Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga auiliili ile faʻafefea ona tui fuchsia

Pin
Send
Share
Send

Ballerina - o se igoa tauvalaau i totonu o tagata na mauaina le fuchsia ona o foliga o le fugalaʻau, e pei o le ballet tutus.

O le igoa faʻasaienisi ua faʻaigoaina o le faʻaaloalo i le Siamani botanist-breeder L. Fuchs.

O se tagatanuʻu o Niu Sila, Pasila, Amerika i Saute, fuchsia e leai sona agavaʻa, e oʻo foʻi i tagata amataina latou te filifilia.

Peitaʻi, e manaʻomia e laʻau taʻitasi la latou auala, ma e leai se tuusaunoaina o le fuchsia.

Auiliiliga faʻatonuga

Tausiga mo se fugalaʻau e le faʻalavelave; i lalo o le saʻo tuputupu ae tulaga, fuchsia e aulelei foliga mai mo se taimi umi. E manaʻomia e le laau le toe faʻafouina o le eleele i tausaga uma.

Faalogo! Mafai ona nofo i le tasi ulo mo le sili atu 5 tausaga.

Faʻafefea ona toe tui se fugalaʻau toto i le fale?

  1. Aʻo leʻi totoina, e manaʻomia le faʻamautinoaina o le nofoaga tumau o le fugalaʻau. I tua atu i na mea uma, e le taliaina e le laʻau le gaioi, aemaise lava i le vaitaimi o le fugalaau.

    Lenei o le a muta i le fuchsia toʻulu o fuga. Laʻau e sili le faʻasalalauina moli. O le filifiliga pito sili ona lelei o se nofoaga i luga o le faʻamalama i sisifo poʻo le itu i sasaʻe. I le le lava o le susulu o le la, e lelei mo moli faʻasolosolo. O le vaʻaia o le fugalaʻau e faʻamalamalamaina lava pe a le lava moli. Fuchsia taofi fuga, ma o lala na malosi faʻaloaloa.

  2. O le tele ma le mea o le ulo faia taua taua i atinae. Mo ituaiga taʻitasi, e filifilia taʻitasi. Mo fugalaʻau totonu o tulaga masani, e manaʻomia se fugalaʻau ma le lautele o le 18-20 cm.

    E sili le filifilia o mea mafolafola ae leʻo iai ni pusa loloto. O le mea o le omea. O se mea masani e le vevela. I tua atu i na mea uma, o le soona vevela mo le aʻa o se mea sili ona leaga.

  3. Ole Fuchsia e le gaoi ile filifiliga ole eleele. Sauniuniga faia lautele aoao o le a faia. O le filifiliga lona lua o le kukaina o oe lava.

    Ina ia faia lenei mea, ave i le tutusa faʻatusatusaga lau laʻau, peat poʻo faʻapalaga humus, oneone. O le Perlite poʻo le vermiculite e filifilia o se pauta taoina. Laʻau o le a fuga tele pe a fai o ponaivi meaʻai faʻaopoopo i le eleele fefiloi. Tuʻu le 1 sipuni falaoamata i le 1 lita o le eleele.

  4. O fugalaʻau i totonu e manaʻomia se fesuiaʻiga o le ea i taimi uma, ae aua le tuʻuina le fugalaʻau i se ata faataʻitaʻi. O le suiga o le tau e mafai ona aʻafia ai lona tulaga.

    E le taliaina e Fuchsia le ea malulu i totonu. O tapulaʻa ile faʻamalu ile fale mai le 60 i le 70%. E mafai ona e faʻatumauina nei faʻataʻitaʻiga ma le fana fana, faʻasusu vai i luga o laulaʻau, latalata foi i le laʻau. O se faʻataʻitaʻiga tutusa e faia i le tautotogo ma le taumafanafana 1-2 taimi i le aso.

  5. O le vevela mafanafana e tatau ona i le + 18-24 ° С I se maualuga maualuga o le vevela o le ea, ua amata ai ona toulu mai ona fugalaʻau ma mata, ma e ono mago foi.

    I le taumalulu, o le potu vevela e tausia i le + 5-8 ° C, mo lenei o le laʻau e faʻaliliu atu i se mafanafana poletito poʻo se nofoaga talafeagai mo lenei

  6. O le laʻau e tatau ona faʻasusuina tele i le taumafanafana ma feololo i le taumalulu. O le suaina o le suavai e i ai ni leaga leaga mo le fugalaʻau.

    O le lolovaia e mafai ona aloese mai ai ma le fesoasoani o le lelei alavai, o lenei e tatau ona tausia lelei e oʻo lava i le totoina laʻasaga. E tatau ona faʻaaoga le vai tau na o le vaivai, faʻamaeʻa pe faʻamama.

Faʻagasologa

A maeʻa uma "vaega" talafeagai mo le alualu i luma manuia ua sauni, oe mafai ona amata totoina fuchsia i le eleele.

  1. Matou te aveina se ulo, tuʻu le alavai 2 cm mafiafia i lalo.
  2. Liligi i luga luga se fasi manifinifi o le eleele.
  3. Matou te totoina le laʻau faʻatasi ma se pu o le eleele tuai i totonu o se fugalaʻau.
  4. Faapipiʻi le aʻa i tafatafa ma luga faʻafefiloi palapala fou.
  5. Susu i vai mafanafana mafanafana.
  6. Tago le laulaʻau ma se fofo o se tuputupu aʻe oloa faʻaosofia, e pei o le Epin.

Fertilizers

Pei o isi fugalaʻau fugalaʻau, fuchsia manaʻomia minerale i le eleele.

Taua! O se eseʻese kulupu o suʻesuʻega elemeni e tutusa ma vaega taʻitasi o le tuputupu aʻe. I le taimi o le tuputupu ae vaitau, totoa tuputupu ae, N-nitrogen e taua. I le vaitaimi o le fuga o fualaʻau, o loʻo faʻaaogaina ai fualaʻau e maualuga le K-potassium ma le P-phosphorus.

O le fuchsia o le a mou atu ma fautuaina e malolo mai le maunu. A maeʻa le 2-3 vaiaso, toe faʻafoʻi le gaioiga, talu ai na togiina. Fuchsia e iai ona uiga lelei i minerale o loʻo iai le boron, magnesium, manganese, zinc, iron... Faʻateleina fetilaisa faʻateleina le fuga taimi, faʻagaoioia le tuputupu ae, ma faʻateleina laʻau teteʻe atu i faʻamaʻi. Faʻamalulu i vaiaso uma. Fuchsia foi e fafagaina e ala i le sausauina. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se fofo faʻapitoa vaivai o minerale faʻapenaina. Ma le mea lea, o vailaʻau e mitiia sili atu.

O sauniuniga "Matai mo fugalaau toto", "Epin", "Peters" e le leaga mo fuchsias. Faʻamama 1 pulou i le lita o vai. Mo le saluina faʻaaoga 1/3 pulou i le lita. E taua le uaʻi totoʻa i le gaioiga o le faʻaogaina o fetilaisa.

  • O laʻei o laʻei e faʻaoga faʻapitoa i le faʻasusu eleele, a leai o iai le ono lamatiaga o le susunuina o le aʻa.
  • Aua le faʻaogaina laei i se taimi vave pe a uma ona tuiina se fugalaʻau; e umi se taimi e fetuunai ai.
  • E le mafai ona e fafagaina fugalaʻi mamaʻi.
  • Suisui solo ma fafagaina aʻa.
  • O se tuusaunoaga i fetilaisa o le vaitau o le taumalulu.

Faʻafefea ona toe tui i le tautoulu i le fale?

I le taunuʻu mai o le tautotogo, ua ala le laʻau, faʻafouina ia lava, ua amata le vaega o le ola ola. O le umi o le taumafanafana, e ufiufi ai le fugalaʻau i fugalaʻauʻau matagofie ma susulu. Ma e oʻo atu i le faaiuga o le tautoulu, ua foliga vaivai le fuchsia, lau samasama, o lona vaega ua magaugau, ua le toe fuga. Sauniuniga mo taumalulu aso malolo amata (faitau iinei pe faʻafefea ona teu fuchsia i le potu i lalo ma i le fale i le taumalulu). Faʻasolosolo lemu faʻasusu, taofi le faʻalaʻau o le eleele.

I le tautoulu, e teuteu le laau, aveese matutu, vaivai laʻaulena mafiafia le pale. Lenei o le a faʻatagaina ai laʻau fou e fausia. I lenei vaitaimi, e le fautuaina e nofo. Ioe, a maeʻa ona faʻasolosolo, o le fugalaʻau o le a amata ona tupu, ma o se puʻupuʻu o le ao, leai se moli e mafai ona faia se tala tausua leaga. O le a faʻaloaloa atu lala, avea vaivai ma umi.

E mafai ona e faʻaogaina moli malamalama, ae foliga mai e le lava lea. O le laʻau ua lelava mo le atoa vaitau, malolo e sili ona taua mo ia.

Fautuaga! O le filifiliga pito sili ona lelei o le tolopo lea o le fuchsia tanu seʻia taunuʻu le tautotogo, ma tuʻu i se nofoaga malulu mo le taumalulu.

Toe gaosia

Fuchsias e fafagaina i ni auala se lua: vegetative poʻo fatu.

O le metotia fatu e faʻaaoga muamua lava e faʻatoʻaga faleʻoloa. Ae o le vegetative auala e masani ona faʻaoga i le fale. E le gata i lea, e 6 masina le umi e toto ai se laʻau laʻau mai fatu, e na o le tausaga lona lua o le olaga e ola ai. Ma e mafai ona e liaʻi le fana i le maeʻa o le masina (faitau pe faʻafefea ona faʻaaʻe fuchsia ma tipi faʻatatau iinei). Faʻapea foi, o le tipi auala faʻaaogaina uma uiga uiga o le tina laʻau. E sili le ave o se talavou matua fana e avea o se amataga mea. E mafai ona faʻasalalau Fuchsia ile tausaga atoa, e fai lava si faigata ile tau malulu.

Mo auiliiliga i le mea e sili atu le totoina fuchsia oe lava pe faʻatau se tagata matua fugalaʻau i le faleoloa, faʻapea foi ma le auala sili e toto ai se fugalaʻau - ma fatu poʻo tipiina, faitau lenei tusitusiga.

Faʻamaʻi e ono tutupu

Fuchsias e le o ni laau totric. Ae ui i lea, o faʻafitauli ma se fugalaʻau e tupu ona o se le talafeagai le tausiga (faitau e uiga i tulafono o le tausiga ma le nuances o le faʻateleina o le fuchsia i le fale iinei). E pala le pala o le ele ma le pala i le laau. E mafai ona e tauina i latou ma faʻapitoa fofo o fungicides, sauniuniga o loʻo iai le 'apamemea, faʻapea foʻi ma le 1% suavai Bordeaux.

Le itiiti ifo faʻafitauli e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi e pei o aphids, whiteflies, spider mites mo totonu fugalaʻau. O loʻo tu i le pito i lalo ole laʻau, fafagaina le sua ole laʻau. I lenei tulaga, o samasama e liu samasama, mago, paʻu ese. O le sili ona aoga auala o le teteʻeina o latou iniseti sauniuniga.

Fuchsia o se sui malamalama o centenarians i totonu o fugalaʻau. O se laʻau e iai le laʻau pei o le laʻau o le a ola ola faʻamalosi tausaga 20 tausaga, aʻo olaola ma olaola lauolaola. I lenei taimi, o le fuchsia o le a avea ma tuaoi, uo ma tagata o le aiga. O le mea taua o le faʻatulagaina o le tausiga manaʻomia, fausia ni tulaga sili ona lelei, masani ona tipiina ma faʻafouina le fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: na ia tuua le mamalu (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com