Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tausi mo aʻa phalaenopsis?

Pin
Send
Share
Send

O le tuʻufaʻatasia o le lalelei, agamalu, faigata - o nei mea uma e faʻaopoopo e faʻatatau ia Phalaenopsis. Laʻau totino o le a teuteuina soʻo se potu i totonu o le fale.

Faʻapea foi, lenei ituaiga ei ai le undemanding tagata ma se umi fugalaau vaitaimi.

Ae e naʻo le tausiga lelei lava e mafaia ai lenei mea, aua ina ia faʻamalie le orchid ma se lanu matagofie, e tatau ona maloloina ona aʻa. Ae ui i lea, e tatau ona e matua faʻaeteete i le aʻa, o lenei o se manuʻa le laʻau o le laʻau.

O le a lea ma aisea e manaʻomia ai?

Phalaenopsis e aofia ai laʻau epiphytic. Fugalaʻau i le vao e tutupu i luga o laau, faʻaaogaina e avea o se lagolago. Orchids pipiʻi i le paʻu ma aerial aʻa. O le paʻu e faʻatumauina foʻi le susu i tafatafa o le fugalaʻau.

Mo laʻau eseʻese, e lua tuutuuga e taua: vai ma le malamalama. O le susū ma mea aoga o le orchid e maua mai le ea faʻaaogaina aʻa ma laulaʻau. I le faʻagasologa o le olaga, photosynthesis, o le root system e faia se vaega ola.

Fausaga

O le uiga eseʻese o le faʻavae o aʻa o le phalaenopsis o se vailaʻau - velamen, o se ituaiga o papaʻu atigi. O le Velamen o se mea masoa, leai ni ola ua tumu i le ea. Galuega a le vailaʻau: ia mitiia ma taofi vai, mea aoga. E mafai foi e le velamen ona mitiia le susu mai le ea, ma fafagaina le laau i taimi o mugala. Faʻafetai i lenei, e le fefe le orchid i le lāmala. Peitaʻi, i le leai o se susulu o le la, fesuiaʻiga o le ea ma le tele o le susu, ua amata ona mago pe pala le velamen.

Faʻafefea ona iloa le eseʻesega maloloina mai maʻi?

Ioe, o rhizome matutu e le aumaia se aoga i le laʻau. Ae ia faʻamautinoa pe o ola lenei gaioiga pe leai, e faigata i nisi taimi e oʻo lava i le aufaifaʻatoʻaga poto masani. Aʻa maloloina:

  • tino;
  • mafiafia, lamolemole fausaga;
  • lanumeamata, e ui lava o le lanu e mafai ona suia i lalo o le aʻafiaga o le substrate ma minerale fetilaisa.

Ia mautinoa o loʻo ola le aʻa, e aoga le aveʻese o le laʻau mai le ulo, tuʻu i totonu o le vai mo ni nai itula. O vaega maloloina o le a i ai le foliga vaʻaia faʻamatalaina i luga. Lagona le saoloto e aveese le mago, faʻapalapala, paepae faʻagasologa.

Root system tausiga ile fale

TauagavaleSese
Faʻasusu pe a maeʻa le substrate ua mago atoa.Suavai i taimi uma i taimi atofaina, tusa lava poʻo le a le tulaga o le eleele.
Filifili vai vaivai, faʻamamaina mo le faʻasusu.Faʻaaoga vai paipa o le faʻateleina o le maaa.
Le i ai o se alavai vaega.Le lava alavai i totonu o le ulo.
Totoina o se oketi i totonu o se ipu malamalama, mo le mataʻituina masani o le tulaga o aʻa, latou auai i le faʻagasologa o le photosynthesis.Faʻatau se fugalaʻau keramika mo lau oketi.
O le filifiliga o le eleele ma se faʻalaugatasia fausaga.Aua le faʻalogo i le lelei o le substrate faʻaaogaina.
Aua le faʻaalia phalaenopsis i le soona vevela o aʻa.Tuʻu se fugalaʻau i tafatafa o radiator faʻavevela.
Fertilize naʻo palapala susu.Faʻamau le fetilaisa i aʻa mago.
I aso susulu, paolo le laau e aloese mai le mu mumu.Tuʻu le orchid i le susulu o le la.

Faʻapefea ona teuteu?

Afai, i luga o le masani ona asiasia, mamago, le maloloina maloloina aʻa e maua, e tatau ona aveʻesea. Latou te le aumaia ni mea lelei. I le taimi muamua na faʻatumuina le aʻa sisiva i le vai e faʻamaonia ai le faʻamagoina atoa.

  1. Matou te aveʻese le laʻau mai le ulo.
  2. Tatou mulumulu aa i le mafanafana, vai tafe.
  3. Matou te aveina se maʻai, meafaigaluega faʻaleagaina.
  4. Tipi ese ni mea matutu ma aʻafia.
  5. Matou te togafitia le 'upega tafaʻilagi ma vailaʻau antiseptic e leʻo iai ni' ava malosi. E masani ona faʻaaoga le nutimosi o le karaponi ma le kinamoni i lalo.
  6. Tuʻu e faʻamamago mo ni nai itula.
  7. A maeʻa lena, togafiti ma se vailaʻau faʻamalosi e puipuia ai le foliga mai o se faʻamaʻi matautia, pala.

Faʻafefea e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe?

O le mea moni, matagofie matagofie teropika o teneless fugalaʻau. Tusa lava pe leai se aa, e mafai ona tupu pea le laau. E manaʻomia le faia o faʻalavelave faʻafuaseʻi e toe faʻafou ai aʻa ua mate ma sefe le orchid:

  1. Matou te aveʻese matutu, pala vaega o aʻa faʻaaogaina le metotia faʻamatala muamua.
  2. O toega o le aʻa sisiva e tatau ona fufui i se fofo ma aʻa stimulants. O nei sauniuniga faʻateleina le puipuiga o le laʻau ma faʻatelevaveina le faʻagasologa o aʻa fausiaina. E sili le ave o le "Epin" poʻo le "Zircon", faʻavaivaia i vaega nei: 1 mataua o le vailaʻau mo le 1 lita o vai.
  3. O le orchid tatau ona i ai i lenei fofo pe a ma le 2 itula. E taua le faʻamautinoa e leai se suavai maua i luga o laulaʻau.
  4. Faʻamoemoeina i le setete o phalaenopsis, matou te filifilia se isi metotia mo le faʻapupuina o le aʻa: oona poʻo le ea. Afai o aʻa e toesea atoa, ona o le muamua filifiliga o se fale vevela. Afai o loʻo i ai pea nisi o aʻa, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma lea:
    • Matou te tuʻuina le orchid i totonu o se koneteina ma vai faʻamama. Peitaʻi, e manaʻomia le faʻamago masani, ae maise pe a filifilia se metotia e le o le fale vevela. I itu uma e lua, o le fugalaʻau e tatau ona i ai i totonu o se malamalama-nofoaga i le vevela o le + 23-25 ​​° C.
    • Matou te masani ona fafaga ma fetilaisa faʻavae i luga o le potassium ma le phosphore, tasi ile 10-14 aso.
    • Faʻatasi i le masina, faʻaaoga le aʻa faʻatupuina stimulant, o le taimi o le laʻau i sea fofo e le sili atu i le 6 itula.
    • O le aliali mai o aʻa o le a sau mai le 1 masina i le ono masina. O le umi o le gaioiga e fesoʻotaʻi faʻatatau i le amataga tulaga o le laʻau.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi: o le a le mea e fai ia latou?

E maua gofie i Orchids i ituaiga uma o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea lea, e taua le iloa vave o faʻailoga ina ia faʻavave ona fesoasoani. Ae paga lea, o tagata o le aiga Orchid o loʻo faigofie ona aʻafia. E masani ona latou pagatia i faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma aʻa matutu ma isi vaega ole orchid, pala. E mafua lea mafuaʻaga i le sese o tuutuuga o le taofia.

Tele o tagata e mananaʻo i fugalaʻau, ma le iloa o orchids e sau mai le teropika, taumafai e faʻasusu fugalaʻau i le tele e mafai ai. I le taimi e tasi, faʻaletonu le susu ma soona faʻasusu. Ona o ia mea taua, o le tele o faʻamaʻi pala ma isi faʻamaʻi e afaina ai aʻa tupu aʻe. Faatasi ai ma i latou e masani ona maua:

  • siama;
  • aʻa pala;
  • efuefu pala (faʻafefea ona sefe se orchid mai aʻa ma efuefu pala?);
  • pala o le ua.

O vailaʻau e sili ona aoga mo le puipuia ma le togafitia o faʻamaʻi o fungicides. Nei o tupe e aveʻesea pathogens o fungal, siama faʻamaʻi i sui o le flora.

O iniseti eseese o iniseti e aumaia ai le tele o faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga: tamaʻi tamaʻi bugs e ola i le eleele e mafai ona aina aʻa o le phaleopsis. O le mea e sili ona le faʻamalieina o latou e le o vaʻaia ma se le lavalava mata.

O aʻa, laʻau, laulaʻau, slug ma pusi omnivorous ua faʻaleagaina foi. E mafai ona latou faʻaleagaina ni vaega o le fugalaʻau i se vaitaimi puʻupuʻu. E matua faigata lava ona tau i ia iniseti. E taua le faia o puipuiga auala:

  1. Iloilo ma le faʻaeteete le palapala faʻaputuputu e oe ma ia mautinoa ia vevela.
  2. O le faʻatau mea faʻatau e fautuaina e sasaa ile vai pupuna.

Puipuiga o faʻamaʻi

Ina ia aloese mai ia tulaga le lelei e naʻo le vaʻaia lelei o le orchid e mafai ai.

  • Faatumauina o se mafanafana mafanafana i le taumafanafana: + 22-25 ° C, i le taumalulu + 16-18 ° C. Ole eseesega ile eseesega ole vevela e le tatau ona sili atu ile 5 ° C.
  • Moli e manaʻomia faʻasalalau, ma le aso umi o 14 itula.
  • Filifili se ulo e fetaui ma le tele o le fugalaʻau.
  • Sūsū i le tulaga o le 50-60%. Ia mautinoa ia faʻasusuina le potu i taimi uma.
  • Faʻafouina le substrate uma 2-3 tausaga.
  • Vai tasi ile vaiaso, ile va, e tatau ona mago uma le eleele.
  • O le vevela o le vai e tatau ona 35-40 ° C.
  • Fana 5 taimi i le aso. Tuʻuʻese le faʻasologa i le vaitaimi o le fuga.

O le aʻa o orchids e tulaga ese ma manaʻomia faʻapitoa mafaufau. E manaʻomia le faʻatinoina masani o asiasiga o aʻa, aua le faʻatumu ma ia mautinoa ia mataitu le tulaga o le substrate. I le uma, o le leiloa o aʻa o le a mafua ai le ono leiloa o se fugalaʻau. Ma o le mautinoa o se matagofie foliga mai o phalaenopsis o le faʻaeteete ma le faʻaeteete.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Phalaenopsis Bloom Tour! - Alternatives to the big flower shop Phalaenopsis (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com