Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona teuina uaina

Pin
Send
Share
Send

Na faia le uaina i le afe ma afe o tausaga ua mavae. Sa masani ona faʻaaoga e tagata Roma anamua ma tagata o ona po nei e le alo ese mai ai. Peitaʻi, a faʻatau se meainu i supamaketi, e le mafaufau tagata pe faʻapefea ona teu se uaina i le fale.

O uaina uma ua i ai le aso faʻamutaina. I totonu o se fagu faʻamau faʻamau, e teuina mo le tele o tausaga, ae a maeʻa tatalaina, o le fata ola e matua faʻaititia.

Ou te tuuto atu lenei tusitusiga i le saʻo teuina o se lelei inu. I le faʻalogo ile fautuaga, e mafai ai ona umi lau inuina o le uaina ma puipuia le soifua maloloina o e pele.

  • Taofi le uaina i le pogisa... I lalo o le malosiʻaga o ave ultraviolet, o le vai inu o le a maua ai se manogi leaga. A le mafai lea, afifi le fagu i se ie mafiafia pe tuu i totonu o se atigipusa.
  • Faleoloa tapuni fagu i latou itu... O le umi o le teuina i se tulaga faʻasaʻo o le a mafua ai ona mago plugs. O le iʻuga, o le ea o le a alu i le vai inu ma faaleagaina ai. O le fagu e tatau ona taʻoto faʻatasi ma le igoa faʻasaga i luga ina ia mafai ona maitauina taimi faʻatupeina tupe teu i le uaina.
  • Faʻaauau pea le vevela... Aua le maualuga atu nai lo 24 tikeri Celsius. A leai, o le vai inu o le a amata faʻamamaina. Afai e te fuafua e teuina le uaina mo le sili atu ma le tausaga, seti le vevela pulega i totonu o 12 tikeri. O suiga i le vevela e tatau ona telegese ma seasea tupu. A leai, o le uaina o le a amata ona matua. O uaina mumu e sili atu le faigata i le vevela nai lo o paʻepaʻe paʻepaʻe.
  • Tuʻu fua avanoa i fagu... E oʻo lava i sina gatete o le a iai se aʻafiaga leaga i le tulaga lelei.
  • Fautuaina le susū o le ea - 70%... O lenei susū o le a puipuia pulu mai le faʻamago ma faʻaitiitia le faʻapusa. Ia mautinoa o le susū e le sili atu i le 70%. A leai, o le a tupu le suia ma o le a tuʻu ese igoa. O le hygrometer o le a fesoasoani, faatasi ai ma le fesoasoani e siaki ai le susū i totonu o le potu.
  • Aua neʻi teuina latalata i oloa ma manogi malosi... E manava le uaina ma mitiia le manogi mai fafo. Faʻaavanoa lelei le ea i totonu o le potu e puipuia ai lenei tulaga.
  • Matau taimi e teu ai... E le o uaina uma, le pei o le cognac, e sili atu le lelei i le alu o le taimi. Nei taugofie uaina ofoina e masani faleoloa ma supamaketi. O uaina mumu e teuina mo le sili atu i le 10 tausaga, ma papaʻe - 2 tausaga.
  • Tofo faʻatatau faalagolago i le vevela... I tulaga taʻitasi, e ese le vevela. O le vevela o le uaina rosé pe a tautua o le 11 tikeri, ma le siamapaina e tusa ma le 7 tikeri.

O loʻo ia te oe lau muamua aitia pe faʻapefea ona teuina le uaina. Lenei tusitusiga e le gata iina. Talu ai e leʻo tagata uma se potu talafeagai mo le teuina o uaina i le fale, o le a ou mafaufau ai i auala sili ona lelei i le fale. Faʻaauau le faitauina o le tala ma aʻoaʻo atili e uiga i le teuina o meainu 'ava malosi.

Faʻafefea ona teuina le uaina i le fale

I aso tuai, sa teu e tagata fagu uaina i potu faapitoa. O sea potu e sili ona talafeagai mo nei faʻamoemoe. Ae, e le o tagata uma i ai se potu i lalo, aemaise pe a fai o se tagata nofo i se taulaga fale ma se tamai umukuka. I le taimi e tasi, o le tele o tagata inu vai inu latou te aoina fagu ma e fiafia e fausia ni tulaga saʻo.

  1. Malulu tulaga o le vevela... 12 tikeri o le sili filifiliga. Ole maualuga ole vevela e faʻatelevave ai gaioiga i totonu ole vai inu. O le maualalo o le vevela e faʻatelegese ai i latou, e leaga mo le lelei o le oloa.
  2. Naʻo le sologa lelei o suiga o le vevela... Afai e te faʻamoemoe e teu lau uaina mo se taimi umi, faʻatau se uaina kapeneta ma susū ma vevela faʻatonutonu gaioiga. O ia meaafale o se sili ese auala i se potu malolo.
  3. Fuafua lelei - 70%... Seti le susū 70% pe afai e te manaʻo e teu le uaina mo le sili atu i le 36 masina. A maeʻa na vaitaimi, ona aliaʻe mai lea o aafiaga o le aafia i le ea matutu. O le maualuga o le susū o le a le gata ina faʻaleagaina ai igoa, ae faʻapena foi ona faʻaleagaina le auvaʻa.
  4. Moli uila... O le faʻaumiumi o le malamalama i le malamalama susulu e faʻaosofia ai le tali atu o vailaʻau e mafua ai le faʻaleagaina o le uaina. O le mafuaaga lena ua fautuaina ai e teu le meainu i le pogisa atoa.
  5. E leai se gatete... Uaina o se inu gatete-maaleale inu. Filifili se nofoaga e teu ai e filemu ma toʻafilemu. Tele tagata atamamai e le malie i lenei manatu, faʻamaonia le i ai o cellars o loʻo i lalo o le nofoaafi. E tusa ai ma latou, e le afaina ai le tulaga lelei.
  6. Potu mama leai se manogi... O manogi mai fafo e afaina ai le manogi o le uaina. O le ea i totonu o le potu e teu ai fagu e tatau ona mama. E le tatau ona iai ni faʻasao, fualaʻau ma isi oloa latalata ile fagu.

Faʻatonuga vitio

Sa ou faʻasoaina faʻamatalaga pe faʻafefea ona teuina le uaina i le fale. Faigofie lelei teuina tulaga i le fale e le faigofie. Ae, afai e te manaʻo e faʻasao le tofo, ia mautinoa ia tuu i sina taumafaiga. Talitonu mai ia te aʻu, i le iuga o le a e maua le fiafia moni, lea e le mafai ona faʻatau mo tupe. Naʻo le inu lava le vai inu, aua e le faigofie ona fufulu le uaina.

Faʻafefea ma pe fia teuina uaina matala

E tusa ai ma saienitisi, o ipu inu uaina e lua i le afiafi e le afaina ai le ate. Tele o tagata faʻamalosi o meainu malolosi e faʻatulafonoina faʻalogo i le faʻamatalaga.

O tagata e saʻo i le 'ava malosi e masani ona iʻu i fagu e leʻi maeʻa. E le gata i lea, o le tele o chef fiafia e faʻaaoga le uaina i le faiga o le kukaina o aano o manu. Latou te le faʻaumatia se fagu atoa i le taimi. O le a le mea e fai?

A e faʻamamaina se fagu, e i ai le suiga i le olaga o le uaina, a o le meainu e amata ona fesoʻotaʻi ma le okesene.

O le fata ola o se matala fagu uaina faʻamoemoe i le tausaga. O le uaina mumu talavou e sili atu ona talafeagai mo le teuina, o le matua tausaga o lea e le sili atu i le 5 tausaga. E lava lea e sasaʻa i totonu o se opaque fufusi fufusi fagu. E le gata ina faʻamaluluina taninini, ae faʻaalia ai foʻi le teuina o mea manogi.

O uaina tuai e matua pala lava. I nisi tulaga, e le sili atu nai nai itula mo le faʻaleagaina ma leiloa o le muamua tofo. I le tulaga o uaina tuai aoina, o le vaitaimi o le taimi e mafai ona fuafuaina i minute.

O a faʻaiuga e mafai ona faia? E le fautuaina e teu se uaina ua leva pe a uma ona tatala le koroka. A oʻo mai i uaina talavou, latou te taofia le latou tofoina muamua ma e lelei tele mo le oven-tao tao.

  • O se pusaaisa e talafeagai mo le teuina o uaina... O le maualalo o le vevela o le vevela e faagesegese ai le faʻamasaina o le tino ma isi vailaʻau. E taofia ai le siama vineka mai le faʻaleagaina o le tofo o le vai inu. O le mea lea, o le fagu e leʻi maeʻa tatau ona alu saʻo mai le laulau i le pusaaisa.
  • E mafai ona sasaaina le uaina i totonu o tamaʻi container... Lenei o le a faʻaititia ai le leaga aafiaga o le okesene. O finau a nisi uaina e finau o le faiga e matua leai se aoga. Ae, pei ona faʻailoa mai e le faʻataʻitaʻiga, e sese i latou.
  • O faʻapitoa faʻapitoa o loʻo faʻatau atu e aveʻese le ea mai fagu... O le masini e aofia ai le taofi paʻu ma se tamaʻi pamu. Lenei tandem fausiaina se vaega lagona gaogao i le koneteina. Moni, o le gaioiga e matua afaina ai le tofo o le uaina, lea e le mafai ona fai mai e uiga i le tuiina vai inu. O le a le mea e mafua ai le leaga o le tofo? I le taimi o le gaioiga, carbon dioxide tulaʻi i luga. Faʻatasi ma ia, o isi volatate compound o loʻo maua i le uaina e sau i fafo. I se tulaga lautele, o le metotia faʻatagaina le uaina e teuina mo se taimi umi, ae i le iuga o le a leiloa lona tulaga ese tofo.
  • Faʻamoemoe uaina faʻaaisa faʻaaogaina faʻaaogaina le nitrogen mo le teuina... I le faʻaaogaina o se tui e faʻaaoga e le falemaʻi mo tui, latou te tuiina le nitrogen i totonu o le fagu. O le vailaʻau e nofo i luga, puipuia le tali atu ma le ea. Ou te le taliaina le metotia, ma e tatau ona teuina le kesi nitrogen i se mea.

O nei metotia e le talafeagai mo le teuina o moli feilafi. Leai se tuiina, leai se nitrogen, leai se pusaaisa mafai ona taofia le puta. Mo lenei mafuaʻaga, o meainu 'ava malosi o loʻo fefete e tatau ona vave inu. E mafai ona e faʻatauina se pulou puipuia e taofi ai le puta, ae o le tofo o le vai inu o le a suia e tusa lava pe a maeʻa se teuina puʻupuʻu.

Vitio fesoasoani

I le aotelega o iʻuga o le talanoaga e faʻatatau i le a ma le aofaʻi e teu ai uaina matala i le fale, ou te fia maitauina toetoe lava o uaina e talafeagai mo le teuina mo na o ni nai aso. Afai e i ai se fagu tatala tatalaina ina ua maeʻa le faʻamanatuina o le Tausaga Fou po o le aso fanau, ou te fautuaina le faʻaaogaina o le vai inu mo isi aso.

Faamaʻi ma leaga o uaina

O tagata e faia le uaina i le fale e masani ona faia ni mea sese ogaoga ma sese, lea e mafua ai faʻamaʻi ma uaina leaga. I se faʻaopopoga, o le le lava le teuina e mafua ai le leiloa o lanu ma le tofo. Sei o tatou vaʻavaʻai atu i le le lelei ma faʻamaʻi o le uaina inu.

O le lisi o le uaina faʻaletonu o loʻo faʻaalia e le tofo le faʻaleagaina, maualuga oona, fefete tofo. O le faʻatinoina ole biochemical e masani ona taʻitaʻia atu ai i ni faaletonu. O faʻamaʻi o loʻo fai ma sui o le lapoʻa, fuga, okesene faʻamalosia ma isi. O le lisi lisi o le taunuuga o le gaioiga o microorganisms ulufale i le wort ma fefete.

Fuafua le leaga poʻo faʻamaʻi o le uaina e le faigata. Ole lanu ole penina ole meainu ole faʻamaoniga lea ole faʻamaʻi, ma paʻu uliuli pe paʻepaʻe ole faʻailoga o faʻaletonu. Afai e avea le uaina ma ao, o tannins o le a faʻamataliina. Afai e maitauina vaitafe silky, o loʻo i ai siama.

Faʻafefea ona tatala se fagu e aunoa ma se corkscrew

Seʻi tatou manatu o se aso faʻaipoipo, ua potopoto malo, ma e leai se mea e tatala ai se fagu uaina i le fale. O mea i ou lima ma le atamai o le a fesoasoani. Talitonu mai ia te aʻu, e leai ni faʻamoemoe e leai se faamoemoe.

  1. Afai e leai se faʻapipiʻi, e mafai ona e tatalaina le fagu i se sikulima, sikulipi ma le uila. Faovilivili le faovilivili i totonu o le palaka ma toso mai i fafo ma ni pu e faʻaaoga ai sina malosi.
  2. O le a sau e laveaʻi ma se naifi naifi. Tuʻu loloto i totonu o le pusa, ona gaugau lea i le tulimanu o le 90 tikeri ma aveʻese le koroka.
  3. A leai se naifi poʻo ni mea faigaluega lata mai, e mafai ona e tatala le fagu i le oomiina o le pusa i totonu. Faavili faataamilo le fagu i lona au i le tele o taimi ma tulei le koroka i totonu.
  4. O tagata pito sili ona popoto na tatalaina fagu i le tuleia o le cork i fafo. Ina ia faia lenei mea, tata le pito i lalo o le fagu ma se mafiafia tusi po o se isi mea faigofie.

Ole iʻuga lea ole tusitusiga na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona teuina le uaina. Na ou faʻasoaina atu ni faʻamatalaga mananaia e uiga i faʻamaʻi ma mea leaga o le vai inu, ma auala e tatala ai se fagu e aunoa ma se corkscrew.

O le malamalama maua mai o le a faʻasaoina le soifua maloloina, aua o le faʻaaogaina o meainu malolosi e teu le saʻo e matua lamatia lava. Pau lava lea mo aʻu. Seia leisi taimi!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Taelega I Petesa (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com