Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Taksim: mea taua o le eria ma lauiloa sikuea i Istanbul

Pin
Send
Share
Send

Taksim (Istanbul) o se taulaga tele o loʻo tu i totonu o lona Europa itulagi i le Beyoglu itu, i le va o le Golden Horn ma le Bosphorus. I le Take, o le igoa o le kuata e pei o Taksim Meydani, o lona uiga moni o le "tufatufaina eria". O lenei igoa na mafua mai i le mea moni o le taimi na avea ai le nofoaga ma vaeluaga vaʻaiga o le taulaga tele vai vai, mai le mea na sapalaiina ai le vai i le vaega o totoe o Istanbul. I aso nei, o Taksim o se faʻailoga o le faʻasaʻolotoga o tagata Take mai le pulega tuai a le Malo o Ottoman ma le suiga o le atunuʻu i se malo malo.

I le taimi nei, Taksim o se tasi o sili ona lauiloa nofoaga tafafao maimoa i le tele o vaaiga faʻasolopito. I se faʻaopopoga, o le eria ua lauiloa taʻutaʻua i le Istiklal faʻatau auala, lea fale fale fia selau o faleoloa, tele o lauiloa faletalimalo ma faleʻaiga. Taksim Square o loʻo iai se atinaʻe tetele o femalagaiga e mafai ai ona e alu i soʻo se mea i Istanbul. I ni nai tausaga ua tuanaʻi, na toe fausia ai le nofoaga ma faʻasaʻolotoina mai feoaʻiga, ma o nofoaga uma na see ane e selau mita mai le sikuea. I le taimi nei i tafatafa o le ogatotonu o le itumalo o loʻo iai le laina metro M2.

Le mea e vaʻai

Taksim Square i Istanbul e fiafia i ai turisi mo le tele o mafuaʻaga. Muamua, iinei oe mafai ona vaʻai i faʻamanatu iloga ma faʻafetaia ia fale tusiata fale o le 19 seneturi. Lona lua, o tuutuuga uma ua fausiaina iinei mo le maualuga-lelei ituaiga o faʻatau. Ma, lona tolu, luga o le sikuea o le a e maua ai le tele o faleaiga ma kalapu, lea o le olaga po timu.

O le fatu o le sikuea o le maʻa faʻamanatu a le Republic, lea e tele auala e lalafi e pei o alatoto. O foliga vaaia o le eria e eseʻese lava, ae i le taimi lava e tasi e sili ona lelei: faʻatasi ai ma fale faʻasolopito o le seneturi lona 19 ma tamai faletapuai, o ona po nei fale tulaʻi ii. A o Taksim ma ona auala e masani ona tumu i tagata femalagaaʻi ma tagata o le atunuʻu, o le eria o loʻo i ai se pisi, pisa vibe e masani ai o se taulaga tele. Afai e te vaʻai i le Taksim Square i Istanbul i luga o le faʻafanua, ona mafai loa lea ona e matauina mo oe lava ni isi faʻailoga iloga, ma e tatau ona e asia ai.

Faamanatuga Republic

O lenei faʻamanatu o loʻo iai i toetoe lava o ata uma o Taksim i Istanbul. Na fuafuaina e le inisinia Italia o Pietro Canonik ma faatu i luga o le sikuea i le 1928. O le maualuga o le 12 mita maualuga e lua-itu ma aofia ai ni faʻatagata. O lona itu i matu o loʻo atagia mai ai tagatanuʻu masani ma taʻutaʻua iloga o Turkey, e aofia ai ma le pelesetene muamua o le atunuʻu, M.K Ataturk. E maitauina i le itu i saute o le maafaamanatu o loʻo i ai ata o Soviet Revolutionaries Voroshilov ma Aralov. O Atatürk lava ia na poloaʻiina e tuʻufaʻatasia nei faʻatagata i le tuʻufaʻatasia o le faʻamanatu, ma ia faʻaalia ai lona agaga faʻafetai i le USSR mo le lagolago ma fesoasoani tau tupe na avane ia Turkey i lana saolotoga tauivi.

Olo Galata

Afai o loʻo e filifili poʻo le a le mea e vaʻai ai i le Taksim Square i Istanbul, matou te fautuaina oe e te uaʻi atu i le Galata Tower. E ui o le faailo e 2.5 km mai le sikuea, e mafai ona e alu i le nofoaga i le 10 minute i le taulaga pasi pe i le 30 minute i luga o vae, mulimuli i lalo o Istiklal Street. O le Galata Tower i se taimi e tasi o se faʻamanatu iloga o le talafaasolopito ma o se lauiloa lauiloa vaʻa. O le fale o loʻo tu i luga o le maupuepue i le kuata Galata i le maualuga o 140 m luga le sami. O lona maualuga e 61 m, o puipui e 4 m le mafiafia, ma o le pito i fafo o le 16 m.

O le tosina na tupu aʻe i luga o le 'upega tafaʻilagi o se' olo malosi amata mai i le 6 seneturi. I le seneturi lona 14, o le Genoese, o le na toe mauaina le itulagi mai Byzantium, amata ona puipuia le eria i 'olo ma fausia se' olo, lea na tumau pea e oʻo mai i lenei aso. I lena taimi, o le fale sa avea o se sulu mo vaʻa, ae i le seneturi lona 16, i le taunuʻu mai o le au Ottomans i nei laufanua, o le olo malosi na liua e avea ma nofoaga vaʻai. I le seneturi lona 19, na toe fausia ai le 'olo, na faʻaopopo i ai le poletito ma amata loa ona faʻaaoga e siaki ai afi i totonu o le taulaga.

Lenei o le Galata Tower ua tuuina atu i ai le tulaga o se falemataaga mea faitino. Ina ia oʻo atu i le potu vaʻai mataʻituina, e mafai e tagata asiasi ona faʻaaoga se siʻi faʻapitoa pe aʻea ni 143 sitepu anamua. I le taimi nei, i le pito i luga o le fale, o loʻo i ai se faleʻaiga masani ma le matagofie o Istanbul, Bosphorus ma le Golden Horn. O loʻo iai le fale faʻamanatu i le fogafale pito i lalo o le 'olo.

Auala o Istiklal

O le itu a Taksim i Istanbul e tele lona lauiloa i le Istiklal Street. Ole auala taʻutaʻuta taʻutaʻua lea, e latalata ile 2 kilomita le mamao. O uluaʻi nofoaga o tagata Mosalemi i lenei itu o Istanbul na aliali mai i le seneturi lona 15, ma ua oʻo nei i le seneturi lona 16, na amata ona fausia ma le malosi le eria ma fale nofo, faleoloa ma fale aʻoga. Ma, o le tasi taimi sone vaomatua suia liua i le totonugalemu o fefaʻatauaiga ma galuega taulima. I tausaga mulimuli ane, o le auala sa faʻataʻamilomiloina nofoia e tagata Europa, lea e faʻavaivaia ai lona itu i sasaʻe ma mafuaʻaga a Sisifo. O le auala na maua ai lona igoa onapo nei ina ua maeʻa le pule a Ataturk: ​​o le mea moni mai Take le upu "Istiklal" ua faʻaliliuina o le "tutoʻatasi".

I aso nei, Istiklal Street ua avea ma lauiloa turisi nofoaga tutotonu, lea e asia mo faʻatauga ma gastronomic faʻafiafiaga. E selau ma selau faleoloa i luga o le auala ma oloa o faʻavaomalo faʻailoga ma le atunuʻu ituaiga. O iinei e tele kalapu, hookah faʻamau, pizza, faʻamau, faleʻaiga ma faleʻaiga o loʻo i ai. E ui lava o le auala e avea o se tagata savali, o se talaʻaga o le taʻavale taʻavale tamoʻe faʻataʻavale ai, lea e masani ona vaaia i le ata o Taksim Square i Istanbul. Faletalimalo taʻutaʻua pei o Hilton, Ritz-Carlton, Hayatt ma isi o loʻo tu latalata ile auala.

O fea e nofo ai

O le filifiliga o faletalimalo i le Taksim eria o Istanbul o se tasi o le sili ona lelei i le taulaga. E sili atu i le 500 apitaga filifiliga mo soʻo se tofo ma paketi. Peitaʻi, i se tulaga lautele, o fale mautotogi i Taksim e taugata tele. Ma, mo se po i se potu faʻalua i le 3 * faletalimalo, i le averesi, oe o le a totogi 250-300 TL. Ole tau taugofie ile vaega lea ole tau ole 185 TL. Nofoaga i le lima pito i luga o le a le itiiti ifo i le faalua sili atu le taugata: o le averesi tau o le resitalaina o se potu i ia faʻamaumauga mai le 500-600 TL, ae o taumafataga e le aofia ai i le tau. Tala o le tupe faʻaalu mo le tala o le tupe e sili ona talafeagai mo tagata tafafao maimoa, o le tau o le alu i le po e amata ai mai le 80 TL mo le lua. Ina ua maeʻa ona suʻesuʻe faletalimalo i lea vaipanoa, na matou mauaina ni filifiliga lelei ma se tulaga maualuga i luga o le tusi:

Faletalimalo Gritti Pera ***

O le faletalimalo o loʻo tu i le ogatotonu o Taksim latalata i le metro. O le mea e iloga i se le masani ai totonu, teuteuina i le tuai Farani sitaili. O potu uma o loʻo manaʻomia mea faigaluega ma meaafale e manaʻomia. I le tau mafanafana, o le totogi lisi mo le potu lua o le 275 TL (aofia ai le taeao).

Ramada Plaza E ala ia Wyndham Istanbul City Center *****

O loʻo faʻaalia se vai taele i luga o le fale ma le spa, o lenei faletalimalo e 5-fetu, e 1.8 kilomita mai le Taksim Square. O ona potu o loʻo faʻatumuina i masini faʻaonapo nei, ma o nisi o latou e iai se tamaʻi umukuka ma se fale taele spa. I le vaitau maualuga, o le tau o se faletalimalo mo le lua o le a 385 TL i le po. Lenei o se tasi o sili ona lelei feutanaiga i le 5 * vaega.

Rixos Pera Istanbul *****

Faatasi ai ma faletalimalo Taksim i Istanbul, o lenei fale tu mai fafo mo lana tulaga maualuga auaunaga ma se nofoaga talafeagai. O lata ane o mea taua uma ia a le itu, ma Istiklal Street e na o le 200 mita mai le faletalimalo. O le faʻavae o loʻo i ai lona lava malosi ma spa tutotonu, mama ma lautele potu. I le tau mafanafana, o le resitalaina o se potu faletalimalo o le a tau ai 540 TL mo le lua i le aso.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

Afai e te taunuʻu i Istanbul e te manaʻo loa e alu i le Taksim Square, ona avea lea o le metro ma filifiliga sili mo femalagaaʻiga. O le metro tulaga o loʻo tu i le ea uafu fausiaina ia lava i luga o le eleele lalo tier. Oe mafai ona maua le metro i le mulimuli i faʻailoga ua faʻaigoaina "Metro". Ina ia e oʻo atu i Taksim, e tatau ona e alu i le laina M1A mumu i le nofoaga o Atatürk Havalimanı ma tiʻetiʻe atu 17 i le nofoaga o pasi i Yenikapı, o le laina lanumumu e fesoʻotaʻi ma le lanumeamata. Le isi mea, e tatau ona sui ile laina lanumeamata M2 ma uma loa le 4 tuʻu ese mai le nofoaga o Taksim.

Afai e sili atu lou fiafia i le fesili pe faʻafefea ona e alu i le Taksim Square mai le Sultanahmet, o le auala faigofie lava mo oe o le faʻaaogaina o laina nofoaafi. I le itumalo faʻasolopito, oe manaʻomia le puʻeina o se tram i le Sultanahmet taofi i le T1 laina. Le isi mea, e tatau ona e alu ese mai le Fındıklı Mimar Sinan Üniversitesi Station ma savali i le itu i matu sisifo mo le tusa o le 1 km.

E mafai foʻi ona e alu i le Taksim Square e ala ile malie. Ae muamua e tatau ona e alu i le nofoaafi T1 i le nofoaga o Sultanahmet ma alu i le nofoaga o Kabataş, i tafatafa o le F1 nofoaga faʻapitoa o le igoa e tasi. I le 2 minute, o le a ave oe i felauaiga i le nofoaga o loʻo manaʻomia e Taksim, mai le mea e te savali ai i le 250 m i le itu i sisifo. Nei o le 3 sili ona talafeagai auala e oʻo atu ai i Taksim, Istanbul.

Istanbul: Taksim Square ma Istiklal Avenue

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: . شقق للبيع في اسطنبول. مشروع تقسيم 360 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com