Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona Faʻateʻa se mokesi faʻaletulafono - O se Vaaʻiga Aoao o 4 Faʻamaonia Auala

Pin
Send
Share
Send

Talofa! Faʻamolemole taʻu mai pe faʻafefea ona aveʻese le mokesi? Na ma aveina ma loʻu toalua se mokesi mokesi mo se fale mautotogi i le taimi na tele a matou tupe maua. O le taimi nei, ua leai laʻu galuega, ma ua paʻu le totogi o loʻu toʻalua. Ma le isi, o matou tupe faʻaalu ua siitia e fesoʻotaʻi ma le maeʻaina o le aiga. Na atili ai ona faigata ona totogi le mokesi.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

Maria, Sevastopol.

Mokesi (poʻo mokesi) o se ituaiga o nonogatupe mo se taimi umi, lea e faʻapipiʻi ai le tupe ma le lesitalaina o se faʻataʻatiaga o fanua ma fanua.

O le umi o nonogatupe vaitaimi ma tele aofaʻi avea o se matuiā avega tautupe mo ni nai tausaga po o sefulu tausaga. I se vaitaimi umi faapena, o le olaga tulaga o le tagata nonoina mafai ona matua suia.

O le mea e sili ona taua, o mea eseese e tutupu i le olaga e ono afaina ai le tulaga o lona mafai ona totogi. I se tulaga faʻapena, faigata faia totogi mokesi.

E tele tulaga pe a filifili le tagata nono tupe e faʻateʻa le mokesi:

  • Tasi le itu, tagata aitalafu miti o le toe totogiina vave o le nonogatupe ma aveʻese le meatotino mai le faamalumaluga.
  • Ae o lesi foi itu, o le numera tele o tagata nonoina maua latou i se tulaga pe a fai o le mea faigata mo latou e tautua se nonogatupe i luga o le taimi nei aiaiga.

Tusa lava poʻo le a le mafuaʻaga mafuaʻaga, e tatau ona iloa e le tagata nonoina le auala sili e faʻateʻa ai le nonogatupe.

O a sini ma faʻamoemoe o tagata nofo aitalafu, faʻateʻa le mokesi

O sini autu ma faʻamoemoega o le faʻateʻaina o se mokesi

E le o tagata uma e malamalama, ae o le faʻateʻaina o le mokesi avega e masani ona sili atu ona faigofie nai lo le faʻateʻaina o se tagata faʻatau nonogatupe. Peitaʻi, o mea uma lava e faʻamoemoeina muamua i sini ma faʻamoemoega o loʻo fia maua e le tagata nono tupe.

O le tele o taimi, o tagata e nonoina mokesi e faʻamalamalamaina mo i latou ia sini taua:

  1. Ia tausia le agavaʻa i le umiaina, ae i le taimi e tasi ia ausia suiga i tuutuuga o le mokesi maliega. O le a fesoasoani lea e faʻaititia le avega o nonogatupe ma tautua le nonogatupe i luga o tuutuuga sili atu ona lelei.
  2. Tumau le umiaina o fanua poʻo fanua ma faʻaititia oe lava aitalafu avega. E mafai ona maua lenei mea ile toe totogiina o lau mokesi.
  3. Totogi lau mokesi i se vave e mafai ai. I lenei tulaga, e le popole le tagata nono tupe pe o tumau pea le faamaoniga i lona anaina.

I lona autu, o se mokesi o se sili faigata ituaiga o nonogatupe. O lea nonogatupe aofia ai lua ituaiga o faʻaletulafono sootaga: e uiga i le collateral ma tuʻusaʻo e uiga i le nonogatupe. O nei vaega e lua e fesoʻotaʻi, o lea, o sini e faʻatutu e le tagata nonoina tupe e faʻatatau ia latou pe a filifili e aveese le mokesi e faʻalagolago foʻi le tasi i le isi.

I le tele o tulaga, oe tatau ona filifili sefe pe leai anaina o le aitema tauto. E faʻamoemoe i le filifiliga ua faia, poʻo a ni gaioiga e faia i le taimi nei tulaga.

O le auala sili ona faigofie e faʻateʻa ai se mokesi pe a fai e naunau le tagata nono tupe e leiloa le faʻatulafonoina. E le gata i lea, o le meatotino o le a mafai ona mautinoa le faʻataunuʻuina o noatiaga.

Afai e taua le taofia o le umiaina o fanua poʻo fanua, o le tulaga o le a atili faigata. E tatau ona e tutoʻatasi saili se faʻavae e totogi ai le mokesi, toe faʻatupeina, pe taumafai e feutanaʻi ma le faletupe.

Ae e te leʻi alu i le filifiliga o le auala o le faʻasaʻoloto mai aitalafu noataga, tatau ona uaʻi le avanoa e fofo ai lenei mataupu i le fesoasoani inisiua... Tele o tagata nono tupe aveese se ola ma soifua maloloina inisiua faiga faʻavae. E le gata i lea, o nisi o latou e aveina inisiua aitalafu a le malo, e aofia ai e uiga i tulaga o le leiloa galuega pe leai o se tupemaua.

O totogi o inisiua e mafai ona fesoasoani i le tagata nonoina tupe e faʻamaeʻa pe atoa se vaega o le totogiina o le mokesi. A le faʻailoaina le faiga faʻavae, a le o le tulaga a le aitalafu e leʻo se inisiua, e tatau ona e suʻe se isi auala e foia ai le faʻafitauli.

Auala faʻatulafono e faʻateʻa ai se mokesi

Faʻafefea ona aveʻese se mokesi mokesi - 4 auala faʻamaonia 📌

O le metotia o le faʻasaʻolotoina mai se nonogatupe e fuafua lava e le tagata amio a le tagata faʻaune atu i le collateral. O le mea lea, o filifiliga ono mafai ona vavaeʻese i luga kulupu faalagolago tonu i lenei.

1) E iai le manaʻoga e faʻasao meatotino

Afai e te manaʻo e taofia le umiaina o le aitema tauto, oe mafai ona foia le faʻafitauli faaaoga nei auala.

Metotia 1. Toe faʻatulagaina o mokesi

Afai ua faia se faʻaiuga e toe faʻatonutonu, e tatau ona e apalai i le credit card ma se tusi talosaga.

O le aitalafu toe teuteuina faʻamatalaga faʻaalia:

  • mafuaʻaga puipuia le toe totogiina o le mokesi mokesi i luga o aiaiga o loʻo i ai;
  • molimau faʻamaumauga o mea na tutupu;
  • o se manaʻoga ua faʻaalia e aloaʻia le toe faʻatulagaina.

A o le talosaga e iloiloina e le tagata nonoina atu, o le a ia faia se faʻaiuga ma ofoina ni filifiliga mo se auala i fafo atu o lenei tulaga:

  1. i le vaitaimi faʻapitoa, e totogi e le tagata nono tupe le tupe faʻaalu, o le aitalafu autu ua aisa;
  2. faʻateleina le vaitaimi ole mokesi ma faʻaititia le aofaʻi o totogi faalemasina;
  3. faʻaititia o pasene totogi.

O filifiliga ua taua mai e le o lava. Tagata faʻatupeina e atiaʻe aiaiga taʻitasi o le toe faʻatulagaina e fetaui ma le tulaga o iai nei ma mafaufau i le tulaga o le nonoina tupe nei ma i le lumanaʻi e tusa ai ma lona manuia tautupe.

📎 O faʻamatalaga e uiga i le toe faʻatulagaina o nonogatupe o loʻo avanoa i la matou faʻasalalauga faʻapitoa.

Metotia 2. Toe faʻatupeina

O le toe totogiina o tupe e talafeagai mo na tagata nonoina tupe na aveese se mokesi i ni tausaga ua mavae, ina ua matua maualuga le totogi. Tele o tele faletupe i aso nei ofoina tutusa polokalame. O loʻo latou toe faʻavasegaina aiaiga o mokesi e ala i le tuʻuina i lalo o le tau.

Peitaʻi, i se vaifofo faapena i le mataupu, o le iai ma le tele o aitalafu ua tuai, e taua tele. Muamua, ina ia mafai ona mauaina toe faʻatupeina, oe tatau ona faʻafesoʻotaʻi le tagata nonoina tupe na auala mai ai le mokesi. Afai na te musu, oe mafai ona alu i se isi aitalafu faʻalapotopotoga.

Faitau pe faʻafefea ona faia le toe totogiina o nonogatupe i se tasi oa matou tusitusiga.

2) E le fuafuaina le faʻavae e faʻasao

Afai e le taua mo le tagata nono tupe ona faʻasao le meatotino, oe mafai ona faʻaaoga isi metotia e aveʻese ai aitalafu:

Metotia 3. Faʻatauina atu o fanua poʻo fanua

Ae e te leʻi faʻatauina atu se puipuiga, e tatau ona e mauaina faʻamaonia i le faletupe... I le totogiina o le tupe maua mai le faʻatau atu, o le mokesi o le a toe totogiina.

A o e filifili e faʻatau atu fanua faʻatau, e tatau ona e mauaina le faʻatagaga a le faletupe. E lua filifiliga: o le tagata nono totogia faʻatau atu ia lava meatotino, pe faʻatulagaina e le tagata nonoina le faʻatau atu faʻatasi ma le faʻatanaga a le tagata maʻi. I soo se tulaga, e manaʻomia le faletupe e faʻatonutonu le feutanaiga.

Na matou tusia e faʻafefea ona vave faʻatau atu se fale mautotogi i le tusitusiga muamua.

Metotia 4. Faʻaliliuina atu o mokesi aitalafu i seisi tagata nono

I se tulaga faʻapea, muamua lava, e tatau ona e maua maliega faletupeo ai na avatua le mokesi. E siaki e le tagata o loʻo nofo aitalafu ai le tagata fou i le auala lava e tasi e pei o le aitalafu muamua.

Tele o taimi, e le aveʻesea le tagata nono muamua mai le sootaga o mokesi. E tusa ma tuʻutuʻuga o le teuteuga o le konakarate, o lenei tagata o loʻo tauʻavea maopoopo pe noataga a le lala i se nonogatupe

Ae mo le autu o le collateral, o le mataupu ua foia e tusa ai ma le maliliega i le va o le tagata nonoina tupe ma le faletupe. I le tele o tulaga, o le polokalame o ia feutanaiga ua atiaʻe taʻitasi... A maeʻa lena, o aiaiga uma e malilie i le va o itu uma i le fefaʻatauaiga. Ae ui i lea, o le autu o le a avea pea ma manatu o le aitalafu faletupe.

O le tele o taimi, o fefaatauaiga fale e foia e se tasi o filifiliga nei:

  1. o le faamalumaluga e taofia e le aitalafu autu;
  2. meatotino, ina ua mauaina le faʻatagaga a le tagata o loʻo nofo aitalafu ai, ua faʻamatuʻu atu i le tagata fou aitalafu, tumau pea tauto. I lenei tulaga, o le aitalafu autu e faʻamalolo mai soʻo se noataga i le tagata nonoina atu.

Manatua! E masani ona taumafai tagata nono tupe e faʻasaʻoloto i latou mai mokesi i le lisiina atu o latou fanua. Totogifuapauina na mauaina mai tagata nofoia i lenei tulaga o totogi o nonogatupe.

Peitai, ina ia mafai ona tusia se maliega lisi, e tatau ona e mauaina le faʻatagaga a le faletupe. Ae o le tele o taimi aitalafu le amanaʻiaina lenei manaʻoga, feutanaʻi ma le tagata nofoia faʻapitoa i le tautala. Pe latou te faia se lisi, ma le faʻamoemoe o le faletupe e le faʻaleaogaina. I soo se tulaga, totogiina o se mokesi fale mautotogi e le o le sili filifiliga.


I le avea ai o se faaiuga, matou te faailoa atu ia te oe laulau puʻupuʻu, o loʻo iai ma mafai auala e faʻasaʻoloto mai ai le mokesi.

AualaFaʻamatalaga puʻupuʻu
Tulaga pe a manaʻomia e sefeina meatotino
1Toe faʻaleleiaO le tagata nonoina tupe lafoina se talosaga, faʻamatalaina faigata na tulaʻi mai. O le iʻuga, o le vaitaimi e mafai ona faʻateleina, o le faʻaititia o le pasene, o le aitalafu ua aisa mo se taimi faʻapitoa (naʻo le tului e totogiina)
2Toe faʻatupeinaFaʻamaonia i lau oe lava poʻo se isi lava faletupe Faʻailoa mai le tuuina atu o se nonogatupe fou e toe totogi ai le tuai i luga o tuutuuga sili atu ona lelei
E le fuafuaina e sefe le meatotino
3Faʻatauina atu o meatotinoE manaʻomia le faʻatagaga a le Faletupe E tineia le mokesi i le tupe e alu ai le faʻatau
4Faʻaliliuina o aitalafu i seisi tagata nonoE manaʻomia le maliega a le Faletupe O le tautoga e ono taofia e le tagata nono muamua, pe faʻaliliu atu i se tasi fou

Matou te fautuaina foʻi e maimoa i se vitio i luga o le autu "O fea e maua ai tupe pe a e manaʻomia vave":


O le au a le Au Manatu mo le Ola sa faamoemoe e mafai ona latou taliina lau fesili. A iai ni au mea fou - fesili ia latou i faʻamatalaga o loʻo i lalo. Seia oʻo i le isi taimi!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TV1 Samoa - Former news presenter Iutita Anitelea encourages youth to choose career in media (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com