Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matou te totoina se vailaʻau suamalie: tausi mo aeonium i le fale ma se ata o se fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

Eonium e seasea maua i o tatou taulaga fale. Ae o lenei laʻau e masani ona teuteuina ma e leʻo manaʻomia le tausiga.

Eonium e fuga, ae ui i lea, seasea maua i totonu o fale. O laʻau totō eseʻese o loʻo lauiloa i le au totō fugalaʻau.

E oʻo mai i le taimi nei, sa teuteuina le faʻamalama i le aloe, begonias, violets, ae o lea ua vaʻaia e le toʻatele ni fualaʻau vevela. Aeoniums o se tasi o sili ona lauiloa ituaiga. O se teuteuga, leai-capricious laʻau e ola mo se taimi umi lava, ae tosina faʻalogo ma lona matagofie fugalaau ma faigofie tausiga. I totonu o le tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe nisi mea e uiga i lenei unpretentious succulent.

Faʻamatalaga ma le ata o le fugalaʻau

Aeoniums o loʻo tumau pea unpretentious laau o le gaʻo aiga... E tusa ma le 40 ituaiga. E i ai a latou tamaʻi au ma launiu o laʻau mafiafia.

I le vaitaimi o le tautotogo-taumafanafana, o le aeonium e i ai ni fugalaʻau laiti faʻaputuputuina i inflorescences.

I le fale, e seasea fuga mai le suamalie.

Lalo oe o le a vaʻai i se ata o le laʻau:





Faʻafefea ona tausi se laʻau?

Tausiga mo le aeonium ei ai ona lava uiga, iloa ma amanaʻia i latou, oe mafai ona tupu a fugalaʻau vevela fugalaʻau.

Moli

O le laau e matua malamalama-manaʻomia.

O le fugalaʻau e faʻamalamalamaina i le tausaga atoa, e oʻo lava i le vaitaimi le moe, lea e maitauina i le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le faʻapipiʻi o le vaiola ma le amataga o le tau malulu.

I le taumafanafana, o le aeonium e ave i fafo i le ea fou (togalaau, poletito). E mafai ona tuʻu le laʻau i le susulu o le la, latou te le afaina ai i se auala. I le le lava o le malamalama, e sesega laulaau ma faʻaloaloa.

O le umi o ao ao i le tausaga atoa mo se fugalaʻau tatau ona 9-12 itula.

Vevela

O se vevela talafeagai mo le totoina aeonium i le tautotogo ma le taumafanafana o 19-25 tikeri. O le faʻateleina o le vevela e tau atu ai i le faʻateleina o le malamalama o lau, ma o le maualalo o le vevela e afaina ai le tulaga o le fugalaʻau.

I le taumalulu, o le vevela e faʻaititia i le 10-12 tikeri, e mafai ona e tuʻuina le ulo ma le laʻau i luga o le mafanafana poʻo le poletito vevela. E manaʻomia lea mo le suamalie ia maua le malosi ma lagona faʻagasologa masani. ae aeonium fetuunai lelei i masani potu tulaga.

Nofoaga

E tatau ona tuʻu le laʻau suamalie i le itu i saute poʻo sautesasaʻe o faʻamalama. I le taumafanafana, alu i fafo i le poletito po o le togalaau. Puipui mai le susulu o le la i se aso vevela lava. O faamalama i Matu e le talafeagai mo le totoina o se laau.

Faasusu

E leai se faʻapitoa vaʻai i le faʻainuina o le aeonium, o le mea taua o le ia mautinoa ia le lalolagi e le matutu. E le manaʻomia e suamalie le tele o le susu e oʻo i le taimi o fuga.

O le eleele e tatau ona mago i le va o faʻainuga. I le taumafanafana, o le gaioiga e faia faʻatasi i le vaiaso. I le taumalulu, e oʻo atu i le tasi i le 2-3 vaiaso.

Faasusu ma le faaeteete le laau i autafa o le ulo. Aua le faʻatagaina le vai e ulu i totonu o rosette o le ogalaau ma laulaʻau, faʻapea foi ma le faʻaputuga o le susu i le ogatotonu o le inflorescence.

Le taliaina o le vai e le taliaina, aua o lenei mafai ona mafua ai i le pala ma le foliga mai o mumu, ma mafua ai le maliu o le fugalaau. o lea ua fautuaina e spud le succulent ae leʻi faʻasusu.

Malu o le ea

E talia lelei e le laau le tau mugala, o lona uiga o le susū o le ea e le taua tele mo le fugalaʻau. O le sausau o le suamalie poʻo le soloi i se ie susū e faia i nisi taimi e aveʻese ai le pefu i fafo ma laupepa. Mo le faʻasusu, e talafeagai le tafe vai i le vevela o le potu.

Mo mea tumama, oe mafai ona faʻatulaga se mafanafana taele... I lenei tulaga, o le substrate i totonu o le ulo e ufiufi i le cellophane mai le vai.

Mo se olaga lelei o se fugalaʻau, o le potu o loʻo tu ai e tatau ona ea, talu ai e manaʻomia se ea fou, ae e aoga le mautinoa e leai ni auivi ma faʻafuaseʻi suiga o le vevela.

Laʻei pito i luga

E le faʻamaʻaina ni tamaititi aeoniums. O laʻau matutua e manaʻomia lava le fafagaina i le vaitaimi o tupu olaola mai le tautotogo e oʻo i le taumafanafana. Fertilization mo se fugalaʻau e faʻataunuʻuina 1 taimi i le 2-3 vaiaso. Faʻaaoga fetilaisa mo cacti ma isi mea suamalie ma le maualuga potasiasi mea.

Afai papaʻe papaʻe vaʻaia i luga o laulaʻau o le laʻau, ona faʻailoa lea o le sili atu o minerale. A papaʻe papaʻe, o le fualaʻau o le fafagaina e tatau ona faʻaititia e 2 taimi.

Le palapala

O le eleele e tatau ona faʻamama ma le mautonu i le acidity. Faʻatau lelei cactus eleele galue lelei. Ae e mafai ona e kukaina oe lava.

Mo lenei, laufanua, 'ele ma fanua faʻasusu, faʻapea foi ma le oneone, ua tuʻufaʻatasia i tutusa tutusa. O sina aofaʻi o malala malala e faʻapea foi ona liligiina i le eleele. O malala e fesoasoani e aloese ai mai le aʻa pala.

A totoina, e tatau ona faia se faʻavai lelei alavai o faʻalautele 'ele. E le mafai ona ave le ulo mo le totoina, talu ai o le eleele i totonu o le a le magumagu mo se taimi umi. Ma o le laueleele i le va o faʻainuga e tatau ona mago atoa. Mai le tautotogo i le tautoulu, e faasūsūina le aeonium a o le eleele mago. E leaga le tali atu o laʻau i le tele o le susu i le palapala ma vai e oʻo i totonu o laulaau. I le tau malulu, eonium e faʻasusu faʻatasi i le masina, e le sili atu ona tele. Talu ai o le aeonium e lamala-tetee, e le talafeagai ai le faʻasusu o le laʻau.

Teuteuina

E talia e Eonium le teuteu lelei... I le amataga o le tautotogo, a oso mai uumi uumi ma piʻo, e vavaeʻeseina la latou pale i se naifi maai. Mulimuli ane, ua faʻaaogaina mo le rooting. E fautuaina e sausau le tipi ile carbon faʻagaoioia. Ma o le a tupu fou lago i lenei nofoaga. Ma aveʻese foʻi samasama samasama.

Toe gaosia

Manuia faʻasalalau i auala nei:

  1. Rosette Apical... Ave se au ma se rosette o laulaʻau, faʻamago mo le 2-3 aso i se malulu nofoaga puipuia mai le la. Ona totoina ai lea i latou i le eleele susu. Suavai i le faʻafaigofieina.

    Seia oʻo ona aa, e le tatau ona tuu le fugalaʻau i le susulu o le la. E mauaʻa le laʻau i totonu ole 2-3 vaiaso.

  2. Tipiina o laulaʻau... A maeʻa ona faʻamamago, ona tuʻu lea o laulaʻau i totonu o se ulo ma se mea e faʻavae, e aunoa ma le eliina i le eleele.
  3. Fatu... Latou te faʻataʻapeʻapeina luga o le lalolagi, e aunoa ma le momoe i le eleele. Ona sulu lea i le fagu paʻu ma ufiufi ile fagu tioata. I le 20 ° C, e faigofie ona totogo fatu. O le soʻona vevela poʻo le soʻona faʻaalu e le fautuaina.

Faʻaliliuga

O aeoniums matutua e totoina i le 2-3 tausaga, o laʻau talavou e totoina i tausaga taʻitasi. Afai e sosolo aʻa mai lalo o le eleele, ua oʻo nei i le taimi mo le toe tui. O se ipu omea e sili ona talafeagai.

O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona tutusa, talu mai e le fiafia le laʻau i le faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le suia o le eleele.

O le taimi sili ona lelei mo lenei faiga o Mati-Aperila. Afai e faʻataunuuina mulimuli ane, na o le taimi o le tuputupu ae vaitau. I le taumalulu, pe a fai e matua manaʻomia.

E fautuaina le suʻesuʻeina o aʻa a o tuiina, afai e i ai ni pala, e tatau ona aveʻese, ma le tipi tatau ona ufiufi i malala.

Aʻo leʻi totoina, fufulu le ulo, faʻatumu le alavai, ona o le eleele saunia ma fai se pu, ona faʻaliliuga faʻalelei lea o le laʻau.

Faʻafefea ona tausia se laʻau suamalie?

O le aeonium sili ona taatele e taʻua e pei o ni laau. Tupu i le tulaga o se laʻau, vaivai lala lala. Fuga fugalaʻau ma fugalaau laiti papaʻe, mumu poʻo le samasama. I le pito o le au, o loʻo i ai rosette ma mafiafia lau. I le natura, o le maualuga e oʻo atu i le 3 mita, i potu tulaga latou te tutupu aʻe e le sili atu i le mita.

Faatasi ai ma le talafeagai ma tatau galueaina, le fugalaau vave ola. E tele outlets fou ua fausia i le taimi o le tausaga. E ola le laau mo le tele o tausaga.

Tulafono masani mo le tausiga o se laʻau-pei o le aeonium i le fale:

  1. O le suulou fiafia i le malamalama, e manaʻomia e le la e oʻo lava i le taumalulu.

    E le pei o isi aeonium ituaiga, e le fiafia i le faʻamalamalama-moli, o lea e sili ai le tuʻu i luga o le itu i saute poʻo sautesasaʻe faʻamalama sill. Ae aua le alu i le itu i matu.

  2. I le taumafanafana, o le sili ona maualuga vevela mo ia o 23-25 ​​tikeri, i le taumalulu 10-12 tikeri. Afai e le mafai ona fausia ni tulaga malulu, o lona uiga o le numera o faleoloa fou e matua faʻaititia ma fugalaʻau taofi. I luga o le ea tatala, e tatau ona teuina i lalo o se pupuni, aua e le taliaina le susū ma timuga.
  3. E faʻapalepale lelei le ea matutu, o lea e le tau manaʻomia e siʻi i se isi nofoaga ma vevela maa.
  4. I le taumafanafana latou na faʻasūsūina pe a fai o le eleele e matua mago tasi i le vaiaso, i le taumalulu e tusa ma le laʻititi. Faʻasu lemu faʻataʻamilo pito, e le paʻu luga o laulaʻau ma au, a faʻapea a leai o le vai e mafai ona tupu, o lona uiga o aʻa pala. E le manaʻomia le sausau. Afai e aliali mai le pefu, e sili atu le solo i se ie susu.
  5. I le taumalulu, o le laau e pei o le aeonium e le faʻamaʻaina. I le taimi o le tuputupu ae vaitau, latou fafagaina 1 taimi i le 2-3 vaiaso ma fetilaisa mo cacti ma isi suuluga. E leai se mea e tatau ona faʻaaogaina ai fetilaisa o le nitrogen.
  6. Laʻau laʻau e totoina i tausaga taʻitasi, tagata matutua e le sili atu i le 1 taimi i le 3 tausaga. O le ulo tatau ona omea ma 3 cm lautele nai lo le muamua. Mo le tuiina, e mafai ona e faʻaaogaina le cactus eleele pe palu faʻatasi i le tutusa o oneone, pusi, lauʻeleʻele palapala ma peat. O le malala malala e faʻaopoopoina i le palapala mo se ola lelei. Ma faʻapena foi le muamua vaega e tatau ona avea alavai ina ia le pala aʻa.
  7. Ae faasalalauina le Aeonium e ala i le luluina o fatu ma tipiina. O fatu e na o le faʻasalalauina, faʻasusu i se fagu paʻu ma ufiufi i pepa alumini poʻo se ipu malamalama. Latou te vave tutupu i le vevela o le 20 tikeri. Mo tipi, tipi le pito i luga o le au. O le fasi ua soloieseina i le carbon faʻagaina ma faʻamago. E totoina i latou i le eleele susu. O aʻa e fausia ile 11-14 aso.

Tausi mo se laʻau-pei aeonium o le a le faigata pe a e mulimuli i tulafono uma.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E seasea maua maʻi Eonium ma osofai e pest. O le faʻafitauli e masani ona tupu i le totoina o le aeonium o le toʻilaloina o mealy herbs... Latou te tuiina vailaʻau ma faʻasusu le sua mai le sua, lea e taofia le tuputupu aʻe o le fugalaʻau ma tau atu ai i le oti. O le iai o faʻamaʻa e maua ai le ufiufi paʻepaʻe. Ma e seasea tupu foi le faiaʻina o aʻa anufe ma apogaleveleve laiti.

Afai e tu le fugalaʻau i se avanoa matala, e mafai foi e osofaʻiga a le vao ma aphids ona osofaʻia.

Ina ia puipuia le faʻamaʻi, e tatau ona e asiasia ni mea fou na maua, aveʻese lau mamago, ma o nisi taimi faʻatulaga se vevela taele.

Afai e aliali mai, solo lau i le fasimoli vai poʻo le ava malosi. Ma faʻasaua foi i le ulaula tapaʻa. Afai e malosi le siama, ona faʻaaogaina lea o sauniuniga iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, karbofos.

E mafai foʻi ona aliaʻe faʻamaʻi eseese i laʻau i luga o laʻau.... Tele o taimi e tutupu ai ile faʻasusu ma le tausiga le talafeagai. Mo togafitiga, fungicidal sauniuniga e faʻaaogaina.

Faigata o mataupu

Eonium e le manatu o se capricious laau, ae o faʻafitauli ono aliali mai e manaʻomia e aveʻesea mo le atili atinaʻe ma le tuputupu ae o le laʻau:

  • Pala o aʻa... E tupu lenei mea ile faʻasusu faʻasusu ma le malosi o le eleele. O le mea lea, i le faʻailoga muamua, ua totoina le laʻau. O aʻa e fufulu maeʻaeʻa, fufulu mama ma faʻasusu i se tali o le potassium permanganate.
  • Paʻu paʻu, faʻapipiʻi o au... I le taumalulu, o loʻo faʻailoa mai ai le ova o le lolovaia. I le taumafanafana e uiga i le lava moli. O le laʻau ua toe faʻatulagaina i se nofoaga susulu. Ma, pe a manaʻomia, feauauaʻi mo le tupu aʻe tutusa.
  • O le aliali mai o lanu enaena i le taumafanafana... Faʻailoa le leai o se susu. E tatau ona faʻasūsū le laʻau pe faʻatulaga se vai taʻele mafanafana.
  • Ua magumagu lau mago... O lona uiga ua faʻasūsū tele le laʻau, e manaʻomia le faʻamaligiina o le fungicide Previkur poʻo le biological product Fitosporin.
  • Loose rosette ma laʻititi laulaʻau... Faʻailoa mai e manaʻomia vave ona totō le laau, ona e le lava le avanoa mo ia.
  • Rosette lau amata amata ona samasama ma pala mai le ogatotonu... O lona uiga o le susu stagnates i le ogatotonu. E mafai ona faʻaaoga vaega maloloina ole aeonium mo tipi.

Matou te avatua oe e maimoa i se vitio e uiga i le eonium o loʻo totoina ma auala e vaʻaia ai:

Faaiuga

Eonium o se teuteu teuteu mafai ona teuteuina soʻo se totonu. Tausia mo ia o le a le faigata e oʻo lava i se novice florist. Afai e te tuʻuina se tausiga fugalaʻau ma fausia tulaga talafeagai, ona faʻafiafiaina lea o lē e ana ma lona lalelei mo se vaitaimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Propagate an Aeonium Succulent (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com