Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a petunia hybrids? La latou faʻamatalaga ma foliga

Pin
Send
Share
Send

O Petunias e talafeagai ona manatu iai e sili ona taʻutaʻua ma fai togalaʻau, latou te fuga mai lava susulu ma e le faʻaaloalo e tausi.

E mafai ona vaʻaia i latou i ni ata eseese: luga o se moega fugalaʻau, luga o le poletito, ma e mafai foi ona faʻaaogaina e teuteu ai le faʻapaologa o se fale.

Latou te faʻafiafiaina le mata i se maa matagofie o lanu uma o le nuanua mai le mafanafana muamua e oʻo i le faʻaiuga o le tautoulu.

Seʻi tatou vaai poʻo le a - petunia hybrids? O a ia ma o a faʻamaʻi e aafia ai latou?

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

O le atunuʻu o Petunia e taʻua o le teropika o Amerika i Saute ma Pasila. Na muamua mauaina ile silia ile lua seneturi talu ai. Muamua, na mafua mai i le ituaiga Tabakov, aua o le igoa faaliliuina o le "tapaa". O Petunia poʻo Petunia e aofia ai le ituaiga o laʻau afu, laʻau toto. E tupu uma taimi umi ma faʻaletausaga.

E oʻo mai i le aso e ova ma le 40 ituaiga o lenei laʻau matagofie... I le natura, e maua uma se lalaga ma se togavao pei o le togavao, o ona poʻo e tolotolo pe saʻo. E i ai le tele aofaʻi o ovary, lea i le aluga o taimi fausia fugalaʻau, lamolemole pe faʻaluaina, masani ma se le manaia uiga manogi.

Eseese o ituaiga ma o latou foliga vaaia

O aso nei o le faʻavasegaina aofia ai le tele numera o petunia ituaiga.

O se vaega iloga o le fou hybrid ituaiga o le eseʻesega i le foliga o le laʻau, lona maualuga ma foliga mai o le fugalaʻau lava, faʻapea foi ma lona lanu.

E mafai ona vaevaeina Petunia i ni ituaiga se lua: felanulanuaʻi ma tetele fugalaʻau. O le ituaiga muamua e togitogia i tamaʻi fugalaʻau e tumu i le lanu, ae o le lona lua e seasea ona maua se fausaga, ae o fugalaʻau lapoʻa (faitau atili e uiga i petunia laʻau laʻau iinei) O fugalaʻau e tele-fugalaʻau e lūlūina i totonu o fugalaʻau, fale o taumafanafana, ma fugalaʻau lapopoʻa e totoina i fugalaʻau ma ulo mo teuteuga, talu ai o lenei ituaiga petunia e sili ona afaina i lalo o tulaga faʻapitoa tau. A timu, latou nana le potu. Faitau e uiga i le teuteuina o teu fugalaʻau matagofie i le togalaau poʻo le fanua i lenei tusitusiga.

'Primetime'

Laʻau tumau, tupu feololo. E faʻaaogaina e tagata toto fugalaʻau o se tausaga. E i ai fugalaʻau pupula i lanu eseʻese mai paʻepaʻe e mumu. E pogisa laina o petala. E oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 90 senitimita.

'Picotee'

Fuga mai i le taumafanafana i le tautoulu. Lanu manaia i le papaʻe ma le mumu mumu... O le fugalaʻau lava ia e faʻataʻaliʻoliina. Laʻau tumau, e i ai le foliga o se togavao e oʻo atu i le 30 senitimita, ma ona oval lau. Tupuola o se laʻau laʻau.

'Aladdin'

Perennial, ei ai lona bushy foliga, lalaga. Faʻaaogaina o se tausaga. E mafai ona lanu eseese, mai samani i fugalaʻau burgundy. O laulaʻau e lapotopoto faʻasolosolo ona foliga.

'Mirage Velvet'

Pipi, manava faʻavavau. Ua tupu ae o se tausaga. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata ma oval foliga. O le vaitaimi o fugalaau e amata mai i le taumafanafana i le tautoulu. Lanu gamut taulaʻi i mumu... O le fugalaʻau e faʻataʻaliʻoli ma e tele lona lala.

'Kapeta'

Faʻasolosolo tuputupu aʻe perennial, curly foliga. E lanu eseese lanu.

'Toe Laveai'

O se fugalaʻau ma lona lautele lala, o se lautele lautele o lanu. Leaval e lapoʻai. Faʻavavau.

Terry

O se uiga iloga o lena o le fugalaʻau e sili atu i le 5 petals... E sili ona lalelei i latou pe a maua e tagata pito o le petala se foliga vaʻaia ma vevesi. Lenei ituaiga aofia ai uma cascading, togavao-pei, ampelous ituaiga. O le lanu o terry petunia e mafai ona mausali, e pei foi o le le mama i foliga o veins ma aofia ai.

O se itu le lelei o lenei petunia mix o lona le mafai ai lea ona faʻateteleina tulaga leaga o le tau. O fualaʻau fugalaʻau o loʻo mulimuli mai i lenei vaega e lauiloa i togalaau.

  • Le lalelei muamua.
  • Tart Bonanza.
  • Lanumoana Danube.
  • Sonata.
  • Algefiillter Zwerg (Allgefiillter Zwerg).
  • Fealofani.
  • Valentine
  • Cascade Faʻalua.
  • Duo
  • Pirouette
  • Tusiata.
  • Tala alofa.

E mafai ona e mauaina uma auiliiliga e uiga i le terry petunia ma foliga o le vaʻaia o lenei lalelei iinei.

Cascade

Cascading petunias e tali tutusa ma le ampel kulupu. Na latou mafiafia, e sili atu ona fesuisuiai. O se uiga iloga o le o laʻau laʻau e i ai ona oso i luga... Ae i le aluga o taimi, o latou au amata amata ona tautau i lalo ma avea le tulaga o le kaseta. O le fugalaau ei ai le foliga o se tele faʻatumu. O ituaiga sili ona taʻutaʻua o cascading petunias e aofia ai:

  • "Asiosio F1".
  • La Gioconda F1.
  • "Burgundy F1".
  • "Ramblin".

Na matou talanoa auʻiliʻili atu e uiga i le cascade petunia ii, ma pe faʻapefea ona ese mai le tele tele o le a e aʻoaʻoina i lenei mea.

Faigofie

Le vaega tele, e aofia ai petunias ma se faigofie, masani inflorescence fausaga. E aofia ai laʻau tot tall, uumi ma maualalo-toto. O le fugalaʻau o loʻo i ai se faʻavae masani, e aofia ai petala e 5, o le augutu e mafai ona saʻo pe oloʻo. O le lanu lanu e eseese, e mafai ona avea ma monochromatic ma e le gata... Oe mafai ona aoao atili e uiga i lanu o ituaiga eseese o petunias i lenei tusitusiga.

O le uiga eseʻese o le petunia o le e le o se faʻapitoa uiga ese le vaʻaia ma e agalelei i fugalaʻau ma laʻau e latalata ane ia. E mafai ona saogalemu le totoina i fugalaʻau moega ma fausia fuga palu ma fatuga ma lona auai. O le totoina e mafai ona faia i fatu ma fatu.

E fiafia tele o ia i moli malamalama lelei, o lea ao le i totoina e aoga le mafaufauina o se nofoaga e ofi lelei ai ave o le la. Afai na e totoina petunia i foliga o fatu, ona tatau lea ona e faʻaeteete a o faʻasusu ia. Sili, o lenei sisina faʻasusu poʻo faʻasusu atoa i le aʻa.

Ae ia faʻaeteete, e le fiafia i le tele o le susu, i se isi itu, e matua teteʻe lava i le lāmala. Afai e le masani ona faʻavasega vai, o ona lau amata amata ona mago ma paʻuʻu ese, o le taimi sili ona lelei mo le faʻainuina o le afiafi... I le gasologa o le aso, e mafai ona maua le la i le la.

Eleele manaʻoga

O Petunia e totoina i fugalaʻau, i eleele matala, i fugalaʻau, ma isi. E le faʻatusatusa i le eleele, ae o le lelei o le siʻosiʻomaga mo lona mauaina o le eleele ma le maualuga o le nitrogen. Lavalava pito i luga mai le humus e le aofia ai, talu ai e masani ona afaina i le faʻamaʻi.

Mo le totoina i fuga fugalaʻau ma faʻatautau ato, sauni le mea lea o loʻo sosoʻo i lalo: tuʻufaʻatasia ni vaega se lua o le eleele togitogi, humus, peat ma faʻaopopo le 1 vaega o le oneone. O le lelei-atiaʻa aʻa faiga vave faʻatagaina le fetuunaiga vaitaimi. O le tulaueleele tatau ona faia pe a uma le malulu o le toe solomuli.

Moli ma le nofoaga

O le nofoaga sili e nofo ai mo petunias o se la, malulu nofoaga... E alofa tele o ia i le mafanafana, ma le amataga o le leaga o le tau e taofi ai le fuga. O le nofoaga mo lona i ai e mafai ona matua tele! O tagata e nonofo i le taumafanafana e totoina uma i eleele matala ma luga o fugalaʻau, e ola foi i totonu o fugalaʻau ma totonu o ulo e tautau. Tele taimi e mafai ai ona e mauaina o tupu i luga o poletito, tautau i totonu o se pusa maliu mai luma o fale. Oe mafai ona maua manaia filifiliga filifiliga mo matagofie teu fugalaʻau iinei.

Tausiga

Faʻafefea ona tausi petunia tuusaʻo faʻamoemoe i le mea e tupu ai. Afai e totoina i totonu o se ulo, ona tatau lea ona amanaʻia lona lapoʻa, talu ai o le solofanua e tupu vave. Oe tatau foi ona mataala i le tuʻufaʻatasiga o le eleele ma faʻaeteete ina neʻi pisia i soʻo se ituaiga o faʻamaʻi mama. Ma o le mea moni, o le fugalaʻau tatau ona i ai se alavai pu - o mea sili ia o tuutuuga mo le masani ai o se fugalaʻau.

O le nofoaga e tatau ona i le itu i saute, i le itu i matu e le faʻafiafiaina oe i le tele o fugalaʻau. I le leaga o le tau ma timuga, e sili atu le aveʻese mai avanoa avanoa.

Faalogo! Mo le tele o fugalaʻau, masani ona fafagaina e manaʻomia, sili ona lelei ile tasi ile vaiaso. I le matua, petunia manaʻomia potassium ma phosphorus.

Afai e tupu le petunia i eleele matala, ae e leʻi totoina, e tatau ona tapena le eleele e tusa ma le vaega o loʻo taua i luga, pe a uma ona faʻasūsū. E le pei o latou o loʻo tutupu i totonu o fugalaʻau, manaʻomia tele ni meaʻai e seasea maua, faʻatasi ai ma mea taua o le potassium. Le fiafia i vao lata ane.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Faamai

Efuefu efuefu

O lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻailoa mai e ona uiga taua. Nei o lanu enaena e ufiufi lau. E faasolosolo lava ona matutu ma ufiufi i fulufulu. O siama e tupu i totonu o le palapala lea e feoaʻi ai le fungus.

Powewy pulupulu

O siama e tupu mai i lalo e oʻo i le pito i luga, e aafia ai le laau atoa i taimi, o le foliga vaaia o le paʻe papaʻe e ufiufi lau o le fugalaʻau.

Blackleg

Faʻapogisaina ma pala o le au i tafatafa o le aʻa. E lanu samasama ia lau, e pala le vaega na afaina.

Iniseti faʻamaʻi

O faʻamaʻi sili o petunia, pei o isi mea teuteu teuteu, ua manatu o aphids, apogaleveleve iti, ma thrips.

Aphid

Le fili taatele a laʻau uma. E ufiufi uma le fugalaʻau ma laʻau i mataua o le suamalie sau. Ina ua mavae sina taimi, o le fungus faia i luga o le aʻafia vaega. O vaega ua aafia ua mimilo i totonu o se paipa.

Apogaleveleve mite

O se lafu iniseti - o loʻo aliali mai i totonu o laulaʻau. Latou fausia se upega fesoʻotaʻi i luga atoa o le autu o le au ma laʻau. O le paʻepaʻe e aliali mai i fafo o le laau. E leʻi umi ae amata ona mago le lau ma paʻuʻu ese.

Lafo

I foliga vaaia, latou te foliga i tamaʻi pogisa enaena pogisa, ma le isu faaumiumi. E naʻo vaega latou te "galulue" ai ae naʻo luga o laulaʻau. A maeʻa ona asia i latou, ona faʻamamago lea o laulaʻau. Ua amata ona toulu ese fuga ma fugalaʻau.

Toe gaosia

E tolu auala e toe gaosia ai lenei matagofie:

  1. fatu;
  2. fatu;
  3. e ala i tipi.

O fatu e totoina i eleele matala e aunoa ma le sausauina o le eleele. Sauni totolo lulu i le eleele. O fualaʻau a le tausaga na teʻa na moe ai, toto i le eleele, toe fuga mai foi.

Faʻafitauli e ono tutupu

Taua! Ina ia mafai ona aloese mai faʻafitauli ma fiafia atoatoa i le matagofie o petunia, e tatau ona oomi. O lenei faiga o le a fesoasoani e faʻalelei saʻo ma matagofie lou togavao.

O le faapipiina o le faʻasiʻasiʻau o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, e faʻateleina ai i lalo lau.

O Petunia e manatu faʻatatau i le matagofie o togalaʻau ma fugalaʻau. Ua amata ona lauiloa o ia i le saoasaoa o le saoasaoa, ma o lenei mea e malamalama i ai, aua na ia susuluina le lalelei ma aumaia ia i tatou se uiga lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to use Epsom Salt in the Garden and on Your Potted Plants (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com