Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Inu ma le poto le sua o rimoni! E fia e mafai ona e inu i le aso ma o le a le mea e tupu pe a fai e te sili atu i le masani?

Pin
Send
Share
Send

Talu mai aso anamua, fualaʻau o rimoni na faʻaogaina e tagata e fai ma meaʻai ma mo faʻamoemoe faʻafomaʻi. E oʻo lava i lena taimi, na matou malamalama i penefiti o lenei oloa. Nei o le a tatou talanoa e uiga i le vai inu na faia mai lenei fualaʻau. O le sua o le rimoni o se mea taua tele lea mo tagata.

Ae e tatau ona e faʻaeteete! I le tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe le tele o sua e mafai ona 'aʻai i le aso, pe o le faʻaauau pea taumafaina e faʻatagaina, o le a le mea e fai pe a e inu tele ma pe faʻafia ona e manaʻomia e malologa.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O le sua mai lenei fualaʻau tatau ona inu, mataitu ma le totoʻa lou tino.

Mo le puipuia lautele ma le tausiga o se maloloina leo o le tino atoa fautuaina e tagata atamamai le inuina o le afa ipu tioata 3-4 taimi i le vaiaso... I lenei tulaga, o le sua o le rimoni e tatau ona faʻavaivaia i le vai minerale.

Tagata e maua i le manava manava ma fafine o loʻo aveina tamaiti e tatau ona faʻasusu sua o le rimoni i le vai poʻo fualaʻau sua, pei o kāloti poʻo beets. O le faʻavaivai sili ona lelei ole 1: 3.

A faʻapea e maua le tagata i le toto ua leai se toto, ona tatau loa lea ona inu lenei vai inu i vasega mo le 2-3 masina... Tasi ipu i le aso e lava 30 minute ae le i 'ai. A uma ona e inu 1 vasega, e tatau ona e malolo mo se vaitaimi o le 1-1.5 masina.

O le a le aoga?

Aisea e faʻafetaia ai e fomaʻi ma vailaʻau masani le vai o le rimoni? Aua o le autu vaega o lenei oloa o le sili ona taua vailaʻau tuufaatasiga:

  1. E aofia ai vaitamini e pei ole E, A, K, PP, C, B vitamini.
  2. O le rimoni inu e aofia ai minerale - uʻamea, boron, potassium, sodium, manganese, magnesium, phosphorus, calcium, 'apamemea, metala paʻepaʻe.

Matou te fautua atu e te maimoa i se vitio e uiga i le aoga o le rimoni sua:

Tatau ona ou aveina pea ma o le a le mea e tupu mai ai?

Fai mai tagata popoto, e mafai ona e inu i lenei vai inu i aso uma., ma lalo o 6 togi e faʻatalitonuina oe i lenei. Ae ua iloa o mea lelei uma e tatau ona i ai i le feololo. E faʻapea foi ona faatatau i le sua o le rimoni. Faʻasusu i le vai ae le i faʻaaogaina. Afai e inu le vaiinu mo le 1-2 vaiaso, e aoga la le malolo. Sei o tatou toe foi atu i manatu e uiga i le aoga o le rimoni sua, o tagata atamamai faamamafa:

  1. Le sili ona taua vailaʻau tuufaatasiga o le oloa.
  2. Asimilation vave. Fesoasoani ile kanemia Faateleina le maualuga ole hemoglobin.
  3. Lelei mo faʻalumaina.
  4. Puipuia le paʻu.
  5. E i ai lona toe faʻafouina aʻafiaga.
  6. Siitia ai le puipuiga.

O le a le taimi o le aso e sili ona lelei e faʻaumatia?

Mo tagata e lelei le soifua maloloina poʻo tagata afeleti, e sili le inu i le sua o le rimoni i le taeao i le meaʻai o le taeao poʻo le taimi lava e uma ai. O le vaiinu o le a avatua i se tagata le faʻamalosia o le olaola ma gaioiga mo le aso atoa ma o le a fesoasoani e toe faʻaleleia mai le malosi toleniga.

Taua! E sili atu le aua le inu i lenei vai inu i le po, aua e maua ai le faʻamalosia aafiaga, pe a uma le faigata o le malolo ma moe, poʻo le gata i lea, o le vai inu mafai mafua ai insomnia.

I le taeao, a o fiaaai se tagata, o lenei vai inu e mafai ona faʻainuina e tagata matua soifua maloloina. Afai a uma ona inu ia oe lagona ni faʻaletonu faʻailoga, ona tatau lea ona e musu e inu i luga o se manava avanoa. Tagata e iai faʻamaʻi tumau e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻapitoa. Afai o se le lelei le tali atu o le tino ua maitauina pe a inu vai, o lona uiga laʻititi e tatau ona aveʻesea mai le taumafataga, ina ia le afaina ai lou tulaga.

Tatau ona faʻaliliina pe faʻavevela ma aisea?

Pe aoga le faʻamafanafanaina poʻo le inu malu o se mataupu o tofo mo tagata uma.... E ui lava o le tofo o lenei fualaʻau e tart, o loʻo i ai lava se lagona faʻafouina. O lea e mafai ai ona tatou faia se faʻaiuga e sili atu le manaia o le inuina o lenei vai inu maluluina.

O afea e te le mafaia tele ai?

E le tatau ona feinu mama i se sua suamalie. O lenei oloa e tatau ona faʻavaivaia i le vai. A le o lea, o le enamel o nifo e mafai ona faʻaleagaina, talu ai o le rimoni o loʻo aofia ai le tele o aofaʻi o meaola oona. E mafai ona latou faʻavaivaia le malosi o le nifo, ma atili faʻamamafaina masini i luga o le nifo mafai ona sao i lona leiloa.

Tagata e iai papala papala, faʻapea foi ma i latou e maualuga le oona, e tatau ona mumusu e faʻaoga ni vai inu rimoni. Afai e i ai lou fatu tiga, oe tatau foi ona teena lenei vai inu. E le gata i lea, o le sua e le faʻamamaina i nisi taimi e afaina ai le manava ma le esophagus i tagata soifua maloloina atoatoa.

Faʻateleina le inuina o le sua o le rimoni e ono mafua ai le papala. O sua e le faʻamamaina i le vai e le tatau ona faʻaopopoina i meaʻai a fafine maʻitaga.

O le a le mea e fai pe a fai e sili atu i le masani?

Faalogo! A faʻapea ua e inu tele i le sua o le rimoni ma ua e lagona le lelei ma le faʻamalieina, ona mafai lea ona matou faʻapea ua feagai lou tino ma lenei oloa.

E tatau ona e taumafai e faʻatapulaʻa oe i le 1 ipu vai inu ua faʻavaivaia i se isi taimi. A faʻapea e te lagona le le faʻamafanafana i lou manava poʻo se tali atu i le kanesa ua pasi i totonu o le paʻu, o lona uiga o le filifiliga mautinoa o le alu mo se faʻatalanoaga ma se fomaʻi. Afai e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻapitoa poʻo ni faʻailoga e le faitio, ona mafai lea ona e inu i se vai faigofie o le minerale e faʻavaivaia le faʻasusu o le sua i le manava.

O le rimoni e mafai ona taʻua o le tupu o fualaʻau, ma o se mea inu e faia mai ai o se tasi o mea taua tele i le soifua maloloina a le tagata. E tulaga ese i lona tuʻufaʻatasiga ma e faʻaaogaina i vailaʻau, cosmetology ma kuka. O aoga o rimoni e manino ma e le masalosalo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: EFKAS, Petesa-Uta Youth-Faamanuiaga mo le Kerisimasi (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com