Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le fausaga, lanu ma le aofai o orchid lau, faʻapea foi ma le tausiga ma ono ono iai faʻafitauli

Pin
Send
Share
Send

O oketi e matua ese lava mai isi fugalaʻau i totonu. O le eseʻesega o loʻo taoto i le tino faʻavae, tulaga o le soifuaga. O le mea lea, latou te manaʻomia foʻi le tausiga taʻitasi. O le orchid e ona le vasega o epiphytic, o le mea lea, e tatau ona vaʻai totoʻa i laulaʻau o loʻo aʻafia i le ola o laʻau. Le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe suiga i lanu meamata e te manaʻomia e faʻalogo i ai pe a e vaʻai mo se ese fugalaʻau.

Le taua o lau

Tele sui o le ituaiga Orchid, lea e ola i faʻamalama sills, auai i le vasega o epiphytic. Nei o laʻau e ola i luga o laʻau poʻo isi laʻau, faʻaaogaina e avea o se lagolago. Peitai, latou e le o ni parasite.

Laʻau e sili ona taua mo epiphytes. E le gata ona o rhizome, ae o lau laulaʻau, orchids tausia vai paleni, maua niuterene, faʻafefeteʻe le susū (oe mafai ona iloa pe faʻafefea ona maua e se orchid ma faʻaputu le susū ma le susulu o le la i le fesoasoani o aʻa ea iinei) O laulaʻau e iai sona sao taua ile faʻagaioiga manava o le photosynthesis.

Tele suiga i le fausaga o se fugalaʻau e fesoʻotaʻi ma fetuʻunaʻiga i le le lelei mea o le vao vao. E le gata i lea, o le mafiafia, o aano o le lauvao o laʻau e avea o se ituaiga vaʻa mo le faʻaputuina o le ola-faʻatupuina le susu ma micronutrients.

I luga o se tusi. E mitiia e le fugalaʻau le manaʻoga o mea, o lea, i le taimi e le moe ai, e mafai ona ola i tulaga faigata o se olaga epiphytic.

Lanu

O se lau maloloina maloloina e malosi, mafiafia, ma pipiʻi mau i le pogai, ma e i ai se lanumeamata lanu i lona lelei. E ui lava i lenei, o se vaega tele tele o le Orchid ituaiga ei ai se felanulanuaʻi lanu. O nisi ituaiga e ola faʻapitoa mo le teuteuina o lau o laʻau., i le taimi lava e tasi, o inflorescences e le maitauina. O nei sui e aofia ai: anectochilus, hemaria, makodes. Ua taʻua foi latou o "orchids taua".

Faʻatasi ai ma le phalaenopsis ma pafiopedilums, lea e iloga i le matagofie o fugalaʻau, o faʻataʻitaʻiga ua vaʻaia e mafai foi ona mafua mai i teuteuina lau laʻau laupepa.

Valivali eseʻese

Ioe, o eseʻesega uma mai le lanumeamata lanumeamata e le o le masani ai mo orchids.

  • Lanu samasama ono faʻailoa le magalo, faʻamagoina o laulaʻau, faʻapea foʻi ma le le faʻalelei tausiga, ova le faʻaogaina o minerale o minerale.
  • Lanumoana lanu viole - o laulaʻau ua faʻaleagaina e la susulu. O le soʻona vevela i lalo o le malosi o le afi poʻo le vevela e mafai ona maua ai se faʻapena.
  • Lanumumu, enaena lanu samasama ono mafua mai i le tele o moli.
  • Ae uliuli, enaena enaena fautuaina o le orchid e afaina i faʻamaʻi pipisi, aemaise lava pala.

Fausaga

O laulaʻau orchid e faigofie pe faigata ma o le a le latou lauʻeseʻesega? O laulaʻau o le laʻau e tele lava ina atoa ma atoa laina, tonu i autafa, masani lava tutusa-popole ma e aunoa ma se vaʻaia petiole. O Orchids e i ai sana laulaau laʻau faigofie, faʻamau faʻaofuofu.

Tusitusiga. I le numera tele o epiphytic congeners, o lau o loo faaleoina, ma mafai ona tiaʻi. I isi vaega o le aiga o Orchid, e leai ni a latou faʻamatalaga, o se iʻuga e le paʻu'ū ese ai, ae faʻatasi ma le au poʻo latou mago pe pala.

Lona uiga masani, i orchids, o le laupepa faʻatulagaina e lua-laina, feauauai.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i le ata o laulaʻau:



Numera

O se soifua maloloina, fugalaʻau laʻau tatau ona i ai le suamalie, iila, tino lau. O le iʻuga o le faʻagasologa o le tino, o le maualalo o lau o tausaga, liliu samasama ma mago. Ma nai lo lena, o se laʻau osooso foliga mai mai le outlet. E fia ni lau e tatau ona i ai? La latou numera e faʻamoemoe i le ituaiga o orchid. Mo se faʻataʻitaʻiga, phalaenopsis, i le averesi, e tatau ona totoina 2-3 lau ile tausaga.

Tausiga

O le laueleele o le orchid o vaomatua vevela ma le susū ma vevela tau. I a matou latitu, e manaʻomia e le orchids le faʻaopoopoina o tausiga, a leai o le a vave ona aliaʻe faʻafitauli ma le soifua laulelei.

  • Fufulu laʻau i taimi uma i se ie susū e aveʻese ai le pefu.
  • E fautuaina le sausau o le fugalaʻau 5 taimi i le aso. Tuʻuʻese le faʻasologa i le vaitaimi o le fuga.
  • Faʻaaoga le mama, faʻamama vai ma le vevela o le 35-40 ° C.
  • Sūsū i le tulaga o le 50-60%. Ia mautinoa ia faʻasusuina le potu i taimi uma.
  • E fiafia le laʻau i se vai taele mafanafana, ae le tatau ona tuʻu le vai i toʻi o laulaʻau, a leai e ono iai se faʻamaʻi.
  • Aua le tuʻuina le ulo i luga o se faʻamalama ma susulu susulu o le la, e mafai e ave ona tuʻu ai le vevela i luga o laulaʻau.
  • Moli e manaʻomia faʻasalalau, ma le aso umi o 14 itula.
  • Mo le ola olaola, sua laulaʻau lanu, e fautuaina e faʻaaoga le nitrogen-based fertilizers.
  • Vaʻai faʻasolosolo laʻau i vaiaso uma mo le faʻaleagaina o iniseti.

Faʻafitauli

Faʻavae i luga o foliga vaaia o le laʻau, e saogalemu le taʻuina pe faʻafefea ona lagona.

Taua! Leaves o se ituaiga o tulaga faʻailoga. O faʻailoga iloga: yellowness o le lau ipu, faʻapea foi ma le magalo, mago, faʻapogisaina, lau paʻu'ū ese.

E le leaga, ae o mafuaʻaga o ia maʻi ua manatu o le le iloa faitau tusi, faʻamaʻi i iniseti leaga poʻo le saʻo mea faʻatulagaina, ma o le iʻuga, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, siama faʻamaʻi.

O le a le mea e fai pe a paʻu papatusi laulaʻau

A paʻu le lanumeamata mai le laʻau, e le tatau ona e fefe. Muamua e tatau ona e suʻesuʻeina, masalo o le mataupu i le matua o le fugalaʻau. A leai, ona suʻesuʻe totoa lea i le aulelei, o ni vaega e foliga mai e le maloloina. Ona alu lea i laʻasaga nei:

  1. Toe mafaufau i foliga o le tausiga.
  2. Siʻi le fugalaʻau i se paolo paolo.
  3. Tuʻu ese le faʻasusu i le paipa vai.
  4. Aveese le fugalaʻau pe a fai e i ai cacti, cordilina, yucca, peperomia poʻo araucaria lata ane.
  5. Mo le lua vaiaso muamua, aua le faʻamalosia, ona faʻatulagaina lea o sauniuniga e faʻavae i luga o le nitrogen, mo le malosi o le tuputupu aʻe o laʻau talavou.
  6. Suia ulo ma palapala peʻa manaʻomia.

Ua aliali mai le uli

Ae paga lea, e foliga mai pogisa nofoaga o le iʻuga o se siama, siama pe faʻamaʻi pipisi o le orchid. Faʻamaʻi e ono tupu mai: phyllostictosis poʻo le lanu uliuli. O se faʻamaʻi pipisi e sosolo i se siosiomaga maualuga le vevela ma le susū. Poʻo le anthracnose, e tupu pe a paʻu le vai i toʻotoʻo o se laʻau, ma e lava le maualuga o le susū i totonu o le potu.

Fua faatatauina:

  1. tuʻuʻese se laau maʻi;
  2. aveʻese nofoaga afaina;
  3. faʻamama ia vaega i le vailaʻau e puipuia ai vailaʻau;
  4. togafitia le laau i se vailaʻau oona ("Skor", "Topsin-M").

Matamata i se vitio e uiga i se tasi o mafuaʻaga o le faʻapogisaina o orchid lau ma pe faʻafefea ona manumalo i le faʻafitauli:

Lanu samasama

O le leai o se suavai e mafai ona tupu pe a leai se faʻasusu. E manaʻomia e le laʻau se aofaʻiga maualalo o le vai, e faʻamamaina ai minerale i le palapala ma faʻamalosia ai le aʻa.

Fua faatatauina:

  1. matou te aveʻese le oketi mai le fugalaʻau;
  2. faʻatofu i se pesini vai seʻi faʻamaʻa le vai i le koma 'ele;
  3. faʻalogo, e le tatau ona alu le vai i luga o laulaʻau;
  4. afai e tatau ai, tuu i totonu o se ulo fou.

Matamata i se vitio pe aisea e liu samasama ai laulaʻau.

Mamae

O laulaau ma fugalaʻau o le orchid ua magumagu. O le soʻona susu o se faʻafitauli ogaoga mo laʻau.

Faʻaaliga! O se fugalaʻau faʻaleagaina e pala ua amata ona leiloa laʻau.

O laulaʻau e avea ma mea malulu, faʻaititia laitiiti. Latou te paʻu'ū ese le pogai, o laʻau e gaugau pei o se fau fale.

Fua faatatauina:

  1. aveese le fugalaʻau mai le ulo;
  2. fufulu aʻa i lalo o le vai tafe;
  3. aveʻese vaega ua faʻaleagaina, togafiti ia vaega ma le vailaʻau oona;
  4. tuʻu e mago i le po e tasi;
  5. toto le oketi i se eleele fou ma se alavai lelei;
  6. faʻatoa faʻasūsūina pe a mātūtū le 'eleʻele.

Matamata i le vitio pe aisea ua magumagu ai lau o le orchid:

O sui uma o laulaʻau Orchid e eseʻese mai le tasi. E eseese i foliga, fausaga, tino, e faʻamoemoe uma i le mea e tupu ai, tau. Peitai, o le matafaioi a lau i laʻau toto e le mafai ona faafitia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sofia Reyes - Muévelo ft. Wisin Official Music Video (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com