Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Wolfsburg i Siamani - o le fatu o le Volkswagen Group

Pin
Send
Share
Send

Wolfsburg, o se taulaga i Siamani, ei ai se matagofie talaʻaga ma le tele o le masani ai aulelei. E i ai foi le tele o foliga manaia e le muta le maofa tagata tafafao maimoa e o mai iinei.

Faʻamatalaga lautele

Wolfsburg, na faavaeina i le 1938, o se itu itumalo i Siamani ma o se autu tele faʻatonu pulega o Lalo Sony. Faʻatasi ai ma turisi, o lona igoa faʻaosoina 2 asosi i le tasi. O se tasi o latou e fesoʻotaʻi ma le kalapu lakapi o le igoa tutusa, o le lona lua - ma le Volkswagen igoa. Ae afai e mafai e tagata o le atunuʻu ona tumau pea le le fiafia i le lakapi, ona latou aitalafu galuega ma se tulaga maualuga o le ola i le lalolagi taʻutaʻua taʻavale kamupani.

E toalaiti tagata e iloa, ae o Wolfsburg i le amataga ose fale faigaluega masani na fausia mo tagata faigaluega ole fale masini. Pau lava le mea na tulaga ese ai mai isi lava nofoaga tutusa o le taʻavale afi "Volkswagen Beetle", o lona gaosiga sa i lalo o le pule a le Fuehrer lava ia. I le mauaina ai o le lauiloa i totonu o le sui o le pule taʻutaʻua o le Tolu Reich, o lenei ituaiga liliu Wolsburg i le sili ona tele nofoaga autu mo le gaosiga o taʻavale ma o se tasi o sili ona tele taulaga i Siamani. E tusa i faʻamatalaga 2016, o lona faitau aofai e 124 afe tagata.

I Wolsburg, e leai ni auala ulavavale, leai ni ekalesia anamua, poʻo seisi lava vaega o loʻo i Europa Tuai. Ae o loʻo mitamita ai fale mataaga faʻaonapo nei, laufanua o le taulaga, faʻafiafiaga tele ma isi mea faʻaonapo nei. O loʻo iai foʻi ma ofisa tutotonu o Volkswagen, lea na avea ma sao taua i le iʻuga ole taulaga.

Mataʻupu Wolfsburg

O vaaiga i Wolfsburg e aofia ai le tele o aganuu, faʻaleagaga ma faʻasolopito nofoaga. O aso nei o le a tatou talanoa naʻo latou e sili ona fiafia iai turisi o aso nei.

Autostadt-Wolfsburg

O le taulaga taʻavale na fausia i le 2000 e le kamupani lauiloa Volkswagen, o loʻo tu lata ane ile ofisa tutotonu o lona kamupani. I luga o le teritori o lenei taʻavale Disneyland, lea o loʻo nofoia le sili atu i le 20 hectares o fanua, e tele mea eseese - o se faleoloa faʻatau atu, o se autu paka, o se nofoaga faʻafiafiaga, o se faletalimalo, o se fale mataaga, o fale tifaga, ma isi.

Faʻatasi ai ma i latou, o le Tower of Time e tatau ona uaʻi faapitoa i ai, o ona po nei e 5-fale fale, o loʻo i ai le faʻailoaina o tala faʻasolopito o taʻavale e le gata o le taʻutaʻua Siamani gaosi oloa, ae faʻapea foi ma isi ituaiga Europa. Lenei oe mafai ona vaʻai i le Beetle liua, faʻamalolo i le 1939, ave ni nai ata i se taugata "Bugatti" ma e oʻo lava i totonu o se taʻavale o le 50s. O se agaifanua le asiasia o le 'olo mai fola i luga, ma faasolosolo lava agai i le faleoloa meaalofa na fausia i le auala

Faʻatasi ai ma le taua mataʻina o Autostadt i Siamani o loʻo tusia ai faʻapaologa teuteuina i se tasi sitaili poʻo se isi: Bentley - aristocratic, Skoda - sophisticated, tauagafau, Lamborghini - i le tulaga o le kupita. E i ai foi sone a tamaiti i le Avtogorod, e mafai ai ona e taʻalo i komupiuta, tiʻetiʻe typewriters, vaʻai i afi e faia i tioata ma na o le fiafia.

A o pisi tamaiti ma a latou lava pisinisi, tagata matutua e ofoina atu e faʻalogo i le talaʻaga o le foafoaina o le lauiloa "Beetle", manumalo i se faʻalavelave vasega pe alu i se vaʻa tafaoga tafaoga i autafa o le vaitafe. Adler Afai e te laki, oe mafai ona matamata pe faʻafefea ona faʻatauina taʻavale tuʻu ifo mai le tulaga o le masaga 'olo o loʻo tu i le maualuga o le 60 m.

  • Tatalaina itula: aso uma mai le 09:00 i le 18:00
  • Tau o tau: mai le 6 i le 35 €, faʻamoemoe i le polokalame mo tafaoga manaʻomia. O auiliiliga e mafai ona maua i luga o le upega tafailagi aloaia autostadt.regiondo.com.

Fale Mataaga i Volkswagen

AutoMuseum Volkswagen, tatalaina i le ogatotonu o 80s. seneturi talu ai, o loʻo tu i nofoaga o fale gaosi lavalava muamua i le 35 Dieselstraße Street. O lona faʻamatalaga o se toe fafaguina o talaʻaga o le foafoaina ma le atinaʻeina o le taʻutaʻua taʻutaʻuga popolega. I luga o le faʻaaliga vaega o le falemataaga, numera o le afe o sikuea mita, sili atu ma le selau faʻaaliga tulaga ese e aoina. Faʻatasi ai ma i latou e lua uma onapo nei faʻataʻitaʻiga ma seasea faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia se le maʻaulia lagona le gata e le naʻo luga o tuinanau taʻavale fiafia, ae faʻapea foi i tagata masani asiasi.

O le a le lauiloa "Beetle", lea na avea ma tupuaga o isi mulimuli ane taʻavale o le ituaiga, poʻo le "Vaai Golf", o loʻo i ai se fausia-i auala mo le feagai ai ma faʻafitauli vai?! O lenei lisi na faʻaauauina e le uluaʻi Herbie, o loʻo faʻaalia i le tifaga Crazy Races, o se minibus sawn na malaga atu i le lautele o Siamani i le ogatotonu o le 20 seneturi, ma faʻatapulaʻaina faʻaaliga faʻaaliga na teuteuina le aoina o fetu o le lalolagi ma tagata lauiloa faapolokiki.

  • Tatalaina itula: Aso Lua - La mai le 10:00 i le 17:00
  • Tau o pepa: 6 € - mo tagata matutua, 3 € - mo tamaiti.

Phaeno Science Center

O le Faeno Saienisi ma Faʻafiafiaga Nofoaga, o se tasi o mataaga sili ona asia i Wolfsburg i Siamani, na tatalaina ia Novema 2005. O le fale, na fuafuaina e le taʻutaʻua Peretania tusiata Zaha Hadid, aofia ai le 300 iunite faʻataʻitaʻi.

Masani ma latou faia i le tulaga o se taʻaloga, i le taimi lea faigata tekonolosi mataupu faʻavae ma saienisi mea ofoofogia faʻamatalaina i tagata asiasi i faigofie gagana.

E le gata i lea, i lenei nofoaga tutotonu, e mafai ona e tutoʻatasi e faʻataʻitaʻia ni faʻataʻitaʻiga eseese e faʻatagaina ai oe ona siaki le faʻagaioiga o tulafono lauiloa o le fisiki. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o le "Tamoe saʻo i totonu o le puipui" tulaga o le a mafai ai ona e fuaina le malosiaga o le tuʻi na faia i le tino e se faʻalavelave. I le isi faʻaaliga, o togafiti faʻataulaitu ma malae maneta o loʻo faʻatali mai ia te oe - i luma o ou mata, uʻamea faila o le a muamua liliu i "hedgehogs" ona amata ai lea ona siva. Pe atonu e te manaʻo e faʻataʻitaʻi le malosi o mafaufauga? I le Phaeno Science Center, e mafai foi ona faia lenei! Tasi e le mafai ae na o le taʻua o le Afi Afio afā simulator. E ui lava i le mea moni o le matamata vaʻaia tumau na o 3 minute, o le aitia mai ai tumau pea talafeagai.

E pei ona mafai ona e vaʻai atu, i lenei fale faʻasaienisi mea uma na faia e mautinoa ai o le masani ma le faʻasaienisi liliu i totonu o faʻafiafiaga moni o le a manaia mo tagata matutua ma tamaiti.

Tatalaina itula:

  • Aso Lua mai le 10:00 i le 17:00;
  • Sat - La: 10: 00-18: 00.

Tau tiketi:

  • Matutua - 14 €;
  • Tamaiti (6-17 tausaga) - 9 €;
  • Tamaiti i lalo ole 6 tausaga le aia tatau e asiasi ai i le faʻatosina mai fua.

Paka Allerpark

Allerpark o se lautele faʻafiafiaga paka tu i le va o le tele o itumalo o Wolfsburg (Reislingen, Stadtmitte, Nordstadt ma Worsfelde). O le faʻatosina autu o lenei nofoaga o le vaituloto o Allersee, mo le fausiaina o le vaitafe Aller na toe faʻatautaia.

O le paka, lea e aofia ai le sili atu i le 130 hectares, aofia ai le tele o faʻafiafiaga nofoaga. O le sili ona taʻutaʻua o ia o le Eis Arena Wolfsburg Ice Rink, BadeLand Wolfsburg Water Park, AOK Stadium, Skate Park, Inline Skating Trails, Runner Trails, Play Areas ma Beach Volleyball Courts.

I se faʻaopopoga i aganuʻu ma faʻafiafiaga gaioiga, Allepark faʻataunuuina se isi taua misiona. I le 1990s. na ia liliuina le Wolfsburg le mafaamatalaina i se lauiloa turisi nofoaga. Talu mai lena taimi, ua taʻua lenei paka o le faʻailoga iloga o le taulaga. I le 2004, na faia e le Allerpark le toe faʻafouga ina ia o gatasi ma le German Federal Garden Exhibition. Ona oʻo lea i totonu o le fale soka i totonu o SoccaFive Arena, le WakePark vai faaseʻe tutotonu, le Monkeyman cable taʻavale ma le tele o faleaiga na aliali mai i lona teritori. I le taimi nei, o le paka e masani ona faʻatautaia ai faʻafiafiaga, faʻafiafiaga, tauvaga ma isi faʻasalalauga lautele.

O fea e nofo ai i Wolfsburg?

O le taulaga o Wolfsburg i Siamani e taʻutaʻua e le gata mo mataʻaga mataʻina, ae faʻapea foi mo le tele o fale e filifilia mo soʻo se tofo ma paketi. E i ai mea uma mai paketi fale talimalo ma fale talimalo i sili fale mautotogi ma faletalimalo. Ae mo tau:

  • a lua potu i le 3 * faletalimalo o le a tau 100-170 € i le aso
  • ma i le faletalimalo 4-5 * - mai le 140 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu iina?

E i ai malae vaʻalele e 3 i tafatafa tonu o Wolfsburg: Braunschweig (26 km), Magdeburg (65 km) ma Hannover (74 km). Ole tele o vaalele a Lusia e talia mulimuli - tatou talanoa iai.

Eseese ituaiga o felauaiga e o atu mai Hanover i Wolfsburg, ae o le sili ona talafeagai o le tasi e mafai ona taʻua saogalemu o le nofoaafi. O nofoaafi e tamoʻe ma se va puupuu mai le 04:48 i le 00:48. O nofoaafi uma, sei vagana ai i latou o le a malaga i le 20:55 ma le 04:55, e tuusao. Nei tutusa lava faia se suiga i Braunschweig. O taimi femalagaaʻi e amata mai i le 30 minute i le tasi ma le afa itula ma e faʻamoemoe i le ituaiga nofoaafi (nofoaafi masani poʻo nofoaafi televavave). Tau o le tau e amata atu i le 17 i le 26 €.

I luga o se tusi! O nofoaafi i Wolfsburg alu ese mai Hanover Main Station. Pasi ma nofoaafi tamoe mai le malae vaalele. E 20 minute le faigamalaga, e pili ile tau ile 4 €.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

Ole tele o mea moni mananaia e fesoʻotaʻi ma le taulaga o Wolfsburg i Siamani. Nei na o ni nai o latou:

  1. Mai le aso o lona faʻavae seʻia oʻo i le 1945, o lenei nofoia e leʻi i ai lava sona igoa. I lena taimi, o lona faitau aofai o le taulaga sa aofia ai tagata faigaluega o le Volkswagen plant, oe na faʻaigoaina "faigofie" - Stadt des KdF-Wagen bei Fallersleben;
  2. O Wolfsburg o se tasi o taulaga pito i laiti i Siamani, lea na auai ai Hitila;
  3. I Lower Sakisoni, e tulaga lona 6 i tulaga o le faitau aofai o tagata;
  4. O se taua vaega o Wolfsburg's paka, faʻasao faʻasao ma sikuea o le tele faitau aofai o lapiti - oe mafai ona vaʻaia i latou iinei moni i laʻasaga uma. O manu e masani tele i tagata ua leva na latou le toe fefefe i tagata feoaʻi-e ala i le savali i auala. O le mea e ofo ai, e leai ni maile feoaʻi ii;
  5. O i latou o le a savavali tele e tatau ona mafaufau e leai ni faʻailoga i le tele o auala;
  6. O le mea taua a tagata o le nuʻu o le tuʻusaʻo - latou te le malamalama i faʻaaliga, o lea e sili ai le faia e aunoa ma le le mautinoa i se talanoaga ma latou;
  7. O mea teʻi e le o faʻatauaina maualuga iinei - o le tagatanuʻu o Wolfsburg e masani ona mulimulitaʻi i le faʻatulagaina o fuafuaga, ma mea e ofo ai, e oʻo lava i mea e sili ona mananaʻo, e leʻo toe umi lava ona latou faʻataʻitaʻia;
  8. Ina ua maeʻa faʻalauiloa le gaosiga o le lona lima o augatupulaga Volkswagen Golf, na faʻasua faʻaigoa e taʻitaʻi o le vaega le taulaga Golfsburg. Ioe, o lenei igoa e leʻi umi, ae na tosina mai i ai manatu o tagata e ono ono faʻatau;
  9. Wolfsburg Castle, na faʻapipiʻi i tulaga o fale faʻaonapo nei, na alu fua i le taulaga. Fai mai a latou e ana e le mafai ona tutu le pitonuu ma le pisapisao o auala o le taulaga ma na latou sosola ese mai le aiga ofaga. Lea ua iai le fale mataaga iinei;
  10. I Rothenfeld, lea sa avea muamua ma se nuu eseʻese, ma o lenei o se tasi o itumalo o le taulaga, e mafai ona e mauaina se maa tele ma se tusitusiga e uiga i le taua ma Napoleon.

Wolfsburg, o se taulaga i Siamani, o le a manatuaina e le gata mo ona mataʻina mataʻina, ae faʻapea foi mo lona siosiomaga mama Siamani. E tatau ona e fiafia iinei. Fiafia le malaga ma lagona matagofie!

Vitio: Savalivali i totonu o le Volkswagen Museum.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The new Volkswagen Polo: Test drive with the VfL Wolfsburg Ladies (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com