Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Features o tupu pelargonium: ituaiga, ata ma tausiga tulafono

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium o se sili ona le masani ai, le faʻalataina o le laʻau, lea, i le tasi itu, e fiafia i ona foliga matagofie, ma, i le isi itu, ei ai se uiga capricious uiga.

E i ai le tele o ituaiga eseese o lenei outlandish fugalaau, nisi o na ua tuʻufaʻatasia i vaega atoa mo le tele o uiga. O se tasi o ia mea ua taʻua o le royal pelargonium.

Royal Pelargonium o se tagatanuu o le vevela vevela tau o Amerika i Saute. Na muamua faʻalauiloaina i le konetineta o Eurasia i le seneturi lona 18 ma talu ai ona avea ma se tasi o sili ona pele teuteuina laʻau mo le togalaʻau ma fale galueina e fai togalaau i le lalolagi atoa.

Faʻamatalaga ma foliga

Royal pelargonium eseʻese mai ona paʻaga i se sili atu matagofie foliga vaaia ma sili sili finicky amio. I le maualuga, o le tele o taimi e oʻo atu i le sili atu i le 40-60 cm.

Taua Royal Pelargonium o se maualuga laau ma ma le tausiga lelei e mafai foi ona oʻo atu i le 1-1.5 m le maualuga. Ae afai o lona faʻatoʻaga tupu i le fale, e le talafeagai le ausia o lea maualuga, talu ai o le fuga tupu na o le apical manatu.

Pelargonium lau o loʻo i ai se gaugauina fausaga, o se talatala luga ma faʻasino pito. O fugalaʻau e lapoʻa tele, e fai ma sui o ituaiga faigofie ma faʻalua, oʻo atu i le lautele o le 6-7 cm O le lanu o fugalaʻau e eseese, e amata mai i le paʻeʻe sinasina, samasama, lanumumu ma faʻaiʻu i le mauoa inky lanu viole.

O se uiga iloga o le laʻau o le i ai o se pogisa lapotopoto nofoaga i luga o ona petals taʻitasi (i le ogatotonu), faʻapea foi ma laʻau sosolo i le pito i lalo.

O le vaitaimi o fugalaau e puʻupuʻu ma e le sili atu ma le ono masina: o fugalaʻau muamua o le a aliali mai luga o le laʻau ia Mati, ma o le mulimuli o le a mou atu i le faaiuga o le taumafanafana (e le pei o le tele o isi ituaiga).

Ituaiga masani

Royal Pelargonium e i ai se laʻasaga faigata... Masani ai, o ona eseese uma ma ituaiga e mafai ona vaevaeina i ni nai kulupu. Nisi faʻamatalaga e uiga i nei mea taʻitasi. Candy Flowers o se faʻasologa o tele-fugalaau ituaiga o o le taunuʻuga o le sopoia se sui o le autu vaega o tupu pelargoniums ma se sui o le agelu vaega.

O laʻau o loʻo fai ma sui o le vaega o Fugalaʻau Candy e iloga i le tele ma ola lauusiusi fugalaʻau. Lelei tele mo le galueaina i fafo. E aofia ai:

  • Kemuperi... Se ituaiga mo inflorescences maaleale bicolor ma malamalama piniki uaua ma se avanoa i luga o petals.
  • Camred... Eseesega i fugalaʻau fugalaʻau fugalaʻau matagofie ma se paʻu uliuli malulu i luga o petala.
  • Camdared... Eseese i fugalaʻau mumu mumu matagofie ma le moli malamalama o loʻo i lalo o petala.

O le kulupu o tupu pelargoniums agelu o loʻo faʻatusalia e ituaiga laiti, ma fugalaʻau aulelei e pei lava o pansies. Aua le manaʻomia taumalulu, masani mo tupu pelargoniums. Latou te fuga ae e le umi, ae matagofie. Nisi o ituaiga e sili ona manogi lau. E aofia ai:

  1. Sipaniolo agelu... Laʻau puʻupuʻu, oʻo atu i le maualuga o le 30-35 cm O fugalaʻau e feololo (e masani ona tusa ma le 3-3.5 cm le lautele), lua-lanu (pito i luga e lanu mumu mumu, o mea maualalo e lanu viole).
  2. Imperial butterfly... O le laʻau e oʻo i le maualuga o le 30 cm. O fugalaʻau ei ai le lanu muamua: paʻepaʻe ma le tusilima pito, fuchsia lanu, faʻalauteleina se vaivai laumei manogi.
  3. Darmsden... O le maualuga o laʻau e tutusa ma le ituaiga muamua. E lapoʻa lau. O fugalaʻau e lapoʻa: o pito i luga petala e lanu samasama ma le lanu piniki, ma papaʻe e papaʻe.
  4. PAC Angeleyes Viola... O se ituaiga matala fugalaʻau ma matagofie lanu piniki fugalaʻau (taʻitasi petala ei ai le enaena nofoaga). O laulaʻau i ai le manogi moli moli.

Ata o 'eseʻese ituaiga

Lalo o ata o ituaiga o tupu pelargonium ma igoa, i faapitoa mandarin, paʻepaʻe, astero piniki.

Mandarin:

Lanu paʻepaʻe:

Astero piniki:

Camred:

Darmsden:

Tulafono tausi

Ina ia mafai e le tupu pelargonium ona fiafia i ona foliga matagofie ma matua maloloina, e tatau ona e mulimuli i ni numera o tulafono faigofie mo le tausiga o ia:

  • Faasusu... Mo geraniums tupu, o le tafe vai e faʻaleagaina, o le mea lea, o le toʻa vai i totonu o se fugalaʻau e le tatau ona faʻatagaina, ae o le eleele e le tatau foʻi ona mago. Mo faʻasusu, naʻo le faʻamautuina pe faʻamamaina vai i le vevela o le potu e talafeagai. O le tele o taimi e faʻasūsū ai e faʻalagolago i le fua o le faʻamagoina o le palapala faʻaletino (o lona uiga, o le eleele pe a uma ona faʻasusu e tatau ona i ai le taimi e faʻamamago atoa ai).

    O le auala sili e faʻasusu ai le laʻau o le fata. Ma o lea, geraniums o le a mafai ona mitiia tutusa le tele o le susu e pei ona latou manaʻomia nei. O lona uiga o le aofaʻi o le vai manaʻomia mo se laʻau e fuafuaina e le laʻau lava ia: o le taimi lava e taofi ai le vai tuua le apa pe a maeʻa le isi toe faʻatumuina, oe tatau ona faʻatali 15 minute ona faʻamaʻimau ai lea o le tele.

  • Laʻei pito i luga... Ina ia faʻalelei le pelargonium, e tatau ona e fafagaina i lea taimi ma lea taimi i faʻalaʻau fetilaisa ma le faʻamuamua o le potassium, phosphorus ma vaega uma e manaʻomia mo laʻau fugalaʻau.

    O le filifiliga pito sili ona lelei o le suavai o minerale fetilaisa, faʻaoga i le taimi o le tuputupu ae vaitau (tautotogo-taumafanafana) i le taimi masani o le 1 taimi i le 2 vaiaso.

  • Faʻaliliuga... O le laʻau manaʻomia le toe totoina, ae le faʻale tausaga. O le faʻailoga muamua ua oʻo ile taimi mo le pelargonium e faʻafou ai le "fale": o le aliali mai o ona aʻa mai le alavai o le atigi pusa. O le mafiafia faʻavai alavai e tatau ona faataatia i lalo o le ulo, ma mulimuli ane o le laʻau tatau ona tuʻuina i totonu o se koneteina ma ufiufi ma muamua saunia eleele (togalaau eleele, peat, oneone i tutusa tutusa.

A filifilia se fagu talafeagai mo le tuiina o se matua matua, manatua lena o le aʻa aʻa o pelargonium alofa fufusi, o lea, e le tatau ona sili atu le lapoʻa nai lo le muamua.

  1. Teuteuina... Talu mai i le taumalulu, pelargonium amata ona maua itiiti la susulu, o le a amata faʻalauteleina ona lala. Ina ia aloese mai lenei, oe tatau ona pinch le laʻau. O le mea lea, e mafai e le gata e puipuia le faʻalauteleina o laʻau, ae faʻapena foi ona faʻateleina le laʻau o le fugalaʻau. O le laasaga muamua o le aveʻese uma matutu ma sili atu faʻavae.

    Mo nei mafuaʻaga, o se maai, disinfected mea faigaluega faʻaaogaina (o se lau poʻo se naifi manifinifi, ae le seleulu). O fasi fasi e tatau ona aveina i luga o le laupepa laulaʻau o loʻo tu i fafo o le togavao. O fualaʻau talavou e oomiina i tamatamailima matutu, e aunoa ma le faʻalauteleina o le fana. O nofoaga o tipi uma e togafitia i le carbon activated efuefu (e talafeagai lea e puipuia ai le pala).

  2. Taumalulu... Royal pelargonium (seʻi vagana ai nisi o ona ituaiga faʻamatalaina luga) manaʻomia se vaitaimi moe, o lona uiga o le faʻaititia o le potu vevela i le +15 tikeri, ma le faʻaitiitia o le faʻainu.

    Afai e te tuʻua le taumalulu, e le mafai e le pelargonium ona fausia atoa ia fuga. O le a leai se lelei fuga - oe le mafai faʻatali mo fuga.

E mafai foi ona e aʻoaʻoina le tausiga lelei o le royal pelargonium i lenei vitio:

Naʻo mea uma na e manaʻomia e te iloa ia manuia le faʻatupuina o le tupuola pelargonium. Ia maua se laki!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Geraniums 101 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com