Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O afea ma e fia gerberas e fuga ae aisea latou te le ola ai?

Pin
Send
Share
Send

O le gerbera o le nofoaga i laueleele o Aferika i Saute. I tulaga masani, e na o ni nai ituaiga, ae faʻafetai i galuega a le aufaifaʻatoʻaga, i le taimi nei, i totonu o greenhouse ma i fale o tagata fiafia fugalaʻau, le eseesega numera o selau o varietal ituaiga.

Ioe, o le sili sili aoga o lenei laʻau taʻoto i lona fuga, o le mafuaaga lea gerbera e sili taua. Ina ia totoina se gerbera i le fale ma i le taimi e tasi maua se fuga i le atoa matagofie, oe manaʻomia e fausia lelei tulaga mo lona olaga.

Faʻamatalaga

O Gerberas o ni laau tumau, o loʻo i totonu o le laau o le aster... O le aʻa o le fugalaʻau e tupuola ma malosi. O laulaʻau e lapoʻa, aapa atu i le 35 cm, o se faaumiumi fulufulu pei o laulaʻau ma uaua, faʻasino i pito. Fausia se aʻa-ituaiga rosette. Mai le ogatotonu o le outlet i le taimi o le fugalaau vaitaimi, fugalaʻau au oso luga, manifinifi ma fetuutuunai. E tupu o peduncles ma petioles e tele pubescent. Tasi fugalaʻau nofo i luga o au taʻitasi. O le umi o le peduncle aapa atu i le 30 i le 60 cm, ma le lautele o le ato mai le 4 i le 15 cm.

O afea e fai ai le gaioiga ma o le a le umi e fai ai?

Faʻamatalaga fugalaʻau

Gerbera fugalaʻau i foliga o ato. I le ogatotonu vaega o ato taʻitasi o loʻo i ai le tele o fugalaʻau e pei o ni fusifusi mimilo i le taimi muamua na vaʻai ai.

O le mea moni, o nei na o tamaʻi fugalaʻau, o loʻo fautua mai ai i lenei tulaga e le o se ato o le tasi fugalaʻau, ae o se atoa inflorescence, aoina faʻatasi. E mamafa tele mea faapipasi, ma e manifinifi ia au, o le mea lea, i le le lava o le susu poʻo le vevela tele, e vave ona pala.

Faigofie gerberas pei o chamomile, ma lua-fugalaʻau gerberas e pei o asters, latou e valaʻauina lava - Travaal poʻo Aferika daisies. Gerbera lanu e matua eseese, ma sili ona lauiloa o mumu, moli, piniki, paʻepaʻe, samasama ma kulimi tone. O le polycolour foliga sili ona manaia pe a oʻo i le umi o le petal, o se tasi lanu e sologa lelei faʻasolosolo i seisi.

Vaega:

I lo latou siʻosiʻomaga siʻosiʻomaga, gerberas ola i tulaga o le faʻapuupuuina ao ao, masani ai lona umi e mai 12 i le 14 itula. Uunaia le laau e fuga i le faʻaititia o le umi o le malamalama vaega o le aso. A maeʻa fuga, e amataina se taimi le moe e tumau ai seʻia oʻo i le amataga o le tautotogo. Ma na ia mauaina le malosi mo le isi vaitaimi o gaioiga, sauniuni mo le tuputupu ae vaitau.

Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le gerbera ola fiafia i lenei paʻu mo le oʻo atu i le fa tausaga, ona amata ai lea ona faʻavaivaia le malosi. O se faʻailo lea e manaʻomia le toe faʻafouina o le togavao e ala i le tuʻu eseʻese.

Oe mafai ona faʻamalosiau totonu gerbera e faʻaauau fugalaʻau pe a oe faia ni tuutuuga tulaga, faʻateleina lona taimi seʻia oʻo i le tautotogo vaitau ma sili atu. O le mea moni, o le gerbera i totonu o le atunuʻu e mafai ona fuga pea, ae o lenei mea e manaʻomia ai le tele o le malosi mai le laʻau lea i le iuga ua maeʻa ma, masalo, o le a oti. O le soifuaga o se faʻaauau pea fugalaʻau o le a le sili atu ma le lua tausaga. O le mea lea, e fautuaina le totoina o gerberas e tusa ai ma taʻamilosaga masani.

MANATUNATUGA: Mai le aso Fepuari 15th, ua amata ona atiaʻe, amata ona tupu laulaʻau, fou faʻavae faʻavae, ua amata ona faʻaputuputu le malosiʻaga i le lanumeamata lapopoʻa, lea o le a faʻatonutonu mulimuli ane e fausia fugalaʻau. O fualaʻau e tumau seʻia oʻo ia Iulai e aofia ai, ma ia Aukuso e amata ai ona fai fugalaʻau ma fuga ma fuga seʻia oʻo i le iʻuga o le tautoulu.

O tulaga talafeagai

Ina ia mafai ona olaola olaola gerberas, latou manaʻomia le vaʻaia lelei:

  • Faasūsū saʻo.
  • Tulaga lelei o le vevela.
  • Sefululua itula itula ao.
  • Tulaga atoa.
  • Tau sūsū.
  • Fafagaina masani.
  • Eleele talafeagai mo le ituaiga o laʻau.
  • Faafouina vave o le togavao.

Faitau atili e uiga i le vaʻaia o fale Gerberas poted home iinei, ma mai lenei tusitusiga oe o le a aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona totoina gerberas mai fatu i le fale.

Aisea e le tupu ai lenei mea i le fale?

Mafaufau i mafuaʻaga e ala ai ona le fuga mai se mea toto.

  1. Tausiga le lelei.
  2. Tau le talafeagai mo mea toto manaʻoga.
  3. Le lava o mea aoga.
  4. Afai i le taimi o le tuputupu ae vaitau o le gerbera e leʻi mauaina le tatau lanumeamata talafeagai, ona o lona uiga o le a maua ai le lanu i le tausaga a sau.
  5. I le taumalulu, atonu e mafua ona o le le lava o le malamalama. Tuuina atoa moli ma le mafanafana, oe mafai "faatauanau le gerbera" e tuuina lanu lanu uma taumalulu, aunoa ma le moe moe. E pei ona taʻua i luga, o lenei e tumu i le lamatiaga o le oti laau.
  6. I le vaitau o le taumafanafana, gerbera e le fuga pe taofi fugalaʻau ona o le uumi o ao ao ma sili atu vevela tau. Lenei e mafai foi ona faʻasaʻo le tulaga.

Faʻafefea ona popole?

Susulu

O le lelei o le fugalaʻau e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo i le aoga o le moli ma le umi malamalama vaitaimi. E fiafia Gerberas i moli susulu... O se ituaiga faʻasalalauina o moli e sili atu ona talafeagai, ae latou te le fefefe foʻi i le susulu o le la. Mo lenei mafuaʻaga, tuʻu le fugalaʻau i sisifo poʻo sasaʻe faʻamalama pupuni.

O le sili atu o le malamalama susulu o le a mafua ai faʻalavelave i le limafoai ma taimi talafeagai fugalaʻau. Ina ia maua fugalaʻau mai le gerbera, oe manaʻomia le fetuʻunaʻi o le umi o le aso i le 12-14 itula.

Fertilizers

E le faʻaaogaina ni faʻalaʻau toto i gerberas... Ia Tesema ma Ianuari, ua taofia le faʻafouina o le gerbera. I le taimi o le tuputupu ae vaitau, nitrogen tuʻufaʻatasia na faʻaofiina ina ia o le laʻau e teuina i vailaʻau talafeagai mo le tuputupu aʻe o laʻau. Pe a fuga le gerbera, e fafagaina i potassium o loʻo fai.

Taua: O le tulafono lautele o le fafagaina o le latou faia fofo vaivai nai lo fautuaina i le fetilaisa faʻatonuga, tusa o le afa le tele. O le fafagaina tele i le nitrogen fetilaisa o le a faʻaititia ai fugalaʻau. Faʻapea foi, fai-luga ma le magnesium sulfate ituaiga e fautuaina, ma i le maualalo o le vevela - fosfor kompositions.

Filifili ulo ma taotoga

E fiafia le laau i le mau, ae le ova. Taitasi sosoo ulo aveina tolu senitimita lapoʻa i le lautele. Afai o le vaʻa e lautele tele, ona avea lea o le gerbera, mulimuli i le manaʻoga masani e puleaina le avanoa, o le a tuʻu uma lona malosi i le fausiaina o aʻa ma o lea o le ono mafai ai ona fugalaʻau o le a uma.

E manaʻomia le faia e le aunoa o le toe faʻafouina o le laʻau ma faʻafouina le palu faʻafefiloi palapala. Fugalaʻau Gerbera e le totoina ina ia aua le tuʻituʻi ese mai masani masani... O le totoina e faia pe a maeʻa fugalaʻau.

Faitau pe faʻafefea ona toto se gerbera i le togalaʻau ma le fale, faʻapea foʻi ma tulafono mo le vaʻaia, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai le taimi ma le faʻafefea ona toe tipi se gerbera pe a maeʻa le faʻatau.

Matamata i se vitio e uiga i le tuiina o gerbera:

Vevela

Na te le taliaina le malulu o le tau, e ui lava e teteʻe atu i togitogi. O le maualalo o le vevela e mafai ai ona taofiofia le fuga. O le pulega sili ona lelei mo le tautotogo ma le taumafanafana o le 22-25 tikeri, ma le faʻaititia o tala atu o le 20 tikeri o le a taitai atu ai i le faatofuina o le gerbera i se setete malologa.

I le taumalulu, pe a maeʻa fuga, o le laʻau aofia ai i le vevela o le 14 tikeri. Ole tau maualalo ole +12 tikeri. Gerbera i le taimi o fugalaau e sili ona afaina i le vevela soʻo, o lenei mafai mafua ai le taofi o fugalaʻau faʻavaeina ma wilting o ua uma ona ato.

Le palapala

Se paluga laʻititi oona, latalata i se ituaiga le tutusa. O se alavai vaega o faʻalauteleina omea, foam palasitika poʻo mumu mumu piliki e manaʻomia. O le eleele e aofia ai le tuʻufaʻatasia o le palapala eleele, peat, maamaa lelei, oneone ma humus (1: 1: 1: 1: 1/4).

Sūsū

I le avea ai ma tropic, gerbera manaʻomia se tau susū... E matua le agavaa lava o ia mo le olaga i se siosiomaga matutu. Ina ia tauia le leai o le susu, oe mafai ona faʻapipiʻi se evaporator poʻo se pesini vai i ona tafatafa. O se lapoʻa lapoʻa ma lapoʻa faʻalautele 'ele e talafeagai foi.

Faasusu

E tatau ona susu le eleele, ae aunoa ma le soona fai. Lona uiga, e mafai ona mago le pito i luga, ae o le eleele i lalo e tatau ona tumau susu. O le soona inu e sili atu le leaga mo gerberas nai lo le faga.

Fesoasoani: Ia mautinoa ia pipii i le faiga, faʻasusuina le laʻau i le taimi e tasi i le tusa tutusa vaitaimi, fetuʻunaʻi ia faʻamoemoe i le vaitau, vevela, tau o tulaga. I le taimi o le tuputupu ae vaitau, faʻasusu e faia atili taofia.

A faʻasusu, aua le faʻatagaina le vai e ulufale i laʻau ma laʻau, sasaa i lalo o le outlet, faʻasaga saʻo luga o le palapala. O le vai e naʻo le malu ma faʻalelei, ile vevela ole potu.

Matou te fautuaina le faitauina o a matou isi tusitusiga pe faʻafefea ona tausia le fale, togalaʻau, tipi Gerbera.

Faaiuga

Gerbera o se tagata asiasi mai i le teropika, e ui lava e manaʻomia ni tuutuuga faʻapitoa, e le mafai ona faʻapea e le mafai. I se tulaga lautele, o le tausiga o nei laʻau e le faigata tele, e naʻo le manaʻomia o le faitauga ma ona moni "masani" ona faʻalauteleina ai lea o felanulanuaʻiga ma loloto i le vaitaimi atoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ua Ou Salamo (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com