Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a tuutuuga mo le fuga o se tupe laau i le fale? Fesoasoani fesoasoani fesoasoani

Pin
Send
Share
Send

O le fafine puta o se fugalaʻau masani a e le manaʻomia le tetete, e pei o se orchid mo se faʻataʻitaʻiga. Peitaʻi e leʻi vaʻai uma le fai togalaʻau i se laʻau ua fuga mai. O lona uiga e le fuga? Pe na o nisi ituaiga o tupe laʻau fuga mai? O lenei tusitusiga o le a taliina nei fesili, faʻapea foi ma le fesoasoani ia te oe e iloa ai foliga o le faʻafefe ma ona fugalaʻau pe a fuga, pe faʻapefea ona tausia mo ia ae leʻi fuga, pe a maeʻa ma i le taimi, ma o le a le mea e manaʻomia ina ia tupu ai le laau. Ma, ioe, o le a le faia aunoa ma aoga fesoasoani o le a fesoasoani tuʻufaʻatasia le manuia i le tausiga o Crassula.

E fuga se fafine puta pe leai i le fale?

Fugalaʻau o se natura gaioiga mo se tupe laau (lapisi, crassula), e pei foi mo soʻo se laʻau.

O afea e tupu ai lenei mea?

E fia tausaga e amata ai ona fuga mai le laau tupe? Aua le faʻatali mo fugalaʻau mai se laʻau na faʻatoa amata lona tupu.... O le a avatua fugalaʻau nai lo le maeʻa o le 5-10 tausaga o le olaga ma i lalo o le vaʻaiga lelei.

Faʻafefea ona faʻavaivaia: faʻamatalaga ma le ata

O se mea seasea tupu pe a fai o inflorescences o loʻo tu faataamilo i le liʻo o le pale atoa. Tele taimi, e mafai ona e matauina naʻo inflorescences tasi poʻo ni nai latou.

Tusitusiga! Afai o le fugalaau o loʻo tu i tafatafa o le pale, ona foliga mai ai lea pe a faʻapea o le fugalaʻau o loʻo ufitia i se puaʻa oona.

O fugalaʻau lava latou e foliga agamalu, e faʻaputuina i inflorescences e foliga malulu ma malu. O le lanu o fugalaʻau e amata mai i le paʻepaʻe i le kulimi, ae o loʻo i ai fuga vali i se lanumoana vaivai poʻo se mumu lanu. O fugalaʻau faʻamamaina se manogi manaia ma sosolo le manogi vave salalau i totonu o le potu.
E le gata i luga o le ata e mafai ona e vaʻai i le fafine puta o fuga.

Lalo oe mafai ona vaʻai i se fugalaʻau tupe laau:




Tausiga laau

E mafai ona vaevaeina le teu fugalaʻau i ni vaega se tolu... Sei o tatou mafaufauina ia mea taʻitasi.

A o lei fuga

  • Faʻapipiʻi soo le laʻau i taimi uma, pe ave i fafo i masina mafanafana.
  • A faʻatupuina se fafine puta, e tatau ona soloiesea uma le pefu mai ona lau ina ia mafai e le laʻau ona manava atoa.
  • E tatau ona aveʻese lau tuai ma mamae.
  • E mafai ona e tipi ese le pito i luga o le laʻau e fai ai se ogalaau.
  • O le ogalaau e tatau ona nonoa masani.
  • E taua foʻi le toe totoina o le laʻau, sili i tausaga uma.

I lenei vaitaimi

  1. E fuga le fafine puta i le maualalo o le vevela pe a le moe le laau. O le mea lea, e aoga le faʻatapulaʻa faʻasusu ma faʻasusu ia ile feololo.
  2. E sili atu le aua le faʻaogaina i luga ofu, faʻaaoga pe a faʻasolosolo lau.
  3. Afai e le lava moli, ona aoga lea o le tuʻuina o moli uila i totonu, tuʻuina atu i le laʻau le faʻaavanoaina o avanoa i le malamalama.
  4. I le amataga o Mati, e tatau ona teuteu le laau.

A maeʻa ona paʻu

  • A maeʻa fugalaʻau, e manaʻomia ona e aveʻesea ia fuga ua pala, ina neʻi faʻalavelave i le atili tupu o le laʻau.
  • Faʻapea foi, faʻaauau i lau masani tausiga ma faʻatali mo le isi fugalaʻau.

O le a le mea e taofia Crassula mai le fuga mai, ma faʻafefea ona foia faʻafitauli?

E le mafai ona fuga mai le faʻamanu mo nisi mafuaʻaga, mafaufau ia i latou ma avanoa o se tali sili ona lelei.

MafuaagaFaʻaiuga
Laʻau talavouTausiga tatau ma taimi. Matau le faʻasūsūina ma le faiga o tausiga, ma a tupu le laau, o le a mautinoa le fiafia i le fugalaʻau.
Ao aoO le fafine puta e masani i le umi o le ao. O nisi e talia le faʻapaʻiaina faanatura. E mafai foʻi ona e tuʻuina le laʻau i se nofoaga e malamalama ai i le aso atoa.
Susulu o le laAua le tuua le laau i le susulu o le la. O le filifiliga pito sili ona lelei o le sailia o se nofoaga o le fugalaʻau o le a maua ai le lava vevela ma le malamalama, ae le o tuusaʻo faʻaalia i ave.
SusuE le tatau ona lolovaia le laʻau, e ui i lona fiafia i le susu. E aoga le faʻalatalata atu i faʻasusu ma le faʻaeteete.
Susu i luga o laulaauO le fafine puta e le fiafia i le susū i luga o laulaʻau, o lea aua le faʻasuina le laʻau faʻaopopo pe faʻasusu laʻau.
Fuga o le pathogenicOe manaʻomia le faʻalogo ia latou i taimi o totoina totoina. O vaega uma na faʻaleagaina e tatau ona aveʻese, ma le fugalaʻau tatau ona toto i totonu o se eleele fou.

Fautuaga Aoga

  1. Vai lelei ma masani... Ae fai ia lava le poto. Aua le lolovaia se laʻau e fiafia i le susu. E sili le ave le fiafia i le vai ile potu vevela, nai lo le malulu pe toso mai le paipa.
  2. Faʻaaoga fetilaisa... O le fafine gaʻo e i ai se uiga sili ona lelei i minerale fetilaisa. E mafai ona e faʻaaogaina groundbait pei ona e faia mo cacti. Fertilizer mafai ona faʻaaoga tasi pe faʻalua i le masina.
  3. Tuʻu i le auala... A malulu mai le minute, e mafai ona tuʻu le faʻamalama i luga ole poletito. E fiafia le laau i le ea fou ma o le a lagona le manaia.

E faafia ona fiafia se laʻau ma lona fugalaʻau ile fale? Ma le auala saʻo e tausia ai o ia - i taimi uma. E manaʻomia le mulimuli i le faʻasologa o taimi e faʻainu ai, saili le nofoaga lelei i tulaga o faʻamalamalamaga ma, pe a tatau ai, fafagaina le laʻau ma minerale minerale.

Matou te fautua atu e te maimoa i se vitio pe faʻafefea ona tupu se tupe laau fuga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: CHOKO - ТОНИ МОНТАНА Official 4К Video (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com