Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Trondheim - Nouei muamua laumua

Pin
Send
Share
Send

Trondheim (Nouei) o le lona tolu sili ona tele nofoia i le atunuu i tulaga o le faitau aofai o tagata. O loʻo tu i le gutu o le vaitafe matagofie o Nidelva, ile talafatai o se faga matagofie na faia e le Sør-Trøndelag Fjord. O le 'aʻai e toʻafilemu, toʻafilemu, tuʻufua - e fesoʻotaʻi ma le laufanua naʻo le itu sisifo. O mea taua na mafai ona savali ma suʻesuʻeina. O le taulaga e sili ona manaia le tau - o le tau malulu e toetoe lava a le paʻu i lalo -3 ° C. Ona o le mea moni e le oisa le fjord, e mafai ona e mauaina le tele o ituaiga o laʻau ma manu i nofoaga lata ane.

Faamatalaga lautele

O le taulaga o Trondheim na fausia i le 997, o lona eria e sili atu nai lo 342 sikuea kilomita, ma o le fale o le 188 afe tagata. O Trondheim o le muamua laumua o le atunuu, o iinei na fasiotia ai Olaf Nidaros, i luga o le nofoaga o lona falelauasiga, na fausia ai le Nidaros Cathedral, lauiloa o le sili ona tele fausiaina malumalu i Matu o Europa. Ua leva ona faapaleina tupu o Nouei i le tele o seneturi.

I le tala faasolopito o Trondheim, sa i ai le tele o afi na faatamaiaina atoa le taulaga. O se tasi o mea sili ona malosi na tupu i le 1681, ina ua maeʻa le mala na toe fausia atoa le taulaga. O le atemosifia o le Middle Ages sa faasaoina i le auvai i sasaʻe o le vaitafe o Nidelva - o fale laupapa e tele lanu e foliga mai e toe faafoi ai tagata tafafao mai i aso ua leva. Muamua atu o lenei eria na nofoia e tagata faigaluega, o aso nei o se nofoaga nofomau o le nofoaga, lea e mafai ona e mauaina ai le tele o faleʻoloa ma faleʻaiga.

O le taulaga tutotonu o loʻo faʻatusalia e lautele auala, totoina ma laʻau ma fausia fale piliki o le 19 seneturi.

Afai e te alu i totonu, o le a e mauaina oe lava i totonu o laupapa laupapa o loʻo atagia mai ai le fausaga ma talaʻaga measina e le gata o Trondheim, ae o le atoa o Nouei.

Mataʻaga a le 'aʻai

1. Nidaros Cathedral

O le fausiaina o le malumalu na amata i le 11th seneturi i le nofoaga o le maliu o St. Olaf. O le filifiliga e fausia na faia e le tupu o Olaf III Haraldsson Mirny, e igoa foi ia Olaf the Quiet.

I le 1151, na fausia ai le au epikopo a Nidaros, ina ua maeʻa ona faʻalauteleina le falesa. Sa tanu ma faapaleina tupu iinei. I le 1814, o le faʻauigaina o tupu o tupu na faʻalauiloa aloaia i le atunuʻu Faʻavae. I aso nei o le malumalu ua talafeagai ona manatu o le penina o Trondheim.

E mafai ona e asia le falesa mai ia Iuni ia Aukuso. Itula faigaluega:

  • aso o le vaiaso ma Aso Toʻonaʻi - mai le 9-00 i le 12-30;
  • Aso Sa - mai le 13-00 i le 16-00.

2. Le Alalaupapa Tuai "Faitotoʻa o le Fiafia"

O le lisi o mataʻaga autu o Trondheim tatau ona aofia ai le drawbridge tuai "Le Faitotoʻa o le Fiafia". E i ai le talitonuga afai e te faia se manaʻo, tu i le faitotoʻa o le auala laupapa, o le a taunuʻu mai i se taimi vave e mafai ai. O le auala laupapa e 82 mita le umi. Faʻaliliuina mai Norwegian, o le alalaupapa ua faʻaigoaina o le "Old City Bridge", ae o le mea moni o le sili ona fou auala laupapa luga o le Nidelva vaitafe.

O se ata matagofie o le fjord e matala mai le "Faitotoa o le Fiafia" alalaupapa, ma e mafai ona e faamemelo i fale susulu laupapa e teuteuina le uafu.

O le alalaupapa vaeluaina itu e lua o le taulaga - o le fou ma le tuai. E pei ona matauina e le toatele o turisi, o le vaega tuai o le taulaga o se tatau-vaai faatosina i le taulaga o Trondheim (Nouei).

I fafo atu, o le vaega tuai o le taulaga e sili ona manatuaina ai le tutusa eria i Bryggen - tamai fale, valiina i lanu eseʻese, fausia, e pei o mai le vai. O lanu o lanu e eseese - mumu, paʻepaʻe, samasama, lanumeamata, enaena pupuni. Malamalama lanu ma le le masani ai fausaga o fale tosina tagata asiasi i le taulaga; felanulanuaʻi ata o Trondheim (Nouei) e masani ona puʻeina iinei.

O se atemosifia faʻapitoa nofotupu iinei, sopoʻia le alalaupapa, oe maua oe lava i se matua eseʻese vaitaimi, e foliga mai o se talaʻaga ata tifaga o loʻo puʻeina ii. A maeʻa sau savaliga, ia e mautinoa e te asiasi i se cafe, e toʻatele lava i latou iinei. Laʻititi, mafanafana kofe o se sili ona fiafia i ai nofoaga mo tagata o le taulaga; latou o mai iinei ina ua maeʻa le latou tolotolo taeao e inu se ipu o le fou fou sua. I le auala, o totonu e fuafuaina i le sitaili o le 18-19 seneturi.

3. Matauina o le leitio

Trondheim o loʻo i ai le tele o mataaga - open-air museums, o le nofo ai o monarchs, shipyards, ae o turisi e tosina mai i le le masani ai, o rotate Tyholttårnet 'olo. Mai iinei oe mafai ona vaʻaia Trondheim ma ona siʻosiʻomaga i se tepa tasi. O le olo o loʻo tu i fafo atu o le taulaga, o lona maualuga e 120 mita, e le tau feʻaʻei ni malo i luga o vae, e siitia lelei i latou e le lifi tuusaʻo i le nofoaga e vaaia ai. E ui lava i le mea moni o le 'olo o tu i fafo atu o le' aʻai, e mafai ona vaʻaia mai soʻo se mea i le nofoaga. I le tepa muamua atu, e foliga mai o le taunuʻu mai iinei e faigofie ma vave, ae leai. O se auala lavelave e tau atu i le bash, lea e faigata ona manumalo.

Mo le aʻeaʻe i lenei maualuga, o le a tauia oe i le avanoa e 'ai ai i le Egon revolving faleaiga. Tagata asiasi e togafitia ma le totoa iinei, pulega sau i luga, mafaufau pe o se laulau na tusi. Afai e te leʻi faʻamauina muamua se nofoa, e mautinoa o le a ofoina atu ia te oe se isi filifiliga pe faʻatali seʻi maua fua le laulau. Ae ia e nofo sauni e faʻatali mo se itula. I le taimi e tasi le liʻo o le faleʻaiga, e mafai ona e puʻeina ata matagofie o Thornheim mai itu eseese. E matua maoaʻe lagona taua pe a e nofo i totonu o fale, 'ai ma matamata i le lalolagi o loʻo taʻamilo ia te oe. O le pa counter e feoaʻi faʻatasi ma totonu o le faleʻaiga, e tatau ona e suʻeina pea.

O totonu e faʻaalia ai uiga eseʻese o le olaga i le Arctic Circle ma le faiga o fagotaga. O le faleaiga tautua tele o ituaiga o ipu, oe mafai ona 'ai pizza manaia, pateta taoina i pepa alumini, eseese ituaiga iʻa. O vaega e ofoofogia, o meaai e suamalie.

4. Sopoaga

O se numera tele o auala tafafao maimoa na faataatia i le lata ane o le taulaga. Nei o nisi sili ona manaia ma matagofie.

  • Ladiestian e 14 kilomita le umi ma tamoʻe i auvai o le Trondheims fjord. I le ala atoa o loʻo i ai nofoaga mo malologa, faleʻaiga ma faleʻaiga. Aʻo e faimalaga, e mafai ona e vaʻai i matafaga matagofie o Devlebukt ma Corsvik.
  • Afai e te manaʻo e alu e fagota, mulimuli i le auala i autafa o le Vaitafe o Nidelva. O le auala e taʻua o Nidelvstien ma e 7.5 km le umi. E i ai le tele o samani i le vaitafe, o loʻo i ai nofoaga saunia mo faʻafiafiaga i luga o le matafaga, ae fagotaga iinei e naʻo le laisene e mafai ai.
  • O le parataiso moni a tagata faimalaga o Bumark, tu i sisifo o Trondheim. O le umi atoa o auala e sili atu ma le 200 km, o le tele o auala e pasi atu i le togavao, lea e mafai ai ona e feiloaʻi ai i tia, ogaumu, elk. I le taumalulu latou te o faaseʻe ii.
  • O se auala manaia e tau atu i le maupuepue, vaomatua vaʻaia o Estenstadmark. Lenei e mafai ona maua sau 'ai suamalie ma suamalie i le faleaiga, o loʻo tu i le maualuga o le 330 mita.

5. Munkholmen Island

O le motu o loʻo tu i tafatafa o Trondheim ma e taʻutaʻua mo le mea moni o le fale o le sili ona tuai Norwegian malumalu, fausia i le 1100. E oʻo atu i le 1531, ua matua faaleagaina ma faaleagaina le monaseri ona o le ogaoga o afi. E leai seisi na aafia i le toe fausiaina o le nofoaga paia, ma sa faaaoga le motu mo le fafaga o povi sa i le maota tupu.

I le senituri lona 17, na faasolosolo lava ona faamalosia le motu, na faaaoga le malumalu e fai ma 'olo. I le ogatotonu o le seneturi lona 17, na fausia ai se 'olo iinei ma ni fana e 18, o se' olo tutotonu, na puipuia e puipui i fafo. Sa iai foi le falepuipui na taofia ai pagota faapolokiki. I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na nonofo ai tagata Siamani i luga o le motu ma avea o se puipuiga.

O malaga taamilo vai i vaa po o vaa e masani ona faia mo turisi i le motu. E i ai turisi kesi i faletalimalo uma, o lea ua lava e tusi ai se potu ma faʻatau se maimoaga.

I le taumafanafana, ua tumu le motu - o tagata tafafao maimoa mai iinei e fiafia i le matagofie. O loʻo faʻatulagaina iinei tala faʻafiafiaga. O le mea lea, o aso nei o le motu o se tasi o mataaga o Trondheim (Nouei) ma o se matagofie matagofie tafaoga.

Faʻafiafiaga ma faʻafiafiaga

Mafaufau o le taulaga o se tasi o sili ona tele aganuu nofoaga i Nouei, e le o se mea e ofo ai tagata malaga uma maua se mea latou te fiafia i ai iinei.

Muamua lava, 'aʻai e le' aʻai 'eseʻese o faʻaaliga autu i le tausaga atoa. O le sili ona manatuaina o le tausamiga tuuto ia St. Olaf. I se faʻaopopoga, turisi fiafia fiafia e asiasi i faʻafiafiaga:

  • jazz, blues, potu musika;
  • fale tifaga;
  • Nidaros;
  • lanumoana;
  • musika potu.

I le taimi o le mafanafana vaitau, tala ma tala faʻafiafiaga e faia i luga o le auala.

O mea e faʻatautaia mo le faʻataʻitaʻia o taʻaloga eseese ua lelei ona atiaʻe. E i ai malae taalo, lakapi ma tapolo vasega, tenisi malae taalo ma fale taʻalo, faasee faʻaaogaina e faʻaauupegaina.

Afai e te manaʻo e faʻafiafia le natura, asiasi i le Botanical Gardens ma Holozen Park, e savali ai manu vaʻai. O se savaliga o le a le taumateina e faʻafiafiaina tamaiti.

Nofoaga Tutotonu o Faʻamatalaga o Turisi

O le ogatotonu e taua tele mo turisi oe na muamua o mai i le taulaga pe o fuafuaina se malaga i Nouei. E le mafai ona le vaʻai i le fale fogafale tolu, pei na faia mai eseese lanu enaena cubes. O le ogatotonu ua teuteuina i le tele mataitusi "I", e mafai ona vaaia sefulu sefulu mita mai le fale. Aisea e te manaʻo ai e asiasi i le Nofoaga Autu:

  • maua se pepa leai se totogi Trondheim;
  • faʻatau ni mea faʻamanatu;
  • maua faʻamatalaga maeʻaeʻa e uiga i le 'aʻai, nofoaga lata ane ma le atunuʻu, lenei o le a fesoasoani e fuafua seisi malaga;
  • faʻaaoga fua wi-fi;
  • faatali le timu.

Lenei nofoaga faʻamatalaga lauiloa o le sili i le atoa o Nouei, iinei oe mafai ona aoina uma faʻamatalaga e uiga i le itumalo o Trendelag faʻapitoa ma le atunuʻu lautele.

O totonu o le fale e matua mataʻina ma muamua na omai ai le toʻatele e na ona faʻatupuina o le escalator, lea e tumu atoa i lumisi, ma, i luga o le auala, faʻatau se auiliiliga faʻafanua uila poʻo se faʻafanua mo le faimalaga i luga o se uila.

O le Nofoaga Tutotonu ei ai fesoʻotaʻiga faʻafanua luga tele lau. I se upu, e aoga ma talafeagai mo turisi.

Nofoaga autu o faʻamatalaga mo turisi: Nordre faitotoʻa 11, Trondheim 7011, Nouei.

Tau ma le tau

O le taulaga laʻititi o loʻo tu i le faga na fausia e le Trondheims fjord, i le nofoaga e tafe ai le vaitafe o Nidelva. O se tasi mea lelei a le taulaga o se tau feololo ma agamalu, e ui o le mea moni o le mamao mai le Arctic Circle e naʻo le 500 km.

Tau o le tautotogo

E manaia lava iinei ia Mati ma Aperila, ae ua oʻo i le faaiuga o Aperila ua siʻi le vevela. I le ao, o le ea mafanafana e oʻo atu i le + 8 ° C, i le po e paʻu le vevela o le ea i le -1 ° C. O le tau maualalo o le po e faʻamauina i le + 8 ° C.

E masani ona timu, ae o le mea moni, e le fesoasoani i le savali ma le vaʻai. Ae e leʻi fuafuaina lau malaga, siaki le tala o le tau e 'alo ese mai le leaga o le tau ma saili le ofu saʻo. O le tautotogo i Scandinavia e aulelei tele, ae malulu ma timuga.

Tau o le taumafanafana

Fai mai le toʻatele, o le taumafanafana o le taimi sili lea e malaga ai i Trondheim. O le vevela i le ao e alu aʻe i se sili atu le mafanafana + 23 ° C, i le po - e oʻo i le +12. O le mea moni, e i ai aso puaoa, ae o timuga e sili mamao atu nai lo le tautotogo. O timuga, pe a oʻo mai, e puʻupuʻu. I le tau mafanafana o loʻo iai se matagi malosi i sisifo i le taulaga.

Mo se malaga i le taumafanafana, e sili atu le filifilia o seevae mafanafana, ofu mama ma se pulou. A faʻapea e puaoa ni aso, e lelei loa se ofu mafanafana, se ofu mafanafana, se ofu mafanafana. Ave se faamalu ma oe. Afai e te fuafua e fagota, e matua le manaʻomia le aumai o mea ma mea faigaluega ma oe, o nei mea uma e mafai ona mautotogi.

Tau i le tautoulu

O le pa'ū muamua o le vevela ua lagona ia Setema, o le fua faatatau i aso uma e le sili atu nai lo + 12 ° C. Ia Oketopa e atili ai ona maalili - i le ao e le sili atu i le + 5 ° C, i le po e paʻu le tau i le -4 ° C.

O le autu o le tau o le tautoulu i Trondheim o le fesuiaʻiga e mafua mai i afa soisani Atlantik. O matagi i sautesisifo e agi pea. Afai o loʻo e fuafuaina se malaga i le tautoulu, ave sau ofu mafanafana, ofu mafanafana, ofu mafanafana ma oe.

Tau malulu

O foliga o le tau malulu e fesuisuiaʻi, ao ma timuga soo. I le ao, o le ea vevela o le + 3 ° C, i le po e paʻu i le -6 ° C. O le maualalo o le vevela ua faʻatulagaina i -12 ° C. Tuuina atu le maualuga sūsū, e oo lava i sina pa'ū o le vevela lagona e pei ogaoga aisa. I le taumalulu, agi malosi mai matagi i sisifo i le taulaga, e toulu le kiona ma timu, e masani ona ufitia le taulaga i le puao. O le aofaʻi o aso lagilelei ma ao e masani ona tutusa.

A e malaga i Trondheim i le taumalulu, e manaʻomia le aoina o seevae e le susu ma ofu i fafo, o se ofu mafanafana, ma se pulou. E mafai ona e alu ma le saogalemu i lou sulu faaseʻe.

Faʻafefea ona e alu iina

E maua saʻo lava e Trondheim vaʻalele a Europa mai vaalele e 11 i le tausaga atoa. O le malae vaalele e tu 30 km mai le taulaga.

O le auala sili ona faigofie e alu ai i le taulaga mai le malae vaʻalele fale e ala i felauaiga lautele - pasi. O le faigamalaga e naʻo le 30 minute. E tatau ona e totogia 130 kroons mo se tiketi. E mafai foʻi ona e taunuʻu ile nofoaafi ile 40 minute, ole tau ole 75 CZK.

E taua! Mafaufau e le mafai ona alu saʻo i Trondheim mai Lusia, e muamua manaʻomia le lele i Oslo ma mai iinei femalagaaʻi i femalagaiga i le laueleele.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

E mafai ona e sau mai Oslo i Trondheim i le nofoaafi. O se nofoaafi tuʻua saʻo mai le malae vaʻalele i le tele o taimi i le aso, o le malaga e tusa ma le 6 itula, o le pepa e tau ai 850 CZK.

E i ai foi nofoaafi mai Bodø i Trondheim, nofoaafi tuua lua taimi i le aso, le tiketi tau 1060 CZK.

E taua! E mafai ona e asia Trondheim ao e tafafao i Suetena. O nofoaafi e tamoʻe i le laina Sundsvall-Trondheim, o le malaga e 73 Euro.

Afai e te fiafia i femalagaiga i le sami, alu i Bergen po o Kirkenes, mai iinei o loʻo i ai vaʻa folau masani. O le faigamalaga mai Bergen e 37 itula. O le tau e faʻamoemoe i le vasega o le potu - mai le 370 i le 1240 euro. Mai Kirkenes e umi atu - 3 aso ma 18 itula, o le tau o le malaga e ese mai le 1135 i le 4700 euro.

O le isi auala lelei e fealualuaʻi ai i Nouei o taʻavale.

  • Mai Oslo i Trondheim o loʻo i ai auala Rv3 ma E6.
  • Mai Bergen, ave le E16 ma le E6.
  • Mai Bodø i Trondheim oe mafai ona ui i le E6 auala tele.

I le ala, oe o le a manaʻomia e totogi se totogi ma, ioe, faʻatumuina suauʻu sapalai.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Trondheim (Nouei) o se talimalo talimalo, talimalo 'aʻai, ae a malaga i fafo atu o le, manatua e faʻaaloalo i le siosiomaga natura. E naʻo nai nofoaga faapitoa e faʻatagaina ai le tulimanu ma fagotaga ile taimi na atofaina mo lea.

O le a le taumalulu Trondheim foliga mai mai le ea: faapolofesa tifaga, maualuga-lelei ata. Tatau matamata, sili ona lelei vitio!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Trondheim, Norway, sightseeing by electric unicycle. Kingsong 16 S (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com