Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea lilo o le lanumoana orchid: e iai le lanumoana leo mo lenei fugalaʻau? Faʻafefea ona vali i le fale? Ata o fuga

Pin
Send
Share
Send

O fualaʻau lanumoana e maofa i lo latou matagofie ma tulaga ese, eseʻese lanu o petals. O nei fugalaʻau na aliali mai i fale teu fugalaʻau talu ai nei, ae ua uma ona latou lauiloa.

Ae le o tagata faʻatau uma e malamalama o le a le mea lilo o le ofoofogia lanu o nei laʻau. Oe o le a aʻoaʻo e uiga i le amataga o lenei ofoofogia fugalaau, faʻafefea ona tupu ma le nuances o le tausiaina i lenei tusitusiga. E aoga foi le maimoaina o se ata manaia ma faʻamatalaina i luga ole autu.

Foliga Vaaia

Lanumoana orchids o epiphytic laʻau e ola i luga o laʻau laʻau ma fafaga i aerial aʻa. O laulaau e faaumiumi, fusipau foliga pe lanceolate, lanumeamata lanumeamata, susulu, tino. O laulaʻau e tuʻu i laina 2, pei o isi orchids. O fugalaau e puʻupuʻu au, ae o le peduncle mafai ona oʻo atu i le mita ma le afa.

Se ata

Siaki le ata o orchids ma lanumoana ma lanumoana fugalaʻau:




E tupu se 'eseʻese i le natura?

MANATUNATUGA: O le mea moni e le faʻamafanafanaina mo i latou o loʻo saili ia fiafia i le maoaʻe lanu o le lanumoana orchid. O lenei lanu e nana le vaitusi poʻo se pigment faapitoa e le taofia ni lolomiga i lima. Naʻo le mea lea pe a faʻatau, pe a faʻasusu - e mautinoa lava.

Afai e tumau pea le lanu, ma lou lalelei e le maua le vailaʻau oona, ia sauniuni mo le fou fuga e papaʻe. O le mea moni, na faʻatupuina e le aufaifaʻatoʻaga a Iapani se oketi lanumoana, igoa - Royal Blue Orchid. Naʻo le tatou atunuʻu o loʻo faʻatau atu e te le maua ai sea ituaiga laʻau.

E mafai ona e faʻatau i totonu o matou faleʻoloa naʻo le Wang orchid, o loʻo iai le paolo lilac o se fugalaʻau e iai isasi pulu. Uma isi lanumoana ma lanumoana lanumoana ua vali!

Matamata i se vitio e uiga i se orchid lanumoana moni:

O anafea na aliaʻe mai ai?

I le 2011, na faʻaalia muamua le orchid lanumoana muamua a le lalolagi i le Florida Tropical Plants Show, Amerika. Na faʻatautaia e le faʻatoʻaga Silver Vase mai South Florida. Naʻo le 3 masina ua teʻa, ma le isi lanumoana matagofie ua lauiloa - Phalaenopsis Royal Blue (Royal Blue Phalaenopsis). Na tupu i Holani ile tauvaga fugalaʻau FloraHolland.

O se fugalaʻau tulaga ese ma lanumoana petals saunia e Geest Orchideeën (Netherlands), mo le manumalo i se faʻailoga i le vaega o le Sales Concept. Na pau le sui o le vaega o tauvaga na valoia i le lumanaʻi o le a sili atu ona fiafia tagata i faleoloa.

E le nanaina e le au gaosi oloa le mea moni e faapea o le lanumoana e le o se mea e masani ai, ma ole mea e tupu aʻe o le a paʻepaʻe. Latou te valivali faʻaaogaina se pateni tekonolosi, o auiliiliga o ia e le o faʻamatalaina. E tusa ai ma le au gaosi, o lona autu o lenei: o laʻau e tuʻuina i totonu o se faʻapitoa nofoaga, mo le faʻavaeina o ia vaega o le natura amataga e faʻaaogaina, mo lenei mafuaʻaga o le gaioiga lava ia e le afaina ai orchids.

E mafai ona faʻaiʻu: lanumoana e le o se natura ituaiga ma e le o se hybrid fafagaina e le aufaifaatoaga... Ua naʻo se faʻasalalauga lautele, ma, e tatau ona matauina, matuaʻi manuia.

E faʻatau atu e faleoloa fugalaʻau lanu?

Ioe, paga lea, o orchids lanumoana uma e faʻatau atu i faleʻoloa o nisi ituaiga o ituaiga masani ma paʻepaʻe, ae felanulanuaʻi fugalaʻau.

Nisi faleoloa e le nanaina lenei ma lipoti luga o le ipu i lalo o le tau o lenei e le o se natura lanu ma le orchid fugalaau lanumoana na o le tasi. Lenei e sili atu le talafeagai i tagata faʻatau.

Peitai, e le o tagata uma e faʻamaoni. E i ai ni nai tagata faʻatau atu e tuʻuina atu se vali orchid mo se masalomia matua ese foliga masani, ma tau mo ia i taugata tele. Ae le DNA o natura orchids le maua le lanumoana lanu pigment... Mo lenei mafuaʻaga, afai e te mautinoa o lenei ituaiga o mea na o se pepelo.

Faʻafefea ona latou gaioiga?

E masani ona matauina ma le ofo e tagata e ana le lanumoana ma lanumoana, pe a oʻo i le taimi e fuga mai ai, e le avea le pupula o se lanu susulu, malosi, ae o se lanumoana palapala, pe papaʻe atoa. E mafua ona o le mea moni o laʻau e valiina ma le lagolago a se vailaʻau vali. Tele faleoloa e le nanaina lenei mea ma tuʻu lelei lapataiga i lanu lanu.

Peitai, o lenei faʻamatalaga mai totonu o tagata faʻatau e le o faʻalauteleina le faʻalauteleina, o lea e tele ai taimi e le fiafia ai latou e ana fugalaʻau felanulanuaʻi. O fugalaʻau e masani ona vali paʻepaʻe, talu ai e sili ona faigofie le faʻatulagaina lanu lanu ia latou nai lo luga o lanu lanu. I le aluga o taimi, o le pigment fufulu ese ma latou toe foi i latou muamua lanu.

Mafai e lanu paʻepaʻe petina lanumoana masani i le fale?

Faʻatulagaina o mea

Muamua, saili se fugalaʻau. O le filifiliga sili ona lelei mo le valiina o le a paepae orchid... Ina ia lanumoana lau fugalaʻau, e mafai ona e filifilia se tasi o 2 metotia:

  • faʻasusu vai;
  • pisia ma le faʻaofiina o lanumoana lanu.

O le fea auala e filifili ai?

O le muamua metotia e sili atu le agamalu mo le laʻau, ae laititi le aoga. I se faʻaopopoga i le mea moni e mulimuli ane o le a faʻapipiʻi uma petals ma le poʻa, ma o le umi o le suiga lanu o le a puʻupuʻu. O le taimi lava e te taofi ai le faʻasusu o le lanumoana elemeni, o le lanu fugalaʻau o le a toe foʻi vave mai i lona amataga tulaga. O le faʻasusu o se auala le aoga.

O le lona lua ituaiga o pisia e matua matuia, ae afai e te filifili e tumau saʻo i ona luga, taumafai e filifili se sili faʻaeteete auala e faʻaulu ai le vali. E tui le vali i totonu o le peduncle, poʻo le poʻa... O le faʻaofiina o pigment i le root system ma le ogalaau e sili ona mataʻutia - e le gata ina matua faʻavaivaia ai le laʻau, ae o loʻo tumau ai foʻi faʻaletonu i fafo e pei o papala i totonu.

Taua: O le tuiina o tui e matua mataʻutia lava. Afai o le tui na faia i totonu o le peduncle, o lona uiga o le laʻau e sili atu le avanoa e ola ai.

Faʻafefea ona fai tui pigment?

O le tekonolosi vali e faʻaaoga ai le faʻasusu o le tulaga lua:

  1. Faʻamama le vali i le vai (fai mai le faʻavae mataupu: o le maualuga o le faʻatumuina o le pigment, o le sili atu ona felanulanuaʻi o le lanu o le a avea, ma o lenei e sili atu ona mataʻutia mo le laau).
  2. Le isi, e manaʻomia le faʻasusu o lau fugalaʻau ma lenei tuʻufaʻatasiga i le masani auala.

Ae o le tekonolosi o le faʻalauiloaina o se valivali elemeni, e matua maualalo:

  1. Faatumu le tui ile vali ma le vai.
  2. Toto lemu le tali lea ile vaega filifilia o lau mataupu.

Matamata i se vitio e uiga i le valiina o se paʻepaʻe orchid lanumoana:

E i ai se auala-faʻauo auala?

Ae paga lea, o se seasea fugalaʻau mafai ona onosaia na osofaʻiga faʻalavelave i lona siʻosiʻomaga aunoa ma taua taua. Le lava tausiga o le orchid ma le tele o le maelega mo lona suiga e mafai ona taitai atu ai i le oti o le fugalaau. O le orchid lanu faʻasolosolo o le a avea ma se faʻalavelave masani..

O le le lelei ona faʻataʻitaʻia o le oketi e mafai ona oti ai. O orchids valivali e manaʻomia le faʻaeteetega faʻaeteete, talu ai mo sina taimi pe a uma ona pisia e mafai ona latou tiga. I se faʻaopopoga, aua neʻi galo: afai i le tausaga a sau na fugalaʻau le fugalaʻau ma papaʻe fualaʻau, oe le manaʻomia le maofa pe taumafai e toe valiina.

Fesoasoani: O le valivali e le mafai ona suia ai le tulafono. Valivali ua na o se suiga puʻupuʻu. Orchids ma fugalaʻau lanumoana fugalaʻau mafai ona suia i taimi uma ma isi ituaiga o orchids o loʻo iai a latou lava lanu lanumoana lanu.

O fea e okaina ai se mea moni?

E fautuaina e faʻatau se lanumoana orchid i fugalaʻau faʻaaliga... Lenei o laʻau e faʻamaonia ma sili ona lelei. Laʻititi faleoloa fugalaʻau mafai faʻatau atu ia te oe se puʻupuʻu pepelo.

O le tau o lenei orchid lanumoana e mai le 1000 rubles.

O a nuances pe a o ese?

E talafeagai le vaʻaia o fugalaʻau i totonu o fale, i le amanaʻia o latou ituaiga. Uma ituaiga o lenei orchid e thermophilic... Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona tuʻu i latou i le la susulu o le fale: o se taliaina taliaina o le susulu o le la.

O le vevela sili ona lelei o le 25 / + 30 tikeri. I le po - +16 tikeri. Mo le lelei fugalaau, o se tele eseʻesega i le va o le ao ma le po vevela e mafai ona aoga - e oʻo atu i le 10 tikeri. Taua tele le sūsū ma sili atu le lelei faʻasalalauina o le ea e taua foi.

E manaʻomia e le fugalaʻau se faʻavae sili ona lelei, talu ai o lona soifua maloloina ma le ono ono fuga mai e faʻamoemoe i lenei.

Mo le tuputupu aʻe masani o le lanumoana orchid, o le eleele i totonu o le ulo tatau ona tatalaina, aua le lamuina, faʻatasi ai ma le tele o pine paina ma lelei alavai. I lona mafai, e mafai ona faʻaaoga maa nutimomoia, fasi o foam. O le tele o ia mea e tatau ona i le ogatotonu o le ulo, lea e tatau ona tele tele pu mo sili lelei ea. O le substrate tatau ona latalata i puipui o le ulo.

Luga ofu e tatau ona mautu, a itiiti mai tasi i le masina. O le fetilaisa tatau tatau ona paleni lelei, o lenei e tuusao atagia i le fugalaʻau. Mai le taua numera o maualuga-kalori elemeni, o le pito i luga o le au e avea vaivai, ma mai le le lava numera, e fuga vaivai.

O foliga vaaia o le faʻainuina o se laʻau o loʻo taʻua i lalo: o le maualuga o le ea vevela, o le tele o taimi e tatau ai i le faʻasūsū. Ona o le le lava o le vai, e mafai ona tupu le pala, ma mafai ona mate le laʻau. E tatau ona faʻapea o le vai faʻaalu atoa pe a uma se faʻasusu.

E le pei o Wanda, e sili atu le saʻo pe a le faʻasaua se orchid lanumoana.... O le fausaga o lenei ituaiga lau e mafai ona faʻaputuputu le vai i lalo.

Faʻafefea ona tausi se tagata maʻi?

E tatau ona mataituina le soifua maloloina o le laʻau. O le faʻamaʻi e mafai ona maitauina e se suiga lelei i le lanu o laulaʻau, faʻapea foi ma pala pala ma le leai o se fugalaʻau. Afai na e vaʻai i se mea faʻapena, ona manaʻomia lea e le fugalaʻau se taotoga vave, togafitiga.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi e mafai:

  • fungal, faʻamaʻi pipisi;
  • faʻaleagaina tick;
  • malepe laulaau;
  • mu;
  • siama;
  • mamae.

Faʻaliliuga

E taua tele le iloilo totoʻa o aʻa o le fugalaʻau ae leʻi tuiina.... Aveʻese vaega pala, ae tuʻu naʻo mea mago. E manaʻomia le toe totoina o le orchid i aʻa talavou. A faʻapea e lapoʻa tele, o le a faigata la ona ola i le eleele fou.

Faaiuga

E leai se mea e taumafai e toe faʻafoʻi le lanu moana i fuga e ala i le faʻasusuina o le laʻau i le vaitusi poʻo le lanumoana, e mafai ona e faʻaleagaina le fugalaʻau. Sili taumafai e toe faʻafoi le ola le fugalaʻau vaivai, mautinoa lelei le tausiga. Ma o le oketi o le a tauia oe i le matua matagofie matagofie papaʻe papaʻe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TOKU KAIGA - TK Dance music Video (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com