Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le saʻo eleele faʻavasegaina mo totonu geranium: o le a le mea e fiafia i ai se fugalaʻau ma o se lautele lalolagi talafeagai

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium poʻo le geranium o se teuina fale e fiafia tele i ai le au fou ma faʻapolofesa fugalaʻau. Latou te faʻatauina atigi fagu e faʻaalia le paʻepaʻe pe mumu fugalaʻau e maua ai se manogi matagofie. E le o se mea tupu fua le sili atu ma le 100 o ituaiga o laau.

Eseese ituaiga manogi e pei o lemoni, apu, mint, nutmeg, po o le rosa. O le pelargonium tupu e sili ona matagofie, lea e fuga mai ma fugalaʻau tele o pupula pupula. Ae mo lona lauolaola lauolaola, e le gata i le sao o le totoina o tulaga e manaʻomia, ae faʻapea foi i le eleele saʻo. Seʻi o tatou vaʻai pe o le a le ituaiga eleele e fiafia i ai lenei togalaau.

O le a lenei mea teu fale?

O le Geranium o se fugalaʻau e sili ona fiafia iai latou e totoina fugalaʻau. E tatau ona i ai o ia i le aoina o se aristocrat poʻo luga o faʻamalama o se tagata matua. O lenei o le fiafia ia te ia e le tutusa ma muamua, ae o tagata lava latou talisapaia o ia mo le tele o mea lelei.

Tusitusiga. Geraniums o loʻo faʻamanuiaina i faʻamalologa meatotino. E mafai ona ia puipuia e oʻo lava i iniseti o iniseti.

E ola lelei i le fale poʻo le togalaʻau. Na latou mauaina le tele o ituaiga ma ituaiga eseese, ma maua ai le aia tatau e filifili ai i tagata uma e manaʻo e ave se latou vai. E i ai le tele gafatia i vailaʻau.

Taua o le eleele

Aisea e le toe tui ai le pelargonium i le substrate muamua e oʻo mai i luga o le fata i le fale teu fugalaʻau? O le mea moni o lena o le iʻuga o le laʻau faʻamoemoe i le tuʻufaʻatasiga o le palapalape o le a fuga mai i le fale pe leai.

  • Laumei. E tamaoaiga i meaʻai aoga e matua manaʻomia mo le tuputupu aʻe o laʻau tototo i totonu: pama, dracaena, monstera, ficus.
  • Eleele laufanua. E maua i se auala faigofie: i le tautoulu, e aoina laulaʻau, faʻaputu i se faaputuga. I le taumafanafana latou sasaa ai pea i le vai, manatuaina e suʻi ia le itiiti ifo i le faalua. Tusa lava pe a maeʻa le 2-3 tausaga begonias, cyclamens, kamela, myrtle, ma isi mea o loʻo totoina i totonu.
  • Pito - o se paluga faʻamalosia e faʻateleina ai le acidity o le palapala. E faʻaputuina i totonu o se taufusi, faʻapipiʻi, asu i lea taimi ma lea taimi e aveʻese ai mea leaga.
  • Fanua Heather , e seleseleina i vao mafiafia, ona faʻaopopo lea i ulo ma azaleas, orchids, gloxinia, ma isi.

O a vaega o le eleele e manaʻomia?

Geranium o se laau e le o manaʻomia luga o le eleele. Ae aua le faʻatau. E fautuaina le mulimuli i nisi o fautuaga peʻa filifilia. O lea la, o le a le ituaiga eleele e tatau ona totoina ai lenei maumaga?

Tele taimi tagata faʻatoʻaga faʻatau mai se lautele lautele, faʻaopoopoina vaega talafeagai i ai... Vermiculite, vaitafe oneone ma perlite e talafeagai. O vaega uma e fefiloi ma sasaa i totonu o le ulo o geraniums. O le mea taua o le ia mautinoa ia leai ni suia ma iniseti i le eleele.

Tusitusiga. E ola lelei le fugalaʻau ile eleele matala ma faʻamaligiina. Oe mafai faʻatau faʻapitoa eleele i se fugalaʻau faleoloa pe faia sau oe lava substrate.

O isi taimi e faʻaopopoina ai peat i le eleele lautele, lea e fesoasoani i le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o tu ma aga.

Saunia o se substrate mo totoina se fugalaʻau

  1. Ae le i saunia le eleele, e filifilia se container. E mafai ona e faʻaogaina se ulo na faʻaaoga. I lenei tulaga, fufulu i le aso a o lumanaʻi le faʻatulagaina faʻasologa ma disinfect ia.
  2. I le isi sitepu, o se vaega alavai tuʻu i totonu o le ulo. E faʻatau atu ile faleoloa. I le faʻavae, e le mafai ona e faʻatauina, ae faʻaoga maa maʻa, polystyrene, fasi keramika poʻo piliki malepe mo alavai. Afai i le lumanaʻi latou faʻasūsūina i le vai faigata, o fasi fasi paina paʻu ua tuʻu i lalo. O le a faʻamaʻaina le eleele ma aveʻese tele susu mai ai.
  3. 1 / 5-1 / 4 o le tele o le ulo ua ave i le alavai vaega. Ona tuu lea o le eleele. Afai e te saunia e oe lava, ave mea ia o loʻo mulimuli mai: laumei, humus, oneone (8: 2: 1). E fautuaina e sasaa pe a uma ona fesuiaʻi le totoina o le laau, taumafai e aveʻese uma avanoa.
  4. E totoe na o le sasaʻaina o le geranium i vai faʻamautu ma faʻatali mo le sili atu e faʻaalu i totonu o le apa.

Filifilia o le ulo lelei

O le Geranium o se fugalaʻau e ola lelei i atunuʻu mafanafana i totonu lava o togalaʻau. I totonu o atunuʻu i saute, e lelei le tau, ma o le mea lea o se laʻau tele sosolo ma se ogalaau malo. I le itu i matu o Lusia, e le totoina le laau i eleele matala. Ua tupu i totonu o se koneteina i luga o se windowsill, ae e i ai se tasi talafeagai mo lenei faʻamoemoe?

E le mafai e le aufaifaatoaga poto masani ona iloa le eseesega i le va o le kelei, keramika poʻo se koneteina. E mafai ona e filifilia e fuafua i lau oe lava fiafia i ai. A tatou ave palasitika, na o le paʻepaʻeina neʻi vevela tele i le la ma le pala ai aʻa. O se ipu keramika e talafeagai foi mo le toe tipiina o geraniums. O lona maualuga e faʻamoemoe i le tele o pelargonium. O sina laʻau totogo e tupu i totonu o le 0.25 mm container, faʻasolosolo faʻateleina. I le 2-3 tausaga, o le laʻau tatau ona "faimalaga" i totonu o le ulo 2-lita.

O le Zonal pelargonium e totoina vave i le 1.5-lita ulo. O le taimi lava e tupu ai i fafo, e sili atu le fesiitaʻi loa i le 10-lita tasi.

Faitau e uiga i le auala e filifili ai ma pe o le a le ituaiga ulo e te manaʻomia mo geraniums ia matou mea.

Faʻafefea ona toe tui?

Geranium e totoina ma le tupuolaola malosi o le aʻa, pe a faʻatumuina se fugalaʻau ma i le leai o ni fuga. E fautuaina e tui i le tautoulu, ae le i moe le laau. Afai o le auala e faʻataunuʻuina i le tautotogo, ona na o le taimi o lona tupuola ola.

  1. Ae le i toe tuiina, sauni se mea faigaluega (vai faʻasusu, naifi) ma se ulo. A faʻaoga se koneteina tuai, togafitiina i se vailaʻau o loʻo i totonu o le vailaʻau oona i le faʻamalologa faʻamamaina i le vai mulimuli ane.
  2. Saunia alavai maualuluga tulaga, faʻatulagaina ina ia ята-1/5 o le ulo ua nofoia e ia.
  3. O Geraniums e aveʻese mai le koneteina muamua, taumafai e aua le faʻaleagaina le eleele 'ele. E mafai ona e faʻagaeʻetia lemu i se naifi pe a fai e te manaʻomia le vavaeʻeseina o le palapala mai puipui.
  4. A uma ona aveʻese le geranium, ona latou suʻesuʻeina lea o aʻa, ma taumafai ia aua nei misia faʻailoga o pala ma le malamalama i mea. A i ai ni mea, aveʻese i latou ma seleulu.
  5. O le laʻau e faʻafesuiaʻi i se fagu fou, faʻatumu uma gaogao i totonu i le palapala.
  6. A maeʻa ona faʻasūsū, e aveʻese le pelargonium i le paolo mo le 7 aso.
  7. I le fitu aso mulimuli ane, na latou tuʻuina ai i luga o faʻamalama, i le mea e leai ai se malamalama susulu, ata faʻataʻitaʻi ma le vevela mai mea faʻavevela.
  8. Lavalava pito i luga e faʻaaoga mo le taimi muamua 2 masina pe a maeʻa tui.

Faasusu ma fafaga

E fautuaina e faʻasūsū tele le taimi uma le heremani. Afai e te sasaa i ai, o le a faʻaletonu le vai, lea o le a afaina ai aʻafiaga. Lelei alavai, saunia e tusa ai ma le polokalame luga, o le tausia o le eleele susu e aunoa ma stagnation.

Vave ina ua uma ona tui, le laʻau e le fafagaina... Lua masina mulimuli ane, geraniums e faʻamalieina e aunoa ma le faʻaaogaina o ni fualaʻau fou. Le faʻatupuina geraniums e faʻafilemuina ma le masani ai fafagaina, ae ma fuga - ma faʻapitoa faʻalaila. O le tele o taimi e fai ai ofu i luga e 2 taimi ile masina.

Faitau atili e uiga i le auala sili ona lelei e fafaga ai ma le taimi e faʻaoga ai fetilaisa mo geraniums iinei, ma mai lenei mea o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona faʻaaoga lelei le iodine ma le hydrogen peroxide e fafaga ai le laʻau.

Vitio fesoʻotaʻi

Lalo oe mafai ona saili pe faʻafefea geraniums ma filifili le eleele mo ia.

Faaiuga

Le aganuu sili ona unpretentious o geranium. O le maitauina o nai tulafono faigofie o le tausiga, o le a ia faʻafiafiaina le mata ma teuteuina faʻamalama i le fale mautotogi poʻo le togalaau i le atunuʻu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Uma mea Uma (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com