Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aveʻesea le manava ma le itu gaʻo i le fale

Pin
Send
Share
Send

E faigata ona maua se tagata e faʻamaualuga ia ia lava i luga o le manava malulu poʻo itu e tautau i luga o lona fusipau. Afai na e mauaina ia ituaiga faʻafitauli, ou te fautua atu ia e faamasani ia te oe lava i mea e faʻafefea ona aveese ai gaʻo luga o le manava ma itu i le fale.

Ae ou te leʻi amataina se talanoaga e uiga i auala e teteʻe ai i le gaʻo o le tino, o le a ou faʻailoaina mafuaʻaga mo le foliga mai o le sili atu centimita ma gaugau.

  • Lelei ma le paleni meaʻai... O le mea muamua e faʻamalosia ai le gaʻo ma le mamafa maua. Mo tagata o loʻo fia faʻaleleia le latou tino, e fautuaina e le au fai meaʻai le toe fuataʻi o meaʻai. Pau lava le tuusaunoa o tagata o loʻo saili ia maua le mamafa.
  • Meaʻai mama ma mea suamalie ma meaʻai lololo... Meaʻai mama ma meaʻai lololo, leai ni fualaʻau fou ma fualaʻau e mafua ai le faʻaleagaina o le tino o le tagata. O le tino o le tagata faʻaputuputu gaʻo, lea mulimuli ane "faatonuina" i le manava ma i autafa.
  • Sese ala o le olaga... Galuega le tumau, taoto malolo ma le leai o se faʻamalositino. I tulaga faʻapena, e le susunuina e se tagata kalori ma faʻateleina i gaʻo.
  • Mausa leaga... O le nikotini o loʻo i totonu o le ulaula tapaʻa e leaga mo lou metabolism. O le inu tele i le 'ava malosi e mafai ona fesoasoani e gaugau gaʻo i ou autafa ma manava ma faʻaleagaina lou soifua maloloina.
  • Hormone le paleni poʻo le popole... E tau atu i le aliali mai o gaʻo teu i le manava. E le o se mea e ofo ai, aua o se olaga filemu i tulaga faʻaonapo nei e le mafai.

Ua matou iloaina mafuaaga o le faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma gaʻo o le tino. O lona iʻuga, ua mafai ona auʻiliʻili meaʻai, masani ma ituaiga olaga, fai faaiuga ma faʻailoa auala e avea ai ma tagata sili atu. Le isi, o le a tatou vaʻai i nisi manaia aitia, metotia, ma lelei metotia e fesoasoani ia te oe leiloa gaʻo.

Laasaga # 1 - Meaʻai paleni

Muamua, malamalama e faigata tele ona aveʻese vave le manava manava, aua o le galue i luga o se tino o lenei fua e manaʻomia taumafaiga ma taimi. A e onosaʻi ma faʻaali le taofi, o le a e mauaina le iʻuga.

Afai e te fetuʻunaʻi ma fetuʻunaʻi au meaʻai, oe o le a muamua ona laa i lau sini. Filifili naʻo meaai maloloina.

  1. Taeao... O taeao uma i luga o se manava gaogao, inu se ipu vai, fai le 'aiga o le taeao ma le oseti i le vai. Faʻaopopo fualaʻau 'aina i lenei taumafataga lelei.
  2. Taumafataga o le afiafi... Salati fualaʻau laʻei ma laʻau fualaʻau, tao pateta, susu moa tunu, supo maualalo gaʻo. Aveʻese ipu gaʻo gaʻo ma meaʻai vave mai meaʻai.
  3. Taumafataga o le afiafi... Fai le 'aiga o le afiafi e sili atu i le 7 i le afiafi O le lisi e tatau ona aofia ai meaʻai protein. O nei ituaiga o meaʻai e faigata ona faʻaluina, ae o le a faʻamalieina ai le fiaʻai mo se taimi umi. Faatasi ai ma i latou o fuamoa fuamoa, iʻa, vela aano o manu, sereal. O le salati o kukama, kapisi ma le sua o le tipolo o le a avea ma se faʻaopopoga i polotini meaai mo le taumafataga o le afiafi. Inu vai poʻo ti i le aofaʻi faʻatapulaʻaina, ae aunoa ma suka.

Ua e aʻoaʻoina le laʻasaga muamua e te latalata ai i lau sini i meaʻai. O meaai maloloina e le lava e ausia ai faʻaiuga. A aunoa ma faʻamalositino, o le ala i le sini o le a tele masina.

Ia mautinoa e lafoai masaniga leaga, ona o le ava malosi ma sikaleti faʻalavelave i le metabolism. I mea inu pia uma, o le pia e sili ona afaina ai le manava. Faʻatasi ai ma le vaiinu, o homone fafine e mafua ai le lapoʻa ulu i totonu o le tino.

Vitio fesoasoani

O le kefir, araisa poʻo le buckwheat diet o le a avea ma se fesoasoani faʻatuatuaina i le taua faasaga i le gaʻo o le tino. Faatasi ai ma le fesoasoani a araisa, oe o le a aveʻesea toxins ma toxins mai le tino, ma buckwheat o le a foia ai le faafitauli o le fia 'ai. E mafai ona e tausisi i se taumafataga mamafa, ae a aunoa ma faamalositino, maua le manava mafolafola o se faʻafitauli. O le le lava o le faʻalavelave o le a umi ai ma tiga le faʻagasologa.

Sitepu # 2 - Faamalositino faasaga i Manava Manava

O faʻamalositino o le a ou faʻasoa atu e fai i aso uma i le taeao. E mafai ona latou fesoasoani faʻamalosia lou abs, faʻamalosi lou manava ma aveʻese itu gaʻoa i le fale. Amata i sina numera o toe fai, faʻasolosolo faʻateleina le numera.

Vasega Hoop

  • O le mama o le a fesoasoani e maua ai se manifinifi sulugatiti ma leiloa le tautau manava. O le mea lilo o le mama o le taimi o le faʻamalositino, o le toto e faʻavavevave ma o le lymphatic system e faʻaosofia, lea e susunuina gaʻo.
  • Faʻataʻitaʻi ma le mama i le sefulu minute i aso uma. Faʻasolosolo faʻatoluina le toleniga umi. Faatasi ai ma le fesoasoani a le mama, aveʻese le gaʻo ma autafa ma faʻamafanafanaina le paʻu.
  • O le tamoe i le afiafi o le a fesoasoani foi ia te oe e galo e uiga i le pupula manava ma paʻu itu. Afai e leai se malae taalo a le aoga poʻo se paka i lata ane, suia le faamalositino i le osooso maea.

I le tepa muamua, e foliga mai o faʻamalositino e leai se mea e faʻatatau i le sini. E le saʻo lea. O tagata e talitonu o le nusipepa e tatau ona sauaina ina ia ausia le sini ua sese. E fautuaina e pamuina maso o lenei vaega o le tino, ae o le tuʻufaʻatasia auala e manaʻomia mo le iʻuga.

Inu le lita o lauti ti i aso uma e faʻamalosia ai le susunuina o gaʻo. Liligi lua sipuni tele o sooga filo i totonu o le fagu lita, faʻaopopo le sua o le afa lemoni, liligi faʻapuna vai ma faʻatali. O le iʻuga o le uaʻi totoʻa. Faʻamama le la ae leʻi inu.

Aua le amanaʻiaina le olo o le tino. O latou aʻafiaga i le paʻu e manaia. E avea ma ofuvae, e puipuia ai le foliga mai o faʻaloaloa faʻailoga. O ia faʻaputugatupe e fesoasoani foi i le tauina o tamaʻi tupe teu.

Vitio Faʻamanuiaga Lelei

Ou te manatu ua e iloaina o le auala e totonugalemu i lenei mataupu. Alu agai i le sini ma se ataata i ou foliga, oe o le a maua ni faʻaiuga e aunoa ma le faʻatigaina o le tino. A vaʻai i le faʻafitauli mai le itu saʻo, o le a e malamalama ai e le mataʻutia, ma e le manaʻomia ni metotia faitogafiti ma taumafaiga titanic e fofo ai.

E tele fafine ma tamaloloa i luga o le paneta e le mananaʻo i se manava ma paʻu itu. Mauaina o se manifinifi foliga e moni, ae o le galue mamafa ala i le faapelepele sini scares ese mai le taimi nei polokalame. Leiloa mamafa ma aveʻese gaʻo i lenei eria o faafitauli. Ae afai e te moemiti i se manava mafolafola, faʻaputuputu lou malosi i totonu o se moto ma tausi oe lava.

Se seti o faʻamalositino i le fale

Fai faʻataʻitaʻiga nei o le a ou faʻasoa atu i isi aso uma. Mo filifiliga taʻitasi, fai ni seti se tolu, feauauai ma le malologa o le minute. Taofi se va i le va o toleniga ma 'aiga. Aua le 'ai i se itula ae leʻi amataina le vasega, ona faʻatali lea mo le lua itula i lau taumafataga.

Ia mautinoa ia faʻamafanafana ae e te leʻi faʻamalositino. E lima minute e tamoʻe ai, faia galuega faʻataulaʻi, poʻo le osooso maea.

  1. Punou Dumbbell... Tu i luga saʻo, faaloloa ou lima i luga o lou tino ma tuʻu faʻatasi ou vae. O le dumbbell tatau ona i ai i lima taʻitasi. Punou lou lima agavale i le tulilima ma tuu i tua o lou tua, punou i le taumatau ma toe foi i lona tulaga muamua. Toe fai le faamalositino i le isi itu. Tasi seti - luasefulu sui.
  2. Ua liliu le Dumbbell... O le faʻamalositino lona lua e manaʻomia le tutusa tulaga e pei ona i ai i le tulaga muamua, seʻi vagana ai vae vavae ese tauʻau-lautele va. Faʻasolosolo le tino i le auala atoa i autafa. O le numera o toe fai i le tasi auala e luasefulu.
  3. Dumbbell vae Lunges... Ina ua tu i se tulaga tulaga ma vae tauau-lautele lautele, lunges ma ou vae i luma ma squats. Uu gagau i ou lima. A maeʻa le lunge ma le tasi vae, ave le amataga tulaga ma fai mea uma ma le isi vae. E sefululima taimi mo vae taʻitasi i le seti e tasi. O le faʻamalositino o le a fesoasoani foi i le fauina o ou vae.
  4. Lue vae mai se tulaga matala... Taoto i ou itu ma faalagolago i lou tulilima. O le faʻamalositino lona fa e aofia ai le faʻatinoina o suigi vae e faʻaopoopo ai le mamafa. I le taimi o le fesuiaiga gaioiga, uu lou vae i luga o le foloa ufiufi mo ni nai sekone, ona faatino lea o le isi taupega mai lenei tulaga. O le aofai o toe fai i seti e sefulu ma le lima.
  5. Lue ou vae mai ou tulivae... Mo le faʻamalositino lona lima, tootuli i ou tulivae ma malolo i ou alofilima. Faʻasolo fesuiaʻi vae o vae, toso lou ulu i tua. Fai sefulu sui i le tasi vae, ona sefulu lea i le isi.
  6. Vasega Hoop... Le a fesoasoani i le fauina o itu ma manava ma mama. Mimilo mo le 45 minute i aso uma. O nisi faʻataʻitaʻiga o faʻataulaʻau e faʻatotogaina i polo fofō. Afai e i ai sau oloa, tipi lau toleniga taimi i le afa. A o e galue ma le mama, faʻalogo i musika pe matamata i lau ata e te fiafia iai.
  7. Fitball lesona... Faia se faʻamalositino i luga o se fitball, o le a toleni ai le oblique maso o le manava ma maso o le papa. Nofo i luga o le polo, faʻasaʻo lou tua, tuʻu i lalo ma toso i tua ou tauʻau. Faaseʻe le polo ma le lima togi i luga o le foloa e aunoa ma le minoi o le tino.

O faʻamalositino e faigofie, ae a faia saʻo, e maua ai iʻuga. I le gaioiga o le leiloa mamafa, faʻalautele faʻailoga ono aliali mai. Suauʻu o le a fesoasoani e puipuia o latou foliga vaaia. Faʻafefiloi le afa afa laititi o le sipuni o le sunflower suauʻu ma le lima mataua o le vaitamini E, ma faʻaoga le paluga faʻatupu ma fofō elemeni i luga o le manava ma faʻatali seʻia magoto

Faatonuga vitio

I le faaiuga, o le a ou faʻaopopoina o gaʻo teu i totonu o le manava o se teuteuina foliga. Ua faʻamaonia e saienitisi o le gaʻo o loʻo i lenei itu o le tino e matua mataʻutia lava. Faʻataʻitaʻia e le lapopoʻa o le puimanava, na latou aʻoaʻo ai e faʻamautinoa pe fia tausaga na fuaina ai e se tagata le iʻuga, ma faʻamaʻi na te fetaiaʻi i le ala o le ola.

Aisea e mataʻutia ai le manava ma le itu gaʻo?

O le gaʻo gaʻo e matua ese mai lona gaʻoa o le suilapalapa. I vae, o le gaʻo e tu i le va o le paʻu ma maso maso, ma lona aʻafiaga i le faʻatinoina o totoga i totonu e laʻititi.

O gaʻo teu i luga o le manava e ufiufi ma oomi le totoga, lea ei ai le le lelei aʻafiaga i gaioiga. E faʻasaʻoloto e le gaʻo ni vailaʻau e faʻalavelave i lau metabolism. O nisi fomaʻi mafaufau faʻaputuga i le sulugatiti o se faʻaopoopoga endocrine gland.

O le gaʻo i le manava e fesoʻotaʻi ma alatoto, e aofia ai ma le alatoto alatoto. E ala atu i ai, o le toto mai i le manava e alu i le ate. Afai e popole se tagata, na te faʻatamaoʻa le toto i gaʻo gaʻo, lea e aliali vave mai i le ate. O le taunuʻu atu i le okeni, o le a taofia le faʻamagoina o le gaʻo o le gaʻo, ma lona iʻuga, ua le toe mafaia e le ate ona gaosi le kulukose. O lona iʻuga, ua faateleina le suka ile toto. O le mea lea, gaʻo manava o le ala i le maʻisuka.

E fesoasoani le gaʻo i faʻamaʻi pei ole stroke, suka, hepatosis, fatu fatu, ma le atherosclerosis. O faʻamaʻi taʻitasi ua lisi atu e matua mataʻutia lava. Talu ai nei sa faia ai e saienitisi se suʻesuʻega e faʻamaonia ai o gaʻo i autafa ma manava e oʻo foʻi i le maʻi sela ma faʻafitauli o le papala. O lona aʻafiaga i le tino e maua ai se tali le saʻo o le immune system.

O le faataamilo i sulugatiti e le gata o se faʻailoga o le paee. E i ai tulaga masani mo le tele o le sulugatiti, sili atu lea e mataʻutia. Mo fafine, o le fuainumera e 80 cm, ma mo aliʻi e 14 cm le maualuga. E tusa ai ma faʻamaumauga, o tagata e oʻo i latou sulugatiti sili atu i faʻailoilo ola i le sefulu tausaga laititi.

https://www.youtube.com/watch?v=AcJQA-RKfAg

Mai mea na e aʻoaʻoina, na e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona feagai ma le gaʻo o le tino, ma pe faʻapefea ona puipuia oe mai manuʻa le lelei. O le mataʻutia o le gaʻo o le tino ma le maualuga o aʻafiaga i totoga i totonu ma ola umi ua iloa nei.

Ou te talosia o le aso o le Poto o le a fua mai ai ma o le a toe faʻafoʻi lou tino i le tulaga masani. Maimau pe a na e lalelei, aulelei foliga ma soifua maloloina le maluelue!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ua e toe laga le maa ua uma ona faatulaga -Tama o le Paepae o le Ia (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com