Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tower of the Madmen o se tasi o mataaga mataʻutia i le lalolagi

Pin
Send
Share
Send

Faatasi ai ma vaaiga a Viena o loʻo i ai le tasi fale, o le atoa talafaʻasolopito e mataʻutia. O le Tower of Fools - o lenei igoa na tofiaina i se tasi o fale o le Museum of the History of Natural Science, lea na teu ai le mafaufau i tulaga le faʻatusatusaina o tagata, ma o lea ua iai le faʻaputuga e faʻailoa mai ai tagata asiasi i auala uma e le mafai ona mafaufauina ma faʻamaonia.

Talaʻaga o foliga vaaia

O le Tower of Fools o se fale faanoanoa e lima foga e foliga mai ose sikuea ogāumu mai fafo. O loʻo tu i le teritori o le Iunivesite o Vienna. Faʻatasi ai ma tagata o le nuʻu, o lenei 'olo ua lauiloa foi o le "Rum Baba" aua e pei o lenei pastry i lona tulaga le masani ai.

O foloa taʻitasi o le fale o se auala faʻataʻaliʻoliʻo, i ona itu uma e lua o loʻo iai faitotoʻa i tamaʻi potu ma le tasi faʻamalama vaiti. O le fausaga ua paleina i le octagon laupapa.

O le talafaʻasolopito o lenei 'olo e fesoʻotaʻi vavalalata ma le igoa o le Emperor Joseph II, o le i le faʻaiuga o le 18th seneturi na faatonuina le toe fausiaina o le fale tuai ma faʻavaeina ai iina se falemaʻi fou mo na taimi. Muamua, o le 'olo na tautua faʻatasi i le taimi e tasi o se falemaʻi, o se falemaʻi failele ma o se le faʻalilolilo sulufaʻi, ae mulimuli ane na avea faʻapitoa lava o se fale o le faʻanoanoa, o lona uiga, na tuʻuina atoa atu i manaʻoga o togafitiga o maʻi mafaufau.

Psychiatry i lena taimi sa i le zero tulaga o atinae - o le mea moni, o le falemaʻi na avea ma se nofoaga o le lokaina mo le le fiafia tagata mamaʻi. O e saua sa loka filifili, aʻo isi na feoaʻi solo i totonu o auala. Sa leai ni faitotoʻa i uarota, sa leai se vai tafe o le fale, talu ai o le taimi lena sa taua le vai mo tagata mamaʻi.

Ona o le utiuti o faʻafiafiaga i na vaitaimi, o le toʻatele o tagata fiailoa na latou aʻafia le fale faʻaletonu, ma ina ia puipuia ai tagata mamaʻi mai tagata na vaʻaia, na puipuia le pa o le vale i le puipui. O le fale e taʻutaʻua foi mo le mea moni e faapea, i le faʻatonuga a Joseph II, o se tasi o moli uila muamua na faʻapipiʻi e le gata i Ausetalia, ae faʻapea foi i le lalolagi. Fai mai le au tusitala o le talafaasolopito, o le autu o lona faapipiiina o le taumafai e faaaoga moli uila e togafitia ai maʻi o le mafaufau.

I le ogatotonu o le seneturi lona 19, na avea ai le Tower of Fools i Vienna ma nofoaga e taofia ai tagata le mafaufau, o e na manatu e leai se faamoemoe, ma o i latou na taumafai e faʻamalolo na ave i se falemaʻi fou. Ma i le 1869 na tapunia ai lenei sulufaʻiga mo le vale, ma mo le isi 50 tausaga na leai se aoga o le 'olo.

I le amataga o le seneturi lona 20, o le gaogao fale na tuuina atu i le potu malolo o tagata faigaluega faafomai o le falemaʻi taulaga Vienna, mulimuli ane sa i ai faleoloa o vailaʻau, fale aʻoga, ma se fale talavai mo fomaʻi. Ma i le 1971, o le Tower of Fools na siitia atu i le pulega a le Iunivesite o Vienna, na tatalaina ai se falemataaga faʻapitoa i totonu, ma o le sili ona tele aoina e le gata i Ausetalia, ae faʻapea foi i le lalolagi atoa, o loʻo avea ma ituaiga uma o pathologies ma deformities o le tino o le tagata.

Mea e mafai ona vaaia i totonu

O le faʻaputuga, na fausia ai le faʻavae o le faʻaaliga o le malae faʻataʻitaʻi, lea o loʻo faʻatautaia i le Tower of the Mad, na amata ona aoina i le faʻaiuga o le 18th seneturi e le naturalist Joseph Pasqual Ferro. Na suitulaga ia te ia le fomai ulu o le Falemai o Vienna City Johann Peter Frank, o le na faavaeina le muamua inisitituti ma falemataaga o pathological anatomy i Austria. Talu mai lena taimi, ua faʻateleina le aoina i le sili atu 50,000 faʻaaliga.

Mo le sili atu ma le lua seneturi, Austrian fomai tipitipi, pathologists ma saienitisi na aoina faaaliga na faatumuina le tele o potu o le Tower of the Mad i Vienna nei. O lenei faʻaputuga sa toe faʻatumuina aemaise lava i taimi o faʻamaʻi na masani ona faia i na aso. Mo le faʻatigā ma le vaivai o le fatu, o le asiasi atu i fale mataaga e mafai ona mafua ai le tele o lagona le lelei. O i latou na o i le Kunstkammer o St. Petersburg e mafai ona faigofie ona mafaufau i mea o loʻo iai i lenei aoina.

O ituaiga uma o faʻaletino o totoga eseese o loʻo faʻaalia mai iinei, e le gata i foliga masani ole solo solo male sauniuniga faʻavae i le 'ava malosi. Oe o le a vaʻaia mea e le o pathologist mafai ona mafaufau loloto i lana faʻataʻitaʻiga: fetus ma pepe ma ituaiga uma o le faʻaletonu, totoga aʻafia i le tele o faʻamaʻi mataʻutia, helminths ma isi tamaʻi mea matagofie ma mea ofoofogia.

O loʻo i ai foʻi mea taotoga mai vaitau eseese, e manatua ai mea fai o le faʻasauā, e mafai ona faʻaaoga e suʻe ai le atinaʻeina o lenei lala o vailaʻau. E mafai foi ona e vaʻai i nofoa o nifo ma gynecological ma isi mea faigaluega o ofisa faʻafomaʻi o aso ua tuanaʻi.

O iinei e mafai ai foʻi ona e masani i le mataʻutia o le tala faʻasolopito o le Tower of Fools faʻatasi ai ma tulaga le masani ai o le taofia o tagata mamaʻi, asiasia uarota, e pei lava o sela o falepuipui, ma filifili uʻamea o loʻo faʻaalia ai tagata mamaʻi. O loʻo i ai se potu maliu e toe fausiaina i mea moni uma ma se nofoaga faigaluega o se pathologist.

O le puʻeina o ata ma pueina o ata i fale faʻafiafia o le fale mataaga e matua faʻatagaina. Ae o tagata uma e manaʻo e faʻafou mai lea taimi ma lea mea na ia vaʻaia i lona mafaufau e mafai ona faʻatau se lisi o faʻaaliga o mataaga ma ata lanu.

Faʻamatalaga aoga

O le Pathological Museum of Vienna, e lauiloa i Austria o le Tower of Fools, e tu latalata i le ogatotonu o Vienna, i luga o lotoa o le iunivesite.

Tuatusi ma pe faʻafefea ona e alu iina

O le tosina atu o loʻo tu i: Spitalgasse 2, Vienna 1090, Austria.

O le auala sili ona faigofie e alu ai iina o le metro, alu i le laina U2 i le Schottentor nofoaga. E mafai foi ona ave le tram faataamilo i le matasele i le Votivkirche taofi ona savali laititi lea.

Itula faigaluega

O le Tower of the Mad (Vienna, Austria) e na o le tolu aso i le vaiaso e tatala ai mo tagata lautele.

  • Aso Lulu 10-18
  • Aso Tofi 10-13
  • Aso Toonai 10-13

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Asiasi tau

O le ulufale ulufale tiketi o le € 2, e agavaʻa ia te oe i se tutoʻatasi asiasiga na o potu o le fogafale muamua. Mo i latou e mananaʻo e matamata i le toega o le faʻaaliga faʻatasi ma le taamilo taamilo, o le tiketi tau o le € 4 mo le tagata.

O isi faʻamatalaga e uiga i le Tower of Fools i Austria e mafai ona maua i luga o le website aloaia a le Pathological Museum Vienna: www.nhm-wien.ac.at/en/museum.

O se asiasiga i le Austrian Pathological Museum, o loʻo tu i totonu o le tusiata fale ma faʻamanatu iloga o Viena, e taʻua o le Tower of Fools, e le mautinoa ai lagona malie. Ae leai se masalosalo e leai se tasi e le amanaʻiaina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Which Mad Men Cast Member Blew The Most Lines? TODAY (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com