Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Timna Park i Eilat - O le mea masani a Isaraelu i mea masani

Pin
Send
Share
Send

O le Timna National Park i Eilat e le gata ose mataaga tele ile malae vaalele, ae ose mea moni lava e masani ai turisi na omai i Isaraelu e fia vaʻai. Seʻi o tatou vaʻai foʻi ii.

Faʻamatalaga lautele

Timna Valley ma se maʻa paka o loʻo tu luga o lona teritori e tu 23 km mai le taulaga anamua o Eilat (Isalaelu). O se faʻanoanoaga tele faia i le tulaga o se seevae solofanua ma siʻomia e mauga i le toeititi o itu uma. Ua taʻua e saienitisi o le olaga i nei vaega na amata aliaʻe mai i le silia ma le 6 afe tausaga talu ai. O le "sese" mo lenei mea o le mau oa apamemea, lauiloa o le "maina a le Tupu o Solomona." Ioe, o le toʻatele o latou ua naʻo mea e manatuaina, ae o le vanu o Isaraelu ua i ai se mea e mitamita ai. I aso nei o loʻo i ai se matagofie National Park, lea na faʻaputuputuina tele anamua 'upega tafaʻilagi luga o lana teritori ma lauiloa mo lona tulaga ese faʻanatura ma laʻau ola.

O le mea lea, o le sili ona taatele le laʻau i Timna Park i Isaraelu o le akasia wavy, o ona fugalaʻau e pei o tamaʻi lanu samasama polo. O laulaʻau, ogalaau ma lala o lenei laʻau e toetoe lava a avea ma autu autu o meaai mo manu o loʻo nonofo i lenei eria.

Ae mo manu vaʻai, o ona sui sili o bovine mauga 'oti, e mafai ona aʻeaʻe atu i tifato tifato e sili atu le leaga nai lo polofesa feʻaʻei, luko, lea, ona o le vevela vevela, faʻaalia ai la latou gaioiga faʻaopoopo i le po, ma le tagi aʻi wheatear, o se tamaʻi paserine manulele o lona umi e oʻo atu 18.5 cm

Ma o le Timna maa paka i Isaraelu na avea ma nofoaga na o le lalolagi na maua ai le semi-taua "Eilat maa", lea e faʻavae i luga o le 2 minerale masani i le taimi e tasi - lapis lazuli ma malachite. I lalo o le malosiʻaga o mea eseʻese i fafo atu, e le gata na tuʻufaʻatasia i le tasi atoa, ae faʻapea foi ona tuʻuina atu a latou meatotino autu i le maʻa Eilat.

Le mea e vaʻai i le paka

O Timna National Park i Isalaelu e lauiloa e le gata i ona laufanua vaʻaiga, ae faʻapea foʻi ma ona mataʻaga vaʻaiga, o le suʻesuʻeina o le a tuʻu ai lagona sili ona manino. Seʻi o tatou vaʻai i nisi o ia mau.

Matuu faasee

O le maʻa faataamilo mauga e mafai ona valaauina e aunoa ma le soona faateleina o se tasi o sili ona asia nofoaga i le paka. Fausiaina o se taunuuga o le eleele solo, o le sili sili ona manino faʻataʻitaʻiga o le faʻatapulaʻaina o avanoa natura. O le Spiral Rock e aitalafu i lona igoa i le tamaʻi ala savali e faʻataʻamilomiloina i le atoa diagonal ma faʻapea ona foliga mai o se lapoʻa sikulima o loʻo mau i fafo o le eleele.

Lauole

Leai se mea e faʻafiafiaina ai le Timna Park i Eilat (Isalaelu) o le maʻa maoaʻe na fausiaina ona o le tele o seneturi ua faʻamamaina ese mai maʻa i lalo o le eleele. Ma talu ai ona o le faʻatafunaga o pito i lalo o maʻa oneone na alu alu laititi teisi atu, o se "pulou" na aliaʻe mai luga, e pei o se tele puloua. I le tasi taimi i lalo o lenei papa sa i ai se nofoaga anamua o tagata Aikupito e eli maina. Oe mafai ona aoao atili e uiga i lona talaʻaga i le latalata nofoaga asiasi.

Kariota

O se maimoaga i le maʻa paka e le mafai ona maeʻa e aunoa ma le masani ma se isi talaʻaga faʻasolopito - ana ata na maua i se tasi o ana i le lotoifale. Fai mai saienitisi o nei petroglyphs o loʻo faʻaalia ai le tuli i luga o kariota o taua a Aikupito na aliaʻe mai iinei e leʻi oʻo atu i le 12-14 seneturi. TLM u

Faʻaputuga

O le lisi o mea taua masani a Timna Park i Isaraelu o loʻo faʻaauauina pea ma faʻanaʻuga na fausia mai le maa malamalama. O le tele o auala sopo e ui atu ai i nei fausaga ma alu atu i le isi itu o le mato tele. E le mafai e tagata uma ona manumalo i lenei auala, aua e alu i luga e te aʻe i luga o uʻamea faʻamau, ma alu i lalo - i totonu o se vaʻa vaapiapi ma tifato puipui.

Maina maina

O le isi mataʻupu matagofie turisi na maua lata ane i le fausaga oneone. O maina tetele ia na eli ai e tagata Aikupito le 'apamemea muamua o le lalolagi. O nei vaieli e tipi i lima e leʻi iai ni apefai! O le latou matafaioi sa faʻatinoina e tamaʻi faʻailoga o loʻo tu i itu uma e lua o le gafa.

E tele laina maualalo ma lauitiiti na lala mai le tasi laʻu maina, lea na maua ai le feoaʻiga a le au maina apamemea anamua. O se suʻesuʻega auiliili o nei meafaʻaalia na faʻaalia ai o le umi auala e oʻo atu i le 200 m, ma le maina loloto - 38 m Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e alu ifo ma le saogalemu i nisi o nei maina - e matua saogalemu lava iina.

O pou a Solomona

O le isi mea o loʻo i le auala o Solomon's Pillars. O koluma mataʻina, e aofia ai maʻa maaʻa mumu malo ma fausia e le eleele solo, o se vaega taua o le mato mato. O le igoa o lenei ituaiga laufanua faʻatulagaina, fesoʻotaʻi ma le igoa o le lauiloa Tupu Solomon, mafua ai le tele o finauga. O le mea moni o saienitisi e leʻi mafai ona oʻo mai i se maliega autasi. A o finau nisi o le eliina ma le gaosiga o le 'apamemea i nei vaega na faia moni lava i lalo o le taʻitaʻiga a le lona tolu o Iutaia pule, o isi na teenaina ma le faʻavasega lenei mea moni. Poʻo se tasi auala poʻo seisi, o Pou a Solomona o loʻo avea ma nofoaga e sili ona asiasi iai i Timna Park i Eilat.

Malumalu o le Atua Atua Hathor

A maeʻa se savaliga savali, o le a e sau i le Malumalu o Hathor, le atua fafine Aikupito anamua o le alofa, tamaʻitaʻi, lalelei ma le fiafia. O lenei fale sili ona matagofie na fausia i le taimi o le nofoaiga a Farao Seti ma toe fausia i le taimi o le nofoaiga a lona atalii o Ramses II. I luga o toega o ona pa, e mafai ai e se tasi ona maua se togitogiga o loʻo faʻaalia mai ai se tasi o taʻitaʻi Aikupito o faia se taulaga i le atua fafine o Hathor.

Vaituloto Timna

O le maimoaga a le Timna Park i Isaraelu na faʻaiʻuina i le savali sopo i le vaituloto o le igoa lava e tasi, e le pei o isi mataʻaga i le paka, na faia e tagata. E ui lava i le mea moni o le vai i totonu e le talafeagai mo inu ma aau, Lake Timna e sili ona lauiloa. Ma faafetai uma i faafiafiaga eseese gaioiga faia i luga o lona matafaga. Lenei oe le mafai na o le sunbathe pe nofo i totonu o se cafe, ae ia tiʻetiʻe foʻi i luga o catamarans, tiʻetiʻe i luga o se lisiina o le uila uila, mint se tupe ma faia foi se faʻamanatuga i le tulaga o se fagu ma lanu oneone. O le vaituloto e tusa ma le 14 afe sikuea mita. m., o lea e lava lava le avanoa mo tagata uma, e aofia ai manu eo mai iinei e feinu i aso uma.

Faʻamatalaga aoga

Timna National Park, tu i Eilat 88000, Isalaelu, e matala i tagata lautele ile tausaga atoa. O le ulufale ulufale e 49 ILS. Itula faigaluega:

  • Aso Sa-Aso Tofi, Aso Toʻonaʻi: 08.00 i le 16.00;
  • Aso Faraile: mai le 08.00 i le 15.00;
  • Uluai aso malolo, faʻapea foi Iulai ma Aukuso: mai le 08.00 i le 13.00.

I luga o se tusi! E mafai ona e faʻamaninoina le faʻamatalaga luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Timna Stone Park i Eilat - http://www.parktimna.co.il/RU/Info/.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

A o e filifili e asiasi i Timna Park i Eilat, faʻalogo i fesoasoani aoga nei:

  1. E mafai ona e alu i le malae vaʻalele a Timna a le ose taʻamilosaga taʻamilo poʻo se tutoʻatasi (i lau oe felaʻuaʻiga, pasi, fale mautotogi poʻo se kamela). Filifilia o le filifiliga mulimuli, oe mafai ona savali faataamilo i lona teritori mo se le faʻatapulaʻa aofaʻi taimi (tusa lava seʻia latalata i le latalata);
  2. O le paka e lua o savaliga sopo ma uila vilivae ma eseʻese tulaga faigata. Oe mafai ona totogi se uila ma faʻatau se kata i le faʻamatalaga nofoaga o loʻo tu i le faitotoʻa;
  3. Ina ia masani i le vaʻaiga a Timna, e tatau ona e filifilia mea talafeagai - seevae mananaia, ofu e faia mai ie masani, se pulou, tioata. E sili le togafitia o le paʻu i le sunscreen kulimi. Ma aua neʻi galo e uiga i le vai - o le a le faʻalavelave iinei;
  4. E le faigofie ona fealualuaʻi i le paka, o le mea lea, ae e te leʻi alu i lenei mea poʻo lena mea, e tatau ona e matua iloiloina ou malosiʻaga ma agavaʻa;
  5. O le fale faigata o loʻo i ai se tamaʻi fale tifaga, lea e mafai ona e matamata ai i se pepa faʻasalalau e uiga i le tala faʻasolopito o le nofoaga. Moni, ua naʻo le faʻaEperu;
  6. O isi taimi o tafaoga i le afiafi ma le po e faia i le paka, ae e naʻo le faʻatulaga muamua lava e mafai ai ona okaina.
  7. Ua fiu i savali uumi, afe i le faleoloa e manatua ai mea i le mea e mafai ai ona e inu fua i le lauti Bedouin moni. A faʻapea ua e fia 'aʻai, saili se tamaʻi cafe o loʻo tu i tafatafa o le vaituloto. Ioe, oe mautinoa o le a le mauaina ni aano o manufasi iina, ae o le a mautinoa lava e ofoina atu ia te oe se kuka lisi;
  8. O le taimi sili ona lelei e asiasi ai i le Timna National Park ua manatu o le tautotogo-tautoulu. Ae i masina o le taumafanafana, pe a oʻo atu le vevela i Isalaelu i le + 40 ° C, e sili atu le faʻafitia o asiasiga i lenei sone;
  9. Aua neʻi galo e ave lau mea puʻe ata ma oe. Latou fai mai o moni sili manaia ata maua mai iinei - e pei o mai se isi paneta;
  10. E sili atu le faʻafaigaluegaina o sau oe lava taʻiala e suʻesuʻe ai le lalelei o le lotoifale. Afai e te fuafua e faia ia oe lava, faʻalogo i faʻamatalaga laupapa faʻapipiʻi latalata mea uma masani;
  11. A o e faʻafiafiaina i laufanua matagofie o le toafa, aua neʻi galo e uiga i le faʻaeteete muamua. O le tele o apogaleveleve ma isi meaola o loʻo nonofo i totonu o maʻa ma oneone.

Timna Park i Eilat (Isalaelu) o se nofoaga e fesoʻotaʻi ai tala o taimi ua tuanaʻi ma faʻafiafiaga faʻaonapo nei, ma le matagofie o laufanua o le toafa i lo latou matagofie uiga ese.

Vitio: Taʻitaʻiga taʻimua i le Timna National Park i Isalaelu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Red Canyon, Eilat, Israel - 4K drone video - OKMediaProducties (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com