Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamalologa ma aoga mea totino mo le lumanaʻi faʻaaogaina: tele filifiliga mo auala e teuina lau aloe

Pin
Send
Share
Send

Le faʻailoaina ma leai se mea, i le taimi muamua vaʻai, le alualu i luma aloe (poʻo le agave) o se falemaʻi falemaʻi atoa e faʻatagaina ai oe e faʻaavanoaina oe ma au pele i le fesoasoani muamua i le tele o tulaga e leʻi mafaufauina e aunoa ma le manaʻomia tau ma faʻafitauli.

Faʻatasi ai ma le teu lelei o lau agave lau, o le faʻalauteleina o mea lelei e faʻateleina. Toʻatele o loʻo suʻesuʻeina ni auala sili e teu ai lenei oloa ina ia mafai ai ona maua se inumaga leaga o vitamini ma se faʻamaloloina o le faʻamalologa (o vailaʻau o aloe o loʻo faʻamatalaina auiliili ii).

Faʻafefea ona teu se laulaʻau lau i totonu o se potu?

Ina ia faʻasaoina le agave, o tulaga nei e tatau ona amanaʻia.

  1. Vitamini ma meaʻai aoga e faʻatamaʻia ma leiloa i lalo ole aʻafiaga o le malamalama. O le aoga oloa o le a amata ona leaga. E tatau ona teuina i le pogisa.
  2. Ina ia faʻateleina le fata ola o lenei oloa, e manaʻomia se pusa tapunia tapunia. A ulufale le okesene, o le sooupu o le a amata ona oxidize ma fizzle i fafo.
  3. Tipi laulaʻau i le ea, ma e oʻo lava i le vevela o le potu, e le tu mo se aso. O le avanoa aoga susu o le a faʻapusaina ma o le a mago, ma leiloa lona faʻamaloloina meatotino. O le mea lea, o le teuina o le agave i totonu o fale e le fautuaina.

Agave lau mafai ona faʻamamago, ona o le vaitaimi o le faʻaaoga o le a faʻateleina i le 2 tausaga. E mafai ona e faʻaputuina sea oloa i le vevela o le 18 tikeri Celsius, peʻa maeʻa afifi i ie poʻo taga pepa.

I totonu o le pusaaisa

O le teuina o lau aloe e sili na faia ile pusaʻaisa. Ina ia faia lenei mea, faaauau i lalo:

  1. E fautuaina e aua le faʻasuina le laʻau i le vaiaso ae le i fuafuaina le faʻapotopotoga.
  2. O laulaʻau e tipiina i le pito i lalo, fufulu maeʻae ma mago i se solo mama; oe le tatau ona oomiina le agave ina ia aua le oomi ese le sua.
  3. O le oloa ua sauniuni o loʻo afifiina i totonu o le ata tifaga mau ina ia leai se okesene o totoe i totonu.
  4. O laulaau gaugau e tuu i totonu o le pusaaisa, lea o le vevela o 4-8 tikeri i luga zero.
  5. Tuʻu mo le 10-12 aso.

O le a le umi e te teuina ai lau i totonu o le pusaaisa? I lenei auala, o le fata ola o aloe lau o le a tusa ma le 1 masina. O le teuina mo se taimi umi o le oloa e le faʻaleagaina ai mea aoga taua, ae faʻateleina. E mafua lenei mea ona o le tele o le susu susū mai laulaʻau, ma o le sua e faʻateleina ma faʻateleina faʻafefiloi.

Mafai ona ou faʻamalo i le pusaʻaisa?

O le pusaʻaisa o le a tausia le soifua maloloina oloa mo se taimi umi. Ae a maeʻa ona tosoina i fafo ma faʻasolosolo le aloe, o le a avea ma suavai ma leiloa nisi o ana aoga aoga. O iʻuga aisa e mafai ona faʻaaogaina mo le fufuluina.

O lau aisa e teuina ile vevela ole -5 tikeri Celsius. O le fata olaga ua faʻateleina i le 1 tausaga.

Faʻafefea ona faʻasaoina laulaʻau o se laʻau mo le lumanaʻi faʻaaogaina i le fale?

Ina ia faʻaaogaina le laʻau i le sauniuniga o matapulepule, pulupulu, e tatau ona e faʻaaogaina se mea olo o aano o manufasi poʻo se sua suavai, ma pasi ia laulaʻau. Ae ui i lea, o sea oloa i se mushy poʻo se suavai fomu e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo le sili atu nai lo 2-3 aso. O le mea lea, e sili ai le faʻasao, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ava malosi.

Ina ia saunia se tincture mo le ava malosi, oe tatau:

  1. Faʻafefiloi laʻau suamalie laʻau ma le 'ava malosi i le 4: 1 fua faʻatatau, poʻo le agave sua ma le vodka i le 2: 1 faʻatusatusa.
  2. Tuʻu le faʻafefiloi i totonu o se fagu ma pusaʻaisa mo le 10 aso.
  3. E mafai ona faʻaaoga le upu suʻesuʻe ae le o le sua fou a le aloe, e iai foʻi lona aʻafiaga.

Lenei metotia o le faʻasao o le a faʻalauteleina le fata ola o vailaʻau mata mea mo le tele o tausaga. E sili le teuina ole mea lea e tui ile pusaaisa.

Meli o se lelei filifiliga i le ava malosi. O lenei mea faʻasao e faʻatagaina ai oe ona faʻasaoina mea faʻamaloloina o le oloa mo le tausaga, pe a fai e teu i totonu o le pusaaisa. Ina ia faia se manaia suʻega, oe manaʻomia:

  1. Faʻafefiloi suavai suavai ma le aloe sua i le tutusa tulaga.
  2. Tuʻu i totonu o se ipu tioata ma pusaʻaisa.
  3. A maeʻa aso e 4, o le a sauni le paluga mo le faʻaogaina o vailaʻau.

Teuina o sua

E le mafai ona teuina le suava fou agave mo se taimi tele. O le suavai ua sasaaina i totonu o se fagu pogisa tioata. E sili atu ma le tolu aso le umi o le sua. E mafai ona faʻasaoina i le ava malosi poʻo le meli.

O faʻapitoa manaʻoga e faʻaeeina i luga o le koneteina mo le teuina o le oloa. E tatau ona faia i tioata pogisa ma se tapuni fufusi.

Tuuina atu i le metotia fautuaga, contraindications, oe mafai ona uo ma se vailaʻau, faʻaleleia lou soifua maloloina.

E ui lava i le lelei aafiaga e maua i le togafitiga ma le aloe sua, oe tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi ae leʻi faʻaogaina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LIVE Totino-Grace vs Blaine High School Football 2020 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com