Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona malamalama pe aisea e liu samasama ai le cactus, ma e mataʻutia?

Pin
Send
Share
Send

O le cactus e le mafai ona taʻua o se capricious plant, ae manaʻomia foi le faʻaeteete ma le vaʻai mai le tagata toto.

A aunoa ma le tausiga lelei, o le fugalaau taofi le fuga, amata ona liu samasama. O le mafuaʻaga lava, o mafuaʻaga mo le samasamaina o le cactus o loʻo taoto i tulaga sese o le taofia: o le le lava o niuterene, o se suiga i le vai.

Naʻo le usitaʻia uma o tulafono mo tausiga ma le puipuia ile taimi tatau e puipuia ai le samasama. Afai ua maeʻa lenei mea, mafaufau pe o le a le mea e fai i le cactus.

O afea e masani ai lea?

I nisi tulaga, samasama e atoatoa masani. O lesi foi mea, ma le matua, cacti masani ona avea ma ufiufi i le koroka... Peitaʻi, latou e liu samasama i le pito i lalo o le au. Afai e leai ni papala i lenei itu o le laʻau, e le faʻamalulu - e leai se mafuaʻaga e popole ai (o le a le mea e fai pe a fai ua mago le cactus?).

I le taumalulu, o le cactus mafai foi ona liua samasama. E mafua ona o le le lava o moli, ma mo le taumalulu o lenei o se atoatoa masani gaioiga. Oe mafai ona faʻafoʻi le teuteuina aafiaga i le fugalaʻau e ala i le tuʻuina ifo i lalo o le vevela, faʻatapulaʻaina le faʻasusu pulega ma tuʻuina i se susulu malamalama nofoaga.

Aisea e mafai ai e se laʻau ona faʻaliʻu samasama i le pito?

O nisi taimi cacti suia lanu mo mafuaʻaga e le mafai ona taʻua o le masani.

"Le masani ai" i le la cactus mafai faigofie ona mu mai faʻafesoʻotaʻiga tuʻusaʻo ma ave... Afai e oso le vai i luga o le fugalaʻau (aemaise le malulu), e mafai ona tali atu i lanu enaena ma le samasama. Cactus mafai ona liua samasama mai le faʻaalia i draft, faʻapea foi ma le le lelei o meaʻai i le eleele.

Afai o se cactus mo nisi mafuaʻaga suia lanu mai lalo, luga o le ua o le aʻa, lenei e le gauaʻi lelei. Afai i le taimi e tasi o loʻo iai le faʻamalūlūina o le au poʻo pe a samasama le fugalaʻau i le tasi itu, ma i le isi itu ufiufi i lanu uliuli, o lona uiga o le aʻa ua lolovaia i le vai, ma o le faʻagasologa o le pala o loʻo ola pea. Ae paga lea, e faigata ona sefe le fugalaʻau.

Mafuaʻaga o le faʻafitauli

O le iloa pe aisea ua liu samasama le fugalaʻau mai lalo poʻo se isi mea e faigofie ai ona filifili poʻo le a le mea e fai i lenei tulaga.

Luga o ofu e manaʻomia

Mo maualuga-lelei atinae, o se cactus manaʻomia:

  • potasiuma;
  • nitrogen;
  • posiporo;
  • kalisiu

Ae faapito tonu lava, O laʻau na leiloa la latou lanu masani ona o le le lava o le potassium... O lenei elemeni elemeni ei ai foi sona aafiaga lelei i:

  • ola maloloina;
  • olo o cacti;
  • faʻamalosia le latou puipuiga.

Taua! O le potassium o loʻo faʻamamaina e le calcium, o le mea lea, e tatau ona vaʻaia se paleni i le faʻatusatusaga o nei vaega.

Ma, mo le fafagaina tatou manaʻomia masima:

  • potasiuma;
  • kalisiu;
  • nitrogen;
  • ma le posose.
  1. Fertilizers mafai faʻatoa faʻaoga i le taimi o le tuputupu aʻe o cacti. E matua faasa ona fafaga se moe fugalaʻau poʻo se fugalaʻau ma se aʻa leaga! Faʻapea foi, aua le faʻapupuʻuina le eleele i le taimi lava e uma ai ona tuiina ma le mauaa o se cactus.
  2. O le a fesoasoani i le fugalaʻau ma faʻasusu ma se tali ma faʻasologa elemeni. O masima e faʻamamaina i le mafanafana faʻapuna, liusuavai pe timu vai (vevela mai le 30 i le 35 ° C). O le iʻuga e tatau ona faʻasusuina i kakago i le ao po o le afiafi, sili i le puaoa o le tau.

    O le eleele e tatau ona tumau susu muamua ma ina ua uma faʻasusu. O le aso pe a maeʻa ona fafagaina, i le taeao ma le afiafi, sausau le cactus i le vai.

E sili pe a fai o le fafagaina oe lava... E le fautuaina e tagata popoto le faʻaaogaina o paluga ua uma ona sauni, aua e tele naua le nitrogen o loʻo iai. O le fofo sili ona aoga mo se cactus o le a avea ma fofo ma le vaega o loʻo mulimuli mai o vaega taua:

  • potassium - 38%;
  • phosphorus - 16%;
  • nitrogen - 5.6%.

E aoga foi le paluga fai fale ma le vaega lea e mulimuli mai:

  • 2.5 lita o vai;
  • 0.5 go kalasiuma sulfate;
  • 1 g o le potassium nitrate;
  • 0.25 g uamea sulfate;
  • 0.25 g superphosphate.

Mo le 1 lita o vai, oe manaʻomia le 1 g o lenei tuufaatasiga. E fautuaina e faʻasusuina cacti ma ia ile amataga o le tautotogo, tasi ile vaiaso ile masina.

A maeʻa ona ulu atu fualaʻau i le vaitaimi o fuga o fualaʻau, latou te faʻafouina i le potassium phosphate (1 g o le potassium i le lita o le vai).

Manaʻomia se taotoga i se eleele ese

Afai o se cactus na ola mo se taimi umi i totonu o se ulo ma le lava substrate, e ono faʻavaivaia, faʻatelegese i le tuputupu aʻe, leiloa le malosi ma le lanu o le epidermis. O lona uiga ua oʻo i le taimi e toe teu ai le fugalaʻau i se eleele fou.

Ina ia mafai ona aveʻese le cactus mai le ulo e aunoa ma le faʻaleagaina o ou lima, e mafai ona e faʻaaogaina faʻapitoa tong. Latou te talafeagai mo laiti faʻataʻitaʻiga. E mafai ona afifiina cacti lapoʻa i totonu o se nusipepa gaugau pe i le paʻu paʻu i le tele o taimi.

Uuina le fugalaau i lenei auala, oe manaʻomia:

  1. liliu le ulo ma tuʻituʻi lona pito i lalo;
  2. a uma ona aveʻese le laʻau ma se paluga eleele, faʻamama lelei aʻa mai le eleele tuai;
  3. ona tuu lea o le cactus "malolo" i se nofoaga mafanafana i totonu o se koneteina avanoa mo se aso pe lua.

Mo le totoina e ia lava, e sili ona lelei le faʻatau faʻatauina o le eleele saunia-tanu mo cacti ma succulents.... E mafai foi ona saunia e le lima le paluga: faʻaopopo se tasi vaega o 'eleʻele lelei ma le oneone talatala i le tasi vaega o le eleele lautele.

O le ulo fou e tatau ona i ai ni nai senitimita sili atu nai lo le muamua.

  1. O le tane na muamua faʻatumuina i se alavai faʻalautele o le faʻalauteleina omea poʻo maamaa.
  2. Ona liligi ifo lea o sina fasi eleele i luga.
  3. A maeʻa ona tuʻu le cactus i le ogatotonu, e tatau ona tufatufa tutusa aʻa i le liʻo.
  4. Ona faʻatumuina lea o le ulo i le eleele.
  5. Afai o loʻo e totoina se faʻataʻitaʻiga tele, e tatau ona e gagau le laualuga o le eleele i ou lima, ma sasaʻa i ai se vaega o maa teuteu tuʻufaʻatasia pe faʻalauteleina le 'ele i luga.

Taua! E le fautuaina ile faʻasusuina ole cacti i le taimi lava e uma ai le tuiina. Faatoa mafai ona amataina lenei pe a maeʻa le lua i le tolu vaiaso.

O le cactus tatau ona faʻaaluina ni nai aso muamua i se paolo nofoaga.

Ova

I le taumafanafana, cacti faʻapalepale tusa lava maualuga maualuga vevela lelei.... Ae i le taumalulu, vevela i luga atu o 15 tikeri e le manaʻomia mo latou. E soʻona soʻona laʻau ma amata ona tupu aʻe le taimi, leaga ma masani ona liu samasama.

Ina ia fesoasoani i le cactus overwinter masani, mai le faaiuga o Oketopa i le Mati e manaʻomia e ave i se potu malulu. O se polotito insulated po o fale vevela o le a galue lelei. Afai o se cactus tumau i totonu o le potu malolo ma tu i luga o le windowsill, o le latalata i le vevela maa o le faʻaleagaina mo ia. O le mea lea, o le fugalaʻau tatau ona tuʻu latalata i le ipu malamalama pe a mafai, ma e mafai ona puipuia mai le potu mafanafana ea ma se maualuga palasitika koneteina poʻo se ata vaeluaina.

I o latou nofoaga masani, e masani ona "malu" le cacti ile po.... O le mea lea, ina ia mafai ona aloese mai le vevela tele, e fautuaina e sasa ia latou - e ui lava e le o le po, ae i le taeao.

Faamaʻi viral

  1. O le faʻamaʻi viral sili ona taatele o se cactus o le epiphyllum mosaic. O le maʻi toto e ufiufi i samasama ma malamalama lanumeamata lanu e aunoa ma le manino faʻamatalaina tuaoi, lea salalau mai pito i le ogatotonu o le au.
  2. I le tulaga lona lua i tulaga o le salalau - faʻamaʻi umi "jaundice", lea e mafai ona faʻaaluina le laau mo le tele o tausaga. Yellowness amata i le pito i lalo o le au ma tolotolo i luga. I le taimi lava e tasi, e taofi le fuga mai o le cactus.

    Pei o le mosaic o le epiphyllum, "jaundice" e le mafai ona togafitia. O vailaʻau vailaʻau e puipuia ai mai faʻamaʻi viral e leʻi iai.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona faʻatamaia ai se laʻau ma pe faʻafefea ona puipuia lau cactus e te fiafia tele i ai.

E tatau ona tuʻu ese le fugalaʻau samasama mai isi laʻau?

Cacti o loʻo faʻaalia ai faʻailoga o faʻamaʻi viral e tatau ona vavaeʻese mai laʻau maloloina. O loʻo faʻaleafuaina ma siakiina latou. A faʻamaonia le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaleagaina nei faʻataʻitaʻiga... E le mafai ona faʻamaloloina, ma o le aʻafiaga o le aʻafia o fugalaʻau maloloina e matua maualuga lava.

I le mea na tupu o le cactus ua liu samasama ona o le le lelei tulaga vevela poʻo le faʻavaivaia o le palapala, quarantine e le talafeagai. O sea fugalaʻau e le avea se lamatiaga i isi laʻau.

Puipuiga

Ina ia puipuia le samasama o se cactus, e tatau ona e saunia ma le faʻaeteete lelei.... Igoa:

  1. Suavai susu feololo.
  2. Tutu atu i eleele palapala.
  3. Faʻaogaina o ofu i totonu o tapulaʻa talafeagai.
  4. Togafitiga puipuia (2-3 taimi i le vaitau).
  5. Asiasiga i aso uma mo le mataupu:
    • lanu suia;
    • o le vaʻaia o pisia, pala, ma isi.
  6. Aveese vave o fualaʻau naumati pa.
  7. Faʻatapulaʻa o le faʻasusu i le vaitau o le taumalulu.

O le mea lea, afai e te faia ni tulaga sili ona lelei mo le cactus, tausisi i le faʻasusu pulega, ma saunia le malulu "malologa", o lenei faigata fugalaʻau o le a ola umi ma le saogalemu i lou fale mautotogi. Ma le gata i lea, o le a masani ona faʻafiafiaina oe i susulu lanu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Build the Most Secret Underground Tunnel Tomb House (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com