Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fuafua foliga o loft moega ma laulau ma lavalava, faʻatulagaina o elemene

Pin
Send
Share
Send

Tamaiti o uma tausaga manaʻomia tulaga mo lelei malologa, vasega po o taʻaloga. I totonu o tamaʻi potu, o le afeafe maualuga ma le laulau ma lavalava e faʻatagaina ai oe ona faʻatulagaina se nofoaga lelei e tele mea e fai. O faʻataʻitaʻiga foʻi o fesuiaʻiga eseese o loʻo faʻapipiʻiina foi i totonu o tamaʻi potu tasi potu. O fale gaosi meaafale ma tagata mamanu latou te amanaʻia manaʻoga eseese o tagata faʻatau, o lea latou te ofaina ai le tele o filifiliga.

Foliga foliga

O se moega i le pito i luga o le fale ma se kesi ma se ofu e mafai ai e oe ona fausia ni vaega aoga i se nofoaga faʻatapulaʻa. E tele vaega o ia meaafale:

  • compactness - tasi oloa maua ai se atoa moe-moe, o se kesi, teuina o mea mo tusitusiga meafaʻapea po o lavalava;
  • gaioiga - o nisi mamanu faʻatagaina oe e faʻaaoga uma itu i le taimi e tasi, aunoa ma se faʻaopoopo gaugau o tagata taʻitasi elemeni;
  • dynamism o meaafale - mo ni faʻataʻitaʻiga o fausaga, oe mafai ona suia le maualuga o le moega, faʻaopopo pe aveese fata taʻitasi, drawers;
  • fesuiaʻiga - e gaosia e le au gaosi le tele o auala e faʻavasega ai elemeni taʻitasi o se fausaga. Matou te ofaina foʻi le tele o filifiliga mo meaafale tisaini ma faʻatumu.

A filifilia meaafale mo se tamaititi, e taua le amanaʻia o ona tausaga ma uiga faʻapitoa tino. Mo tamaiti i lalo ole 7 tausaga, e sili le faʻapipiʻiina o fale e le sili atu i le mita. Tamaiti aʻoga laiti (7-11 tausaga) o le a faʻalelei i le faʻaaogaina o meaafale e tusa ma le tasi ma le afa mita le maualuga. O oloa ma le maualuga o le 1.8 m pe sili atu e talafeagai mo talavou ma tamaiti aʻoga O le lautele o le potu ma le tele o le galue luga ua filifilia sili atu taʻitasi.

Filifiliga elemene filifiliga

Faʻatasi ai ma le atoaga o meaafale, e lua metotia o le faʻatulagaina o le tulaga e faʻatatau i le vaega galue ma le teuina o masini.

Tutusa

I se tutusa foliga, o le laulau laulau ma le nofoa o loʻo tu i luga o le laina tutusa. O mea taua taua o meaafale: o le oloa e alu i luga laititi le avanoa, o elemene ua maeʻa faʻatulagaina. O sea ituaiga faʻavae e mafai ona tuʻuina i totonu o se potu i ni auala se lua:

  • o le moega e tu i tafatafa o le puipui (i le tulimanu poʻo le ogatotonu). I ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tu le falefaigaluega i le umi atoa o le fausaga pe nofo naʻo se vaega o le eria. O le loloto o le laulau pito i luga e eseese: afa le lautele o le moega, e uiga i 2/3 po o le lautele atoa o le moega. I le tulaga muamua, o le tamaititi o le a nofo i lalo o le lona lua vasega ma e tatau ona saunia mo le faʻapipiʻiina o le moega i le lava maualuga ina ia aua neʻi lavea lona ulu. Afai o le laulau pito i luga e lautele, o lona uiga o le nofoa i ona luma. O le apefai e mafai ona faapipii uma mai i le pito o le moega ma i totonu o le galulue eria. Afai e faʻatagaina e le vaega o le potu, ona faʻapipiʻi lea o le pusa fata i luga o le itu o le fausaga, o loʻo i ai vaega faʻapitoa e teu ai i foliga o atigipusa;
  • o le moega ua faʻapipiʻi ma lona pito i le puipui. I lenei tulaga, o le nofoaga faigaluega e le faia mo le atoa lautele o le moega e tuʻu ai avanoa mo kapoti. O le loloto o le countertop mafai ona eseese. Ina neʻi le poloka tele e le moega le potu, e leai ni faʻaputuga fata poʻo ni nofoaga e teu ai e faʻapipiʻiina i le pito fua. I ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, o le apefai e masani ona faʻapipiʻi i tafatafa o le nofoaga galue.

O le le lelei tele o ia meaafale faʻataʻitaʻiga o le utiuti avanoa e faʻatulagaina ai le eria o galuega ma le teuina o faʻamaumauga.

Faʻaopoopo

O ia ata faʻatulagaina le tulaga o le moega ma le nofoaga e galue ai i itu taumatau o le tasi i le isi. O le aoga sili o le potu i luga o le fale ma se kesi: o se sili atu aulelei foliga vaaia, o le eseese o avanoa mo teuteuina o se eria galuega ma fausiaina teuina avanoa, lelei tulaga mo le suesueina po o galuega. Faʻamoemoeina i le lautele o le moega ma le laulau pito i luga, o le eria galue mafai ona tu i lalo o le moega poʻo le itu o ia:

  • i mamanu ma lava lautele lautele moega (mai 90 cm), o le laulau pito i luga e mafai ona faʻapipiʻi manino i lalo o le nofoa. I le taimi e tasi, o le loloto o le falefaigaluega mafai ona matua eseʻesega. O lavalava i luga o le muamua vasega e faʻatonuina foi i le moega ma mafai ona tuʻuina i totonu o le fausaga (matala faitotoʻa le tatau ona faʻalavelave i le tamaititi o loʻo nofo i le laulau). Afai o le teuina faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi luga o le pito i fafo itu, ona lona loloto ono ono eseese;
  • afai o le loft moega ma se laulau ei ai lona lautele lautele (oʻo i le 90 cm) ma o le eria o le potu faʻatagaina, ona fautuaina lea e faʻapipiʻi ni faʻataʻitaʻiga o loʻo galue ai le eria o loʻo tu i le itu o le fausaga. O ia meaafale e mafai ona avea ma mea teuteu totonu totonu. O le lava laulau laulau e faʻatagaina mo se nofoaga lelei o mea faigaluega a le ofisa. E tusa lava pe naʻo totonu o le fausaga e teu ai, e lava a le latou nofoaga e tuʻu ai lavalava ma a oe lava mea.

O le le lelei tele o ia oloa o le avea o meaafale e sili atu le tele o avanoa ma ono le ofi i totonu o potu vaʻavaʻaia.

Mafai kapeneta faʻataʻitaʻiga ma a latou anotusi

A filifilia ni meaafale, e totogia faapitoa le faʻatulagaina o le teuina o masini. O moega o tamaiti i potu i totonu o le potu, o se tulafono, e faʻatotogaina i ofu tuʻufaʻatasi e faʻaopoopo i nofoaga faigaluega, o se faʻaopopoga tele mo tamaʻi fale mautotogi. O le iai o lavalava e faʻatagaina ai oe ona teu atoa ni ofu o tamaiti i totonu. O tagata gaosi oloa latou te amanaʻia manaʻoga eseese o tagata faʻatau, o le tele o taimi e mafai ai ona e filifilia e oe lava ia mea i totonu. E tele ituaiga masani a le kapeneta.

Tulimanu

O ia meaafale e masani ona fausia i totonu ma e tu i lalo o le potu. O le sili ona taatele filifiliga mo le faʻatumuina o lavalava: lavalava lavalava, fata tatala, drawers.

O le aoga autu o meaafale ma se ofu tulimanu o le tele o avanoa e vaʻaia mo le teuina o mea, lea e sefe ai le vaega o le potu. Matua le lelei: tele loloto o fata (o nisi taimi e faigata ai ona maua ni mea), le lelei vaʻaia o aitema i luga o fata.

Itu

O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga o loʻo tu i le faaiuga o le fausaga. Faʻamoemoeina i le loloto o le kapeneta, e mafai ona faapipiiina se pa i totonu mo tautau lavalava i luga o se faʻatautau, tatala fata ma drawers mo laiti mea. Afai o le moega e lautele lautele, ona mafai lea ona fai le pusa tuʻu, ma i autafa o ia mea e mafai ona e tuʻu ai avanoa mo avanoa fata mo tusi ma mea faʻamanatu.

Lelei o meaafale - e faigofie le faʻaaogaina o fata, o le loloto o oloa e mafai ona eseʻese, e mafai ona tu ai lavalava i le maualuga atoa o le moega pe naʻo se vaega o ia mea, o se vaʻaiga lelei o mea o loʻo i totonu o fata, mea e faigata ona maua. I totonu o minus, e mafai e se tasi ona tuʻuina ese le faʻamalosia le i ai o avanoa avanoa mo le tatalaina o faitotoʻa (o lea, o lea moega e le mafai ona tuʻuina i le tulimanu o le potu).

Laina

O nei faʻataʻitaʻiga e fausia i totonu ma e masani ona faʻapipiʻiina i ni faʻataʻitaʻiga ma se potu vaapiapi, a leai o le a faigata ona faʻaaoga fata. Afai o le fausaga e maualuga maualuga, ona mafai lea ona vaevae le kapeneta i ni vaega. I le pito i luga vaega, o se uʻamea ua faʻapipiʻiina mo tautau lavalava i luga o faʻatautau, o le pito i luga fata ua fuafuaina mo le teuina fafo-o-vaitau lavalava. O drawers ma fata tatala e masani ona tu i lalo.

O le aoga sili o ia kapeneta: sefe le aoga vaega o le potu, meaafale mafai ona faʻapipiʻi i le tulimanu, o fata e fai si talafeagai e faʻaaoga, talu ai o mea o vaʻaia ma e faigofie ona maua.

Ofu ofu

O se faʻataʻitaʻiga faʻatusa e maeʻa ai se moega i le pito i luga ma se ofu i lalo e aunoa ma se laulau. O ia meaafale e manatu ua fausia-i totonu ma ona o le loloto loloto, nei kapoti e mafai ona avea o tamaʻi ofu. O ia oloa e vaapiapi (tusa ma le 2 m), ae o latou atoa-teuina faiga teuina. O totoga i totonu e masani: faʻamau tautau (e mafai ona faʻapipiʻi faʻasolosolo pe tutusa i faitotoʻa), fata (maualalo maualuga 30 cm) ma drawers.

O le potu i luga o le fale ma le ofu moe e seʻe, e tele ona aoga: o se sefe taua i le vanimonimo, o le tele o avanoa mo le teuina o mea ma lavalava, e sefe ai foʻi avanoa mo le faʻamalamaina o faitotoʻa, o le faʻatutuina o faʻata o se vaega taua o totonu. O faʻaletonu, o se foliga faigata i le fausaga mafai ona iloga, talu ai o le kapeneta e loloto loloto ma maualalo.

Faiga faʻavae

Afai o ni nai tamaiti e nonofo i se tamaʻi potu, ona fautuaina lea e filifili ni faʻataʻitaʻiga e mafai ona toe aveʻese mai elemeni:

  • mo tamaiti laiti, o le vaega o le taʻaloga e sili ona taua. O le mea lea, e fautuaina le faʻapipiʻi o se moega loft ma se laulau toso-i fafo. O lenei mamanu faʻatagaina oe e fausiaina se atoa-faigaluega galuega mo le pepe pe a e manaʻo e tusia, faia galuega taulima pe faitau tusi;
  • o se moega malolo ma se lisi-o loʻo i fafo o se filifiliga sili ona lelei mo tamaiti aʻoga. Faatasi ai ma isi laulau komipiuta, e maua ai ni galuega lelei, e faigofie ai ona fai lesona ma faʻaaoga masini komipiuta. O le ausilali luga o loʻo faʻapipiʻi i le pito i lalo o le laulau ma mafai ona faʻasolo i soʻo se itu.

O ia meaafale e lauiloa ona o lona maopoopo ma agavaʻa.

Manaoga mo le saogalemu

O le ata o le moega malolo e tele gaioiga, o le mea lea, muamua i mea uma, e taua le mautinoa o le meafale e saogalemu:

  • o le oloa e tatau ona faia i mea sili ona lelei: laupapa faʻanatura, chipboard, uʻamea elemeni;
  • o le moega e tatau ona faʻaauupegaina i se itu puipuia. O lona maualuga e tatau ona tusa ma le 20-25 cm maualuga atu nai lo le tulaga o le faamalu, afai e tupu lena mea, i le amanaʻia o le faʻamalu, o le faʻatapulaʻaina elemeni e tu maualalo, ona fautuaina lea e faʻatau faʻapitoa faʻatapulaʻa ma faʻasaʻo latou oe lava;
  • sitepu ma faasitepu tatau ona uaʻi faapitoa i ai. Fautuaina e le au atamamai le tuʻuina atu o le fiafia i faʻataʻitaʻiga e faʻasolosolo ai sitepu. Mo le faʻaaogaina lelei o le fausaga, o le mamao i le va o sitepu poʻo sitepu e tatau ona tusa ma le 30 cm.E sili atu pe a fai o tama fanau mai laupapa, talu ai o mea uʻamea e malulu ma maseesee;
  • pe a filifilia se moega i le pito i luga mo tamaiti laiti, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i mamanu e pei o le apefai foliga o se pusa o drawers ma sitepu. O ia aitema e faʻaaogaina foi o ni faʻaopopo nofoaga e teu ai. Ina ia mautinoa sili atu le saogalemu o le sitepu, oe mafai ona faʻapipiʻi pad faapitoa i ona sitepu;
  • e taua e le o maualalo le laʻasaga lona lua. E tatau ona filifilia ni faʻataʻitaʻiga ma le sao saʻo o le maualuga o le tulaga lua ma le maualuga o le tamaititi, a leai o le a le maua se lagolelei o tamaiti i le faʻaaogaina o galuega.

A filifilia se moega i le pito i luga, 'aua neʻi galo le faiga o le potu. O le 'eseʻese o meaafale e faʻatagaina ai oe e filifili se ata o le a avea ma se aoga elemeni o totonu o le potu.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tamashiro Market. Hawaiian Food Mukbang. Opihi. Poke. Laulau (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com