Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uiga ma faʻamatalaga o le radish ituaiga Rondar F1. Vaega o le totoina, seleseleina ma le teuina o faʻatoʻaga

Pin
Send
Share
Send

Rondar radish o se mea faʻapipiʻi o vave amataina o radishes. E mafai ona tupu aʻe i totonu o le Malo o Rusia.

Lenei ituaiga na atiaʻe i Netherlands. O lenei radish e lelei tele mo le totoina i le amataga o le tautotogo poʻo le tuai o le tautoulu pe a le vevela tele i fafo, ae le malulu foi.

E mafai ona 'aina i lalo ifo o le masina talu ona germination. E le gata i le tusitusiga, o le a matou talanoa auiliili atili e uiga i lenei ituaiga ma taʻu atu ia te oe po o le a lona lelei ma le lelei.

Faʻamatalaga

Foliga Vaaia

O le plug o lenei hybrid e fai si maualalo, puʻupuʻu ma faʻasaʻo faʻasaʻo. I luga o petioles, oe mafai ona vaʻaia se anthocyanin poʻo se lanu viole. O lau o se pupula e puʻupuʻu, lapotopoto ma fai si umi i luga, o tumutumu e sesega lanumeamata.

O aa Radish e ufiufi i paʻu mumu mausali, paʻepaʻe aano e mumu ma sua. I le mamafa, latou te oʻo atu i le 30 kalama. O le Radish e tofoina manaia tele ma se uiga oona, ae leai se pungency.

Lulu taimi

Taua: Ae e te leʻi totoina fatu i le eleele, e tatau ona e faʻavasega ma tiaʻi laʻititi ma faʻaleagaina.

Totoina Rondar e tatau ona faia i le amataga o le luluina o galuega, o lona uiga, i le vave aso. O le amataga o le tautotogo poʻo le tuai o le tautoulu, a leai se kiona ma le vevela, o le taimi sili lea ona lelei e lulu ai lenei aʻa faʻatoʻaga, e manaʻomia vave lulu.

Taui

Rondar vave vave matua... I lalo ifo o le masina mai le taimi o germination, le aʻa fualaʻau mafai ona uma faʻafiafiaina oe luga o le laulau. O le fua o le radish, faʻatasi ai ma le totoina lelei ma tulaga lelei, e 1.2-1.4 kg i le sikuea mita poʻo le 0.12-0.14 tone i le hectare.

O fea le nofoaga sili e toto ai?

Rondar F1 o se malulu faapalepale radish hybrid, o lea e mafai ai ona tupu aʻe i fafo ma i totonu o se greenhouse poʻo le fale. Ae o le seleselega o le a tupu vave pe a fai o le radish tupu i le greenhouse. Ma o fua o le laʻau o le a sili sua ma sili atu le tamaoaiga. E ui lava i le mea moni o lenei aʻa fualaʻaina agamalu agamalu taliaina malulu vevela, e mafai ona onosaia ma le lelei moli. A filifilia se nofoaga mo le totoina o Rondar radish, e fautuaina e ave le fiafia i se fale vevela.

Tetee i faʻamaʻi

O le Rondar o le a le mafua ai ni faʻafitauli mo le fai togalaau i tulaga o faʻamaʻi laʻau. Talu ai o le aʻa faʻatoʻaga o loʻo i totonu o le eleele mo le itiiti ifo ma le masina, iniseti ma faʻalavelave faʻafuaseʻi leai se taimi e osofaʻi ai ma faʻaleaga ai. O le fualaʻau e tetee i le fuga, o le fausiaina o gaogao i fualaʻau ma samasama o le tumutumu.

  • Rondar, pei o isi ituaiga hyish of radish, vave vave lava - i le 15-20 aso.
  • O le eleele lelei mo Rondar o le maa poʻo le galueina o peat.

E le fautuaina e toto lenei radish hybrid i eleele mamafa, oneone poʻo le 'eleʻele. Afai e te le mulimulitaʻi i lenei tulafono, o lona uiga o aʻa faʻatoʻaga o le a tupu le leai se lagona, laʻititi ma le lava atinae. I ia eleele, e le lava ni elemeni o faʻavae mo lenei ituaiga radish. Rondar e fiafia i le le mautonu poʻo le malamalama oona o le lalolagi.

Faalogo! Fertilizers i le tulaga o lapisi poʻo otaota e le talafeagai mo lenei aʻa faʻatoʻaga. Oe le tatau ona faʻaopopoina ia - e mafai ona afaina ai le laʻau: fai ia mataga ma le leai se uiga.

Talafaʻasolopito tupuaga

O le Rondar radish variety o se hybrid na amata mai i Holani. i le kamupani "Syngenta". O le kamupani ua pulea nei e Suetena. O le aʻa fualaʻau fualaʻau na faʻaulufaleina i totonu o le resitaraina Rusia i le 2002. I lenei taimi, tele taumafanafana nonofo nonofo mafai ona pauu i le alofa ma lenei ituaiga.

Eseesega mai isi ituaiga

O le Rondar radish e eseʻese lava mai isi ituaiga o radish i ona itu - e matua laʻititi lava. O lenei ituaiga e mafai foi ona totoina mo le faʻatau atu: o le ituaiga e tupu ma atiaʻe vave, e mafai ona teuina mo se taimi umi lava, ma o le faʻatupulaia o lenei radish e maualuga.

O le totoina mulimuli e mafai ona faia i le faaiuga o le tautoulu, lea e le mafai ona fai mai e uiga i le tele o isi ituaiga o radish - o lenei ua siitia ai le tau i luga o le maketi Rondar.

Lelei ma le lelei

O le aoga taua o lenei ituaiga radish aofia ai tele.:

  • Ona o le puupuu taimi matua, e mafai ona e maua ni fualaʻau e tasi i le tasi vaitau.
  • Rondar e tetee i faʻamaʻi ma siama.
  • O le radish hybrid toetoe lava a le avea avanoa i le togalaʻau ona o lona compactness ma diminutiveness.
  • O radish uma e matua toetoe lava a tasi taimi, faʻafetai i lenei, taumafanafana tagata nonofo mafai ona seleseleina se faʻatoʻaga i ni nai aso.
  • O tumutumu o le aʻa faʻatoʻaga e laʻititi, o lona uiga o le malosi uma e alu i fualaʻau.
  • Rondar o le aisa-tetee.

O mea le faʻamanuiaina e aofia ai na o le laʻititi o le aʻa faʻatoʻaga. I isi uma itu, o le rondar o se meaalofa mo tagata o le taumafanafana ma togalaau.

Taua: Afai e leai sau taimi e selesele ai i le taimi saʻo, ona faʻaleaogaina lea o le a leai ni aoga i aʻa o loʻo totoina.

Mo le a ma o fea e faʻaaogaina ai?

Lenei radish hybrid e masani ona tupu mo le faʻatau atu.... Ae lelei tele mo oe lava faʻaoga. Lenei radish o le a avea ma lelei faʻaopoopoina i le taumafanafana salati fualaʻau, vevela pe malulu fualaʻau supo, pe o le a faʻafiafiaina oe i lona tofo o se isi ipu.

Vaega o le 'eseʻese

Tuputupu ae

Ina ia tupu lelei radishes, filifili le sili ona faʻapaʻiaina nofoaga i totonu o lau greenhouse. E ui o le galueaina e le maaleale i le malamalama, e le tatau ona totoina i le paolo. A leai, o le tumutumu o le a aapa atu mo le la ma ave le malosi mai le aʻa meaʻai. E tatau ona e faʻasūsū le faʻaputuga aʻa tele ma masani. Aso i isi aso uma, taeao po o le afiafi, pe a leai se vevela.

Faʻasusu e tatau ona taofi le tolu i le fa aso ao le i seleseleina.

Seleselega ma teuina

O radishes uma o lenei ituaiga e matua toetoe lava a tasi le taimi. Ona o lenei uiga o le eseesega, tasi aso mafai ona tuueseina mo le seleselega. Root fualaʻau mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa po o le potu i lalo.

Ae le i tuʻuina le radishes i le potu i lalo o le potu, e tatau ona togafitia le potu i le lime ina ia le 'aʻai ai iniseti ma faʻamaʻi i le fualaʻau.

O le fualaʻau mafai ona teuina mo 2-3 masina i le vevela o 4-6 tikeri luga atu leai.... E tatau ona tuu i laina mama i totonu o se pusa laupapa. E tatau ona muamua tuʻu le pepa i lalo. E tatau ona tuʻu i lalo o vaega taʻitasi o le radish.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E tetee le Rondar ile tele o meaola faalafua, ae e iai isi e mafai ona manumalo mai ai.

  • O se tasi o fili taua o le radish o le felafoaʻi lea o le utufiti. O tamaʻi iniseti laiti ia e 'aʻai tumutumu o laʻau.
  • E le gata i lea, o se paʻepaʻe e mafai ona faʻalavelave i le tuputupu aʻe masani o le radish. O papaʻe o ni butterflies ma mama apaʻau e afaina ai le fualaʻau e oʻo lava i foliga o se anufe. E sili le feagai ma ia faʻalafua e faʻaaogaina ai metotia moni. O se fofo soapy poʻo se decoction o tamato tumutumu o le a fesoasoani i lenei.

Taua: taumafai e aua le faʻaogaina iniseti iniseti - o vailaʻau faʻaleagaina e mafai ona faʻaputuputu i le aʻa faʻatoʻaga.

I faʻamaʻi, atonu e i ai i le Rondar se vae uliuli, keel ma siama. O le tali o le fasimoli e fesoasoani ia oe i nei maʻi. Togafitiga o laʻau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi e tatau ona sili atu ma le tasi le faʻataunuʻuina., ae toʻaitiiti. O le va e tatau ona tasi le vaiaso.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

Oe le manaʻomia le avea ma faʻataulaitu e maua ai se lelei fualaʻau o lenei hybrid. Afai e te mulimuli i fautuaga uma i lenei tusitusiga, ona Rondar o le a faʻafiafiaina oe i lona seleselega.

E tutusa ituaiga

  • Eseese Kaspar pei o Rondar aʻa fualaʻau. Latou mamafa e tusa tutusa, ae o le foliga e toetoe tutusa. O nei ituaiga uma e mumu, lapotopoto ma susua i le tofo.
  • Vevela faʻapea foi ma Rondar, o se vave amataina o ituaiga radish. Ripens, pei o le Dutch hybrid, i lalo ifo o le masina.
  • Ascania matua vave pei o Rondar. O isi taimi e fai lava si saoasaoa.
  • Tafafa - vave amata ituaiga o lapisi. I lalo ifo o le masina e mafai ona e selesele.
  • Prestopei o Rondar, e mafai ona faʻatuina i le leai o se malamalama ma mafai ona totoina e le gata i le vaitau o le taumafanafana.

Mo i latou o loʻo aʻafia i le totoina o se fualaʻau lauiloa e pei o le radish, o le a aoga le aʻoaʻo e uiga i le tele o ituaiga o ituaiga. Siaki uiga ma uiga o le tuputupu ae ma le vaʻaia o le siamupini, Celeste F1, Cherriet F1, Diego, Sora, Dubel, 18 aso, Saxa RS, French Breakfast ma Duro.

Ua i ai nei le tele o hybrid ituaiga o radish. E faʻafaigofie ai mo fai togalaau. A aunoa ma se mamafa avega, oe mafai ona totoina matagofie ma suamalie fualaʻau i lau togalaau i se taimi vave e mafai ai. Rondar o se tasi o na meaalofa mo tagata taumafanafana nonofo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Creamy Mac n Cheese Recipe. Baked Mac n Cheese (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com