Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Porec, Croatia: auiliiliga e uiga i le taulaga anamua o Istria ma ata

Pin
Send
Share
Send

Porec (Croatia) o se taulaga tu i le itu i sisifo o le Istrian peninsula. O lona faitau aofai, e aofia ai ma pitonuu, e tusa ma le 35 afe tagata o atunuʻu eseʻese (Croats, Italia, Slovenes, ma isi). O le tupemaua autu mo tagata o Porec e sau mai turisi, aua e tele talaʻaga taua taua ma matafaga i le taulaga.

Ua silia ma le 2000 tausaga talu ona iai Porec. Ma, i le taimi o le nofotupu o Oketopa Aokuso, o le nofoia, sili ona lelei i totonu o le faga, mauaina le tulaga o se taulaga. Talu mai le 476, ina ua maeʻa le pa'ū o le Emepaea o Roma, na suia ai e Istria ana e ana le tele o taimi, seʻia oʻo i le 1267 na oʻo mai i lalo o le pulega a Venise. I le faaiuga o le seneturi lona 18, na avea atoa Porec ma Istria e Ausetalia, ona sosoo ai lea o Italia ma Yugoslavia, ma na o le 1991 na avea aloaia ai le taulaga ma vaega o tutoatasi Croatia.

O le faʻafetai i lenei tamaoaiga talaʻaga o aso nei Poreč e matagofie mo tagata tafafao maimoa uma. E fefiloi lanu o atunuʻu uma ma aganuʻu, o lea e matua mataʻina ma faʻafiafiaina e matamata iai.

Manatu o Porec

Porec taulaga tuai

O se eria e pisi ai le olaga ma taofi loto o tagata faimalaga, o le taulaga tuai o le nofoaga e amata uma ai turisi. Lenei o mea taua a Porec, fale fausia luga o le faʻataʻitaʻiga o anamua fale Roma, faletalimalo taʻutaʻua, eseese faleoloa ma tele faleaiga.

O se savaliga i totonu o le sili ona lauiloa, ae o se vaega laʻititi o Istria o le a tusa ma le 2 itula. Sauni e feiloaʻi ma turisi uma i Porec.

Fautuaga! E sili le savali i le Old Town i le afiafi, pe a ola moli o le auala ma paʻu le vevela o le ea.

Euphrasian Basilica

O le ekalesia Kerisiano pito i leva i Croatia na fausia i le seneturi lona 6 TA e le epikopo o le taulaga o Porec - Euphrasius. I le toeititi lava 1500 tausaga, mai se falesa faigofie, o le Euphrasian Basilica na liua ma avea ma se fale tele fausaga, lea i le 1997 na aofia ai i le lisi o UNESCO World Heritage Site.

O aso nei, o loʻo fausia e le falesa se falemataʻaga o faʻaaliga anamua a Roma ma Venetian. O loʻo iai ni fale tuʻufaʻatasia o lavalava faʻapitoa, vaega o fola o le foloa, atavali tuai, toomaga ma isi mea na maua i anamua. O le fausaga atoa fausia aofia ai le logo olo, lua falelotu, o le baptistery, o le potu malolo o le Epikopo o Palesini ma se olo maualuga, aʻe i luga oe mafai ona puʻeina matagofie ata o le taulaga o Porec (Croatia).

A asiasi i le basilica tau 40 kuna, mo tamaiti aʻoga ma tamaiti aʻoga - 20 kuna, tamaiti i lalo o le 7 tausaga le matua - leai se totogi.

Taua! Manatua o le Euphrasian Basilica o se falesa kerisiano malosi, filifili le talafeagai ofu e asiasi ai.

Tuatusi: Decumanus St. Itula faigaluega:

  • Novema-Mati mai le 9 i le taeao e oʻo i le 4 i le afiafi, i le Aso Toʻonaʻi - seʻia oʻo i le 2 i le afiafi;
  • Aperila-Iuni, Setema-Oketopa mai le 9 am i le 6 pm;
  • Iulai-Aukuso mai le 9 i le 21.

I Aso Sa ma aso malolo lotu, o le ulufale e naʻo sauniga.

Fale faataamilo

O le olo matamata, fausia i le 15th seneturi, na faʻasaoina lelei mai io tatou taimi. O lenei nofoaga ua avea ma se tasi o sili ona fiafia i ai i Istria uma, ona o le cafe o loʻo tu i luga o le taualuga o le olo e faʻatino ai ni vai inu ma soona vaʻai i Porec ma le uafu mo mea taumafa suamalie.

O le faitotoʻa i le 'olo ma le maitau faʻataʻitaʻiga e leai se tau. Sauni mo le mea moni o le ai ai le tele o tagata o loʻo mananaʻo e ave lau laulau i le cafe i soʻo se taimi o le aso.

Auala Decuman

O le isi vaega e leʻi paʻi ane i Roma Anamua na fausia pe tusa o le 1600 tausaga talu ai. O le auala faʻamamaina maʻa ma faleoloa ma faleoloa o loʻo avea ma faʻamanatuga o loʻo avea ma alatoto o Poreč i le tele o afe tausaga. Lenei e mafai ona e puʻeina ni ata matagofie o le taulaga, faʻatau se faʻamanatuga, asiasi i se ata tusi ata faʻamolemole, faʻamolemole oe lava ma se meaalofa mai faleoloa teuteuina, pe malolo i totonu o se cafe.

Mea moni manaia! O le auala o Decuman e taʻua foi o le "auala e sefulu", aua e toʻa 10 fitafita na tuu iinei, tutufaatasi i tauʻau.

Ana o Baredine

O se faʻamanatu masani o Croatia ma na o le ana i le atoa Istrian peninsula o loʻo tu latalata i Porec, i le tamaʻi taulaga o Nova Vas. Baredine ua mauaina le lalolagi lalo o le lalolagi mo tagata faimalaga talu mai le 1995; ua lauiloa lautele mo ona tulaga ese faʻatagata mai natura papa, fausia e le natura lava ia. Faʻatasi ai ma ia mea e mafai ona e vaʻai i le faʻataʻatiaga o le Leaning Tower o Pisa, tarako nifo, o le ata o le Tina a le Atua ma le tamaʻi susu, o le na faʻaigoa ia "Milka".

I le loloto o le 60 mita, o se uʻamea faʻamalamalamaina sitepu faʻataʻitaʻi, e tele vaituloto lalo o le eleele. I se faʻaopopoga, o se falemataʻaga sa faʻatautaia iinei mo le sili atu i le 10 tausaga ma prehistoric faʻaaliga maua i luga o le teritori o le ana. I tua i luga, e mafai e tagata faimalaga ona faia se tafaoga i le natura, faʻaaoga se tasi o laulau e leai se tau.

O le faitotoʻa i le Baredine Cave ua faʻatagaina i se taʻiala. I le avea ai o se vaega o le 40-minute tafaoga, tagata malaga pasi 5 lalo eleele "hall", o le atoa umi o le auala o 300 mita. Mo tagata e maua i faʻamaʻi o le musculoskeletal system, tamaiti ma tagata tafafao maimoa, o le aʻea o se sitepu e 60-mita e ono faigata. E faʻasa le puʻeina o ata ma e faʻatulafonoina le faʻasalaga mo le solia.

Faʻaaliga! Tusa lava pe o le a le tau i fafo atu, o le ea vevela i totonu o le ana e le siitia i luga + 15 ° C. Matou te fautuaina oe e ave ofu mafanafana mafanafana ma aua nei galo seevae mafanafana.

O ana Baredine o loʻo tu i le itu i saute o Istria ile Gedici 55. O tau o pepa e 60 HRK, mo tamaiti aʻoga ei lalo o le 12 tausaga - 35 HRK, talavou femalagaaʻi i lalo o le 6 tausaga le matua - leai se totogi.

O le tosina atu e matala:

  • Aperila-Oketopa mai le 10 am i le 4 pm;
  • Me, Iuni, Setema mai le 10 i le 17;
  • Iulai-Aukuso mai le 9:30 am i le 6 pm.

Traktor Tala

O le falemataaga i fafo-ea o faʻatoʻaga masini o loʻo tu i le taulaga lava e tasi o Nova Vas, i Tarska 14. E 54 faʻataʻitaʻiga o palaketi, e aofia ai oloa a le USSR, Belarus, Porsche ma Ferrari, lea na aʻafia i faʻatoʻaga i Istria talu mai 1920. O le faʻaaliga o le a sili ona manaia mo tagata faimalaga ma tamaiti laiti, e le gata e mafai ona matamata ae e mafai foi ona nonofo i tua o le uili o nisi taʻavale.

I se faʻaopopoga, Traktor Story faʻaalia le gaioiga o le seleseleina ma le faʻagaoioina o saito ma le auai o manu lalata (solofanua ma asini), pe vaʻai i nisi o auala e gaosia ai uaina. E i ai le tamaʻi faʻatoaga lata ane.

Fautuaga! Naʻo se tagata faʻapitoa lava ona aʻoaʻoina o le a mafai ona malamalama i le eseʻesega o vaʻaiga tuʻuina atu, o lea afai e te fiafia moni i le autu o le faʻaaliga, oka ni tautua a se taʻiala.

Matafaga o Porec

Istria o se parataiso mo tagata fiafia i le sami tafaoga, ma Porec o se tasi o le sili ona lauiloa nofoaga o le peninsula ma Croatia lautele. I luga o le teritori o le taulaga ma i ona pitonuu o loʻo i ai matafaga e 9, ma o le a tatou taʻuina atu i nisi auiliiliga.

Matafaga matafaga

O le sili ona lauiloa nofoaga i tagata femalagaaʻi o le taulaga matafaga o loʻo tu i le ogatotonu o Porec. E iloga i le vai manino (faʻailogaina i le Fuʻa Uliuli), o le gataifale sima mama ma atinaʻe tetele.

O le matafaga matafaga o loʻo iai lona faleoloa ma tele kiosks, o se cafe vave, o se faleʻaiga, o taʻele ma fale taele lautele faʻapea fale ma tagata le atoatoa. Mo le 70 kn i le aso e mafai ona e lisiina se faamalu ma se potu malolo, o loʻo i ai le totogiina e fai ai se taʻaloga apamemea lata ane. Mo tagata faʻafiafiaina i le matafaga o loʻo i ai se lisi o catamarans ma snorkeling masks, o se laulau tenisi laulau, o se matafaga volipolo malae ma se vai vai vaega.

O le matafaga 'aʻai o se lelei nofoaga e malolo ai ma talavou malaga. E faigofie ona ulu atu i le vai, o le pito i lalo o tamaʻi maʻamaʻa, o loʻo i ai ni faʻasolosolo faʻaseʻe ma se malae taʻalo. O leoleo ola e galulue i le uati i le matafaga.

Aloalo Lanumoana

O le isi lauiloa Istrian matafaga e lauiloa mo ona matagofie vaaiga ma matagofie folauga. O le manogi o le togavao, o le lanumoana o le Sami Adriatic, o le malu o le vai ma le mama o le talafatai faia le Blue Lagoon o se nofoaga lelei e malolo ai. E tu i le 5 km mai le ogatotonu o Porec.

O le matafaga o loʻo lelei lona atinaʻeina: nofoaga faitele, taʻele, fale taele, lua faleʻaiga, o taʻaloga taʻaloga, faamalu ma potu malolo, o se nofoaga mautotogi. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai leoleo faʻapitoa ma se 'au fesoasoani muamua latou te vaʻavaʻaia le saogalemu o turisi i le uati. Faʻafiafiaga gaioiga i le Blue Lagoon aofia ai catamarans, vai faʻaseʻe, vaʻalele faaseʻe, tenisi ma maulu.

O le matafaga e fetaui lelei mo aiga ma fanau - e seasea galu, o le pito i lalo e papaʻu, faigofie ona ulufale i le sami (luga o papa maa) ma o loʻo i ai se paolo masani mai laʻau e oʻo lava i le vai. Ua tauaʻaoina iai le Fuʻa Lanumoana a le FEO.

Zelena Laguna

O le isi matafaga o loʻo ufiufi foʻi i papa. E faigofie ona e alu i totonu o le vai manino i inei, aemaise pe a e aau i vaega a tamaiti o le matafaga, salalau solo i tamaʻi maamaʻa. A maeʻa le 12, e mafai e le au tafafao ona lalafi mai le susulu o le la i lalo o le paolo o laau felafolafoaʻi, fai se cocktail i le pa pe fai se meaai mama i se tamaʻi cafe lata ane.

I luga o le Green Lagoon o loʻo i ai se vaega mo le lisiina o vaʻa, paopao ma vaʻa uila, o loʻo i ai faamalu ma potu malolo, faletaele lautele, sui potu ma timu, ma i le vaega a tamaiti o le matafaga o loʻo i ai se malae taʻaloga ma inflatable faasee.

Fautuaga! E tele maʻa tetele ma papa i luga o le Green Lagoon, o lea e sili ai le aau iinei i seevae faʻapitoa e puipuia mai le vao tuitui o urchins sami.

Olive

O le isi tamaʻi matafaga matafaga i Croatia o loʻo tu i le faga o Porec, latalata i le taulaga tutotonu o le taulaga. Ua faʻailogaina i le Fuʻa Lanumoana mo le mama o le sami ma le apitaogalu, ua faʻatumuina atoa i le mutia ma lafi i le paolo o paina. O le faitotoʻa i le vai e talafeagai e oʻo lava i tamaiti; o loʻo iai se kiosk meaʻai ma se faleʻaiga lata ane.

O le matafaga o loungers sun ma faamalu, timu ma faletaele, o loʻo i ai se taʻaloga nofoaga e mafai ona e taʻalo tapolo, tenisi, ping-pong, volipolo ma vai polo. O se nofoaga lelei mo se tafaoga a le aiga.

Borik

I le itu i matu o Porec o loʻo i ai se tamaʻi matafaga papa ma se paka nofoaga. O le mea masani, o tagata nonofo i faletalimalo lata ane e malolo iinei, ae le faʻaitiitia ai le aofaʻi o tagata. Ona o le tele o turisi na mafua ai ona eleelea le matafaga, ma ona o le malosi o le matagi, algae ma e oʻo i le jellyfish e mafai ona aau atu i le le mama o le talafatai.

Borik o se tasi o nai matafaga ma ni pama i Istria ma i Croatia lautele. E le gata i vaaiga mataʻina, e mafai ona e fiafia i meainu mananaia mai le pa pe oso i luga o le maua fua inflatable trampoline.

Faʻaaliga! O le pito i lalo o Borik e ufiufi i maʻai maʻai, ma o le ulufale atu i totonu o le vai e le talafeagai, o lea e le fautuaina ai lenei matafaga mo aiga ma tamaiti.

Doni Spadici

E i ai le isi tamai matafaga matafaga i Istria 2 km mai le taulaga ogatotonu. O lona aoga sili o le vai manino, faigofie ulufale i le sami ma se tele taʻaloga vaega mo tamaiti. E faʻataʻamilomiloina e laʻau maualuluga, faʻatumuina ma sun loungers ma faʻamalu, ma o loʻo ufiufi vaega i le mutia. Lenei e mafai ona taʻalo volipolo, tenisi laulau ma polo vai, tiʻetiʻe i le catamaran pe totogi se vaʻa.

Solaris

O se le masani ai papa matafaga oneone o loʻo tu 12 kilomita mai Porec. O se nofoaga e faʻataʻamilomiloina e le aluna ma paina, ma le malū o le sami ma laufanua matagofie. Mo le mama o le gataifale ma le vai, o le matafaga ua faʻailogaina i le Fuʻa Lanumoana FEO.

I luga o le teritori o Solaris o loʻo i ai se tolauapiga o le igoa lava e tasi, o loʻo iai le faleuila, taʻele, faleoloa, faleʻaiga, vaʻa ma vaʻa pasika vai, o taʻaloga malae tenisi, volipolo ma minigolf. O le matafaga o se nudist eria.

Pikal

O se itu i matu o le taulaga o Porec o loʻo i ai se matafaga mataʻepaʻe matagofie, lea e sili ona lauiloa i tagata tafafao maimoa Istrian. E i ai se ulufale talafeagai i totonu o le vai, vai manino ma o loʻo iai se malae taʻalo tele, o lea e masani ona filifilia mo aiga ma talavou malaga.

Tagata tafafao ma isi mea fiafia e tatau ona o mai i le matafaga pe a goto le la. Ile taimi nei, e tatalaina iinei le kalapu kalapu ae amata le fiafia ile po. O faleaiga e 24 itula e ofaina ai musika ola ma meaʻai suamalie a Croatia.

Nofoaga i Porec

Aso Malolo i Istria e taugata, ae e oʻo lava iinei e mafai ona e mauaina se mea lelei e nonofo ai i tau taugofie. Ole tau maualalo ole potu faʻalua ile faletalimalo tolu-fetu e 50 euro, ile faletalimalo e fa fetu - 85 €, ile faletalimalo e lima fetu - mai le 200 €. O faletalimalo silisili i Porec, e tusa ai ma turisi, o:

  • Boutique Hotel Melissa, 4 fetu. Mai le 182 € mo le lua + taeao. O le matafaga e 500 mita le mamao.
  • Villa Castello Rausch, 4 fetu. Mai le 160 € mo le lua + 'aiga taeao + leai se totogi.
  • Fale mautotogi Bori, 3 fetu. Mai le 120 €, 2 minute i le sami.
  • Mobile Homes Polidor Bijela Uvala, 4 fetu. Mai le 80 €, i le sami 360 m.

O tagata nonofo i Croatia e faʻatagaina latou lava e faʻasao se mea e nonofo ai. Latou te ofaina tagata femalagaaʻi se potu mautotogi lisi mai le 45 € i le po po o le potu lua mai le 30 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻapuʻupuʻu e uiga i meaʻai paleni

O le averesi o le tau o se ipu i totonu o se masani auala cafe pe a ma le 45 kunas. O se lapopoʻa lapoʻa o le a tauina ia le itiiti ifo i le 10 kn, afa lita o vaʻa pia - 15 kn ma le tulaga masani Mac lisi - 35 kn. Ae afai e le gata o le tau o le taumafataga e taua ia te oe, ae faʻapea foi i le siosiomaga o le faʻavaeina, le tulaga o le tautua ma isi auiliiliga, oe tatau ona 'ai i se tasi o sili ona lelei kafe i Porec e tusa ai ma turisi' iloiloga:

  1. Faleʻaiga Artha. O se nofoaga lelei mo e fiafia i le au fai meaai a le atunuʻu o Croatia. Aufaigaluega faauo ma fesoasoani, nofoaga talafeagai i se auala filemu le mamao ese mai le ogatotonu. O taumafataga o fualaʻau faiʻai e tautua i tau maualalo.
  2. Palma 5. Meaʻai o le sami, pizza, aano tunu ma papakiu - o ipu uma ua saunia ma le alofa. O se tasi o nai faleʻaiga Croatia ma tele vaega ma tau maualalo, o le averesi siaki e 250 kuna mo lua mo se taumafataga ma 0.75 fagu uaina.
  3. Konoba Aba. Le nofoaga taʻutaʻua i tagata tafafao maimoa i Istria, i le vaitau e te manaʻomia ai le tusiina o se laulau i ni nai aso muamua atu. O le averesi o le tau o le isi ipu o le 60 kn, o se ipu aano o manufasi - 80 kn, 0.3 ml o pia - 18 kn. Taua! O le faʻalapotopotoga ua tapunia mai le 15 i le 18!
  4. Bacchus Vinoteka. Fale mafanafana e ufiufi i le fualaʻau o loʻo tuʻuina atu le uaina manaia E leai ni taumafataga vevela poʻo se lisi a tamaiti, ae o se nofoaga lelei mo se afiafi i Porec. E i ai tau maualalo mo le ava malosi.
  5. Lʻinsolito. O le faleʻaiga Italia e tosina mai tagata tafafao ma ona siosiomaga mafanafana, tele o vaega ma meaʻai suamalie, e tuʻuina i ai meaʻai suamalie.

Faʻafefea ona alu i Porec

Mai Venise

E le fesoʻotaʻi ia taulaga i pasi poʻo nofoaafi, o lona uiga e naʻo le Adriatic Sea i luga o le vaa o Venise-Porec.

I le vaitaimi o le taumafanafana, e lua kamupani o loʻo auai i le felaʻuaʻiga o turisi - Veniali ma Atlas Kompas. Latou te lafoina se tasi vaʻa i se faʻatonuga tuʻuina mai i aso uma, i le 17:00 ma le 17:15. O le auala i luga o le auala o 3 itula, o le tau tasi auala o le 60 euro. Oe mafai faʻatau tiketi i venezialines.com ma www.aferry.co.uk. I le vaitaimi o totoe o le tausaga, naʻo le 3-4 vaʻa i le vaiaso e faʻatautaia ai lenei auala.

Ina ia e alu i Porec i le taʻavale, e te manaʻomia 2.5 itula, e tusa ma le 45 € mo le penisini ma tupe e totogi ai le alatele E70.

O le filifiliga pito taugofie, o le umi foi lea, o le alu i Istria e ui atu i Trieste, i le nofoaafi Venice-Trieste mo le 10-20 euro (tiketi i le ru.goeuro.com), ma mai iina i le pasi i Porec, mai le 9 € mo le tagata (taimi faatulagaina mo flixbus.ru).

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mai le malae vaʻalele a Pula

O le taunuʻu atu i le malae vaʻalele i le taulaga iloga o le taulaga o Pula, e te alu ai i se taxi poʻo se pasi e alu ai i le nofoaga pasi pasi a le taulaga. Sili atu i le 5 pasi alu ese mai iina i aso uma, lea e mafai ona e ufiufi ai 60 km i le va o taulaga mo 50-70 kuna. O le taimi faʻatulagaina saʻo e mafai ona maua i le balkanviator.com.

O se malaga faʻapena i le taxi o le a totogiina ai oe 500-600 HRK i le taʻavale, o le pasi muamua e faia o le 300-400 HRK e sili atu le tau.

Tau i luga o le itulau e mo Aperila 2018.

Porec (Croatia) o se oa moni o Istria. O le Adriatic Sea ma ona anamua vaʻaiga ua leva ona faʻatali mo oe! Manuia lau malaga!

O se ata faʻamatala ma aoga vitio mai le aso malolo i le nofoaga malolo o Porec.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Camping Lanterna w Chorwacji (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com