Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mafai e le aloe sua ona faʻaaogaina e aveʻese ai fuafua i luga o foliga: fua

Pin
Send
Share
Send

O le Aloe o se laʻau tumau e iai ona vao tuitui e faʻapipiʻi luga o laulaʻau. O le fugalaʻau o se masani o faʻamalama i totonu pupuni. E taʻutaʻua, o lenei laʻau e taua foi o le "fomaʻi" poʻo le "falemaʻi", aua e tele ona uiga lelei. E mafai e le Aloe ona fesoasoani e tau ma fuafua ma fuafua. I luga o le faʻavae o lenei aoga aoga, cosmetics ua faia e fesoasoani lelei i faʻamaʻi paʻu.

O le faʻamaloloina meatotino o le agave mo foliga paʻu

I luga o fata i fale talavai o loʻo i ai le tele o sauniuniga mo le paʻu ma le vailaʻau vailaʻau - aloe. O le totoina vaega fausiaina tusa ma le 20% o le aofaʻi. Ma o tagata gaosiina faia mo se mafuaʻaga.

O le fugalaʻau aofia ai:

  1. vitamini A, B, C, E;
  2. enzymes;
  3. minerale ma sailia elemeni;
  4. amino acids;
  5. polysaccharides;
  6. resin;
  7. styrenes;
  8. glycocides anthraquine;
  9. chromonodes.

Aloe e aofia ai le sili atu ma le 200 mea aoga o loʻo fesoasoani i le faʻafouina ma le soifua maloloina o le paʻu.

O se vailaʻau vailaʻau ona o lona tamaoaiga vailaʻau tuufaatasiga ua:

  • aneti-afaina;
  • siama;
  • toe faʻafouina;
  • puipuia;
  • aafiaga tonic

O aoga aoga uma e taua mo le paʻu faʻafitauli:

  1. O le sua o le aloe e fai ma vailaʻau e tineia ai microbes ma faʻamalosia ai le tauivi mai faʻamaʻi ninii i luga o ou foliga. O mea ola o loʻo ofi atu i totonu o le taulaʻiga ma aveʻese mai i se puʻupuʻu. Aloe faia se puipuiga puipuiga pe a oʻo mai i le fesoʻotaʻiga ma le paʻu, puipuia mai le leaga aʻafiaga o fafo mea.
  2. O le centenary galue lelei mo purulent pupuga. A e faʻapipiʻi se laupepa pe faʻapipiʻi le sua i se vaega o faʻafitauli, a maeʻa le 1-2 aso o le a pa le mea na tumu i totonu. O le laʻau faʻalauiloa le tatalaina o abscesses ma faʻamalolo lemu le manuʻa totoe.
  3. Aloe tone lelei, fafagaina ma susu le paʻu. Ulufale i totonu o loloto vaega o le epidermis, o le aoga mea e faʻatumuina ai sela i aoga aoga elemene ma vitamini. I se faʻaopopoga, latou faʻaosofia le fausiaina o collagen, toefuatai le metabolic faagasologa i le sela tulaga.

E mafai ona e faitau atili e uiga i penefiti o le aloe mo le paʻu i lenei tusitusiga, ma o iinei o le a e aʻoaʻo ai e uiga i le faʻaaogaina o le aloe i le cosmetology.

Matou te fautua atu e matamata i se vitio e uiga i penefiti o le aloe mo foliga:

Faʻafefea ona faʻagasolo se fugalaʻau i le fale?

Ina ia faʻaaoga le agave i le fale, e tatau ona e aumaia se sua. O se fugalaau talavou e le talafeagai mo lenei. E taua e le itiiti ifo i le tolu tausaga le matua. O lau e tatau ona filifilia naʻo le maloloina ma sua, aunoa ma ni faʻaletonu.

O lau tuai o le aloe o loʻo iai le faʻatuputeleina o meaʻai.

  1. Tipi ese ma le faʻaeteete talafeagai 2-3 laupepa.
  2. Fufulu i lalo o le vai tafe, ona patui lea i se pepa solo.
  3. Tuʻu i le pusaaisa mo le 24 itula e faʻamalolosi ai sela lanumeamata.
  4. A maeʻa le aso, olo ia laʻau ma le paluga poʻo le olo o aano o manu.
  5. Ave cheesecloth, gaugau i ni faaputuga.
  6. Faʻaliliu atu le vaega ua nutimomoia i se ie ma oomi ese le vai.

O le sua e maua i lenei auala e mafai ona faʻaaogaina e aveʻese fuafua. E faʻatasi ma le mafaufau loloto, i ni foliga e le faʻamamaina, latou te soloia ai foliga.

Mo ruhes ogaoga, o le fofo masani e faʻatagaina ona faʻaaogaina i aso uma, taeao ma le afiafi.

3-5 aso mulimuli ane, pe a maeʻa foliga vaaia o se maitauga taunuʻuga, le numera o taualumaga tatau ona faʻaititia i le tolu taimi i le vaiaso. O le vasega e 2 vaiaso, ae 2 vaiaso le malolo. Ia solo lelei le mata i se lau aloe 'otiʻoti.

Mo le faʻamoemoe o le puipuia, o ia faiga e faʻataunuʻuina 2 taimi i le 7-10 aso. O le mea taua e manatua o lena mo solo mulimuli ane, o se fou, fou pepa e manaʻomia.

Lenei metotia o fuafua fuafua e talafeagai mo rashes luga o le tino, aemaise lava i tua.

Vagana ai fafo solo ma ufimata O le agave sua e faʻatagaina e tuʻu gutu... E saofaga i:

  • aveʻeseʻona oona mai le tino;
  • normalization o le gastrointestinal tract;
  • paʻu i le acidity;
  • faateleina tui puipuia.

Ma o le maloloina gastrointestinal tract o le 100% maloloina ma matagofie paʻu. O le inuina o le sua suamalie i totonu e togafitia ai foliga o foliga o le 10-15 ml 3 taimi i le aso, afa itula ae le i faia le taumafataga autu.

Fua kuka

I luga o le faʻavae o le aloe sua, homemade masks, tinctures, kulimi ua saunia faʻapitoa mo faʻafitauli ma gaʻoa paʻu.

Losi

E masani ona aliali mai le fuafua i le paʻu gaʻoa... Ova tele gaʻo faʻatasi ma sela mamate, mea na totoe o mea teuteuina, efuefu faʻapipiʻi pu ma faʻatupuina le atinaʻeina o le tele o siama. O le aliali mai o se subcutaneous fuafua e masani ona o mai ma lagona tiga. Ina ia mafai e le pimple ona faʻaumatia vave, e tatau ona e amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Matou te taʻuina atu ia te oe faʻafefea ona aveʻese ia fuafua ma se kulimi faʻavae i luga o le aloe sua. O le uuina kulimi e aofia ai le 30-40 ml o le aloe sua, 10 ml o le salicylic ava malosi, 50 ml o le vai faʻamamaina e talafeagai mo ia fuafua. A maeʻa faʻafefiloi mea aoga, solo le paʻu ile 2 taimi ile aso.

A maeʻa le vaiaso, o le taunuʻuga o le a vaʻaia... Teu se vaimoli faapena i totonu o se pusa tioata pogisa i totonu o le pusaaisa. Oe mafai ona maua le tele homemade aloe kulimi kulimi fualaʻau i lenei tusitusiga.

Aisa teuteu

O le oloia o mea faʻafuaseʻi i mea mumu o le a fesoasoani e faʻamama lelei ai le fuafua... O le auala e tatau ona faia i le taeao ma le afiafi.

E sili ona aoga le aisa faʻavae faʻavae i luga o le agave. Togafitiga o vaega faʻaleagaina faʻatasi ai ma ia e le gata o le a faʻaumatia ai faʻafitauli, ae mafai foi ona lagonaina ma faʻafouina le paʻu.

Mo kuka, ave: 100 ml o chamomile poʻo le poto decoction ma le 50 ml o le aloe sua. Liligi le faʻafefiloi mulimuli ane i totonu o le aisa maisa. Fufulu le paʻu i poloka ua uma ona saunia.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio pe faʻafefea ona gaosia aisa teuteu mo foliga aloe:

Susulu

Ia maua le faʻamoemoe faamoemoeina, fofo ma se vailaʻau laʻau tatau ona filifilia faʻalagolago i le ituaiga o paʻu.

  • Mo gaʻoa. 30 ml o vodka ma le 120 ml o le sua fou na oomi. O le mea taua i le kuka o le mataʻituina o faʻatusatusaga o le 1: 4. E i ai le aafiaga mago o le kulimi. Faʻaoga faʻapitoa i vaega faʻafitauli, a le o lea e mafai ona mu le paʻu.
  • Mo mago O le Aloe tincture e i ai lona sili le aoga.
    1. Oti i 4-5 laulaʻau.
    2. Gagau i totonu o se koneteina.
    3. Liligi vai vevela, ae le o le vai pupuna.
    4. Tuʻu mo le 20 minute.
    5. Fufulu le paʻu faʻalua i le aso, aso uma.

    Tincture o se sili agamalu fofo, o lea e mafai ai ona faʻapipiʻi i le paʻu e aunoa ma le fefe i le mu.

Suavai mo vaʻa tausaga

O le agave e i ai lona natura meatotino e faʻasaʻo le lanu o le paʻu. o lea e faʻaaogaina le aloe e aveʻese ai tausaga matutua.

  1. Faʻaoga saʻo le aloe sua i mea ma ila o tausaga.
  2. Fofo le mea i totonu o le paʻu mo ni nai minute.
  3. Tuʻu mo le 45 minute.
  4. Aveese toega ma se ie susu.

Faʻaoga faʻalua taimi i le aso mo le masina.

Ufimata

Eseese ufiufi o mata e faia ile fugalaʻau aoga.

Le fua mo le sili ona lauiloa aloe ufimata foliga:

  1. Faʻafefiloi papaʻe fuamoa 1, 2 sipuni o aloe lau gruel, 3 sipuni o sua.
  2. Faʻasasaʻo luga o ou foliga.
  3. A maeʻa ona faʻamago, fufulu ese i le vai mafanafana.

Kuka oloa teuteu e faʻatagaina oe e faʻateʻa sili lapoʻa le paʻu gaʻoa... Faʻapea foi, pe a faʻaogaina, e mafai ona e faʻapipiʻia pu, e i ai se mago ma disinfecting aafiaga (faitau pe faʻafefea ona saunia se aloe mask mai maanuminumi iinei).

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio pe faʻafefea ona saunia lelei matapulepule aloe foliga:

I se faʻaopopoga i oloa o loʻo i luga mai le aloe, e faʻaaoga lautele foi le kulimi. Faitau e uiga i le faʻaogaina o homemade ma sauni-faia kulimi ma lenei vailaʻau laʻau i se isi tusitusiga.

Faʻafitauli

  • Tagata le faʻapalepale.
  • Le i ai o neoplasms o soʻo se natura luga o le epidermis.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i faʻafitauli i le faʻaaogaina o le aloe:

Faaiuga

Fuafua e le gata o se teuteu, ae faʻapena foi ma faʻafitauli tau soifua maloloina. Ae le i faʻaogaina vailaʻau mo togafitiga, e taua le feutanaʻi ma se faʻapitoa, masalo o le faʻafitauli e taoto i le le lelei o le faʻagaioiga o le digestive tract. O le a ia faʻamautinoaina lelei lou ituaiga paʻu, taʻu atu ia te oe pe o lenei oloa o le a fesoasoani ia te oe ma filifili le sili lelei togafitiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Long Sleeve Wrap Crop Top Hoodie. Pattern u0026 Tutorial DIY (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com