lona uiga o le vai mo le faʻasusu e matua malulu lava (e sili atu le teuina i taimi uma o le vai i le faʻamalama i tafatafa o le aloe, ona sili lea ona lelei le vevela).

Mago

O le centenarian e le mauaina le aofaʻi manaʻomia o niutereni ma minerals ona o le leai o se avanoa avanoa i totonu o le ulo, talu ai ua le toe totoina mo se taimi umi. E tatau ona fafaga le laʻau i laʻau matua, o lea e mago ai le fesoasoani.

Faitau pe aisea e mago ai le aloe ii.

Liliu samasama

Afai e lanu samasama le lau ona o le le lava taumafa, ona tatau ai lea ona faasolosolo faʻamalieina le laʻau tasi i le masina ma le faʻamalieina mo succulents poʻo cacti. I le tulaga o le leai o se malamalama, oe na ona manaʻomia e suia le nofoaga o le aloe i le itu la i totonu.

Afai na afaina le agave i le malulu o le tau malulu e aunoa ma le faʻaititia o le faʻasusu poʻo le faʻaititia o le paʻu o le vevela i totonu, ona faʻapea foi lea ona amata ona liu samasama ona lau.

O se vitio o loʻo taʻu mai ai le mafuaʻaga mo le lanu samasama o le aloe.

O faʻamatalaga e uiga i le mafuaʻaga e mafai ai e le aloe ona liliu samasama ma o le a le mea e fai ai o loʻo faʻamatalaina ia tatou mea.

Faaiuga

O le mea lea, o mafuaʻaga autu o faʻafitauli ma laʻau i le aloe e le lava pe ova le aofaʻi o le vai ma le malamalama, le lelei meaʻai meaʻai, le lelei tulaga vevela, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le pala pala.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: #የጥርስ ስራ የላይኛው እና የታችኛው ሙሉ ሰው ስራሽ ጥርስ #ክፍል2 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com